Kullanıcı mesaj:Kudelski/Arşiv 9

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
YASERCAN ONURUMDUR!
YASERCAN ONURUMDUR!
YASERCAN ONURUMDUR!
Arşiv
İleti Arşivi

Arşiv1
Arşiv2
Arşiv3
Arşiv4
Arşiv5
Arşiv6
Arşiv7
Arşiv8

Seçkin madde konumuna yükselttiğiniz Ankara (il) maddesinde bazı sorunlar var gibi görünüyor. Kontrol ettiğiniz anda bir sorun hala devam eder mi bilmiyorum, ancak bir kontrol etmeniz faydalı olacaktır. İyi çalışmalar. Bilirkişi E-92 17:41, 18 Aralık 2011 (UTC)

  • Editörlük yetkileriniz verilmiştir kolay gelsin.--Reality 22:25, 24 Aralık 2011 (UTC)

Antalya (il)[kaynağı değiştir]

Antalya (il) maddesi şu anda bir seçkin madde adayı. Bu maddeyi SM standartlarına yükseltmek için düzenlerken en çok sizin SM yaptığınız Ankara (il) maddesini örnek aldım. Adaylık sayfasından görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim İyi çalışmalar :)Bilirkişi E-92 18:39, 28 Aralık 2011 (UTC)

Haydi iş birliğine![kaynağı değiştir]

Yeni yıl, yeni iş birliği projesi!


Bu haftaki projenin amacı spor veya yapı konulu maddelerin açılması!


İş birliği projesi yeni yılda yenilendi! Yeni projede kullanıcılar daha kolay bir şekilde katkıda bulunabilecek, kazanan Vikipedi olacak! Haydi, 2 Ocak günü başlayacak projeye katılarak hemen siz de birlikte başarma heyecanına ortak olun! Mutlu yıllar...
seksen 21:20, 1 Ocak 2012 (UTC)
Bundan sonraki haftalar için mesaj almak istemiyorsanız lütfen bu sayfada bildirin.

Selamlar. Çok ince ve ufak bir nokta gibi gelecek belki ama, kaynak eklerken parametreleri şuradaki gibi satırlar halinde değil de şuradaki gibi tek satırda eklerseniz ve boş parametreleri kaldırırsanız hem sayfa boyutu gereksiz yere büyümez hem de maddede değişiklik yaparken diğer kullanıcılara kolaylık sağlamış oluruz. İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 10:13, 13 Ocak 2012 (UTC)

Bu konuda Biçem El Kitabı şu bu vb. bir şeyler söylüyor mu? Şahsen değişiklik yaparken yanyana olduğunda cümle nerede başlıyor kaynak nerede bitiyor ayırt edemiyorum ve şahsi rahatlığımı düşünerek alt alta yazmayı daha doğru buluyorum. Vikipedi'de bu yönde daha önce varılmış bir konsesus vb. varsa değiştirebilirim ancak. --Veritasileti 10:16, 13 Ocak 2012 (UTC)

Bildiğim kadarıyla böyle bir şey yazmıyor. Ancak genel kullanım gerek burada gerek İngilizce Vikipedi'de bu yönde. Bu konu daha önce hiç gündeme gelmedi sanırım.--RapsarEfendim? 10:27, 13 Ocak 2012 (UTC)

Bakalım senin değişiklikler kaç dakika dayanacak?[kaynağı değiştir]

Merhaba, vandalın derdi sürekli aynı. Acaba bir program mı yaptı bunun için. İşte sayfanın başında şu resim yoksa değiştir'e tıkla ve bu sayfalara şunları ekle diye. Javascript ile bile yapılması gayet kolay. Ya da fare hareketlerini ayarlayar bir program ile. Biraz meşakkatli iş ama olmaz değil. Kolay gelsin. --i.e. msj 01:51, 14 Ocak 2012 (UTC)

Antalya (il) 2[kaynağı değiştir]

Antalya (il) maddesinde belirttiğin noktalarla ilgilenildi. Tek sıkıntı ne yazık ki Antalya ulaşım sistemini düzenleyen kurumlardan Antray'ın kendine ait bir internet sitesi henüz yok. Yani geliştirilme olanağı çok sınırlı Vikipedi bilgileri internette bulunan bilgilerle güncellendi. Ancak yeni bilgiler geldikçe tabi ki eklenecektir. Maddeyi şu haliyle yeniden değerlendirmeni rica ediyorum... İyi çalışmalarBilirkişi E-92 01:01, 17 Ocak 2012 (UTC)

Yahudi-Musevi[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Şurada görüşünüzü önemsediğim bir tartışma var. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Sevgiler. --Veritasileti 15:43, 15 Ocak 2012 (UTC)

Haber verigin icin sagol, konuyla ilgili bilgimi paylastim. Ayrica bana layik gordugun barnstar icin cok tesekurler :) -- Iggydarsamesaj 17:24, 17 Ocak 2012 (UTC)

Request for translation. Yanka Kupala and Yakub Kolas[kaynağı değiştir]

Warm greeting from Belarusian Wikipedia! This year we celebrate 130. birthday of Belarusian great poets en:Yanka Kupala and en:Yakub Kolas Could you help us to translate articles into your unique and honourable language? Thank you in advance!--Rymchonak 07:21, 20 Ocak 2012 (UTC)

