Tabancalar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Aşağıdaki tabloda Dünya genelinde kullanılan majör tabancalar listelenmektedir.

Sembol TA ÇN YO MT
Anlamı Tek atımlık Çok namlulu Yarı-otomatik Makineli tabanca
Tabanca Üretici Fişek Tip Ülke Yıl Kaynak
Akdal Ghost Akdal 9x19 mm YO  Türkiye 1990 [1]
ALFA Combat ALFA 9x19 mm
.40 S&W
.45 ACP
YO  Çek Cumhuriyeti 1980 [2]
ALFA Defender ALFA 9x19 mm
.40 S&W
.45 ACP
YO  Çek Cumhuriyeti 1982 [2]
Arcus 94 Arcus 9x19 mm YO  Bulgaristan 1994
Arsenal P-M02 Bulgarian Arsenal 9x19mm YO  Bulgaristan 1999
ASP Paris Theodore 9x19 mm YO  ABD 1970'ler [3]
Astra 400 Astra-Unceta y Cia 9x23mm Largo YO  İspanya 1921
Astra Model 900 Astra-Unceta y Cia 7.63x25mm Mauser MT  İspanya 1927 [4]
Astra A-80 Astra-Unceta y Cia 9x19 mm
.38 Super
.45 ACP
YO  İspanya 1982 [5]
AutoMag (pistol) Arcadia Machine and Tool .44 magnum YO  ABD 1969
AMT Automag II Arcadia Machine and Tool .22 WMR YO  ABD 1970'ler
AMT AutoMag III Arcadia Machine and Tool .30 Carbine YO  ABD 1970'ler [6]
AMT AutoMag IV Arcadia Machine and Tool .45 Winchester Magnum YO  ABD 1970'ler
AMT Automag V Arcadia Machine and Tool .50 Action Express YO  ABD 1970'ler [7]
AMT Hardballer Arcadia Machine and Tool .45 ACP YO  ABD 1977 [8]
AMT Skipper Arcadia Machine and Tool .45 ACP YO  ABD 1960'lar [8]
Baby Nambu Kijiro Nambu 7x20mm Nambu YO  Japonya 1906 [9]
Ballester-Molina Hispano Argentina de Automotives SA .45 ACP YO  Arjantin 1927 [10]
Bersa 83 Bersa .380 ACP YO  Arjantin 1989
Bersa Thunder 380 Bersa .380 ACP YO  Arjantin 1995
Bersa Thunder 9 Bersa 9x19 mm YO  Arjantin 1994
Beretta Cheetah Beretta .32 ACP YO  İtalya 1976
Beretta 21 Bobcat Beretta .25 ACP YO  İtalya 1979
Beretta 3032 Tomcat Beretta .32 ACP YO  İtalya 1979 [11]
Beretta 418 Beretta .25 ACP YO  İtalya 1919 [12]
Beretta 87 Target Beretta .22 LR YO  İtalya 1976
Beretta 92 Beretta 9x19 mm YO  İtalya 1975 [13]
Beretta 92G-SD/96G-SD Beretta 9x19 mm YO  İtalya 2002
Beretta 93R Beretta 9x19 mm MT  İtalya 1978 [14]
Beretta 950 Jetfire Beretta .25 ACP YO  İtalya 1952 [15]
Beretta M 1934 Beretta .380 ACP YO  İtalya 1934 [16]
Beretta M 1935 Beretta .32 ACP YO  İtalya 1935
Beretta M 1951 Beretta 9x19 mm YO  İtalya 1951 [17]
Beretta 8000 Beretta 9x19 mm YO  İtalya 1994 [18]
Beretta 9000 Beretta 9x19 mm
.40 S&W
YO  İtalya 1990'lar
Beretta Px4 Storm Beretta 9x19 mm
.40 S&W
YO  İtalya 2004 [19]
Beretta U22 Neos Beretta .22 LR YO  İtalya 2000'lar
Bergmann-Bayard pistol Theodor Bergmann 9mm Largo YO  Belçika 1901 [20]
Bren Ten Dornaus & Dixon Enterprises, Inc. 10 mm Auto
.45 ACP
YO  ABD 1983 [21]
Browning BDM Browning Arms Company 9x19 mm YO  ABD 1991
Browning Buck Mark Browning Arms Company .22 LR YO  ABD 1985 [22]
Browning Hi-Power Browning Arms Company 9x19 mm
.40 S&W
YO  ABD 1921 [23]
Brügger & Thomet MP9 Brügger & Thomet 9x19mm Parabellum MT  İsviçre 2004
