Beşiktaş (futbol takımı) teknik direktörleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Beşiktaş Jimnastik Kulübü futbol takımının teknik direktör listesi şöyledir: (İstatistiklerde yalnızca lig maçları dikkate alınmıştır.)

Beşiktaş Teknik Direktör Liste (1911-2017)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bilić, Beşiktaş tarihinde bir sezonda en çok maçta teknik direktördür (55 maç) - 2014-15 sezonu.
Ülke Ad Geliş Gidiş İstatistik Başarılar
M G B M Başarı % GF GA +/- Lig Türkiye Kupası Süper Kupa Başbakanlık Kupası
Türkiye Şeref Bey 1911 1925 ? ? ? ? ? ? ? ?
Macaristan Imre Zinger 1925 1935 ? ? ? ? ? ? ? ? Türkiye Futbol Şampiyonası
Türkiye Refik Osman Top 1935 1944 ? ? ? ? ? ? ? ? Millî Küme (2) Başbakanlık Kupası
İngiltere Charles Howard 1944 1946 ? ? ? ? ? ? ? ?
Türkiye Refik Osman Top 1946 1947 ? ? ? ? ? ? ? ? Millî Küme Başbakanlık Kupası
İtalya Guiseppe Meazza 1947 1948 ? ? ? ? ? ? ? ?
Türkiye Hakkı Yeten 1948 1949 ? ? ? ? ? ? ? ?
İngiltere Eric Keen 1949 1950 ? ? ? ? ? ? ? ?
Türkiye Hakkı Yeten 1950 1951 ? ? ? ? ? ? ? ? Türkiye Futbol Şampiyonası
İngiltere Alfred Cable 1951 1952 ? ? ? ? ? ? ? ?
Türkiye Sadri Usuoğlu 1952 1953 ? ? ? ? ? ? ? ?
İtalya Sandro Puppo 1953 1954 ? ? ? ? ? ? ? ?
Türkiye Cihat Arman 1954 1956 ? ? ? ? ? ? ? ?
Macaristan József Mészáros 1956 1957 ? ? ? ? ? ? ? ? Federasyon Kupası
Türkiye Eşref Bilgiç 1957 1957 ? ? ? ? ? ? ? ? Federasyon Kupası
İtalya Leandro Remondini 1957 1958 ? ? ? ? ? ? ? ?
Türkiye Hüseyin Saygun 1959 1959 14 8 2 4 57.14% 22 16 +6
Macaristan Andrea Kutik 1959 1960 38 29 7 2 76.32% 68 15 +53 Süper Lig
İtalya Sandro Puppo 1960 1961 38 22 11 5 57.89% 60 26 +34
Macaristan Andrea Kutik 1961 1962 25 11 10 4 44% 31 14 +17
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Ljubiša Spajić 1962 1963 55 34 16 5 61.82% 109 37 +72
Avusturya Ernst Melchior 1963 1964 34 22 8 4 64.71% 57 19 +38
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Ljubiša Spajić 1964 1967 92 52 30 10 56.52% 142 48 +94 Süper Lig (2) Süper Kupa
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Jane Janevski 1967 1968 29 14 10 5 48.28% 37 20 +17
Türkiye Recep Adanır 1968 1968 3 1 2 0 33.33% 5 4 +1
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Milovan Ćirić 1968 1969 30 14 10 6 46.67% 30 20 +10
Bulgaristan Krum Milev 1969 1970 22 6 9 7 27.27% 18 17 +1
Türkiye Recep Adanır 1970 1970 8 4 1 3 50% 8 9 -1
Romanya Dumitru Teoderescu 1970 1971 30 10 13 7 33.33% 31 20 +11
Türkiye Gündüz Kılıç 1971 1972 29 12 10 7 41.38% 28 20 +8
Türkiye Necmi Mutlu 1972 1972 1 0 0 1 0% 0 3 -3
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Abdulah Gegić 1972 1973 30 9 13 8 30% 14 18 -8
Türkiye Metin Türel 1973 1974 39 17 18 4 43.59% 43 24 +19 Süper Kupa Başbakanlık Kupası