Selamlar. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Stonewall öncesi LGBT eylemleri listesi maddesinde de SL olabilme potansiyeli var. Ufak düzenlemeler yaparak bu maddeyi SLA göstermeyi düşünüyor musunuz?--RapsarEfendim? 17:14, 20 Ocak 2012 (UTC)

Maddeye dikkatimi çektiğiniz için teşekkürler. Bir ara ilgilenip aday göstereceğim. İyi akşamlar. --Veritasileti 21:29, 22 Ocak 2012 (UTC)

Lütfen dikkat[kaynağı değiştir]

Merhaba, yorumlara bakınırken gözüme şu yorumunuz takıldı. Yorumunuzdaki argo kelimeyi kestim, lütfen bu tür kelimeleri kullanmaktan ve tartışma konularını dağıtmaktan kaçınınız. İyi çalışmalar. --Berm@nyaİleti 20:34, 24 Ocak 2012 (UTC)

Sayın kullanıcı argo kelimelerin (...) ile değiştirilmesi sansür değildir, bu önceden de vardı. Eski şikayetlere ve hararetli tartışmalara bakarsanız bunu siz de görebilirsiniz. Ayrıca bir madde ile bir yorumu aynı kategoriye koymanız sağlıklı değil, bilgi vermeyi amaçlayan hiçbir şeyde bu uygulamayı yapmayız, örneğin Türk Sultanına Mektup Yazan Zaporojya Kazakları. Ama yorumlarda bunu yaparız çünkü topluluğu yıpratabilir, tartışmalara sebep olabilir. --Berm@nyaİleti 20:42, 24 Ocak 2012 (UTC)
Ek olarak, adam kelimesini niçin bu kadar sorun ettiniz anlamıyorum. İyi akşamlar. --Berm@nyaİleti 20:44, 24 Ocak 2012 (UTC)
Tamam Veritas, iyi akşamlar. --Berm@nyaİleti 20:50, 24 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba Veritas, hani ortada beni ilgilendiren bir durum yok aslında. Ortamı germek ya da oradaki tartışmayı başka konuya çekmek de istemiyorum ama sormadan da edemedim. Onun için sırf merakımdan sorma ihtiyacı hissettiğimi baştan belirteyim. İbne sözcüğünü hakaret olarak görmüyor ve kimliğinizle özdeşleştiriyorsanız, neden "Adam sözcüğünü insan anlamında kullanmakla ibne sözcüğünü eşcinsel anlamında kullanmak arasında bir fark yok" diye bir karşılaştırma yaptınız? İbne hakaret değil ama o sözcük kullanıldığında da güceniyorum mu demek istiyorsunuz? Eğer öyle değilse cidden anlayamadım ben durumu.–h.çağrımsj 08:40, 25 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba. İbne sözcüğü benim varoluşumdur. Sözcüklerin anlamlarını boşaltma gibi bir niyetimiz var. O yüzden bir takım eşcinseller-ben dahil- ibne sözcüğünü kullanıyoruz. Ancak ibne sözcüğü hala küfür olarak da kullanılmakta. Aynı şey orospu, fahişe ve seks işçisinde de var. Seks işçisi arkadaşlarım kendilerine orospu demeye başladılar ancak bu da hala bir küfür olarak kullanılıyor. Durum böyle olunca hassaslaştığımız ufak noktalar oluyor. Yani bir kere ibne demekle diğer bir demek arasında fark oluşabiliyor. Ben orospuluk yapıyorum derken bunu ben seks işçisiyim anlamında kullanan bir kişi sonra karşısındakine seni gibi .. çocuğu diye söylediği zaman hem anlamı boşalmış sonra da boşalttığı bu anlamı desteklemiş oluyor, yani kendiyle çelişiyor. İbne sözcüğü benim varoluşumdur, ancak eşcinsel olmayanların söylemesi için henüz biraz zaman var. Bu konuda tahmin edebilirsiniz ki azınlığın azınlığı olmuş ve bu kadar dışlanmış bir topluluk olarak bizler alınganlık gösterebiliyoruz. Hassasiyet noktalarımız kimi zaman daha fazla oluyor. Adam sözcüğünde ise şöyle bir şey var. Adam sözcüğünün erkek kullanımını destekliyoruz. Çünkü mesela erkek bir doktorumuz var. Adam bana şu ilaçları almamı söyledi deriz, O erkek bana bunları almamı söyledi diyemeyiz. Kadın bir doktorumuz var. Bu kez de o kadın bana bunları almamı söyledi deriz, o adam bana bunları almamı söyledi diyemeyiz. Görüldüğü üzere adam demek kimi zaman kadınların ve kimi LGBTnin yoksayılması demek olabiliyor. Adam sözcüğü çoğu zaman kadın sözcüğünün yerine geçemiyor, yani onları kapsamıyor. İlginiz için teşekkür ederim. --Veritasileti 13:18, 25 Ocak 2012 (UTC)
Anlıyorum. Adam sözcüğünün kullanımına karşı çıkarken ortaya koyduğunuz örnekle kendinizle çelişiyorsunuz gibi gelmişti ilk bakışta aslında. Şimdi oturdu bazı şeyler. Alınganlık konusunu da anlıyorum aslında. Bazen biraz fazla alınganlık gösterildiğini düşünsem de mevcut ortam gözönüne alınınca insan o kadar da olur diyor.–h.çağrımsj 14:05, 25 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba. Değişiklik çakışması oldu biraz önce yazdıklarım silindi de hallettim. Madde henüz bitmedi haber vereyim dedim. İyi çalışmalar. --Veritasileti 20:54, 24 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba. KD'lik ispatlanana kadar o şablonun orada kalması gerekiyor. Tartışma sayfasından devam edebiliriz konuşmaya ki başka adamlar da katılabilsin. İyi çalışmalar size de.--RapsarEfendim? 20:58, 24 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba, elbette tanıyamadım. Kimsin ?

