Ares (Marvel Comics)

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Ares, Marvel Comics tarafından yayınlanan Amerikan çizgi romanlarında görünen bir tanrı olan kurgusal bir karakterdir. Karakter, aynı adı taşıyan Yunan tanrısına dayanmaktadır.Zeus'un oğlu ve Herkül'ün kardeşidir. İlk olarak Thor # 129'da göründü ve Stan Lee ve Jack Kirby tarafından yaratıldı.

Ares, genellikle Thor ve Herkül'ün düşmanı olarak göründü ve 2006'da kendi adını taşıyan dizide rol aldı . 2012'de Ares, IGN'nin "En İyi 50 Yenilmez" listesinde 39. sırada yer aldı.

Yunan Savaş Tanrısı Ares, başlangıçta Marvel Evreninde Thor, Herkül ve Yenilmezler'e karşı bir süper kötü adam olarak tasvir edildi . Başlangıçta, "Warhawks" olarak bilinen bir organizasyon yarattığı ve onları Dünya'da savaş yaratmak için kullandığı için Dünya üzerindeki etkisi daha az doğrudandı.

2006'da karakter bir kötü adam değil, daha çok savaş için, herhangi bir savaş için yaşayan bir anti-kahraman olacak şekilde yeniden şekillendirildi. Avengers listesine "ağır vurucularından" biri olarak eklendi ve geçmişte tasvir edildiği tek boyutlu kötü adam yerine kendi "Warriors Honor" kodeksine sahip olduğunu gösterdi.Bir ölümlü olarak dünyaya iner. Daha sonra Norman Osborn'un Dark Avengers'ına katılarak güçlerini iyi bir şekilde kullanabileceğine inanıyordu. Kuşatma hikâyesi sırasında Ares, kelimenin tam anlamıyla onu parçalayan Sentry tarafından öldürülür. Daha sonra ölümden geri getirilir.