Kullanıcı:Vincent Vega/ArşivAna/Ekim 2022

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Antalyaspor Eğik Başlık Durumu Hk[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, umarım iyisinizdir, Antalyaspor sayfasının başlığı eğik şekilde nasıl düzenlendiğini bulamadım yardımcı olabilir misiniz teşekkürler(Pipapo7 (mesaj) 18.41, 1 Ekim 2022 (UTC))

Aşk ve Umut Maddem hk.[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhab @Vincent Vega Maddem Kayda değer olmayan konulu madde olarak silinmeye aday gösterildi oluşturmuş oldugum maddemde bagımsız kaynakca bulunmakta degerli vaktini ayırıp kontrol edermisiniz. 𝓔𝓷𝓿𝓮𝓻 20.40, 5 Ekim 2022 (UTC)

Ahmet Baydar ABK Holding[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Sevgili Vincent,

Silinmiş olan maddedeki kaynaklar bağımsız kaynaklar olarak eklenmiştir. Aralarında yalnızca ABK Holding şirketinin "Ahmet Baydar Hakkında" olan yazıları biyografi yazısı olduğu için bağımlı olarak görülebilir. Ancak, bugün Rönesans Holding başkanı Erman Ilıcak'ın Wiki maddesinde de kaynakların Ahmet Baydar ABK Holding kaynaklarının içeriğine benzer olarak görmekteyiz. Ahmet Baydar ABK Holding başkanı ve holding çatısı altında birden çok markası bulunmakta. 300'ün üzerinde çalışana sahip ve bir zamanlar Türkiye'nin önde gelen takımlarından Konyaspor'da görev yapmış bir kişidir. Sizden ricam, maddeyi tekrar eklemeniz yönündedir. Aşağıda Ahmet Baydar hakkında bazı haberleri ve kayda değerlik ölçütlerini taşıdığına dair farklı ve ülkemizde değer gören kaynakları listeledim. Değerli vaktinizi ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi ki varsınız.

Saygılarımla.

Diğer yardımcı Referanslar; [1]https://www.konyaspor.org.tr/Haber/taraftarimizin-skora-direkt-etki-edecegi-bir-karsilasma-olacak/314

[2]https://www.konyaspor.org.tr/Haber/baskan-yardimcimiz-ahmet-baydar-kazanmaktan-baska-alternatifimiz-yok/404

[3]https://www.hurriyet.com.tr/sporarena/atiker-konyasporda-etoo-soku-40725150

[4]https://www.hurriyet.com.tr/sporarena/marsilyayi-yenebiliriz-40651531

[5]https://www.hurriyet.com.tr/yerel-haberler/konya/konyaspor-baskan-yardimcisi-ve-basin-sozcusu-ah-40635477

[6]https://www.milliyet.com.tr/skorer/baydar-goztepe-maci-bizim-icin-final-karsilasmasi-2666765

[7]https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/yurt-isverenleri-sendikasi-kayit-doneminde-kriz-yasanabilir-1969856

[8]https://www.merhabahaber.com/baydar-dostlarini-iftarda-agirladi-1852525h.htm

[9]https://www.sabah.com.tr/spor/futbol/2017/08/27/ahmet-baydar-kimdir

[10]https://www.aa.com.tr/tr/gundem/tum-yurt-isverenleri-sendikasi-ulkemizde-bir-yurt-ve-barinma-sorunu-yoktur/2377387

[11]https://www.fanatik.com.tr/ahmet-baydar-kazanmaktan-baska-alternatifimiz-yok-1357474 Emreslantas (mesaj) 06.51, 6 Ekim 2022 (UTC)

Merhaba Emreslantas madde geri getirilerek SAS sürecine alınmıştır. Vincent Vega mesaj? 19.32, 6 Ekim 2022 (UTC)

Burak Soylu maddesi hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, Burak Soylu maddesini kayda değerlilik gerekçesiyle silmişsiniz. Bu kayda değerlilik kime göre neye göre? sorusunu sordurmamak için ve kayda değerlilik kişiden kişiye değişebileceği için burada kriterler mevcut. Kayda değerlilik kriterlerine göre 'önemli', 'çoklu', 'güvenilir' ve 'bağımsız' ve 'ikincil' kaynaklar içeren geniş kapsamlı bir madde oluşturulduğunu düşünüyorum. Maddeye bakabildiyseniz kayda değerlilik konusunda belirtilen tanınmışlık, "bilinmeye veya farkına varılmaya değer" veya "dikkat çekici" özelliğini oluşturulan içerik ile içermektedir. Ulusal ve hatta devlet kanalına bile konu olmuş ve farkına varılmış bir konunun bu maddeye bağlı olarak silinmesi üzücü olmuş. Sizden ricam silme işlemini tekrar gözden geçirerek iptal etmeniz olacaktır. Şimdiden teşekkürler. DieFohlen (mesaj) 08.59, 7 Ekim 2022 (UTC)

