Kullanıcı mesaj:Alperx

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye hoşgeldin Alperx! Takıldığın yerler olursa lütfen yardım istemekten çekinme, bütün vikipedistler sana yardımcı olacaktır. Kolay gelsin ;-) --Dbl2010 01:24, 13 Ocak 2006 (UTC)

Merhaba, Çorum ili merkez köylerinin adlarını Çorum Belediyesinin sitesinden aldım ayrıca yerelnetten de bakabilirseniz tüm köylerin resmi kullanımda olan isimleri orada vardır biliginize. İyi çalışmalar.--Etrüsk 08:23, 6 Mart 2007 (UTC)


ben Teşekkür ederim....[kaynağı değiştir]

Merhaba, Mükemmel şablon hazırlamışsınız elinize sağlık. Özel bir soru sorabilirmiyim size?

Sanırım bu soruyu bana soracaksınız; eğer özel olduğunu düşünüyorsanız kullanıcı sayfamda mail adresim var oraya mail atıp sorabilirsiniz sorunuzu hem böylece özel konularla wikipedia da meşgül edilmemiş olur. Saygılarımla--Etrüsk 08:31, 6 Mart 2007 (UTC)

Örnek köy şablonu[kaynağı değiştir]

Bu sayfaya (Ahlatçık) köyler için hazırlanan son şablonu örnek olarak koydum kullanabilirsiniz. İyi çalışmalar.--Etrüsk 08:50, 7 Mart 2007 (UTC)


Merhaba Alperx,[kaynağı değiştir]

öneri ve tavsiyelerin için çok teşekkür ederim! --Lütfullah Çetin 14:45, 2 Nisan 2007 (UTC)

Selam Etrüsk[kaynağı değiştir]

şu köyleri bitireyim şablonlarıda ekleyeceğim.aklımda...teşekkürler

--- tekrar merhaba alperx, şimdi bu köyleri giriyorsun ya dün de girmiştin hani, eğer bu isimler http://www.yerelnet.org.tr/iller/koyara.php arattığında (sayfanın en üst sağ kçşesine yazarsan/yapıştırır imlece tıklarsan sana kaç adet o isimde yer var verecektir) sadece tek köy çıkıyorsa direk yönlendirme de yapabilirsin o zaman. Birde mesaj atacağın kişinin sayfasına geçip Tartışma yazan yere mesaj bırakırsan en azından haberimiz olur. Yazdığını bu mesajı yazmak için açmasam okuyamayacaktım. Kolay gelsin, mailin ile ilgili çalışıyorum unutmadan saygılarımla.--Etrüsk 11:05, 7 Mart 2007 (UTC)

Köy maddelerinde standart[kaynağı değiştir]

Selam Alperx, diğer köylerde uyguladığımız standart'a ayak uydurursan çok iyi olurdu, yoksa şu an yaptığın halleri ile hepsini tekrar elden geçirmek zorunda kalacağız. İçine köy şablonumuzu koyarsan bu sana şu an yaptığından daha fazla zahmet ettirmez. Maddeden maddeye değiştirmen gereken şeyler şu anda yaptıklarının aynısı. Son yazdığını örnek olarak düzenledim: Yukarı Emirhalil, Bayat. Ayrıca kategorilerde eklemene gerek yok. Etrüsk'ün hazırladığı şablonları kullanırsan otomatikman doğru kategoriye eklenir, başka kategorilere gerek yok. selamlar --Erdall 08:49, 9 Mart 2007 (UTC)

Okey sağol. Gördüğüm kadarıyla Çorum'un 300 civarında köyünü çoktan tamamlamışsın. Bunlara günün birinde belki robot kullanarak şablonlarını sonradan ekliyebiliriz (mümkünmü bilmiyorum henüz). Kolay gelsin, hayırlı sabahlar --Erdall 09:29, 9 Mart 2007 (UTC)

Köy ve belde Posta Kodları:[kaynağı değiştir]

Posta kodları için PTT'nin sorgulama sayfası. İyi çalışmalar--Etrüsk 09:34, 9 Mart 2007 (UTC)

En Güzel Köy Madde Ödülü[kaynağı değiştir]

İçimde köylerimize yönelmeye karşı dayanılmaz bir çekim oluşturan örnek Kumçelteği, Çorum madde yazımın nedeniyle En Güzel Köy Madde Ödülü ile onurlandırıldınız. Çabaların için Alperx sana teşekkür ediyoruz.--Etrüsk 20:36, 9 Mart 2007 (UTC)

Alperx selam. Çok iyi iş çıkarıyorsun tebrik ederim. Ufak bir diyeceğim olacak: {{türkiye-yerleşim-taslak}} yerine {{köy-taslak}} kullanabilirsen daha iyi olur köy maddelerinde. Sonra bulması kolay olur, Türkiye taslakları kategorisi de şişmemiş olur. Kolay gelsin, hızını kesme, hedef bu sene içinde 100.000 :) denisutku *:!? 22:31, 9 Mart 2007

Taybı ovasının ne kadarı Kumçeltiği köyünde?[kaynağı değiştir]

Kızılırmak kıyısında yer alan bu uzaktan sevdiğin köy için resim ve şablon ekleyeceğim o nedenle teyit etmek istedim. Bilgi verebilirsen sevinirim.--Etrüsk 11:25, 10 Mart 2007 (UTC)

Uzaktan sevdiğin köyüne biraz katkı yaptım artık koordinatları çalışıyor--Etrüsk 12:55, 10 Mart 2007 (UTC)

Gölet maddesine katkı verebilir misin?[kaynağı değiştir]

Merhaba Alperx, eğer zamanın olursa Gölet maddesine aynen Kumçelteği'nde olduğu gibi bir iklim tablosu ekleyebilir misin? Teşekkür ederim, iyi çalışmalar.--Etrüsk 19:11, 14 Mart 2007 (UTC)

İklim şablonu hk.[kaynağı değiştir]

şablon adını böyle değiştirdim düşündüğümün aynısını düşünmektesiniz. Arzu ettiğinizi yaparsanız tüm köylerde aynı veriler yer alır...

İlerleyen günlerde iskelet bir iklim bilgi kutusu var mı ve nasıl bakıp ona göre bir katkı vermeey çalışacağım....--Etrüsk 20:24, 14 Mart 2007 (UTC)

Alperx saol kardeşim[kaynağı değiştir]

Elimden geleni yapıyorum.Ama ne biliyim sayfayı tanımaya çalışmam bide doğru cümleler kurmaya çalışmak ,wikipedia'da geziyorum bakıyorum kim ne yapmış felen anlamaya çalışırkende aslında anlamışmıyım diye deneme oluyo belki benim yaptığım(nerden çıktı)anlatıyım.uğraşıyorum bakıyorum Web düzeni gibi zor.Yani sen yaptın diyelim bişey benim için bakıyorum benimkisi işgüzarlık bozmuşumgibi şeyler...--paflogonia 16:43, 15 Mart 2007 (UTC)

Saol Alper ya valla..En kötüşey yapamadığına inanmak....--paflogonia
mailni aldım Alperx


Kardeşim nbr senden bişey istiycem şehir dışına çıkıcam,bakabilirmiyim bilmiyorum.Bi el atarmısın Şu Gölet köyü ağızlarına.Buarada Bold ne bilmiyorum.Açıklarsan sevinirim ,belliki işime yarıycak bişey öğrenmem lazım.Şimdiden çok teşekkür ederim.İyi çalışmalar kolay gelsin.--paflogonia

Sanırım Adana, Ceyhan'nın Köy ve beldelerine çalışıyorsun. Dikkatimi çekti iklimleri karasal iklim olarak geçiyor maddelerde. Akdeniz iklimi olmayacak mı sencede? Sanırım dikkatinden kaçtı. Kolay gelsin...--Alperx 20:37, 16 Mart 2007 (UTC)

Evet onlar gözden kaçmış sanırım, onları da değiştirmek lazım.--Erdem Şenol 20:59, 16 Mart 2007 (UTC)

Balıkesir Merkez köyler şablonu hazır[kaynağı değiştir]

Merhaba Alperx, Balıkesir Merkeze bağlı köyler bunların içinde eğer eksik varsa artık eklersin kardeşim. Gece geç vakit yaptım, umarım eksik çıkmaz, pdf belgeden dönüştürmek zorunda kaldım. Bunların tümü merkez ilçe ve merkez ilçe bağlısı bucakların köyleri, toplam 119 adet buldum hepsi bumu emin değilim.--Etrüsk 01:11, 21 Mart 2007 (UTC)

Selamlar.Öncelikle bir değişiklik yaparken birisine sormam gerekmiyor, hazırladığınız maddenin her an değiştirilebileceğini unutmayınız ve maddelere duygusal olarak bağlanmayınız.Ayrıca geçmişe iyice bakarsanız ben kısa bir açıklamyı yeterli görmüştüm.Noumenon farketmiş dahada ayrıntılı bir şekilde özet kısmına yazmış.Ünlü kişiler köklü kişileri maddelerde bulundurmuyoruz.Bunun için köy çeşmesi arşivlerini inceleyebilirsiniz.Saygılar--Machiavelli' msj 18:12, 27 Mart 2007 (UTC)

Kaynak göstermek[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Tabii ki kitapları kaynak olarak gösterebilirsiniz. Genel anlamda kaynak gösterme hakkında daha fazla bilgi için Vikipedi:Kaynak gösterme sayfasına mutlaka göz atın, hem ilgili şablonlar hakkında hem de genel anlamda kaynak göstermeye dair bilmeniz gereken ne varsa o sayfada mevcut. Kumçelteği maddesine geri dönersek...

