Family Guy Viewer Mail 1

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Family Guy Viewer Mail #1"
Family Guy bölümü
Bölüm no.3. sezon
21. bölüm
YönetmenPete Michels ("No Bones About It")
Scott Wood ("Super Griffins")
Michael Dante DiMartino ("Li'l Griffins")
SenaristGene Laufenberg ("No Bones About It")
Seth MacFarlane ("Super Griffins")
Michael Shipley & Jim Bernstein ("Li'l Griffins")
Prodüksiyon no.3ACX12
Yayın tarihi14 Şubat 2002 (2002-02-14)
Konuk oyuncular
Bölüm kronolojisi
← Önceki
"Road to Europe"
Family Guy (3. sezon)
Family Guy bölümleri listesi

"Family Guy Viewer Mail #1" (TürkçeFamily Guy İzleyici Postası #1), komedi dizisi Family Guy'ın üçüncü sezonunun yirmi birinci bölümü olup, ilk olarak Birleşik Devletler'in Fox kanalında 14 Şubat 2002 (2002-02-14)'de yayımlandı. Bölüm, Family Guy izleyicilerinin gönderdiği senaryolardan oluşturulmuş üç adet alt bölümden oluşur ve her bir alt bölüm, Brian ve Stewie tarafından anlatılmaktadır. Fox kanalı, bu bölümden sonra dizinin aldığı düşük izlenme oranları nedeniyle diziyi iptal etti. Dizi, üç yıl sonra yeniden ekranlara geri dönüş yaptı. Bu bölümden 10 yıl sonra dizinin onuncu sezonunda, bu bölümün devamı niteliğinde olan bir bölüm daha yayımlandı.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Brian ve Stewie, az sonra yayımlanacak bölümün izleyicilerden gelen mektuplar sonucunda oluşturulduğunu anlatarak bölüme giriş yapar.

"No Bones About It"[değiştir | kaynağı değiştir]

Peter, bira şişesinde yaşayan bir cin bulur. Cin, Peter'ın üç adet isteğini yerine getireceğini söyler. Peter'ın ilk isteği, Kelly Ripa'nın kameralardan uzakta nasıl birisi olduğunu görmek olur ve Ripa'nın gerçek hayatta korkunç bir yaratık olduğu anlaşılır. Peter'ın ikinci isteği, kendisine ait olan bir tema müziğinin hazırlanması olur. Peter, bu müziğin kendisi nereye giderse gitsin ve ne yaparsa yapsın çalmasını ister. Şehir otobüsünde kaslı bir adam (Bill Goldberg), Peter'ın tema müziğinden rahatsız olur ve Peter'ın bedenindeki her bir kemiği kıracağını söyleyerek Peter'ı tehdit eder. Peter durumdan kurtulmak için kendisinin kemikleri olmayan bir varlığa dönüşmesini diler ve bunun üzerine jelimsi bir yapıya bürünür. Peter'ın bu yeni kemiksiz hâli, ailesine yük olmaya başlar. Peter, bu durumdan kendisini sorumlu tutar ve bunun üzerine tuvalete giderek lavabo deliğinden geçerek Hollywood'a gider. Peter orada bir dublörün hava yastığı olarak kendisine iş bulur ve bu yeni işi sayesinde Hollywood'da yaşayan pek çok ünlü oyuncu ile tanışma fırsatına kavuşur. Ancak Peter ailesini özlemektedir. Bir doktor, Peter'ın bedenine kemik nakli yapabileceğini ancak bu ameliyatın henüz çok yeni olduğunu o yüzden sonuçlarının önceden kestirilemeyeceğini söylediğinde Peter, doktorun bu teklifini kâbul eder. Operasyon başarıyla sonuçlanır ancak Peter, son derecede biçimsiz bir hâl alır. Peter ayrıca operasyondan sonra aile bireylerinin her birinin Peter'ın vücudunun belirli bir parçasını bağışladığını öğrenir. Aile hastaneyi terk ederken Peter, bu operasyonun sağlık sigortası tarafından karşılanmış olduğuna şaşırdığını söyler.