@DieFohlen merhaba. Sorabilirsiniz, keza bende sizin de en az ben kadar bildiğinizi düşündüğüm VP:KİŞİ kriterlerini göstereceğim. Kaynakları incelediğimde toplam 19 kaynağın 6 tanesinin YouTube'de kişinin röportajları olduğunu görüyorum. HaberTurk kaynağı "kimdir, nerelidir" diye başlayan standart haberimiz. 2, 3., 4. kaynağımız bağımlı, şirket sayfaları. MondesBusiness röportajı yazılan kaynak kişinin dergiye kendisinin yazdığı makale. 6.kaynak yine bağımlı ve kişiyi değil projeyi açıklıyor. 7.kaynak kişiyi değil metaverse hakkındaki görüşlerinin sunulduğu bir röportaj. 8.kaynak keza aynı. 9.kaynak aynı şekilde kişinin projesini açıklıyor. 10.kaynakta kişinin sadece adı geçiyor. 11.kaynakta ise kişiden çok yapılan bir anlaşmanın ifadesi söz konusu. 12-18 dediğim gibi YouTube, son kaynak ise kişinin Recep Tayyip Erdoğan'a yazmış olduğu mektubu ve tekrar buluşmasını belirtiyor. Şimdi siz söyleyin bu kaynaklardan hangisi "kişiyi" derinlemesine işliyor? Benim kanaatim hiçbiri. Bu tarz yazılmış maddelere defalarca kez şahit olduk, oluyoruz ve eminim olacağız.
Maddeden bağımsız olarak sormak istediğim bir soru daha var. Sizin madde konusu şahısla veya şirketle bir çıkar çatışmanız söz konusu mudur? Maddeyi oluşturmanız ve beklediğim bu itirazı gerçekleştirmenizi bir yana bırakırsak; şu değişikliğinizden kişiyi takip ettiğiniz sonucuna da vardım. Ayrıca sildiğim bu maddeyi ve bu maddeyi, ayrıca inceleyeceğim bu maddeyi de siz oluşturmuşsunuz. Ne düşünüyorsunuz? Vincent Vega mesaj? 10.39, 7 Ekim 2022 (UTC)
Merhaba, öncelikle dönüş için teşekkür ederim. Bu ister iş insanı olsun ister devlet başkanı ister başbakan, her 'kişi' maddesinde derinlemesine işleniyor mu? Burada bu konuda 'taslak' maddesi olarak kalmasında yarar var denilip, taslak şablonu eklense anlayabilirim ama burada ilk başta belirttiğim 'kime göre neye göre' sekmesinin bir yansıması olarak benim kanaatim hiçbiri diyerek maddeyi tartışmaya bile açmadan silinmesine yönelik bir mesajdı size gönderdiğim. Sizin kanaatiniz bu olabilir benim de farklı. Kaldı ki ben size durumu açıklayıp tekrar açılabilir mi diye rica ettim, hakaret içermeyen, övgü içermeyen bir maddeyi 'sizin kanaatiniz' doğrultusunda siliyorsunuz. Sorduğunuz soruya gelince, benim sorumu kişiselleştirip konuyu farklı yere taşıyorsunuz. Ben bir konuya ilgi duyamam mı? O kişi ile tanışamam mı? Hadi bunu yaptım, boş bir madde değil, övgü yok, methiye yok, herhangi sokaktaki bir vatandaş değil. İlgi duydum, tanışıklığım oldu ve bu konuda da maddeleri açtım. Açtığım hiçbir madde için bu yönde bir ithamda bulunamaz. Madem beni detaylı inceliyorsunuz o zaman daha detaylı incelerseniz örneğin Senegal başbakanları ile ilgili maddede de bir düzenleme ve mesajlaşmam oldu, burada Senegal başbakanları ile çıkar çatışmanız mı var sorusu mu akıllara gelecek? Ben uzun yıllardır buradayım, Türkçe Vikipedi için yeni de başta olmak üzer birçok madde açmışımdır, bugüne kadar kimse herhangi bir ithamda bulunmadı çünkü yaptığım hiçbir madde açılımında haksızlık, övgü, hakaret, kayırma ya da sizin değiminizle çıkar çatışması vb. bir durum yaşamadım. Yine dikkatli bakacak olursanız söz konusu Burak Soylu maddesi daha önce iki kere açılmış ve ikisinde de silinmiş. Bunları incelediğimde tek düze, övücü ve ansiklopedik olmayan bir dil kullanıldığını görüp bu doğrultuda güncellemeleri yapıp maddeyi tekrar açtım. Ayrıca 'beklediğim itiraz' ne demek? Bu konuda konuyu çok farklı noktalara taşıdığınızın da farkına varın ben dün üyelik açmış ve ilk olarak bu maddeyi yazıp sırra kadem basmış bir üye değilim, benim gözümde itiraz edecek bir durum varsa haklı ya da haksız bunu ilgili kişiye iletirim ve ondan da bir dönüş beklerim. Karşılıklı fikir alış verişinden sonra da olumlu ya da olumsuz konuyu noktalarım. DieFohlen (mesaj) 12.38, 7 Ekim 2022 (UTC)
