Beşiktaş başkanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Bu madde, 1903'te kurulan Beşiktaş'ın başkanlarının listesini içermektedir.

Başkanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Tarih Sırasına Göre[değiştir | kaynağı değiştir]

Amatör Dönem (1903-1957)
Sıra Beşiktaş JK Başkanı Görev başlangıcı Görev bitişi Futbol Basketbol Voleybol Hentbol
1 Blanco portrait.svg Mehmet Şamil Şhaplı
(1891-1957)
1903 1908 Erkek
Kadın
2 Blanco portrait.svg Şükrü Paşa
(1857-1916)
1908 1911 Erkek
Kadın
3 Blanco portrait.svg Fuat Paşa 1911 1918 Erkek
Kadın
4 Komitadji Fuad.jpg Fuat Balkan
(1887-1970)
1918 1923 Erkek İstanbul Ligi (1) İst. Voleybol Ligi (4)
Kadın
5 Blanco portrait.svg Salih Bey 1923 1924 Erkek
Kadın
6 MedyaBJK (cropped).jpg Ahmet Fetgeri Aşeni
(1886-1966)
1924 1926 Erkek Voleybol 1.Ligi (1)
Kadın
(4) Komitadji Fuad.jpg Fuat Balkan
(1887-1970)
1926 1928 Erkek
Kadın
(6) MedyaBJK (cropped).jpg Ahmet Fetgeri Aşeni
(1886-1966)
1928 1930 Erkek
Kadın
7 Blanco portrait.svg Emin Şükrü Kunt 1930 1932 Erkek
Kadın
8 Blanco portrait.svg Abdülkadir Ziya Karamürsel
(1900-1948)
1932 1935 Erkek İstanbul Ligi (1)
Türkiye Ligi (1)
Kadın
(4) Komitadji Fuad.jpg Fuat Balkan
(1887-1970)
1935 1937 Erkek
Kadın
(8) Blanco portrait.svg Abdülkadir Ziya Karamürsel
(1900-1948)
1938 1939 Erkek İstanbul Ligi (1)
Kadın
9 Blanco portrait.svg Yusuf Ziya Erdem 1939 1941 Erkek Millî Küme (1)
Kadın
(8) Blanco portrait.svg Abdülkadir Ziya Karamürsel
(1900-1948)
1941 1942 Erkek İstanbul Ligi (1)
Kadın
10 Blanco portrait.svg Abdullah Ziya Kozanoğlu
(1906-1966)
1942 1950 Erkek İstanbul Ligi (1)
Millî Küme (2)
Kadın
11 Blanco portrait.svg Ekrem Amaç
(1914-2006)
1950 1950 Erkek İstanbul Ligi (1)
Kadın
12 Blanco portrait.svg Salih Fuat Keçeci
(1893-1955)
1950 1952 Erkek Türkiye ligi (1)
Kadın
(10) Blanco portrait.svg Abdullah Ziya Kozanoğlu
(1906-1966)
1952 1955 Erkek İstanbul Ligi (1)
Millî Küme (2)
Kadın
13 Blanco portrait.svg Tahir Söğütlü
(1908-?)
1955 1956 Erkek
Kadın
14 Blanco portrait.svg Danyal Akbel
(1901-1981)
1956 1957 Erkek Federasyon Kupası (1)
Kadın
15 Blanco portrait.svg Ferhat Nasır 1957 1957 Erkek
Kadın
16 Blanco portrait.svg Nuri Togay
(1915-2002)
1957 1958 Erkek Federasyon Kupası (1)
Kadın
Profesyonel Dönem (1957-günümüz)
17 Blanco portrait.svg Enver Kaya
(1916-2003)
1958 1958 Erkek
Kadın
(16) Blanco portrait.svg Nuri Togay
(1915-2002)
1959 1960 Erkek Süper Lig (1)
Kadın
18 Turkey 1-4 Hungary B.jpg Hakkı Yeten
(1910-1989)
1960 1963 Erkek
Kadın
19 Blanco portrait.svg Selahattin Akel 1963 1964 Erkek
Kadın
(18) Turkey 1-4 Hungary B.jpg Hakkı Yeten
(1910-1989)
1964 1966 Erkek Süper Lig (1)
Kadın Voleybol 1.Ligi (1)
20 Blanco portrait.svg Hasan Salman 17 Haziran 1966 11 Şubat 1967 Erkek Süper Lig (1)
Süper Kupa (1)
Kadın Federasyon Kupası (1)
(18) Turkey 1-4 Hungary B.jpg Hakkı Yeten
(1910-1989)
1967 1968 Erkek
Kadın
21 Blanco portrait.svg Talat Asal
(1922-2012)
1968 1969 Erkek
Kadın
22 Blanco portrait.svg Rüştü Erkuş 08 Aralık 1969 26 Ocak 1970 Erkek
Kadın
(16) Blanco portrait.svg Nuri Togay
(1915-2002)
10 Şubat 1970 29 Mart 1970 Erkek
Kadın
23 Blanco portrait.svg Agasi Şen 1970 1971 Erkek
Kadın
24 Blanco portrait.svg Himmet Ünlü 1971 1972 Erkek
Kadın
25 Blanco portrait.svg Şekip Okçuoğlu 21 Haziran 1972 13 Ocak 1973 Erkek
Kadın
26 Blanco portrait.svg Mehmet Üstünkaya
(1935-2000)
1973 1977 Erkek Türkiye Kupası (1)
Süper Kupa (1)
Basketbol Ligi (1)
Kadın Basketbol Ligi (2)
27 Blanco portrait.svg Gazi Akınal
(1920-2015)
1977 1979 Erkek
Kadın Basketbol Ligi (1)
28 Blanco portrait.svg Hüseyin Cevahir 11 Nisan 1979 20 Mayıs 1979 Erkek
Kadın
(27) Blanco portrait.svg Gazi Akınal
(1920-2015)
21 Mayıs 1979 27 Eylül 1980 Erkek Süper Lig (1)
Süper Kupa (1)
Kadın Basketbol Ligi (1)
29 Blanco portrait.svg Rıza Kumruoğlu 30 Eylül 1980 28 Mart 1981 Erkek Süper Lig (1)
Süper Kupa (2)
Kadın
(26) Blanco portrait.svg Mehmet Üstünkaya
(1935-2000)
1981 1984 Erkek Süper Lig (1)
Kadın Basketbol Ligi (1)
30 Blanco portrait.svg Süleyman Seba
(1926-2014)
1984 26 Mart 2000 Erkek Süper Lig (5)
Türkiye Kupası (4)
Süper Kupa (5)
Başbakanlık Kupası (2)
Federasyon Kupası (1)

