Kullanıcı mesaj:Noumenon/Arşiv/2

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Başlık yazısı[kaynağı değiştir]

  • Hakaret veya kişisel saldırı içeren hiçbir mesaj yanıtlanmayacaktır. Unutmayınız ki hakaret ve kişisel saldırı Vikipedi'de kabul edilemezdir ve cezaya yol açabilir. Vikipedi-dışı mesajlar da yanıtlanmayacak ve sayfadan çıkarılacaktır. Daha fazla bilgi için: Vikipedi:Kişisel saldırı yok. Ayrıca yeni mesaj eklerken lütfen + sekmesini kullanın. Belirli tiplerdeki mesajlar cevaplanmayabilir veya cevap yerine buraya giden bir bağlantı alabilirsiniz. İsterseniz burayı mesaj atmadan okuyun. Teşekkürler, iyi çalışmalar...

Mesaj atmadan önce bu, şu ve o kural sayfalarını, daha önce okumamışsanız, okumanız tavsiye ve rica edilir.

geçmiş.



Tarafsızlık konusu, devam[kaynağı değiştir]

Kusura bakmayın, görüşlerinize hiçbir şekilde katılamayacağım. Eldarion'a mesajımı "kişisel saldırı" saymanızı inandırıcılıktan pek uzak buluyorum. Ayrıca kişisellikten kaçınma politikası ansiklopedi sayfası için geçerlidir, kullanıcıların tartışma sayfası, TAM TERSİNE, kişisel görüşlerin bildirilmesi için vardır. Sizin bana yönelttiğiniz eleştiriler de, doğal olarak, kişiye yönelik eleştirilerdir. Bence genel kuralları bu kadar lastikli ve öznel değerlendirmelere alet etmemeniz gerekir.

Müslümanlık ve laiklik hakkındaki yorumlarınızı da en iyimser ihtimalle "öküz altında buzağı aramak" deyimiyle ifade edebiliyorum. Dünyada müslüman nüfuslu 46 ila 49 ülkeden Türkiye ve eski Sovyet cumhuriyetleri hariç hiç biri laik değilse, bundan müslümanlıkla laiklik arasında AMPİRİK bir zıtlık olduğu sonucu çıkar. Bütün dünya da bunu böyle bilir. Bundan dolayı da dünyada (biliyorsunuz, dünya Türkiye'den ibaret değil), dünyada, Türkiye hakkında yazılan yazıların nereden bakarsanız yarısı "nüfusu müslüman olduğu halde laiktir vs." gibi bir tanıtıcı ibare kullanır, bu da genelde "övücü", olumlu bir cümle sayılır. Otuz yıldan beri iyi kötü New York Times ve Guardian okurum, bu aptal cümleyi görmeden bir ay geçirdiğimi hatırlamıyorum.

Kendimi tekrar edeceğim, üzgünüm. Asıl sizin tarafsızlık/tarafgirlik anlayışınızda bir problem olduğunu düşünüyorum. Yönetici olmanız da bir şey değiştirmez, ancak sorunu ağırlaştırır.

Saygılarımla, --Zenci fil 12:29, 12 Eylül 2007 (UTC)

Koy muhtarlari[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Konu Köy Çeşmesi'nde tartışılmıştı. Araştırdık, köy muhtarlarını doğrulamak için kullanabileceğimiz genel bir kaynak yok. Tekil tekil bazı köyler kendi web sitelerinde muhtarlarına da yer veriyorlar o da en fazla son muhtarları ile ilgili oluyor. Muhtar listeleri ise her gün vandalizme uğruyor ve eklenen adları/çıkarılan adları doğrulamamız mümkün değil. Oysa nüfus, şehre uzaklık gibi verilerin çoğu doğrulanabilir. Muhtar listelerini bu sebeple çıkarıyorum; eğer birisi gelip, kaynak göstererek (gelmiş, geçmiş ve şimdiki) muhtarları hakkında bilgi eklerse elbette silmeyeceğim/silmeyiz. Fakat şu an için a) doğrudan kaynaksız, b) yoğun vandalizmin hedefi, ve c) topluluğun bunu bir sorun olarak görüp bir sorun olarak tanımlamış olmasından hareketle ilgili bilgileri çıkarıyorum. Muhtarlara yer yok demek değil bu (dikkat ederseniz muhtar başlığı kalıyor) sadece o an oradaki doğrulanabilir olmayan ve büyük ihtimalle doğrulanabilmesine el verecek kaynak bulunmayan bilgi çıkıyor - ileride kaynağıyla eklemek isteyen olursa, ekleyebilir. İsterseniz Köy Çeşmesi arşivlerini karıştırarak ilgili tartışmayı bulabilirsiniz; sanırım bu senenin arşivlerindeydi. Teşekkürler, iyi çalışmalar... -Noumenon mesajkatkılar 11:33, 12 Eylül 2007 (UTC)

Evet, tartismayi biliyorum; hatta hatirlasan bu konuda aciklamam da vardi. Muhtarlar konusunu cok onemli bulmamakla birlikte, bu tur kati kurallamalardan yana degilim. Madde olarak cevap verecek olursam a) evet kaynaksiz, ve tek kaynaksiz icerik degil b)Diger iceriklerden daha fazla bir vandaliz soz konusu degil - yani bir degisiklik savasi ya da sert tartisma acisindan (benim tespitim 10'a bir ya da daha az ), c) ilgili tartismadan bu sonuc cikmamis ama istersen toplulukla bu konuyu aciklaga kavusturabilirsin. Dedigim gibi bu tur muallak konularda sert kurallardan yana degilim; esnek birakalim. Ileride bunlarin da bir sekilde oturacagina eminim. Tesekkurler, Citrat 16:11, 12 Eylül 2007 (UTC)
Hatirlaririm, 5 temel tas'tan biri de kati kural koymamaktir. Bu kadar uzerinde durmaya gerek yok. Toplulugun konsensusu varsa (ref?), sorun degil ama bunlar dogrulanabilir (sadece simdi degil). Saygilar, Citrat 17:22, 12 Eylül 2007 (UTC)
  • Selam Noumenon, yukarıdaki mesajlara haddim olmayarak göz attım da. İlgili tartışma burada. Orada da belirttiğim üzere, muhtar adlarının yanına kaynak sitenin bağlantısını verelim. Kaynaksız isimleri silelim. Ama listenin tamamen çıkarılmasına ben de Citrat gibi taraftar değilim. Belki önümüzdeki günlerde yerel yönetimlerle ilgili geniş kapsamlı bir site hazırlanır ve geçmişe dönük muhtarlıklar açıklanır orada. O zaman kaynaksızlık sorunu ortadan kalkmış olacak. İleriye yönelik düşünüldüğünde bu listelerin kaldırılmaması taraftarıyım. Ayrıca şurada seni bekleyen bir olay var. Ben dilimin döndüğünce kullanıcıya izahatta bulunmaya çalıştım ama sen de bi baksan iyi olur. Kolay gele.. --maderibeyzamsj 14:22, 13 Eylül 2007 (UTC)

Selamlar. Ana Sayfa'da resmin altındaki "Witness of V-2 damage on main intersection in Antwerp, Belgium." cümlesini çevirebilir miyiz? "Antwerp, Belçika'da ana kavşakta V-2 füzesinin yarattığı hasar]] desek? V-2 füzesi maddesini de dün açtım şansa :) --Khutuckmsj 00:51, 14 Eylül 2007 (UTC)

IRC cloak request[kaynağı değiştir]

I am noumenon on freenode and I would like the cloak wikipedia/noumenon. Thanks. --Noumenon mesajkatkılar 03:44, 18 Eylül 2007 (UTC)

İyi geceler[kaynağı değiştir]

Şuraya bir bakman mümkün mü? Ben bi fark göremedim, ne değişikliği bu? Teşekkürler, iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 20:16, 18 Eylül 2007 (UTC)

Teşekkürler. Sonuç: bir gözlük edinmem gerek Levent Abi ileti 20:23, 18 Eylül 2007 (UTC)

Kaydettikten sonra bana da garip gelmişti zaten.Değiştireceğim hemen.Saygılar.. --Çağatayileti 17:04, 19 Eylül 2007 (UTC)


Saçmalamıyorum ama sildim ve lütfen saçma sözcükleri asıl siz kullanmayınız. --SBMileti 20:22, 19 Eylül 2007 (UTC)

Seçkin Madde[kaynağı değiştir]

Hayatın içinde çok önemli olduğuna inandığımız bir madde olan Çocuk hakları'nın gelişmesi, yetkin düzeye gelince de Seçkin Madde adayı gösterilmesi ve sonucu aşamasına kadar desteğinizi rica ediyorum. Sevgi ve saygılarımla. NOT: Bu ileti, ortak gönderim kapsamında değiştirilmeden birden fazla kullanıcıya yazılmıştır. Levent Abi ileti 20:44, 20 Eylül 2007 (UTC)

Merhaba[kaynağı değiştir]

Uzun ve ilgili yanıtından dolayı teşekkürler sevgili Nou. Aslında SM olup-olmaması o kadar önemsediğim bir şey değil. Günün maddesi vb. bir duruma gelmesi de benim için önemli ve yeterli. Burda amaç, insanların konuya ilgisini çekmek. Üstelik senin de gördüğün gibi maddenin sürekli güncel olması, bu ilgiyi sıcak tutmak için iyi bir sebep. Ve çok zor olduğu da bir gerçek. Ama hevesim kırılmayacak; elimden gelen ne varsa yapacağım, gerekirse her gün en az bir madde eklemek ilkemi de çiğnerim. Pek hoşlanmadığım kullanıcılara, hatta yeni kullanıcılara da bu çağrımı yapmayı düşünüyorum. Dediğin gibi kaliteli madde seviyesine gelip en azından dikkat çeksin, herkes okusun, bu konuda bilinçlenme artsın. Ne kadar çok kişi okursa, ne kadar çok kişi bu konuda bir kelime fazla bilgi edinirse o kadar çok kârdayız demektir. Ülkemizin de dünyanın da buna ihtiyacı var: çocuklar hayatın geleceği çünkü. Bugüne kadar "bir maddem SM olsun, anasayfaya çıksın.." vb düşüncelerim yoktu. Bundan sonra da olacağını sanmıyorum. Ve.....Vikipedi topluluğunun beni bu konuda yalnız bırakmayacağına inanıyorum. İnadına "hala insanlar duyarlı" bence. Sevgi ve saygılar. Levent Abi ileti 04:45, 21 Eylül 2007 (UTC)


Çocuk hakları gibi önemli ve ciddi bir maddeye katkıda bulunduğunuz ya da olumlu yanıt verdiğiniz için için teşekkür eder; aşağıdaki şiiri armağan olarak kabul etmenizi rica ederim (çünkü "adam olduğunuzu" düşünüyorum). Sevgiler. Çoğaltılmış mesajdır Levent Abi ileti 19:19, 21 Eylül 2007 (UTC)



ADAM OLMAK
Çevrende herkes şaşırsa,
bunu da senden bilse,
sen aklı başında kalabilirsen eğer,
herkes senden kuşku duyarken hem kuşkuya yer bırakır,
hem kendine güvenirsen eğer,
bekleyebilirsen usanmadan,
yalanla karşılık vermezsen yalana,
kendini evliya sanmadan
kin tutmayabilirsen kin tutana.
Düşlere kapılmadan düş kurabilir,
yolunu saptırmadan düşünebilirsen eğer,
ne kazandım diye sevinir, ne yıkıldım diye yerinir,
ikisine de vermeyebilirsen değer,
söylediğin gerçeği eğip büken düzenbaz,
kandırabilir diye safları, dert edinmezsen,
ömür verdiğin işler bozulsa da yılmaz,
koyulabilirsen işe yeniden.
Döküp ortaya varını yoğunu,
bir yazı turada yitirsen bile,
yitirdiklerini dolamaksızın dile
baştan tutabilirsen yolunu.
Yüreğine, sinirine dayan diyecek
direncinden başka şeyin kalmasa da,
herkesin bırakıp gittiği noktada,
sen dayanabilirsen tek.
Herkesle düşüp kalkar, erdemli kalabilirsen,
unutmayabilirsen halkı, krallarla gezerken,
dost da düşman da incitemezse seni,
ne küçümser, ne büyültürsen çevreni
her saatin her dakikasına
emeğini katarsan hakçasına
her şeyi ile dünya önüne serilir,
üstelik oğlum, adam oldun demektir...
Rudyard Kipling (1865-1936)


sevgili noumenon[kaynağı değiştir]

anan adlı kullanıcının adı küfüre kışkırtıcılık yapıyor.kullanıcı mesaj:anan yazın öyle çıkıyor.engellemenizi öneririm


sevgiler ilkebay






imzam ibay

Haklısınız Zenci Filin yaptığı yanlış--Sabri76mesaj 16:27, 22 Eylül 2007 (UTC)

Merhaba.Bir uygunsuz kullanıcı adı var.VP:Ş'de belirttim.Bir bakabilirmisiniz.Şimdiden teşekkürler.Kolay gelsin.Sağlamcıileti 16:59, 22 Eylül 2007 (UTC)

Merhabalar, Bu mesaj gereği bir denetçi çalışması yapılabilir mi? Ayrıca Citrat'a attığı bu mesaj gereği daha önce hiç engel almamış Kaptann'ın süresiz engelli Kullanıcı:YoungOttoman olduğunu düşünüyorum. Kolay gelsin, iyi çalışmalar--Atacameñoileti 09:14, 23 Eylül 2007 (UTC)

Merhaba, Özgüre ulaşamıyorum. Kendisi vikisözlükteki tek bürokrat. Yönetici ve Bot statüsü atanması gerekiyor. Başka kim yetkili olabilir. (diğer steward ların yetkisi var mıdır) Kolay gelsin. --Vikiwiki 12:54, 24 Eylül 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Sevgili Noumenon, tebrik ve şablon için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum... Sevgiler, iyi çalışmalar... --Elmacenderesi E=mc2 21:06, 24 Eylül 2007 (UTC)

