Peter Griffin: Husband, Father... Brother?

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Peter Griffin: Husband, Father... Brother?"
Family Guy bölümü
Bölüm no.3. sezon
14. bölüm
YönetmenScott Wood
SenaristMike Barker ve Matt Weitzman
Prodüksiyon no.3ACX06
Yayın tarihi6 Aralık 2001 (2001-12-06)
Konuk oyuncular
Bölüm kronolojisi
← Önceki
"Screwed the Pooch"
Family Guy (3. sezon)
Family Guy bölümleri listesi

"Peter Griffin: Husband, Father... Brother?" (TürkçePeter Griffin: Bir Koca, Bir Baba... ve Bir Kardeş mi?), komedi dizisi Family Guy'ın üçüncü sezonunun on dördüncü bölümü olup, ilk olarak Fox kanalında 6 Aralık 2001 (2001-12-06)'de yayımlandı. Bölümün kapanış jeneriği sırasında çalan müzik, Peter'ın söylediği hip-hop/rap tarzında bir müzik ile değiştirildi.[1]

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Chris oyuncuları ağırlıklı olarak siyâhîlerden oluşan basketbol takımında havluculuk görevini üstlenmeye başladığından beri siyâhî İngilizcesi'ni konuşmaya başlamıştır. Babası Peter, Chris'in İrlandalı kökeni ile bağ kurmasını sağlamaya çalışmaktadır ve bu sebeple onu soy bilimi kütüphanesine götürdüğünde Griffin ailesinin atalarının siyâhî olduğunu öğrenir. Nate Griffin, zamanında Pewterschmidt ailesi için kölelik yapmıştır. O sırada Stewie, Buddy Cianci Ortaokulu'nda ponponluk yapmakla ilgilenmektedir çünkü ponponların zihin kontrolü ve hipnoz gücüne sahip olduklarına inanmaktadır. Bu sebeple sürekli olarak ponponların arasında takılmakta, onların basketbol maçını izleyen seyircileri nasıl daha da heyecanlandırabileceklerine yönelik yaptıkları sohbetlerini dinlemektedir.

Peter, Nate hakkında bilgi sâhibi olduktan sonra Cleveland ile buluşarak siyâhî kökeni hakkında daha fazla bilgi almaya karar verir ancak bunda başarılı olamaz. Peter, araştırmaları sırasında daha önce siyâhî bir kökene sahip olan birisinin tazminat olarak pirinç kurabiyesi aldığını öğrenir. Carter, Peter'ın soyu hakkındaki bu yeni bilgiyi öğrendikten sonra çocukları bu konu hakkında bilgilendirmek ister ve bu sırada Pewterschmidtlerin Nate Griffin'i bir köle olarak tuttuğunu gösteren bir fotoğrafa ulaşır. Peter, Carter Pewterschmidt'ten bunun üzerine pirinç kurabiyesi ister ancak Carter, Peter'a önce 10.000 Amerikan doları, ardından pirinç kurabiyesinin siyâhî argosunda para anlamına geldiğini düşünmesiyle 20.000 Amerikan doları teklif eder. Peter evindeki bir odayı Pee-wee'nin Oyun Odası'nın (Amerika Birleşik Devletleri'nde yayımlanan çocuklara yönelik bir program) bir benzerine dönüştürmek için kullanır ve bu durum Lois'i sinirlendirir.

Ponpon kızları okulun soyunma odasında gözetleyen Stewie, baş ponpon kız Cindi'nin alıştırma sırasında yapmaya çalıştıkları piramit figürünü yapamadıkları için takımına bağırdığını duyar. Stewie bunun üzerine piramidin onların gücünün kaynağı olduğunu düşünür ve Cindi'den kurtularak bir sonraki oyun sırasında piramidin en üstüne çıkmayı plânlar.

Oyun sırasında hem siyâhî hem de beyaz topluluk Peter'ı aralarına kâbul etmediğinden Peter, kendisini orada yabancı hisseder ve tuvalete gittiğinde aynada Nate Griffin'in silüetini görür. Nate orada ona tavsiyelerde bulunur.

Stewie Cindi'yi kaçırır ve ardından onu erkekler tuvaletinde saklar. Cindi'nin ellerini ve ayaklarını bağlayan Stewie, onun ağzını da bir bantla kapattıktan sonra onu tehdit etmeye başlar. Bir süre sonra tuvaletten Cindi gibi giyinmiş bir şekilde çıkan Stewie, seyircilere birbirlerini bıçaklamasını söyleyerek onların zihinlerini kontrôl etmeye çalışır. Tam o sırada piramit yıkılır ve Stewie mikrofonunu düşürür. Peter mikrofonu alır ve seyircilere bir hata yaptığını fark ettiğini, telâfi için aldığı parayı paylaşacağını söyler. Beyaz insanların hareketlendiğini gören Peter, sadece siyâhîlere seslendiğini söyler ancak daha sonra "ne siyah ne de beyaz fark etmez, önemli olan şey yeşildir" der.

Quagmire tuvalete gider ve orada Cindi'yi elleri ve ayakları bağlı bir şekilde bulur.[2]

Yapım[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm, dizinin tekerrür eden kadrosunda yer alan Mike Barker ve Matt Weitzman tarafından yazıldı ve Scott Wood tarafından dizinin üçüncü yapım sezonu tamamlanmadan önce yönetildi.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Callaghan, Steve (2005). Family Guy: The Official Episode Guide Seasons 1-3 [Family Guy: 1-3. Sezon Resmî Bölüm Rehberi] (İngilizce). New York: HarperCollins. ss. 152-155: "Peter Griffin: Husband, Father...Brother?". 
  2. ^ "Family Guy - Peter Griffin: Husband, Father...Brother?" (İngilizce). Yahoo!. 13 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Haziran 2010. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]