Kullanıcı mesaj:Çağatay

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

İyi Günler.Bana bırakmak istediğiniz iletileri buraya yazabilirsiniz.
Ama lütfen iletilerinizin sonuna imzanızı eklemeyi unutmayın. ---
Çağatayileti

Türk tarihi[kaynağı değiştir]

Çağatay67 merhaba,

Uzun bir ÖSS maratonu daha sona erdi hepimize geçmiş olsun. Türk tarihi VikiProjesi'ni ve Türk tarihi Portalı'nı ben oluşturmuştum ama uzun zamandır doğru dürüst uğrayamadığımdan pek ilgilenemedim. Senin yanınıda okudum. Belirli maddeleri öncelik alarak tekrar bir çalışma yapabiliriz. Kolay gelsin. İyi çalışmalar.--Absarileti 10:05, 27 Haziran 2007 (UTC)
Çalışman çok güzel olmuş tamamını okuyamadım ama hakikaten güzel bir madde olacak. Kısa zaman içinde bende yardımcı olabilirim. Ayrıca ilk seçkin maddemin II. Bayezid maddesi. Kolay gelsin. İyi çalışmalar.--Absarileti 12:24, 7 Temmuz 2007 (UTC)


Üzerinde çalışacağınız belirli konular varsa yardımcı olmayı çok isterim berlirtmeniz yeterli felisleox 21:14, 25 Temmuz 2007 (UTC)

Üyelik hakkında..[kaynağı değiştir]

Merhaba Metal Militia, kusura bakma rahatsız edeceğim ama ben bu kullanıcı adımdan biraz rahatsız olmaya başladım.Buraya üye olurken "Jagatai" isimli bir kullanıcı olduğunu söylemişlerdi.O benim İng. vikideki ismim ve buraya da onunla giriş yapmış olabilirim, ne yazık ki bunu hatırlayamıyorum.Jagatai'nin E mail adresini öğrenebilir miyiz?Benim kullandığım adreslerden biriyse kullanıcı adımı Jagatai olarak değiştirebilir miyiz(bu arada kullanıcı sayfam ve katkılarım ne olur?)?Olmazsa sadece "Çağatay" olabilir mi?Yoksa isim değiştirme işini sadece metadan vs'den kullanıcı kendisi mi rica edip hallediyor?.Saygılar, iyi günler.. --Çağatayileti 21:55, 6 Temmuz 2007 (UTC)

Merhabalar, sorunuzun ilk kısmı ile ilgili olarak, bu konularda detaylı bilgisi olan Noumenon'a danışmanızı salık veririm. İkinci kısmı için ise isteğinizi bu sayfanın altına ekleyebilirsiniz . Daha sonra bir yönetici bu isteğinizle ilgilenecektir. İyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 08:03, 7 Temmuz 2007 (UTC)
Merhaba, umarım kusura bakmazsınız ama iletinize göz misafiri oldum ve birkaç noktada sizi bilgilendirmek istiyorum. Kullanıcı:Jagatai 28 Mayıs 2006'da kayıt olmuş [1] ve kendisine e-postalya ulaşılamıyor [2]. Yöneticiler diğer kullanıcıların kişisel bilgilerine ulaşamadığı için bu kullanıcının e-posta adresini öğrenebileceğinizi sanmıyorum ama Noumenon denetçi olduğu için bu bilgiye ulaşabilir belki emin değilim. Kullanıcı:Jagatai'in siz olduğunuzu ispatlayamazsanız yinede bu kullanıcının başka biri olduğunu varsayarak Jagatai kullanıcı adını ondan alıp Çağatay67 hesabınızı bu ismin altında birleştirebilirsiniz. Yani katkılarınız Çağatay67 hesabından Jagatai'a taşınır. Ancak bunun için o kullanıcının 0 katkıda bulunmaması gerek ve maalesef Jagatai'in 2 katkısı var [3]. Bu katkıları sadece kendi mesaj sayfasında yaptığı için geçerli sayılır mı bilmiyorum ama yinede şansınızı meta'da deneyebilirsiniz. Bu sayfanın en altında "Username usurpation" başlığını açıp İngilizce başvuruda bulunabilirsiniz, oradaki yetkili bürokratlar size yardımcı olacaktır --Pinar 09:45, 7 Temmuz 2007 (UTC)
Pardon, atladığım bir nokta var. Meta'ya başvurmadan önce Kullanıcı mesaj:Jagatai sayfasına bu kullanıcı adını istediğinizi yazıp 7 gün beklemelisiniz --Pinar 10:14, 7 Temmuz 2007 (UTC)
Rica ederim. Kullanıcı adınızı Çağatay olarak değiştirmeye karar verirseniz bu sayfada başvuru yapmanız yeterli. İyi çalışmalar --Pinar 13:22, 7 Temmuz 2007 (UTC)

Kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Kullanıcı listesine göre Çağatay diye bir kullanıcı yok, yani bu ismi alabilirsiniz. Şu an hâli hazırda ne yazık ki bir bürokratımız yok, bu sebeple isteğinizi sanırım Meta'da belirtmeniz gerekecek: meta:Requests for permissions. Sayfada Username changes isimli başlık bulunmakta. Dbl2010 steward fakat şu sıralar uzakta olduğu için isteğinizi ona belirtirseniz bir yanıt almanız ne kadar sürer emin değilim (ayrıca acil durumlar haricinde stewardlar Meta'da bir istek bulunmaksızın araya girip işlemi gerçekleştirebiliyorlar mı bundan da çok emin değilim ama sanırım sorun olmazdı). Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 15:46, 7 Temmuz 2007 (UTC)

Osmanlı-Kutsal İttifak Savaşları[kaynağı değiştir]

Selam Çağatay,

Senin verdiğin linke tıklamadım çünkü senin özel bir çalışma odasında çalışma yaptığını hiç düşünmedim. Esasında gelecekte böyle özel bir odada çalışma yapmana hiç gerek yok. Nasılsa hata yapılırsa veya diğer üyeler farklı düşüncelere sahipseler değişiklik yapmak veya eski sürüme dönmek mümkün. Ben de boşu boşuna zaman harcamış oldum. Neyse hiç önemli değil. Çalışmanı çok beğendim. Gerçekten bu konuyu çok iyi araştırdın ve çok kaynaklı özgün bir çalışma oldu. Seni çok tebrik ederim. Ben maddeyi bir daha okuyup gerek gördüğüm katkıları yapacağım. Tebrikler. Selamlar. ---Vikiyazar 14:58, 10 Temmuz 2007 (UTC)

Tamam Çağatay, bence artık tartışma sayfasına Şablon:SMA koyabilirsin. ---Vikiyazar 13:20, 12 Temmuz 2007 (UTC)

Çalışma var şablonunu bir haftadan fazla tutamazsınız. Sürekli geri alıyorsunuz değişikliği, çalışma şablonu ekliyorsunuz ama sayfayı düzenlemiyorsunuz, düzenlemeye karar verdiğinizde bu işlemi tekrar yapabilirsiniz. --Arinna'l Messaggio 07:16, 13 Temmuz 2007 (UTC)

+[kaynağı değiştir]

Madde bu haliyle Zonguldak ili bilgilerini içermektedir. Lütfen sayfada değişiklik yapmayınız. --Arinna'l Messaggio 07:18, 13 Temmuz 2007 (UTC)

  • İl maddesi değil belde ve köyleri maddesi olduğunun farkındayım, siz maddeyi düzenlemeye karar verene kadar eski halinde kalması en doğrusudur, aksi halde boş yere koyduğunuz çalışma var şablonu sürekli orada durduğu için ya kaldırılır ya da madde toparlanmadığı için silinebilir. Bu gibi durumlarda boş yere çalışma şablonu eklemeyiniz. --Arinna'l Messaggio 14:23, 13 Temmuz 2007 (UTC)

Ya o kadar değişiklik yapıyorum kise bana ödül vermiyor. --Cd96 14:15, 24 Temmuz 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Sevgili Çağatay67, Seçkin Madde olması için önerdiğin Osmanlı-Kutsal İttifak Savaşları maddesi, Vikipedi topluluğunca Seçkin Madde olmaya layık görüldü.

Güzel katkılarının devamı dileğiyle, teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 19:55, 9 Ağustos 2007 (UTC)

  • Tebrikler, Çağatay! ---Vikiyazar 20:06, 9 Ağustos 2007 (UTC)

Merhaba Çağatay67. Önerin üzerine, Atatürk maddesine bir miktar dengeleyici malzeme ekledim. Bence baştaki biyografi bölümü de yeniden düzenlenmelidir. Objektif ve tarafsız bir anlatıdan çok, ilkokullardaki "Atatürk köşelerindeki" tören yazılarını andırıyor.

Fotoğraf galerisinin de bilgilendirici değeri olmadığını, bir tür "tapınma" eylemine benzediğini düşünüyorum. --Zenci fil 11:10, 10 Ağustos 2007 (UTC)

Atatürk maddesi[kaynağı değiştir]

Peki.Ben göz gezdirdiğimde pek yorum gibi algılamamıştım.O yüzden geri aldım.Yani Atatürk'le ilgili de eleştriler varsa onlara da yer vermemiz gerektiğini düşündüm.Ancak bir kullanıcının kendi yorumuysa(bunu farketmemişim) siz eski haline döndürürsünüz zaten.Uyarınız için teşekkürler.Kolay gelsin.Sağlamcıileti 08:11, 13 Ağustos 2007 (UTC)

... is done --Walter 14:57, 17 Ağustos 2007 (UTC)

hey dostum naber..?bizim okulu kazanmışssın tebrik ederim.ama merak ettim hangi bölümdü acaba??Emreileti15px 21:38, 20 Ağustos 2007 (UTC)

Çok iyi bizim okulun en sevdiğim bölümü zaten hem çok iyi hem de çok güzeldir.binası güzel kırmızı metronun da önünde tek sorunu biraz zor ama halledersin.Neyse bişey lazım olursa merak edersen falan yaz çekinme tekrar tebrik ettim müthişsin.:)Emreileti15px 07:46, 21 Ağustos 2007 (UTC)