Çok teşekkürler, kolay gelsin.. --Metal Militia ileti 17:20, 28 Eylül 2007 (UTC)

  • Teşekkür ederim Noumenon, sağolasın. --Mskyrider ileti 17:27, 28 Eylül 2007 (UTC)

Bu maddeye ne yapsak?. Çok eski bir maddeye sil konmuş. Sanki kes-yapıştır--Atacameñoileti 01:30, 29 Eylül 2007 (UTC)

Merhabalar, temelde haklı da olsanız sahiplenilmiş maddelerin diğer hiç bir sorunu olmasa da sahiplenme sorunu devam ettiği müddetçe radikal değişikliklere açık olduğunu düşünüyorum. Seçkinlik seviyesine ulaşmış maddeler ise benim şahsi görüşüme göre artık rötuşları kalmış maddeler olmalı. Sabit fikirli bir düşünceye sahip değilim ve bu sezgimde yanılıyor da olabilirim, ancak madde veya buna benzer maddeler hakkında bu sezgimden kurtulmadan destek vermemeyi kendi adıma uygun buluyorum. İsim kutlamanız için teşekkürler--Atacameñoileti 23:02, 6 Ekim 2007 (UTC)


Yönetici Şikayeti[kaynağı değiştir]

Şu şikayet ile ilgilenmenizi rica ediyorum. http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:%C5%9Eik%C3%A2yet/Y%C3%B6netici#Kullan.C4.B1c.C4.B1:Kibele_2 --88.240.0.10 09:18, 7 Ekim 2007 (UTC)

Bayram tebriği ve lokumu[kaynağı değiştir]

Şeker Bayramı'nızı en içten dileklerimle kutlarım. Sevgilerimle, --Bahar (yine ben, Vikikardeşiniz!) 14:52, 11 Ekim 2007 (UTC)
  • Bayramınızı tebrik ediyorum.. (Lokumdan buyurun..) --Hasan Sami 05:31, 11 Ekim 2007 (UTC)
Yöresel yemeğimiz, bayrama uygun olmasa da elimden gelen bu
Bayramın kutlu olsun... --Elmacenderesi E=mc2 12:32, 12 Ekim 2007 (UTC)

İyi Bayramlar[kaynağı değiştir]

Ben sizden önce davranayım dedim :-). Size tatlı ikram edemiyorum ama Iğdır yöresinin yemeği olan Kuymağı armağan ediyorum.--Sabri76mesaj 17:29, 11 Ekim 2007 (UTC)


Engellemeyi sizin vermemiş olmanız (doğru ya da değil) incelemeniz için bir engel teşkil ediyor mu vikipedi politikaları çerçevesinde? Bence etmiyor ama durup bir bakmamışsınız bile. Baksaydınız belki arkadaşınızı uyarabilirdiniz belki bir hata vardır vikipedi kuralları çerçevesinde. Bakın yöneticiler bişey bilmiyor, cahil demedim vikipedi kuralları çerçevesinde hata yapmış olabilir diyorum. Gönül rahatlığıyla konuşabilirim vikipedi politikalarınca diyerek; sonuna öğrenirseniz, bilmeniz gereken falan eklediğimde hatta daha süper oluyor. Mesela mach cümlelerini dikkatli seçmiş; Kullanıcının davranışsal izlerden Kullanıcı:SONSAVASCI oldugunun aşikar olması dahası sadece kişileri yıpratma amaçlı girdiğinin katkılarından görülebileceği üzere ciddiye alma durumum pek olmadı yıpratma amaçlı girdi demiş tabii kişisel saldırı değil bu. diğer vikipedistlerin gözünde itibarını düşürmüyor. aşikar çünkü diğer kullanıcıyla aynı olduğu ciddiye almaya gerek yok. Yeni gelen ya da gelmeyen bir vikipedist cümlelerini dikkatli seçer diğer vikipedistlere ince ince dokundurabilir ama bunu bilmeyenler engelleniyor. eldarion'un yazısında kişisel saldırı olmadığını daha öncede söyledim. ve kullanıcı sayfanızı daha önce görmüştüm ilk vikipediye geldiğim zamanlarda. ona öyle yaptın öyleyse bunada böyle yap demiyorum. yöneticilerin neden farklı davrandığını öğrenmek istiyorum. eldarion açık şekilde söylemiyor gidin öğrenin diyor, eleştirilere tahammülünüz yok demiyor eleştirilere tahammülsüz olduğunuzu anlamıyorum diyor (yaklaşık). Bakın ben bunu sd devriyeleri sırasında gördüm yoksa muhtemelen atlardım. yönetici olması için oy verdiğim kişilerin böyle şeyler yapması beni çok üzdü. (bunu üzdü şeklinde kullanıyorum ayrıca kimseye yöneticiler bilerek ya da bilmeyerek birilerini kayırıyor şeklinde kullanmalarını tavsiye etmiyorum. çünkü bu suç vikipedi kuralları çerçevesinde.) Neyse iyi bayramlar diliyorum. Kolay gelsin. hayrola'nın 2. engellenmesini sizin için alayım buraya. ben tamamını okudum umarım sizde okursunuz. xxx kısmi paranoyakça olan. Umarım gerekli uyarıları yaparsınız bana ya da başkalarına.

Mach

Gerçeklere hareket edelim... cümleside şikayet yolunu gerçek kullanıcı adıyla değilde gizlenerek yapan bir kullanıcının belirtmeside oldukça manidar ve ironik

Hayrola

Gerçek kullanıcı adım şudur: Özel:Contributions/85.103.83.96. Anonim takılmaktayım. Heralde birşey gizlemeye çalışan kişi Hayrola diye nick seçmezdi değil mi? :) Bana yazılan mesajlar kaybolmasın diye üye oldum. Lütfen bana artık xxxxxxx yaklaşmayınız. Beni aşağılamayınız ve beni vikipediden soğutmayınız.

tekrar kolay gelsin ve iyi bayramlar. --Sophia 13:07, 12 Ekim 2007 (UTC)

Gerçekten haklısınız, konuyu olduğu, bulunduğu yerde tartışmam gerekirdi. Ama "abilik taslamak" vb. haketmediğim onca öyle hakaret ve kişisel saldırı aldım ki.. farkındaysanız şikayet sayfasına bile yansıtmadım konuyu. kendi halimde sessizce hergün bir madde girmeye, sdd yapmaya, düzeltme vb. katkıda bulunmaya çalışırken bu tavra maruz kalmakla daha fazla sessiz kalamadım, yaptığım sadece küçük bir iğnelemeydi, öteye de geçmedim. sürdürmeye niyetim yok ancak bundan sonra malum kişiye karşı aynı hoşgörü (1) ve anlayışla bakmayacağım kesindir. dostça uyarınıza sevindim, hataların gösterilmesi insanı daha doğru yolda ilerlemeye teşvik eder. iyi bayramlar dilerim, sevgilerimle.

(1)Plenumcahmber'in adaylık sayfasında, daha önceki sataşmalarına karşın, "umarım düzelir ve benim de oyum değişir" demiştim. Levent Abi ileti 14:01, 12 Ekim 2007 (UTC)

  • Merhabalar,

Tembellik ile çalışkanlı olmak arasındaki fark bu olmalı: Noumenon her yerde Vikipedi'de şu an olmayan bir WP:POINT'ten bahseder Mskyrider ise getirir koyar çalışmayı başlatır ^_^ Sayfayı gördüğüme çok sevindim... aslında daha önce birisi çevirmişti bunu (hatta sanırım renegade idi, ismi konusunda tartıştığımızı dahi hatırlıyorum!) fakat çevirisi yok oldu, ben bulamadım diğer arkadaşlar da bulamamış... belki tam çevrilmediği için silindi, belki kategorisiz olduğu için kayboldu... Tekrar çevirilip kullanıma geçilmesi çok yararlı olacak. Çok teşekkürler, iyi bayramlar, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 17:17, 12 Ekim 2007 (UTC)

Kendini tembel olarak görme bence benden daha çalışkansın. Bir süredir özellikle gereksiz tartışmalara çok fazla katılmamaya çalışıyorum. Arada gerekli olanları kaçırdığım da oluyor elbet. Herkes kendi yetenekleri ve de istekleri ölçüsünde katılım yapıyor, yapabiliyor sonuçta. Asıl bu yönergeyi çevirmeyi önerdiğin için ben teşekkür ederim. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 17:24, 12 Ekim 2007 (UTC)

ya da psikiyatriyle ilginiz var mi? hayir, ben o konuda biraz eğitimliyim de, merak ettim.

Vikipedi'ye geliş nedenim ALS hastalığıydı; şu anda ölüm eşiğinde belki.. bir hemşire arkadaşım als hastası, ALS'yi merak ederek gelmiştim.. tarafsızlık, ya da en azından bu konuda azami çaba, şu küçük dev viki dünyasındaki varoluşumuzun en güzel nedenlerinden biri bence. karşıtı olduğum görüşe yapılan saldırıları bile geri alıyorsam vicdanım rahat olmalı değil mi? burada noktalıyorum. ama yine de akıl rahat bırakmıyor; en küçük hatam olmasın diye. tabii ki olacak, insanız hepimiz. kısaca konuyu burada bitiriyorum; eldarion ve mach'in haklı olduğunu söyleyerek. ha bir de, üşenmeden bunca yanıtı yazmanıza teşekkürlerimi beirtmeden geçmemeliyim. şimdi hedefim yine her zaman olduğu gibi her gün en az bir madde eklemek, viki için, insanlığa bir nebze katkıda bulunabilmek için. sizin gibi "kardeşlerimden" aldığım destekle buradayım. gücüm yettiğince. Levent Abi ileti 19:40, 12 Ekim 2007 (UTC)

Günün resimleri[kaynağı değiştir]

Merhabalar.Ben de sizin bayramınızı kutlarım.Ben de birkaç gündür bakıyordum yeni resimler geldi mi diye.Bugün The Cat'e attığınız mesajı görnce bi girişeyim dedim.İyi bayramlar.Sağlamcıileti 20:06, 12 Ekim 2007 (UTC)

Bayramınız kutlu olsun[kaynağı değiştir]

Bu arada tatlınızı göndermeyi unutmuşum kusura bakmayın.Commons unlu mamullerinden aldım beğenmezseniz suç onlarındır.

Ramazan bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım.Daha nice bayramlarda birlikte olmak dileğiyle.İyi bayramlar.
Sağlamcıileti 15:23, 11 Ekim 2007 (UTC)
Sevgili Noumenon ramazan bayramını en içten dileklerimle kutlar, hayırlara vesile kılınmasını dilerim.----Ddenkelmesaj 01:06, 13 Ekim 2007 (UTC)

Yardım talebi[kaynağı değiştir]

Sayın Noumenon

Ben 14 aydır test olarak çalışan Osmanlıca vikinin idarecisiyim. Şu ana kadar çok sayıda kullanıcının katkıları ile 1200 den fazla maddemiz oldu ve şu an faaliyette olan en az 100 vikiyi geride bıraktık. Osmanlıca vikiden daha az maddesi ve kullanıcısı veya kullanıcı katkısı olan test dillerine onay verildi. Osmanlıca vikinin hiçbir eksiğimiz olmamasına ragmen şu sayfada görüleceği gibi [1] yeni viki açılma kriterlerinin dışındaki nedenler ileri sürülerek reddedilmesi isteniyor. Osmanlıca vikinin ilk onayının reddedilmemesi için ne yapabilir? Benim ingilizcem yeterli olmadığı için bana yardımcı olmanız mümkün mü? Eğer karar reddedilme şeklinde çıkarsa itiraz edebilirmiyiz vaya nereye nasıl itiraz edebiliriz? Yardımcı olursanız sevinirim.

Osmanlıca site sayfası [2]

Osmanlıca sitedeki istatistik analizi [3]

--Tarih 08:20, 17 Ekim 2007 (UTC)


Artniyetsiz bir mesaj[kaynağı değiştir]

Ya orada burada denk geliyor yorumlarını okuyorum. Tarzın çok sıkıcı, böyle gidersen sana antipati duyan ciddi bir topluluğa sahip olursun. Takmıyorum önemli olan vikipediya, kurallar falan filan deme. İnsan sosyal bir canlıdır bu durum seni de sıkıntıya düşürür. Bu imzasız yazı 88.241.36.106 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Önemli Çağrı[kaynağı değiştir]


Ülkemizin en önemli değerlerinden biri daha olan, Millî Takımımızın vikipedide kurulmuş ve arkasında büyük emekler olan poortalını geliştirmek için gönüllü olanlar bu şablonda listelenmektedir. Bu portala yetersizinden yeterli olsun ufacık katkı bile doldurmuş olan kullanıcılar isimlerini yazabilirler. Yani demek istediğim Portal:Türkiye Millî Futbol Takımı'nı geliştirmek için sizde üye olun. Size sadece çağrıdır bu. Asla zorlanma yoktur. Bu zor dönemde (özellikle Avrupa Şampiyonasına gitmek için) bizimde bir nebze katkımız olsun. Saygılar.

  • SBM 20 Ekim 2007 11:33

Kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

Selamlar.Kullanıcı:Nonconformist kullanıcı adı uygunsuz gibi geldi bana ama.Ne düşünüyorsunuz?Kolaylıklar.Sağlamcıileti 17:30, 23 Ekim 2007 (UTC)

Politikada tam budur diyebileceğim bir şey yok.Ancak Tartışmalı veya kışkırtıcı bakış açılarını destekleyen isimler kısmının tartışmalı kısmı geçerli olabilir.Çünkü bildiğiniz gibi Nonconformist toplum kurallarına uymayan kimse, anglikan protestanı anlamlarına gelir.