Türkiye Kaya Köstepen 1974 1974 4 2 0 2 50% 3 4 -1
Almanya Horst Buhtz 1974 1975 22 5 9 8 22.73% 21 24 -3 Türkiye Kupası
Türkiye Gündüz Tekin Onay 1975 1977 43 12 21 10 27.91% 45 41 +4
Türkiye İsmet Arıkan 1977 1977 12 6 1 5 50% 11 11 0 Başbakanlık Kupası
Türkiye Recep Adanır 1977 1977 3 0 1 2 0% 0 5 -5
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Miloš Milutinović 1977 1978 27 13 7 7 48.15% 33 24 +9
Türkiye Doğan Andaç 1978 1979 30 10 9 11 33.33% 33 32 +1
Türkiye Serpil Hamdi Tüzün 1979 1980 30 8 13 9 26.67% 25 27 -2
Türkiye Metin Türel 1980 1980 4 1 2 1 25% 5 7 -2
Türkiye Enver Katip 1980 1980 3 1 0 2 33.33% 2 3 -1
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Đorđe Milić 1980 1984 117 53 37 27 45.3% 141 78 +63 Süper Lig
Türkiye Ziya Taner 1984 1984 6 4 1 1 66.67% 6 3 +3
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Branko Stanković 1984 1986 70 41 24 5 58.57% 114 40 +74 Süper Lig Süper Kupa
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Miloš Milutinović 1986 1987 36 23 7 6 63.89% 67 26 +41
İngiltere Gordon Milne 1987 1994 213 139 55 19 65.26% 444 152 +292 Süper Lig (3) Türkiye Kupası (2) Süper Kupa (2) Başbakanlık Kupası
Almanya Christoph Daum 1994 1996 81 55 12 14 67.9% 182 82 +100 Süper Lig Türkiye Kupası Süper Kupa
Almanya Roland Koch 1996 1996 2 0 0 2 0% 1 5 -4
Türkiye Rasim Kara 1996 1997 34 22 8 4 64.71% 88 26 +62 Başbakanlık Kupası
Galler John Toshack 1997 1999 55 26 15 14 47.27% 92 57 +35 Türkiye Kupası Süper Kupa
Türkiye Fuat Yaman 1999 1999 3 2 0 1 66.67% 4 4 0
Almanya Karl Heinz Feldkamp 1999 1999 10 8 2 0 80% 18 6 +12
Almanya Hans-Peter Briegel 1999 2000 34 23 6 5 67.65% 74 27 +47
İtalya Nevio Scala 2000 2001 23 14 4 5 60.87% 51 27 +24
Almanya Christoph Daum 2001 2002 45 23 11 11 51.11% 87 51 +36
Romanya Mircea Lucescu 2002 2004 68 44 15 9 64.71% 128 66 +62 Süper Lig
İspanya Vicente del Bosque 2004 2005 17 8 5 4 47.06% 40 25 +15
Türkiye Rıza Çalımbay 2005 2005 26 15 7 4 57.69% 40 23 +17
Türkiye Mehmet Ekşi 2005 2005 2 2 0 0 100% 5 2 +3
Fransa Jean Tigana 2005 2007 55 27 13 15 49.09% 78 55 +23 Türkiye Kupası (2) Süper Kupa
Türkiye Tayfur Havutçu 2007 2007 2 1 1 0 50% 2 4 -2
Türkiye Ertuğrul Sağlam 2007 2008 40 27 6 7 67.5% 69 36 +33
Türkiye Mustafa Denizli 2008 2010 62 35 16 11 56.45% 96 51 +45 Süper Lig Türkiye Kupası
Almanya Bernd Schuster 2010 2011 25 10 6 9 40% 37 29 +8
Türkiye Tayfur Havutçu 2011 2011 8 4 3 1 50% 13 7 +5 Türkiye Kupası
Portekiz Carlos Carvalhal 2011 2012 33 15 9 9 45.45% 49 38 +11
Türkiye Tayfur Havutçu 2012 2012 7 1 3 3 14.29% 6 9 -3
Türkiye Samet Aybaba 2012 2013 34 16 10 8 47.06% 63 49 +25
Hırvatistan Slaven Bilić 2013 2015 68 38 17 13 55.88% 108 65 +43
Türkiye Şenol Güneş 2015 67 47 12 8 70.15% 144 65 +79 Süper Lig (2)