Mustafa Kemal Atatürk[kaynağı değiştir]

Mustafa Kemal Atatürk maddesi'nde Vikipedi'nin beş temel taşından olan tarafsız bakış açısına büyük oranda aykırı duran ve tartışmalı olan bölüm maddeden çıkarılmış ve tartışma sayfasına aktarılmıştır. Maddenin gelişmesi için bu metin üzerinde değişikliklere gidilip bir konsensusa varılması gerekmektedir. Sizinde yorumlarınız bulunduğu için tarışmaya katılmanızı rica ederim.Saygılar.--Machiavelli' msj 21:25, 28 Ağustos 2007 (UTC)

  • Merhabalar,

Vikipedi tartışma:Kullanıcı adı değiştirme sayfasındaki tartışmada şu anda bir öneri ve öneriye yönelik bir uzlaşı var. Sizin de fikirlerinizi beyan etmeniz Vikipedi topluluğunun topluluk ruhu içinde hareket etmesi ve karar mekanizmalarının daha hızlı ve kolay işleyebilmesi için yararlı olacaktır. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 19:42, 29 Ağustos 2007 (UTC)

Askeriye Portalı[kaynağı değiştir]

Çok iyi etmişsin Çağatay, ellerine sağlık. --Makedon 07:40, 30 Ağustos 2007 (UTC)

Kişisel saldırı yapmayınız![kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Konular zaman zaman muğlak olabilir, tartışmalar oldukça kızışabilir fakat Vikipedi kişilere değil konulara odaklanma yeridir. Vikipedi'deki tartışmalarda kişilere değil konulara yorum yapılır. Kişilere her türlü olumsuz, hakaret-âmiz, saldırı niteliği taşıyabilecek veya böyle algılanabilecek yorum yasaktır. Karşınızdaki kişinin veya tartışmanın durumu ne olursa olsun, kişisel saldırı yapmanız yasaktır. Bu bir uyarıdır; lütfen Vikipedi kurallarına uyalım, bunlar hepimizin en çok da buranın iyiliği için var olan kurallar. Daha fazla bilgi için VP:KSY sayfasına göz atabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 16:30, 30 Ağustos 2007 (UTC)

Teşekkürler, kolay gele.. --Metal Militia ileti 12:21, 24 Eylül 2007 (UTC)

Merhabalar, nasılsınız? Sayfanıza istediğiniz hitap tarzınızı belirtmemişsiniz, o yüzden "siz" diye başladım.İlgimi mazur görürseniz, kondansatör maddesiyle ilgili tavsiyede bulunacakatım; koyu font genelde sadece maddenin ilk satırında madde ismini vurgulamak için kullanılır, bunun dışında listelerde de kullanılabilir.Kondansatör maddesinde de "Yalıtkan cinsine göre" sıralamasında kullanılabilir, ama bunun dışındaki yorum ve açıklama cümleleri var (mesela "yani" ile başlayanlar), onlar koyu değil eğik yazılmalıdır.Geri kalan birim isimlerinin (pikofarad vs..) ise tekrar vurgulanmasına gerek yok, onlar normal kalabilir. Madde çok iyi olmuş bana yeni kurtulduğum ÖSS konularını hatırlatsa da çok beğendim :) Saygılar ... --Çağatayileti 17:16, 30 Ağustos 2007 (UTC)


Arkadaşım sana de selam, iyi diyelim iyi olalım da büyükada gerçekten çok iyiydi 15px. ordan döndüm ve senin mesajını gördüm, öncelikle ilgin için teşekkürler. Anlıyorum tavsiyelerini, ancak biraz düzen ve titizlik hastası biri olduğumdan, bir de ilgi çekmesi açısından bazı yerleri öyle koyu ve eğik bırakıyorum 15px. Hani eğer bu vikipedi kuralı olarak yasaksa değiştirelim tabi, ancak değilse de kalabileceğini düşünüyorum. (Dedim ya illa düzen olcak 15px) bişe dicem, öss'den ve o konulardan bıktıysan fazla yanımda kalma, bayarım biraz hehe.. Hocam şaka diyorum, ben sevindim mesajına, gönüllü yapıyoruz bu işi, böyle destek ve ilgi de olmasa daha zor olur, teşekkür ederim bunun için, benden de saygılar 20px flaWless - furKanileti 18:08, 30 Ağustos 2007 (UTC)
Teşekkürler arkadaşım önerilerin için, gerekirse gerekeni yapacağımdan şüphen olmasın, kolay gelsin 20px flaWless - furKanileti 21:41, 30 Ağustos 2007 (UTC)

Yöneticiliğe aday gösterildiniz![kaynağı değiştir]

Hayrola?--PONY 16:24, 31 Ağustos 2007 (UTC)

Vikipedi içindeki katkıların sonucunda yönetici olabileceğine karar verdim.Kabul ediyormusun?--PONY 16:29, 31 Ağustos 2007 (UTC)

