Emission Impossible

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Emission Impossible"
Family Guy bölümü
Bölüm no.3. sezon
11. bölüm
YönetmenPeter Shin
SenaristDave Collard ve Ken Goin
Prodüksiyon no.3ACX01
Yayın tarihi8 Kasım 2001 (2001-11-08)
Konuk oyuncular
Bölüm kronolojisi
← Önceki
"A Fish out of Water"
Family Guy (3. sezon)
Family Guy bölümleri listesi

"Emission Impossible" (TürkçeSalınımımız Tehlikede), komedi dizisi Family Guy'ın üçüncü sezonunun on birinci bölümü olup, ilk olarak Fox kanalında 19 Eylül 2001 (2001-09-19)'de, 11 Eylül saldırılarından iki hafta sonra yayımlandı. Bölümün daha önce 19 Eylül tarihinde yayımlanması planlanıyordu ancak 11 Eylül saldırıları nedeniyle ileri bir tarihe ertelenen bölüm, 19 Eylül'de "A Fish out of Water" isimli bölümün yayımlanmasına neden oldu.

Bölüm Dave Collard ve Ken Goin tarafından yazıldı ve Peter Shin tarafından yönetildi. Majel Barrett, Stewie'nin mikrobiyolojik gemisini seslendirirken Wallace Shawn, Stewie'nin olası kardeşlerinden Bertram'ı seslendirdi.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Peter ve Lois, Lois'in yeni boşanmış ve hamile kardeşi Carol Pewterschmidt'i ziyarete gider ve o sırada Quagmire; Meg, Chris ve Stewie'ye bakmaktadır. Carol'ın sancıları tuttuğunda, Peter onu hastaneye götürür ancak yolda arabaya servis veren bir lokantada durmayı ihmâl etmez. Carol'ın ebesi, Dr. Hartman, daha önce başkalarının üzerinde kullanılmış iğneleri kendisine batırır ve bunun üzerine bayılır. Peter ve Lois, bunun üzerine Carol'ın oğlunu başarıyla doğurtur (Peter, oğlanı penisi olan bir kız zanneder). Tüm bu yaşananlar Peter'a Lois'in hâmile olduğu zamanı hatırlatır ve Peter, bunun üzerine Lois'e bir bebek daha istediğini söyler. Lois bu haberi neşeli bir şekilde ailenin geri kalanı ile paylaşır ancak Stewie, ailenin en küçüğü olan konumunun tehlikede olduğunu düşünür ve bunun üzerine bir başka kardeşin daha dünyaya gelmesini engellemeye karar verir.

Stewie, Peter ile Lois'in romantik bir ânını, ilgi çekmek için ağlayarak bozar. Bu girişiminde başarısız olan Stewie, Peter'ın gömleklerinden birisinin yakasını, kendi dudağına sürdüğü ruj ile öper ancak Lois o sırada Stewie'yi yakalar. Stewie, o sırada aynadaki görüntüsünden rahatsız olur. Bir diğer girişiminde Stewie, Peter'ı kloroform kullanarak bayıltır ve onun robot bir kopyasını yaparak Lois'i aşağılar ancak Chris ve Meg, yanlışlıkla robot Peter'ın pencereden aşağı düşmesine neden olur. O sırada Stewie, Cleveland'ın önüne atlayarak onu kurtarır. Mum ışığında hazırlanan bir akşam yemeği annesinin ve babasının birbirine yakınlaşmasına neden olduğunda Stewie, kendisini küçülterek uzay gemisi benzeri bir aracın içinde Peter'ın bedenine girerek onun spermlerini yok etmeye karar verir.

Peter'ın bedeninin içine girdiğinde Stewie, derhâl Peter'ın testislerine giderek onları aşağılamaya başlar. Sperm yarışı Stewie'ye karşı koyar ancak Peter'ın en iyi dölü olduğu için onları kolayca alt eder. Spermlerden Bertram adında olan ve en az Stewie kadar şeytanî ve zekî olan bir sperm, Stewie'ye kafa tutabilmektedir. Kısa süreli bir savaşın ardından Stewie ve Bertram bayılır. Stewie kendine gelir ve Bertram'a bıçağının ucunu doğrultur ancak o sırada her ikisinin de birbirine ne kadar benzediğini, Bertram'ın da Lois'den nefret ettiğini söylemesinin ardından fark eder. Bertram, Peter'ın daha henüz yemediği portakalda bir vitamin olduğunu öne sürer. Bunun yanı sıra Bertram'ın da yardımıyla, aralarında Lois'in cinayeti de olan pek çok görevi başarıyla yerine getirebileceklerini söyler. İkili birbirleri ile dosthane bir şekilde ayrılır. Stewie, diğer tüm spermleri öldürmüş olduğu için Bertram'ın kaçmasının kolay olacağını düşünür ancak kendisinin içinde bulunduğu gemi eski büyük boyutuna dönmeden önce Stewie'nin Peter'ın bedeninden çıkmak için dakikaları kalmıştır. Peter'ın gözyaşı kanalından son anda kaçmayı başaran Stewie, hiç vakit kaybetmeden gemisini odasına geri götürür.

Peter ve Lois, para sıkıntıları nedeniyle yeni bir çocuk sahibi olma plânlarını yeniden gözden geçirirler. Buna üzülen Stewie, annesini ve babasını önceki planlarını yeniden uygulamaları için elinden geleni ardına koymaz. Peter, çareyi tuvalete gidip bir kadın iç çamaşırı kataloğuna bakarak masturbasyon yapmakta bulur. Stewie, Bertram'ın ölümüne üzülür ancak Peter'ın gözündeki bir parıltı,[1] Stewie'nin rahatlamasına neden olur ancak bu his fazla uzun sürmez, zîrâ onun doğmamış kardeşi, belki de kendisinin düşündüğünden çok daha fazla zekîdir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Türkçede henüz doğmamış çocuklar için söylenen "babasının yemediği portakaldaki bir vitamin olmak" deyimi, İngilizcede "babasının gözündeki bir parıltı" anlamına gelen "twinkle in his father's eye" deyimidir.
  • S. Callaghan, "Emission Impossible" Family Guy: The Official Episode Guide Seasons 1–3. New York: HarperCollins, 2005.
  • Roffman, Deborah M. (5 Şubat 2006). "What Does 'Boys Will Be Boys' Really Mean?". The Washington Post. s. B4. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2015. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]