Görsel mağazacılık
Görsel mağazacılık, satışları en üst düzeye çıkarmak için perakende sektöründe gelişen kat planları ve üç boyutlu göstergelerdeki pratiktir. Restoranlar, süpermarketler, mağazalar kendilerini pazar doygunluğunda ayırt etmenin bir aracı olarak görsel mağazacılık kullanıyor.[1] Görsel pazarlama, bir nesne, yerleştirildiği bağlam ve ilgili imajı arasındaki ilişkiyi inceleyen disiplindir.
Hem mal hem de hizmetler, özelliklerini ve avantajlarını vurgulamak için görüntülenebilir. Bu tür görsel mağazacılığın amacı, müşteriyi satın almaya doğru çekmek, meşgul etmek ve motive etmektir. WindowsWear, dünyanın dört bir yanından gelen görsel mağazacılık topluluğu ve veri tabanıdır.[2]
Marshall Field's & Co. gibi on dokuzuncu yüzyılın kuru mal işletmeleri işlerini toptan satıştan perakendeye kaydırdığında, genel tüketicileri çekmek için malların görsel olarak gösterilmesi gerekli hale geldi. Mağazanın pencereleri, mağazanın mallarını çekici bir şekilde sergilemek için sıklıkla kullanılırdı. Zaman içinde, vitrinlerde kullanılan tasarım estetiği iç mekana taşındı. Bu, genel iç mağaza tasarımının bir parçası oldu ve sonuç olarak birçok banliyö merkezinde vitrin kullanımını azalttı.[3]
Kaynakça
[değiştir | kaynağı değiştir]- ^ "5 Most Important Elements of Visual Merchandising" [Görsel Mağzacılığın En Önemli 5 Elementi] (İngilizce). the balance small business. 20 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ekim 2019.
- ^ "How Does Visual Merchandising Affect In-Store Sales" [Görsel Mağazacılık Mağaza İçi satışları Nasıl Etkiler] (İngilizce). Heather Allen Design Group. 29 Mart 2019. 20 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ekim 2019.
- ^ "What is the Purpose of Visual Merchandising?" [Görsel Mağazacılığın Amacı Nedir] (İngilizce). Berlin School of Business and Innovation. 21 Kasım 2018. 20 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ekim 2019.