Beşiktaş (futbol takımı) teknik direktörleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Beşiktaş teknik direktörleri listesi, Beşiktaş kulübünün erkek futbol takımını çalıştırmış teknik direktörleri içerir.

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Bilić, Beşiktaş tarihinde bir sezonda en çok maça çıkan teknik direktördür (55 maç) - 2014-15 sezonu.
Ülke Ad Geliş Gidiş İstatistik Başarılar
O G B M Gal. % AG YG +/- Lig Türkiye Kupası Süper Kupa Başbakanlık Kupası
Türkiye Şeref Bey 1911 1925 ? ? ? ? ? ? ? ?
Macaristan Imre Zinger 1925 1935 ? ? ? ? ? ? ? ? Türkiye Futbol Şampiyonası
Türkiye Refik Osman Top 1935 1944 ? ? ? ? ? ? ? ? Millî Küme (2) Başbakanlık Kupası
İngiltere Charles Howard 1944 1946 ? ? ? ? ? ? ? ?
Türkiye Refik Osman Top 1946 1947 ? ? ? ? ? ? ? ? Millî Küme Başbakanlık Kupası
İtalya Guiseppe Meazza 1947 1948 ? ? ? ? ? ? ? ?
Türkiye Hakkı Yeten 1948 1949 ? ? ? ? ? ? ? ?
İngiltere Eric Keen 1949 1950 ? ? ? ? ? ? ? ?
Türkiye Hakkı Yeten 1950 1951 ? ? ? ? ? ? ? ? Türkiye Futbol Şampiyonası
İngiltere Alfred Cable 1951 1952 ? ? ? ? ? ? ? ?
Türkiye Sadri Usuoğlu 1952 1953 ? ? ? ? ? ? ? ?
İtalya Sandro Puppo 1953 1954 ? ? ? ? ? ? ? ?
Türkiye Cihat Arman 1954 1956 ? ? ? ? ? ? ? ?
Macaristan József Mészáros 1956 1957 ? ? ? ? ? ? ? ? Federasyon Kupası
Türkiye Eşref Bilgiç 1957 1957 ? ? ? ? ? ? ? ? Federasyon Kupası
İtalya Leandro Remondini 1957 1958 ? ? ? ? ? ? ? ?
Türkiye Hüseyin Saygun 1959 1959 &0000000000000014.00000014 &0000000000000008.0000008 &0000000000000002.0000002 &0000000000000004.0000004 &0000000000000057.14000057,14 22 16 +6
Macaristan Andrea Kutik 1959 1960 &0000000000000038.00000038 &0000000000000029.00000029 &0000000000000007.0000007 &0000000000000002.0000002 &0000000000000076.32000076,32 68 15 +53 Süper Lig
İtalya Sandro Puppo 1960 1961 &0000000000000038.00000038 &0000000000000022.00000022 &0000000000000011.00000011 &0000000000000005.0000005 &0000000000000057.89000057,89 60 26 +34
Macaristan Andrea Kutik 1961 1962 &0000000000000025.00000025 &0000000000000011.00000011 &0000000000000010.00000010 &0000000000000004.0000004 &0000000000000044.00000044,00 31 14 +17
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Ljubiša Spajić 1962 1963 &0000000000000055.00000055 &0000000000000034.00000034 &0000000000000016.00000016 &0000000000000005.0000005 &0000000000000061.82000061,82 109 37 +72
Avusturya Ernst Melchior 1963 1964 &0000000000000034.00000034 &0000000000000022.00000022 &0000000000000008.0000008 &0000000000000004.0000004 &0000000000000064.71000064,71 57 19 +38
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Ljubiša Spajić 1964 1967 &0000000000000092.00000092 &0000000000000052.00000052 &0000000000000030.00000030 &0000000000000010.00000010 &0000000000000056.52000056,52 142 48 +94 Süper Lig (2) Süper Kupa
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Jane Janevski 1967 1968 &0000000000000029.00000029 &0000000000000014.00000014 &0000000000000010.00000010 &0000000000000005.0000005 &0000000000000048.28000048,28 37 20 +17
Türkiye Recep Adanır 1968 1968 &0000000000000003.0000003 &0000000000000001.0000001 &0000000000000002.0000002 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000033.33000033,33 5 4 +1
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Milovan Ćirić 1968 1969 &0000000000000030.00000030 &0000000000000014.00000014 &0000000000000010.00000010 &0000000000000006.0000006 &0000000000000046.67000046,67 30 20 +10
Bulgaristan Krum Milev 1969 1970 &0000000000000022.00000022 &0000000000000006.0000006 &0000000000000009.0000009 &0000000000000007.0000007 &0000000000000027.27000027,27 18 17 +1
Türkiye Recep Adanır 1970 1970 &0000000000000008.0000008 &0000000000000004.0000004 &0000000000000001.0000001 &0000000000000003.0000003 &0000000000000050.00000050,00 8 9 -1
Romanya Dumitru Teoderescu 1970 1971 &0000000000000030.00000030 &0000000000000010.00000010 &0000000000000013.00000013 &0000000000000007.0000007 &0000000000000033.33000033,33 31 20 +11
Türkiye Gündüz Kılıç 1971 1972 &0000000000000029.00000029 &0000000000000012.00000012 &0000000000000010.00000010 &0000000000000007.0000007 &0000000000000041.38000041,38 28 20 +8
