Beşiktaş yabancı futbolcuları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Beşiktaş'lı yabancı futbolcular, Beşiktaş'ta oynamış veya oynayan ve Türk olmayan futbol oyuncularının listesidir. Listede Türk vatandaşı olan yabancı uyruklu futbolcular da vardır (Mirsad Kovačević-Mirsad Güneş, Sead Halilagiç-Sead Dost, Márcio Ferreira Perreira Nobre-Mert Nobre, Marco Aurélio Brito Dos Prazeres ise Mehmet Aurélio olarak Türk vatandaşı olup Türkçe isim almışlardır).

Beşiktaş, 1966-67 sezonundan itibaren kadrosunda yabancı futbolcular barındırmıştır. İlk yabancıları Macar Tibor Szalay ve Joe Erwin Kuzman olan Beşiktaş, 1979-80 sezonu itibaren, yabancı futbolcu alınması yönündeki yasak nedeniyle yabancı futbolcu almamış, 1983-84 sezonu ile tekrar yabancı futbolcu kullanmaya başlamıştır.

Futbolcular[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki listede oyuncuların yalnızca ligde oynadıkları maç ve attıkları gol sayıları dikkate alınmıştır.

Bobô, 2006-2011 yılları arasında Beşiktaş'ta forma giymiştir. 144 maçta 57 golle takımın tüm zamanlarda ligde en çok gol atan yabancı futbolcu ve 12 golle de Avrupa kupalarından Ricardo Quaresma ile birlikte en çok gol atan yabancı futbolcudur.
Demba Ba Beşiktaş formasıyla Avrupa kupasında 1 sezonda en çok gol atan futbolcu (8 gol) ve Beşiktaş tarihinde Avrupa kupalarında hat-trick yapan ilk futbolcudur. Daha sonra Cyle Larin bir maçta 3 gol atarak hat-trick yapmiştır.
Mario Gómez Beşiktaş’ta bir sezonunda resmi maçlarda ve Süper Ligde en çok gol atan yabancı futbolculcudur (41 resmi maçta 28 gol ve 33 Süper lig maçında 26 gol atmıştır).
Matías Delgado, 2006-2010 yılları arasında Beşiktaş'ta forma giymiş ve 82 lig maçında 18 gol atmıştır.
2008-2015 yılları arasında Beşiktaş'ta forma giyen Tomáš Sivok, Beşiktaş'ın tüm zamanlarda ligde en çok gol atan yabancı defans oyuncusu unvanını taşımaktadır (156 maçta 15 gol)
Adı Ülke Pozisyon Periyod Maç Gol
1 Tibor Szalay Macaristan Macaristan FV 1966-1967 3 0
2 Joe Erwin Kuzman Macaristan Macaristan FV 1966-1967
1968-1969
36 9
3 Lica Nunweiller Romanya Romanya OS 1969-1970 1 0
4 Corneliu Popa Romanya Romanya OS 1969-1970 0 0
5 Ion Barbu Romanya Romanya OS 1970-1971 20 0
6 Tommy Lindholm Finlandiya Finlandiya FV 1971-1973 19 4
7 Đorđe Milić Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Yugoslavya FV 1973-1975 44 7
8 Sava Paunović Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Yugoslavya FV 1977-1979 55 22
9 İsmail Atik Finlandiya Finlandiya FV 1978-1979 10 2
10 Zlatan Arnavutović Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Yugoslavya DF 1983-1984 30 3
11 Dževad Šećerbegović Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Yugoslavya FV 1983-1985 61 13
12 Mirsad Kovačević1 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Yugoslavya FV 1984-1986 70 34
13 Rade Paprica Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Yugoslavya FV 1986-1987 19 3
14 Milos Jurkovic Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Yugoslavya KL 1986-1987 35 0
15 Rade Zalad Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Yugoslavya KL 1987-1989 73 0
16 Les Ferdinand İngiltere İngiltere FV 1988-1989 26 14
17 Ian Wilson İskoçya İskoçya OS 1989-1991 20 1
18 Robert McDonald İngiltere İngiltere FV 1989-1990 1 0