OK.Ben sizin görüşünüze değer veriyorum.Başkasına sormamıza gerek yok.Aslında haklısınız kimse ben toplum kurallarına uyuyorum sen niye uymuyosun diye kavga çıkarmaz.Neyse bu kafamda soru işaretiydi.En azından o gitti.Teşekkürler.Sağlamcıileti 17:40, 23 Ekim 2007 (UTC)

Kan uyuşmazlığı maddesi, bu ve şu sitelerde de aynı şekilde yer almaktadır. Vikipediden mi alıntılanmış yoksa buraya mı telifli içerik girilmiş anlayamadım. İlginize, bilginize. Kolay gelsin, iyi çalışmalar. -neskafefincanındatürkkahvesi 17:41, 23 Ekim 2007 (UTC)

Kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

Bir önceki mesajı attıktan sonra aklıma geldi.Bu ikinci anlam bir sorun oluşturmaz mı?Yani anglikan kilisesi üyesi olma anlamı.Yani müslüman ve ya budist diye bir isim engellenmez mi?Aynı durumda olmuyor mu bu isim de ikinci anlam göz önünde bulundurulduğunda.Sağlamcıileti 17:42, 23 Ekim 2007 (UTC)
Ya aslına bakarsanız benim bu isimden korkum bir gün birinin bu ismin anlamı dolayısıyla kişiye saldırması.Durduk yerde olay çıkması yani.Aslında bu açıdan biraz sıkı tutulmasını düşünüyorum kullanıcı adı olayının.Ancak Vikipedi'mizde genel bir kullanıcı adlarına müsamaha var(Vikipedi:İyiniyet olduğunu varsay'dan ileri geliyor olabilir.).Bu sebepten en:wiki yi ve genel uygulamamızı esas alabiliriz sanırım.Teşekkürler.Saygılar.Sağlamcıileti 18:00, 23 Ekim 2007 (UTC)

Geri almakta kararsız kaldım.Bir bakarmısınız.Sağlamcıileti 19:13, 23 Ekim 2007 (UTC)

Citrat halletmiş.Kusura bakmayın bu akşam bayağı rahatsızlık veriyorum. :) Sağlamcıileti 19:14, 23 Ekim 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Merhaba. Nur Cemaati maddesinde sizi ilgilendirebileceğini düşündüğüm bazı değişiklikler öneriliyor. Saygılarımla, Filanca 10:16, 27 Ekim 2007 (UTC)

Vikipedi tartışmaları[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

konularında fikirlerinizi belirtmenizi rica eder, iyi çalışmalar dilerim . Saygılarımla Cat 11:13, 27 Ekim 2007 (UTC)

islam peygamberleri maddesinin değiştirilmesi hakkında mesajın cevabı[kaynağı değiştir]

1. Hakaret olarak "Sivri zekalı" kelimesini kasdediyorsanız, bence hakaret değil. Yani benim için birisi kullansa gerekçesini sorarım. Hakaret etme demem.

2. Son peygamber'den (s.a.s.) önceki peygamberler de Allah'ın peygamberidir. Ama İslâm dini önceki kitaplarda bahsedilmemiştir. Yani Kur'ân-i Kerîm'de "İslâm'in Allah katındaki din olduğu" belirtilmiştir. Önceki peygamberlere Müslüman denilmez, onlar da tevhid dini üzeredirler. Mesela Hz. İbrahim'in (a.s) dini Hanif dini olarak belirtilmiştir. İslam dininin meşru saydığı şeriat diye bir tanım olmaz DİN Allah'ın şeriatı yani kanunları, kurallarıdır. Hepsi Allah'ın peygamberi olduğu üzere Allah'ın DİNine çağırmışlardır ama takıldığınız durum zamanla bu DİNin açılması ve uygulanmasındaki hikmetlerin anlaşılmaya başlamasıdır. Diğer Rasullere (a.s) veya Nebilere (a.s.) İslam peygamberi diyen gerçekten tüm ümmetin kabul ettiği bir alim şahıs veya kaynak gösterebilir misiniz?

3. Evet 120 bin veya diğer sayılar rivayettir. Ama mantıklı olarak düşünürsek tüm insanlığa (ki şu ana kadar yaklaşık 160 milyar insan yaşadığı tahmin ediliyor) sadece 28-30 peygamberin gönderilmiş olması yeterli değildir. Teklif'in herkese ulaşabilmiş olması için daha yüksek rakamlara ihtiyaç olduğu açık. Kur'ân-i Kerîm'de herkesin Allah'ın DİNinden haberdar edildiği açıklanmıştır ve bu üzerinde ittifak edilen bir bilgidir. Öte yandan bazı şahısların peygamber olup olmadığı konusunda alimler bile tereddütte kalmıştır, mesela Zülkarneyn (a.s)

4. Bu tanımı doğrulamak için bana üzerinde ittifak edilmiş bir kaynak göstermeniz gerekiyor. Doğrulanabilir ve tarafsız olması gerektiğini ben de biliyorum ve dikkat ediyorum. Bunu tekrar ettiğinize göre kaynaklarınız hazırdır, diye düşünüyorum. Size de iyi çalışmalar (özellikle şu kaynakları bulma konusunda)

  • Bu sayfada denetçi isteğinde bulundum. Bilginize.--Ahmetanmsj 10:01, 28 Ekim 2007 (UTC)

Selamlar.Kullanıcı:Hako küfürlü değişiklik yapmış.Bilginize.Sağlamcıileti 18:20, 28 Ekim 2007 (UTC)

Karara ilişkin[kaynağı değiştir]

Uyarınız ve karar için teşekkür ederim. Ancak karara ilişkin yorumumu size bildirmek istedim. Karardan diğer kullanıcıların iyi niyetine karşın benim "iyi niyet sorunlarım" olduğu gibi bir sonuç çıkıyor. "Terörizm propagandası yapmak" hakaretine, "pkk yanlısı" olma suçlamalarına, tehdite (hatta galiba yasal şikayete), bir kullanıcının başka internet sitelerinde hakkımda araştırmalar yaparak bambaşka tartışmaların ve tarzların olduğu bu sitelerde "keşfettiklerini" maddenin tartışmasına dahil etmesine ve aynı kullanıcının noktalarla gizlenmiş küfürlerine maruz kalmış biri olarak kararın yazılış biçimini haklı bulmadığımı belirtmeliyim. Tartışmaya katılan kullanıcıların bir kısmının iyi niyetine de, tarafsızlığına da ne yazık ki inanamıyorum. Ayrıca kullanılan referanslara ve maddenin tarafsızlığına ilişkin bir açıklama yapmamış olmanız tartışmayı da tümüyle açık bırakmış. Sanırım bu Gündem gazetesi üzerindeki sansürün Vikipedi tarafından da üstlenildiği anlamına geliyor. Neyse sonuç olarak ben böylece "hassasiyetler" konusunda resmi olarak da uyarılmış oldum. Uyarımı aldım, söyleyecek fazla bir şey kalmadı. Ne diyeyim. Akıntıya karşı yüzdüğünüzde "hassasiyetlerinizi" de, "iyi niyet"inizi de anlatmak kolay olmuyor bazen. Teşekkürler. İyi çalışmalar.PhilippoBruno 21:33, 28 Ekim 2007 (UTC)

ünlüler, hemşehriler[kaynağı değiştir]

  • nou selam, şu maddeye bir göz atar mısın rica etsem.. neresinden ne yapacağımı bilemedim.. teşekkürler.. --kibelemesaj 21:10, 30 Ekim 2007 (UTC)

Nou selam. Cadılar Bayramı maddesini kurtarır mısın? Kolaylıklar.Sağlamcıileti 22:36, 30 Ekim 2007 (UTC)

Doğru tahmin[kaynağı değiştir]

Evet tahmininizde yanılmadınız. Aynen alıntıdır. Dediğiniz gibi değiştireceğim; merak etmeyiniz. Ayrıca nezaketiniz için teşekkür ederim. Kullanıcı:Karatay

Teşekkür ederim. --Karatay 13:37, 31 Ekim 2007 (UTC)

teşekkür ederim[kaynağı değiştir]

--Karatay 18:49, 1 Kasım 2007 (UTC)

Ortalık karıştı:) Emre Arkadışımız şu an yanımda, biraz işler karıştı. Az önce açılan İtalyan felsefesi (Boş olan) maddeyi siliniz. O kategori olarak açılacaktı yanlışlık oldu. Sizleri de yorduk kusura bakmayın. Ben ona yardımcı olmaya çalışıyorum fakat benim de bilgim yetersiz kalıyor.--Mehmet Baran 18:55, 1 Kasım 2007 (UTC)
Tekrar selamlar, ben üniversitem dahil her yerde insanları Wiki'ye yöneltmeye çalışıyorum. Bunu öğreterek yapıyorum. Maalesef ben wikiye başladığımda sizin gibi güler yüzlü yöneticiler ya da öğretecek birilerini görememiştim. Bu yüzden üç ayda öğrendim. Oysa yurttaki oda arkadaşım Emre, bu işi iki haftada öğrendi ama hataları oluyor. Onun dev bir felsefe arşivi vardır, bu arşivi wiki'ye ekleme yönünde çalışmalara başladı. Benim amacım ise yönetici olmak. Bir söz vardır; yükselemediğin yerden ayrıl :). Kolay gelsin... İlginiz için teşekkürler.--Mehmet Baran 19:10, 1 Kasım 2007 (UTC)
Aslında bence bir hafta "Sıkı yönetim" ilan edip baştan aşağı tüm maddeleri tarayıp vandalizmden, saçmasapan içeriklerden temizlemek gerekiyor. Özellikle köy maddeleri insanı çileden çıkarıyor. Size de iyi akşamlar, iyi çalışmalar.--Mehmet Baran 19:24, 1 Kasım 2007 (UTC)


Aslında katliam tarafsız bir kelime değil[kaynağı değiştir]

İlginiz için teşekkür ederim. Kelimenin anlamı
Öncelikle Katliâm (Katli-âmm) kelimesi tarafsız bir kelime değil. Siyasî kelime değil. Mesela Ferit Devellioğlu'nun Osmanlıca-Türkçe Ansiklopedik Lûgat'a göre 'zaptolnan bir yerin, irili ufaklı bütün halkını kılıçtan geçirme', TDK ise daha geniş tutuyor ki 'Topluca öldürme, kırım, soy kırımı'. Zaten Soy Kırımı'nın aslı 'Holocaust'tur. Holocaust 'tamamını yakmak' demektir. Atom bombasıyla yerlilerinin tamamını yaktı diye buna Holocaust (Soykırımı) diyemem. Çünkü Soykırımı kelimesi özellikle Nazilerin işlediklerini ifade etmek için kullanıyor ve öyle yerleşmişti. Aynı sebeple Ermeni Soykırımı demelerine de karşıyım. Sözde olsun olmasın Soykırımı değil Katliamı kelimesini kullanılmasını daha uygun görüyorum. Hiroşima'da da topluca sivil öldürüldü.
Eğer siz gösterdiğiniz diğer dillerle uyumu sağlamak deseydiniz mesele daha basit olacaktı. Şunu da belirtmek isterim ki ben batılı karşıtı değilim. Bu olayın mahiyetine bakarsanız anlarsınız Katliam olduğunu.
Doğrulanabilirlik meselesine gelince, araştırma yaptığınıza göre bu insanlık suçu işleyen Amerika propagandasının varlığına farketmişsinizdir.
Amerika hala bu katliamı meşrulaştırmaya çalışıyor, ne yazık ki. Diğer arkadaşlarımızın da fikirlerini alalım.
İngilizce, Almanca, İspanyolca ve Fransızca dediğiniz gibi. Mağduru olan Japonya'nın diliyle de 'Hiroşima'ya atom bombanın atılması' (İşgal kuvvetlerinin beyin yıkama polisikasının meyvesidir). Çince ise Hiroşima'da Atom bombasının patlaması...vs. vs. Şimdi diğer ülkelere uymak zorundayız diyorsanız o konuda diğer arkadaşlarımızın da fikirlerini alalım. Daha sizin anlamanıza kolaylık göstermek için Halepçe katliamı örneği verceğim: Wikipedia'da şu 7 dil ile yazılmaktadır.