"Super Griffins"[değiştir | kaynağı değiştir]

Zehirli bir atığa maruz kaldıktan sonra Griffinler, insan üstü güçlere sahip olur. Stewie, telekinetik yeteneklere kavuşurken Chris, düşüncesi ile ateş yakabilmeye başlar. Peter, kabulgan bir hâl alabilirken; Lois, insan üstü güçlere kavuşur. Brian süper hızlı birisi haline gelirken Meg ise dilediği zaman tırnaklarını uzatıp kısaltabilme yeteneğine kavuşur. Griffinler, bu yeni güçlerini sadece iyi niyetli olarak kullanmaya yemin ederler ancak kısa bir süre bu güçlerini kendi bireysel çıkarları için kullanmaya başlarlar. Örneğin Stewie, zihin kontrôl edebilme yeteneğini şekerleme çalmak için kullanırken Lois, trafikte sıkışan arabasını diğer arabaların önüne geçirebilmek, Peter kızı Meg için Justin Timberlake'in saçından bir parça alabilmek, Brian istediği kadar Martini içebilmek ve Chris ise daha önce kendisine kötü davranan bir çocuktan intikam alabilmek için kullanır. Grup daha sonra çok fazla ileri gider ve Quahog'un kontrôlünü ele geçirmeye başlayarak onlara itaat etmeyen herkesi öldürecekleri tehdidinde bulunurlar. Belediye Başkanı West, kendisini zehirli atığa bulayarak tıpkı Griffinler gibi insan üstü güçlere sahip olmayı ve bu sayede Griffinler ile savaşabilmeyi hedefler ancak insan üstü güçler yerine lenfoma hastalığına yakalanır. Belediye Başkanı West'in hastaneye kaldırılmasının ardından Griffinler, yaptıklarının yanlış olduğunu idrak ederler ve güçlerini West'in iyileşmesi için kullanmaya karar verirler.

"Lil' Griffins"[değiştir | kaynağı değiştir]

Beş yaşında olan Peter, Brian, Quagmire, Joe (bir oyuncak araba içerisinde hareket edebilmektedir), Cleveland ve Belediye Başkanı West "Kaba İnsanlardan Nefret Edenler Kulübü"nün bir parçasıdır. Genç Lois Pewterschmidt onların okuluna katıldığında Peter ve Quagmire, Lois'e âşık olur. Lois'i etkilemek isteyen ikili, cesaretlerini kanıtlamak adına geceyi terk edilmiş, ürkütücü bir evde geçirmeye karar verirler. Gerçek bir hayalet ile karşılaştıklarında ikili koşarak binayı terk eder. Lois, kendisine erkek arkadaş olarak Mort Goldman'ı seçer. Mort'un terk edilmiş evi ve içerisindeki hayâleti ayarladığını öğrenen Peter ve Quagmire, bundan böyle bir daha asla kızlarla birlikte olmayacakları yeminini eder. Aradan otuz beş yıl geçer. Kadınlarla herhangi bir ilişki kurmamış olmanın da etkisiyle Peter ve Quagmire, son derecede zengin birer kişi hâline gelmiştir. İkili, kadınlarla ilişki kurmak yerine bagel ile cinsel ilişki kurmayı tercih eder. Bu sahne, The Little Rascals'a bir gönderme niteliğindedir.

Konuk oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Kel kafalı ve kısa sakallı, gözlüklü bir adamın fotoğrafı.
"Lil' Griffins" isimli mini bölümün yönetmenliğini Michael Dante DiMartino yaptı.

Tekerrür eden konuk oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  • S. Callaghan, "Family Guy Viewer Mail #1". Family Guy: The Official Episode Guide Seasons 1–3. New York: HarperCollins, 2005.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]