19 Alan Walsh İngiltere İngiltere FV 1989-1991 46 13
20 Adam Zejer Polonya Polonya FV 1991-1992 12 0
21 Jarosław Bako Polonya Polonya KL 1991-1993 52 0
22 Mitar Mrkela Sırbistan-Karadağ Sırbistan-Karadağ OS 1992-1993 23 4
23 Fani Madida Güney Afrika Cumhuriyeti Güney Afrika OS 1992-1995 76 16
24 Osvaldo Nartallo Arjantin Arjantin FV 1993-1994 20 10
25 Francesco Manassero Zegarra Peru Peru OS 1993-1994 2 0
26 Eyjólfur Sverrisson İzlanda İzlanda OS 1994-1995 31 9
27 Raimond Aumann Almanya Almanya Kaleci 1994-1996 33 0
28 Stefan Kuntz Almanya Almanya FV 1995-1996 30 9
29 Ronny Johnsen Norveç Norveç DF 1995-1996 22 1
30 Zlatko Yankov Bulgaristan Bulgaristan OS 1996-1998 61 2
31 Marijan Mrmiç Hırvatistan Hırvatistan KL 1996-1998 51 0
32 Daniel Amokachi Nijerya Nijerya FV 1996-1999 77 19
33 Yordan Letchkov Bulgaristan Bulgaristan OS 1997-1998 18 3
34 Christopher Ohen Nijerya Nijerya FV 1998-1999 17 9
35 José del Solar Peru Peru OS 1998-1999 21 0
36 Jamal Sellami Fas Fas DF 1998-2001 52 1
37 Thomas Hengen Almanya Almanya DF 1999-2000 6 0
38 Oliver Schaefer Almanya Almanya DF 1999-2000 28 0
39 Sead Halilagiç1 Bosna-Hersek Bosna-Hersek DF 1999-2001 29 0
40 Markus Münch Almanya Almanya OS 1999-2001 60 6
41 Ike Shorunmu Nijerya Nijerya KL 1999-2001 33 0
42 Miroslav Karhan Slovakya Slovakya OS 2000-2001 26 2
43 Pascal Nouma Fransa Fransa FV 2000-2001
2002-2003
43 22
44 Dmitri Khlestov Rusya Rusya DF 2000-2002 24 1
45 Sixten Veit Almanya Almanya OS 2001-2002 3 0
46 Peter Kjaer Danimarka Danimarka KL 2001-2002 5 0
47 Mattias Asper İsveç İsveç KL 2001-2002 8 0
48 Thomas Myhre Norveç Norveç KL 2001-2002 13 0
49 Arild Stavrum Norveç Norveç FV 2001-2002 18 5
50 Zoubeir Baya Tunus Tunus OS 2001-2002 26 2
51 Marinho Brezilya Brezilya DF 2001-2002 1 0
52 Ronaldo Guiaro Brezilya Brezilya DF 2001-2005 109 8
53 Oscar Cordoba Kolombiya Kolombiya KL 2002-2006 99 0
54 Radu Niculescu Romanya Romanya FV 2002-2003 0 0
55 Amaral Brezilya Brezilya OS 2002-2003 11 0
56 Antonio Carlos Zago Brezilya Brezilya DF 2002-2004 56 2
57 Marius Măldărăşanu Romanya Romanya OS 2002-2003 3 0
58 Daniel Pancu Romanya Romanya FV 2002-2006 80 15
59 Adrian Ilie Romanya Romanya FV 2003-2004 13 5
60 Federico Giunti İtalya İtalya DF 2003-2004 40 1
61 Ahmed Hassan Mısır Mısır OS 2003-2006 79 28
62 Juanfran İspanya İspanya DF 2004-2005 13 1
63 John Alieu Carew Norveç Norveç FV 2004-2005 24 13
64 Tomas Jun Çek Cumhuriyeti Çek Cumhuriyeti FV 2005-2006 6 1
65 Souleymane Youla Gine Gine FV 2005-2006 12 2
66 Ailton Brezilya Brezilya FV 2005-2006 14 5
67 Jose Kleberson Brezilya Brezilya OS 2005-2007 45 3
68 Vedran Runje Hırvatistan Hırvatistan KL 2006-2007 32 0
69 Ricardinho Brezilya Brezilya OS 2006-2008 43 8
70 Bobô Brezilya Brezilya FV 2006-2011 144 57
71 Matías Emilio Delgado Arjantin Arjantin OS 2006-2010 82 18
72 Márcio Ferreira Perreira Nobre1 Brezilya Brezilya FV 2006-2011 127 35
73 Rodrigo Tello Şili Şili OS 2007-2010 87 15
74 Federico Higuaín Arjantin Arjantin FV 2007-2008 9 2
75 Lamine Diatta Senegal Senegal DF 2007-2008 6 0
76 Édouard Cissé Fransa Fransa OS 2007-2009 54 2
77 Gordon Schildenfeld Hırvatistan Hırvatistan DF 2008-2010 9 0
78 Filip Hološko Slovakya Slovakya OS 2008-2015 145 42
79 Anthony Šerić Hırvatistan Hırvatistan DF 2008-2009 3 0
80 Tomáš Sivok Çek Cumhuriyeti Çek Cumhuriyeti DF 2008-2015 156 15
