Kingo Sunen

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kingo Sunen
Yayım bilgileri
YayımcıMarvel Comics
İlk görünümThe Eternals #11 (Mayıs 1977)
YaratanJack Kirby
Hikâyedeki bilgileri
Takım üyelikleriEbediler
GüçleriÖlümsüzlük, süper güç, uçuş, enerji projeksiyonu ve moleküler manipülasyon

Kingo Sunen, Marvel Comics tarafından yayınlanan Amerikan çizgi romanlarında görünen kurgusal bir karakterdir. İlk olarak Mayıs 1977'de The Eternals #11'de göründü ve Jack Kirby tarafından yaratıldı. Marvel Comics evreninde kurgusal bir ırk olan Eternals'ın bir üyesi olarak tasvir edilmiştir.

Yayın geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kingo, Jack Kirby tarafından yaratılmıştır. İlk olarak The Eternals #11'de göründü. Tıpkı diğer tüm Ebediler gibi Kirby, 1971'de DC Comics için New Gods'ı yarattığında yaptığı gibi, onu klasik mitolojiyle karıştırılmış bir bilim kurgu karışımı olarak yarattı.[1][2]

Kurgusal karakter biyografisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Diğer tüm Ebediler gibi, Celestials tarafından yaklaşık bir milyon yıl önce, kendi türünün diğer üyeleri gibi Celestials'ın Earth-616'da yaptığı birçok genetik deneyin sonucunda yaratıldı.[3]

Kingo, Japonya'da Samuray'ın yöntemlerini öğrenmek için yüzyıllar harcadı ve gezegendeki en yetenekli kılıç ustalarından biri oldu. Becerilerini Japonya'da büyük bir aksiyon filmi yıldızı olmak için kullandı.[4]

Daha sonra, Sprite'ın Eternals'ın zihnini temizlemesinden sonra, bir kez daha büyük bir Japon film ikonu olarak yeniden ortaya çıktı. Şimdi San Francisco'da Blob'un oynadığı bir film çeken bir aktör, yönetmen ve yapımcı.[5]

Güçler ve yetenekler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kingo Sunen Ebediler'in tüm tipik güçlerine sahiptir: ölümsüzlük, süper güç, uçuş, enerji projeksiyonu ve moleküler manipülasyon. Ancak geleneksel Samuray tarzında savaşmayı tercih ederek, bu güçleri savaşta kullanmaktan kaçınır.

Diğer medyada[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Kingo, Eternals'ta görünür.[6] İnsanlığı Deviantlardan kurtarmak için diğer Ebedilerle birlikte Dünya'ya gönderildi, ancak Deviant tehdidinin azaldığını hissettiklerinde dağıldılar. Daha sonra, ellerinden kozmik enerji mermileri fırlatabilen Kingo, birçok nesil boyunca popüler bir Bollywood film yıldızı oldu.[7][8] Deviant tehdidi geri döndüğünde Ebedilerle yeniden bir araya geldi. Ikaris, gerçek görevlerinin Dünya'yı korumak olduğunu açıkladığında, ortaya çıkması Dünya'yı yok edecek olan Celestial Tiamut için bir kaynak görevi görebilsin diye Kingo görevi bıraktı. Ancak bu felaket önlendikten sonra Kingo, Phastos ve Sersi, insanlığın yaşamaya değer olup olmadığına karar vermek için anılarını analiz etmeyi amaçlayan Celestial Arishem tarafından kaçırıldı.
  • Kingo, Marvel Future Fight adlı video oyununda da yer alıyor.[9]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Who Is Kingo? A Look At Marvel Comics' Eternals Characters - Comic Years". comicyears.com. 27 Ocak 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Kasım 2021. 
  2. ^ Alex G. (14 Ağustos 2020). "The History Of Marvel's Kingo Explained". Looper.com (İngilizce). 7 Aralık 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2023. 
  3. ^ "INTERVIEW: Eternals' Kieron Gillen Hypes the Return of Marvel's Cosmic Angels". CBR (İngilizce). 6 Ekim 2020. 23 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Kasım 2021. 
  4. ^ The Eternals #11 (Mayıs 1977)
  5. ^ Uncanny X-Men #500 (Temmuz 2008)
  6. ^ Devan Coggan (20 Temmuz 2019). "Marvel introduces 'The Eternals' at Comic-Con with Angelina Jolie, Richard Madden, and more". Entertainment Weekly. 21 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2019. 
  7. ^ Devan Coggan (18 Ağustos 2021). "Hope Springs: Go behind the scenes of Marvel's Eternals". Entertainment Weekly. 18 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2021. 
  8. ^ John Ridlehoover (4 Mart 2020). "Eternals: Nanjiani's Kingo Will Hide in Plain Sight - As a Bollywood Star". www.cbr.com. 5 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mart 2020. 
  9. ^ Dellosa, Catherine Ng (17 Kasım 2021). "Marvel Future Fight Adds Kingo, Gilgamesh, and Thena to the RPG in Latest Eternals Update". www.pocketgamer.com. 24 Aralık 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2021.