Kaynaksızın konmasının tek sebebi aslında bakarsanız yöresel kültüre dair bilgilere kaynak konmaması değil, kaynaklanması pek de mümkün olmayan çeşitli yorumların yer alması: Eğitim durumu, köyün kurucusu olan Umar Kağın torunlarında oldukça yüksektir. Günümüzde Arslan soyadı taşıyanlar onun soyundan gelirler. Bu cümlede eğitim durumunun özellikle belirli bir ailedeki izdüşümüne yer verilmiş ama Kumçelteği'ne dair bir maddede eğitim durumu konu ediliyorsa genel bir eğitim durumundan bahsedilir, yani ilk bilgi tamamen gereksizdir ve VP:D ile VP:TBA açısından pek hoş durmamaktadır. İkinci bilgi ise doğrulanabilirliği tartışmalı bir bilgidir ve yer alması, aksini kanıtlayacak 3. parti bir kaynak (örneğin bir tür miras belgeleri zinciri veyahut bir ansiklopedide ilgili tanımın geçmesi) gösterilmediği sürece maddede yer almamalıdır (VP:D ihlâli olacağı için).

Yaşanan bu trajik olaydan sonra halkta kıtlık ve kuraklığa karşı aşırı bir korku bilinçaltına yerleşmiş ve en çok korku duyulan olay olmuştur. gene salt yorumdur ve maddeden çıkarılması gerekir. Göçebe toplumlarda görülen dokuma geleneği bu köy halkında 1900’lü yılların başına kadar devam ettiği eski dokuma çuvallardan anlaşılmaktadır. bu tip ifadelerse salt sizin gözlemlerinizden kaynaklanıyorsa VP:ÖAY ihlâlidir ve çıkarılması gerekir. Yok eğer bir kaynak tarafından doğrulanabiliyor ise kaynak belirtmeniz şarttır (ki bu tip sebeplerden kaynaksız şablonu eklenmiştir).

Alttaki yemekler ve adetler içinse hiç kaynak gösterilmemiş, oysa bir yemeği bir yörenin addetmek için kaynak şarttır.

Sonuçta metnin hem kaynak gösterilmeye ihtiyaç duyan birçok ifadesi mevcut hem de metinden çıkarılması gereken birçok yorum mevcut... Bunlar üstünde biraz çalışırsanız madde daha da güzel olacaktır. Kaynak gösterirken referans şablonlarını kullanmanız yararlı olur, bu şablon hakkında bilgiyi ilk verdiğim adreste bulabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 22:50, 27 Mart 2007 (UTC)

Maddeye ben nüfus tablosu ekledim, müsait olduğunda elden geçirebilirsen sevinirim. Bana mailde bahsettiğin kişi ile Ankara'da görüştüm. Kendileri wikipedia türkçe ile ilgilenmiyor ama istediğiniz resim ve dokümanlar konusunda yardımcı olacaklarını söylediler, sanırım birde web üzerinde bulunan bir siteleri var ama üyelik gerekiyormuş. Henüz üye olamadım ancak olup bakacağım içeriğine. Bu sayede bu ülkede alakasız yerlerin sitelerine üye olan tek ben varım sanırım en son da Çamşıh'lıların sitesine üye olmuştum :))) Hatta müsait olduğumda Cinnah caddesinde yer alan bürolarına yemeğe davet ettiler, sanırım sizin Kumçelteği'nden de tanıdıkları varmış. Kolay gelsin. --Etrüsk 12:32, 29 Mart 2007 (UTC)

Zaten, selamınızı telefonda hemşerilerinize iletmiştim. Diğer resim isteklerinizide not aldım, yemeğe gittiğimde dile getiririm artık. O konuda da yardımcı olurlarsa ne ala. Sayende belki de şu meşhur dolmanızdan da yeriz kimbilir. Hoşuma giderse sonra nasıl yerim onu bilemem ama. Madde içerik olarak çok güzel az elden geçse ve mümkün olurda coğrafi harita falan eklense kaynakçalar ile birlikte seçkin madde olabilir o zaman. Fırsatım oldukça bende katkı verebilirim umarım. Şimdilik kolay gelsin diyorum ve Ordu ilçelerine dönüyorum. iyi çalışmalar.--Etrüsk 12:57, 29 Mart 2007 (UTC)

İklim veri tablosu yapabilir misin İskilip maddesine eğer veri varsa elde. Ben genel olarak sayfa biçimini genel kullandığım formata göre uyarladım azıcık. Alacağım dökümanlara göre zamanım olursa daha detaylı katkı verebilirim umarım. Kolay gelsin.--Etrüsk 16:25, 29 Mart 2007 (UTC)

SAV yada diğer saygı ifadeleri[kaynağı değiştir]

Mevlid Kandili sayfasında yaptığınız değişiklik VP:TBA'ya uymuyor.Bu konuda bende bazen bir iki düzeltme yapmıştım aslında ilk başladığım zamanlar ama sonra zamanında tartışılmış ve VP:TBA'ya uygun olmadığı görülmüş.--Machiavelli' msj 11:58, 30 Mart 2007 (UTC)

Bu kısmıyla ilgilenmiyorum ben sadece zamanında vikipedi topluluğunca alınmış kararları uyguluyorum.Az önce verdiğim bağlantıdaki tartışma sayfasında bu konuyla ilgili daha geniş bilgiye sahip olabilirsiniz veya yeni bir tartışma açabilirsiniz.Ancak şu anda zamanında alınmış karara göre hareket etmeliyiz.--Machiavelli' msj 12:05, 30 Mart 2007 (UTC)

Sayın Alperx, Tartışma:Muhammed bin Abdullah bende şimdi eski tartışmalara baktım isterseniz sizde bir göz atın lütfen. Konunun Mach ile ilgisi olmadığınıda göreceksiniz. İyi çalışmalar ve kandiliniz kutlu olsun.--Etrüsk 12:08, 30 Mart 2007 (UTC)
Az öncede dediğim gibi bu konuda rahatsız olduysanız yazacağınız yer benim ileti sayfam değil Vikipedi tartışma:Tarafsız bakış açısı sayfasıdır.Ben sadece orada alınan kurallara göre hareket ediyorum.eğerki bu konuda yeni bir karar alınmasını sağlarsanız.Bu değişikliklerde size yardımcı olacağımı bilmelisiniz.Saygılar.--Machiavelli' msj 12:14, 30 Mart 2007 (UTC)
Ben bir değişiklik savaşının yaşanmaması, yaptığım değişikliğin geçmişte alınan kararlara uyduğunu göstermek için yazdım.Yoksa Hz. kelimesinin ne anlam ifade ettiği veya bu konuda sizinle bir tartışmaya girmek için değil.--Machiavelli' msj 12:18, 30 Mart 2007 (UTC)

Teşekkürler.Sizinde Kandiliniz kutlu olsun.Saygılar--Machiavelli' msj 12:20, 30 Mart 2007 (UTC)

sayın kullanıcı fikrinizde tamamen haklısınız burada bir takım insanlar tarafsızlık ilkesi ve kisvesi altına sığınıp islam peygeamberine saygısızlık yapıyor vikiinin ingilizce şu [1] bakın hazretinin tam karşılığı olan saint ifadesi rahatlıkla kullanılıyor bunların tatafsızlık ilkesi sadece müslümanlara çalışıyor. başkaları yapınca birşey yok müslümanlara gelince tarafsızlık bozuluyormuş .hepsi hikaye. bunları derdi başka.islamdan hoşlanmıyorlar en hafif bir ifade ile

--85.103.172.106 12:25, 30 Mart 2007 (UTC)

Merhaba kardeşim, köy maddeleri nedeniyle açılması gereken iklim tipleri maddelerine uygun zaman bulduğunda katkı verebileceksen çok makbule geçecektir.--Etrüsk 13:34, 30 Mart 2007 (UTC)

teşekkürler[kaynağı değiştir]

oyunuz için çok teşekkürler citrat beni köşeye sıkıştırmaya çalışıyordu ama sizlerin oylarıyla ona karşı gelebildim ya.çok teşekkürler.saygılar.--UANnis 20:40, 30 Mart 2007 (UTC)

Ah! nasılda unutmuşum .sizinde kandiliniz mübarek olsun.--UANnis 20:47, 30 Mart 2007 (UTC)

seninde kutlu olsun kardeşim.[kaynağı değiştir]

seninde kutlu olsun kardeşim;--Orijinnal 20:53, 30 Mart 2007 (UTC)

Ey pirim! Değil miydi altın altay
Anamız bizim? Bizlerse birer tay,
Bağrında yürümedik mi serazat
Yüzümüz değil miydi ışık saçan ay…


Alaca altın aşık atışmadık mı?
Tepişip bir döşekte yatışmadık mı?
Anamız olan altayın ak sütünden
Beraber emip beraber tartışmadık mı?


Akmadı mı bizim için dupduru bulak,
Şarıldayıp şarıl şarıl dağdan inerek?
Hazırdı uçan kuş kopan yel gibi
Dilesek bir atlar,tıpkı burak!


Altayın altın günü nazlanarak
Gelende sen pars gibi bir er olarak
Akdeniz karadeniz ötelerine
Kardeşim gittin beni bırakarak!...


Ben kaldım yavru balaban kanat uçamam
Uçam diye davransam bir türlü uçamam
Yön bulduran yol gösteren can kalmadı
Yavuz düşman koyar mı şimdi beni vurmadan?


Kurşunlar genç yüreğime saptandı,
Günahsız taze kanım su gibi aktı,
Kansız kalıp kuruyup bayıldım,
Karanlık mahbese sıkıca tıkıldım.


Ey pirim! Ayrıldık mı ulu bütünden?
Dağılıp yılmayan yağan oklardan
Türk’ün pars gibi yüreği varken
Gerçekten korkak kul mu olduk sinik düşmandan


Kudretli olmak isteyen Türk’ün canı
Gerçekten bitap düşüp kalmadı mı; hali?
Yürekteki ateş söndü mü kurudu mu
Damarında kaynayan atalar kanı?