Caracal pistol Caracal International L.L.C. 9x19 mm YO  Birleşik Arap Emirlikleri 2006
Carbon 15 Type 21 Bushmaster Firearms International, LLC 9x19 mm MT  ABD 2000'ler
Carbon 15 Type 21S Bushmaster Firearms International, LLC 9x19 mm MT  ABD 2000'ler
Carbon 15 Type 97 Bushmaster Firearms International, LLC 9x19 mm MT  ABD 2000'ler
Carbon 15 Type 97S Bushmaster Firearms International, LLC 9x19 mm MT  ABD 2000'ler
Carbon 15 9mm Bushmaster Firearms International, LLC 9x19 mm MT  ABD 2000'ler
Claridge Hi-Tec/Goncz Pistol Claridge Hi-Tec Inc. 9x19 mm MT  ABD 1990 [24]
Cobra Rhodesia 9x19 mm MT  Rodezya 1965
Colt M1911 John Browning .45 ACP YO  ABD 1911
Colt SCAMP Henry A. Into .221 Remington Fireball MT  ABD 1971 [25]
Colt SOCOM John Browning .45 ACP YO  ABD 1990'lar
COP 357 Derringer Robert Hillberg .357 Magnum TA/ÇN  ABD 1983
CZ vz. 22 Ceska Zbrojovka .380 ACP YO  Çekoslovakya 1921
ČZ vz. 27 Ceska Zbrojovka .32 ACP YO  Çekoslovakya 1927
ČZ vz. 38 Ceska Zbrojovka .380 ACP YO  Çekoslovakya 1938
CZ 75 Česká Zbrojovka 9x19 mm YO  Çek Cumhuriyeti 1975
CZ 85 Česká Zbrojovka 9x19 mm YO  Çek Cumhuriyeti 1985
CZ P-01 Česká Zbrojovka 9x19 mm YO  Çek Cumhuriyeti 1980'ler
CZ 2075 RAMI Česká Zbrojovka 9x19 mm YO  Çek Cumhuriyeti 2007
CZ SP-01 Česká Zbrojovka 9x19 mm YO  Çek Cumhuriyeti 1970'ler
CZ 92 Česká Zbrojovka 9x19 mm YO  Çek Cumhuriyeti 1992
CZ-97B Česká Zbrojovka 45 ACP YO  Çek Cumhuriyeti 1987
CZ 100 Česká Zbrojovka 9x19 mm YO  Çek Cumhuriyeti 1995
CZ 110 Česká Zbrojovka 9x19 mm YO  Çek Cumhuriyeti 2000'ler
Daewoo DP51 S&T Daewoo 9x19 mm YO  Güney Kore 1990
Dan Wesson M1911 ACP pistol Dan Wesson Firearms .45 ACP YO  ABD 2005
Danuvia VD-01 Danuvia Gepgyar 9x19 mm YO  Macaristan 2005
Deer gun American Machine and Foundry 9x19 mm TA  ABD 1964 [26]
Delacre Henri Delacre 9x19 mm MT  Fransa 1931
Desert Eagle Magnum Research .44 Magnum
.50 Action Express
YO  ABD 1979
Duck foot pistol Various .45 ACP[kaynak belirtilmeli] TA/ÇN  Birleşik Krallık 1800'ler
FEG P9M FEGARMY Arms factory 9x19 mm YO  Macaristan 1969
FEG P9R FEGARMY Arms factory 9x19 mm YO  Macaristan 1970'ler
Fort 12 FORT 9x18mm Makarov YO  Ukrayna 1990'lar
Fort 14 FORT 9x18mm Makarov YO  Ukrayna 2003
Fort 17 FORT 9x18mm Makarov YO  Ukrayna 2007
FN Forty-Nine FN Herstal 9x19 mm YO  Belçika 1949
FN Five-seven FN Herstal 5.7x28mm YO  Belçika 1998 [27]
FN FNP series FN Herstal 9x19 mm YO  Belçika 2003
FN Hi-Power FN Herstal 9x19 mm YO  Belçika 1925
FN Model 1910 FN Herstal .380 ACP YO  Belçika 1910
FP-45 Liberator Guide Lamp Corporation .45 ACP TA  ABD 1942
Freedom Arms single shot pistol Freedom Arms Inc. .375 Winchester TA  ABD 2007
Garrucha (pistol) Castelo .32 S&W
.38 S&W
TA/ÇN  Brezilya 1902
Glisenti Model 1910 Real Factory D'arma Glisenti 9 mm Glisenti YO  İtalya 1910
Glock 17 Glock 9x19 mm YO  Avusturya 1980 [28]