81 Tomáš Zápotočný Çek Cumhuriyeti Çek Cumhuriyeti DF 2008-2011 30 2
82 Fabian Ernst Almanya Almanya OS 2009-2012 105 7
83 Michael Fink Almanya Almanya OS 2009-2011 35 2
84 Matteo Ferrari İtalya İtalya DF 2009-2011 30 0
85 Rodrigo Barbosa Tabata Brezilya Brezilya OS 2009-2011 30 2
86 Ricardo Quaresma Portekiz Portekiz OS 2010-2012
2015-2019
149 20
87 Roberto Hilbert Almanya Almanya OS 2010-2013 81 5
88 Guti İspanya İspanya OS 2010-2011 23 7
89 Marco Aurélio Brito Dos Prazeres1 Brezilya Brezilya OS 2010-2012 35 1
90 Manuel Fernandes Portekiz Portekiz OS 2011-2014 91 15
91 Simao Sabrosa Portekiz Portekiz OS 2011-2012 46 8
92 Hugo Almeida Portekiz Portekiz FV 2011-2014 88 37
93 Sidnei Brezilya Brezilya DF 2011-2012 10 2
94 Bébé Portekiz Portekiz FV 2011-2012 4 0
95 Júlio Regufe Alves Portekiz Portekiz OS 2011-2013 3 0
96 Edú Brezilya Brezilya FV 2011-2012 25 3
97 Julien Escudé Fransa Fransa DF 2012-2014 25 2
98 Allan McGregor İskoçya İskoçya KL 2012-2013 26 0
99 Dentinho Brezilya Brezilya FV 2013 8 0
100 Mamadou Niang Senegal Senegal FV 2013 10 3
101 Pedro Franco Kolombiya Kolombiya DF 2013-2015 39 1
102 Michael Eneramo Nijerya Nijerya FV 2013 4 1
103 Atiba Hutchinson Kanada Kanada OS 2013- 170 12
104 Ramon de Morais Motta Brezilya Brezilya DF 2013-2015 53 3
105 Jermaine Jones Amerika Birleşik Devletleri ABD OS 2014 10 0
106 Dany Nounkeu Kamerun Kamerun DF 2014 9 0
107 Demba Ba Senegal Senegal FV 2014-2015
2017
30 19
108 José Sosa Arjantin Arjantin OS 2014-2016 58 12
109 Alexander Milošević İsveç İsveç DF 2014-2017 2 0
110 Daniel Opare Gana Gana DF 2014-2015 6 1
111 Duško Tošić Sırbistan Sırbistan DF 2015-2018 66 7
112 Andreas Beck Almanya Almanya DF 2015-2017 52 0
113 Luiz Rhodolfo Brezilya Brezilya DF 2015-2017 23 2
114 Mario Gómez Almanya Almanya FV 2015-2016 33 26
115 Denis Boyko Ukrayna Ukrayna KL 2016-2018 3 0
116 Aras Özbiliz Ermenistan Ermenistan OS 2016-2018 1 0
117 Alexis Delgado İspanya İspanya DF 2016 10 1
118 Marcelo Guedes Brezilya Brezilya DF 2016-2017 46 5
119 Fabricio Agosto Ramírez İspanya İspanya KL 2016-2018 66 0
120 Adriano Correia Brezilya Brezilya DF 2016-2019 75 3
121 Talisca Brezilya Brezilya OS 2016-2018 55 27
122 Vincent Aboubakar Kamerun Kamerun FV 2016-2017 27 12
123 Ryan Babel Hollanda Hollanda OS 2017-2019 62 22
124 Matej Mitrović Hırvatistan Hırvatistan DF 2017-2018 8 0
125 Pepe Portekiz Portekiz DF 2017-219 33 5
126 Álvaro Negredo İspanya İspanya FV 2017-2018 35 9
127 Jeremain Lens Hollanda Hollanda OS 2017- 48 2
128 Gary Medel Şili Şili OS 2017-2019 48 1
129 Cyle Larin Kanada Kanada FV 2017-2019 15 5
130 Vágner Love Brezilya Brezilya FV 2017-2019 18 6
131 Domagoj Vida Hırvatistan Hırvatistan DF 2017- 40 4
132 Enzo Roco Şili Şili DF 2018- 6 0
133 Loris Karius Almanya Almanya KL 2018- 26 0
134 Adem Ljajić Sırbistan Sırbistan OS 2018- 23 8
135 Nicolas Isimat-Mirin Fransa Fransa DF 2019 10 0
136 Shinji Kagawa Japonya Japonya OS 2019 10 3
137 Tyler Boyd Amerika Birleşik Devletleri ABD OS 2019- 4 0
138 Douglas Brezilya Brezilya DF 2019- 1 0
139 Víctor Ruiz İspanya İspanya DF 2019- 4 0
140 Pedro Rebocho Portekiz Portekiz DF 2019- 0 0
141 Georges-Kévin N'Koudou Fransa Fransa OS 2019- 4 0
142 Muhammed Elneni Mısır Mısır OS 2019- 1 0
143 Abdoulay Diaby Mali Mali OS 2019- 4 0