  • Türkçe: 'Halepçe Katliamı' (tercüme etmiyorum:)
  • Kürtçe: 'Komkujiya Helepçê' (Halepçe'nin toplu öldürmesi)
  • Almanca Giftgasangriff auf Halabdscha (Halabca'ya Gaz saldırısı)
  • İspanyolca: 'Ataque químico a Halabja' (Harabca'ya kimiyasal saldırı)
  • Hollandaca: 'Gifgasaanval op Halabja' (Halabca'da gaz saldırısı)
  • Rusça: Газовая атака в Халабдже (Harabca'da Gaz saldırısı)
  • Japonca: ハラブジャ事件 (Halabca Olayı)

Şimdi çoğunluğu Gaz Saldırısı iken sadece Türkçe ve Kürtçe wikipediaları 'katliam' kelimesini tercih ediyorlar. Bu olayın mağdurunun çoğunluğu Kürtlerdi. Onun için yakından bilen ve ilgilenenler de Kürtçe konuşanlar olmuştur. Ve Kardeş milleti olan (sizin kabul edip etmediğinizi bilmem) Türkler ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve ya Türkçe'yi bilen kökenin Kürt olanlar da akrabalarına sempati duyarak yakından ilgilenmiştir. Ve bu olayın katliami olduğunu yani toplu öldürülme olduğunu biliyorlar. Doğal olarak İçinde hisiyat meselesi de vardır. Öldürülen yahudi ise Soykırımı oluyor da, Japon ise bombardıman, Kürt ise olay..... olmasın. Benim önerim şu: diğer dillere uymak zorunda değilsek yani öyle bir vikipedi kuralı getirilmediyse bunun gibi doğrulanabilirlik konusunda da tarafsızlık konusunda da sorun etmeyeceği belli olduğuna göre Türkçe Vikipedi'sinine özgü terim ve tabiri kullanalım. Tabii bütün bunlar konuşarak fikir alışveriş yaparak bir Consensus building'e valalım. Aceleniz yok değil mi? İlgilendiğim konuda teklifi ortaya attığınız için teşekkür ederim. İyi niyetlisiniz değil mi? Öyle varsayıyorum da..... İyi çalışımalar Takabeg 03:33, 5 Kasım 2007 (UTC)

Efendim? Ansiklopedi yazmak için mi buradayız?[kaynağı değiştir]

Efendim? Ansiklopedi yazmak için mi buradayız?.. Ne kadar iyimsersiniz. Bence Vikipediyi yanlış yorumlamışsınız. Yanılıyorsunuz. Politik fikirlerimizi lanse etmek için buradayız. Vikipedi içindeki trollerden kurtulamadıkça öyle de kalacak.--88.239.33.163 03:29, 11 Kasım 2007 (UTC)

Dışbağlantı[kaynağı değiştir]

Selam. Atatürk maddesinin dışbağlantılarına göz attım. OnderAtaturk.com (Ticari amaçlı), Atatuerk (anlamsız), Ataturkiye, Milli mutabakat, biyografi.info ve 40dk.com (sitenin çoğunluğu Atatürk ile alakasız) vs... uygunsuz gördüm. Daha vardır. Fikirlerinizi almak istiyorum. Takabeg 08:50, 11 Kasım 2007 (UTC)

Merhaba. Mesajınız için teşekkür ederim. Evet, eski sayılmam, Temmuzdan bu yana üyeyim. Elimden geldiğince ilgim ve bilgim olan konularda katkıda bulunmaya çalışıyorum. İnanın, başkalarını teşvik etme inceliğini gösteren vikipedist sayısı da çok az. İnsan zevkle yaptığı işlerde bile takdir edilmek istiyor oysa. Şevkimiz artırdınız, sağolun. --Yabancımsj 08:09, 12 Kasım 2007 (UTC)

mehaba nasılsın?ben döndüm tamamen madde yazmak için.kimseye karışmadan yazarım yine ,ortam biraz karışmış gözüküyor uzaktan bakınca,ne yalan söyleyeyim.neyse yazmam gerekiyor ama önce kullanıcı adımı değiştirmek için başvurumu yaptım.pek bu olmadan yazamıorum da.işte demek istediğim bununla sadece metal mi ilgileniyor yoksa sende yapabilismisin?elinden gelirse çok sevineceğim.kolay gelsin :)Emreileti 19:47, 12 Kasım 2007 (UTC)

gerçi metal birzdan hallediyom demiş.neyse teşekkürler yine de...Emreileti 19:48, 12 Kasım 2007 (UTC)
aslında şunu da merak ediyorum.bu sefer işe yarar bişeyler ile başlamak istiyorum bu yüzden çevrilmeyen politikaları çevirmem popçu kız yapmamdan daha işe yarar olur dedim.Metale sordum numenon bu işlerin üstadı dedi.fikrinizi alsam??Emreileti 20:59, 12 Kasım 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Temmuz sonlarına doğru katkı yapmaya başladığımı düşünürsek evet eski sayılmam. :) Ayırabildiğim kadar fazla vakit ayırıp, bilgim dahilinde katkıda bulunmaya çalışıyorum. Yaptıklarımın farkedilmesi sevindirici bir durum tabiki. Mesaj atma inceliğini gösterdiğiniz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar ve kolaylıklar. neskafefincanındatürkkahvesi 20:41, 12 Kasım 2007 (UTC)

Kusura bakmayın. Ancak "Olumsuz oy vermenize gerek yok, sadece desteklediğinize destek oyu verin." ifadesinde olumsuz oy verilemez gibi bir anlam çıkmıyor. Yine de uyarnıza teşekkürler. İyi çalışmalar.--2ulus 00:52, 13 Kasım 2007 (UTC)

Tebriğiniz için teşekkürler. İyi çalışmalar.--2ulus 23:11, 13 Kasım 2007 (UTC)

Kurtuluş savaşı[kaynağı değiştir]

Selam. Kurtuluş Savaşı maddesine gösterdiğiniz ilginizden dolayı teşekkür ederim. Topal Osman maddesine yaptığınız güzel ve yapıcı uygulamanızdan dolayı da tebrik ederim. (Gerç benim söylememe gerek yoktur:)) İyi çalışmalar. Takabeg 01:16, 22 Kasım 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Hayır, daha önce bu mesajı atmamıştınız. Bir aralık resimlerle ilgileniyordum. Şu aralar çok fazla yapamayacak olsam da herhalde günde bir adet bile incelesem sizin için yeterli olur? Adımı listeye ekledim. ^_^ Faydalı olabilirsem memnun olurum. Teşekkürler. Saygılar.Sağlamcıileti 19:59, 26 Kasım 2007 (UTC)

Telif inceleme[kaynağı değiştir]

Merhaba. Telif inceleme timi davetinizi seve seve kabul ederim. (Ne kadar vakit ayırabilirim bilemiyorum ama, en azından haftada bir kaç resme bakmaya çalışacağım.) Hemen bununla ilgili aklıma takılan bir şeyi sorayım size. Genel olarak baktığımda, "telif inceleme"de kaynağın lisansıyla Vikipedide konulan etiketin lisansının uyumlu olup olmadığının incelendiğini gördüm. Peki, resim bir internet sitesinden alınmadıysa, örneğin fotoğraf, çeken kişi tarafından kamu mülkiyetine bırakılmışsa (ve telif-inceleme şablonu konulmuşsa) nasıl bir inceleme yapılacak? Bu tür incelemelerin titizlikle yapılması gerektiğinden, ara sıra böyle sorular sorabilirim size, umarım sıkılmazsınız. Teşvikiniz için teşekkürler, kolay gelsin. --Yabancımsj 07:31, 27 Kasım 2007 (UTC)

İşte 2. sorum: Az önce ilk incelememi yaptım: "Resim:Ermenistan bayrağı (eski).png" en.wikipedia'dan alınan bu gibi resimlerde oradaki lisansı incelememiz yeterli değil mi? Asıl kaynağa gitmemize gerek yok anladığım kadarıyla. en.wikipedia'daki lisansla buradaki aynı olduğundan lisansı doğruladım. Bunun dışında atladığım bir şey varsa, söylerseniz sevinirim. --Yabancımsj 07:52, 27 Kasım 2007 (UTC)
  • Ayrıntılı açıklamalarınız inceleme sırasında el kitabı gibi olacak benim için. Teşekkür ederim, iyi çalışmalar. --Yabancımsj 15:04, 27 Kasım 2007 (UTC)

Çok teşekkür ve rica ederim. Beni onore ettiniz. Size de iyi çalışmalar. --Abuk SABUK 18:59, 27 Kasım 2007 (UTC)

Portal teklifleri[kaynağı değiştir]

Merhaba. Portallarla ilgili Metalle şöyle bir yazışmamız oldu:

Vikipedi:Portal sayfasında bu bilgiyi bulamadım, bir portal teklifinin kabul edilmiş sayılması için gerekli şartlar neler acaba? Örneğin oybirliği gerekir mi ya da kaç olumlu oya ihtiyaç var? Vikipedi:Portal/Teklifler sayfasında tiyatro portalı açılması önerisini desteklemiştim. Diğer oyların da biri hariç hepsi olumlu. Ayrıca, bildiğim kadarıyla portal tasarımı için de hazırlıklara başladı. Teklifin kabul edilmesi için ne yapmak gerekir acaba? Şimdiden teşekkürler. --Yabancımsj 09:37, 29 Kasım 2007 (UTC)

Merhabalar, portal açma (hatta daha da önemlisi, sürekliliğini sağlayabilme) konusu Vikipedi'nin zayıf karnı maalesef. Bu tartışmalar uzun zamandır sürüyor gözlediğim kadarıyla. Yeterli sayıda kullanıcının bir araya gelememesi, gelse dahi ilk anlardaki heves ve azmin, zamanla yerini ihmale bırakmasıyla duran çabaların, sonuçsuz kalan gayretlerin neticesinde atıl kalan pek çok portal kapandı (silindi) geçtiğimiz günlerde. Oylamalar genellikle fikir birliği oluşturmak amacına yönelik yapılır Vikipedi'de, bildiğiniz gibi. Bu oyların da belli bir alt sınırı olması gerektiğini sanmıyorum. Ancak gene de, bu konularla ilgilenen diğer kullanıcılarla (Noumenon, Mach) danışmanızda fayda var. Teşekkürler, kolay gelsin. --Metal Militia ileti 09:58, 29 Kasım 2007 (UTC)

Sizin de konuyla ilgili fikirlerinizi öğrenmek isterim. Şimdiden teşekkürler. --Yabancımsj 15:16, 29 Kasım 2007 (UTC)

  • Mach'in yanıtı ve sizin yanıtınızdan anladığım kadarıyla çok kesin kurallar yok portal oylamasıyla ilgili. Dikkat çektiğiniz en az 3 aktif kullanıcı konusunu diğer kullanıcılara da hatırlatacağım. Yanıtınız için teşekkür ederim. --Yabancımsj 12:03, 3 Aralık 2007 (UTC)

Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Suna Atun[kaynağı değiştir]

Merhaba, Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Suna Atun maddesine tekrar bakip yorumlar misiniz? Tesekkurler. BrechtProscenium 23:14, 29 Kasım 2007 (UTC)

Tekrar merhaba Noumenon. Elestirileriniz konusunda size hak veriyorum ama bu tur maddelerin genelde cok basite indirgenemeyecek bir "gri" alanda gidip geldigine inaniyorum. Ornegin akademisyenler genellikle bunlar arasinda. Hemen her alanda, bilimin aktif olarak cok fazla uretilmedigi bir kulturde dogal olarak bu tur kisilerin ansiklopedik degeri de cok olmuyor. Baska yerlerde referanslari olmuyor vs. Teknik acidan size hak verirken, entelektuel acidan oyumun arkasinda durmayi tercih ediyorum.BrechtProscenium

Yanlis anladiniz, ben kisisel bir alinganlikla size tepki gostermiyorum. Sanal iletisimin eksiklikleri iste... Size sonuna kadar katiliyorum, kesinlikle haklisiniz. Ben sadece orada size katilmama ragmen oyumu belli sekilde kullanmamin mantikli bir aciklamasini yapmak istedim. Yani mesajda da dedigim gibi benim ki Vikipedi/teknik bir karar degil, tarafli entelektuel bir karar :) BrechtProscenium

Size de kolay gelsin. :)

Suna Atun maddesi hk.[kaynağı değiştir]

Olumsuz oy vermiş olduğunuz Suna Atun maddesi, BrechtProscenium 'in yapmış olduğu değişikliklerden sonra amaca uygun hale gelmiş olabilir. Lütfen bu maddeye bir daha göz atar mısınız. Saygılarımla. --Yalhı 10:36, 30 Kasım 2007 (UTC)

Yine Suna Atun maddesi hk.[kaynağı değiştir]

  • Yorum: Referans olarak tanınmışlık ve kayda değerlik önemliyse, KKTC'de yeterince tanınmış olduğu basit bir araştırmayla görülüyor bence. " Türkçemizi Canlandırma Derneği'nde; Gazimağusa Belediyesi'nin Eylül-Ekim 2000 arşivinde Mağusa'yı Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı olarak, vs. Bütün bunlar tanınmışlık ve kayda değerlik kriterinin dışında kalamaz diye düşünüyorum. Saygılarımla. --Yalhı 18:49, 30 Kasım 2007 (UTC)

Günün Maddesi Portalı[kaynağı değiştir]

Günün maddesi konusunda daha iyi çalışma yapabilmek vb. nedenlerden dolayı Günün Maddesi Portalı kurulmasını önerdim. Sizin de görüşünüzü belirtmenizi isterim.--Dsmurat 16:56, 2 Aralık 2007 (UTC)


Merhaba, silinen viki proje film yapımını geri alabilirmiyiz. Teşekkürler ----Tegiiinmesaj 18:18, 2 Aralık 2007 (UTC)

geri aldınız mı aratınca çıkmıyo... ----Tegiiinmesaj 20:42, 6 Aralık 2007 (UTC)

Ana Sayfa Takımı[kaynağı değiştir]

Görüşlerinize ben de katılıyorum. Aslında benim önermek istediğim şey bu türdendi. Böyle bir takımın kurulması bence de daha doğru olacak gibi. Bu konuda zamanım ve imkanlarım el verdikçe katkıda bulunmaya çalışacağım. Görüşleriniz için teşekkür ederim. --Dsmurat 19:55, 4 Aralık 2007 (UTC)

Ata Atun sayfası[kaynağı değiştir]

Yayınlanmış kitapların ISBN numaraları sayfaya ilave edilmiştir. Yayınlanmış bildirilerin referansları da isteniyorsa sayfaya ilave edilebilir ama bu durumda sayfa çok uzun olacaktır. Lütfen sayfaya tekrar göz atmanızı ve "SİLİNME" kararınızı tekrar gözden geçirmenizi rica ediyorum.