Glock 18 Glock 9x19 mm MT  Avusturya 1980 [28]
Glock 19 Glock 9x19 mm YO  Avusturya 1988 [28]
Glock 20 Glock 10mm Auto YO  Avusturya 1991 [28]
Glock 21 Glock .45 ACP YO  Avusturya 1990'lar [28]
Glock 22 Glock .40 S&W YO  Avusturya 1991 [28]
Glock 23 Glock .40 S&W YO  Avusturya 1990'lar [28]
Glock 24 Glock .40 S&W YO  Avusturya 1990'lar [28]
Glock 25 Glock .380 ACP YO  Avusturya 1990'lar [28]
Glock 26 Glock 9x19 mm YO  Avusturya 1995 [28]
Glock 27 Glock .40 S&W YO  Avusturya 1990'lar [28]
Glock 28 Glock .380 ACP YO  Avusturya 1990'lar [28]
Glock 29 Glock 10mm Auto YO  Avusturya 1997 [28]
Glock 30 Glock .45 ACP YO  Avusturya 1990'lar [28]
Glock 31 Glock .357 SIG YO  Avusturya 1990'lar [28]
Glock 32 Glock .357 SIG YO  Avusturya 1990'lar [28]
Glock 33 Glock .357 SIG YO  Avusturya 1990'lar [28]
Glock 34 Glock 9x19 mm YO  Avusturya 1990'lar [28]
Glock 35 Glock .40 S&W YO  Avusturya 1990'lar [28]
Glock 36 Glock .45 ACP YO  Avusturya 1990'lar [28]
Glock 37 Glock .45 GAP YO  Avusturya 2003 [28]
Glock 38 Glock .45 GAP YO  Avusturya 2004 [28]
Glock 39 Glock .45 GAP YO  Avusturya 2005 [28]
Goncz GA-9 Goncz Armament Inc 9x19 mm YO  ABD 1984
Guncrafter Industries Model No. 1 Guncrafter Industries .50 GI YO  ABD 2000
Guncrafter Industries Model No. 2 Guncrafter Industries .50 GI YO  ABD 2006
Gyrojet MB Associates 13x50mm rocket YO  ABD 1960'lar
Harpers Ferry Model 1805 Harpers Ferry Armory .58 calibre ball TA  ABD 1805
Heckler & Koch HK4 Heckler & Koch .22 LR YO  Batı Almanya 1967
Heckler & Koch MK23 Heckler & Koch .45 ACP YO  Almanya 1991
Heckler & Koch MP7 Heckler & Koch 4.6x30 mm YO  Almanya 2001
Heckler & Koch P30 Heckler & Koch 9x19 mm YO  Almanya 2006
Heckler & Koch P7 Heckler & Koch 9x19 mm
.380 ACP
YO  Batı Almanya 1976
Heckler & Koch P9 Heckler & Koch 9x19 mm YO  Batı Almanya 1965
Heckler & Koch P11 Heckler & Koch 7.62x36 mm ÇN  Batı Almanya 1970'ler [29]
Heckler & Koch P2000 Heckler & Koch 9x19 mm YO  Almanya 2001
Heckler & Koch VP70 Heckler & Koch 9x19 mm MT  Batı Almanya 1970 [30]
Heckler & Koch UCP Heckler & Koch 4.6x30 mm YO  Almanya 2006
Heckler & Koch USP Heckler & Koch 9x19 mm
.357 SIG
.40 S&W
.45 ACP
YO  Almanya 1989
Hi-Point .45 ACP Hi-Point Firearms .45 ACP YO  ABD 1990'lar
Hi-Point Model 40 SW Hi-Point Firearms .40 S&W YO  ABD 1990'lar
Hogue Avenger Powerspeed .45 ACP YO  Avusturya 2010 [31]
Howdah pistol bilinmiyor .455 Webley ÇN  Birleşik Krallık bilinmiyor [32]
Husqvarna M/40 Aimo Lahti 9x19 mm YO  Finlandiya 1935
IM Metal HS 2000 IM Metal 9x19 mm
.357 SIG
.45 ACP
YO  Hırvatistan 1997
Inglis Hi-Power Inglis 9x19 mm
.357 SIG
.40 S&W
YO  Kanada 1930'lar
Intratec TEC-DC9 Intratec 9x19 mm MT  ABD 1970'ler [33]
JO.LO.AR. Star Bonifacio Echeverria, S.A. .380 ACP
9 mm Largo
YO  İspanya 1924
Jericho 941 Israel Weapons Industries 9x19 mm
.45 ACP
YO  İsrail 1990