Türkiye Necmi Mutlu 1972 1972 &0000000000000001.0000001 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000001.0000001 &0&-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00 0 3 -3
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Abdulah Gegić 1972 1973 &0000000000000030.00000030 &0000000000000009.0000009 &0000000000000013.00000013 &0000000000000008.0000008 &0000000000000030.00000030,00 14 18 -8
Türkiye Metin Türel 1973 1974 &0000000000000039.00000039 &0000000000000017.00000017 &0000000000000018.00000018 &0000000000000004.0000004 &0000000000000043.59000043,59 43 24 +19 Süper Kupa Başbakanlık Kupası
Türkiye Kaya Köstepen 1974 1974 &0000000000000004.0000004 &0000000000000002.0000002 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000002.0000002 &0000000000000050.00000050,00 3 4 -1
Almanya Horst Buhtz 1974 1975 &0000000000000022.00000022 &0000000000000005.0000005 &0000000000000009.0000009 &0000000000000008.0000008 &0000000000000022.73000022,73 21 24 -3 Türkiye Kupası
Türkiye Gündüz Tekin Onay 1975 1977 &0000000000000043.00000043 &0000000000000012.00000012 &0000000000000021.00000021 &0000000000000010.00000010 &0000000000000027.91000027,91 45 41 +4
Türkiye İsmet Arıkan 1977 1977 &0000000000000012.00000012 &0000000000000006.0000006 &0000000000000001.0000001 &0000000000000005.0000005 &0000000000000050.00000050,00 11 11 0 Başbakanlık Kupası
Türkiye Recep Adanır 1977 1977 &0000000000000003.0000003 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000001.0000001 &0000000000000002.0000002 &0&-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00 0 5 -5
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Miloš Milutinović 1977 1978 &0000000000000027.00000027 &0000000000000013.00000013 &0000000000000007.0000007 &0000000000000007.0000007 &0000000000000048.15000048,15 33 24 +9
Türkiye Doğan Andaç 1978 1979 &0000000000000030.00000030 &0000000000000010.00000010 &0000000000000009.0000009 &0000000000000011.00000011 &0000000000000033.33000033,33 33 32 +1
Türkiye Serpil Hamdi Tüzün 1979 1980 &0000000000000030.00000030 &0000000000000008.0000008 &0000000000000013.00000013 &0000000000000009.0000009 &0000000000000026.67000026,67 25 27 -2
Türkiye Metin Türel 1980 1980 &0000000000000004.0000004 &0000000000000001.0000001 &0000000000000002.0000002 &0000000000000001.0000001 &0000000000000025.00000025,00 5 7 -2
Türkiye Enver Katip 1980 1980 &0000000000000003.0000003 &0000000000000001.0000001 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000002.0000002 &0000000000000033.33000033,33 2 3 -1
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Đorđe Milić 1980 1984 &0000000000000117.000000117 &0000000000000053.00000053 &0000000000000037.00000037 &0000000000000027.00000027 &0000000000000045.30000045,30 141 78 +63 Süper Lig
Türkiye Ziya Taner 1984 1984 &0000000000000006.0000006 &0000000000000004.0000004 &0000000000000001.0000001 &0000000000000001.0000001 &0000000000000066.67000066,67 6 3 +3
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Branko Stanković 1984 1986 &0000000000000070.00000070 &0000000000000041.00000041 &0000000000000024.00000024 &0000000000000005.0000005 &0000000000000058.57000058,57 114 40 +74 Süper Lig Süper Kupa
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Miloš Milutinović 1986 1987 &0000000000000036.00000036 &0000000000000023.00000023 &0000000000000007.0000007 &0000000000000006.0000006 &0000000000000063.89000063,89 67 26 +41
İngiltere Gordon Milne 1987 1994 &0000000000000213.000000213 &0000000000000139.000000139 &0000000000000055.00000055 &0000000000000019.00000019 &0000000000000065.26000065,26 444 152 +292 Süper Lig (3) Türkiye Kupası (2) Süper Kupa (2) Başbakanlık Kupası
Almanya Christoph Daum 1994 1996 &0000000000000081.00000081 &0000000000000055.00000055 &0000000000000012.00000012 &0000000000000014.00000014 &0000000000000067.90000067,90 182 82 +100 Süper Lig Türkiye Kupası Süper Kupa
Almanya Roland Koch 1996 1996 &0000000000000002.0000002 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000002.0000002 &0&-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00 1 5 -4
Türkiye Rasim Kara 1996 1997 &0000000000000034.00000034 &0000000000000022.00000022 &0000000000000008.0000008 &0000000000000004.0000004 &0000000000000064.71000064,71 88 26 +62 Başbakanlık Kupası