ATA ATUN Sayfası[kaynağı değiştir]

Sayfamın Vikipedi'de kalması ve silinmemesi için gerekli olan bilgileri sayfaya girmeye hazırım. Yayınlanmış kitapların ISBN numaraları sayfaya ilave edilmiştir. Yayınlanmış 85 adet bildirinin isimleri ve referansları da isteniyorsa sayfaya ilave edilebilir ama bu durumda sayfa çok uzun olacaktır. Lütfen sayfaya tekrar göz atmanızı ve "SİLİNME" kararınızı tekrar gözden geçirmenizi rica ediyorum. A. Atun

1915 Olayları ve Ermeni Tehciri[kaynağı değiştir]

Ermeni soykırımı kelimelerinin içerisinde bulunduğu her başlık taraflıdır. bu konu Ermenistan tarafından tek taraflı tanımlama ve suçlamadır. yahudi soykırımı ise Almanya tarafından kabul edilmiştir. Türkiye ve başkaları bu iddiaları reddetmektedir. bu sebeple o tarihteki olayları vikikaynakta geçtiği gibi 1915 Olayları ve Ermeni Tehciri olarak almak daha doğru olacaktır. bunun soykırım kelimesi ile birleştirmesi taraflılığa aykırıdır ve bir önyargı oluşturmaktadır. Aksine bu konuyla ilgili birde uluslararası mahkeme yapılmıştır ve suçlananlar beraat etmiştir. bu mahkemenin işgal altında eli kolu bağlı şekilde ve osmanlının suçlu bulunması amaçlı Malta Adasında yapılan tak taraflı da bir mahkeme olduğu halde beraat etmiştir.--Qwl 17:41, 11 Aralık 2007 (UTC)



Hesabımı nasıl kapatabilirim? --Enegram 06:59, 12 Aralık 2007 (UTC)


Kurban Bayramı resmi[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Burada da belirttiğim gibi Kurban Bayramı maddesine yakında ana sayfa yolları gözükecek fakat herhangi uygun bir resimden muzdarip. Şu anda sadece Pakistan'dan bir et doğrama sahnesine sahip bunun da Kurban Bayramı'nı pek özetlediği söylenemez. Kurbanlık koyunların (ufak pazarlar açılıyor ya bunlar için), kavurmanın, bayram ziyaretlerinin, bayram namazının kısacası bayramla ilgili herhangi bir şeyin resmine sahipsen lütfen en kısa zamanda ekle. Olmadı en azından bayram sonrası hemen ekleyebilirsen ki ana sayfamızda kalacağı 2-3 günde güzel bir resme sahip olduğu gibi Ana Sayfa'da onu girip tıklayanlar da güzel resimlerle dolu bir maddeyle karşılaşsınlar. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 07:26, 12 Aralık 2007 (UTC)

Şu anda elimde bildiğim kadarıyla öyle bir resim bulunmamakta ama çekme şansı bulursam kesinlikle ekleyeceğim. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 07:29, 12 Aralık 2007 (UTC)

Merhaba. Maddeye elimden geldiğince katkıda bulunmaya çalışacağım. Dikkat çektiğiniz için teşekkür ederim, iyi çalışmalar. --Yabancımsj 08:03, 12 Aralık 2007 (UTC)

ben de yabancı'nın katkılarına katkıda bulunmaya çalışıcam.. sevgiler. :) --kibelemesaj 08:44, 12 Aralık 2007 (UTC)

valla ben ilk defa duydum böyle bir kutlamaları olduğunu. : )) neyse Kwanzaa'nın ilkeleri'ni ekledim ama o kelimeler anlamı tam karşılıyor mu emin değilim. onlara bir bakabilir misin Noumenon? --Berfu 09:05, 12 Aralık 2007 (UTC)

derken zaten düzeltmişsin sağol--Berfu 09:08, 12 Aralık 2007 (UTC)

Başvurumda ismim kırmızı çıkıyor. Yardımcı olup düzeltirmisin?? sağolasın.Teşekkürler, iyi çalışmalar ... Mülazımoğlu 10:52, 14 Aralık 2007 (UTC)

cristiano ronaldo maddesine göz atsanız iyi olur vandalizm var.saygılarımla

ayıp olcak ama ben şablon yapmayı bilmiyorum.kendi şablonumu yapmak istiyorum.acaba siz bana bi şirket resmi yanında bu kullanıcı vikipediyi şirket gibi görür yazılı bir şablon yapar mısınız.yada nasıl yapılır.kodlarını verirseniz sevinirim.teşekkürler iyi çalışmalar--Selimbey34 20:27, 14 Aralık 2007 (UTC)

İyi geceler..[kaynağı değiştir]

"Şirket gibi görüyorum" kullanıcı sayfasında böyle demişti Selimbey, sağolsun beni de epey güldürmüştü.. O konudaki yazınızı görünce bir paylaşayım dedim.. Doğru, biz aileyiz.. Bu arada "bağlantılar" konusundan çok yararlandım, gerçi "ilginize"de belirtmiştim ama yine de özel olarak bir söylemek istedim, teşekkürler, iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 20:50, 14 Aralık 2007 (UTC)

evt haklısınız peki aileyi nasıl yapabilirim--Selimbey34 06:12, 15 Aralık 2007 (UTC)

adaylık ve oylama...[kaynağı değiştir]

Selamlar; Şu [4] sayfada yöneticilik oylamam devam ediyor. Olumlu oylarınıza talibim. İlgi gösterirseniz sevinirim.Teşekkürler, iyi çalışmalar ... Mülazımoğlu 16:48, 15 Aralık 2007 (UTC)

Ermeni soykırımı iddiaları maddesi[kaynağı değiştir]

Tartışma:Ermeni soykırımı iddiaları yazdığım sebeler ve vikipedi ilkeleri çerçevesinde yaptığım değişikliklerle ilgili uygunsa sizinde görüş belirtmenizi talep ediyorum.--Qwl 20:18, 17 Aralık 2007 (UTC)

Kolay gelsin.--Machiavelli' msj 02:58, 18 Aralık 2007 (UTC)

Tartışma sayfasında iöerik düzenlemesinde yaptığım değişikliği genel hatlarıyla açıkladım. şu an ki tartışma bu içerik düzenlemesiyle ilgilidir.--Qwl 06:19, 18 Aralık 2007 (UTC)

Merhaba. Kwanzaa'yı günün maddesi adayı yapmak için biraz daha gelişmesini bekleyecek miyiz acaba? Kutlamaların ilk günü olan 26 Aralık'a az kalmışken aday göstersek iyi olur bence. Böyle bir şey yapmadan bir sorayım dedim, bir şeyleri atlamış olmayayım diye. --Yabancımsj 09:31, 18 Aralık 2007 (UTC)

merhaba, vikipedi'nin yeni kullanıcılarından biriyim.

Gayrimenkul adlı bir madde ekledim, eşanlamlısı olan taşınmaz maddesinin de eklenmesini istiyorum, acaba taşınmaz maddesini açıp oraya bir bağlantı mı eklemeliyim, yoksa gayrimenkul maddesinde yapacağım bir değişiklikle taşınmaz maddesini arayanların da buraya ulaşmasını sağlayabilir miyim? Teşekkürler

  • Bu soruyu kaptım ama kendi sorum duruyor. --Yabancımsj 10:05, 18 Aralık 2007 (UTC)
  • Rica ederim, aday gösteririm o zaman ben. Teşekkürler. --Yabancımsj 10:09, 18 Aralık 2007 (UTC)

--- Merhabalar ve iyi geceler.

Sanırım Wikipedia'nın sunucuları çöktü. Yaklaşık 3 saattir ilgili bütün siteleri yeniliyorum ama hepsi hata veriyor, yani şuan İzmir ve Manisa'dan; ve sistem yöneticisi olan arkadaşımın söylediği üzere Türkiye'den wikip... ile başlayan hiç bir siteye ulaşamıyoruz.

Size bu mesajı proxy üzerinden yazıyorum ve gördüğüm kadarıyla da şuan hiç kimseyi site de yok.

İlgili acil yazışmaları meta ya yapmanızı rica ederim.

Siteye nekler oldu merakıyla ilginç bir korku içinde olmasını bekliyorum :)

İyi geceler. Cat 66.33.197.241 23:12, 18 Aralık 2007 (UTC)

Kurgu-gerçek[kaynağı değiştir]

Merhaba. Şablonu Bruenor Battlehammer maddesinde uyguladım, ama tüm maddeyi çerçeve içine almak gibi tuhaf bir etki yarattı. Bakabilir misiniz? Teşekkürler, Filanca 08:58, 20 Aralık 2007 (UTC)

Kurban bayramınız mübarek olsun(Dedemin inekleri.)--Sαвяι¢αи76ileti 21:22, 20 Aralık 2007 (UTC)

Maddeye saldırı[kaynağı değiştir]

Merhaba. Facebook maddesini ard arda değişikliklerle bozan bir vandal var. İlgilenebilirseniz iyi olur. Şimdiden teşekkürler. --Yabancımsj 18:03, 20 Aralık 2007 (UTC)

PKK maddesi resimleri[kaynağı değiştir]

Selam. O fotoğraflarının tamamı Kürtçe Wiki'den aldım. Bu durumda ne yapılabilir? Bilgilendirirseniz sevineceğim. İyi çalışmalar. Takabeg 06:56, 24 Aralık 2007 (UTC)


Merhaba. Açtığım bazı maddelerdeki imajlar "Hatalı Adil Kullanım" olduğu gerekçesiyle siliniyorlar. Bir konuyla ilgili açılan maddenin içinde o konunun ilk ortaya atıldığı kitabın veya o konuyla ilgili önemli kaynakların kapağını kullanmak Hatalı Adil Kullanıma mı giriyor? İmajların silinme gerekçesi olarak kitap kapaklarının sadece o kitaba ilişkin açılan maddede kullanımının Adil Kullanım kapsamında olduğu söylenmişti. Bu bana biraz tuhaf geldiği için size de sorma ihtiyacı duydum. Yanıtınız için şimdiden teşekkür ederim. Kullanıcı:Peregrinus

Teşekkür ederim. Bir şekilde çözümü bulmaya çalışacağım. Bu aralar Marksizm şablonu geliştirmeye çalışıyorum. Ancak fazla sıkıştırılmış olabilir. Vaktiniz olduğunda göz atarsanız sevineceğim. Bu şablon ile Komünizm ve Anarşizm şablonları arasında şeklen ve manen uyumu sağlansın mı, sizce? Aslında biraz zor iş olacağına benziyor. Bu konuda önerimiz var mı? İyi çalışmalar. Takabeg 14:55, 24 Aralık 2007 (UTC)

+ Yine ilginiz için teşekkür ederim. Soyut ifadeleri kullanmıştım. Kusura bakmayın. Kısaca format artık aynı oldu. Teorik olanlar tamamı Marksizm şablonunda Pratik olanlar Komüniz şablonunda mıdır acaba? Tam sınır çizmemiz oldukça zordur. Wiki'de İki şablonun kalması gerektiğini düşünüyorum. Sadece bu üçün ortak noktaları olduğu için bir yerden bağlantılı olsun diye düşünüyorum. Açıkçası kafam karşık. Marksizmin doğru dürüst uygulanmadığı için Komünist rejimleri çöktü diyenler için (bence de öyle) bu sınır uygundur. Ancak aktörlerin bazıları örtüşüyor. Bunun dışında Bakunin'ler de Marksizm'de de yer alabilirler. Lenin'in anarşist tarafı var ve saire.......Biraz düşüneceğim. Sonra görüşürüz. İyi çalışmalar. Takabeg 15:29, 24 Aralık 2007 (UTC)

Evet haklısınız. Benim de şablonlarla uğraşmamın sebebi bu madde şu maddenin eksik olduğu göstermekle neticede 'Mavileştirmek'tir. Bendeniz de mavileştirmeye çalışacağım elbette. Bir de Sosyalizm şablonu da varmış. İyi çalışmalar. Takabeg 16:18, 24 Aralık 2007 (UTC)

Teşekkür ederim, inşallah daha fazla faydalı olabilirim. SAYGILAR.Sağlamcıileti 15:08, 24 Aralık 2007 (UTC)

Merhaba. Uzlaştırıcı olduğunuzu bildiğimden bir sıkıntımı paylaşmak istiyorum. Bunun şikayet gibi görünmesini de istemem. Öyle olsa şikayet sayfasına yazardım. Portal tartışma:Sinema'da portal tasarımıyla ilgili bir tartışma sürmekte. Bu arada kullanıcılardan biri ısrarla nezaket kurallarını ihlal etmekte. (Hoş kendisi de Metal'e, benim ve Berfu'nun bu kuralları ihlal ettiğimizi yazıp bununla da yetinmeyip kukla olduğumuzdan şüphelendiğini eklemiş.) Vikipediyi kişisel tartışma arenası olarak görmüyorum. Bugüne kadar vikipediye katkıda bulunurken tartışmalardan, hele ki yapıcı olmayacağından şüphem varsa, uzak durmaya çalıştım. Söz konusu sayfadaki tartışmaya dahil olmamın nedeni, özellikle yeni tasarımı yapan kullanıcıyı yalnız bırakmamak, portalı sahiplenmediğini; aksine değişikliği bizim bilgimiz dahilinde yaptığını anlatabilmekti. (Sessiz kalmayı kenime yakıştıramayacaktım.) Ancak tartışma yapıcı olmaktan iyice uzaklaştı. Kullanıcının son mesajı, buraya tekrar aktarmak istemediğim nezaketten ve saygıdan uzak ifadelerle dolu. Gülüp geçecek ve ciddiye almayacaktım ama ben böyle yaptıkça, yapılan haksızlık da öylece ortada kalacak. Bu kullanıcı daha sonra bu tavrı başkalarına karşı da sürdürebilecek. Size bu nedenle bu mesajı yazıyorum. Önerileriniz veya eleştirileriniz olursa ben de bunlardan payıma düşenleri üzerime alınmaya hazırım. Saygılar. --Yabancımsj 08:14, 25 Aralık 2007 (UTC)

merhaba, yabancıdan ve berfudan şikatçiyim hale tartışma sayfasında saygısızlıklarına devam ediyolar. beni uyarıyorumuş... burfenin ise tümden ne dediği belli değil. film portalı kurmalarını önerdim. portalın kapatılmadığına şükretmeliymişim. ayrıca burfenin ve yabancının kukla olmalarından şüpheleniyorum. teşekkürler.----Tegiiinmesaj 11:13, 25 Aralık 2007 (UTC)