Kahr CW series Kahr Arms 9x19 mm
.40 S&W
.45 ACP
YO  ABD 1990'lar
Kahr K9 Kahr Arms 9x19 mm YO  ABD 1996 - present
Kahr MK series Kahr Arms 9x19 mm
.40 S&W
YO  ABD 1990'lar
Kahr P9 Kahr Arms 9x19 mm YO  ABD 1990'lar
Kel-Tec P-11 Kel-Tec 9x19 mm YO  ABD 1991
Kel-Tec P-32 Kel-Tec .32 ACP YO  ABD 1999
Kel-Tec P-3AT Kel-Tec .380 ACP YO  ABD 2004
Kel-Tec PLR-16 Kel-Tec 5.56 NATO MT  ABD 2006
Kimber Aegis Kimber Manufacturing 9x19 mm YO  ABD 1995
Kimber Custom Kimber Manufacturing .45 ACP YO  ABD 1997
Kimber Custom TLE II Kimber Manufacturing .45 ACP YO  ABD 1998
Kommando LDP Kommando Arms 9x19 mm MT  Rodezya 1965 [34]
Lancaster pistol bilinmiyor .455 Webley ÇN Şablon:Ülke veri British Empire 1860 [35]
Lercker pistol Italy .32 ACP MT  İtalya 1950 [36]
Llama (pistol) Llama Gabilondo y Cia SA 9x19 mm YO  İspanya 1986
LP01 VB Berapi 9x19 mm MT  Malezya 2000'ler
Lucznik Arms Factory P-64 Lucznik Arms Factory 9x18 mm Makarov YO  Polonya 1965
Luger P08 pistol Deutsche Waffen und Munitionsfabriken 9x19 mm YO  Almanya 1910
M9 Pistol Beretta 9x19 mm YO  İtalya
 ABD
1990
MAB Model A Manufacture d'armes de Bayonne .25 ACP YO  Fransa 1920'ler
MAB Model B Manufacture d'armes de Bayonne .25 ACP YO  Fransa 1932
MAB Model D Manufacture d'armes de Bayonne .32 ACP YO  Fransa 1933
MAB PA-15 Manufacture d'armes de Bayonne 9x19 mm YO  Fransa 1975
MAC-10 Military Armament Corporation .45 ACP MT  ABD 1970 [37]
MAC-11 Military Armament Corporation .380 ACP MT  ABD 1972 [38]
Makarov PM Izhevsk Mechanical Factory 9x18mm Makarov YO  Sovyetler Birliği
 Rusya
1951
Mamba 9x19 mm YO  Güney Afrika 1970'ler
Mars Automatic Pistol Webley and Scott .45 Mars Long and others YO  Birleşik Krallık 1890'lar
Mauser C96 Mauser 7.63x25mm Mauser MT  Almanya 1899 [39]
MGP-15 submachine gun SIMA Electronica 9x19 mm MT  Peru 1990 [40]
Minebea PM-9 Minebea 9x19 mm MT  Japonya 1990 [41]
Mk 1 Underwater Defense Gun Naval Surface Weapons Center Mark 59 Mod 0 Projectile ÇN  ABD 1970 [42]
Mossberg Brownie O.F. Mossberg & Sons .22 LR ÇN  ABD 1922 [43]
Nambu pistol Kijiro Nambu 8x22mm Nambu YO  Japonya 1902
Nock gun James Wilson .52 calibre ball TA/ÇN  Birleşik Krallık 1779
Norinco NP-22 Norinco 9x19 mm YO  Çin 1986
Norinco NZ-75 Norinco 9x19 mm YO  Çin 1980
Obregón pistol Alejandro Obregón .45 ACP YO  Meksika 1934 [44]
OTs-02 Kiparis KBP Instrument Design Bureau 9x18mm Makarov MT  Rusya 1991 [45]
OTs-23 DROTIK KBP Instrument Design Bureau 5.45x18mm MT  Rusya 1990'lar [46]
OTs-27 KBP Instrument Design Bureau 9x18mm Makarov YO  Rusya 1994
OTs-33 Pernach KBP Instrument Design Bureau 9x18mm Makarov MT  Rusya 1995
PP-2000 KBP Instrument Design Bureau 9x19 mm MT  Rusya 2004 [47]
PAMAS modèle G1 Manufacture d'armes de Saint-Étienne (MAS) 9x19 mm YO  Fransa 1975
Para-Ordnance P14-45 Para-Ordnance .45 ACP
.40 S&W
.38 Super
YO  Kanada 1988
