Kara Cephe (Almanya)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kara Cephe bayrağı

Devrimci Nasyonal Sosyalistlerin Savaş Birliği (Almanca: Kampfgemeinschaft Revolutionärer Nationalsozialisten, KGRNS), daha yaygın olarak Kara Cephe olarak bilinir (Almanca: Schwarze Front), Otto Strasser tarafından 1930'da Nazi Partisi'nden (NSDAP) kovulmamak için istifa ettikten sonra kurulan siyasi bir gruptu.[1][2]

Strasser, Nazi Partisi'nin orijinal anti-kapitalist duruşu olarak gördüğü şeyi sürdürmek için Kara Cephe'yi kurdu. Strasser'in ihanet olarak gördüğü Adolf Hitler tarafından büyük ölçüde görmezden gelinen 1920'deki 25 maddelik Programının birkaç maddesinde somutlaştırıldı. Kara Cephe, partide bölünmeye neden olmayı amaçlayan eski radikal Nazilerden oluşuyordu. Grup, Alman Devrimi adlı bir gazete yayınladı.[1] Kara Cephe, hala birkaç Strasserite grubu tarafından kullanılan çapraz çekiç ve kılıç sembolünü benimsedi.

Hiçbir zaman birkaç binden fazla üyesi olmayan Kara Cephe,[2] Nazilere etkili bir şekilde karşı koyamadı. Hitler'in Almanya Şansölyesi olarak iktidara gelmesi bardağı taşıran son damla oldu. Nazilerin geri kalan anti-kapitalist unsurları, 1934'te Otto'nun ağabeyi Gregor Strasser'in öldürüldüğü Uzun Bıçaklar Gecesi sırasında ortadan kaldırıldı. Strasser daha önce, Otto'nun kendi başına hareket etme eğilimi yüzünden kardeşiyle yollarını ayırmıştı.[2] Otto Strasser, Üçüncü Reich yıllarını önce Çekoslovakya'da ve daha sonra Kanada'da sürgünde geçirdi.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Wistrich, Robert S. (4 Temmuz 2013). Who's Who in Nazi Germany. Routledge. s. 248. ISBN 9781136413810. 
  2. ^ a b c Ullrich, Volker (2017). Hitler: Ascent: 1889-1939. Jefferson Chase tarafından çevrildi. New York: Vintage. s. 228. ISBN 978-1-101-87205-5.