Kardeşim; sen o yanda ben bu yanda
Kaygıdan kan yutuyoruz, bizim adımıza
Layık mı kul olup durmak, gel gidelim
ALTAY’A atadan kalan miras Altın tahta…


Kandiliniz kutlu olsun[kaynağı değiştir]

kandiliniz kutlu olsun...--Alperx 21:26, 30 Mart 2007 (UTC)

Teşekkür ederim, sizlerin de kutlu olsun. - Erhan 21:29, 30 Mart 2007 (UTC)

Merhaba AlperX, gerek Muhammed tartismasinda gerek se Ocalan tartismalarinda kullandigin dil kirici ve gereksiz tartismalara yol acmaya yoneliktir. Vikipedi'ye kisisel inanislarimiz, goruslerimiz getirmiyoruz. Kullandigin dil, senden farkli dusunenlerede hakaret icermektedir (VP:KSY). Lutfen bu tur tartismali konulara yaklasirken, kullandigimiz dile dikkat edelim. Tesekkurler, Citrat 16:29, 2 Nisan 2007 (UTC)

Tartışma:Sasani İmparatorluğu[kaynağı değiştir]

Tartışma:Sasani İmparatorluğu'nda isteğine göre bir oylama açtım baksan iyi olur.--UANnis 07:48, 3 Nisan 2007 (UTC)

Kategorileri ekledim de...[kaynağı değiştir]

İskilip mutfağına giren bölümü liste halinde devam mı ettirelim yoksa normal tümce düzeneni mi çevirelim. Eğer liste devam edecekse yanlarına bir iki kelime eklemek daha hoş olacak ancak liste olarak kalmayacaksa şu an için sorun yok. Yada çalışma bitince gereken düzenleme de yapılabilir. Bu hafta içi hemeşerilerine gideceğim yarın uygun olursa yarın.--Etrüskileti 21:04, 3 Nisan 2007 (UTC)

Mutfak kısmına kabaca bir ön fikir olsun diye gruplama yaptım. Çiya bilgilerimden bildiklerimi taşıdım. Bu arada Çiya'da hemşeriniz var... Madde üzeriinde olan yeni mutfak gruplaması aklına yatacak mı bakarsan eğer olumlu buluyorsan böyle devam edelim şablon vesairi sonra yaparız gerkirse ve zamanım olursa... Önce grup düzeni devam etsin madde içinde böyle it kuyruğu uzamında liste hoş olmuyor gerçekten...
  • Sayın Kibele, doğrusu wikipedia gibi özgür ansikopedi de kırgınlıkların olabileceği aklıma gelmezdi. Ben burasını gerçekten özgür bir ortam sanıyordum. Yorumunuzun son parağrafından anlıyorum ki kişiler görüşlerinden dolayı kınanabiliniyormuş. Şüphesiz ki topluluğumuzun aldığı tüm kararlar doğru kararlar değil. İçlerinde hatalı olanları da mevcut. Buna rağmen gereksiz tartışmalar yapılmasıda son derece üzücü. Konunun kapanıp yeni kapılar aranacağına hala üzerinde durulması ve kişilerin görüşlerinden dolayı tahrik edinilmesini doğru ve etik de bulmuyorum.
  • merhaba, yeni kapılar aramak ve konuları gereksiz uzatmama isteğinizde sonuna kadar size katıldığım için yukardaki mesajınıza buradan cevap vermek istedim. dikkatle okursanız, kişileri görüşlerinden ötürü kınamadığımı, aksine kınayanları ve suçlayanları eleştirdiğimi farkedersiniz. yapılan yorumlarda, tek tek örnek vermeye gerek yok, sürekli bir türkçe düşmanı etiketi yapıştırılıyor kişilere ve topluluğa. buna itiraz ediyorum. son paragraf ise, daha da önemsediğim bir konuya ilişkindir. meseleler ne olursa olsun sakin ve sağduyulu konuşulabileceğini düşünüyorum ve burada verdiğim örnek ve daha verebileceğim başka örneklerden dolayı da bunu çok önemsiyorum. yani tam da bana yönelttiğiniz 'tahrik etme' ve 'etik olmama' meselelerini, o kelime mi, bu kelime mi tartışmalarından daha önemli bulduğum için de söylemekte yarar görüyorum. selamlar. --kibelemesaj 10:34, 7 Nisan 2007 (UTC)

Merhabalar.Öncelikle yanlış anlaşılmasın bu resimleri çoğu kez es geçtim (çünkü kesinleşmiş bir bilgim yoktu).Ancak resimler hakkında bilgisi olanlara (başta Vito) sorduktan sonra kaynaksız şablonlarını koydum.genel düşünce şu: belki Resim:Alivemehmetaliyagci.jpg ve Resim:Mehmetalivebasolyagci.jpg resimleri size ait olabilir ancak daha ayrıntılı bir kaynak isteği var.Resim:Mehmetaliyagci123.jpg bu resim ise daha şüpheli göründü sanırım fotoğrafın eskiliğinden olsa gerek. Resim:Mehmet ali yagci.jpg bu resim çözünürlük düşüklüğü sebeiyle en şüpheliler arasında.Bu resim hakkında ne yapılması gerektiğini Vito'ya sormanız daha yerinde olur.Saygılar iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 10:14, 11 Nisan 2007 (UTC)

Kardeşim nasılsın[kaynağı değiştir]

Kardeşim nasılsın takip ediyorum seni güzel şeyler çıkarıyosun,Bende napıyım bakıyorum öyle elimden geldiğince.İlk gölet sayfasını yaparken Etrüsk'e lızmıştım geziyorumda harbiden kızılıcak kadarları yok değil hani Çamur,Kelkit maddesini gördünmü bi bak Ip ile giren biri,bari bizde köylerimize yazalım ordaa bir köy var uzaktaa,neyse.Sorma kardeşim ya msn'e giremiyorum sözlümle böyle bi kararımız var.Paflogonia

 :E biraz kılıbık olunmalı dimi ya.))

Turna asaletiyle uçar![kaynağı değiştir]

Turnalar eşliğinde gelen ödül için teşekkür ederim. Hepimizin çocukluğu biraz da öyle değil mi? İçinde tozlu yol olmayan çocukluğumuz olmadı ki hiç. Tekrar teşekkür ederim.--Etrüskileti 18:11, 11 Nisan 2007 (UTC)

merhaba, ben adem durdu

size mesaj yazmamı etrüsk istedi. sizin kumçeltiği sayfasında yapmış olduğunuz iklim tablosundan yollamış olduğum başlıktaki linkede yapmanız mümkünmü acaba? eğer mümkünse katkılarınızı bekliyorum. iyi çalışmalar dilerim.--Adem Durdu 07:44, 20 Nisan 2007 (UTC)

Alperx

alper bu ne hız.yoksa bot mu kullanıyorsun.itiraf et.yoksa sen casus musun.içimize nerden karıuştın.--Uannismsj 12:26, 25 Nisan 2007 (UTC)

  • Merhabalar, bu bir uyarı ve bilgilendirme mesajıdır:
  1. Vikipedi ne değildir? sayfasında aşikâr kılındığı gibi Vikipedi bir demokrasi değildir.
  2. Yöneticiler sayfasından ve ilgili İngilizce sayfadan WP:A anlaşılacağı üzere yöneticilerin adı yöneticidir, hiçbir yönetme işlevleri yoktur, Vikipedi içerisinde ayrı bir sınıf olmadıkları gibi diğer Vikipedistlerden, üstlerine düşen ve yapmaları gereken 3 temel fonksiyon dışında hiçbir farkları yoktur, bu fonksiyonları da sadece politikalara uygun şekilde kullanabilirler.
  3. Politikaları koruma, uygulamak ve savunmak tüm Vikipedistlerin işidir, görevidir, salt yöneticilerin veya salt yönetici olmayan kullanıcıların değil.
  4. Yöneticiler her konuda aynı fikirde olamaz, zira insanlar farklıdır, farklı yargı ve fikirlere sahip olmaları çok normal, nitekim her konuda aynı fikre sahip olmaları beklenmemektedir.

İnsanları töhmet altında bırakan konuşmalardan vaz geçmenizi rica ediyorum. İyi niyet olduğunu varsaymak yani eskilerin tabiri ile hüsn-i zan Vikipedi'de bir kuraldır, yine nezaket göstermek bir kuraldır, ama en önemlisi kuralları bilmek buraya uygun şekilde katkıda bulunabilmenin şartıdır, lütfen Vikipedi'de kimseyi politika bazlı olmayan, politikalardaki bilgiler doğrultusunda olmayan bir şekilde yargılamayınız. Burada herkesin tek amacı ansiklopedi yazabilmek. Son olarak VP:Vnd sayfasını okumanızı tavsiye ederim; ısrarlı politika ihlâllerinin Vikipedi'de bir suç olduğunu, politika-bazlı olmayan kişisel olan ve saldırı olarak tanımlanabilecek mesajların da Vikipedi'de bir suç olduğunu hatırlatmak isterim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 12:44, 3 Mayıs 2007 (UTC)

Merhaba Alper,

Geçen ay yolladığın mesaja yoğunluğumdan dolayı cevap veremedim. Sonrasında da dalgınlığıma gelmiş, kaldı bir sürü cevaplanmamış mesaj, kusura bakmayasın.

Bu tür resimler konusunda en sağlıklı çözüm info-tr@wikimedia.org adresine bir mail atıp "Falanca lisansla bu resimleri yayımlıyorum" diye bir açıklama yapmak. Falanca kısmına GÖBL, Kamu Malı veya Creative Commons (by veya by-sa) gelebilir. Onun dışında bu konuyu açıklayan detaylı bir yazıyı resim sayfalarına eklesen yine yeter. Söz konusu olan senin ailen sonuçta.