Bir üstte yazdım ya--PONY 16:33, 31 Ağustos 2007 (UTC)

böle düşünmen çok yazık.o halde Vikipedi:Yöneticilik başvurusu/Çağatay sayfasına adaylığı kabul etmediği yazabilirmisin?--PONY 12:12, 1 Eylül 2007 (UTC)

Buraya bakarmısın Köpek--PONY 13:36, 9 Eylül 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.Kolay gelsin iyi çalışmalar.--Eldarionmesaj 10:40, 11 Eylül 2007 (UTC)

  • Zonaro maddesindeki resmin sağ veya sol tarafta olması önemli değil ama üstteki bilgi kutusunun hemen altında yer aldığı ve sayfanın görüntüsünde boşluk oluşturduğu için değiştirdim. Değişiklik için teşekkürler, iyi çalışmalar. --- c3maL , 13:49 , 11.09.2007 (UTC)

Teşekkürler Çağatay, bir-iki gün içinde dipnotları eklerim. --Zenci fil 11:43, 12 Eylül 2007 (UTC)

hemşehri işleri[kaynağı değiştir]

  • merhaba, şu ünlüler listesi konusunda cevabım gecikti, kusura bakma.. ünlüler tanımı doğrulanma problemi taşıyor bence. olması gereken, kategorilerdeki 'x şehirliler' tanımını 'x doğumlular' olarak değiştirmek. kategori ile biraraya getirilebilen bir bilginin maddede yer alması ne kadar doğru onun yorumunu sana bırakıyorum. maazallah istanbul doğumluları istanbul maddesine eklemeye başlarsa biri..:) birilerinin sinirlenmesi ya da yeniden eklemesi bizi yönlendirmemeli, doğru mu ona bakmalıyız. neyse, şurada konuşmuştuk, yeniden canlandırıp kesinleştirsek iyi olacak gerçekten. kolay gelsin. --kibelemesaj 17:38, 13 Eylül 2007 (UTC)

Kaliteli madde incelemesi zannedersem kaliteli seçilmiş bir maddenin kaliteli ünvanının geri alınması için kullanılacak. --Khutuckmsj 21:14, 13 Eylül 2007 (UTC)

selamlar, new orleans bölgesi başlığına kadar geldim galiba. ama biraz acele ve üstünkörü baktım, konuyla ilgili biri komple elden geçirse iyi olur bence.-Philipcarey 07:01, 19 Eylül 2007 (UTC)

  • Merhabalar,

Salaçık benzeri taslaklar taslak kriterlerini pek yakalayamıyor... bu sebeple de sıklıkla hızlı silme ile siliniyorlar. İsterseniz birkaç cümle bilgi daha ekleyin de nitelikli bir tanıma kavuşsun, silinme riski ortadan kalksın. İlgilenirseniz Vikipedi:Taslak sayfasında taslaklar hakkında daha fazla bilgi var. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 16:57, 19 Eylül 2007 (UTC)

Anlayışınız için teşekkürler, maksat bilgi kaybolmasın ^_^ İyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 17:06, 19 Eylül 2007 (UTC)

Çağatay tam anlamadım. Yardımcı olursan sevinirim.

İstersen bana bir-iki gün izin ver, istediğim kategorileri olurşturayım. Sonra beraberce hiyerarşi içine yerleştiririz. Mevcut maddelerin kategorilerinde feci bir başıbozukluk var, toparlanması lazım.

Şu kategorileri kurmaya çalışıyorum:

  • 19. Yüzyıl Türk Tarihi
  • 20. Yüzyıl Türk Tarihi
  • Tanzimat
  • Meşrutiyet
  • Türkiye Cumhuriyeti Tarihi

Bence mümkün olduğunca KAPSAYICI olmakta yarar var, yani mesela II. Abdülhamit hem 19. yüzyılda, hem 20. yüzyılda, hem Meşrutiyette yer alsın. Konu başlığıyla aramak isteyen daha kolay bulur. Selamlar. --Zenci fil 19:44, 19 Eylül 2007 (UTC)

  • Asırlara Göre Türk Tarihi iyi fikir, ben ilgilenirim.

"Osmanlı tarihi Meşrutiyet dönemi" cinsinden madde ve kategori başlıklarına sinir oluyorum. Aradığında bulunması imkânsız isimler, tam lise tarih öğretmeni üslubu. Doğrusu "Meşrutiyet" : sade, düz, kolay anlaşılır, kolay bulunur.--Zenci fil 19:59, 19 Eylül 2007 (UTC)

      • Komple kategori listesi nereden bulunur? --Zenci fil 19:59, 19 Eylül 2007 (UTC)
      • Peki. Bütün hadise içler acısı bir durumda. Kategoriler tutarsız, birbirinin içine geçmiş, ve her birinde kel alaka beş-on madde var. Oysa İngilizcesinde 300-400 maddeli kategorilere alışığım. Anlaşılan gene arı kovanına çomak soktum, tüh!!