Türkiye Kupası (1)
Kadın Basketbol Ligi (1)
Türkiye Kupası (1)
31 Blanco portrait.svg Serdar Bilgili
(1963—)
26 Mart 2000 26 Nisan 2004 Erkek Süper Lig (1) Türkiye Kupası (1)
Kadın Türkiye Kupası (1)
32 Blanco portrait.svg Yıldırım Demirören
(1964—)
26 Nisan 2004 27 Şubat 2012 Erkek Süper Lig (1)
Türkiye Kupası (4)
Süper Kupası (1)
Süper Lig (5)
Türkiye Kupası (5)
Süper Kupa (5)
Kadın Basketbol Ligi (1)
Türkiye Kupası (2)
Süper Kupa (1)
Balkan Kupası (2)
Blanco portrait.svg Yalçın Karadeniz
(1942—)
Vekâleten
27 Şubat 2012 25 Mart 2012 Erkek
Kadın
33 Forman.png Fikret Orman
(1967—)
25 Mart 2012 Görevde Erkek Süper Lig (2) EuroChallenge (1)
Basketbol Ligi (1)
Türkiye Kupası (1)
Süper Kupa (1)
Süper Ligi (6)
Türkiye Kupası (3)
Süper Kupa (3)
Kadın Kadınlar 2. Ligi (1)
Kadınlar 3. Ligi (1)
Türkiye Kupası (1)