Şu son "yiğenim" ibaresinden pek hoşlanmadığın anlaşılıyor mesajlarından. Açıkçası düşündüğün gibi saldırmak amacıyla değil, o anki geyik yapabilme seviyemle doğru orantılı olarak ortaya çıkan bir ibaredir o, hoşlanmadığım biri için kullanmayacağım bir sözdür, zira insanlara negatif bir şey söylemek istersem ima yapmak yerine, direkt söylemeyi tercih ediyorum. Yanlış anlaşılma varsa bilinsin istedim, elbette bu ibareden hoşlanmaman durumunda tekrar edecek de değilim.

Sevgiler

Vito Genovese 11:26, 4 Mayıs 2007 (UTC)

Hakemlik politikası[kaynağı değiştir]

Arkadaşlar bir çok kullanıcı bu tür bir kuruma ihtiyaç olduğundan bahsediyor. İnsanlardan ziyade buradaki yaşam da bu tür bir ihtiyaca işaret ediyor. Zaman kaybetmeden bu tartışmanın başlatılması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda açılan tartışmaya katılmak isterseniz sevinirim. İyi çalışmalar. Vikipedi tartışma:Hakemlik politikası ----devrimdptmesaj 15:08, 8 Mayıs 2007 (UTC)

Engellendiniz[kaynağı değiştir]

Daha once katkilariniz ve uslun icin uyarilmistiniz. Son tartismalarda fikirlerinizi belirtirken gosterdiginiz saldirgan tutumdan oturu 24 saat uzaklastirildiniz. Lutfen Vikipedi nezaket kurallarini gozden gecirin. Citrat 20:49, 9 Mayıs 2007 (UTC)

Botmu kullanıyorsunuz ? -Boyalikus 14:28, 11 Mayıs 2007 (UTC)

  • peki yanlış algılamış olabilirim. İyi çalışmalar. --Boyalikus 14:33, 11 Mayıs 2007 (UTC)

Kardeşim nbr[kaynağı değiştir]

Kardeşim nasılsın ? Bayadır bakamıyorum vikiye öyle arada girip turlayıp çıkıyorum , nedir bu hararet anlamış değilim .

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

TOBB ETÜ 17:21, 14 Mayıs 2007 (UTC)


Sevgili Alperx, Sn.Maderibeyza'ya yazdığınız mesajın dozu??? Ne kadar haklı olursanız olunuz, karşınızda bir kucağında çocuk, diğer eliyle Viki'ye katkıda bulunan bir hanım arkadaşımız var.. Deden olarak kızacağım ha... Sevgiler.--Hasan Sami 18:39, 15 Mayıs 2007 (UTC)

  • Estağfurullah koçum; benim olmuzlarım çok yük kaldırır. "Deden" dediysek, her sözümüz dinlensin anlamına değildir.. --Hasan Sami 19:13, 15 Mayıs 2007 (UTC)
  • Teşekkür ederim. Bir yanlışlık olmuştu çabucak düzeldi.----M. Kemal Selanikli 03:54, 16 Mayıs 2007 (UTC)

Size sataşmadım. Sadece bir konuda fikrimi beyan ettim. Ama görüyorum ki karşımdaki kişinin böyle eleştiri veya fikir alışverişlerine çok kapalı bir zihniyeti var. Kur'an surelerinin konumuzla ne alakası var anlayamadım. Kaldı ki Kur'an sureleri hollanda, almanca, ingilizce, arapça, kürtçe, türkçe, azerice, rusça..... ve daha pek çok dillerdeki vikilerde var. Çünkü ANSİKLOPEDİK!!! Sizin emek vermekte olduğunuz köy maddeleri ise vikipedi dışında hiçbirini ilgilendirmeyecek kadar gereksiz ve içeriksiz. Köylüden ve köylerden rahatsız olmam için bir neden yok. Ben köylü değilim. Ancak köy maddeleriyle haşır neşir olduğum herkes tarafından bilinen bir gerçek. Kullanıcı sayfama bir göz atarsanız hem Etrüsk'e hem de Paflagonia'ya köy maddeleriyle ilgili ödüllerim var. Sanırım size de vermeliymişim bir tane bu ödüllerden. Belki o zaman iyi niyetime güvenirdiniz. Bana karşı nedenini anlayamadığım bir antipatiniz var. Olabilir, sorgulamıyorum. Ancak lütfen KSY politikasını ihlal edecek davranışlarda bulunmayın.. Kolay gele... --maderibeyzamsj 06:35, 16 Mayıs 2007 (UTC)

Olayı büyütmeyin[kaynağı değiştir]

Köy maddelerini buraya girme gayretinizi saygıyla karşılıyorum. Ancak burda bunlar çok gereksiz. tr wikide zaten yeterince açıldı da noldu? önemli ilçeler beldeler şehirler tamam da köy maddelerine hiç gerek yok. Cevabınızı gerekiyorsa tr vikideki sayfama atın. Buraya sizin kadar sık giremiyorum. --maderibeyzamsj 18:05, 15 May 2007 (UTC)

  • size az:wikide yazdığım mesaj yukarıda. Sıkıysa tr wikide cevap verin gibi bi yaklaşım mı var burda. saçmalamayalım lütfen. Sapla samanı ayıralım. Az:wikide fazla vakit geçirmiyorum. Gerekiyorsa burdaki sayfama mesaj bırakın dedim sadece. Hala anlayamıyorum. Etrüsk nasıl sizinle iyi geçinebilmiş hayret. bana karşı tutumunuzu lütfen değiştirin. Yoksa zaten soğumakta olduğum vikipediden ayrılma sebebim olacaksınız. --maderibeyzamsj 07:57, 16 Mayıs 2007 (UTC)

Engellendiniz[kaynağı değiştir]

Daha önce de benzer konuda uyarı almışsınız. Bu sayfada ve bu sayfada kullandığınız üslup VP:KSY ilkeleriyle ters düşmektedir. Bu nedenle 24 saat engellendiniz. Döndüğünüzde lütfen daha sakin bir üslup kullanmaya özen gösteriniz. Teşekkürler. --Metal Militia ileti 08:04, 16 Mayıs 2007 (UTC)

Sayın Alperx. Tartışmaların bu boyuta gelmesinden dolayı üzgünüm. Engellenmenize sebep oldu bu durum. Bi nebze de olsa kendimi suçlu gördüm. Özür dilerim. Umarım tekrarlanmaz. Kolay gele.. --maderibeyzamsj 06:35, 17 Mayıs 2007 (UTC)

  • Bir kuru fasulye ısmarlayın da sizi barıştırayım.. Yanında "başsoğan" da unutulmasın.( Ismarlamamak için ikisi de, "küs değildik ki" diyecekler. Benim niyetim de zaten bu!) --Hasan Sami 23:25, 17 Mayıs 2007 (UTC)

Teşekkürlerr... Bu arada Hasan Abi'ye deyin ki BEN MAKARNAYI EKMEKLE YERİM:) Kuru fasulyeyi de çok severim. Hele güveçte odun ateşinde pişince. Hele de zeytinyağlı olunca. Hele de zeytinyağı Edremit'ten olunca... --maderibeyzamsj 08:46, 18 Mayıs 2007 (UTC)

  • Şimdi daha iyi anlıyorum, "fasulyenin faziletleri"ni.. Hem, alınganlıklar ortadan kalktı, hem de kendimize bir öğle yemeği ısmarlatmış olduk.. İkiniz de benim misafirim olun ve şimdiden sıkın bakiiim birbirinizin elini. Selamlar.--Hasan Sami 10:28, 18 Mayıs 2007 (UTC)

Telifli İçerik[kaynağı değiştir]

Füruğ Ferruhzad maddesinde telifli içerikle değişti diye sildiğiniz bölüm, benim kendi incelememle düzenlediğim hayat hikayesiydi. Telifsiz bir içerik midir ki telifli içerikle değiştiriyorsunuz. Ben kendi incelememi, kaynak da göstererek kamuya açıyorum, siz bunu düzenleme gereği duyuyorsunuz. Düzenleme yaparken biraz daha duyarlı olunmalı. --Arinna'l 15:12, 18 Mayıs 2007 (UTC)

Ben Füruğ Ferruhzad sayfasında içeriği bilerek değiştirdiğinizi sandım, ondan biraz da sitem eder gibi yazmışım, kusura bakmayın. Ansiklopedik dile uyarlamak için sayfaya girdiğimde fark ettim değişikliği. Neyseki ben sizin eklediğiniz biçimi de koruyarak biraz ezberimden yaşamı hakkındaki detayları ekledim. Netice de sizin eklediğinizde onun hayatı, ben ansiklopedik dile çevirme işini ertelemiştim yorulduğumdan, benim hatamda öyle bırakmak oldu. Beraber daha da düzenleriz zamanla. Gördüğüm kadarıyla burada Füruğ sevenler çok, çok güzel. Sevgiler. --Arinna'l 17:49, 18 Mayıs 2007 (UTC)

Kurufasulyenin zararları[kaynağı değiştir]

Yav hala uslanmadınızmı, aha şimdi biri mesaj atar kurufasulye isterse vallaha billaha kukla olursunuz biranda:::))) Geçici olarak imzasız Erdemsenol

Cuma günleri Kurufasulye, pilav, cacık günüdür. İsteyen buyursun. soframızda herkese yer vardır. Kuklayada, hacivatada, karagözede,kurdada kuzuyada... sevgiler...--Alperx ileti 09:44, 21 Mayıs 2007 (UTC)

Adamına Göremi Muamele?[kaynağı değiştir]

Sevgili Citrat, Burada sivri dilli olupta senin hışmına uğramayan yoktur sanırım. Köşede hep sen varsın. Tartışmalara girerken aklımda diyerek başlıyorum artık. Aslında tartışmalara falanda girmem ya işte bazı durumlar göze çarpmasa keşke...