PH-45 DOSS Shar .45 ACP YO  Ukrayna 2000'ler
Pistol AUTO 9 mm 1A Ordnance Factories Organisation 9x19 mm YO  Hindistan 1980'ler
Pistol model 2000 RomArm 9x19 mm YO  Romanya 2000
PSM TSNII TochMash 5.45x18mm YO  Rusya 1971
PSS TSNII TochMash 7.62x41mm YO  Rusya 1983
P-96 KBP 9x18 mm Makarov YO  Rusya 1995
QSW-06 Norinco 5.8x21mm DAP92 YO  Çin 2002
QSZ-92 Norinco 5.8x21mm DAP92
9x19 mm
YO  Çin 1994
Remington Rider Single Shot Pistol E. Remington and Sons 4.3 mm TA  ABD 1860
Remington XP-100 Remington Arms Company .221 Remington Fireball TA  ABD 1963 [48]
Remington Zig-Zag Derringer E. Remington and Sons .22 LR ÇN  ABD 1860
Ruger Hawkeye Ruger .256 Winchester Magnum TA  ABD 1960'lar [49]
Ruger MP9 Ruger 9x19 mm YO  ABD 1995
Ruger P85 Ruger 9x19 mm YO  ABD 1985
Ruger P89 Ruger 9x19 mm YO  ABD 1991
Ruger P90 Ruger .45 ACP YO  ABD 1991
Ruger P95 Ruger 9x19 mm YO  ABD 1992
Ruger P97 Ruger .40 S&W YO  ABD 1994
Ruger P345 Ruger .45 ACP YO  ABD 2003
Ruger SR9 Ruger 9x19 mm YO  ABD 2007
Ruger LCP Ruger .380 ACP YO  ABD 2009
Ruger LC9 Ruger 9x19 mm YO  ABD 2011
Sauer 38H Sauer & Sohn .32 ACP YO  Almanya 1938
Semmerling compact pistol Semmerling .45 ACP YO  ABD 1980'ler
SIG P210 Swiss Arms AG 9x19 mm YO  İsviçre 1949
SIG P220 Swiss Arms AG 9x19 mm YO  İsviçre 1975
SIG P226 Swiss Arms AG 9x19 mm
.40 S&W
.357 SIG
YO  İsviçre 1996
SIG P228 Swiss Arms AG 9x19 mm YO  İsviçre 1999
SIG P229 Swiss Arms AG 9x19 mm
.40 S&W
.357 SIG
YO  İsviçre 1999
SIG P239 Swiss Arms AG 9x19 mm
.40 S&W
.357 SIG
YO  İsviçre 1990'lar
SIG P250 DCc SIG-Sauer 9x19 mm YO  Almanya 2007
Škorpion vz. 61 Česká Zbrojovka Uherský Brod .32 ACP MT  Çekoslovakya 1961 [50]
SPP-1 Underwater Pistol TSNIITOCHMASH 4.5x39R ÇN  Sovyetler Birliği 1971
Springfield Armory XD HS Produkt 9x19 mm YO  Hırvatistan 1999
Star Firestar M43 Star Bonifacio Echeverria, S.A. 9x19 mm YO  İspanya 1994
Star Ultrastar Star Bonifacio Echeverria, S.A. 9x19 mm YO  İspanya 1990'lar
Star Z84 Star Bonifacio Echeverria, S.A. 9x19 mm MT  İspanya 1985 [51]
Stechkin APS Tula Arsenal 9x19 mm
9x18mm Makarov
MT  Sovyetler Birliği 1948 [52]
Steyr M Steyr Mannlicher 9x19 mm YO  Avusturya 1999
Steyr M1912 Steyr Mannlicher 9 mm Steyr YO  Avusturya-Macaristan 1912 [53]
Steyr TMP Steyr Mannlicher 9x19 mm MT  Avusturya 1990'lar
Tanfoglio T95 Tanfoglio 9x19 mm YO  İtalya 1998
Tanfoglio Combat Sport Tanfoglio 9x19 mm YO  İtalya 2000s
Tanfoglio Force Tanfoglio 9x19 mm YO  İtalya 1997
Taurus PT 24/7 Taurus (manufacturer) 9x19 mm
.40 S&W
.45 ACP
YO  Brezilya 2004
Taurus PT92 Taurus (manufacturer) 9x19 mm YO  Brezilya 1983
Taurus Millennium PT140 Taurus (manufacturer) .40 S&W YO  Brezilya 2005
Taurus Millennium PT145 Taurus (manufacturer) .45 ACP YO  Brezilya 2005
Taurus PT1911 Taurus (manufacturer) .45 ACP YO  Brezilya 2005
TC-10 Enfield 9x19 mm MT  Birleşik Krallık 19??
