IBM Devlet İş Merkezi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

IBM Center for The Business of Government, ABD Federal hükümetindeki yönetim sorunlarına odaklanan bağımsız bir iş düşünce kuruluşudur. 2002 yılında kurulan Merkez, Washington DC'de bulunmaktadır.

Merkez, bağımsız üçüncü taraf araştırmalarını finanse eder,[1] yılda iki kez bir dergi yayınlar, haftalık bir radyo röportaj programı hazırlar, uygulayıcılar ve akademisyenlerle tartışmalar düzenler ve forumlara ve diğer çevrimiçi içeriğe ev sahipliği yapar. Amacı, "hükümet yöneticilerinin her düzeyde karşılaştığı kamu yönetimi sorunlarına odaklanan düşünce liderliğini" teşvik etmektir.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Merkez, 1998 yılında PriceWaterhouseCoopers Devlet İşlerine Bağış Vakfı olarak kuruldu. 2002 yılında IBM, PriceWaterhouseCoopers'ın yönetim danışmanlığı kolunu satın aldı ve Merkezin adı değiştirildi. Merkez, 2012 yılından bu yana, Yönetim ve Bütçe Ofisi'nde (OMB) bilgi politikası ve teknolojisinden sorumlu eski kariyer federal yöneticisi olan İcra Direktörü Dan Chenok[2] tarafından yönetilmektedir.[3]

Araştırma ve yayınlar[değiştir | kaynağı değiştir]

"Geleneksel bilimsel yayınlardan farklı olarak IBM Merkezi, raporlarının 'hükümet yöneticileri ve idarecileri için yazılması' gerektiğini ve araştırma tekliflerini finanse etme kararını alırken sadece teori ve öneriler değil, çok pratik bulgular ve tavsiyeler aradığını açıkça belirtir. Yöneticilerin ve yöneticilerin misyon ve yönetim zorluklarına daha etkili bir şekilde yanıt vermelerine yardımcı olmak için kavramlar üretir."[4]

Merkez, kuruluşundan bu yana kamu sektörü yönetimi ve performansı, teknoloji ve yenilik, güvenlik ve gizlilik, satın alma ve satın alma ve vatandaş katılımı gibi alanlarda 250'den fazla araştırma raporu ve kitap yayınlamıştır.[3] Raporlar, ilkbahar ve sonbaharda olmak üzere yılda iki kez gerçekleşen rekabetçi bir fonlama süreci[5] aracılığıyla hazırlanır.

Finanse edilen araştırmacılar arasında Harvard Üniversitesi, London School of Economics, Syracuse Üniversitesi ve Johns Hopkins Üniversitesi'ndeki en iyi kamu yönetimi ve işletme okullarından akademisyenler yer almıştır.

Güncel Araştırma ve İlgi Alanları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Karmaşık zorluklarla dolu bir çağda lider olmak
  • İşbirliğini ve İlişkileri yönetme
  • Daha iyi kararlar almak için verileri ve analitiği kullanma
  • Maliyet tasarrufu sağlamak ve performansı artırmak
  • Özel sektörü daha etkin bir şekilde devreye sokan satın alma yaklaşımlarının belirlenmesi
  • Günümüzün güvenlik ortamında riskleri yönetmek ve tehditlere yanıt vermek
  • Başkanlığın (Cumhurbaşkanlığının) kampanyadan yönetime geçişi hakkında bilgi sağlamak

Yayınlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • The Business of Government Dergisi[6] – Yılda iki kez yayınlanan bu dergi, hükûmet liderleriyle röportajlar ve profillerinin yanı sıra kamu sektörü yöneticilerinin karşılaştığı yönetim sorunlarına ilişkin güncel makalelere yer verir. Aynı zamanda son raporların, radyo röportajlarının ve olayların özetlerini de sağlar.[7]
  • Yedi Yönetim Zorunluluğu (orij. Seven Management Imperatives)[8] – Bu rapor, hükûmetlerin yönetmesi gereken yedi toplumsal eğilimi ve performansın iyileştirilmesi ve özel sektörle daha fazla işbirliği dahil olmak üzere hükûmetleri farklı şekilde yönetmeye yönlendirecek zorunlulukları tanımlamaktadır.[9]
  • Ten Kamu Yöneticilerinin Karşılaştığı On Zorluk (orij. Ten Challenges Facing Public Managers)[10] – Bu rapor, hükûmet yöneticilerinin önümüzdeki yıllarda karşılaşacağı bir dizi yönetim sorununu özetlemektedir. Bunlar önümüzdeki on yıl için sadece Devlet Muhasebe Ofisi'nin mali kaygılarını değil aynı zamanda sonuçların rolünü, yaklaşmakta olan yeterlilik krizini ve hizmet sunumunda sınırların bulanıklaşmasını da içeren on "büyük zorluk"tur.[11]
  • Hükümeti Dönüştüren Altı Eğilim (orijinal. Six Trendi Transforming Government) [12][13] – Bu rapor, hükümet performansının iyileştirilmesine yol açan altı eğilimi tanımlıyor. Çoğu zaman birbiriyle birleşen bu eğilimler, hükümetin bugün karşı karşıya olduğu ve gelecekte de karşılaşmaya devam edeceği sürekli artan ve karmaşık zorluklara başarılı bir şekilde yanıt verme olasılığını artırmaktadır.
  • Sonraki Yönetim için Kullanıcı El Kitabı (orijinal. Operators Manuel for the Next Administration)[14] ve İşi Yapmak[15]Sonraki Yönetim için Kullanıcı El Kitabı el kitabı üst düzey yönetime yöneliktir, Başlarken ise hükümet yöneticileri için bir rehber olarak faturalandırılır. Kitaplar, onay sürecini yönetme, federal kurumlar ve onların nasıl çalıştıkları hakkında bilgi edinme, bir liderlik ekibi oluşturma ve bir vizyon ve gündem geliştirme konularında ipuçları sunuyor.[16]
  • IBM Merkezi Blogu. Merkez personeli tarafından yazılan ve bloglarında yayınlanan makaleler genellikle AOL Gov, Government Executive, Federal Times, Federal Computer Week ve Government Computer News gibi hükümet odaklı medya platformlarında yayınlanır, alıntılanır veya alıntılanır.
  • Önü[ <span title="This claim needs references to reliable sources. (January 2020)">kaynak belirtilmeli</span> ]müzdeki Dört Yılda Yöneteceğim . Dizi, yeni başkanlık döneminin karşı karşıya olduğu sorunları inceliyor. 2004 yılında çeşitli yayınlarla başladı </link> ve 2007'de Merkez Kıdemli Üyesi John Kamensky'nin ABD'de ve yurt dışında alıntılanan bir Başkanlık Geçiş blogu[17] yazmaya başlamasıyla devam etti.[18][19]