Tarih kategorilerini reorganize etmeye talibim. Bir-iki hafta ortalık karman çorman olabilir belki, ama sonunda toparlarım, ona güveniyorum.

    • OK mevcutlara dokunmadan yeni kategorileri açacağım. İyice şekillendikten SONRA hiyerarşiyi yeniden düşünürüz.--Zenci fil 20:49, 19 Eylül 2007 (UTC)

Seçkin Madde[kaynağı değiştir]

Merhaba;

İlk kez bu tür bir talebim oluyor, belki de son istek bu.

Hayatın içinde çok önemli yeri olduğuna inandığımız bir madde olan Çocuk hakları'nın gelişmesi, yetkin düzeye gelince de Seçkin Madde adayı gösterilmesi ve sonucu aşamasına kadar desteğinizi rica ediyorum. Teşekkürler. Sevgi ve saygılarımla. NOT: Bu ileti, ortak gönderim kapsamında değiştirilmeden birden fazla kullanıcıya yazılmıştır. Levent Abi ileti 04:58, 21 Eylül 2007 (UTC)

Türk Yunan Savaşları[kaynağı değiştir]

Merhaba Çağatay, Köy çeşmesindeki girişini geri aldığını gördüm. Konuyla ilgili orada yorum yapmadım ancak sana bir anımı anlatmak istiyorum:

1999 senesinde bir grup arkadaşımızla birlikte YTunanistana bir öğrenci derneğinin davetlisi olarak gitmiştik. Amacımız hem Türk Yunan dosluğunu pekiştirmek hem de aradaki anlayış farklılıklarını gözlemlemek idi. Tabiki gezinin içeriği böyle yoğun olunca gezdiğimiz yerlerde biraz farklı idi. Yani sırf tarihi yerleri değil aynı zmanda okullar ve Parlemento binası gibi siyasal mekanları gezdiriliyorduk. Bunlardan biri da Atinadaki Yunan Parlemento Binasına idi. Sabah saat 9 gibi bizi Meclis binasına götürdüler, yaklaşık olarak Türkiye den gelen 15 kişi gibiydik. 1 saat bekledikten ve güvenlik taramasından sonra bizi Meclis binalarının içine aldılar ve Dış ülkelerden gelenleri kabul ettikleri bölüme götürdüler. Bu bölümde bir de Yunan bağımsızlşık tarihini anlatan küçük bir müze vardı ve tahmin edebileceğin gibi bu bölümün duvarları Yunanlıların tarihteki savaşlarını ve başarılarını anlatan tablolar ile süslü idi. İşte bu tablolardan birinde Yuanan askerleri ile Türk askerlerinin Savaştıkları bir sahne betimleniyor ve Yunanlıların atlarının ayaklarının altında yerde yatan Osmanlı (Türk) askerleri betimleniyordu, hatta Osmanlı sancağı da yere düşürülmüş ve askerler ve atları tarafından çiğneniyordu. Milliyetçi damaraları çok da gelişmiş olmayan biri olamama rağmen bir toplumun bir başaka toplum tarafından bu şekilde aşağılandığını ve onun manevi değerlerine yani ordusuna ve bayrağına bu şekilde saygısızlık yapıldığını görmüş olmak beni çok rahatsız etti. Hala sana bunu anlatırken bile içim bir garip oluyor ve üzülüyorum. Sonuçta yapılan bir resim, altı üstü bir resim, ama benim gibi Yunanlılara karşı hiç bir ön hüküm geliştirmemeye çalışan bir kişiyi bile etkilediğine göre kimbilir her iki taraftan ön yargılı ve aşırı uçlardaki kişileri nasıl etkiliyordur diye düşünüyorum.
Souçta o resmi sanatsal olarak beğeniyor olsan bile yine de senden bunu bir kez daha düşünerek konuya bir de bu açıdan bakmanı rica ediyorum. Bir şey daha eklemek istiyorum, meclisten cıktığımızda geziye katılan 15 kişi birbirimizle konuştuğumuzda farkettikki bir tek o resim bizi etkilemiş resmin dışındaki hiç bir şeyi hatırlayamıyorduk. Saygılarımla.--Erkan 13:49, 24 Eylül 2007 (UTC)
  • Çağatay merhaba. Sayfada kullandığın resim Abdülhamit'in ressamının Osmanlı "zaferini" resmedip biraz da sarayın gönlünü hoş etmek için yapmış olduğu bir resim. İçinde dönemin siyasi atmosferine uygun olarak büyük bir parça Yunanistan düşmanlığı barındırıyor. Vikipedi kullanıcıları arasında Yunanistanlıların, ya da Türkiyeli Rumların olabileceğini düşünmek lazım. Ben aynı zamanda Almanca Wikipedia üyesiyim. Bir kullanıcının Viyana'nın St. Stephan katedralinde bulunan bir yeniçeri ölüsünün üzerine çıkıp dua eden rahip heykelinin fotoğrafını övgüyle kullanıcı sayfasına koymasından rahatsızlık duyardım mesela orada böyle bir şey olsaydı.PhilippoBruno 21:50, 24 Eylül 2007 (UTC)
  • Duyarlılığın için teşekkürler.PhilippoBruno 21:05, 25 Eylül 2007 (UTC)
  • Merhaba, DAğılma Dönemi Osmanlı Donanması maddesini düzenlerken dikkatimi çekti. Noktadan sonra ara vermeden bir sonraki cümleye başlıyorsunuz. Eğer noktadan sonra ara verirseniz daha okunaklı oluyor. İyi çalışmalar. --Mskyrider ileti 11:53, 30 Eylül 2007 (UTC)