  • Rica ederim, kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 22:50, 24 Ocak 2012 (UTC)

Utku Tanrıveremesaj 23:22, 24 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba. Hizmetlilik başvurusunda yanıy bıraktım. Geri dönüş yapabilir misiniz? Havada kalmasın konu.--RapsarEfendim? 23:27, 26 Ocak 2012 (UTC)

  • Oldukça iyi olur. Önümüzdeki 2 hafta boşum muhtemelen sizin de öyledir :) Hizmetlimiz Sabri'de ODTÜ'de. Kullanıcı:Charismaniac da TOBB'da. Sanırım zorlasak 10 kişi çıkar bir cafe'de falan bir buluşma ayarlayabiliriz. Faydalı olur :) --Reality 00:20, 27 Ocak 2012 (UTC)
    • Doğru, ben herkesi kendim gibi Ankara'da oturuyor zannediyorum :) Olur o zaman herkes gelince yaparız katılım yüksek olur.--Reality 00:29, 27 Ocak 2012 (UTC)
  • Bu arada sitenin telif hakkı konusunda bir bilgi edindin mi? Sadece orada değil birçok sayfada kullanılmış.--Reality 00:44, 27 Ocak 2012 (UTC)
    • Sitede telif ile ilgili herhangi bir ibare yok daha önceden bakmıştım tekrar baktım şimdi. O yüzden Lubunca maddesindeki dipnotları varsa alıntıları çıkarman ya da değiştirmen faydalı olacaktır mevcut durum telif ihlali yaratıyor. Eğer site yönetiminden falan tanıdığın varsa ana sayfanın en altına bir yazı koymalarını sağlayabilirsin. Mesela bizim anasayfanın en altındaki gibi.--Reality 00:55, 27 Ocak 2012 (UTC)

Selam tekrar. Şu tarafsız başlığı altında yazdığım iki paragraf var. Onlar hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Mesaj yoluyla da belirtebilirsiniz. Karşı oyu değiştirmeye çalışmıyorum, yanlış anlaşılmasın. Ortada sorun yokken sorun gösterilmeye çalışılıyor işin tamamı bilinmeden (size değil bu laf). Açıklık getirmeye çalışıyorum sadece.--RapsarEfendim? 12:14, 27 Ocak 2012 (UTC)

Siyah Pembe Üçgen[kaynağı değiştir]

Siyah Pembe Üçgen sayfasına neden genel geçer etiketi korduğunuzu sorabilir miyim? Etiketi kaldırdım, buradan konuşalım ya da tartışma sayfasında ona göre koyalım ya da koymayalım o etiketi. Evet nedeni nedir? --Veritasyaz bana 21:27, 28 Ocak 2012 (UTC)

Merhabalar, bir İzmir'li olarak okuduğum söz konusu sayfada Bu cuma günü ibaresini gördüğümde güncel bir dava devam ediyor kanısına kapıldım ve okumayı bıraktım, fakat keşke devam etse imişim..! Çünkü devamında mahkemenin karar verdiği yazıyor. Rica etsem siz oradaki güncel zaman içeren ve hatalı olan Bu cuma günü kelimelerini kaldırır mısınız? İyi Vikilemeler... --i.e. msj 22:04, 28 Ocak 2012 (UTC)
Aslında o basın açıklaması o gün için. Yani değiştirmek doğru olmaz sanırım metni. Zaten basın açıklaması olduğu yazıyor altında. Değiştirmem gerekir mi ki?--Veritasyaz bana 22:10, 28 Ocak 2012 (UTC)
Aslında bence olay şu, mesela bende dernek ile ilgili çok az kulak doygunluğu vardı ama bilim yoktu ve okurken kendi kendime Aaaa duruşması devam ediyormuş düşüncesi uyandırdı. Mesela ben Vikihaber'de haber yazıyorum ve bazen alıntıları tam olarak almadığım oluyor. Sanki olay yeniymiş gibi düşündürüyor insanı. Yoksa başka sorun yok. Kalsın derseniz de benim için mahsuru yok. Teşekkürler. --i.e. msj 22:28, 28 Ocak 2012 (UTC)

Lubunca, Ankara buluşması[kaynağı değiştir]

Selam efendi :), gelgelelim silinmesi lehine aday ilan edilen Lubunca başlığına; sözlerim imasız ama şöyle başlayayım; Reality isimli bir kişi Lubunca'yı bilmem nelere istinaden silinmesi lehine aday göstermiş. Fazla detaya girmiyeyim ama topluluğumuz da o şahsa Vikipedi yönerge ve politikalarıyla bu durumun kabullenir olmadığı lehine cevabını vermiş. Adaylık başarız olmuştur. Ankara buluşması için söyleyebileceğim tek şey; Ben varım :) Sevgiyle. - Nebeviye 13:38, 4 Şubat 2012 (UTC)