Hükümet İşi Saati[değiştir | kaynağı değiştir]

Haftalık radyo programı The Business of Government Hour[20] hükûmet yöneticileriyle röportaj yapıyor. Hükûmet yöneticilerinin kariyerlerini, kurumlarını ve dairelerinin başarılarının yanı sıra 21. yüzyıldaki hükûmet vizyonlarını tartışabilecekleri bir platform olan program, hükûmet liderlerinin temel girişimleri, yönetim zorluklarını ve başarılarını vurgulayacağı bir forum sağlar.

Business of Government Hour, sekreter yardımcılarından çeşitli federal kurumların C-Suite yöneticilerine kadar 300'den fazla hükûmet yöneticisinin yanı sıra eyalet ve yerel hükûmet yöneticileriyle röportaj yaptı.

Programda Amiral Thad Allen, Dr. Francis Collins, Dr. Anthony Fauci, Vali Tim Kaine, Dr. Raymond Orbach, Dr. Robert Braun, Dr. Kathleen Merrigan, General Michael Hayden, General James gibi hükûmet yöneticileri ve düşünce liderleriyle röportajlar yapıldı. Clapper, Robert F. Hale, David Walker, Gene Dodaro, Michael Astrue, Büyükelçi Elizabeth Frawley Bagley, Craig Fugate, Alec Ross, Tom Allen, General Tony Zinni ve Profesör Joseph Nye .

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Amerika Birleşik Devletleri'ndeki iyi devlet kurumları

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Kelman, Steve. "How IBM supports academic research on the business of government". FCW The Business of Federal Technology. 11 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2013. 
  2. ^ Weigelt, Matthew. "Dan Chenok to take reins at IBM think tank". (Federal Computer Week) The Business of Federal Technology. 7 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2013. 
  3. ^ a b Hardy, Michael. "The Chenok era dawns at IBM center". (Federal Computer Week) The Business of Federal Technology. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2013. 
  4. ^ Journal of Public Administration Research and Theory, Volume 21, Issue (suppl 1) pp. i99-i112
  5. ^ "IBM Center for The Business of Government - Research Stipends Synopsis". 9 Mart 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2013. 
  6. ^ "The Business of Government Magazine Spring/Summer 2012". 5 Temmuz 2012. 5 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2013. 
  7. ^ "The Business of Government Magazine". 18 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2013. 
  8. ^ "Seven Management Imperatives". 27 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Eylül 2023. 
  9. ^ "IBM Center for the Business of Government publishes report on seven management imperatives for government". 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2013. 
  10. ^ Albert MoralesJonathan D. Breul. "Ten Challenges Facing Public Managers | IBM Center for The Business of Government". Businessofgovernment.org. 9 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2020. 
  11. ^ "Ten Challenges in Public Management Identified for Decade Ahead". IBM. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2013. 
  12. ^ "Six Trends Transforming Government". 2 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Eylül 2023. 
  13. ^ Davidson, Joe (18 Eylül 2006). "Report Offers 6 Keys to a More Successful Government". The Washington Post. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2013. 
  14. ^ "Operators Manual". 29 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Eylül 2023. 
  15. ^ "Getting It Done". 29 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Eylül 2023. 
  16. ^ "Center for The Business of Government Lays Out Key Imperatives for Managing the Presidential Transition and Governing in a New Administration". IBM. 12 Ekim 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2013. 
  17. ^ Kamensky, John. "The Presidential Transition". IBM. 20 Ocak 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2013. 
  18. ^ Rollins, John. "2008-2009 Presidential Transition: National Security Considerations and Options" (PDF). 5 Haziran 2008 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2013. 
  19. ^ Ogden, Benjamin. "The United States Drug Enforcement Administration: Pertaining to Public Safety and Homeland Security". Pace University. 19 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2013. 
  20. ^ "The Business of Government Hour". 13 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Eylül 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]