En çok görüntülenen Vevo videoları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Justin Bieber, Purpose World Tour'undayken, 2015. "Sorry" Ekim 2016 tarihinden beri 2.2 milyar izlenme oranıyla Vevo'da en çok görüntülenen videodur.

En çok görüntülenen Vevo videoları listesi, Vevo kanalında yayımlanan ve tüm zamanların en çok izlenen 40 videosunu gösterir.[1]

(Ocak 2017 (2017-01) itibarıyla) 35 Vevo videosu bir milyardan fazla görüntüleme sayısına sahiptir. Justin Bieber'ın "Sorry" adlı video klibi bu sistemde iki milyarı aşan ilk video olmuştur.[2] Bir milyar görüntülenme sayısına en çok ulaşan beş video sırasıyla; "Hello" 88 günde, "Sorry" (137 günde), "Closer (Lyric video)" (165 günde), "This Is What You Came For" (166 günde) ve "Work from Home" (222 günde) oldu.[3][4][5]

Videolar[değiştir | kaynağı değiştir]

Liste, Vevo'da en çok izlenen ilk 40 videoyu gösterir.

Sıra Video adı Sanatçı(lar) Görüntülenme (milyar) Yükleme tarihi
1. "Sorry"[6] Justin Bieber 2.223 22 Ekim 2015
2. "Uptown Funk"[7] Mark Ronson ile Bruno Mars 2.168 19 Kasım 2014
3. "Blank Space"[8] Taylor Swift 1.960 10 Kasım 2014
4. "Shake It Off"[9] Taylor Swift 1.903 18 Ağustos 2014
5. "Bailando"[10] Enrique Iglesias 1.879 11 Nisan 2014
6. "Hello"[11] Adele 1.863 23 Ekim 2015
7. "Roar"[12] Katy Perry 1.789 5 Eylül 2013
8. "Sugar"[13] Maroon 5 1.743 14 Ocak 2015
9. "All About That Bass"[14] Meghan Trainor 1.739 11 Haziran 2014
10. "Dark Horse"[15] Katy Perry ile Juicy J 1.705 20 Şubat 2014
11. "Counting Stars"[16] OneRepublic 1.641 31 Mayıs 2013
12. "Baby"[17] Justin Bieber ile Ludacris 1.547 19 Şubat 2010
13. "Chandelier"[18] Sia 1.534 6 Mayıs 2014
14. "What Do You Mean?"[19] Justin Bieber 1.488 30 Ağustos 2015
15. "Love Me Like You Do"[20] Ellie Goulding 1.366 22 Ocak 2015
16. "Work from Home"[21] Fifth Harmony ile Ty Dolla $ign 1.341 26 Şubat 2016
17. "Waka Waka (This Time for Africa)"[22] Shakira ile Freshlyground 1.305 4 Haziran 2010
18. "Worth It"[23] Fifth Harmony ile Kid Ink 1.291 28 Mart 2015
19. "Love The Way You Lie"[24] Eminem ile Rihanna 1.251 5 Ağustos 2010
20. "Party Rock Anthem"[25] LMFAO ile Lauren Bennett ve GoonRock 1.247 8 Mart 2011
21. "This Is What You Came For"[26] Calvin Harris ile Rihanna 1.241 16 Haziran 2016
22. "Wake Me Up"[27] Avicii ile Aloe Blacc 1.211 29 Temmuz 2013
23. "Watch Me (Whip/Nae Nae)"[28] Silentó 1.201 5 Haziran 2015
24. "Rude"[29] MAGIC! 1.161 5 Aralık 2013
25. "Propuesta Indecente"[30] Romeo Santos 1.144 9 Eylül 2013
26. "Hotline Bling"[31] Drake 1.124 26 Ekim 2015
27. "Ay Vamos"[32] J Balvin 1.116 29 Ağustos 2014
28. "Closer (Lyric video)"[33] The Chainsmokers ile Halsey 1.109 29 Temmuz 2016
29. "Love Yourself"[34] Justin Bieber 1.067 14 Kasım 2015
30. "Rolling in the Deep"[35] Adele 1.041 30 Kasım 2010
31. "Summer"[36] Calvin Harris 1.040 6 Nisan 2014
32. "On The Floor"[37] Jennifer Lopez ile Pitbull 1.035 3 Mart 2011
33. "Burn"[38] Ellie Goulding 1.034 7 Temmuz 2013
34. "All of Me"[39] John Legend 1.034 6 Nisan 2014
35. "Bad Blood"[40] Taylor Swift ile Kendrick Lamar 1.026 17 Mayıs 2015
36. "The Hills"[41] The Weeknd 1.007 27 Mayıs 2015
37. "Problem"[42] Ariana Grande ile Iggy Azalea 0.960 30 Mayıs 2014
38. "Diamonds"[43] Rihanna 0.956 8 Kasım 2012
39. "How Deep Is Your Love"[44] Calvin Harris ile Disciples 0.953 6 Ağustos 2015
40. "Chantaje" Shakira ile Maluma 0.947 18 Kasım 2016
1 Şubat 2017 itibarıyla

Tarihinde en çok görüntülenen videolar[değiştir | kaynağı değiştir]

Aralık 2009'dan bu yana resmi Vevo kanallarında kendi zamanlarında en çok görüntülenme sayısını gösterir.