Merhaba. Buradaki tartışmaları okudum da sorma ihtiyacı duydum. Vikipedinin IRC kanalı mı var? Sevgiler. --Veritasyaz bana 02:10, 7 Şubat 2012 (UTC)

Selamlar. Tabi var, şurada gerekli bağlantılar mevcut. Saygılar, sevgiler--Merube 89msj 18:05, 8 Şubat 2012 (UTC)
Kusura bakmayın, katılmış oldum ama, daha net bir adres var. İşte tam Vikipedi:IRC kanalı. Kolay gelsin, (ben fazla chat bilmem ancak, genelde hafta sonlarında dolu oluyor diyorlar. :) )--i.e. msj 18:56, 8 Şubat 2012 (UTC)


Muh(bir)abbet[kaynağı değiştir]

Toplanma ve yapılacak basın açıklaması kapsamında meydana gelebilecek provokasyon ihtimalini göz önünde bulundurarak, kurumunuza konuyla ilgili bilgi verilmemiş veya istihbarat elde edilmemiş olabileceğini de düşünerek bilgilendirmek istedim. Saygılarımla. --Veritasyaz bana 17:53, 27 Şubat 2012 (UTC)

Vikipedide ODTÜ hakkında bir şeyler yazarsanız eklersiniz diye düşündüm. Güvenilir bir kaynaktan edindim bilgileri. Bakınız: Vikipedi:Güvenilir kaynaklar --Veritasyaz bana 18:00, 27 Şubat 2012 (UTC)
Birincil kaynak olarak ben de doğrulayayım o halde. Utku Tanrıveremesaj 20:42, 27 Şubat 2012 (UTC)


Muh(bir)abbet[kaynağı değiştir]

Toplanma ve yapılacak basın açıklaması kapsamında meydana gelebilecek provokasyon ihtimalini göz önünde bulundurarak, kurumunuza konuyla ilgili bilgi verilmemiş veya istihbarat elde edilmemiş olabileceğini de düşünerek bilgilendirmek istedim. Saygılarımla. --Veritasyaz bana 17:53, 27 Şubat 2012 (UTC)

Vikipedide ODTÜ hakkında bir şeyler yazarsanız eklersiniz diye düşündüm. Güvenilir bir kaynaktan edindim bilgileri. Bakınız: Vikipedi:Güvenilir kaynaklar --Veritasyaz bana 18:00, 27 Şubat 2012 (UTC)
Birincil kaynak olarak ben de doğrulayayım o halde. Utku Tanrıveremesaj20:42, 27 Şubat 2012 (UTC)
Etkinlik güzeldi diyorlar. E tabii ODTÜ'nün o politik havasına yakışır. Merak ediyorsanız 3 Martta seks işçileri de okula gelecekmiş. Haberdar edin üstlerinizi belki izlemeye gelirsiniz. 8 Martta kadınlar, mayısta eşcinselller, translar, biseksüeller, panseksüeller, queerler, cinsiyetsizler, 1 Aralıkta HIV pozitifler. Artık bu hıza yetişirseniz. Aaa ama unutmuşum kapıdan herkesi almıyorlardı. Polis bile giremiyor valla. ;) --Veritasyaz bana 20:48, 27 Şubat 2012 (UTC)
Provokasyonluk bir durum olduğunu ve sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum. Utku Tanrıveremesaj 20:58, 27 Şubat 2012 (UTC)

Merhabalar, maddeyi SM statüsünde olan İngilizce Vikipedi'den çevirdiniz, bu doğrultuda SMA göstermeniz daha uygun olur kanısındayım. --Veritasyaz bana 00:12, 29 Şubat 2012 (UTC)

Ayni madde Fransizca ve Ispanyolca'da seckin madde yerine kaliteli madde olmus. Su an sayfada 8 adet kizil bag var; onlar mavi olunca SM'ye aday gostericem; kizil baglar nedeniyle simdilik KM'ye uygun oldugunu dusunuyorum. Ilgine tesekurler. -- Iggydarsamesaj 00:21, 29 Şubat 2012 (UTC)

Merhaba Sevgili Veritas, Ülkelerine göre LGBT hakları adlı maddeyi düzenlenmeli olarak işaretledim. Gerçekten madde için emek vermişsiniz, onun için puanlama yaparken; puan dışı bırakmak istemedim. Maddenin bazı yerlerinde çevrilmemiş bölümler var. Yine kaynakça hataları. Bunları 5 Mart 2012 23:30'a kadar düzelttiğiniz takdirde 3.'lük ödülünüz takdim edilecektir.

Saygılarımla...--Çalıştayileti 21:35, 4 Mart 2012 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Haftanın İş Birliği Projesinde 3. oldunuz!!!

Merhaba Veritas-tr,

Bu haftaki iş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Standart üzeri maddeler açmak konulu projedeki başarılı performansınız ile 10. haftadaki projede 3. oldunuz.

Sevgilerimle...