Sildiğim maddeler ve inceleyeceğim maddelerde reklamı andıran cümleler mevcut, dilerseniz örnek verebilirim. Ben olayı kişiselleştirmiyorum, şu ana dek hiç kişiselleştirmedim; konuya ilgi duyup duymanızı bilemem elbette fakat tanışmış olmanız bana yine bir çıkar çatışmasını işaret edecektir (bunu da bilmiyorum). Kendinizin de dediği üzere katkı profiliniz, bu açtığınız madde serisiyle taban tabana çelişiyor ve bu durum da bana çıkar çatışmasını işaret ediyor.
"Beklediğim itiraz" diyerek, bu maddeyi sildikten sonra itiraz edeceğinizi tahmin etmem ve daha silerken bir hizmetliye daha bunu bildirdiğimi kastetmiştim. Hani "ben bunu siliyorum ama itiraz gelecektir" dedim ve doğru çıktı. Vikipedi'de maddelerin mülkiyetinin kimsede olmadığı değerlendirildiğinde bu tarz silme işlemlerine itirazın bir çıkar çatışmasına işaret ettiğini defalarca kez tecrübe ettim.
Üyeliğinizin eski olması ancak benim size karşı olumlu bir önyargı beslememe yol açıyor, dolayısıyla bu durum sizin lehinize değerlendirilmiştir. Doğrusu bu konuda da bir çok şey söyleyebilirim, tespitlerim de var (sizin hesabınızla kesinlikle alakası yok) eski hesapların kullanımıyla ilgili fakat her zaman dediğim gibi bu Vikipedi'ye yarar değil, zarar sağlayacaktır.
İtiraz edecek durumun oluştuğu zaman elbette itirazda bulunabilirsiniz, gördüğünüz gibi bende size gerekçemi beyan ediyorum. Siz itirazdan geri durmayacak bir kullanıcı olduğunuzu belirttiniz saygı duyarım ama bende işlemi yapıp sebebini açıklamaktan geri duracak birisi değilim.
Bu noktaya dek tartışmamız şekillendi fakat üzgünüm ki ilk iletimde sorduğum sorunun cevabını henüz alamadım. Sildiğim üç madde ve halen duran bir şirket maddesi bir şahıs ve şahsa bağlı şirket üzerinden bağımlılık gösteriyor bunun metaverse konusuna ilginizden kaynaklandığını düşünemiyorum çünkü Metaverse maddesinde tek bir değişikliğiniz dahi yok. Tecrübenize ve katkılarınıza olan saygımın bir gereği olarak yeniden sormak mecburiyetindeyim sizin bu şahıs veya şirketleriyle bir çıkar çatışmanız söz konusu mudur? Vincent Vega mesaj? 13.38, 7 Ekim 2022 (UTC)
Tekrar merhaba, öncelikle işini gereği bunları sorgulayabilirsiniz ama burada Wikipedia şartlarına uygun olmasını arzu ederdim. Maddeye ilk önce kayda değer değil dediniz, kaynakçaları yeterli bulmadınız daha sonra reklam var dediniz. Kayda değerlilik kişiye göre değişir, siz 'benim kanaatim' dediniz. Ben size olasılık olarak Ben bir konuya ilgi duyamam mı? O kişi ile tanışamam mı? diyorum, siz 'o konuya ilgi duyduğunuzu düşünmüyorum' diyorsunuz. İnsanlar emeklerin silinmesine (bunu tek maddelik üyelik açanlar hariç diyorum) itiraz etme hakkına sahipken, siz 'itiraz geleceğini biliyordum' diyorsunuz. Ne güzel mutlu olunmalı ki yazarlar yazdıklarını arkasında durup itirazını yapabiliyor, tam tersi yapmazsa zaten onun için de bir değeri yokmuş emeğinin diye düşünmelisiniz. Ben bugüne kadar yaptığım binlerce maddeden silinen birkaç madde ya da görselde bunu yapan kişiye bunu mutlaka dile getirerek hakkımı aramışımdır. Burada benim itirazım 'vay maddeyi nasıl silersin' diye değil verdiğim emeğin, şu şu şu sebeplerden dolayı şu olursa daha iyi olur denilmeden bir çırpıda yok sayılmasının bir neticesidir. Sonuçta ben orada bizim mahalledeki bakkal Ahmet Efendi'yi yazmadım, belli bir konu hakkında bir noktaya gelmiş ulusal medyada gündem olmuş ve benim kararımca kayda değer bir kişilik oluşturmuş biri olduğu için girdim. Size şunu da söyleyeyim, bu maddeyi oluşturmadan önce bu maddeyi daha önce iki kez silen Zafer ve Superyetkin hizmetliler ile de iletişime geçtim. Konuyu kendilerine aktardım. Zafer artık hizmetli olmadığını aktardı, ben de konuyu hizmetli ve bürokrat olan Superyetkin'e aktardım, Superyetkin'den de son silinen maddeyi deneme tahtama atmasını rica ettim, rica ettim ki düzeltilecek bir konu varsa düzelteyim, inceleyeyim, objektif hâle getireyim, ansiklopedik dil oluşsun ve Wikipedia'ya uygun olarak burada yer alsın diye. Superyetkin'de kendisi de bunu yaparak konuyu benim deneme tahtama iletti. Burada bana her ikisinde de 'bu madde kesinlikle buraya uygun değil, yazarsan çıkar çatışması sorgulanır, yapma-etme' demedi. Çıkar