Beşiktaş'ta Türkiye Lig Şampiyonluğu kazanan teknik direktörler (1911-2017)[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Teknik direktör Şampiyonluk Süper Lig Millî Lig Türkiye Futbol Şampiyonası Federasyon Kupası
1 Türkiye Refik Osman Top 3 1941, 1944, 1947
İngiltere Gordon Milne 3 1990, 1991, 1992
3 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Ljubiša Spajić 2 1966, 1967
Türkiye Şenol Güneş 2 2016, 2017
5 Macaristan Imre Zinger 1 1934
Türkiye Hakkı Yeten 1 1951
Macaristan József Mészáros 1 1958[C]
Türkiye Eşref Bilgiç 1 1957[C]
Macaristan András Kuttik 1 1960
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Đorđe Milić 1 1982
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Branko Stanković 1 1986
Almanya Christoph Daum 1 1995
Romanya Mircea Lucescu 1 2003
Türkiye Mustafa Denizli 1 2009
Alt Toplam 20

[C] Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun 09.05.2002 tarih, 2002/52E ve 2002/68K sayılı kararı gereğince, 1956-57 ve 1957-58 sezonlarında Federasyon Kupası'nı kazanan Beşiktaş'ın lig şampiyonu olduğuna ve bu şampiyonlukların yıldız kriterine dahil edileceğine karar verildi.[1][2] Bu karar sebebiyle ligde elde edilen şampiyonluk sayısı, lig sezonu sayısından iki fazladır.

Beşiktaş'ta Ülkelere göre Türkiye Lig Şampiyonluğu kazanan teknik direktörler (1911-2017)[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Ülkenin adı Şampiyonluk Süper Lig Millî Lig Türkiye Futbol Şampiyonası Federasyon Kupası
1 Türkiye 8 2009, 2016, 2017 1941, 1944, 1947 1951 1957[C]
Yugoslavya 4 1966, 1967, 1982, 1986
3 İngiltere 3 1990, 1991, 1992
4 Macaristan 3 1960 1934 1958[C]
5 Almanya 1 1995
Romanya 1 2003
Alt Toplam 20

[C] Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun 09.05.2002 tarih, 2002/52E ve 2002/68K sayılı kararı gereğince, 1956-57 ve 1957-58 sezonlarında Federasyon Kupası'nı kazanan Beşiktaş'ın lig şampiyonu olduğuna ve bu şampiyonlukların yıldız kriterine dahil edileceğine karar verildi.[1][2] Bu karar sebebiyle ligde elde edilen şampiyonluk sayısı, lig sezonu sayısından iki fazladır.

Süper Lig[değiştir | kaynağı değiştir]

Beşiktaş'ta Süper Lig tarihin de en başarılı teknik direktörleri (1959-2017)[değiştir | kaynağı değiştir]

BeşiktaşSüper Lig tarihinde, 2015-16 ve 2016-17 sezonlarında 2 kez üst üste şampiyon yapan ilk ve tek Türk teknik direktör olan Güneş, Lig tarihin de 68 maçta, 48 galibiyet ve 12 beraberlik ile en başarılı hocasıdır.
  • En az 10 maça çıkan teknik direktörler. Kaynak:[3]
Ülkesi Teknik direktör Maç G B M P P/Maç
1 Türkiye Şenol Güneş 68 48 12 8 156 2.29
2 İngiltere Gordon Milne 213 139 55 19 472 2.22
3 Almanya Hans-Peter Briegel 34 23 6 5 75 2.21
4 Avusturya Ernst Melchior 34 22 8 4 74 2.18
Türkiye Rasim Kara 34 22 8 4 74 2.18
Türkiye Ertuğrul Sağlam 40 27 6 7 87 2.18
  Şu anda aktif Beşiktaş teknik direktörü

Beşiktaş'ta Süper Lig tarihinde maça çıkan teknik direktörler (1959-2017)[değiştir | kaynağı değiştir]