Tembelejderha, gercekten de o yazdiklarin kisisel saldiriya giriyor; mumkunse o bolumleri tekrar gozden gecirmeni rica edecegim. Citrat 17:30, 20 Mayıs 2007 (UTC)

Şimdi bunun ne demek olduğunu anlamadım. Bende o yüzden rahatsız ettim seni. Bu uyarı mı? ne? Tembelejderha'nın yazdıklarını ben yazsam sonum böyle olmayacaktı bunu biliyorum. Zira daha önce beni kişisel saldırı yaptığım gerekçesi ile engellediniz. Herneyse zaten adaleti sormuyorum size, burada onun çoktan emekli olduğunu duyduk. Ama en azından adalete de saygı duymak lazım değil mi? Bir gün hepimize lazım olabilir...--Alperx ileti 19:05, 24 Mayıs 2007 (UTC)

Merhaba Alperx, her seyden once mesajin icin tesekkur ederim; acikcasi senden ne boyle bir mesaj supriz oldu. Kimse uzerine korku salmak gibi bir niyetim yok; pratik olarak sivri dili "burada" tasvip etmiyorum o kadar.
Tembelejderha'nin o yazisi beni rahatsiz etti; sahsen kisisel saldiri olarak goruyorum ve kendisini uyardim. Bir yoneticiden beklenen bir yaklasim degil bu ancak hic kimseye ilk yaklasimim sert olmamistir. Tembelejderha bu konuda bana geri donmedi ancak mumkun bir zamanda kendisiyle tekrar bu konuyu konusmayi dusunuyorum. Olayin tekrarlanmasi Vikipedi icin cok daha dramatik sonuclar dogurabilir; bu yuzden baska arkadaslar da bu konuda hassasiyetlerini belirtmisler.
Ozetle mumkun oldugu kadar tarafsiz davranmaya calisiyorum. Son zamanlarda donen tartismalar ve alinan kararlarin bazilari beni de rahatasiz ediyor. Zaman darligindan bu aralar katilim icin cok vakit ayiramiyorum ancak yer yer fikirlerimi acikladim, acikliyorum. Hizli davranma konusunda eksikligim olabilir, ancak adaletli gormedigin bir konu olursa iletmekten cekinme lutfen. Tekrar tesekkurler, kolay gelsin. Citrat 05:06, 25 Mayıs 2007 (UTC)

Vikipedi:Kukla şüphelileri/Erdemsenol/Ek açıklama[kaynağı değiştir]

Ek Açıklama[kaynağı değiştir]

Sevgili Vikiarkadaşlarım

Bu ithamları kabul etmediğimi, tüm bu ithamları da Argumentum ad nauseam, argumentum ad hominem çerçevesinde değerlendirdiğimi belirterek sözlerime başlıyorum

Sunulan iddiaların savunulacak bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. İşlemediğim bir suç için savunamam kendimi ama elim kolum bağlı duramayacağıma göre açıklama yapmak ihtiyacı hissettim.

Ben hayatım boyunca asla ama asla hukuk dışı, kural dışı bir iş yapmadım ve yapmayacağım.

Sevgili Noumenon demişki Karar kısmında,

Öncelikle Vikipedi'de kararları kişilerin değil, topluluğun fikirlerini de hesaba katarak politikaların aldığını belirtmek isterim.Bu cümle bir Circulus in demonstrando'dur.

Sevgili Vikiarkadaşlarım, ortak bir karar alındığına dair bir belirti varsa bu tartışma neden bitmedi hala?

Size DSP'li olduğum için ordan bir örnek vererek başlayacağım satırlarıma ve açıklamama;

DSP'de İl kongreleri delege seçimi yapılıp delege ağalığı oluşmaması için 149 sistemi ile yapılır. Yani yasaların delege seçimi sınırı olan 150 sayısından 1 eksik üye kaydı yapılır ve bu üyeler içinden seçilen İl Kurultay delegeleri İl Kurultayında il milletvekili sayısının 2 katı Büyük Kurultay delegelerini seçer.

1990'lı yıllarda (tam tarihi hangi kurultay olduğu ortaya çıkmasın diye vermiyorum) il başkanının bana 149 adet üye formunu uzatıp Bunların yarısı kadar üye yaz ve getir demesine rağmen ben sadece ilçe delegesi olmasını istediğim 5 kişi için form aldım ve şunu söyledim:

Başkan, biz eskileri de üye yapalım, rakipleri de, doğru olanın ve uygulamanın bu olduğunu bunun görev sırası verilen herkes tarafından böyle yapıldığını o yüzden kimsenin kimseye gücenmemesi gerektiğini anlatarak seçimi alırız dedim ve geri kalan formları iade ettim. (Seçimi aldık)

Yanınızda yönünüzde bir DSP'li varsa bu hareketin anlam ve mahiyetini sanırım en iyi o anlatır, bi zahmet soruverin.

Bu Sayın Ecevit'e Büyük Kurultayda oy verecek delegeleri seçmekten öte ilerde milletvekili adayı, belediye başkan adayı, meclis üye adayları ve il genel meclisi adaylarını belirlemek demektir.

Ben hayatım boyunca sadece konuştum, anlattım ikna etmeye çalıştım. Anlattığın karşıdakinin anladığıdır sözünden hareketle hep hatayı kendimde aradım. Şimdi de öyle yapmaya çalışıyorum açıkçası.

Şiddet uygulamadım, hilekarlık yapmadım. Hayat felsefemin bir parçası olan; babamın ta küçük bir çocukken söylediği Bu eve dayak yiyip gelme, sen başlatma ama başlayınca ilk yumruğu sen at sözü beynimin ve sinirlerimin bekçisi olmuştur.

Şimdi burada ne oldu. Savunduğum fikirlerin doğru olduğu ortaya çıktı ama Vito Genevose tarafından Kuklacı olmakla itham edilerek ve Noumenon tarafından en baştaki sözleri ile çelişen bir karar alıp süresiz engellenerek. Ben kukla oynatma ihtiyacı hissetmedim ve oynatmadım. Bu kullanıcılar ile benim aramdaki tek özellik sadece ama sadece bir şekilde bazılarını savunmuş olmam ya da benim ile bazı konulara ilgi duymuş olmaları.

Şuan kendimi arkadan yumruk yemiş gibi hissediyorum!

Sevgili arkadaşlar,

Burası defalarca belirttiğim gibi politik bir arena değil, bazılarının hırslarının tatmin kaynağı hiç değil; bir Ansiklopedi. Bu sözlerimi geçmişte kavga ettiğim ama yeri geldiğinde savunduğum insanların mesaj sayfalarını inceleyerek bulabilirsiniz.

Çok katkı yapmak her hakkı verir felsefesi zihinlerin derinliğine yerleşmiş vaziyette. Katkının ve iyi bir Vikipedist olmanın ölçüsü nedir? Sadece Vikipedi'nin başına oturup katkı yapmak mı? Gününüzden ayırdığınız zaman ile yapılan katkı mı? sorumluluklarınızı yerine getirdiğiniz zaman ile arta kalan zamandan zaman ayırıp yapılan katkı oranı mı? Yoksa her zaman katkı mı?

Bakınız burası bir ansiklopedi ve buraya bildiğiniz üzere sürekli katkı yapanlar yani _kolikler buranın temel felsefesini anlayıp buraya katkı sağlıyorlar. Anlayamayanlar (RGülerdem gibi, Saidferid gibi) ise gidiyor.

Sorarım size kendi ismi ile hesap açmış biri olarak; durduk yere atılmayı göze alıp kuklamı oynatmak mı akıllıca, yoksa görüşlerinizi anlatıp sizle aynı görüşü paylaşanlar ile politikalar dahilinde müdahil olmak mı? Ben akıllı bir adamım!

Son Söz: Ben buradayım ve hiçbir güç beni buradan kendi isteğim haricinde gönderemez

İddialara karşı açıklamalar[kaynağı değiştir]

Sanırım bu kez safsata yaftası yemeden açıklamamız kabul görür.

NOT:Siz siz olun hiçbir düşünce ve sözü Görüşleriniz benim için muhteremdir ancak muteber değildir çizgisinden ayrılmadan değerlendirin. Bu kriz eşiğinden dönülmesinin ve gerginliklerin yumuşatılmasının yegane çözümüdür. En aşağılık yaratık dahi yeri geldiğinde varsa taşıdığı zerre kadar değeri için aslan kesilir.

Vito Genevose kullanıcısının sundukları[kaynağı değiştir]

Başlangıçta bu kullanıcı tarafından yapılan bu ithamları kabul etmediğimi, tüm bu ithamları da Argumentum ad nauseam, argumentum ad hominem çerçevesinde değerlendirdiğimi belirterek sözlerime başlıyorum

İmla hataları[kaynağı değiştir]

İmla hataları geçmişte oldu halen yapıyorum ve bundan sonra da olacak. Neden mi? Yazarım yazıyı ve anında şutlarım.(Bu yazıya özellikle dikkat etmedim, sadece tekrar okuduğum için yanlışları düzelttim)

Katkılarımdan görüleceği üzere bu konu ile ilgili pekçok değişiklik yapmışımdır. Başkalarının hatası ise Hukuk ilkeleri gereği beni bağlamaz.

Metal Milittia'nın tlerinin çift yazımında benim hata yapmamın sebebi gayet basit; harfler çift gitmiş yanlış gitmiş farketmiyor, asıl olan o an derdimi anlatmak.

Ayrıca;Erdemsenol Metal Militia'ya attığı mesajlarda bu yazım yanlışını yapmıyor, sadece Metal Militia adının tepede dev puntoyla yazmadığı sayfalarda bu hataya düşüyor diyor ama unutuyor ki Alp Er Tunga tepede gördüğünde dahi hata yapıyor.

bu önerme bir Argumentum ad logicam'dır.