çatışması dediğiniz konuda ben hem Zafer'e hem de Superyetkin'e bir tanıdık vasıtasıyla bu konunun bana geldiğini ve maddeyi inceleyip gerekirse düzelterek tekrar açma niyetinde olduğumu açıkladım. Hatta bunu iletirken, başka maddeler de örnek vererek, bunlar varken bu neden siliniyor diye sorulduğunu aktardım. Israrla soruyorsunuz ama benim gizli saklı hiçbir şeyim yok. Her şeyimi zaten incelemişsinizdir bunları da inceleyip bulabilirsiniz. Tarihine kadar kimlere ne yazmışım ortada. Bu konuda ki benim hesapla olmasa bile dediniz eski hesapların kullanılması konusu var dediniz, evet doğru olabilir ama ben nerede hangi maddeyi nasıl yazacağımı bilebilecek konumdayım, her şeye %100 hakim olmasam bile en azından bir maddenin Viki'de yer alması için nasıl olması gerektiği, hangi dilde yazılması gerektiğini az çok biliyorum. Bugüne kadar vandalizm yapmamışım, Türkçe yazım kurallarına kadar dikkat etmeye çalışmışım, Vikipedi yasaklı olduğu süreçlerde bile bir şekilde girerek katkı sağlamaya çalışmışım. Burada hizmetlilere de başvurarak bir süreci başlatmam ve maddeyi açmam maalesef sorun oluşturdu. Şimdi buradan başlayan süreç (bununla ilintili mi bilmiyorum) bu konu ile bağlantılı dediğiniz diğer maddelere de sirayet ederek silinme süreçleri başlatıldığına dair mesajlar geldi. Bunu da belirtmek isterim. Teşekkürler DieFohlen (mesaj) 10.44, 10 Ekim 2022 (UTC)
Merhaba yeniden @DieFohlen. Doğrusu bu benim işim değil, herkesin işi. Ben sadece kullanabildiğim bir kaç teknik işlevle daha kolay çıkarımda bulunuyorum. Aynı buradaki diğer bir çok kullanıcı gibi bende Vikipedi'nin tarafsız ve doğru gelişimine katkıda bulunmaya çalışıyorum. Karışık yazdığım için bir sondan bir baştan gelebilir ama söyleminize cevap vermeye çalışacağım.
1. Öncelikle bir konuya açıklık getirelim. Kayda değerlik kişiye göre, kullanıcılara göre değişmez. Kriterler sağlanıyordur veya sağlanmıyordur. Tecrübenize binaen daha fazla açıklama yapma gereği hissetmiyorum, dilerseniz açıklarım.
2. Kişilerle elbet tanışabilirsiniz, hatta kişinin kendisi dahi olabilirsiniz. Bu maddeyi açmanızda da bir beis yok fakat bu durum size maddeyi sahiplenme hakkı tanımaz. Maddelerin mülkiyeti Vikipedi'dedir.
3. Emeklerinizin silinmesine emin olun bende üzülürüm lakin bu Vikipedi'nin doğal işleyiş süreci. Siz itiraz etmekte serbestsiniz, tıpkı benim silme gerekçemin arkasında durduğum gibi.
4. İtiraz geleceğini biliyordum evet zira katkı profilinize ters bir madde serisi oluşturmuşsunuz. Bu durum kimde olsa dikkatimi çekerdi. Ücretli madde oluşturan bir kullanıcının katkılarını takip ederken sizin bu madde serinize rastgeldim. Denetçi olarak bunu incelemek bana Vikipedi topluluğunun verdiği bir görev, bunu kişiselleştirmenin gereği bulunmuyor.
5. Reklam içeren cümleler konusuna siz girdiniz ben değil. Ben maddeleri kayda değerlikten sildim ve sizin "reklam içeriği yok" cümlenize karşıt argümanlar sundum. Oluşturduğunuz ve benim sildiğim maddeleri diğer hizmetliler kontrol edebilir bu tarz içerikler mevcuttu.
6. @Superyetkin ve @Zafer hizmetli, bürokrat, denetçi, kahya olsunlar veya olmasınlar dilerlerse burada görüş bildirebilirler veya bana ulaşabilirler. İkisi de büyük saygı duyduğum kullanıcılar elbette fakat görüşmemizin şu aşamasında muhatabınız benim. Yaptığım işlemden kendim mesulüm ve sizin görüşmelerinizi ve maddenin silinme geçmişini de inceledim. Yani bunları bilerek bu silmeyi gerçekleştirdim. Belki de benim tespit ettiğim fakat diğer kullanıcılarımızın o anda çeşitli saiklerle dikkatlerini çekmeyen hususlar mevzubahis olabilir.
7. Olayın vandalizmle bir ilgisi bulunmuyor, bir vandal olmadığınızı teşhis edebiliyorum, ayrıca şahsi olarak katkılarınızdan ötürü de teşekkürlerimi sunarım. Olayımız burada hatır veya bir başka çıkar için madde açılması, ki benim ilgi alanıma giren de bu. Hatır için elbet madde açabilirsiniz fakat kayda değer olması şartıyla. Kaynakları tek tek incelediğimi görebilirsiniz.