Görüşünüzü, bir hususu izah etmek için Vikipedi'nin işleyişini sekteye uğratmanız veya topluluğun huzurunu bozmanız Vikipedi politika ve yönergelerine göre uygunsuz bir davranıştır. Belirli bir hususta bir fikriniz olabilir ve haklı da olabilirsiniz fakat bu herkese rastgele mesaj atabileceğiniz, gereksiz yere Vikipedi'nin sunduğu araçları kullanabileceğiniz ve topluluğun tüm ilgisini bu noktaya çekmeye çalışmanızın doğru olduğu anlamına gelmez. Bir konuya dair belirli birkaç Vikipedistin fikrini öğrenmek isteyebilirsini bunu da o kişilere bildirebilirsiniz fakat işi genel çaplı bir karmaşaya dönüştürmek ancak Vikipedi'nin ve ilgili tartışmaların zararına olur. Lütfen bu sayfayı ve bu sayfadaki 10. maddeyi gözden geçiriniz. Bu bir uyarıdır; lütfen dikkate alın. Eminim ilgili tartışma sayfasında daha yapabileceğiniz çok güzel katkılar var, bunları olası en yapıcı şekilde yapmaya lütfen özen gösterin. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 15:55, 25 Aralık 2007 (UTC)

bu konuda yaptığım bir vandalism yok. rahatsız etmekten ziyade kurallar gereği yöneticileri konu hakkında görüş belirtmesi için çağırabilirm. konu üzerinde taraflı bir vandalisim yapılmakta. ve bu göz ardı edilmekte. bu konuda şikayet de belirttim. beni bu şekilde suçlamanız 10. madde ile bağdaşmaz.--Qwl 16:02, 25 Aralık 2007 (UTC)

takabeg hakkındaki şikayet[kaynağı değiştir]

öne sürdüğünüz sebepler:

  • telif hakkı sorunu o sitenin kendi sorunudur. bağlantı verilen sitede bulunan kaynaklar konu ile ilgili bir çok bilgi içeriyor.her bağlantı verdiğimiz siteye kaynaklarının telifli olup olmadığını soruyormuyuz?
  • sayfa zaten iki karşı tezi yer almakta. bu sebeple tezlerin yer aldığı sayfalar zaten taraflıdır. sayfanın bütün bağlantıları taraflıdır. bu da zaten başlıkta belirtmiştir. benim bildiğim bu vikipedi ilkelerine aykırı değildir. telif bu siteye eklenenleri kapsıyor sanırım. dışardaki linkleri değil.

Nerede ve Nasıl Kaynak Gösterilir?

Eğer doğruluğu kanıtlanmış bir uygulama, mümkün değil veya tartışmalı ise, katkı yapan kişiler, metnin okunabilir olması ve mümkün olduğu kadar doğru ve ulaşılabilir kaynaklar göstermek arasındaki dengeyi kuracak bir şekilde seçim yapmalıdır.
  • Doğrulanabilir, tarafsız ve bağımsız bir kaynak olmadığı gibi belirli bir tarafın resmî sitesi de değildir. Bu sebeple o tarafın temsilcisi olarak da yer alamaz. dediğinize göre sayfada yer alan Türk tezlerini içeren belgeseller geçerli kaynak değil. TRT yanlış kaynak öyle mi? benim bildiğim resmi site şarttır diye bir kural da yok.

dolayısıyla bu konu uygunsuz içerik olmaktan çıkıyor. ve kişinin yaptığı vandalism oluyor. zaten konu bu dış bağlantıyla kabul edilmiş gibiydi. en büyük sıkıntım Machın sayfayı taraflı bir sürüme geri dönülmüş ve durumun kilitlemiş olmasıdır. konu da tartışma sayfasında belirttiğim bir çok kurala aykırılığa kurallar içinde bir cevap verilmemesiyle aynı bakış açısıdır. o sayfa ve bağlantılı birçok sayfada çalışma yapılmakta.

bu konularla ilgili yaptığım bir hata veya bilmediğim bir konu varsa lütfen beni aydınlatınız.


  • bu konuda sizin dayanaklarınız haklı, telif hakları dolayısıyla sizi haklı buluyorum ve bağlantı eklenmemelidir. ancak: benim karşı çıktığım noktayı şuradan Kullanıcı_mesaj:Takabeg#L.C3.BCtfen görebilirsiniz.

bana videolarda reklam var deniyor. bu sebeple koyamayız. Mach de Kullanılmaması gereken bağlantılar 3. maddeden söz ediyor. o ise

Yukarıdaki kılavuz kullanılabilirliğine izin verse de size ait olan ya da sizin düzenlediğiniz sitelere bağlantı vermeyiniz. Bu tarafsızlık ve bakış açısı konuları bağlamında önemlidir. Tarafsızlık Vikipedi’deki önemli ve hassas tartışmalardan biridir. Eğer sitenin içeriği konuyla ilgili ve önemliyse, bunu tartışma sayfalarında belirtiniz ve diğer tarafsız Vikipedi editörlerinin bu bağlantının eklenmesi konusunda karar vermesine izin veriniz.

  • zaten site taraflı bağlantılarla oluşturulmuştur. tezler söz konusudur. bu sebeple dayanak aşağıdaki gibi olmalıdır.

Nerede ve Nasıl Kaynak Gösterilir?

Eğer doğruluğu kanıtlanmış bir uygulama, mümkün değil veya tartışmalı ise, katkı yapan kişiler, metnin okunabilir olması ve mümkün olduğu kadar doğru ve ulaşılabilir kaynaklar göstermek arasındaki dengeyi kuracak bir şekilde seçim yapmalıdır.

bu sayfadaki koruma koyması kurallar içerisinde. ancak içeriği hakkında bir çok sorun olduğunu maddeler halinde tartışma sayfasında belirttim. bu konuda ise hiçbir girişim olmuyor maalesef. bu değişikliklerin yapılabilmesi için korumanın kaldırılmasını talep ediyorum.--Qwl 18:10, 25 Aralık 2007 (UTC)

Ermeni soykırımı iddiaları‎ içeriği ve başlığı tamamiyle taraflı. ilk başta içerik düzenlemesi ve daha sonrada başlık düzenlemesi ihtiyacı var. Tartışma:Ermeni soykırımı iddiaları‎ nda sıraladığım bir çok dayanak var. bu konuda lütfen yardımcı olunuz. öneri ve düzenlemerim de mevcut. bu konudaki durumu geçmişten de görebilirsiniz. bu konu detaylı çalışma istiyor fakat içerik başından sonuna taraflı. bu konudaki kuralları siz daha iyi biliyorsunuz. lütfen yardmıcı olunuz.--Qwl 18:36, 25 Aralık 2007 (UTC)

teşekkür ederim. köy çeşmesinin katkısı mutlaka olacaktır. tartışmalara tarafsız görüşlerinizle katkı yaparsanız memnun olurum. iyi çalışmalar--Qwl 20:18, 25 Aralık 2007 (UTC)

Merhabalar, aktif olduğunuzu gördüm. Vikipedide aziz unvanını kullanıyor muyuz? İngilizce wikideki gibi yazarları kategorilendirirken karşıma çıkan bir durum. Konuyla ilgili bir tartışmaya rastlamadım, belki de kaçırmışımdır. Teşekkürler, kolay gelsin--Gökhan 23:37, 26 Aralık 2007 (UTC)

Teşekkürler gayet açıklayıcı oldu. Yanılgının sebebi, enwikinin tba konusunda son derece cömert bir davranış sergiliyor olması.. İyi çalışmalar--Gökhan 01:06, 27 Aralık 2007 (UTC)

İbrahimi dinler'in D'si büyük olmaz. kaynaklarda böyle belirtilmemiş. zaten o kategori boş.

ayrıca kategoride öyle bi değişiklik yapılmaz da ne demek? ne bu kült mü? bal gibi de yapılır ve yapılacak. bu tartışma konusu olamaz. dine saldırmak için böyle yollara başvurmak yetişkin bir insana yakışan bir yol değil. din ile büyüyü, mitolojiyi aynı kefeye koyarak neyi başardığınızı sanıyorsunuz?????????


başaramazsınız. çünkü dindar insanlar kara cahil değil.

--Idikut 23:12, 27 Aralık 2007 (UTC)


Hata yapmakta olan sizsiniz.

bakınız: http://en.wikipedia.org/wiki/Religion#Classification

ben uluslararası kabül görmüş bir sistemi uyguluyorum. kafama göre uygulamıyorum. ayrıca Hindistan bir ülke ismi değil. bir yarımada simi. ülkenin adı "Republic of India" nasıl "amerika" usa'in adında olsa bile kıtayı kastediyor ise hindistan da yaraımadayı kasteder. hata yok. dinlerin sınıflandırması için kaynak da gösterdim. beni engellemeyin artık. kafamdan sallamıyorum merak etmeyin.

--Idikut 23:52, 27 Aralık 2007 (UTC)


söylemek istediğinizi anlıyorum. "başta böyle bi sınıflandırmaya gittik ortalığı karıştırma" diyosunuz. ama neden? tr:wiki'nin 100.000 altı bir wiki olmasının nedeni bu olmasın?

Hint din ve felsefesi kategorisi olabilir. ama bu yanlış bir kategori. "din ve felsefe" adında bir fenomen yok. böyle birşey yok. dinle felsefe arasında bir ilişki yok. felsefe merak etmektir. din ise güvenmektir. ikisi çok farklı şeyler. siz Hint din ve felsefesi kategorisini neye dayanarak kuruyorsunuz? bu sorumu cevaplarsanız sevinirim. ayrıca size ben kaynak da gösterdim. kaynak gösterdiğim halde siliyorsunuz. bu çok yanlış. hangi politika olduğunu siz söyleyin.

kaynak gösterdim. hem de wiki'nin kendisi. hem de ingilizcesi. bariz bişekilde wiki'nin temeli. olay bitmiştir bence. daha önce yapılmadığı için şaşırıyorum.

tartışma aç diyorsunuz. neyi tartışalım? zaten var olan bir sınıflandırma neden tartışılsın ki?

siz din ve büyüyü aynı kefeye koyarken tartıştınız mı?

--Idikut 00:04, 28 Aralık 2007 (UTC)

İslam ile ilgili bazı maddeler[kaynağı değiştir]

Selam Noumenon. Kuran maddesindeki emekleriniz için teşekkür ediyorum. Ancak arkadaşımız işi tam olarak kavrayamamıştır. Bugün de tartışma açımadan benzer değişiklikleri (Noel maddesinde Konstantin'in ismini değiştirme teklifi var. Nedense bu noktada çok ince davranıp tartışma sayfasına yazmıştı) yapmaktadır. İlavelerin yapılması güzeldir. Ancak müslümanın duyguyla hareket ettiği açıktır. Kendisinin dine 'hakaret' olduğu hissettiği kısımları çıkartıyor ise bu taraflı demektir. Mesela ben şahısen, 'hakaret' olarak düşünülen iddiaların da ilave edilmelerine yanayım. İddiaların varolmasını göstermek için faydalı. Kısaca arkadaşımız dünkü meseleyi tam olarak anlamamıştır. İyi çalışmalar. Takabeg 09:51, 28 Aralık 2007 (UTC)

Tekrar selam. Metal arkadaşımız ilgilenmiş ve Sezerpal arkadaşımız da önce tartışma sayfasına konuları açacağını açıklamıştı. Teşekkür ederim. Takabeg 11:22, 28 Aralık 2007 (UTC)

Tartışmak ya da tartışmamak[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Maddelerde hassas ve kökten değişiklikler yapmadan önce tartışmak tavsiye ve tercih edilen şık olsa da şart değil. Yani zorlayamayız tartışmaya aktarmaya. Eğer değişiklikleri siz veya bir başka kullanıcı ısrarla geri alırsa da ortaya sadece bir değişiklik savaşı çıkar. Benim tavsiyem bu tip durumlarda eklenen içeriğe göz atıp eleme yapın ve eğer eleyemeyeceğiniz gibiyse veya hepsini elememişseniz {{taraflı}} etiketi ekleyin. Böylece bu etiketi gören kullanıcılar maddede tarafsızlık açısından bir sorun olduğunu anlayacak ve düzeltmeye çalışacaktırlar. Eğer ilgili değişiklikleri yapan kullanıcı şablondan rahatsız olursa, yaptığı değişiklikleri tartışmak zorundadır zira şablonu sırf kendisi taraflı bulmuyor diye kaldıramaz (bu şablon vandalizmine girer, nahoş bir durumdur, yasaktır). Umarım yardımcı olabilmişimdir; zira tek tek tüm maddelerdeki sorunlara bakmam pek mümkün değil ^_^ İlginiz için teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 14:57, 28 Aralık 2007 (UTC)
Teşekkür ederim. Sadece ben mi fazlasıyla ve gereksizce endişe ediyorumdur acaba? Son günlerde Türkçe Vikinin tarafsızlığının tehlikede olduğunu hissediyorum. Dediğiniz {{taraflı}} en son çare için güzel. Tşk. Ancak görünüş itibariyle nahoş olabilir. Mümkün oldukça ve vaktim oldukça tartışmaya çalışacağım. İyi çalışmalar. Ve (4 gün) önceden 'A happy new year' diyorum. Görüşürüz. Takabeg 15:09, 28 Aralık 2007 (UTC)