BeşiktaşSüper Lig tarihinde, 1989-90, 1990-91 ve 1991-92 sezonlarında 3 kez üst üste şampiyon yapan ilk ve tek teknik direktördür olan Milne, 213 maç ile en çok lig maçına çıkan teknik direktördür.
Sıra Ülkesi Teknik direktör Maç
1 İngiltere Gordon Milne 213
2 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Ljubiša Spajić 147
3 Almanya Christoph Daum 126
4 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Đorđe Milić 117
5 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Branko Stanković 70
6 Romanya Mircea Lucescu 68
Hırvatistan Slaven Bilić 68
Türkiye Şenol Güneş 68
9 Macaristan András Kuttik 63
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Miloš Milutinović 63
11 Türkiye Mustafa Denizli 62
12 Fransa Jean Tigana 55
Galler John Toshack 55
14 Türkiye Metin Türel 43
Türkiye Gündüz Tekin Onay 43
16 Türkiye Ertuğrul Sağlam 40
17 İtalya Sandro Puppo 38
18 Avusturya Ernst Melchior 34
Almanya Hans-Peter Briegel 34
Türkiye Rasim Kara 34
Türkiye Samet Aybaba 34
22 Portekiz Carlos Carvalhal 33
23 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Milovan Ćirić 30
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Abdulah Gegić 30
Türkiye Doğan Andaç 30
Türkiye Serpil Hamdi Tüzün 30
27 Türkiye Gündüz Kılıç 29
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Jane Janevski 29
29 Türkiye Rıza Çalımbay 26
30 Almanya Bernd Schuster 25
31 İtalya Nevio Scala 23
32 Bulgaristan Krum Milev 22
Almanya Horst Buhtz 22
34 İspanya Vicente del Bosque 17
35 Türkiye Recep Adanır 14
36 Türkiye İsmet Arıkan 12
37 Türkiye Tayfur Havutçu 11
38 Almanya Karl Heinz Feldkamp 10
39 İtalya Leandro Remondini 7
Türkiye Hüseyin Saygun 7
41 Türkiye Ziya Taner 6
42 Türkiye Kaya Köstepen 4
43 Türkiye Enver Katip 3
Türkiye Fuat Yaman 3
45 Türkiye Mehmet Ekşi 2
Almanya Roland Koch 2
  Şu anda aktif Beşiktaş teknik direktörü

Türkiye Kupası[değiştir | kaynağı değiştir]

Beşiktaş'ta Türkiye Kupası Şampiyonluğu kazanan teknik direktörler (1963-2017)[değiştir | kaynağı değiştir]

Denizli, Beşiktaş tarihinde Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyon yapan ilk yerli teknik direktördür - 2008-09 sezonu.
Ülke Teknik direktör Şampiyonluk Yıl
1 İngiltere Gordon Milne 2 1989, 1990
Fransa Jean Tigana 2 2006, 2007
3 Almanya Horst Buhtz 1 1947
Almanya Christoph Daum 1 1994
Galler John Benjamin Toshack 1 1998
Türkiye Mustafa Denizli 1 2009
Türkiye Tayfur Havutçu 1 2011
Alt Toplam 9

Beşiktaş'ta Ülkelere göre Türkiye Kupası Şampiyonluğu kazanan teknik direktörler (1963-2017)[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Ülkenin adı Şampiyonluk Yıl
1 Almanya 2 1975, 1994
1 İngiltere 2 1989, 1990
1 Fransa 2 2006, 2007
1 Türkiye 2 2009, 2011
1 Galler 1 1998
Alt Toplam 9

Türkiye Süper Kupası[değiştir | kaynağı değiştir]

Beşiktaş'ta Türkiye Süper Kupası Şampiyonluğu kazanan teknik direktörler (1966-2017)[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Teknik direktör Şampiyonluk Yıl
1 İngiltere Gordon Milne 2 1989, 1992
2 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Ljubiša Spajić 1 1967
Türkiye Metin Türel 1 1974
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Branko Stanković 1 1986
Almanya Christoph Daum 1 1994
Galler John Benjamin Toshack 1 1998
Fransa Jean Tigana 1 2006
Alt Toplam 8

Beşiktaş'ta Ülkelere göre Türkiye Kupası Şampiyonluğu kazanan teknik direktörler (1966-2017)[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Ülkenin adı Şampiyonluk Yıl
1 Yugoslavya 2 1967, 1986
İngiltere 2 1989, 1992
3 Türkiye 1 1974
Almanya 1 1994
Galler 1 1998
Fransa 1 2006
Alt Toplam 8

Başbakanlık Kupası[değiştir | kaynağı değiştir]

Beşiktaş'ta Başbakanlık Kupası Şampiyonluğu kazanan teknik direktörler (1944-1998)[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Teknik direktör Şampiyonluk Yıl
1 İngiltere John Prayer 1 1944
İngiltere Gordon Milne 1 1988
Türkiye Refik Osman Top 1 1947
Türkiye Metin Türel 1 1974
Türkiye İsmet Arıkan 1 1977
Türkiye Rasim Kara 1 1997
Alt Toplam 6