  Şimdiki rekoru gösterir
  İlk rekoru gösterir
Video adı Yükleyen İzlenme Yükleme tarihi Rekor tarihi Rekoru elinde tutma sayısı Kay(lar)
"Sorry"[6] JustinBieberVEVO 1,892,000,000 22 Ekim 2015 12 Ekim 2016 Şablon:Age in days/sec [2][45]
"Uptown Funk"[7] MarkRonsonVEVO 1,633,000,000 19 Kasım 2014 4 Haziran 2016 130 [46][47][48][49]
"Blank Space"[8] TaylorSwiftVEVO 1,228,000,000 10 Kasım 2014 24 Ekim 2015 224 [50][51]
"Baby"[17] JustinBieberVEVO 245,400,000 19 Şubat 2010 16 Temmuz 2010 1,927 [52][53]
"Bad Romance"[54] LadyGagaVEVO 130,800,000 23 Kasım 2009 28 Şubat 2010 138 [55][56][57][58]
"Girlfriend"[59] AvrilLavigneVEVO 130,300,000 2 Ekim 2009 8 Aralık 2009 82
28 Eylül 2019 itibarıyla

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ MyTop100Videos. "Most Viewed VEVO Videos of All Time". YouTube. 4 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Eylül 2016. 
  2. ^ a b "The music video for 'Sorry' by Justin Bieber has just overtaken 'Uptown Funk' and is the most viewed video on VEVO". Music News & Facts Twitter. 12 Ekim 2016. Erişim tarihi: 17 Ekim 2016. 
  3. ^ "Adele's 'Hello' sets record, becomes fastest video to reach billion views on YouTube - The Economic Times". The Economic Times. 20 Ocak 2016. Erişim tarihi: 6 Haziran 2016. 
  4. ^ Polanco, Luis (19 Ocak 2016). "Adele's 'Hello' Is Fastest Video to Hit 1 Billion Views on Vevo". Billboard. Erişim tarihi: 6 Haziran 2016. 
  5. ^ "Fastest to each milestone". kworb. 21 Eylül 2016. 
  6. ^ a b "Sorry". Vevo. 22 Ekim 2015. 12 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ekim 2015. 
  7. ^ a b "Uptown Funk". Vevo. 19 Kasım 2014. 13 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2015. 
  8. ^ a b "Blank Space". Vevo. 10 Kasım 2014. 4 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2015. 
  9. ^ "Shake It Off". Vevo. 18 Ağustos 2014. 15 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2015. 
  10. ^ "Bailando". Vevo. 11 Nisan 2014. 12 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2015. 
  11. ^ "Hello". Vevo. 23 Ekim 2015. 14 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Aralık 2015. 
  12. ^ "Roar". Vevo. 5 Eylül 2013. 12 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2015. 
  13. ^ "Sugar". Vevo. 14 Ocak 2015. 12 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2015. 
  14. ^ "All About That Bass". Vevo. 11 Haziran 2014. 12 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2015. 
  15. ^ "Dark Horse". Vevo. 20 Şubat 2014. 13 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2015. 
  16. ^ "Counting Stars". Vevo. 31 Mayıs 2013. 12 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2015. 
  17. ^ a b "Baby". Vevo. 19 Şubat 2010. 4 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2015. 
  18. ^ "Chandelier". Vevo. 6 Mayıs 2014. 19 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2015. 
  19. ^ "What Do You Mean?". Vevo. 30 Ağustos 2015. 12 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ağustos 2015. 
  20. ^ "Love Me like You Do". Vevo. 22 Ocak 2015. 14 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ekim 2015. 
  21. ^ "Work from Home". Vevo. 26 Şubat 2016. 14 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2016. 
  22. ^ "Waka Waka (This Time for Africa)". Vevo. 4 Haziran 2010. 6 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2015. 
  23. ^ "Worth It". Vevo. 28 Mart 2015. 12 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Aralık 2015. 
  24. ^ "Love The Way You Lie". Vevo. 5 Ağustos 2010. 12 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2015. 
  25. ^ "Party Rock Anthem". Vevo. 8 Mart 2011. 12 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2015. 
  26. ^ "Calvin Harris". Vevo. 16 Haziran 2016. 12 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ekim 2016. 
  27. ^ "Wake Me Up". Vevo. 29 Temmuz 2013. 14 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2015. 
  28. ^ "Watch Me (Whip/Nae Nae)". Vevo. 30 Mayıs 2014. 7 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Aralık 2015. 
  29. ^ "Rude". Vevo. 5 Aralık 2013. 9 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Aralık 2015. 
