Kullanıcı mesaj:Azizkayihan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldiniz![kaynağı değiştir]

İlk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları size oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağınıza, nasıl madde düzenleyeceğinize ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsiniz. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olmanız gerekmez. Katkıda bulunurken cesur olun ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsayın!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsiniz. Sorularınızı Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsiniz. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğiniz biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsiniz.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanızda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarınızı, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutmayınız!.
  • Kullanıcı sayfanıza Babil kutularını koymanız, diğer kullanıcıların sizin hakkınızda daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememeniz gerektiğini unutmayın!
  • Yüklediğiniz resimleri size ait olan bir galeride görebilirsiniz.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmenizde yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Takabeg ileti 02:32, 25 Mayıs 2008 (UTC)

Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız, taslak kriterlerini sağlamadıkları için silineceklerdir.Yarattığınız maddelerin silinmesini önlemek için biraz daha kapsamlı bilgi girişi yapmanız uygun olacaktır.
Teşekkürler, iyi çalışmalar.--Levent Abi ileti 04:29, 25 Mayıs 2008 (UTC)

Satürn maddesi ile ilgili olarak[kaynağı değiştir]

Satürn gezegeninin çok yaygın olarak bilinen diğer iki adından biri Sekendiz diğeri Zuhaldir. Bunların da bulunması gerekir.

Selam. Sanırım şu an Abi hatta değildir. Maddeye {{Çalışma var}} yapıştırırabilirsiniz. Aslında daha garantili olan Kullanıcı:Azizkayihan/Deneme'de işi bitirdikten sonra maddeyi açmak. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 14:52, 25 Mayıs 2008 (UTC)

  • Takabeg istediğiniz cevabı fazlasıyla vermiş. Başka sorunuz olursa çekinmeyin. En geç 24 saat içinde yanıtlarım. İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 17:58, 25 Mayıs 2008 (UTC)
Boşa yönlendirmeler silindi.Bildirdiğiniz için teşekkürler.İyi çalışmalar.--Eldarion 07:59, 3 Eylül 2008 (UTC)

bağlantıda sorun var[kaynağı değiştir]

direkt linkine bağlıorum ancak kabul etmio bende iç içe bağlantı vermek zorunda kaldım

Merhaba,
Ben de tam oraya düşüncelerimi yazıyordum ki mesajınız geldi. Özetle şimdilik kayda değerlik şablonunu maddede tutalım, çalışmanız bittiğinde, gösterdiğiniz kaynaklara göre şablonu kaldırırız, diye düşünüyorum. İyivikiler... homonihilis // ileti 08:17, 3 Eylül 2008 (UTC)

The Spiderwick Chronicles (film)‎[kaynağı değiştir]

The Spiderwick Chronicles (film)‎ maddesine bir göz atabilir misiniz? Silinecek olarak işaretlemiştim.. --Azizkayihan 08:49, 3 Eylül 2008 (UTC)

Madde G9 dan silindi, ilgi ve dikkatiniz için teşekkürler. --M. M. ileti 08:52, 3 Eylül 2008 (UTC)

Merhaba. Tartışmayı Tartışma:Big Bang sayfasına taşıyorum. İyi çalışmalar.--Abuk SABUK♫ ♫ 11:38, 7 Eylül 2008 (UTC)

Merhaba, uyarınız için teşekkürler ancak hizmetli olmadığım için IP li kullnıcıyı sadece uyarabiliyorum. Şu anda da aktif bir hizmetli yok sanırım. Tek yapabileceğimiz vandallıkları geri almak. Kolay gelsin ve ya sabır!!! --Manco Capac 14:46, 16 Eylül 2008 (UTC)

Mesajınızı yeni gördüm maalesef.Kullanıcı engellenmiş gördüğüm kadarıyla.İyi çalışmalar.--Eldarion 19:51, 18 Eylül 2008 (UTC)

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi[kaynağı değiştir]

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi maddesine yaptığınız eklemeler şu, şu ve şu kaynaklardan cümle ve paragrafların bire bir kopyalarını içerdiği için silindi. Web'de bulunan telifli yazıları Vikipedi'ye kopyalamanız bir telif ilhali oluşturmaktadır ve Vikipedi'nin Telif politikaları gereği buna izin verilmemektedir. Burada açtığınız maddelere girdiğiniz bilgileri kendi cümlelerinizle yeniden yazmanız gerekmektedir. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --İnfoCan 20:56, 7 Şubat 2009 (UTC)

Selamlar.Henüz açılmamış dillere interwiki bağlantısı vermek pek mantıklı değil elbette.İyi çalışmalar.--Eldarion 07:24, 13 Mayıs 2009 (UTC)

"Gezegenler ve sıralanışı" birleştirme ile ilgili[kaynağı değiştir]

Gezegenler ve sıralınışı maddesi içerisinde tüm bilgiler Güneş Sistemi maddesi içerisinde ve/veya gezegenlerle ilgili maddede bulunmaktadır. Gezegenlerin sıralanışı maddesini Güneş sistemine birleştirmekten ziyade Gezegenler ve sıralınışı maddesinin silinmesi daha uygun olacaktır. Bu yüzden birleştirme şablonunu maddelerden kaldırdım. İyi çalışmalar... --H. Aziz Kayıhan 22:26, 18 Mayıs 2009 (UTC)

Bilgi için teşekkürler, iyi vikiler. ----Superyetkinileti 22:33, 18 Mayıs 2009 (UTC)

Erciyes Dağı[kaynağı değiştir]

Müsait olduğunuzda söz konusu maddeye göz atabilirseniz sevinirim.

