NSDAP/AO

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Nazi Party/Foreign Organization
NSDAP/AO (German)
Parteiadler
Organization overview
Formed 1 Mayıs 1931; 92 yıl önce (1931-05-01)
Dissolved 8 Mayıs 1945; 78 yıl önce (1945-05-08)
Organization executives Şablon:Plainlist/styles.css sayfası içerik yok.

Nazi Partisi/Yabancı Örgüt, Nazi Partisi'nin bir şubesiydi ve 43. ve bölgesel olmayan tek Gau]] ("bölge") Almancada kuruluş NSDAP/AO olarak anılır; "AO", Almanca AlmancaAuslands-Organisation bileşik kelimesinin kısaltmasıdır ("Yabancı Kuruluş"). Her ne kadar AlmancaAuslands-Organisation tek kelime olarak doğru bir şekilde yazılacağı için, Naziler kısa çizgi ile eski bir yazım seçtiler.

Alman İmparatorluğu dışında yaşayan Nazi Partisi üyeleri, bu özel Parti departmanında bir araya toplandı 1 Mayıs 1931'de Reich Organizasyon Lideri'nin (Almanca inisiyatifiyle "AO" kuruldu.) AlmancaGregor Strasser ve yönetimi Hans Nieland'a verildi. 8 Mayıs 1933'te Hamburg polis teşkilatının başına geçtiği için görevinden istifa etti; onun yerine Ernst Wilhelm Bohle geçti. Yalnızca Alman pasaportuna sahip gerçek Alman İmparatorluğu vatandaşları AO'ya üye olabilirdi Alman kökenli kişiler, etnik Almanlar, Yaşadıkları ülkenin vatandaşlığına sahip olanların Nazi Partisi'ne girişi reddedildi.

Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

1928'de Paraguay ve Brezilya'dan parti üyeleri ilk kez birleşti. 1930'da İsviçre ve Amerika Birleşik Devletleri'nde benzer gruplar kuruldu. Bu dernekler, ancak kurulmasından sonra Nazi Partisi tarafından resmen tanındı. Yerel Grup Buenos Aires 7 Ağustos 1931'de kabul edildi, ardından Paraguay Ulusal Komitesi (20 Ağustos 1931) ve Yerel Grup Rio de Janeiro (5 Ekim 1931) geldi 1932'den 1934'teki yasağına kadar, Güney Afrika Birliği'nde oldukça popüler olan (bkz . Alman Namibyalılar) ve eski Alman Güney-Batı Afrika'sında (bugünkü Namibya) çok sayıda ofisi bulunan bir ulusal komite vardı. Nazi Partisi Yerel Grupları en az 25 "parti yoldaşı" içeriyordu.

NSDAP/AO'nun temel sorumlulukları ideolojik eğitim ve tüm parti üyelerinin Alman ulusunun çıkarlarıyla uyumlu olmasını sağlamaktı. Yurtdışında yaşayan tüm Parti üyelerini (ve Nazi Partisi'ne bağlı kuruluşların üyelerini) gevşek bir şekilde bağlı bir grupta birleştirmeyi ve onları Almanya'nın iyiliği için Nazi Partisi'nin felsefesi, ideolojisi ve siyasi programları konusunda eğitmeyi amaçlıyordu AO bir Beşinci Kol örgütü değildi ve aşağıdakileri içeren on temel ilkeye bağlı kaldı:

  1. "Misafir olduğunuz ülkenin kanunlarına uyun."
  2. "Misafir olduğun ülkenin iç siyasetine vatandaş baksın, sohbetle de olsa bu işlere karışma."
  3. "Kendinizi herkese, her durumda, bir NSDAP parti üyesi olarak tanıtın."
  4. "Her zaman NSDAP hareketi adına konuşun ve hareket edin, böylece yeni Almanya'yı onurlandırın. Dürüst, onurlu, korkusuz ve sadık olun."
  5. "Sizin kanınızdan, tarzınızdan ve kişiliğinizden olan tüm Alman arkadaşlarınıza dikkat edin. Sınıflarından bağımsız olarak onlara yardım edin. Hepimiz insanlarımızın yaratıcılarıyız."

Bu ilkeler, Almanlara ve genel olarak Almanya'ya karşı olumlu bir tutum geliştirmeyi ve olabildiğince çok yabancıyı Nazi Partisinin Almanya ve dolayısıyla dünyanın geri kalanı için doğru seçim olduğuna ikna etmeyi amaçlıyordu.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]