--Çalıştayileti 16:26, 5 Mart 2012 (UTC)

  • Merhaba Veritas. Böyle bir madde başlattım. Belki geliştirmek istersin diye haber vereyim dedim. İyi geceler.--Abuk SABUK msj 00:01, 23 Mart 2012 (UTC)
  • Beğendiğine sevindim. Kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 17:13, 23 Mart 2012 (UTC)

Ahmet Yıldız[kaynağı değiştir]

Merhaba, Ahmet Yıldız cinayeti nefret suçundan daha çok bir töre cinayeti örneğidir diyebilir miyiz? Eş cinsel olduğu için biri tarafından öldürülürse nefret cinayeti ama aileden bir kişi tarafından "aileyi küçük düşürdüğü" gerekçesiyle öldürüldüyse töre. Burada bir LGBT karşıtlığı kesinlikle var ancak töre cinayeti daha baskın unsur gibi görünüyor. Sizin görüşlerinizi almak istedim. Saygılar. esc2003 (tartışma) 22:36, 24 Mart 2012 (UTC)

Merhabalar. Öncelikle Ahmet Yıldız için Türkiyenin ilk gey namus cinayeti deniyor ama aynı zamanda öldürülmesinin nedeni de cinsel yönelimi. Yani ailesinin gözünde eşcinsel olduğu için aileyi küçük düşürüyor. Burada eşcinselliğe karşı bir nefret var tabii. Öte yandan haklı olduğunuz nokta da töre cinayetinin bu cinayet için daha uygun olduğudur. Karışık bir mevzu ama ikisini bir arada kullanmakta mazur göremedim ben. Sizce var mıdır?--Veryaz bana 22:42, 24 Mart 2012 (UTC)
Elbette yok. Yalnızca Töre ve namus suçları kategorisinin uygun olup olmadığı konusunda bilgi almak istedim. Cevap için teşekkürler, iyi akşamlar. esc2003 (tartışma) 22:58, 24 Mart 2012 (UTC)

SM projeleri[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar. Türkiye'de mimarlık maddesi çok etkileyiciydi. Şimdilerde bir SM yazma projeniz var mı kafanızda?--Veryaz bana 22:08, 26 Mart 2012 (UTC)
  • Merhaba Veritas. Evet Osmanlı mimarisi maddesini bu sene içinde SM adayı yapmayı düşünüyorum. Umarım birkaç aya toparlarım. Kolay gelsin. Sevgiler. Mimar77 (tartışma) 22:14, 26 Mart 2012 (UTC)

Hemşinliler[kaynağı değiştir]

Merhaba, ilk kuruluş yeriyle ilgili belirtilen bilgi hakkında kaynak bulamadığım için o cümleyi çıkartma gereği duydum. Tarih başlığını iki alt bölüme ayırdım ve birkaç da kaynak ekledim. Umarım isteğinizi yerine getirebilmişimdir. İyi çalışmalar. esc2003 (tartışma) 05:34, 29 Mart 2012 (UTC)

selam veritas sana ulaşamıyorum. erlikinmamutuna ulaştım ama. bana ulaşabilir misin.?

O adrese mail atsaydınız keşke. --Veryaz bana 20:47, 29 Mart 2012 (UTC)

SM adaylığı[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz madde, seçkin madde statüsü aldı.

Stonewall ayaklanmaları, Vikipedi:Seçkin madde adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin madde olarak seçildi. Başka bir maddeyi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin madde adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Teşekkürler. Sİbot (tartışma) 17:05, 30 Mart 2012 (UTC)


Merhaba Veritas. Stonewall ayaklanmaları'nın seçkin madde olduğunu yeni fark ettim. Böyle gelişimini takip ettiğim ve uzun süredir bekleyen maddelerin sonunda seçkin madde olarak görmek çok güzel. Ben de benzer şekilde Harvey Milk'e başlamıştım ama bir türlü tamamlayamadım. Üzerinde belki çalışmak istersiniz diye böyle ufak bir mesaj yazayım dedim. İyi günler, kolay gelsin. -- Güzelonlu (mesaj) 12:07, 6 Nisan 2012 (UTC)

Önerilen ad değişikliğini "Nefret cinayeti kurbanı LGBT'ler" olarak değiştirdim. esc2003 (mesaj) 10:24, 8 Nisan 2012 (UTC)

Vikipedi Türkiye Buluşması programı[kaynağı değiştir]

Merhaba. Vikipedi:Köy çeşmesi (ilginize) sayfasında sorduğunuz soruyu burada cevaplamak istiyorum izninizle. Etkinlik programı, gönüllü organizatörler tarafından hazırlanmıştır ve düzenlenmeye de devam etmektedir. Eğer sorunuz içeriğe yönelik ise, konular Vikipedi'ye en faydalı olacak şekilde belirlenmeye çalışılmıştır. Program hakkındaki fikirlerinizi duymak ve birlikte geliştirmek beni de memnun edecektir. Saygılarımla. Nazif İlbek 11:41, 23 Nisan 2012 (UTC)

  • Selamlar Veritas. Ahmet Yıldız cinayeti başlığına kişinin fotoğrafının eklenmesine nasıl bakıyorsun? AK olacağı için fikrini almak istedim; katkısı olacak mıdır maddeye? Eğer gerekli olduğunu düşünüyorsan da görsel olarak bir önerin var mı?.. İyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 18:21, 5 Mayıs 2012 (UTC)

Merhabalar. Beargi dergisinde birkaç fotoğrafı olacaktı. Oradan bir fotoğraf eklersek izin alabilirim dergiden. Şurada 6. sayfa olacaktı. Bir de 14. sayfada resmi var. Bu sayı tümden Ahmet Yıldız'a ayrılmış gibi gözüküyor. Sizce hangisini koymalı?--Veryaz bana18:29, 5 Mayıs 2012 (UTC)