8. Ben KD olmadığını tespit ettiğim maddeleri sildim, bu da inceleme sürecinin bir parçasıydı. Bunda bir art niyet aramayın lütfen. İlerde yine aynısı olursa, tıpatıp aynı tepkiyi vereceğime emin olabilirsiniz. Sizinle ilgisi bulunmuyor.
Son olarak benden talebiniz nedir, sizin için ne yapabilirim? Zira ben yeterince izahatta bulunduğumu düşünüyorum artık. Vincent Vega mesaj? 15.07, 10 Ekim 2022 (UTC)
Ben açık ve şeffaf bir şekilde konuyu size aktardım. Burada diğer hizmetli arkadaşlarımızın da isimlerini zikrettim ki, sürecin başında bu yana yanlış bir şey yapmayayım, iki kere silinmiş bir maddede tekrara düşmeyeyim diye nasıl adımlar attığımı görün diye. Bunlar bu konuda muhatap elbette değiller. Herkesin elbette sorumlulukları var, benim buradaki sitemim 'burada benim maddemi neden sildiniz' yerine bunun gidişatı böyle mi olmalıydı konusunda adımlar atılabileceğini düşündüğüm ve emeğimin hemen silinmesi olmuştu. Elbette KD kriterleri kişiye göre değişmez ama burada bunu madde üzerinde tartışmaya açmak yerine 'benim kanaatime göre' demeniz benim bu konuda fikrimi beyan etmeme neden olmuştur. Siz kendi açınızdan ben kendi açımdan olayı açıklamaya çalıştık. O süreçte diğer hizmetlilere de ilettiğim bu maddelere benzer maddeler 'kayda değerlilik' etiketi ile işaretlenirken (ve hâlâ dururken) benim oluşturduğum maddelerin anında silinmesini ben farklı bir uygulama olarak algıladım. Yoksa artık konuyu uzatacak da bir durum da kalmadı. Şimdi görüyorum, birçok e-ticaret sitesine dair maddeler varken burada bu konu ile bağlantılı e-ticaret sitesi maddesi de silinmiş. Sizden talebim elbette emeğimin hemen çöpe atılması yerine tartışmaya açılması ve KD etiketi ile işaretlenerek burada ne daha iyi yapılabilirdiyi sorgulamamız olabilirdi. Karar sizin.DieFohlen (mesaj) 15.56, 10 Ekim 2022 (UTC)
"Nasıl daha iyi yapabilirdi?" sorusuna vereceğim cevap sizin tecrübenizde bir kullanıcı için abesle iştigal olacaktır çünkü kayda değerlik genel anlamda ya vardır, ya yoktur. Maddeyi silmeden önce sadece eklenmiş kaynakları değerlendirdiğimi düşündüyseniz yanılıyorsunuz. Kendi taramamı da gerçekleştirerek bu işlemi tesis ettim zira dediğim gibi bu tartışmayı bekliyordum. Maddelerin silinmesi için tartışmadan kastınız süreci SAS'a taşımaksa onu yeniden değerlendirebilirim. Ben halen söylediklerimin ve kararımın arkasındayım @DieFohlen. Vincent Vega mesaj? 16.55, 10 Ekim 2022 (UTC)
Rica ederim olur mu? 70'inde bile insan bir şey öğrenebilir derler, bir şeyi kaçırıyorumdur, atlıyorumdur, kaç yıldır burada olursam olayım mutlaka kendime katacağım bir şey olur. Bu konuda fikirlere, önerilere açığımdır. Elbette tartışmadan kastım bunu KD etiketi ile etiketleyerek SAS'a taşımak olur. Ayrıca şu ana kadar konuya değinsem de bu konuda bir örnek vermemiştim, maksadım maddeler arası bir kıyaslama yapmak değildi, kendi emeğimin peşindeyim:) ama yukarılarda da belirttiğim ve o dönem bana bu madde iki kere silindiği dönem 'bunlar kalırken bizimki neden siliniyor?' sorusunun sorulduğu bu madde ve şu madde gibi uzun süredir KD etiketi taşımasına rağmen bu şekilde kalabilmiş maddeler var. Böyle örnekler olunca da neden bu silindi bu kaldı sorusu akıllara geliyor. Bu süreçte özgürce karşılıklı fikirlerimizi sunduk, ikimiz de düşüncelerimizin arkasında olsak da konumunuz gereği sizin dediğiniz oluyor:) SAS'a taşındıktan sonra çıkacak karara da elbette saygı duyacağım. Tekrar teşekkürler, kolaylıklar diliyorum. DieFohlen (mesaj) 17.37, 10 Ekim 2022 (UTC)
Yok hayır benim dediğim olmaz. Çıkar burada veya HDP’de diğer kullanıcılar tepki verir, yorumda bulunur benim kararım iptal olur yok öyle bir şey, lütfen yanlış anlamaya mahal vermeyelim. Ben burada her ne kadar hizmetli işlemini savunuyor olsam da siz veya bir başkasıyla olan düşüncem, görüşüm eşdeğer ağırlıktadır. Eğer size karşı yorumlarımda bu şekilde bir algı yarattıysam özür dilerim. Maddeyi geri getirip SAS’a taşıyacağım kendi görüşümü de sunacağım, kullanıcılarımız değerlendirsinler. Vincent Vega mesaj? 19.26, 10 Ekim 2022 (UTC)