Zigana C45 TİSAŞ .45 ACP YO  Türkiye 2000s [54]
Zigana K TİSAŞ 9x19 mm YO  Türkiye 2000s [55]
Zigana M16 TİSAŞ 9x19 mm YO  Türkiye 2000s [56]
Zigana T TİSAŞ 9x19 mm YO  Türkiye 2000s [57]
Tokarev TT-30 Fedor Tokarev 7.62x25mm Tokarev YO  Sovyetler Birliği 1930
Tokarev TT-33 Fedor Tokarev 7.62x25mm Tokarev YO  Sovyetler Birliği 1933
TP-82 bilinmiyor .50 BMG ÇN  Sovyetler Birliği 1986
Trejo pistol Armas Trejo S.A. Zacatlan .22LR / .380 ACP YO  Meksika 1950s
Type 14 Nambu Kijiro Nambu 8x22mm Nambu YO  Japonya 1925
Type 64 pistol Norinco 7.62x17mm Type 64 YO  Çin 1960 [58]
Type 77 pistol Norinco 7.62x17mm Type 64
9x19 mm
YO  Çin 1976 [59]
Type 80 pistol Norinco 7.62x25mm Tokarev MT  Çin 1980
Type 94 Nambu Kijiro Nambu 8x22mm Nambu YO  Japonya 1934
UZI Pistol Israel Military Industries 9x19 mm MT  İsrail 1980s [60]
VBR-Belgium CQBW VBR-Belgium 7.92x24mm
5.7x28mm
4.6x30mm
YO  Belçika 2000
Vektor CP1 Denel 9x19 mm YO  Güney Afrika 1996
Vektor SP Denel 9x19 mm YO  Güney Afrika 1992
Vis pistol Fabryka Broni 9x19 mm YO  Polonya 1935
Volkspistole Mauser 9x19 mm YO  Almanya 1940s
Walther P5 Walther arms 9x19 mm YO  Almanya 1970s
Walther P22 Walther arms .22 LR YO  Almanya 1996
Walther P38 Walther arms 9x19 mm YO  Almanya 1938
Walther P88 Walther arms 9x19 mm YO  Almanya 1988
Walther P99 Walther arms 9x19 mm
.40 SW
YO  Almanya 1996
Walther PP Walther arms .22 LR
.380 ACP
YO  Almanya 1929
Walther PPK Walther arms .22 LR
.380 ACP
YO  Almanya 1931
Walther PPS Walther arms 9x19 mm
.40 SW
YO  Almanya 2007
Walther TPH Walther arms .22 LR
.25 ACP
YO  Almanya 1961
Welrod Inter-Services Research Bureau .32 ACP TA  Büyük Britanya 1938 [61]
Zamorana CAVIM 9x19 mm YO  Venezuela 2005
Zastava M57 Zastava 7.62x25 Tokarev YO  Sırbistan 1957
Zastava M70 Zastava .32 ACP
.380 ACP
YO  Sırbistan 1970
Zastava CZ99 Zastava 9x19 mm YO  Sırbistan 1990'lar
Zastava CZ999 Zastava 9x19 mm YO  Sırbistan 1999
Zastava CZ05 Zastava 9x19 mm YO  Sırbistan 2005

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Genel
  • World Guns (İngilizce)
  • Guns Recognition Guide Terry Gander, May 2005, ISBN 0007183283 (İngilizce)
  • Illustrated Directory of 20th Century Guns David Miller, June 2003, ISBN 0760315604 (İngilizce)
  • Jane's Gun Recognition Guide Richard D. Jones, June 2008, ISBN 0061374083 (İngilizce)
Özel
  1. ^ "AKDAL Arms". Akdalarms.com. http://www.akdalarms.com/ghost.html. Erişim tarihi: 2009-07-02. 