Galler John Toshack 1997 1999 &0000000000000055.00000055 &0000000000000026.00000026 &0000000000000015.00000015 &0000000000000014.00000014 &0000000000000047.27000047,27 92 57 +35 Türkiye Kupası Süper Kupa
Türkiye Fuat Yaman 1999 1999 &0000000000000003.0000003 &0000000000000002.0000002 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000001.0000001 &0000000000000066.67000066,67 4 4 0
Almanya Karl-Heinz Feldkamp 1999 1999 &0000000000000010.00000010 &0000000000000008.0000008 &0000000000000002.0000002 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000080.00000080,00 18 6 +12
Almanya Hans-Peter Briegel 1999 2000 &0000000000000034.00000034 &0000000000000023.00000023 &0000000000000006.0000006 &0000000000000005.0000005 &0000000000000067.65000067,65 74 27 +47
İtalya Nevio Scala 2000 2001 &0000000000000023.00000023 &0000000000000014.00000014 &0000000000000004.0000004 &0000000000000005.0000005 &0000000000000060.87000060,87 51 27 +24
Almanya Christoph Daum 2001 2002 &0000000000000045.00000045 &0000000000000023.00000023 &0000000000000011.00000011 &0000000000000011.00000011 &0000000000000051.11000051,11 87 51 +36
Romanya Mircea Lucescu 2002 2004 &0000000000000068.00000068 &0000000000000044.00000044 &0000000000000015.00000015 &0000000000000009.0000009 &0000000000000064.71000064,71 128 66 +62 Süper Lig
İspanya Vicente del Bosque 2004 2005 &0000000000000017.00000017 &0000000000000008.0000008 &0000000000000005.0000005 &0000000000000004.0000004 &0000000000000047.06000047,06 40 25 +15
Türkiye Rıza Çalımbay 2005 2005 &0000000000000026.00000026 &0000000000000015.00000015 &0000000000000007.0000007 &0000000000000004.0000004 &0000000000000057.69000057,69 40 23 +17
Türkiye Mehmet Ekşi 2005 2005 &0000000000000002.0000002 &0000000000000002.0000002 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000100.000000100,000 5 2 +3
Fransa Jean Tigana 2005 2007 &0000000000000055.00000055 &0000000000000027.00000027 &0000000000000013.00000013 &0000000000000015.00000015 &0000000000000049.09000049,09 78 55 +23 Türkiye Kupası (2) Süper Kupa
Türkiye Tayfur Havutçu 2007 2007 &0000000000000002.0000002 &0000000000000001.0000001 &0000000000000001.0000001 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000050.00000050,00 2 4 -2
Türkiye Ertuğrul Sağlam 2007 2008 &0000000000000040.00000040 &0000000000000027.00000027 &0000000000000006.0000006 &0000000000000007.0000007 &0000000000000067.50000067,50 69 36 +33
Türkiye Mustafa Denizli 2008 2010 &0000000000000062.00000062 &0000000000000035.00000035 &0000000000000016.00000016 &0000000000000011.00000011 &0000000000000056.45000056,45 96 51 +45 Süper Lig Türkiye Kupası
Almanya Bernd Schuster 2010 2011 &0000000000000025.00000025 &0000000000000010.00000010 &0000000000000006.0000006 &0000000000000009.0000009 &0000000000000040.00000040,00 37 29 +8
Türkiye Tayfur Havutçu 2011 2011 &0000000000000008.0000008 &0000000000000004.0000004 &0000000000000003.0000003 &0000000000000001.0000001 &0000000000000050.00000050,00 13 7 +5 Türkiye Kupası
Portekiz Carlos Carvalhal 2011 2012 &0000000000000033.00000033 &0000000000000015.00000015 &0000000000000009.0000009 &0000000000000009.0000009 &0000000000000045.45000045,45 49 38 +11
Türkiye Tayfur Havutçu 2012 2012 &0000000000000007.0000007 &0000000000000001.0000001 &0000000000000003.0000003 &0000000000000003.0000003 &0000000000000014.29000014,29 6 9 -3
Türkiye Samet Aybaba 2012 2013 &0000000000000034.00000034 &0000000000000016.00000016 &0000000000000010.00000010 &0000000000000008.0000008 &0000000000000047.06000047,06 63 49 +25
Hırvatistan Slaven Bilić 2013 2015 &0000000000000068.00000068 &0000000000000038.00000038 &0000000000000017.00000017 &0000000000000013.00000013 &0000000000000055.88000055,88 108 65 +43
Türkiye Şenol Güneş 2015 2019 &0000000000000067.00000067 &0000000000000047.00000047 &0000000000000012.00000012 &0000000000000008.0000008 &0000000000000070.15000070,15 144 65 +79 Süper Lig (2)
Türkiye Abdullah Avcı 2019 2020 &0000000000000027.00000027 &0000000000000011.00000011 &0000000000000003.0000003 &0000000000000013.00000013 &0000000000000040.74000040,74 40 44 -4
Türkiye Sergen Yalçın 2020 &0000000000000062.00000062 &0000000000000040.00000040 &0000000000000010.00000010 &0000000000000012.00000012 &0000000000000064.52000064,52 136 72 +64 Süper Lig Türkiye Kupası