1İsimleri italik yazılı olanlar Türk statüsünde oynamıştır.

  Beşiktaş'ta oynamaya devam edenler

İstatistikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Beşiktaş'ın Süper Lig'de En çok maç oynayan yabancı futbolcular (1959-2020)[değiştir | kaynağı değiştir]

Atiba Hutchinson, 172 maçla Beşiktaş formasıyla Süper Lig'de en çok forma giyen yabancı oyuncudur.
Ülkesi Oyuncu Maç Gol Yıllar
1 Trinidad ve Tobago Kanada Atiba Hutchinson 188 16 2013-
2 Çek Cumhuriyeti Tomáš Sivok 156 15 2008-2015
3 Portekiz Ricardo Quaresma 154 21 2010-2012, 2015-2019
4 Slovakya Filip Hološko 145 42 2008-2015
5 Brezilya Bobô 144 57 2006-2011
6 Brezilya Türkiye Mert Nobre 127 35 2006-2011
7 Brezilya Ronaldo Guiaro 109 8 2001-2005
8 Almanya Fabian Ernst 106 7 2009-2012
9 Kolombiya Oscar Cordoba 99 0 2002-2006
10 Yeşil Burun Adaları Portekiz Manuel Fernandes 91 15 2011-2014
  Beşiktaş'ta oynamaya devam edenler