  30. ^ "Propuesta Indecente". Vevo. 9 Eylül 2013. 30 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2015. 
  31. ^ "Hotline Bling". Vevo. 26 Ekim 2015. 19 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2016. 
  32. ^ "Ay Vamos - J Balvin". Vevo. 29 Ağustos 2014. 13 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mayıs 2016. 
  33. ^ "Closer (Lyric)". Vevo. 29 Temmuz 2016. 12 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Aralık 2016. 
  34. ^ "Love Yourself". Vevo. 14 Kasım 2015. 15 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2016. 
  35. ^ "Rolling in the Deep". Vevo. 30 Kasım 2010. 12 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2015. 
  36. ^ "Summer". Vevo. 6 Nisan 2014. 11 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2016. 
  37. ^ "On the Floor". Vevo. 3 Mart 2011. 4 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2015. 
  38. ^ "Burn - Ellie Goulding". Vevo. 7 Temmuz 2013. 23 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Temmuz 2016. 
  39. ^ "All of Me". Vevo. 2 Ekim 2013. 12 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Aralık 2015. 
  40. ^ "Bad Blood". Vevo. 17 Mayıs 2015. 11 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2016. 
  41. ^ "The Hills". Vevo. 27 Mayıs 2015. 12 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2016. 
  42. ^ "Problem". Vevo. 30 Mayıs 2014. 15 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2016. 
  43. ^ "Diamonds". Vevo. 8 Kasım 2012. 12 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2016. 
  44. ^ "How Deep Is Your Love". Vevo. 6 Ağustos 2015. 12 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Aralık 2016. 
  45. ^ "Sorry has now overtaken Uptown Funk and is the most viewed video on VEVO!". Justin Bieber Updates Twitter. 12 Ekim 2016. 4 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2016. 
  46. ^ ""Uptown Funk" has surpassed "Blank Space" and is now the most viewed video on VEVO!!!". The New 923 AMPRadio Twitter. 4 Haziran 2016. 4 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2016. 
  47. ^ "#UptownFunk ft. @BrunoMars is the #1 Most Viewed Video on @Vevo!". RCA Records Twitter. 15 Haziran 2016. 4 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2016. 
  48. ^ "VEVO's 100 Most Viewed Music Videos (May 2016)". YouTube. 29 Mayıs 2016. 4 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2016. 
  49. ^ "VEVO's 100 Most Viewed Music Videos (June 2016)". YouTube. 1 Temmuz 2016. 4 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2016. 
  50. ^ "Taylor Swift's 'Blank Space' Is Now the Most Viewed Video on Vevo". Billboard. 20 Ekim 2015. 2 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ekim 2016. 
  51. ^ "#BlankSpace is now the most viewed vid on Vevo!". Vevo Twitter. 20 Ekim 2015. 4 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ekim 2016. 
  52. ^ "Justin Bieber's 'Baby' Is Most-Watched Video on YouTube". Billboard. 16 Temmuz 2010. 8 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ekim 2016. 
  53. ^ Kaufman, Gil (16 Temmuz 2010). "Justin Bieber Beats Lady Gaga In YouTube Video Popularity -- For Now". MTV News. 8 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ekim 2016. 
  54. ^ "Bad Romance". Vevo. 23 Kasım 2009. 13 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Eylül 2016. 
  55. ^ "Lady Gaga - Bad Romance on the Wayback Machine on February 24, 2010, 00:54:47 (UTC)". Wayback Machine. Feb 24, 2010. Erişim tarihi: 28 Ekim 2016. 
  56. ^ "Lady Gaga - Bad Romance on the Wayback Machine on March 2, 2010, 20:55:05 (UTC)". Wayback Machine. 2 Mart 2010. Erişim tarihi: 28 Ekim 2016. 
  57. ^ "Avril Lavigne - Girlfriend (Related Videos) on the Wayback Machine on January 22, 2010, 04:08:55 (UTC)". Wayback Machine. 22 Ocak 2010. Erişim tarihi: 28 Ekim 2016. 
  58. ^ "Avril Lavigne - Girlfriend on the Wayback Machine on March 10, 2010, 10:43:36 (UTC)". Wayback Machine. 10 Mart 2010. Erişim tarihi: 28 Ekim 2016. 
  59. ^ "Girlfriend". Vevo. 2 Ekim 2009. 9 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Eylül 2016.