Alper Tunga bağlantısı[kaynağı değiştir]

İddia özeti:Aynı maddelere katkı yapmak, Zeynep'in mesleğini bilmek, imla hatası

  • Birinci safsata şu:Kullanıcı benimle aynı fikirleri paylaşıp bazı maddelere katkı yapmışsa bu bir kanıttır.

bu maddede ortak katkı mevcut, bunda yok

  • İkinci safsata:Zeynep Hanım'ın mesleğini öğrenmek için kahin olmaya gerek yok. Merak ettiğiniz bir insanın kullanıcı sayfasını tararsanız onunla ilgili her bilgiye yazılı olan kadar erişirsiniz. Sadece Tembelejderha ve Vito Genovese meraklı değil. Herkes herkesi merak ediyor. (Örneğin ben merak ettiğim Hasan Beyi ve Katpatuka'yı ziyarete gittim. Gerçi Katpa o sırada Ürgüp'e gitmişti görüşemedik. Bu yaz Boston'a gidersem Özgür'ün yanına da uğrayacağım.)

Burada görüleceği üzere Zeynep Hanım'ın sayfasının 03:18, 11 Ocak 2006 tarihindeki hali; mesleği yazıyor. Yani adı geçen kullanıcı merak etmiş ve incelemiş ise bu bilgiye rahatlıkla ulaşır.

  • Üçüncü safsata:Ayrıca;Erdemsenol Metal Militia'ya attığı mesajlarda bu yazım yanlışını yapmıyor, sadece Metal Militia adının tepede dev puntoyla yazmadığı sayfalarda bu hataya düşüyor diyor ama unutuyor ki Alp Er Tunga tepede gördüğünde dahi hata yapıyor.

bu önerme de bir Argumentum ad logicam'dır.

Erdemsenol & Metalfırtına bağlantısı[kaynağı değiştir]

İddia:Metalfırtına bir dönem Adana'yla ilgili değişiklikler yapmıştır (Bkz: Değişiklik 1, Değişiklik 2, Değişiklik 3, Değişiklik 4, Değişiklik 5, Değişiklik 6, Değişiklik 7, Değişiklik 8, Değişiklik 9, Değişiklik 10, Değişiklik 11 ve Değişiklik 12. Değişikliklerin çoğunu oluşturan Kategori:Kurtuluş Savaşı'nda Adana, Erdemsenol tarafından açılmıştır). Erdemsenol'un Adanalı oluşu gerek kullanıcı sayfasında, gerekse attığı mesajlarda duyrulmuş bir husustur.

Cevap:

* (fark) (son) 19:54, 3 Temmuz 2006 Erdemsenol (Tartışma | Katkılar) (kategori)

Metalfırtına ise

# (fark) (son)  19:26, 9 Eylül 2006 Metalfırtına (Tartışma | Katkılar)

Maddeleri 9 Eylül'de kategorilendirmeye başlamış. 9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu acaba Metal İzmirli olabilir mi?

  • Bu bağlantı (10 numaralı) konu ile ilgisizdir. Kongreler kategorisini ben açmadım. Metelfırtına adlı kullanıcı kendisi açmış.
  • Adanalı olmak suç mudur? Ya da Kategoriyi benim açıp birilerinin doldurması suç mudur? Kullanıcının fikirleri ile benzediğimiz kanısı kanıdan ibarettir ve yanlıştır.
Salem Cadı Olayları[kaynağı değiştir]

İddia:Erdemsenol da Kubra ve DesertStorm'un engellenişini protesto eden mesajının başlığı için aynı maddeye bağlantı vermiştir.

Cevap:

Sevgili arkadaşlar bu tamamen o zaman spontane gelişen bir olay. Nedeni de gayet basit. Değerli Vikipedistler birçoğunuz takma isim kullanıyorsunuz şu ya da bu sebeple. Ben de kendim ile ilgili bilgileri gün gibi ortaya koydum geçmişte. Ancak bunu savunmaya ailesel bir bilgi olması nedeni ile eklememiştim.

Yukarıda belirttim Bu yaz Boston'a gidersem Özgür'ün yanına da uğrayacağım.

Benim bir ufak (ben en büyüğüm) Devletin müfettişi ve Boston'da master yapmakta yani Salem Kasabasının bağlı olduğu şehirde. Salem Cadısı benim yengem ve kardeşimle aramdaki bir espri kaynağıdır. Affınıza sığınarak; yengeme bana Boston'dan bi kız ayarlasana (aha ayvayı yedik bizimki okursa) diye takıldığımda bana Salem'de çektikleri bi cadının fotoğrafını göndermişti (gerçekten çok çirkindi). Bu bağlantı oradan ilham almıştır.

Kardeşimin varlığına inanmayan olursa açar Başbakanlığa soyadımdan sorar.

Erdemsenol & Humbaracı bağlantısı[kaynağı değiştir]

İddia:Arkadaşlar burada bir iddia yok görüleceği üzere;

Bu bağlantı konusunda yeterli veri bulunmamaktadır. Ancak kişinin diğer şüphelilerle aynı konularda katkı sağlaması, son katkısının Metal Militia'nın oylamasına olumlu oy verdiği günde oluşu ve hoş geldin mesajlarının yoğunluğu şüphe uyandıran unsurlar arasındadır.

Kullanıcının katkılarında yine çakışma bulunamamıştır, ancak veri yetersizliği nedeniyle denetçi kontrolü yerinde olacaktır. 2007 içinde yaptığı katkılardan bir netice alınması mümkündür.

Cevap:

Allah aşkına, Noumenon'un sevdiği ve burada yazdığı ad hominem yani saçmalık, bu bağlantı için doğru bir mantık yürütmesidir bence. Ortada bir iddia bile yokken nasıl savunma yapılır ve işin garibi Noumenon tarafından nasıl kuklam ilan edilir. Bu iddia bir Argumentum ad ignorantiam'dır.

Argumentum ad ignorantiam:ispatlama mecburiyeti safsatası

Erdemsenol & BeterBöcek bağlantısı[kaynağı değiştir]

İddia: Yapılan şu anonim yorumun altına eklediği yorum; Erdemsenol, Metalfırtına ve Realnoumenon'la aynı yönde kullandığı oy sayılabilir.

Cevap Bu bağlantıda görüleceği üzere

Portakal olayı[kaynağı değiştir]

İddia:Aynı anda oturum açmak

Cevap:

İnsanları saf mı zannediyorsunuz bunu anlayamadım hala. Eğer bunlar benim kuklam ise ve aynı anda oturum açabiliyorsam neden sadece bir defa oturum açayım? Başka zamanlarda neden birleşik oturum açmayayım? Bu iddiadaki mantık yürütmesine yine Noumenon ve hukukçu arkadaşımız Pinar'ın da bilecekleri bir mantık yürütmesi ile cevap vereyim, çünkü o sınıfa giriyor.

Bu iddia bir Circulus in demonstrando, Argumentum ad ignorantiam ve Petitio principii'dir.

Circulus in demonstrando:Ulaşılmak istenen sonuç dayanak noktası olarak ileri sürüldüğünde oluşan safsata olarak tanımlanır.

Argumentum ad ignorantiam:ispatlama mecburiyeti safsatası

Bayanların zekası:Nihan'a atfen[kaynağı değiştir]

İddialar: Kukala oldukları iddia edilen kullanıcılar ile çakışmama

Cevap:

Bayanların daima üstün yaratıklar olduklarına inanmışımdır, erkeklerin ise onlara hizmet için yaratıldığına. Çünkü dünyayı yönetenler onlardır, devamını sağlayan da...

Dikkat etmedim ilk açıklamayı yaparken, ya da işin açıkçası bunun kötü bir şaka olduğu duygusu ağır bastığı için.

Neye dikkat etmedim? Nihan'ın dile getirdiği Yani bir insan kendisine 8 kukla yaratacak ve kendi kendine mesaj atıcak çakışmayan zaman dilimlerine bakarak aynı kullanıcı yani Erdem 24 saat wikide duruyor. Kendi kendine elma göndericem sana portakal göndericem diyor.

Ben sabah 8:00'den akşamları genelde 7:30-8:00'e kadar çalışan biriyim işim gereği. Arkadaşlar benim patronum salak mı? Mesaisini Viki için bilgisayar başında harcayan birisine para verecek, böyle bi patron tanıyan varsa söyleyin bi CV gönderim bari.

Ben, kusura bakmayın birçoğunuz gibi öğrenci ya da masa başı iş yapan biri değil özel sektörde çalışan bir Ziraat Mühendisiyim. Kuklacısı olduğumu iddia ettikleri kullanıcıları bir daha inceleyin hangi saatlerde katkı yapmışlar? Sizlere o tarihlerde ve zaman dilimlerinde köyünde Hayvan Yetiştirme Semineri verdiğimi dile getirecek birçok Muhtarın telefonunu verebilirim.

İnanmayan Hasan Abiye sorsun bir dakika telefon sustu mu ziyaretine gittiğimde.

  • Ben hiç mi dinlenmiyorum?
  • Benim kız arkadaşım yok mu?
  • Ben asosyal bi adam mıyım?

Bu kullanıcıların katkı yaptığı zaman dilimlerinde sevgili arkadaşlar ben ya çalışıyor veya yol katediyor durumdayım. 10 gün ortada yokmuşum. Evet yokum. Tatil hakkımı kullanamaz mıyım? Veya girmek zorunda mıyım hergün? Veya parasızlıktan ADSL kesilmiş olamaz mı?

Kullanıcı Dbl2010'un yorumu ve Erdemsenol'un açıklaması[kaynağı değiştir]

Sevgili Vikipedistler

Yöneticimiz, Bürokratımız, Elçimiz ve Steward Kullanıcı Dbl2010'un kişisel tesbitim Erdemsenol'un ihtiyaç duyduğunda kukla kullanmaktan çekinmeyeceğidir ve 'Erdemsenol siyasi görüşü doğrultusunda Vikipedi'de yapmak istedikleri şeyler, Vikipedi'nin tarafsız bakış açısı, doğrulanabilirlik ilkeleri ile pek uyuşmuyor cümleleri ile devam etmek istiyorum burada çektiğim tüm mesajları ve burada da tüm madde editlerimi görebilirsiniz. Bunların içerisinden siyasal görüşümü buraya aktardığımı kanıtlayan bir tane örnek bulursanız Vikipediyi kendi isteğimle terk edeceğim!!! Bürokratlık mertebesine getirilmiş birisinin ilkelerin savunulması ile politikalara uyulmaması arasındaki ince çizgiyi ayırt edememesi Vikipediye geçmişte, şimdi katkı sağlayan ve de gelecekte katkı sağlamaya devam edecek olan beni gerçekten üzdü.