Tamam, gerekli düzeltmeleri yapacağım, kusuruma bakmayın. Saygılar --Çağatayileti 09:27, 1 Ekim 2007 (UTC)

Rica ederim, ben sözkonusu maddeyi elimden geldiğince toparlamaya çalıştım, sonraki çalışmalarınızda dikkat edersiniz artık. Kolay gelsin.--Mskyrider ileti 11:35, 1 Ekim 2007 (UTC)

Bayram tebriği ve lokumu[kaynağı değiştir]

300px|thumb|180px|left|Yöresel yemeğimiz, bayrama uygun olmasa da elimden gelen bu

İyi Bayramlar[kaynağı değiştir]

Ben sizden önce davranayım dedim :-). Size tatlı ikram edemiyorum ama Iğdır yöresinin yemeği olan Kuymağı armağan ediyorum.--Sabrican76mesaj 16:34, 11 Ekim 2007 (UTC)

[[:Dosya:Pralines cut.jpg|thumb|99px|Şeker Bayramı'nızı en içten dileklerimle kutlarım. Sevgilerimle, --16pxBahar (yine ben, Vikikardeşiniz!) 14:44, 11 Ekim 2007 (UTC)]] [[:Dosya:Gummy_bears.jpg|thumb|left|Jelibonlar sizin için! Bayramınız kutlu olsun. Wiki'de nice yeni bayramlara!--Mehmet Baran 17:02, 11 Ekim 2007 (UTC)]]


[[:Dosya:Kaymaklı Ekmek Kadayıfı.jpg|thumb|200px|Sizin de bayramıniz kutlu olsun
Size de kolay gelsin! ----ilker76 17:40, 11 Ekim 2007 (UTC)]]


Bayramınız kutlu olsun[kaynağı değiştir]

Vikipedideki evime sevgi dolu içtenliklerinizle bayram ziyaretine geldiniz. Bende size elim boş gelmedim. Bayramınızı kutluyor ve esenlikler diliyorum. SBM (10:08 GMT +2 Bayramın 1.günü) [[:Dosya:Baklava - Turkish special, 80-ply.JPEG|250px|right|thumb|Bu baklava bayram nedeniyle zat-ı halinize ikram olunur. Kullanıcı:Striker buz matrix]]

Duaların kabul, Ramazan Bayramı'n mübarek olsun.Bu çikolatalar benden sana armağan olsun...

[[:Dosya:Chocolate.jpg|thumb|200px| Emre 15.00, 12 Ekim 2007 (UTC+3)]]

Bence KM öncesi, ama az bir çalışmayla KM olabilecek maddeler aday olmalı, maddenin yazar(lar)ı ne ekleyeceklerini bilemediklerinde aday gösterebilmeliler. Ona bir ince ayar çekeriz duruma göre, iyice sıradan maddeler için aday gösterilirse adaylıklarını düşürme prosedürü hazırlayalım bir ara. Kolay gele. Khutuckmsj 13:45, 13 Kasım 2007 (UTC)

adaylık ve oylama...[kaynağı değiştir]

Selamlar;

Şu [4] sayfada yöneticilik oylamam devam ediyor. Olumlu oylarınıza talibim. İlgi gösterirseniz sevinirim.Teşekkürler, iyi çalışmalar ... Mülazımoğlu 17:41, 15 Aralık 2007 (UTC)

Kırım Hanlığı haritası[kaynağı değiştir]

Merhaba. Kırım Hanlığı'nın kaliteli madde adaylığı sayfasında yazanları görünce Vikipedi:VikiProje Harita ve Şema Türkçeleştirme sayfasına Dosya:1600.gif'i eklemiştim. Bu projeyi yürütenlerden Kullanıcı:Gökhan haritayla ilgilenmiş ve yalnızca "Ulus of Gazi"nin Türkçesini bulamamış. Bana sordu ama ben de bilmiyorum. O konuda yardımcı olabilirsen harita Türkçeleşecek. İyi çalışmalar. --Yabancımsj 07:39, 18 Aralık 2007 (UTC)

Merhabalar Çağatay, haritayı soracaktım ki Yabancı mesaj atmış, neyse ben epey aradım da pek bir şey bulamadım. Bulduğum haritalarda Ulus of Gazi kısmı ufak değişikliklerle Kırım'a 12 3 bağlı commonsta başka da harita yok, ikisini birleştirsek uyduruk bir şey olur mu? ne dersin. Görüşmek üzere, iyi çalışmalar--Gökhan 09:48, 19 Aralık 2007 (UTC)