Türkiye lig şampiyonluğu kazananlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Teknik direktör Şampiyonluk Süper Lig Millî Lig Türkiye Futbol Şampiyonası Federasyon Kupası
1 Türkiye Refik Osman Top 3 1941, 1944, 1947
İngiltere Gordon Milne 3 1990, 1991, 1992
3 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Ljubiša Spajić 2 1966, 1967
Türkiye Şenol Güneş 2 2016, 2017
5 Macaristan Imre Zinger 1 1934
Türkiye Hakkı Yeten 1 1951
Macaristan József Mészáros 1 1958[C]
Türkiye Eşref Bilgiç 1 1957[C]
Macaristan András Kuttik 1 1960
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Đorđe Milić 1 1982
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Branko Stanković 1 1986
Almanya Christoph Daum 1 1995
Romanya Mircea Lucescu 1 2003
Türkiye Mustafa Denizli 1 2009
Türkiye Sergen Yalçın 1 2021
Alt toplam 21

[C] Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun 09.05.2002 tarih, 2002/52E ve 2002/68K sayılı kararı gereğince, 1956-57 ve 1957-58 sezonlarında Federasyon Kupası'nı kazanan Beşiktaş'ın lig şampiyonu olduğuna ve bu şampiyonlukların yıldız kriterine dahil edileceğine karar verildi.[1][2] Bu karar sebebiyle ligde elde edilen şampiyonluk sayısı, lig sezonu sayısından iki fazladır.