Dergiden izin alınabilme şansı varsa altıncı sayfadaki fotoğrafın, fondaki renkler dolayısıyla daha etkili bir anlatıma imkan vereceğini düşünüyorum. Utku Tanrıveremesaj 18:33, 5 Mayıs 2012 (UTC)

Beargi'ye bir mail attım. En kötü ihtimalde 1 Temmuzda gay pride olacak İstanbul'da orada buluşacağız zaten:) Maili attım yanıt bekliyorum. Bu arada maddeyle ilgilendiğiniz için teşekkürler. --Veryaz bana 22:27, 5 Mayıs 2012 (UTC)

Teşekkürler bilgilendirme için. Asıl ben, medyanın bir kısmında ne yazık ki "yayınlanması tercih edilmeyen" ve çoğu yerde "üzeri örtülü" kalan bu gibi konuları ansiklopediye taşıdığınız için teşekkür ederim. Diğer yandan, bu gibi konularda da katkıda bulunabileceğim bir şey olursa lütfen yazmaktan çekinmeyin. İyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 22:44, 5 Mayıs 2012 (UTC)
Dergiden hala bir yanıt gelmedi.--Veryaz bana 13:48, 14 Mayıs 2012 (UTC)
Adil kullanım ile ekleyelim mi dersiniz?.. İsterlerse izin verirler yine... :) Utku Tanrıveremesaj 02:12, 15 Mayıs 2012 (UTC)

Ahmet Yıldız[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Gördüğünüz gibi uzun bir süredir aktif olmadığım için ilgilenemedim. Bir bu kadar süre daha aktif olamayacağım herhalde. Sevgiler.--Veryaz bana16:48, 18 Haziran 2012 (UTC)

  • Selamlar. Ben de nispeten kısa bir süre internetten uzak olacağım. Sonrasında olmazsa AK ile ekleyebiliriz görseli. Sevgi ve saygılarımla. Utku Tanrıveremesaj 22:55, 18 Haziran 2012 (UTC)

Merhaba, İBP projesi olarak Özel:KullanılmayanDosyalar'daki kaynaksız, telif ihlali oluşturan, şüpheli, gerekçesiz dosyaların taranması ve etiketlenmesi, özgür lisanslı resimlerin commonsa aktarılması projesini önermişsiniz. Daha önce bir Commons'a aktarma İBP'sine katılmıştım ve çok sayıda hatalı aktarma yaptığımı hatırlıyorum. Şu anda İBP'yi yürütüyorum ama kendim hatalı işler yaparken, İBP'yi tümden nasıl yürütebilirim. Bu konuda bir öneriniz olur mu? Selam ve sevgiler Sargon (mesaj) 09:52, 27 Temmuz 2012 (UTC)

Kaynak hatası[kaynağı değiştir]

Kolay gelsin Veritas-tr. Vikipedi'ye kazandırdığınız Hırvatistan coğrafyası maddesinin kaynaklar bölümünde 1 tane, içeriğini geliştirdiğiniz Hırvatistan maddesinde de 8 tane kaynak hatası görünüyor. Vaktiniz olduğunda düzeltebilirseniz bu kategoriden 2 madde daha eksilmiş olacak. Teşekkürler, iyi çalışmalar. — Pınar (mesaj) 11:22, 21 Ağustos 2012 (UTC)

Ankara Yahudi Mahallesi[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Şöyle bir başlangıç yaptım Ankara Yahudi Mahallesi için. Geliştirmek ister ya da ilgilenirseniz ne ala. :) İyi çalışmalar. --Veryaz bana 20:51, 3 Eylül 2012 (UTC)

Selamlar, oncelikle boyle bir madde actiginiz icin tesekur ederim fakat size bir iyi bir kotu haberim var. Kotu haber: konuyla ilgili hicbir bilgim yok malesef. Ne boyle bir mahallenin varligindan haberdarim ne de konuyla ilgili elimde bir kaynak var. Iyi haber ise Ankara Yahudileri maddesini gordum. Su anda Osmanli'daki Yahudilerin tarihi maddesini hazirliyorum ve elimdeki kaynaklarda sanirim Ankara Yahudileri ile ilgili bazi bilgiler mevcut olabilir. Madde bitince Ankara Yahudileri ile ilgili eklenebilir bilgi varmi ona bakacagim ve ancak sadece o maddeyi (sansim varsa) gelistirebilecegim. Haber verdiginiz icin tesekurler. -- Iggydarsamesaj 17:32, 4 Eylül 2012 (UTC)
  • Bahar, Beki, L. (2003). Efsaneden Tarihe Ankara Yahudileri. İstanbul: Pan Yayıncılık. 9799758434540.  Okumanızı öneririm, oldukça güzel hazırlanmış anılarla beslenmiş bir kitap. Şimdiden teşekkürler ilginiz için. İyi akşamlar. :) --Veryaz bana 18:33, 4 Eylül 2012 (UTC)

Merhaba Veritas-tr, OTRS'ye ayilar.net'ten bir otrs izni geldi, resim kullanımı ile ilgili, Ahmet_Yıldız_cinayeti maddesinde. Bilet eski ve geçmişi olmadığı için konu hakkında bilginiz var mı diye sormak istedim. İyi çalışmalar --taysin (mesaj) 06:31, 12 Ekim 2012 (UTC)

Evet bana geçen hafta bir mail geldi. Mailimi geç gördükleri için yeni yanıtlamışlar. Bilgim var bu konuda.--Veryaz bana 11:35, 12 Ekim 2012 (UTC)