Açıklamasınındaki söylemi Ad hominemdir; Bir argümana cevap verirken argümanı eleştirmekten ziyade argümanı yapan kişiye saldırmak olarak tanımlanır

Hangi siyasi görüşler? ve hangi ajanda?[kaynağı değiştir]

Benim tek ajandam var, orada yazanlar da belli. Türkiye Cumhuriyeti. İnsanın fikri ne ise zikri de odur. Sizlerin olduğu için böyle düşünüyorsanız, orası beni ilgilendirmez.

Bana burada siyasi görüşlerimi Vikitopluluğa dikte ettirmeye çalıştığım bir örnek verebilir misiniz? Veremezsiniz.

Buraya siyasi görüşlerimi taşıyarak o doğrultuda düşünenlerle birlikte hareket ettiğime dair bir örnek verebilir misiniz? Yine veremezsiniz. Ama ben tam tersini ispatlarım. Hasan Sami Abi MHP eski il başkanı olduğuna göre demek ki böyle bir problemim de kompleksimde yok.

Siyaset ile ilgili maddeler[kaynağı değiştir]

Kastettiğiniz Büyük Ortadoğu Projesi maddesi ise ne yapılması gerekiyorsa yapılmadı mı? Referans bolluğu olan 3-5 maddeden birisi değil mi şuan? (Gelecekte Seçkin madde olacağına da inanıyorum) Tartışmaya katılan oldu da ben vandallık mı yaptım? Hani omurgandan çıkarıyordun sinirlerini Özgür. Madem bu maddenin taraflı olduğu düşüncesindesin neden tartışma sayfasında görüşlerin yok.

Ne demişim tartışma sayfasında?

Hoşunuza gitmeyen kısımları belirtin eğer haklı iseniz düzenleyelim hep beraber.--Erdem Şenol 17:31, 20 Nisan 2007 (UTC) arkasından eklemişim,

Görüşlerimi belirttim. Kaynak da ekledim. Ayrıca şablonları koymak istiyorsan ilgili yerlere koyabilirsin ki bu sayede nereler kaynaksız, taraflı yada özgün içerik o kısımları da anlayabilsin okuyucu yada ilgilenenler.--Erdem Şenol 21:43, 23 Nisan 2007 (UTC)

Bu maddede toplam 47 adet dipnot, 32 adet web sitesi bağlantısı ve 3 adet yazılı kaynak mevcut. Beğenmeyen mantıklı açıklamalar yaparak silebilir, ekleme yapabilir, değiştirebilir neden yapılmıyor?

Bu söylediklerine kendin inanıyorsan söyleyecek lafım yok. Ben hiçbir zaman burada siyasi propaganda yapmadım. Artı yapanlara da engel olmaya çalıştım. Kaldı ki yönetimle uzlaşamadığımız konuların başında da bu geldi. Zamanında müdahale edilmemesi.

Uzlaşı ve ortak irade[kaynağı değiştir]

Siyasi görüşlerimi nasıl buraya taşıyorum bunu anlamadım. Burada, zaman zaman gerginlik yaşadığımız Sero ile olan mesajlar incelenirse([2] ,[3], [4], [5]) tam tersini size ispatlayabilirim.

Uzlaşmacı tavrıma kanıt istiyorsanız buyurun;Sero'nun mesajı
Ayrıca Sero'ya yazdığım bu mesajı lütfen okuyun. Gerektiğinde tartıştığım ya da fikirlerine karşı çıktığım birisini dahi nasıl koruyabileceğimi anlamış olursunuz.
Burada da Citrat'ın bana attığı mesaj var, bu mesajı aldım ve gereğini yaptım
Merhaba Erdemsenol, maddelere {{Anakaynaklar}} ya da {{kaynaksız}} eklemeden once tartisma sayfasina detayli bir aciklama yazmani rica etsem? (Ornek [6]). . Hatta mumkunse bu yazilari ekleyenlerden kaynak gostermeni rica etmeni... Taktir edersin ki, kaynaksiz sablonunu bu sekilde koymaya baslarsak ne isin icinden cikabiliriz ne de tartismalarin onune gecebiliriz. Bilmem ne dersin? Citrat 15:35, 12 Mayıs 2007 (UTC)
Bu da benim ona attığım mesaj;.
Buradaki uzlaşmacı tavrı sanırım fark ediyorsunuz.

Bu şablon konusu nedir?

(Bazı kullanıcıları ve Noumenon'u; Noumenon'un sık sık insanları uyardığı ancak kendisinin unutmuş olduğu kaynak konusunda uyarmam.)

Teşekkür..[kaynağı değiştir]

Walla fena gaza geldim be abi. Hiç durmam, yılmam, yorulmam artık. Zeytinyağlı kurufasulye var mı bugün yemekte. Atlıyım geliyim hemen öğleye yetişir miyim bilmem ama. Sevgiyle kal:) --maderibeyzamsj 08:22, 1 Haziran 2007 (UTC)

  • Merhabalar,

Vikipedi'de alıntı yapılmadığı sürece ben, biz gibi ifadelerin kullanılması bariz tarafsız bakış açısı politikası ihlâlidir ki bu politika Vikipedi'nin beş temel taşından birisidir. Kısacası çok ama çok önemlidir. Bunun ihlâlleri görüldüğü yerde düzeltilir. Buraya insanlara bir şeyler öğretmeye gelmiyorum, ama temel politika hatalarını düzeltirken son değişiklikleri o an kontrol eden ve bu kuraldan bihaber olan yeni bir üyenin işine yarayacak bir bilgiyi insanlarla paylaşmaktan da, kendi adıma, sakınmam bunda bir sakınca da görmem. Tarz sizi kırmışsa özürlerimi sunarım. Vikipedi Türk olmadığı için, bir köyün türküleri, köyün nüfusu 100% Türklerden oluşuyorsa bile bizim olamaz - köyün nüfusunun 100% Türk olduğunu göz önünde bulundurarak Türkiye'nin türküleri diyebilirsiniz. Bu sadece millî hususlar için geçerli değildir. Örneğin bir Vikipedi maddesinden sizin olan bir şeyden, örneğin ünlü bir yazarsanız kendi kitabınız maddesinde veya X ilçesi belediye başkanıysanız ilçenizin maddesinde, sahiplik, tarafgirlik ifade eden kitabım, kitabımız veya ilçem, ilçemiz tarzı ifadeleri kullanamazsınız. Ayrıca ifade etmekte yarar görüyorum: o lafız üzerine gocunmanız gerekmiyor, o lafız size değil ki, tarafsızlık ihlâline.

Sonuç olarak: a) Vikipedi'de biz yoktur, Vikipedi Türk de değildir; b) İlgili bilgilendirici uyarı mahiyetindeki mesaj zatınıza değil geneledir ve Vikipedi'nin en önemli, vazgeçilmez ve değiştirilemez politikalarından birine atıfta bulunmaktadır. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 13:37, 14 Haziran 2007 (UTC)

merhaba köyünden döndün mü?[kaynağı değiştir]

Slm. Merhaba uzun süredir yoktun sanırım. Döndüğüne sevindim. --Orijinnal 10:52, 4 Ekim 2007 (UTC)

Bayram tebriği ve lokumu[kaynağı değiştir]

  • Bayramınızı tebrik ediyorum.. (Lokumdan buyurun.. Az oldu, kusura bakılmasın.) --Hasan Sami 05:35, 11 Ekim 2007 (UTC)

İyi Bayramlar[kaynağı değiştir]

Ben sizden önce davranayım dedim :-). Size tatlı ikram edemiyorum ama Iğdır yöresinin yemeği olan Kuymağı armağan ediyorum. Futbolcu gibi adın var maaşallah--Sabrican76mesaj 16:36, 11 Ekim 2007 (UTC)

Merhaba Nutuk maddesinde değişiklik yapmak üzere bütün Ataürkçüleri davet ediyorum. Bookman 20:39, 27 Kasım 2007 (UTC)

Balıkesir sayfasına katkılarınız çok güzel. Başka resimleriniz varsa ekleyebilir misiniz? Tekrar teşekkürler--kürşat altınordu... 15:44, 25 Mart 2008 (UTC)

Kaliteli Madde Yazarı Ödülü - Kumçelteği, Çorum[kaynağı değiştir]

Alperx, bir Kaliteli Madde'ye çok büyük oranda katkı sağlamış bir Vikipedisttir. Katkılarının devamı dilekleriyle.


Merhaba Alp,

Köy çeşmesine bir not bıraktım.

Yardımcı olabilir misin?

imza: anonim

bilimsel tanım[kaynağı değiştir]

bilimsel tanım neden maddede yer almasın? nereden alındığının önemi yok. önemli olan tanımın doğruluğu.--Alperx ileti 00:43, 25 Eylül 2008 (UTC)

Vikipedi sözlük değildir. Takabeg ileti 00:45, 25 Eylül 2008 (UTC)

Lütfen çocukluk yapmayın.

Ülkücülük veya idealizm, insan kafasının içinde elde edilmesi, varılması en mükemmel, en güzel, kendisini mutlu edecek hedeflerin tasarlanması ve bu hedeflerin gerçekleştirilmesi için arzu gösterilmesi ve çalışılması anlamını taşır.[1]

Bu cümle Ülkücülük (felsefe) yani İdealizm maddesinde yer alması gerekiyor Ülkücü maddesinde değil.