Ülkelere göre[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Ülke Şampiyonluk Süper Lig Millî Lig Türkiye Futbol Şampiyonası Federasyon Kupası
1 Türkiye 9 2009, 2016, 2017 , 2021 1941, 1944, 1947 1951 1957[C]
Yugoslavya 4 1966, 1967, 1982, 1986
3 İngiltere 3 1990, 1991, 1992
4 Macaristan 3 1960 1934 1958[C]
5 Almanya 1 1995
Romanya 1 2003
Alt toplam 21

[C] Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun 09.05.2002 tarih, 2002/52E ve 2002/68K sayılı kararı gereğince, 1956-57 ve 1957-58 sezonlarında Federasyon Kupası'nı kazanan Beşiktaş'ın lig şampiyonu olduğuna ve bu şampiyonlukların yıldız kriterine dahil edileceğine karar verildi.[1][2] Bu karar sebebiyle ligde elde edilen şampiyonluk sayısı, lig sezonu sayısından iki fazladır.

Süper Lig[değiştir | kaynağı değiştir]

En başarılılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Beşiktaş'ı Süper Lig tarihinde, 2015-16 ve 2016-17 sezonlarında iki kez üst üste şampiyon yapan ilk ve tek Türk teknik direktör olan Güneş, lig tarihinde 68 maçta, 48 galibiyet ve 12 beraberlik ile en başarılı hocasıdır.
  • En az 10 maça çıkan teknik direktörler. Kaynak:[3]
Ülkesi Teknik direktör Maç G B M P P/Maç
1 Türkiye Şenol Güneş 68 48 12 8 156 2.29
2 İngiltere Gordon Milne 213 139 55 19 472 2.22
3 Almanya Hans-Peter Briegel 34 23 6 5 75 2.21
4 Avusturya Ernst Melchior 34 22 8 4 74 2.18
Türkiye Rasim Kara 34 22 8 4 74 2.18
Türkiye Ertuğrul Sağlam 40 27 6 7 87 2.18