Çağla Küçükdereli Yoğurtçu[değiştir | kaynağı değiştir]

Oluşturduğumuz maddelerin kaynaklarını kontrol ederek ve ilgili kişiye bağlı olduğu düşünülerek eklenmiştir. Diğer başlıklarda silinme nedeninin olduğu gibi aynı durumu bizler de tarafınızdan yaşamaktayız. Tartışma konusu oluşturmuştum fakat herhangi bir cevap alamadan silinmeye aday olarak direkt madde silinmiştir. Tekrar incelendiği taktirde yazar için oluşturulmuş maddenin olduğu görüntülenmektedir. Çoğunlukla medya önünde olan kişilerde bu problemleri yaşamaktayız. Reklam çalışması olduğu düşünülüyor ise yazarın daha önceden de kayıtlı olduğu bir çok kez görülmektedir. Tekrar incelemeye alınmasını talep ederiz. Theerayerdemli (mesaj) 18.26, 11 Ekim 2022 (UTC)

Kim veya kimler olarak talep etmektesiniz @Theerayerdemli? Şu açıdan soruyorum bir şahısla mı bir grupla mı muhatabım? Vincent Vega mesaj? 06.03, 12 Ekim 2022 (UTC)
Sadece şahıs ile. Her 2 haftada düzenlenen toplantılara katılmakta ve sürekli yeni gündemi takip etmekteyim. Bir önceki kullanıcı adımı kullanmak istemediğim için bu hesabımdan ve herkese görünür ismimden devam etmek istedim. Hesap yeni gibi gözükse de çok önceden var olan kullanıcıyım. Silinme işlemleri çok kolaylaştığına inanıyorum. Reklam bildirimi yapıp hemen hemen her oluşturulan maddeleri silmeye yollayabiliriz. Dijitalde olmayıp basılı yayında geçen isimlerin farkına varılmaya değer olduğunu düşündüğüm başlıkları oluşturdum. Wikipedia kurallarını biliyorum. Saygılarımla. Theerayerdemli (mesaj) 08.10, 12 Ekim 2022 (UTC)
Bunların aslında hiç bir önemi bulunmuyor. Kişiyi konu alan kaynaklar kayda değerlik kriterlerini sağlaması için yeterli değildi ve bu durum silinmesine sebep oldu. Size yardımcı olabileceğim başka bir konu yoksa müsadenizle başka meşgul olmam gereken işlerim var onlara bakmak istiyorum. Vincent Vega mesaj? 08.13, 12 Ekim 2022 (UTC)
Kaynakları detaylı incelediğinizi düşünmüyorum. Bu bir varsayım suçlama vs değil. Fakat kaynakları detaylı incelediğimiz zaman yazarın oluşturduğu ve yazarın kendisinin bulunduğunu görüntüleyebiliriz. Sizi meşgul etmemek adına konuya başka yazar arkadaşlarımızı dahil edeceğim. Theerayerdemli (mesaj) 08.18, 12 Ekim 2022 (UTC)