Beşiktaş'ın Süper Lig’de 9 golü geçen yabancı futbolcuları (1959-2020)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bobô, 57 golle Beşiktaş formasıyla Süper Lig'de en çok gol atan yabancı oyuncudur.
Ülkesi Oyuncu Pozisyon Gol Maç Yüzdesi Yıllar
1 Brezilya Bobô Santrafor 57 144 0.4 2006-2011
2 Slovakya Filip Hološko Kanat 42 144 0.29 2008-2015
3 Portekiz Hugo Almeida Santrafor 37 88 0.42 2010-2014
4 Brezilya Türkiye Mert Nobre Santrafor 35 127 0.28 2006-2011
5 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Türkiye Mirsad Kovačević Santrafor 34 70 0.49 1984-1986
6 Mısır Ahmed Hassan Orta saha 28 79 0.35 2003-2006
7 Brezilya Talisca On Numara 27 55 0.49 2016-2017
8 İspanya Almanya Mario Gómez Santrafor 26 33 0.79 2015-2016
9 Romanya Daniel Pancu Santrafor 24 100 0.24 2002-2006
10 Senegal Fransa Pascal Nouma Santrafor 22 55 0.4 2000-2001, 2002-2003
Surinam Hollanda Ryan Babel Kanat 22 62 0.35 2016-2018
12 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Sava Paunović Santrafor 21 55 0.38 1977-1979
Portekiz Ricardo Quaresma Kanat 21 152 0.14 2010-2012, 2015-2019
14 Senegal Fransa Demba Ba Santrafor 19 30 0.67 2014-2015, 2017
Nijerya Daniel Amokachi Santrafor 19 77 0.25 1996-1999
16 Arjantin İtalya Matías Delgado On Numara 18 82 0.22 2006-2010
17 Güney Afrika Cumhuriyeti Fani Madida Santrafor 16 75 0.21 1992-1995
Trinidad ve Tobago Kanada Atiba Hutchinson Orta saha 16 188 0.09 2013-
19 Çek Cumhuriyeti Tomáš Sivok Stoper 15 156 0.1 2008-2015
Yeşil Burun Adaları Portekiz Manuel Fernandes Orta saha 15 91 0.16 2011-2014
Şili Rodrigo Tello Orta saha 15 87 0.17 2007-2010
22 Saint Lucia İngiltere Les Ferdinand Santrafor 14 26 0.54 1988-1989
23 Gambiya Norveç John Carew Santrafor 13 26 0.5 2004-2005
İngiltere Alan Walsh Kanat 13 45 0.29 1989-1991
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Dževad Šećerbegović Kanat 13 61 0.21 1983-1985
26 Arjantin José Ernesto Sosa Orta saha 12 58 0.21 2014-2016
Kamerun Vincent Aboubakar Santrafor 12 27 0.44 2016-2017
28 İspanya Guti Orta saha 11 34 0.32 2010-2011
29 Arjantin Osvaldo Nartallo Santrafor 10 20 0.5 1993-1994
Sırbistan Adem Ljajić Orta saha 10 31 0.32 2018-
  Beşiktaş'ta oynamaya devam edenler

Beşiktaş'ın Avrupa Kupalarında en çok gol atan yabancı futbolcuları (1957-2020)[değiştir | kaynağı değiştir]

Ricardo Quaresma, Bobô ile birlikte 12 golle Beşiktaş formasıyla Avrupa Kupalarında en çok gol atan yabancı oyuncudur.
Demba Ba, 8 golle Beşiktaş formasıyla bir sezonda Avrupa Kupalarında en çok gol atan yabancı oyuncudur.
Forma No Ülkesi Oyuncu Gol Maç Yüzdesi Yıllar
1 13 Brezilya Bobô 12 35 0.34 2005-2011
7 Portekiz Ricardo Quaresma 12 50 0.24 2010-2012, 2015-2019
3 9 Romanya Daniel Pancu 9 25 0.36 2002-2005
4 9 Senegal Fransa Demba Ba 8 12 0.67 2014-2015, 2017
5 94 Brezilya Talisca 7 17 0.41 2016-2018
8 Surinam Hollanda Ryan Babel 7 20 0.35 2017-2018
7 10 Arjantin İtalya Matias Emilio Delgado 6 20 0.3 2006-2010
9 Kamerun Vincent Aboubakar 6 9 0.67 2016-2017
9 23 Slovenya Filip Hološko 5 22 0.23 2006-2015
9 Portekiz Hugo Almeida 5 21 0.24 2011-2014
21 Senegal Fransa Pascal Nouma 5 22 0.23 2000-2001, 2002-2003
99 Brezilya Vágner Love 5 10 0.5 2018
13 11 Brezilya Türkiye Mert Nobre 4 19 0.21 2006-2011
17 Surinam Hollanda Jeremain Lens 4 11 0.36 2017-
15 25 Gine Türkiye Souleymane Youla 3 4 0.75 2005
11 Nijerya Daniel Amokachi 3 17 0.18 1996-1999
14 Şili Rodrigo Tello 3 18 0.17 2007-2010
95 Kanada Cyle Larin 3 10 0.3 2018-2019
  Beşiktaş'ta oynamaya devam edenler