Sağol Çağatay, o zaman Ulus Gazi'yi resmen Kırım'a bağlıyorum :). Hoşça kal, kolay gelsin--Gökhan 10:26, 19 Aralık 2007 (UTC)

Eski ülkeler[kaynağı değiştir]

Merhaba Çağatay,

Osmanlı Devleti sayfasına → işareti koyarak Osmanlıdan önceki ve sonraki devleti belirttim.İngilizce Vikipedide de Osmanlı gibi eski devletlere bu işaretler konulup yerine kurulan devlet ve ondan önceki devlet belirtilmiş.Sence nasıl olur?Diğer eski devletlere de koymalımıyım? Kullanıcı:Lord Leatherface 12:47, 19 Aralık 2007 (UTC) [[:Dosya:Iğdır İnekler.JPG|250px|left|thumb|Kurban bayramınız mübarek olsun(Dedemin inekleri.)--25pxSαвяι¢αи76ileti 21:32, 20 Aralık 2007 (UTC)]]

Nice Bayramlara[kaynağı değiştir]

Çağatay bayramınız mübarek olsun.Nice bayramlara.Kullanıcı: Lord Leatherface 18:07, 20 Aralık 2007 thumb|Çağatay biraz kavurmadan buyurun.Şimdi sıcaktır biraz soğusun.

Selamlar [5] sayfasındaki tartışmaya katılırsanız sevinirim. --Kullanıcı:Lord Leatherface 20:13, 31 Aralık 2007 (UTC)

Seçkin liste[kaynağı değiştir]

Selamlar Çağatay, {{SL}} olması için önerdiğin Dağılma Dönemi Osmanlı Donanması listesi Vikipedi topluluğunca SL olamaya layık görülmüştür.

Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 05:06, 1 Ocak 2008 (UTC)


Güneybatı Kafkas Cumhuriyeti[kaynağı değiştir]

Batı Trakya Türk Cumhuriyeti'nin Osmanlı zamanında kullanılan ismi Garbî Trakya Hükûmet-i Muvakkatesi'dir.Cenubi Garbi Kafkas Hükûmet-i Cumhuriyesi isminin zaten tam olarak Türkçe olmadığı bence belli.Sayfanın İngilizce'sinde de ülkenin adı South West Caucasian Republic yani Güneybatı Kafkas Cumhuriyeti olarak geçiyor.Yani anlatmak istediğim Cenubi Garbi Kafkas Hükûmet-i Cumhuriyesi ismi ülkenin Osmanlı zamanında kullanılan ismi.Ülkenin adı Güneybatı Kafkas Cumhuriyeti olsa nasıl olur.Zaten baz kaynaklarda da bu böyle geçiyor.Aynı yazıyı sayfanın tartışma kısmına da yazdım ayrıca. Kullanıcı: Lord Leatherface 17:44, 10 Ocak 2008 (UTC)

Anadaolu Beylikleri Şablonu[kaynağı değiştir]

Selamlar.Anadolu Beylikleri hakkında bir şablon yapsak nasıl olur? Yani tüm Anadolu beyliklerin bulunduğu bir şablon.Böylelikle bu beyliklere bence daha kolay ulaşılır.Elimde ayrıca Karesi Beyliği değilde Osmanlı içindeki Karesi Vilayeti ile ilgili bilgiler var.Karesi Beyliği sayfasına mı ekleyeyim yoksa Karesi Vilayeti adı altında bir sayfamı açayım.Ne dersiniz? Kullanıcı:Lord Leatherface 14:01, 27 Ocak 2008 (UTC)

İlk dönemdeki beylikler ve daha sonraki beylikler diye şablonu bölümlendirebiliriz.Kullanıcı:Lord Leatherface 15:32, 29 Ocak 2008 (UTC)

Osmanlı içindeki Karesi'nin ismi Karesi Sancağı mıydı yoksa Karesi Vilayeti mi.Kaynakların bazısında Karesi Vilayeti, bazısında Karesi Sancağı geçiyor.Ben Karesi Sancağı diye açtım acaba doğrusu nedir? Nasıl bir yol izlemeliyim? Kullanıcı:Lord Leatherface 15:35, 29 Ocak 2008 (UTC)

Sayın Çağatay.Size bir konudan bahsetmek istiyorum.Öncelikler Eflak kelimesi Osmanlı Devletinin bugünkü Romanya'nın güney olan ve İngilizcesi Wallachia olan bölgeye verdiği isim.İniglizcede Wallachia'da yaşayanlara da Wallachian (vlach) denilmekte.İngilizce Wallachian kelimesinin Türkçesi Ulah.Bilindiği üzere -ia eki ülkesi anlamına geliyor.Zaten bazı kaynaklarda Eflak'ın Ulah ülkesi olduğu söyleniyor.Biz Wallachia'nın tam Türkçe karşılığı olan Ulahya kelimesini kullanmıyoruz da anlamsız Eflak kelimesini kullanıyoruz.Eflak kelimesi de Ulahlardan türetilmiş ama anlaşılır değil.Ulah kelimesi duyulduğunda Ulahlarla ilişkili olduğu anlaşılıyor.Hem biz Türkiye Türkçesi kullanıyoruz.Yaşadığımız yer Osmanlı değil Atatürk Türkiye'si.Bence anlaşılır olmayan ve aynı zamanda Osmanlıca olan Eflak kelimesi yerine hem daha modern, hem daha anlaşılır ve tüm dünya dilleri ile bağdaşan Ulahya kelimesini kullanmalıyız.sizce?tartışma sayfası da açsak hiç fena olmaz.25px Lord Lєəthєrfəcє ileti 15:12, 24 Şubat 2008 (UTC)