sayfa güncellemeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kurumumuzla ilgili güncellemeler yaptım lakin hala onaylanmadı. Veriler resmi verilerdir. Yardımcı olabilir misiniz? ~~~~ Buseerdem81 (mesaj) 14.22, 13 Ekim 2022 (UTC)

Silinen Maddelerin Oluşturulması Hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Vincent Vega,

Sizlere bir konuda danışmak için yazıyorum, daha önce silinen maddeler daha fazla kaynak eklenerek oluşturulabilir veya tekrar değerlendirmeye sunulabilir mi ? Daha fazla kaynak ekleyerek oluşturduğum madde daha önce sas ile silindiği için red almış.

İyi çalışmalar dilerim. Peacesaa (mesaj) 16.51, 15 Ekim 2022 (UTC)

Doğrudur, yapılabilir. Ama bu silinmeyeceğinin garantisini vermeyecektir. Vincent Vega mesaj? 21.14, 15 Ekim 2022 (UTC)

Emree4 adlı kullanıcı[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, ben bu kullanıcının beyaz liste haklarını gereksiz bir şekilde kullandığını düşünüyorum. Yaptığı değişiklikler yersiz ve kelime kalabalığına yol açmakta bu yüzden kullanıcıyı incelemeniz gerektiğini düşünüyorum ~~~~ Emriquet (mesaj) 09.48, 16 Ekim 2022 (UTC)

Bildirim için teşekkürler, kontrol edeceğim. (Not: Bundan sonraki bildirimlerinizi VP:HDP üzerinden yaparsanız tüm hizmetliler bunu görebilir.) Vincent Vega mesaj? 13.17, 16 Ekim 2022 (UTC)
Aslında nereden rapor edileceğini bulamadığım için size yazdım, yönlendirmeniz için teşekkür ederim. Emriquet (mesaj) 15.53, 16 Ekim 2022 (UTC)

Sayfa silme isteği[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, taslak aşamasında yaptığım bir hata sebebiyle sayfa adı yanlış kaldı. Şu sayfayı silebilir misiniz acaba?

Dat (software)

Güncel olan şu : Dat (yazılım) --C8bashmesaj 16.10, 17 Ekim 2022 (UTC)

Ördek[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam Vincent Vega. Otomobil maddelerinde vandalizm yapan IP Kullanıcı:Ramirez1949 adıyla ve başka bir IP ile değişiklik yapmaya devam ediyor. şu ve şu değişikliklere bakabilirsiniz. @Superyetkin'in engellediği Kullanıcı:Malatya1923 de aynı kişi. Esc2003 (mesaj) 17.25, 21 Ekim 2022 (UTC)

Detaylı kontrol edeceğim @Esc2003 bildirim için teşekkür ederim. Vincent Vega mesaj? 08.37, 22 Ekim 2022 (UTC)
@Esc2003 bu kuklacılık ağı düşündüğümüzden geniş çıkabilir. Bir dava oluşturabilir misiniz? Vincent Vega mesaj? 08.39, 23 Ekim 2022 (UTC)
Tamamdır. -Esc2003 (mesaj) 17.27, 23 Ekim 2022 (UTC)
Şöyle yapalım Esc2003 ben davayı geri getireyim, oradan devam edelim; zira arkadaşımız belli henüz sıkılmadı. Vincent Vega mesaj? 07.37, 26 Ekim 2022 (UTC)
İyi olabilir, çıktıkça oraya ekleriz. Kullanıcı:Bengo1939 da varmış mesela. Esc2003 (mesaj) 07.42, 26 Ekim 2022 (UTC)

Geri döndür bağlantısı[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar @Vincent Vega! Mesaj sayfama bıraktığın bilgilendirmeyi okudum. Şu geri döndür bağlantısı ile geri al bağlantısını karıştırdım ne yazık ki. Erzurum maddesinde bir değişikliği geri almak isterken yanlışlıkla 2 kez geri döndürdüm :( @Wooze sağ olsun, konu hakkında sorularımı cevaplandırdı. Bu yüzden "Geri döndür bağlantısına tıklanınca bir onay istemi göster" seçeneğini de aktif ettim biraz önce. Umarım sorun olmaz, ilk günün heyecanıyla ufak bir afallama yaşadım :) Teferrüt (mesaj) 12.17, 22 Ekim 2022 (UTC)

Hiç bir şey olmaz @Teferrüt :) Hangimiz hata yapmadı ki? İyi çalışmalar. Vincent Vega mesaj? 13.25, 22 Ekim 2022 (UTC)

Kukla şüphesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, @Nergis103, @Nisa25'ün kuklası olarak görünüyor. Lütfen ilgilenir misiniz.-Nushirevan11 22.50, 22 Ekim 2022 (UTC)

Selamlar @Nushirevan11 evet ilgilenebilirim fakat bundan sonra herhangi bir şüpheli durum oluşursa sizden dava oluşturmanızı rica edeceğim. Vincent Vega mesaj? 08.37, 23 Ekim 2022 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![değiştir | kaynağı değiştir]

Wikidata 2022 Istanbul
Thank you for attending the Wikidata 2022 Istanbul Conference, held in Istanbul, Türkiye (Turkey), from 21 to 23 October 2022. See you again! Kurmanbek💬 19.20, 23 Ekim 2022 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba


Silinen SaatveSaat sayfası hakkında bilgi almak için yazdım.


Yazım ile alakalı mı hata yapmışım? Kaynak kullanımını kendi sitesi gösterdiğim için mi?


SaatveSaat'i avmlerde görmeme şansınız yoktur diye düşünüyorum. KD konusunda şüphe olduğunu düşünmüyorum.


Soruyorum ki, hata yapmışsam öğreneyim ve bir daha yapmayayım. Teşekkürler. Captain388 (mesaj) 06.04, 26 Ekim 2022 (UTC)

Merhaba. Silme kaydına bakarsanız kayda değerlikten değil reklamsı cümleler bulunmasından sildim Captain388. Maddeyi reklam dilinden kurtararak yeniden yazarsanız kayda değerliği yeniden değerlendirebiliriz. Vincent Vega mesaj? 07.14, 26 Ekim 2022 (UTC)

Telih hakkı sebebiyle kaldırılan Karamenüş sayfası hakkında....[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar,

Kaldırdığınız sayfanın telif hakkıyla ilgili hangi maddeyi ihlal ettiğini bildirseniz, sorunu çözüp tekrar oluşturmak istiyoruz.