İşbirliği projesi[kaynağı değiştir]

Merhaba, önermiş olduğunuz proje bu haftanın işbirliği projesinin konusu olarak seçilmiştir. Sizin de bu işbirliğine katılımızı bekliyor ve öncelikle Köy Çeşmesindeki ilgili tartışmayı okumanızı öneriyorum. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.Mukaddimeileti 08:33, 12 Şubat 2013 (UTC)

Merhabalar. Dosya:Coat of arms of Solomon Islands.png örneğinde olduğu gibi lütfen Commons'ta halihazırda birebir ya da bir üst kalitede yüklü bulunan resimleri Vikipedi'ye yüklemeyiniz. File:IslasSalomon-escudo.jpg. Bunun dışında telifsiz resimler yüklemek için Commons eşsiz bir ortamdır. Commons'a yüklenen resimler sadece Türkçe Vikipedi'de değil, tüm vikipedilerde kullanılabilmektedir. Teşekkürler

  • Selam Veritas, bu resmi de commons üzerinden yükledim, yüklediğimde bunu görmüştüm. Bugüne kadar yaptığım birçok maddede commons kullanmaya da özen gösteriyorum, bilgi için teşekkürler.DieFohlen (mesaj) 08:13, 5 Nisan 2013 (UTC)

Dosya Bakım Şablonu[kaynağı değiştir]

Merhabalar, bakım şablonu koyduğunuz dosyaları yükleyen kullanıcılara, şablonda kullanıcıya gönderilmesi önerilen mesajları da atabilir misiniz?. Böylece dosyada bir sorun olduğu ve düzeltmeleri gerektiğinden haberdar olabilirler. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 23:14, 13 Nisan 2013 (UTC)

Merhaba Veritas-tr, açılmasını desteklemiş olduğun "Commons'a dosya taşıma" konulu işbirliği projesi bu hafta açılmış durumda. Katkılarını bekleriz. Mukaddimeileti 11:43, 16 Nisan 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Ekip Çalışması Yıldızı
Merhaba Veritas-tr, İncelenmemiş Sayfa Onaylama, madde düzenleme ve bakım çalışması konulu iş birliği projesine katılımız için teşekkürler. Hedefimize ulaşarak 13.000 maddeyi incelemeden geçirdik ve böylece incelenmiş madde oranını yüzde 80'e yaklaştırdık. Bu haftanın iş birliği projesi ise Türk filmleri ile ilgili maddeleri oluşturma olarak seçildi. Katılımızı bekleriz. Mukaddimeileti 12:19, 13 Mayıs 2013 (UTC)

Murat Başkurt[kaynağı değiştir]

Merhaba. Hızlı sili kullanmadan önce bir kez daha düşünmekte fayda yok mu sizce de? Kayda değerliği konusunda ben de tereddüt ettim ancakşunu kullanmak daha uygun gözüküyor. --Veryaz bana 01:34, 27 Mayıs 2013 (UTC)

  • Merhaba. Eğer şüphe varsa elbette daha iyi olur. Teşekkürler. Utku Tanrıveremesaj 07:43, 27 Mayıs 2013 (UTC)

Vikipedi:İş birliği projesi/2013 Maratonu′nda kazanmış olduğunuz ilk ödül dolayısıyla sizi kutluyorum! ----Safir yüzüklü CekliAltından konuş 07:14, 3 Haziran 2013 (UTC)

Şikayet sayfası.[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar. Şikayet sayfasında yazdıkğınızla ilgili biraz bakındım. Kuıllanıcı zaten beyaz listede imiş. Buna göre başka bir öneriniz var mı acaba? Teşekkürler şimdiden, iyi çalışmalar. --Veryaz bana 22:46, 10 Haziran 2013 (UTC)

Merhaba. Bu taraflı değişikliklerini maddelere de yansıttığı için (yaptığı kişisel saldırı ihlallerine karşı yapılacak uygulamaya ek olarak) beyaz listeden de çıkarılması taraftarıyım orada da belirttiğim gibi. İyi geceler.--RapsarEfendim? 22:49, 10 Haziran 2013 (UTC)
Biraz geri kalmışım Vikipediden. Beyaz liste nedir ne değildir bilemedim. Biraz bakınayım. :) İyi geceler size de.--Veryaz bana 22:52, 10 Haziran 2013 (UTC)
Editörlerin değişiklikleri otomatik olarak onaylanır, editör olmayanlarınkileri de onaylama hakkına sahiptir. Beyaz listedekilerin de değişiklikleri onaylanır; ancak başkalarının değişikliklerini onaylama hakkında sahip değildirler. İyi geceler.--RapsarEfendim? 22:54, 10 Haziran 2013 (UTC)
  • Merhaba, eğer sizde istiyorsanız olayı tatlıya bağlayıp uzlaşalım? Ben hesabımı verip özür dilemeye hazırım. Eğer siz de yanaşacaksanız. J.M.P Jumpeax ye yaz
  • Kusura bakmayın adaylığınızı biraz geç gördüm. Tam oy vermek için söyle bir bakınıyordum oylama kapanmış. :) Tebrikler ve kolay gelsin. Sevgilerle. --Veryaz bana 16:16, 11 Haziran 2013 (UTC)
Sorun değil:) Teşekkür ederim. Bu arada VP:İBP'deki katkılarınızı çok beğendim. Sürekli beklerim. İBP eğlenceli bir ortak çalışma alanı. Mukaddimeileti 06:30, 12 Haziran 2013 (UTC)

düzeltmeyi geri almalısınız[kaynağı değiştir]

düzeltmeleri yaptım. saygılar.--i.e.msj 16:12, 14 Haziran 2013 (UTC)
Şaka mı bu? Engellenmeden önce oy kullandı çünkü engellendikten sonra oy kullanamazdı zaten. Bana 5. maddede ne demek istendiğini açıklayabilir misiniz o halde?--Veryaz bana 18:23, 14 Haziran 2013 (UTC)
kullanıcının engellenmeden önceki tüm geçmiş oylarını da silmek istemiyorsanız, şaka değil.--i.e.msj 22:40, 17 Haziran 2013 (UTC)