Tekar selam. {{taraflı}}'nın yeri. Sizin düzeltiğiniz yeri, görünüş açısında daha güzel elbette. Ancak bu şablonun tartışılmakta olduğunu okuyucular anlamazlar. Sadece editörler arasında bir meseledir dersek şu anki yer uygundur. Okuyucuların da haberdar olmaları için ise (benim yapıştırdığım yeriyle gerçekten çirkin görünüyordu) daha mütevazi bir yerde gösterilirse faydalı olacağını düşünüyorum. Bunun dışında önemli günler kısmında kandiller yer alıyor. Bunlar sonradan kabullenmiş ve bütün İslam aleminde geçerli diğildir. (Örneğin Muharrem gecesi'nin Arapçasını bulamıyorum. Leylatül Muharrem diye uydurmak ta istemiyorum.) Bana kalırsa doğru yer kültür kısmındadır. Yoksa başlığını Türkiye'de İslam veya Popüler İslam olarak değiştirelim mi? (son cümle black joke'tır:)) En azından taraflı işaret konusunda düşüncenizi almak istiyorum. Açıkçası ilgilenmek istediğim başka maddelere (islam ile alakasız) önem vermek isterdim. Sizin hem denetçi hem de editör olarak işleriniz var. Sorunlu maddelerle ilgilensin diye sizi zorlayamıyorum. İyi çalışmalar. Sevgilerim ve saygılarımlaTakabeg 16:24, 28 Aralık 2007 (UTC)

Şablonun içine koyarsak sorunlu olabiliyor. Şimdilik böyle dursa? Diğer türlü eklendiği maddeleri de taraflı gösterebilir... o da ayrı yanlış anlaşılmalara gebe olur. Bence İslam şablonundaki sorun çözülür; çünkü sorun cidden sadece tercih meselesinden kaynaklanıyor... olmazsa üçüncü şahıslara gider sorarız. Ben uzunca bir süredir din maddeleriyle yakın olarak ilgilenmekteyim; din kategorisi ve alt kategorizasyonları, şablonları falan da hazırlamaya çalışmıştım zamanında... bu sebeple azami ölçüde yardımcı olmaya, tartışmalara yetişmeye çalışıyorum... diğer maddelerle ilgilenmek istiyorsanız ilgilenebilirsiniz; cidden bunlardan sorunlu sonuçların çıkacağını sanmıyorum hepsi basit kural yanlış anlamaları veya tercih sorunları... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 16:42, 28 Aralık 2007 (UTC)
Evet maddelerin kendilerde sorun olmadığı halde sorunlu düşünülmesi daha kötü durumu. Benim için şu anki durum da sorun değil. Dikkatli okuyucuların şablondaki Gör düğümesini basmalarını dilerim:)) İyi çalışmalar. Takabeg 16:51, 28 Aralık 2007 (UTC)
Şimdi başındaki yazlar kalın harfle yazıldı. O şablon çocukların eğlence mekanı değildir. Böyle devam ederse {{taraflı}} işaretinin şablon içine alınması gerektiğine eminim. Bence bazı hassas maddelerde önce okuyacak insanları düşünmemiz lazım. Takabeg 17:07, 28 Aralık 2007 (UTC)
Bu tip sorunlar aslında biçem, tarz sorunu. Eğer genelin tercihi bir kişinin tercihine ağır basıyorsa ve durumda kurallara uygunsuz bir yön yoksa (ki yazının kalınlaştırılması uygunsuz değildir kurallarımıza göre) tartışma sonucu baskın tercih kullanılabilir... biraz zaman verin; cidden endişelenicek şeyler değil bunlar. - Noumenon mesaj 17:17, 28 Aralık 2007 (UTC)
Öncelikle hemen şablonun içine alacağım demiyorum. Biçem tarz sorunları gibi gözüküyorsa da bu tür vurgulama okuyucuları yönlendirmeye yol açabilir. Kanımca taraflıdır. Bu dinde zorlama olmadığına göre şahısi tercihini başkalara dayatamazlar. Ayrıca bu tercih dinin kendi tercihi de değil. Yani dinde böyle vurgulama yapılmadı. Bildiğimiz gibi İslam'ın böyle Teslis'i de yoktur. (Zaten şablonda üçleme anlatma niyeti yoktur) Fakat bilmeyenlere öyle imajı verebilir. İslam'ı bildiğini düşünüp inananları da. Bir müslüman bu üçe önem verse bile diğer esasları ihmal ederse ... neticede yanılmalarına da yol açabilir. Şimdi bunu yapayım şunu yapayım demiyorum. Zamanla olacak inşallah. İyi çalışmalar. Takabeg 17:41, 28 Aralık 2007 (UTC)

Vikipedi politikalarına malesef fazla hakim değilim. Bilgi ve alaka için teşekkürler. --Abuk SABUK 21:01, 28 Aralık 2007 (UTC)

Kayıtlı kullanıcı olursa uyarırım tabii ki. Tekrar teşekkürler. --Abuk SABUK 21:53, 28 Aralık 2007 (UTC)

Ermeni soykırımı'nın diğer dillerdeki adlandırmalar[kaynağı değiştir]

Selam. Bugün (açımdan) çok ortam karşıktı. En son Ermeni soykırımı iddiaları maddesinde daha önce ilave ettiğim meseleyi soykırım olarak kabul eden ülkelerdeki adlandırmaları bir yerden kopyaladığını gerekçe göstererek Abuk 78 arkadaşımız tarafından çıkarıldı. Açıkçası polemik nitelikte bir girişim gibi geldi bana. Aslında kendim için biriktirdiğim yazılardan almıştım. Maddeye ilave ederken ayreten diğer wikilere de baktım (çelişiyorsa kötü olur) ve her birinin Interwiki'de olmadığı diller için tekrar sözlüklere baktım. Aslında bu kelimeler gazetelerde de internet sitelerinde de bulmamız zor değil. Sırf bu kelimeler için kaynak göstermek şart mıdır? Fikrinizi de almak istiyorum. Takabeg 23:44, 28 Aralık 2007 (UTC)

Farklı dillerde Ermeni meselesi[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Açık konuşmak gerekirse, kendi reyim bu listenin gereksiz olduğu yönündedir. Eğer bir sözlük olsaydık var olma sebeplerini gene anlayabilirdim; fakat diğer hiçbir maddemizde olmayan, ansiklopedilerde de pek yaygın olmaya bu uygulamayı sadece bir madde için yapmamız sizce okuyucular tarafından nasıl yorumlanacaktır? Üstüne üstlük Ermeni Soykırımını kabul eden devletlerde meselenin ismi başlığı altında Kürtçe'ye de yer veriyorsunuz... kabul edin bu bariz tartışmalı bir değişiklik. Öncelikle resmî bir devlet değilken nasıl devlet ismi altına koyuyorsunuz... Gerçekten polemik yaratıcı bir şey. Sonuçta bence o listenin orada kalması için mantıklı bir neden yok. Bir kere bu olayı soykırım olarak kabul etmişlerse kendi dillerinde Ermeni Soykırımı anlamına gelecek ifadeleri kullanacakları aşikâr. Diğer maddelerde bu tip bir uygulamaya yer vermeyip sadece o maddede yer vermemiz bence pek tarafsız bir uygulama olmaz... bu açıdan beni cidden çok rahatsız ediyor. Bu benim şahsî görüşüm. Siz kalması için ısrarcıysanız bunu tartışma bölümünde tartışın; eğer topluluk da sizinle aynı fikirdeyse benim için sorun yok fakat topluluk da sizinle aynı fikirde değilse, o listenin de orada bulunması şart olmadığına göre barındırmamız mümkün olmaz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 22:08, 29 Aralık 2007 (UTC)
Selam. Zaten silinmek üzere.... İstemeyenler vardı. Bu durumda ısrar etmemin anlamı yok. Ancak polemik nedeniyle yapıldıysa üzülürüm. Yine de Ne olursa olsun araştırsam da illah silmek isteyenlerin çıkaracaklarını gözönünde tutarak pek araştırmadım. Bunu Khutuck arkadaşımla konuşmuştum. Bunun yerine ana maddeye İngilizce wiki ilave etmiştim. İlgilenmek isteyen bulacaktır. Sorun değildir. İlginiz için teşekkür ederim.
Bir de başlık konusuna gelince Interwikiye uyum sağlaması gerekmeyen istisnalarının kriterleri de belirtmemin faydalı olduğunu düşünüyorum. Daha önce şikayet eden arkadaşlarımız olmuştu ya Muhammed bin Abdulla maddesi v.s'de. Sizin savunmanızın haklı ya da haksız olduğununa dair yorum burda yapmıyorum. Ancak net bir kriter (zorunlu olmayan bir çizgi) belirtmemizin faydalı olacağına inanıyorum. Kimsenin kafasında soru işaret kalmaması için güzel olacaktır. Ermeni.... maddesine gelince bu konu özellikle Türkçe kullananlar için hassas olduğu için 'bence' interwikiye uyumu sağlamayabilir.
Bunun dışında Soykırımı kabul eden ülke ve eyalet kararlarına baktığımda '1915-1917' olarak tanımladığını gördüm. Bu tarihleri başlığına geçerse acaba Soykırımı kabul etmiş izlemi bırakacak mıdır? '1914-1918' diye yazılırsa Osmanlı tarafını savunmuş olacak mıyız? Bunu düşünüyorum şimdi. İlk önerdiğiniz '1915' Ermenilerin vugrulara göre adlandırma olduğunu söyleyenler karşımıza çıkacak mıdır v. s. Arkadaşlarımızla düşünelim. İyi çalışmalar. Takabeg 23:53, 29 Aralık 2007 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Diğer dillerdeki Vikipedilere uymak zorunda değiliz; onlar sadece bize tavsiye edilen isimleri gösteriyorlar... biz ise öncelikle politikalara bakıyoruz, ön bir eleme yapıyoruz, ve uygun olarak kalan isimlerden birini seçiyoruz. Genellikle bu noktada interwiki bize yardımcı oluyor - ama bu kadar, illâ ki onu tercih etmek durumunda değiliz. Ne yazık ki her Vikipedi kendi açısından taraflı yönler barındırıyor... İngilizce Vikipedi'nin, birçok kullanıcısı farklı etnik, dinî ve siyasî arkaplanlardan olmasına rağmen, Anglo-Sakson bir önyargıya sahip olduğu yıllardır konuşulan ve İngilizce Vikipedi tarafından bir sorun olarak kabul edilip yıllardır çözülmeye çalışılan bir şey... Aynı şekilde benzerlerini diğer Vikipedilerde görebilirsiniz: Size Çince Vikipedi'deki Nanking Katliamı konulu maddeyle aynı konunun Japonca Vikipedi'deki maddesi arasında uçurum boyutunda bir farklılık yok mudur? Büyük ihtimalle vardır... Kürtçe Vikipedi'de bir ara ölen teröristlere şehit lafzı kullanılıyordu - oysa biz Vikipedi'de herhangi bir taraf için ölen herhangi bir kişiye bu tanım (şehit tanımı) taraflı olduğu için kullanmıyoruz. Yani her Vikipedi'de tarafsızlık çözülmüş değil... bu sebeple biz öncelikle politikalara bakıyoruz. Bir Vikipedi'nin seçimi bilgisizlik veya taraf olmaları hasebiyle taraflı olabilir. Bugüne kadar yapılmış temel tartışmaların hepsi tarafsız bakış açısı sayesinde çözüldü; ek bir yerlere bakmamız pek gerekmedi. Bence her bu tip tartışmayı kendi içinde değerlendirmek gerekir ve bunun kolay, genel bir sihirli formülü yoktur... bu sebeple bizim zaten VP:TBA gibi tarafsızlığı tanımlayan bir kuralımız var; bu da yeterlidir. Eğer spesifik bir sorun olursa (herhangi bir madde isminde) biz de onu spesifik olarak tartışırız. Bu en güzel çözüme götürür bizi...
  • Tarihlere gelince... ben tarihlerde sorun çıkacağını sanmıyorum. Zira Türk tarihçileri de, soykırımı reddederken, olayların en çok karıştığı zaman diliminin 1915 yılı olduğunu kabul ediyor. Yine de 1915 ile sınırlı kalmadığı herkesce kabul edilir; bunun bir öncesi ve sonrası var ki meydana gelmiş değil mi? Bu sebeple ben tarihlerin hepsi için olabilir diyorum ve bence hiçbiri tarafsızlık ihlâli olmaz zira "Hayır kesinlikle o tarihte hiçbir Ermeni veya Türk ölmedi" diyen bir Türk tarihçisi yok (en azından herhangi bir Ermeni'nin herhangi bir zamanda ölmediğini iddia eden şahıslar dışında). Bence bu kadar ayrıntıya inmeyin; o zaman işin içinden çıkmamız hiç mümkün olmaz ^_^ İlginiz için teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim... - Noumenon mesaj 00:27, 30 Aralık 2007 (UTC)
Evet haklısınız. Fazla ayrıntılara inersek ve gereksiz derecede endişe edersek başlığı bulunmayacak. Ancak 1915 Tehcir kararıyla başlamış mı yoksa daha önce 1914'de Ermeni örgütlerin faaliyetleriyle mi başlamış meselesi göz önünde tutulabilir. Kesin tarihi belirtmeden 'Birinci Dünya Savaşı sırasında....' gibi biraz soyutlaştırırsak yaparsak taraflsızlığının korunacağını düşünüyorum. O halde de bu maddeye Ermenilerin yaptıkları eylemlerinin katılmasına karşıyım. Olayı relativeleştirmekle 'Misilleme' imajını vermekten kaçınmamız lazım. (Kısaca anlatılması sorun değildir.) Müslümanlara yönelik yapılan yıldırma operasyonu ve özellikle 1918'de yaşanmış 'katliam (vikiye müsait ise)' ayrı maddede açıklanabilir. Anlatabildim mi acaba? Ayrıntıları daha sonra o maddenin tartışma sayfasında konuşalım. Bir de dediğiniz gibi 'Nanking katliamı' meselesi bize ipucu verebilir. Tekrar araştıracağım (Çince wiki ile Japonca wiki). Good idea'nız için de teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 01:01, 30 Aralık 2007 (UTC)