Zira kaldırılan sayfada yer alan tüm kaynaklar ve fotoğraflar açık erişimli olarak internette bulunan, uluslararası hakemli akademik dergilerde yayımlanan çalışmalar olup, metin bizzat çalışmaların yazarları tarafından yazılmıştır.

Konu hakkında dönüşünüzü rica ederiz, iyi çalışmalar....

~~~~ Onceuponatimeinparis1886 lefilsdesetoiles (mesaj) 12.39, 27 Ekim 2022 (UTC)

Merhaba Onceuponatimeinparis1886. Yeniden oluşturabilirsiniz. Bir içeriğin açık olarak yayımlanmış olması telif hakkı olmadığı anlamına gelmemektedir. Sizden kopyala-yapıştır içerikten kaçınmanızı rica ediyorum. Detaylı bilgi için VP:TELİF kısmını kontrol edebilirsiniz. Vincent Vega mesaj? 12.43, 27 Ekim 2022 (UTC)

Devriye başvuruları[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba ay başından beri beklemekte olan ve benim de içinde olduğum devriye başvurularına bakabilir misiniz? Emriquet (mesaj) 13.03, 27 Ekim 2022 (UTC)

Tartışma:Recep Tayyip Erdoğan başlığı[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Vincent Vega. Tartışma:Recep Tayyip Erdoğan bölümünde bazı son iki eklemeye (22 ve 28 ekim) bakabilir misin? Bölümü geliştirmeye yönelik mi?--Hiroşi 20.50, 28 Ekim 2022 (UTC)

Merhaba @Hiroşi. İncelediğimde 22.10.2022 tarihli @Penaber49 tarafından yapılan değişiklik her ne kadar maddeye bir şey eklemeyi öneriyorsa da çok sert bir politika olan YİB ihlali söz konusu olabileceğinden geliştirmeye yönelik olduğunu düşünmüyorum. Zira bir ekleme varsa uygun şekilde yapılır ve itiraz söz konusu olursa ona göre CGT döngüsü işletilir gerekirse bu başlık açılabilir, önceden bunu yazmayı gereksiz görüyorum. 28.10.2022 tarihli değişiklik ise komple VP:VND ve VP:GÖRÜŞ örneği, içinde hiç bir Vikipedi politikasından bahsedilmesen yazılmış forum tarzı bir girdi ve geliştirmeye yönelik olduğu kanaatinde değilim. Vincent Vega mesaj? 21.01, 28 Ekim 2022 (UTC)

Yönlendirme sayfası üzerinden taşınmama sorunu[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Vincent Vega. Türk Deniz Kuvvetleri savaş gemileri listesi maddesini halihazırda bir yönlendirme sayfası olan Türk Deniz Kuvvetleri envanteri maddesine taşıyacaktım, ancak "seçtiğiniz isme sahip bir sayfa zaten var veya seçtiğiniz isim geçerli değil." şeklinde bir uyarı aldım. Aslında taşıma işlemi yapılan sayfadaki "Yeni isimde yönlendirme sayfaları veya değişiklik geçmişi olmayan sayfalar haricinde bir sayfa bulunuyorsa sayfanın taşınmayacağını unutmayın." yazısına göre maddenin taşınması gerekirdi. Lakin taşınmadı. Bu sorunu daha öncede yaşadım. Oysaki eskiden yönlendirme sayfaları üzerinden taşınabiliyordu. Bu bir hata olabilir mi? Ata Barış (mesaj) 11.40, 29 Ekim 2022 (UTC)

Bunu konu hakkında benden daha çok bilgi sahibi olduğunu bildiğim @Superyetkin’e bir soralım derim @Ata Barış. Teşekkürler.Vincent Vega mesaj? 23.21, 29 Ekim 2022 (UTC)
Yönlendirme sayfasının geçmişinde 2 sürüm mevcut. --Superyetkinileti 11.26, 30 Ekim 2022 (UTC)
Sayfa taşınmadığı için yönlendirme sayfası ile alakalı olduğunu düşünüp Türk Deniz Kuvvetleri maddesine olan yönlendirmeyi Türk Deniz Kuvvetleri savaş gemileri listesi olarak değiştirmiştim. Yönlendirme sayfasındaki ikinci değişikliği yapmadan önce zaten taşınmıyordu. Neyse ben listeyi Türk Deniz Kuvvetlerinin aktif envanteri ismiyle taşıdım. Konuyla ilgilendiğiniz için teşekkürler @Superyetkin ve Vincent Vega. Ata Barış (mesaj) 14.09, 30 Ekim 2022 (UTC)

Uzman Jandarma[değiştir | kaynağı değiştir]

Uzman Jandarma sayfasındaki son değişiklikleri inceleyebilir misiniz?

https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Uzman_jandarma&diff=28763352&oldid=28763341

176.219.165.7 07.40, 31 Ekim 2022 (UTC)