Beşiktaş'ta Ülkelere göre Başbakanlık Kupası Şampiyonluğu kazanan teknik direktörler (1944-1998)[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Ülkenin adı Şampiyonluk Yıl
1 Türkiye 4 1947, 1974, 1977, 1997
2 İngiltere 2 1944, 1988
Alt Toplam 6

UEFA[değiştir | kaynağı değiştir]

Beşiktaş'ta UEFA Avrupa Kupalarında en çok maça çıkan teknik direktörler - 14 Maç ve üstü (1959-2017)[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Ülkesi Teknik direktör Maç G B M Yüzde %
1 Romanya Mircea Lucescu &0000000000000018.00000018 &0000000000000006.0000006 &0000000000000004.0000004 &0000000000000008.0000008 &0000000000000033.33000033,33
Türkiye Şenol Güneş &0000000000000018.00000018 &0000000000000007.0000007 &0000000000000008.0000008 &0000000000000003.0000003 &0000000000000038.89000038,89
3 İngiltere Gordon Milne &0000000000000016.00000016 &0000000000000003.0000003 &0000000000000003.0000003 &0000000000000010.00000010 &0000000000000018.75000018,75
Hırvatistan Slaven Bilić &0000000000000016.00000016 &0000000000000007.0000007 &0000000000000004.0000004 &0000000000000005.0000005 &0000000000000043.75000043,75
5 Türkiye Ertuğrul Sağlam &0000000000000014.00000014 &0000000000000008.0000008 &0000000000000001.0000001 &0000000000000005.0000005 &0000000000000057.14000057,14
  Şu anda aktif Beşiktaş teknik direktörü

Kupa[değiştir | kaynağı değiştir]

Beşiktaş'ta Kupa Kazanan teknik direktörler (1911-2017)[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Teknik direktör Şampiyonluk Türkiye Şampiyonluğu[C]
(1911-2017)
Türkiye Kupası
(1963-2017)
TFF Süper Kupası
(1966-2017)
Başbakanlık Kupası
(1944-1998)
1 İngiltere Gordon Milne 8 1990, 1991, 1992 1989, 1990 1989, 1992 1988
2 Türkiye Refik Osman Top 4 1941, 1944, 1947 1947
3 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Ljubiša Spajić 3 1966, 1967 1967
Almanya Christoph Daum 3 1995 1994 1994
Fransa Jean Tigana 3 2006, 2007 2006
6 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Branko Stanković 2 1986 1986
Türkiye Mustafa Denizli 2 2009 2009
Türkiye Şenol Güneş 2 2016, 2017
Galler John Benjamin Toshack 2 1998 1998
Türkiye Metin Türel 2 1974 1974
11 Macaristan Imre Zinger 1 1934
Türkiye Hakkı Yeten 1 1951
Macaristan József Mészáros 1 1958
Türkiye Eşref Bilgiç 1 1957
Macaristan András Kuttik 1 1960
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Đorđe Milić 1 1982
Romanya Mircea Lucescu 1 2003
Almanya Horst Buhtz 1 1947
Türkiye Tayfur Havutçu 1 2011
İngiltere John Prayer 1 1944
Türkiye İsmet Arıkan 1 1977
Türkiye Rasim Kara 1 1997
Alt Toplam 43

[C] Süper Lig, Millî Lig, Türkiye Futbol Şampiyonası ve Federasyon Kupası

Beşiktaş'ta Ülkelere göre Kupa Kazanan teknik direktörler (1911-2017)[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Ülkenin adı Şampiyonluk Yıl
1 Türkiye 15 1941, 1944, 1947, 1947, 1951, 1957, 1974, 1974, 1977, 1997, 2009, 2009, 2011, 2016, 2017
2 İngiltere 9 1944, 1988, 1989, 1989, 1990, 1990, 1991, 1992, 1992
3 Yugoslavya 6 1966, 1967, 1967, 1982, 1986, 1986
4 Almanya 4 1947, 1994, 1994, 1995
5 Macaristan 3 1934, 1958, 1960
Fransa 3 2006, 2006, 2007
7 Galler 2 1998, 1998
8 Romanya 1 2003
Alt Toplam 43

Ayrıca Bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]