Onur Yürüyüşü, Ankara[kaynağı değiştir]

Merhaba, merhaba ve yine içten bir merhaba kader yoldaşı sayfanda açılmasını arzu ettiğin maddeler arasında Ankara Onur Yürüyüşü'nü gördüm. Ancak Ankara'da Cebeci'den başlayıp Kızılay'a kadar giden Homofobi ve Transfobi Karşıtı Yürüyüşten ayrı Ankara Onur Yürüyüşü başlığıyla veya ismiyle düzenlenen bir başka Onur Yürüyüşü varsa VikiProje:LGBT üyeleri veya bizzat ben tarafından da açılabilir o madde. Ve bu gerekli bence. Ha bu arada Vikipedi artık sanal LGBT platformlarından PlanetRomeo.com ve Grindr'ı da kazandı. Sağlıcakla. --— Lubunya. —-- 11:29, 16 Haziran 2013 (UTC)

Merhaba Kibele. Size bir şey danışmam gerek. Jumpeax kullanıcısı hakkında daha önce bir şikayette bulunmuştum ve kullanıcı yasal tehdit nedeniyle engellendi. Tehtidini geri aldığı için engeli kaldırılmış ancak benim kullanıcıya dair şikayetlerimden yalnızca biriydi bu. Kanımca kullanıcının engellenmesini gerektiren birçok neden daha ver ve lütfen sadece tehdit kısmını değil tüm şikayeti okuyun ve ona göre engellenmesi ya da engellenmemesi gerektiğine dair kararınızı açıklamayla belirtin. Teşekkürler şimdiden. --Veryaz bana 02:11, 28 Haziran 2013 (UTC)

Bu arada şikayete yeni ekler de yaptım ve bu gidişle daha ekleyeceğim şeyler olacak gibi görünüyor.--Veryaz bana 02:56, 28 Haziran 2013 (UTC)
ilgileniyorum. --kibele 08:34, 28 Haziran 2013 (UTC)

kişisel saldırı[kaynağı değiştir]

  • Merhaba syn.Veritas, Şikayet-SAS,tartışma vb. sayfalarda şahşıma her anlamda kişisel saldırı da bulunuyorsunuz. Aynı şekilde şurada oyunuzu gerekçelendirebilir misiniz sözü ile bu politikayı apaçık ihlal ediyorsunuz. Yine aynı şekilde Eğitmen Mahmut'un da ifade ettiği gibi ŞURADA kullandığınız " Gündelik hayatımda Muhammed ile ilgili hoşunuza gitmeyecek görüşlerimi yeterince Facebooktan yayıyorum zaten Vikipediye gerek yok." ifadesi apaçık saldırıdır. Adı geçen peygambere inanmasanızda da şahsi görüşünüzü böyle ifade etmeniz diğer (Müslüman )kullanıcılara karşı yapılmış bir nefret söylemidir. Ayrıca yine sizin cinsel yöneliminize hiç bir şekilde ifadem olmadığı halde şurada Siz tartışmayı biraz yanlış anladınız herhalde. Fiskos anlamında tartışma değil. Bu arada şu "katkı"nıza hitaben, hasta olduğumu öğrendim teşekkür ederim. Bir doktor öneriniz var mı hemen gözükeyim? ifadeniz açıkça saldırıdır. Buna karşılık ben şöyle dedim Estağfurullah ne haddime ayrıca tartışmayı yanlış anlamak falan değil, gayet iyi biliyorum. Sizinle de muhatap olmak istemezdim ama neyse sorun yok ve siz böyle bir ifadem olmadığı halde buna karşılık Bir eşcinselle muhabbet etmeye zorladığım için sizi üzgünüm. Tartışmayı yanlış anladınız değil Vikipedi'deki tartışma sayfalarının maksadını yanlış anladığınızdan bahsettim. Bunu bile anlamadığınıza göre tartışmayı yanlış anlamanız da muhtemeldir bence. dediniz. Yine sizin bu ifadeniz Gündelik hayatımda Muhammed ile ilgili hoşunuza gitmeyecek görüşlerimi yeterince Facebooktan yayıyorum zaten Vikipediye gerek yok. Tartışmayı çevirmeyin. Ben size tartışmanın anlamını anlamadığınızı söyledim nefret söylemi ve saldırı niteliğindedir. Bu size bir uyarımdı. Eğer biraz anlayışlı olup birbirimize kişisel saldırı da ve görüşlerimize saldırmazsak tartışmayı şikayete taşımadan anlaşabileceğimizi umuyorum. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim... J.M.P Jumpeax ye yaz 13:51, 30 Haziran 2013 (UTC)