Görevi verirlerse seve seve yaparım --Aycan 18:59, 15 Mayıs 2008 (UTC)

Tatarlar maddesine katkı yapabilirseniz çok iyi olur. Kırım konusunda çalışmışsınız anladığım kadarıyla. Teşekkürler.--foPen bana ileti gönder 16:43, 7 Haziran 2008 (UTC)

Merhaba, geç cevap verdiğim için özür dilerim ama Vikipedi'de artık izleme listemdeki maddelerin üzerinde ufak düzenleme işleri dışında bir aktiflikte bulunmuyorum, madde yazmıyorum. Kaldı ki Kırım Hanlığı maddesini sadece Osmanlı-Hanlık ilişkilerinden yola çıkarak hazırlamıştım, yani Tatarlar konusunda genel bir bilgim yok.

Fakat size bir kaç tavsiye verebilirim; halklarla ilgili maddelerde bu şablonu kullanırsanız daha iyi olur. Şablonun resmi için de en üstteki Asyalılar resmi çok genel, Tatarlarla ilgili şu resim daha aydınlatıcı olur.

Alt başlık kullanımında da daha dikkat etmelisiniz; başlıkların altında yeterli sayıda satır olmalıdır. Bu maddede "Tatar kelimesi" başlığında kaynaklarda bu kelime ve kelimenin kökeni birlikte verilse daha iyi olur.

Diğer başlık da "yeryüzünde Tatarlar" veya "Tatar kökenli halklar" olursa daha iyi, ayrıştırma kelimesi tam anlamı veremiyor.

İsterseniz bu değişiklikleri ben yapıp maddeye genel bir ilk görünüm kazandırabilirim. --Çağatayileti 18:16, 17 Temmuz 2008 (UTC)

Tatarlar maddesinde değişikliğe neden gerek duydunuz? O başlık aslında maddede çelişki-fazlalık içermiyor, maddenin İngilizcesine bakarsanız.. --Çağatayileti 16:01, 23 Temmuz 2008 (UTC)

Selam. İngilizce wikiye bakarsak w:en:Tatars ve w:en:Tatar (word) olmak üzere ayrı iki madde mevcuttur. Anlam ayrım maddesini oluşturup uygun bir şekilde maddeyi bölelim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 16:25, 23 Temmuz 2008 (UTC)

İngilizce Vikipedi'deki Türkiye maddesi[kaynağı değiştir]

Merhaba! Sizden İngilizce Vikipedi'deki Türkiye maddesinde şeriat yanlısı ve Atatürk düşmanı Bangladeşli bir kullanıcıya karşı yürüttüğüm mücadeleme destek vermenizi istiyorum. Türkiye maddesinin tartışma sayfasına girip alttaki oylama bölümüne Disagree yazmanız yeterli olacaktır (İngilizceniz iyi ise yanına bir kaç neden de yazarsanız iyi olur). Teşekkürler! --Turkish Flame 20:26, 12 Ekim 2008 (UTC)

Kullanıcı sayfasında adil kullanım resmi[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Adil kullanım resimlerinin kullanıcı sayfalarında yer alması yasaktır. Bu sebeple, Dosya:Ataturk Time.JPG resmini Kullanıcı mesaj:Çağatay ve Kullanıcı mesaj:Çağatay/Kasım 2006-Haziran 2007 sayfalarından kaldırdım. Bilginize. İyivikiler... ho? ni! 16:12, 14 Mart 2009 (UTC)

Dömeke Harbi Zonaro[kaynağı değiştir]

Selam! Do you have a bigger copy of this picture you uploaded?

Dosya:Dömeke_Harbi_Zonaro.jpg


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Çağatay,

Oluşturmuş olduğunuz Ttk.gif adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d9 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 11:47, 12 Haziran 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Çağatay,

Oluşturmuş olduğunuz Azak.jpg adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 22:24, 6 Eylül 2011 (UTC)

Reality 16:47, 21 Eylül 2011 (UTC)

VPR:TRY Vikiprojesi maddelerinin toplanması.[kaynağı değiştir]

Selam, Vikiproje Türkiye Yangınları kapsamında proje ile ilgili maddelerin tartışma sayfalarına vikiproje şablonu ekleyebilirsiniz. Ayrıca projeye katılımda bulunmak için bu listeye kullanıcı ismini ekleyebilirsiniz. İletişim için Kullanıcı_mesaj:Mustafa_MVC, iyi günler.