En çok maça çıkanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Beşiktaş'ı Süper Lig'de 1989-90, 1990-91 ve 1991-92 sezonlarında üç kez üst üste şampiyon yapan ilk ve tek teknik direktör olan Milne, 213 maç ile en çok lig maçına çıkan isimdir.
  Şu anda aktif Beşiktaş teknik direktörü
Sıra Ülkesi Teknik direktör Maç
1 İngiltere Gordon Milne 213
2 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Ljubiša Spajić 147
3 Almanya Christoph Daum 126
4 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Đorđe Milić 117
5 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Branko Stanković 70
6 Romanya Mircea Lucescu 68
Hırvatistan Slaven Bilić 68
Türkiye Şenol Güneş 68
9 Macaristan András Kuttik 63
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Miloš Milutinović 63
11 Türkiye Mustafa Denizli 62
12 Fransa Jean Tigana 55
Galler John Toshack 55
Türkiye Sergen Yalçın 55
15 Türkiye Metin Türel 43
Türkiye Gündüz Tekin Onay 43
17 Türkiye Ertuğrul Sağlam 40
18 İtalya Sandro Puppo 38
19 Avusturya Ernst Melchior 34
Almanya Hans-Peter Briegel 34
Türkiye Rasim Kara 34
Türkiye Samet Aybaba 34
23 Portekiz Carlos Carvalhal 33
24 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Milovan Ćirić 30
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Abdulah Gegić 30
Türkiye Doğan Andaç 30
Türkiye Serpil Hamdi Tüzün 30
28 Türkiye Gündüz Kılıç 29
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Jane Janevski 29
30 Türkiye Rıza Çalımbay 26
31 Almanya Bernd Schuster 25
32 İtalya Nevio Scala 23
33 Bulgaristan Krum Milev 22
Almanya Horst Buhtz 22
35 İspanya Vicente del Bosque 17
36 Türkiye Recep Adanır 14
37 Türkiye İsmet Arıkan 12
38 Türkiye Tayfur Havutçu 11
39 Almanya Karl-Heinz Feldkamp 10
40 İtalya Leandro Remondini 7
Türkiye Hüseyin Saygun 7
42 Türkiye Ziya Taner 6
43 Türkiye Kaya Köstepen 4
44 Türkiye Enver Katip 3
Türkiye Fuat Yaman 3
46 Türkiye Mehmet Ekşi 2
Almanya Roland Koch 2

Türkiye Kupası[değiştir | kaynağı değiştir]

Şampiyonluk kazananlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Denizli, Beşiktaş'ı Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyon yapan ilk yerli teknik direktördür - 2008-09 sezonu.
Ülke Teknik direktör Şampiyonluk Yıl
1 İngiltere Gordon Milne 2 1989, 1990
Fransa Jean Tigana 2 2006, 2007
3 Almanya Horst Buhtz 1 1947
Almanya Christoph Daum 1 1994
Galler John Toshack 1 1998
Türkiye Mustafa Denizli 1 2009
Türkiye Tayfur Havutçu 1 2011
Türkiye Sergen Yalçın 1 2021
Alt toplam 10

Ülkelere göre[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Ülke Şampiyonluk Yıl
1 Türkiye 3 2009, 2011, 2021
2 Almanya 2 1975, 1994
İngiltere 2 1989, 1990
Fransa 2 2006, 2007
5 Galler 1 1998
Alt toplam 10

Türkiye Süper Kupası[değiştir | kaynağı değiştir]

Şampiyonluk kazananlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Teknik direktör Şampiyonluk Yıl
1 İngiltere Gordon Milne 2 1989, 1992
2 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Ljubiša Spajić 1 1967
Türkiye Metin Türel 1 1974
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Branko Stanković 1 1986
Almanya Christoph Daum 1 1994
Galler John Toshack 1 1998
Fransa Jean Tigana 1 2006
Alt toplam 8

Ülkelere göre[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Ülke Şampiyonluk Yıl
1 Yugoslavya 2 1967, 1986
İngiltere 2 1989, 1992
3 Türkiye 1 1974
Almanya 1 1994
Galler 1 1998
Fransa 1 2006
Alt toplam 8

Başbakanlık Kupası[değiştir | kaynağı değiştir]

Şampiyonluk kazananlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Teknik direktör Şampiyonluk Yıl
1 İngiltere John Prayer 1 1944
İngiltere Gordon Milne 1 1988
Türkiye Refik Osman Top 1 1947
Türkiye Metin Türel 1 1974
Türkiye İsmet Arıkan 1 1977
Türkiye Rasim Kara 1 1997
Alt toplam 6