Beşiktaş'ta resmi maçlarda bir sezonda 15 golü geçen yabancı futbolcuları (1966-2020)[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Ülkesi Oyuncu Gol Maç Yüzdesi
1 2015-16 İspanya Almanya Mario Gómez 28 41 0.68
2 2014-15 Senegal Fransa Demba Ba 27 42 0.64
3 2000-01 Senegal Fransa Pascal Nouma 22 33 0.67
4 2006-07 Brezilya Bobô 20 42 0.48
5 1984-85 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Türkiye Mirsad Kovačević 20 47 0.43
6 2017-18 Brezilya Talisca 20 47 0.43
7 1988-89 Saint Lucia İngiltere Les Ferdinand 19 34 0.56
8 2016-17 Kamerun Vincent Aboubakar 19 39 0.49
9 2008-09 Brezilya Bobô 19 41 0.46
10 1978-79 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Sava Paunović 18 35 0.51
11 2016-17 Brezilya Talisca 17 33 0.52
12 1985-86 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Türkiye Mirsad Kovačević 17 45 0.38
13 1968-69 Macaristan Joe Erwin Kuzman 16 30 0.53
14 2007-08 Brezilya Bobô 16 35 0.46
15 2010-11 Brezilya Bobô 16 41 0.39
  Beşiktaş'ta oynamaya devam edenler

Beşiktaş’ta Süper Lig'de bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcuları - 12 gol üstü (1966-2020)[değiştir | kaynağı değiştir]

Mario Gómez, 26 golle Beşiktaş formasıyla Süper Lig'de bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncudur.
Sezon Ülkesi Oyuncu Gol Maç Yüzdesi
1 2015-16 İspanya Almanya Mario Gómez 26 33 0.79
2 2000-01 Senegal Fransa Pascal Nouma 18 24 0.75
2014-15 Senegal Fransa Demba Ba 18 29 0.62
4 1984-85 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Türkiye Mirsad Kovačević 17 34 0.50
1985-86 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Türkiye Mirsad Kovačević 17 36 0.47
6 1988-89 Saint Lucia İngiltere Les Ferdinand 14 26 0.54
2003-04 Mısır Ahmed Hassan 14 26 0.54
1978-79 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Sava Paunović 14 28 0.5
2017-18 Brezilya Talisca 14 33 0.42
10 2016-17 Brezilya Talisca 13 22 0.59
2004-05 Gambiya Norveç John Carew 13 24 0.54
2013-14 Portekiz Hugo Almeida 13 31 0.42
2017-18 Surinam Hollanda Ryan Babel 13 32 0.41
  Beşiktaş'ta oynamaya devam edenler

Ülkelere göre futbolcu sayısı[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Oyuncu sayısı
 Brezilya 21
 Almanya 12
 Yugoslavya 8
 Portekiz 8
 Romanya 7
 Hırvatistan 6
 İspanya 6
 Fransa 5
 Arjantin 4
 Norveç 4
 Nijerya 4
 İngiltere 3
 Çekya 3
 Senegal 3
 Sırbistan 3
 Şili 3
 İsveç 2
 Macaristan 2
 Polonya 2
 Peru 2
 Bulgaristan 2
 Slovakya 2
 İtalya 2
 İskoçya 2
 Finlandiya 2
 Kolombiya 2
 Kamerun 2
 Hollanda 2
 Şili 2
 Kanada 2
 ABD 2
 Güney Afrika 1
 İzlanda 1
 Fas 1
 Bosna-Hersek 1
 Rusya 1
 Danimarka 1
 Tunus 1
 Mısır 2
 Gine 1
 Gana 1
 Ukrayna 1
 Ermenistan 1
 Japonya 1
 Mali 1

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]