  2. ^ a b "ALFA Combat". World.Guns. http://world.guns.ru/handguns/hg127-e.htm. Erişim tarihi: 2009-10-06. 
  3. ^ Modern Small Arms - Ian Hogg, ISBN 1-85841-075-4 Şablon:Page needed
  4. ^ Luc GUILLOU & PHILIPPE GOURIO,The Astra Guns, Pardès Editions, 1991
  5. ^ "Astra A-80, A-90, A-100 (Spain)". Modern Firearms. http://world.guns.ru/handguns/hg81-e.htm. Erişim tarihi: 2009-07-09. 
  6. ^ "AMT Automag III". Kitsune.addr.com. http://www.kitsune.addr.com/Firearms/Auto-Pistols/AMT_Automag_III.htm. Erişim tarihi: 2009-10-10. 
  7. ^ Detailed analyses of the AMT Automag
  8. ^ a b Hartink, A.E. (2002). The Complete Encyclopedia of Pistols and Revolvers. Edison, New Jersey: Chartwell Books, Inc. ss. 87–88. ISBN 9780785815198. 
  9. ^ ^ Wilson, R. L. "Ruger & His Guns; A History Of The Man, The Company And Their Firearms." 1996. ISBN 07-8582-1031
  10. ^ Hogg, Ian; Gander, Terry Jane's Guns: Recognition Guide London and New York City: HarperCollins Publishers. Fourth Edition, 2005. ISBN 0-00-718328-3
  11. ^ Hornady (2003). Hornady Handbook of Cartridge Reloading. vol I (6th Edition bas.). Grand Island, NE, USA: Hornady Mfg Co. ss. 710. 
  12. ^ "Current Guns". Beretta Web. http://www.berettaweb.com/418/Beretta%20418.htm. Erişim tarihi: 2009-10-10. 
  13. ^ Blue Book of Gun Values, 26th Edition, S. P. Fjestad ISBN 1-886768-55-2
  14. ^ Bishop, Chris (2006). The Encyclopedia of Small Arms and Artillery. Grange Books. ss. 202–203. ISBN 978-1-84013-910-5. 
  15. ^ http://handguns.g00net.org/Beretta/PicB_950_jetfire.jpg
  16. ^ "Pistolul Beretta, md. 1934, cal. 9 mm". WorldWar2.ro. http://www.worldwar2.ro/arme/?language=ro&article=274. Erişim tarihi: 2009-10-10. 
  17. ^ Woźniak, Ryszard. Encyklopedia najnowszej broni palnej - tom 3 M-P. Bellona. 2002. pp106–107.
  18. ^ Modern Firearms – Beretta 8000 Cougar pistol
  19. ^ "Beretta PX4 Storm Subcompact Pistol". http://www.gunsholstersandgear.com/2008/05/29/beretta-delivering-px4-storm-sub-compact-pistol-on-june-1/. 
  20. ^ Bergman Bayard Model 1910-21 by Dennis Adler
  21. ^ http://marina.fortunecity.com/harbour/347/10mmjay/jbrenwitn.jpg
  22. ^ Hartink, A.E. (1996). The Complete Encyclopedia of Pistols and Revolvers. Chatwell Books, Inc., p. 87. ISBN 0-7858-1971-5
  23. ^ Browning Catalog
  24. ^ Hi-Tec/Gonz Pistol
  25. ^ missingauthor (May 2004). "missingbaşlık". Small Arms Review 7 (8): missingpages. 
  26. ^ Military Small Arms of the 20th Century, Hogg, Ian; Weeks, John
  27. ^ Marchington, James (2004). The Encyclopedia of Handheld Weapons. Miami: Lewis International, Inc.. ISBN 9781930983144. 