Ülkelere göre[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Ülke Şampiyonluk Yıl
1 Türkiye 4 1947, 1974, 1977, 1997
2 İngiltere 2 1944, 1988
Alt toplam 6

UEFA organizasyonları[değiştir | kaynağı değiştir]

En çok maça çıkanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Ülkesi Teknik direktör Maç G B M Yüzde
1 Romanya Mircea Lucescu &0000000000000018.00000018 &0000000000000006.0000006 &0000000000000004.0000004 &0000000000000008.0000008 &0000000000000033.33000033,33
Türkiye Şenol Güneş &0000000000000018.00000018 &0000000000000007.0000007 &0000000000000008.0000008 &0000000000000003.0000003 &0000000000000038.89000038,89
3 İngiltere Gordon Milne &0000000000000016.00000016 &0000000000000003.0000003 &0000000000000003.0000003 &0000000000000010.00000010 &0000000000000018.75000018,75
Hırvatistan Slaven Bilić &0000000000000016.00000016 &0000000000000007.0000007 &0000000000000004.0000004 &0000000000000005.0000005 &0000000000000043.75000043,75
5 Türkiye Ertuğrul Sağlam &0000000000000014.00000014 &0000000000000008.0000008 &0000000000000001.0000001 &0000000000000005.0000005 &0000000000000057.14000057,14
  Şu anda aktif Beşiktaş teknik direktörü

Kupa kazanma[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Teknik direktör Şampiyonluk Lig şampiyonluğu Türkiye Kupası TFF Süper Kupası Başbakanlık Kupası
1 İngiltere Gordon Milne 8 1990, 1991, 1992 1989, 1990 1989, 1992 1988
2 Türkiye Refik Osman Top 4 1941, 1944, 1947 1947
3 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Ljubiša Spajić 3 1966, 1967 1967
Almanya Christoph Daum 3 1995 1994 1994
Fransa Jean Tigana 3 2006, 2007 2006
6 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Branko Stanković 2 1986 1986
Türkiye Mustafa Denizli 2 2009 2009
Türkiye Sergen Yalçın 2 2021 2021
Türkiye Şenol Güneş 2 2016, 2017
Galler John Toshack 2 1998 1998
Türkiye Metin Türel 2 1974 1974
11 Macaristan Imre Zinger 1 1934
Türkiye Hakkı Yeten 1 1951
Macaristan József Mészáros 1 1958
Türkiye Eşref Bilgiç 1 1957
Macaristan András Kuttik 1 1960
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Đorđe Milić 1 1982
Romanya Mircea Lucescu 1 2003
Almanya Horst Buhtz 1 1947
Türkiye Tayfur Havutçu 1 2011
İngiltere John Prayer 1 1944
Türkiye İsmet Arıkan 1 1977
Türkiye Rasim Kara 1 1997
Alt toplam 43

Ülkelere göre[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Ülke Şampiyonluk Yıl
1 Türkiye 16 1941, 1944, 1947, 1947, 1951, 1957, 1974, 1974, 1977, 1997, 2009, 2009, 2011, 2016, 2017, 2021
2 İngiltere 9 1944, 1988, 1989, 1989, 1990, 1990, 1991, 1992, 1992
3 Yugoslavya 6 1966, 1967, 1967, 1982, 1986, 1986
4 Almanya 4 1947, 1994, 1994, 1995
5 Macaristan 3 1934, 1958, 1960
Fransa 3 2006, 2006, 2007
7 Galler 2 1998, 1998
8 Romanya 1 2003
Alt toplam 44

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Süper Lig Şampiyonlukları". TFF. 3 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ocak 2015. 
  2. ^ a b "51. şampiyon Beşiktaş". NTV. 1 Haziran 2009. 22 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ocak 2015. 
  3. ^ ntvspor.net. "Şenol Güenş, Beşiktaş'ın zirvesinde". 18 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2017.