Çok teşekkür ederim.[kaynağı değiştir]

Gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür ederim. Aynen dediğiniz gibi yaptım. Bu arada Yeni Yılınız da kutlu olsun, sağlık mutluluk ve başarı getirsin. Saygılarımla. --M. Yalçın Yalhı 00:46, 30 Aralık 2007 (UTC)

Nanking katliamı[kaynağı değiştir]

Wiki Japoncasında biri "Nankin katliamı" diğeri "'Nankin katliamı' tartışmaşları" maddesi olmak üzere iki madde yapılmış ve ikisi de korunma altındadır. Biri genelde katliamın yaşandığı kabul ediyor. Diğeri ise tartışmalardan ibaret. Öncekinin interwikiler mevcut olup diğeri sadece Japonca wikiye mahsus bir maddedir.
Çincesinde "Nankin Büyük katliamı" maddesi mevcut olup taraflı şablonludur.Takabeg 02:10, 30 Aralık 2007 (UTC) İçindekiler kısaca şöyledir bayağı uzun oldu okuduktan sonra çıkarabilirsiniz. Ermeni.... maddesine de aktarsak mı? İyi çalışmalar. Takabeg 02:10, 30 Aralık 2007 (UTC)

Japoncası:
A. Madde adı:'Nankin katliamı'

  • 1.Olayın genel anlatımı
  • 1-1 Nanking muharebesi
  • 1-2 Basın ve yayın
  • 1-3 Mağduru sayısı
  • 1-4 Olayın arka planı (Background)
  • 2.Savaş Mehkemeleri
  • 3.Nankin’in düşüşüne kadarki durumlar
  • 3-1 Japonların iddiası
  • 3-2 Çin Cumhuriyetinin iddiası
  • 4.Orta Çin Cephesi (Order of battle)
  • 5.Nankin katliam ile ligili eserler
  • 6.Ayrıca bakınız.
  • 7.Dış bağlantılar

B. Madde adı:'Nankin katliamı' tartışmaları

  • 1.Tartışmanın tarihi
  • 1.1 1971 yıla değin
  • 1.2 1971-1982
  • 1.3 1982-1995
  • 1.4 1995'den bu yana
  • 2.Başlıca görüşler
  • 2.1 '300 bin'den fazla tezi
  • 2.2 '100 bin'den fazla tezi
  • 2.3 '40 bin' civarında tezi
  • 2.4 'Bir kaç bin'den '20 bin' tezi
  • 2.5 Red tezleri
  • 3.Başlıca tartışma noktaları
  • 3.1 Olayın süresi
  • 3.2 Geografik sınırları
  • 3.3 Nüfusun artışı azalışı
  • 3.4 Katliamın
  • 3.5 Belge eleştirileri
  • 3.6 Fiziksel katliam ihtimalin reddi
  • 3.7 Olayın öncesi ve sonrasında Japon ordusunun
  • 3.8 Cinsel tecavüzün mağdurlarının varolmalarına yöneltilen sorlar
  • 3.9 Propaganda tezi
  • 3.10 Japon ordusunun güzüleri
  • 3.11 Fotoğraflarının uydurma olup olmaması
  • 3.12 Komplo teorisi
  • 4.Bilim adamları ve araştırmacılarının tepkileri
  • 5.Ayrıca bakınız
  • 6.Kaynaklar
  • 7.Dış bağlantılar

Çincesi
Maddenin adı: Nanking Büyük katliamı

  • 1.Arka planı (Background)
  • 2.Japon ordusunun vahşeti
  • 2.1 Katliam
  • 2.2 Tecavüz
  • 2.3 Yağma
  • 3.İnsani yardımlar
  • 4.Japon ordusunun suçlar hakkında savlar
  • 4.1 Kurumların savları (Kızıl Haç v.s)
  • 4.2 Mağdurların savları
  • 4.3 Çin’e istila eden Japon orduları ile savaştan sonraki Japonların savları
  • 4.4 Tanık dosyası (Nanking Katliamı anma müzesi)
  • 5.Savaştan sonraki mahkemeler (Tokyo uluslararası mah. ve Nanking askeri mah.)
  • 5.1 Katliam ile ilgili Japon ordusu birlikleri
  • 6.Kanıtlama üzerinde tartışmalar
  • 7.Mağdurların sayısı
  • 8.Anma müzesi ve anma faaliyetleri
  • 9.Savaş sonrasında Japonların görüşleri
  • 10.Davalar ve siyasi olaylar
  • 11.İlgili filmler ve belgeseller
  • 12.Dipnot
  • 13.Kaynaklar
  • 14.Ayrıca bakınız.
  • 15.Dış bağlantılar

Çin Mitolojisi[kaynağı değiştir]

Selam Noumenon. Çin Mitolojisinin seçkin madde adayı olacağı her halinle belli maşallah. Şimdiden azar azar başlıyalım mavileştirmeye dedim kendime işte. Elinize sağlık. Kolay gelsin, selamlar --Erdall 06:29, 30 Aralık 2007 (UTC)

Şimdi uyku saatim gelmiş olmasa hemen aday yapardım onu. Yarın hallederim ozaman:-) Bende Türk Mitolojisini süper bir dev madde haline getirme niyeti ile kütüphaneden Türk Mitolojisi hakkında 700 sayfalık bir kitap aldım, iki aydır duruyor. Çünkü Türk Tarihi daha eylenceli geldi bana şimdilik. Güvenilir haynaklara dayanan ve diğer Vikipedilere'de aktarabileceğimiz süper bir Türk Tarihi maddesi yapmaya çalışıyorum. Ama daha sürecek gibi. Neyse ben çıkıyorum. Tekrar kolay gelsin --Erdall 06:43, 30 Aralık 2007 (UTC)

şablonlar arası bağ[kaynağı değiştir]

istersen şablonlar arası bir bağ sistemi kurayım. kullanıcı detaylara bakmak istediğinde diğer şablona gitsin. yine ana şablona dönebildin. bunlara otomatik kategorileme de atarsak. bütün herşey otomatik sınflanmış olur. ağaç sisteminin farlı biçimi olur. ve kategoriler de [5] daki gibi karmaşık durmaz.--Qwl mesaj at 08:36, 30 Aralık 2007 (UTC)

Selam. güzel fikir (bence). Teknik olarak yapılabilir mi? Ben biraz Türk tarihiyle ilgileniyorum. Size iyi çalışmalar. Takabeg 08:45, 30 Aralık 2007 (UTC)
Şablon içinden diğer şablona yönlendirme sistemi manasında sormuştum. Kolay gelsin. Takabeg 08:47, 30 Aralık 2007 (UTC)

otomatik kategorileme de böyle bir sıkıntı olmayacak. düzenlendiğinde böyle bir şey olmaz. istersen biraz müsade et. ana madde olan islam maddesi nasıl azalacak diğer alt kategoriye geçecek maddeler. çünkü alt şablona mesela İslam Hukuku Kategorisi koyuyorum sadece. islamı çıkarıyorum. böylece o madde sadece İslam Hukuku Kategorisi nde yer alıyor.--Qwl mesaj at 08:53, 30 Aralık 2007 (UTC) bence bir deneyelim, geri almak çok zor olmasa gerek veya daha yapıcı düzenlenebilir. --Qwl mesaj at 09:00, 30 Aralık 2007 (UTC) İslam şablonunun Hukuk bölümünün altına Deatlı Sayfalar bölümü açıp İslam Hukuku sayfasına yönlendirdim. bu sayfadaki şablon farklı. bu şablonun üstünde ana şablonun yer aldığı ana madde var. buraya basınca ana maddeye dolayısıyla ana şablona dönüyor. İslam Hukuku ile ilgili şablonda resmin altında da bu alt şablonun olduğu ana madde yer alıyor. değerlendirmenizi bekliyorum--Qwl mesaj at 09:14, 30 Aralık 2007 (UTC)

Gülen makalesi[kaynağı değiştir]

Fethullah Gülen makalesindeki ilk paragraftaki referanslardan hiçbiri geçerli değil ve bu paragraf taraflıdır; dikkatli okumuyorsunuz. --88.238.45.75 10:05, 30 Aralık 2007 (UTC)

Adamın ismi[kaynağı değiştir]

Adamın ismi Muhammed Celaleddin-i Rumi'dir. Mevlâna, bildiğiniz gibi mevlâmız anlamına sahip bir saygıdır, unvandır, özellikle Doğu'da çok yaygındır. Mevlana Mevdudi gibi. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon 18:57, 19 Nisan 2006 (UTC)

  • Madem adamın ismi böyleymiş neden söylediğiniz şekilde değiştirmediniz? Var olan Muhammed Celaleddin-i Rumi maddesini silip mevcut maddenin adını lütfen söylediğiniz gibi değiştirin. Türkçe'de hiç bir yerde böyle bir kullanıma rastlamadım. Benzeride yok. Ama tarafsızlık söz konusu olduğu için "Muhammed Celaleddin-i Rumi" isminin kullanılmasından yanayım. Teşekkürler, iyi çalışmalar...--Ahmetanmsj 11:41, 30 Aralık 2007 (UTC)

Benim kategorilerle ilgili bir sorunum var bu konuda yardımcı olabileceğinizi söylediler.Nobel ödülleri şablonlarını toplamak için Kategori:Nobel Ödülleri şablonları'nı açtım altına da ilgili alt kategorileri oluşturdum ama bu alt kategorilere baktığınızda otomatik olarak ilgili tüm maddelerde kategori oluşturduğunu görüyorsunuz bunu sebebi nedir,nasıl düzelir,düzelebilir mi,bir daha bu sorunla karşılaşmamak için ne yapmak gerekir?Zaman ayırırsanız sevinirim.İyi çalışmalar..---Rhnmesaj 13:39, 30 Aralık 2007 (UTC)

Konuyu konuda bırakmak, kişilere taşırmamak...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Bu ufak bir uyarı, dikkate almanızı rica ediyorum. Bir iki tartışmada, özellikle hararetli olanlarda (mesela Ermeni meselesiyle ilgili olan gibi) biraz konu dışına kaçıp kişiler üzerine yorum yaptığınız oluyor. İsterseniz tartışmayı hiç kişilere çevirmeyin, kişilere dair yorum yapmayın... bu Vikipedi'de önemsediğimiz bir konu ve ilgili bir kuralımız var: kişisel saldırılar yasaktır. Saldırı olarak nitelendirilebilecek bir ifadenizi görmedim fakat kişisel üzerinde yorum yapmak eninde sonunda kişisel saldırıya davetiye çıkarır. İsterseniz konuları sadece konularda bırakın, katılımcı üzerine değil katkı üzerine yoğunlaşın. Bu şekilde hem tartışmalar daha verimli yürüyecektir hem de olumsuz sonuçlar doğmayacaktır ufak anlaşmazlıklar yüzünden. Tartışmalara katılımınızın değerli olduğunu düşünüyorum, bu sebeple bu ricayı dikkate almanızı dilerim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 17:23, 30 Aralık 2007 (UTC)
Teşekkür ederim. Meseleyi kişiselleştirme niyetim yok ve Qwl'e saldırdığımı hiç düşünmemiştim. Namaz şablonuda yaptığı değişikliklerini gören okuyucularının neleri düşünebileceklerini iletmeye çalışmıştım. Sadece Qwl için değil viki için de aynı imajı uyandırma tehlikesi vardı. Yine de kişisel saldırı ve bunun benzeri olarak algılanmalarına meydan vermemeye dikkat edeceğim. Uyarınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 17:32, 30 Aralık 2007 (UTC)
2008 hepimize kutlu olsun (İyi yıllar). Selim Elmas Uğur 18:03, 30 Aralık 2007 (UTC)

Mutlu yıllar sevgili dostum--GK ® 18:35, 30 Aralık 2007 (UTC)

iç içe gizle göster[kaynağı değiştir]

Şurada bir uygulama yaptım. iç içe açılır pencere yaptım.[6]

bence fena olmadı--Qwl mesaj at 19:53, 30 Aralık 2007 (UTC)

haklısınız ancak bir ton farklı yeşil renk bulamadım. bulunca ekliycem. faydalı olur diye ilettim size. gerekli olduğunda kullanırız. eğer katkılarınız da olursa daha iyi sonuçlar elbette olacaktır.

ana şablonlar uzayıp gittiği için bu şekilde alt şablonlara bölmemiz muhakkak geekli. bu şekilde oradaki ana maddeleri sınıflayım. ana şablonu sade halde bırakabiliriz. isteyen detaylara geçtikçe detaylı şablonlar karşısına çıkar ve onlara da bakma ihtiyacı hissediyorsa devam eder, yok istemezse zaten şablon başlığından ana şablonun olduğu sayfalara ulaşabilir. bence ilk duruma göre epey yol aldık. bu konuda Takabegin katkılarını da unutmamak lazım tabi.--Qwl mesaj at 20:27, 30 Aralık 2007 (UTC)

Katkılarınız ve farkındalığınız için teşekkür ederim. Küçük bir alıntı: Ansiklopedi yazmak için burdayız, başka hiçbir şey için değil!. Yeni yılınızı kutlarım, iyi çalışmalar--Gökhan 20:33, 30 Aralık 2007 (UTC)

bir teşekkür de benden. renkler için. valla çok sorun oluyor du bana. bu şablonlama meselesine bu maddelere daha rahat ulaşabilsin diye eğiliyorum. bir şablon bir çok maddede olacağı ve kırmızılarda göze batacağı için belki daha çok kullanıcıyı çeker. din ile ilgili ana şablonları düzeltince tahminimce islam konusu yaklaşık 500-1000 madde arasını bulur ki bunlardan herhangi birine giren artık konuya girmiş demektir. herkese iyi çalışmalar bu gece son benden.--Qwl mesaj at 20:42, 30 Aralık 2007 (UTC)