  28. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w "Glock Pistol Models". Glock. http://www.glock.com/english/index_pistols.htm. Erişim tarihi: 2009-10-10.  List of current Glock pistols
  29. ^ "Heckler & Koch HK P11 Underwater Pistol". Modern Firearms. http://world.guns.ru/handguns/hg209-e.htm. Erişim tarihi: 2008-03-29. 
  30. ^ [A.E. Hartink, The Complete Encyclopedia of Pistols and Revolvers]
  31. ^ http://www.m1911.org/hogueavenger.htm
  32. ^ Maze, Robert J. Howdah to High Power. Tucson, Arizona: Excalibur Publications, 2002. ISBN 1-880677-17-2
  33. ^ Silveira v. Lockyer, 2002, 9th Circuit
  34. ^ Kommando LDP at Securityarms
  35. ^ John Henry Walsh, The Modern Sportsman's Gun and Rifle: Including Game and Wildfowl Guns, Sporting and Match Rifles, and Revolvers (Cox, London, 1884) Page 439
  36. ^ Hogg, Ian V. Pistols of the World, 3rd Edition. Northbrook, IL: DBI Books, 1992, p. 194.
  37. ^ "MAC-10 From the U.K". Securityarms.com. http://www.securityarms.com/20010315/galleryfiles/2900/2939.htm. Erişim tarihi: 2009-10-10. 
  38. ^ ^ "Ingram MAC Model 10 / M10 and Model 11 / M11 submachine guns (USA)".http://world.guns.ru/smg/smg22-e.htm. Retrieved 2007-10-10.
  39. ^ Bishop, Chris (Editor) (1998). Guns in Combat. Kent, UK: Grange Books. ISBN 1-84013-083-0. , Page 93
  40. ^ "9 mm MGP-14 pistol (Peru), PISTOLS". Jane's Information Group. 2003-06-02. http://www.janes.com/extracts/extract/jpse/jpse0102.html. Erişim tarihi: 2009-01-31. [ölü/kırık bağlantı]
  41. ^ "9㎜機関拳銃" (Japanese). http://militaryroom.chips.jp/newpage65.html. Erişim tarihi: 2009-01-13. 
  42. ^ "Splash, Splash, You're Dead: The Military's Next-Gen Water Gun". Wired. http://www.wired.com/science/discoveries/news/2007/06/underwater_guns. Erişim tarihi: 2008-03-28. 
  43. ^ James, Gary. Handguns. Guns & Ammo, February 2003
  44. ^ "1911", Garry James, gunsandammo.com
  45. ^ Modern Firearms
  46. ^ Jones, Richard (2009). Jane's Infantry Weapons 2009–2010. Jane's Information Group. p. 69. ISBN 0710628692
  47. ^ Modern Firearms
  48. ^ "Remington Arms' Firearm Model History for the XP-100"
  49. ^ Larry Kelly, J. D. Jones. Hunting for Handgunners. Book Sales, 1990. ISBN 978-0873491099.
  50. ^ Long, Duncan (1986). Assault Pistols, Rifles, and Submachine Guns. Boulder, Colorado: Paladin Press. p. 18. ISBN 0-87364-353-4
  51. ^ Firearms, the illustrated guide to small arms of the world by Chris McNab
  52. ^ Thompson, Leroy (1999). "Machine Pistols". Petersen Publications. ss. 43–44. 
  53. ^ McNab, Chris. Twentieth-Century Small Arms. Hoo, Rochester, Kent: Grange Books, 2002. ISBN 9781840133813
  54. ^ TİSAŞ
  55. ^ TİSAŞ
  56. ^ TİSAŞ
  57. ^ TİSAŞ
  58. ^ "64式7.62毫米手枪" (Simplified Chinese). 2006-02-27. http://www.jungong.cn/junshitiandi/ShowArticle.asp?ArticleID=15582. Erişim tarihi: 2008-07-21.  [ölü/kırık bağlantı]
  59. ^ "人民军队装备之轻武器" (Simplified Chinese). liurong.yuexiu.gov.cn/. http://liurong.yuexiu.gov.cn/renwu/qingwuqi.asp. Erişim tarihi: 2008-07-07. 
  60. ^ Modern Firearms Page
  61. ^ Fredric Boyce and Douglas Everett SOE The Scientific Secrets

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]