Takabeg ileti 00:59, 25 Eylül 2008 (UTC)

Lütfen çocukluk yapmayın. sözcüğü kişisel saldırı olup hakkınızı arayabilirsiniz.--85.101.197.195 01:17, 25 Eylül 2008 (UTC)
Ben çocuk değilim ki şikayetçi olayım, Anonim.
Çocuklukla ne alakası var. Sizi aşşağılıyor, siz de şikayetinizi belirtin. Gerçi idarecilerin bunu görüp, şikayet etmeden de gerekli uyarı ya da cezayı vermeleri gerekir. Vikipedi'de KSY ihlali şikayet gerektirmez.--85.101.197.195 01:31, 25 Eylül 2008 (UTC)
Ben ettim bile.--85.101.197.195 01:36, 25 Eylül 2008 (UTC)

Doğu Türkistan Kıtay'ın İşgali Altındadır[kaynağı değiştir]

Takabeg, bilmiyorsan öğren ve bir gerçeği ifade ettiğim Doğu Türkistan'nın Kıtay'ın işgali altında olduğunu değiştirmekten vazgeç. Üstelik o şehirlerin hiçbirisinin adı çince yada bilmem nece olmadı tarihin hiçbir döneminde. Kıtay'ın işgalci işgalci, emperyalist bi devlet olduğunu cümle alem biliyorda senin gibi Türklere ve Türk tarihine düşkün birisi bilmiyor mu yoksa?

Dalay Lama'dan dolayı Tibet işgalini herkez biliyor. İsa Yusuf Alptekin'i( Allah rahmet eylesin) de dünya en az onun kadar biliyordu ve davasına destek veriliyordu.

Herneyse sen 1949 işgalini görmek istemiyorsan o senin sorunun ama bu ansiklopediyi okuyanlarda bu şehirlerin yada bu Doğu Türkistan'ın ne zaman Çin tarafından hangi oyunlarla işgal edildiğinide bilmek haklarıdır.

Emeğini daha olumlu şeylere harcaman dileğiyle, kadir gecen kutlu olsun.--Alperx ileti 21:32, 26 Eylül 2008 (UTC)

Yapıştırdığın cümle Tarafsız Bakış Açısı ihlalidir. Mesela biri çıkıp Diyarbakır'ın köy maddelerine 1923'den beri T.C.'nin işgali altındadır cümlesini yapıştırdıysa aynen kaldırmak zorundayız. Senin yapıştırdığın da aynı. Takabeg ileti 21:36, 26 Eylül 2008 (UTC)
Hayır aynı değil.Çünkü Türkiye Cumhuriyeti üniter bir devlet olarak kurulmuştur. Ve bu uğurda doğulusu ve batılısı ile beraber düşmanlara karşı ortak bir mücadele verilmiştir. Sonuçtada temsilciler Cumhuriyeti ilan etmişlerdir.

Ancak Kıtay'ın gerek Tibet'i gerekse Doğu Türkistanı işgali bir gerçektir. Biraz okursan görür ve anlarsın. Kunuya vakıf olmadığın verdiğin örnekle ortada keşke böylesine yavan bir örnek vermeseydin sana yakıştıramadım.--Alperx ileti 21:44, 26 Eylül 2008 (UTC)

Ne yazık ki bu konulara hakim olanlardanım. Tiber ayrıdır. Doğu Türkistan ayrıdır. Takabeg ileti 21:54, 26 Eylül 2008 (UTC)

Doğu Türkistan[kaynağı değiştir]

Burada [7] yerleşim yerlerinin tarihlerine eklediğim Çin'in bölgeyi işgali kısmını hatalı bulup çıkarmışsın. Ben pek anlayamadım bana lütfen anlatırmısın, bu Uygur bölgesi olan Doğu Türkistan'ın yada senin tercih ettiğin Çince'sinin Türkçesi ile "yeni feth edilen topraklar"'ın yakın tarihininden bir gerçek seni denen rahatsız ediyor?

Yoksa bu tarih 1949 değilde 1935 veya 1955 de ben mi tarihte yanıldım da sen ondan çıkardın? Dilerim tarihi yanlış hatırlıyorumdur. Yoksa benim girdiğim bu bilginin tarihi doğruda sen silme işlemini bilinçli yaptıysan VANDALLIK yapma artık diyeceğim sana.--Alperx ileti 02:40, 29 Eylül 2008 (UTC)

Sincan Eyaletinden haberin yok mu? Bence kitapları okuyun ve bilgilere sahip olun. Takabeg ileti 02:43, 29 Eylül 2008 (UTC)
Sincan'nın ne manaya geldiğini yukarda yazdım ama sen hala okuduklarını işine geldiği gibi anlamaya devam ediyorsun. Sincan gökten zenbille inmedi. Sen soruma cevap ver.--Alperx ileti 02:47, 29 Eylül 2008 (UTC)
Konuyla ilgilen arkadaşlarımız arasında Sincan'ın manasını bilmeyen yoktur:) Takabeg ileti 02:51, 29 Eylül 2008 (UTC)


Manasını bildiğine sevindim. O zaman söyler misin bana yeni bi yer nasıl oluyorda Çin toprağı oluyor? Yoksa bu Uygurlar Mao'nun tatlı sözüne güler yüzüne mi kanıp 1949 yılında Çine katıldılar? Bu katılımda zorlama var mıydı yok muydu ve bu bir tarihi gerçek mi değil mi?--Alperx ileti 02:59, 29 Eylül 2008 (UTC)

Doğu Türkistan'ın Mao'dan önce de uzun tarihi var. 1949'daki olaya gelince, anlaşarak katılmıştır. Tibet ile farklı yani. Ehmetjan Qasimi komünistlere (1 Ekim 1949'da Çin Halk Cumhuriyeti) katılayacağını ilan etmiş ve Halk Kurtuluş Ordusu Eylül 1949'da Urmuçi'ye Kasım 1949'da İli'ye konuşlandırılmıştır. Bildiğim kadarıyla Halk Kurtuluş Ordusu geçici olarak kalacaktı, ama bugüne kadar duruyor. Kısaca S.S.C.B.'nin etkisi altından çıkıp Ç.H.C.'nin nüfuz altına alınmıştır. Tabi direniş yok değildi. Bunları benden değil de kitaplardan öğrenirsen daha faydalı olacaktır. Takabeg ileti 03:24, 29 Eylül 2008 (UTC)

Diyorum ya yapıştırmaya çalıştığın

1949 yılında Çin halk Cumhuriyeti kızılordusu tarafından ilhak edilmiştir. Doğu Türkistan'ın adı Sincan Uygur Özerk Bölgesi olmuştur.

tamamen yanlıştır. Önce kitapları okuyun ve bilgilere sahip olun. Takabeg ileti 03:28, 29 Eylül 2008 (UTC)


Benim bu konuda senden öğreneceğim birşey yok, merak etme. Kendi ağzınla söylediğin gibi hala bölgeden çıkmadıklarına göre bunun adı "işgal"dir. Bunu kabul ettiğine göre gelelim can alıcı sorunun tekrarına "neden vandallık yapıyorsun?" Burası senim babanın ansiklopedisi de bizim haberimiz mi yok? Şimdi git bir yöneticiye kendini vandallık yapmakla ihbar et,tabi bu medeni cesaret varsa sende.Ya da beni şikayet et; edit ve değişliklerimi yanlış bulup vandallık yaptığımla ilgigi olarak.Hadi tutan yok seni.--Alperx ileti 03:34, 29 Eylül 2008 (UTC)

Buraya sadece kanıtlanmış olanlar yazılabilir. Kendi yorumunu katma hakın yok. Birde Vikipedi:Tarafsız bakış açısından haberin yok mu? Takabeg ileti 03:40, 29 Eylül 2008 (UTC)

Takabeg e yaptığınız şikayeti gördüm.Zaten aynı konudan bir ip şikayet etmişti.Sizin etmenizede gerek yok.İyi bayramlar.--SE Mesaj 07:56, 2 Ekim 2008 (UTC)

İngilizce Vikipedi'deki Türkiye maddesi[kaynağı değiştir]

Merhaba! Sizden İngilizce Vikipedi'deki Türkiye maddesinde şeriat yanlısı ve Atatürk düşmanı Bangladeşli bir kullanıcıya karşı yürüttüğüm mücadeleme destek vermenizi istiyorum. Türkiye maddesinin tartışma sayfasına girip alttaki oylama bölümüne Disagree yazmanız yeterli olacaktır (İngilizceniz iyi ise yanına bir kaç neden de yazarsanız iyi olur). Teşekkürler! --Turkish Flame 19:36, 12 Ekim 2008 (UTC)

Merhaba. Kaliteli Madde statüsündeki Kumçelteği, Çorum maddesi burada Kaliteli Madde İncelemesi olarak sunulmuştur. Bilginize. --Veritas ileti 12:30, 10 Temmuz 2009 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 9. haftası için proje olarak Seçkin madde üretimi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--CnkALTDSmesaj/message 03:02, 2 Mart 2010 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Alperx,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Kanyon1.JPG adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Pınar (mesaj) 12:03, 18 Ekim 2010 (UTC)

Reality (tartışma) 15:09, 22 Mart 2012 (UTC)

Reality (tartışma) 15:09, 22 Mart 2012 (UTC)

Reality (tartışma) 15:12, 22 Mart 2012 (UTC)

Reality (tartışma) 15:12, 22 Mart 2012 (UTC)

Reality (tartışma) 15:12, 22 Mart 2012 (UTC)

Reality (tartışma) 15:12, 22 Mart 2012 (UTC)

Reality (tartışma) 15:12, 22 Mart 2012 (UTC)

Reality (tartışma) 15:38, 26 Mart 2012 (UTC)

VikiProje Siyaset'e Davet Edildiniz![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler...
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.

~--~ AtakanCanileti 10:32, 14 Haziran 2012 (UTC)

Başol Yağcı silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Başol Yağcı) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Başol Yağcı sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler. --Kadı Mesaj 18.49, 26 Mart 2023 (UTC)[yanıtla]