Başkanlık Sırasına Göre[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Başkan Görev Süreleri
1. Mehmet Şamil Şhaplı 1903-08
2. Şükrü Paşa 1908-11
3. Fuat Paşa 1911-18
4. Fuat Balkan 1918-23, 1926-28, 1926-28
5. Salih Bey 1923-24
6. Ahmet Fetgeri Aşeni 1924-26, 1928-30
7. Emin Şükrü Kunt 1932-35
8. Abdülkadir Ziya Karamürsel 1918-23, 1938-39, 1941-42
9. Yusuf Ziya Erdem 1939-41
10. Abdullah Ziya Kozanoğlu 1942-50, 1952-55
11. Ekrem Amaç 1950
12. Salih Fuat Keçeci 1950-52
13. Tahir Söğütlü 1955-56
14. Danyal Akbel 1956-57
15. Ferhat Nasır 1957
16. Nuri Togay 1957-58, 1959-60, 1970
17. Enver Kaya 1958
18. Hakkı Yeten 1960-63, 1964-66, 1967-68
19. Selahattin Akel 1963-64
20. Hasan Salman 1966-67
21. Talat Asal 1968-69
22. Rüştü Erkuş 1969-70
23. Agasi Şen 1970-71
24. Himmet Ünlü 1971-72
25. Şekip Okçuoğlu 1972-73
26. Mehmet Üstünkaya 1973-77, 1981-84
27. Gazi Akınal 1977-79- 1979-80
28. Hüseyin Cevahir 1979
29. Rıza Kumruoğlu 1980-81
30. Süleyman Seba 1984-2000
31. Serdar Bilgili 2000-04
32. Yıldırım Demirören 2004-12
33. Fikret Orman 2012—

Beşiktaş'ta Futbol Şubesinde Şampiyonluk Yaşayan Başkanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm Ligler[değiştir | kaynağı değiştir]

Başkan Şampiyonluk Süper Lig Millî Lig Türkiye Futbol Şampiyonası Federasyon Kupası
1 Süleyman Seba 5 1986, 1990, 1991, 1992, 1995
2 Abdullah Ziya Kozanoğlu 2 1944, 1947
Nuri Togay 2 1960 1958
Fikret Orman 2 2016, 2017
5 Danyal Akbel 1 1957
Hakkı Yeten 1 1966
Hasan Salman 1 1967
Mehmet Üstünkaya 1 1982
Serdar Bilgili 1 2003
Yıldırım Demirören 1 2009
Yusuf Ziya Erdem 1 1941
Abdülkadir Ziya Karamürsel 1 1934
Salih Fuat Keçeci 1 1951
Alt Toplam 20

[*] Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun 09.05.2002 tarih, 2002/52E ve 2002/68K sayılı kararı gereğince, 1956-57 ve 1957-58 sezonlarında Federasyon Kupası'nı kazanan Beşiktaş'ın lig şampiyonu olduğuna ve bu şampiyonlukların yıldız kriterine dahil edileceğine karar verildi.[1][2] Bu karar sebebiyle ligde elde edilen şampiyonluk sayısı, lig sezonu sayısından iki fazladır.

Yaşayan Beşiktaş eski başkanları[değiştir | kaynağı değiştir]

2017 itibarıyla yaşayan iki eski Beşiktaş başkanı ve bir eski Beşiktaş başkan vekili bulunmaktadır:

Beşiktaş başkanı Görev süresi Doğum tarihi
Yalçın Karadeniz 2012 1942 (74-75 yaşında)
31. Serdar Bilgili 2000-2004 1963 (53-54 yaşında)
32. Yıldırım Demirören 2004-2012 6 Ekim 1964 (1964-10-06) (53 yaşında)

Gazi Akınal (1920–2015), 5 Şubat 2015'te 95 yaşında hayatını kaybederek ölen son eski Beşiktaş başkanı olmuştur.

Yıllara göre başarı grafiği[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]