Saygılarımla, H. Aziz Kayıhan 03:37, 18 Şubat 2010 (UTC)

Selam. Oldu mu acaba ? İlginiz için teşekkür ederim. Ancak siz de temizleyebilirsiniz. Takabeg ileti 06:31, 18 Şubat 2010 (UTC)
Bugün nedense hep İsrail ile alakalı maddelere ve Takabeg'in sayfalarına saldırı var. Ama az önce hepsini sürüm kontrolüyle işaretledim. Yani maddeye girenler onu görmüyorlar. O yüzden vandalla savaş girmenin anlamı yok. Bıraktım öyle sabaha alırım nasılsa gören yok :)--Reality 00:29, 7 Kasım 2011 (UTC)

Editörlüğünüz hayırlı olsun. Khutuckmsj 14:53, 7 Kasım 2011 (UTC)

Coğrafya Yıldızı
Türkiye'deki yanardağlarla ilgili olarak yapmakta olduğunuz çalışmalar ve hazırlamakta olduğunuz liste nedeniyle, ansiklopediyi kullanan herkesin adına sunduğum içten teşekkürün nişanesi olarak verilmiştir.
Utku TanrıvereMesaj 15:11, 12 Kasım 2011 (UTC)

Vize Rejimi Hakkında[kaynağı değiştir]

Pardon kusura bakmayın ama ne hakla, hangi hakla kaynakça yani referans gösterdiğim halde yaptığım değişikliği geri alıyorsunuz? Sonuçta tablonun içine gerekli referansı gösterilerek ekleme yapmış bulunmaktayım. Dipnota gereksinim yok. İngilizce Wikipedia'da da Pasaport vize rejimi tablosunda da bunun örnekleri de var. Bu sebepten dolayı geri aldığınız değişikliği ben tekrar geri almak durumundayım. Bilginize... Totenkopf division 08:49, 16 Aralık 2011 (UTC)

Peki...Uzatmaya lüzum yok. Dipnot çalışması için teşekkür ederim. İyi çalışmalar Totenkopf division 11:57, 16 Aralık 2011 (UTC)

Bu sayfaya başvurabilirsiniz. --Eldarion 11:04, 2 Şubat 2012 (UTC)

Türkçe Sözü Silmişsiniz[kaynağı değiştir]

"Satürn" başlıklı maddeden gezegenin Türkçe adını, "Sekendiz" sözünü, çıkartmışsınız.

Türkçe Wikipedia'da varlıkların Türkçe adlarının olmasından rahatsız mısınız? Türkçe'ye karşı mısınız?

Nedensiz yere bir metni neden eksiltiyorsunuz?

Amacınız Türkçe Wikipedia'da olabildiğince az Türkçe söz olmasını mı sağlamak?. --98.196.232.128 22:15, 20 Mart 2012 (UTC)

Merhabalar,

Bahsettiğiniz isimler ne kadar Türkçe kökenli olsalarda, Türkiye Türkçesi'nde kullanılmamaktadır. Lütfen bu tarz konularda biraz dil bilimi araştırın öncelikle çünkü Göktükçe veya eski Türkçe her kelime, kavram Türkiye Türkçesi'nde kullanılmamaktadır. Bu durumda, örneğin, Kazak Türkçesi, Azeri Türkçesi ve Türkiye Türkçesi'nde farkı olarakkullanılan diğer tüm kelimelerin hepsini bir noktada birleştirmeyi mi düşünüyorsunuz?

Rapsar arkadaşımız gerekli cevapları size vermiş olmasına rağmen ısrarcısınız. Bırakın bu isimlerin halk arasında kullanılmasını ve/veya bilinmesini ben kendim bizzat gökbilimci olarak bu kullanımlara Türkiye Türkçesi'nde bir yerde karşılaşmadım. Halk arasında anadolu coğrafyasında tarihtrn günümüze gezegenler için Utarit, Merih, Çolpan gibi isimler kullanılmış ancak bahstetiğiniz isimler hiç kullanılmamıştır. Binlerce yıldır bir coğrafyada yaşayan bir toplumun kullanmadığı kelimeleri, nasıl olur da öz dilimizin kelimesi de tanıtabilirsiniz? Lütfen bu işi kaliteli gökbilimcilere ve dil bilimcilere bırakınız.

Sağlıcakla--H. Aziz Kayıhanmesaj 22:59, 20 Mart 2012 (UTC)

"Türkçe kökenli" ile ne demek istediğinizi anlamadım. Bir söz Türkçe ise Türkler ona "Türkçe kökenli" demez. Yalnızca "Türkçe" der. Yabancı sözüklerin yabancılığını anlatmak için "kökenli" sözü kullanılır. Göktürkçe diye bir dil yoktur. Göktürkler'in dili Türkçe'dir. yalnızca dönemleri değişiktir. "Göktürk dönemi Türkçesi" demeniz doğru olur.

Kazak, Kırgız, Uygur, Oğuz... Biz aynı dili konuşuyoruz. Arada söz dağarcığı açısından değişiklikler yok değil. Oğuz Türkçesi'nde kullanılıp örneğin Kazak Türkçesi'nde kullanılmayan sözler olduğu gibi Kazak Türkçesi'nde kullanılıp oğuz Türkçesi'nde kullanılmayan sözler de var. Ancak bu sözler "Yabancı" değil. tüm bu sözler ortak bir kökten gelir. Dolayısıyla örneğin Kazak Türkçesi'nde kullanılıp Oğuz Türkçesi'nde kullanılmayan sözler küçük değişikliklerle başka anlamlarda zaten Oğuz Türkçesi'nde kullanılmaktadır. Dolayısıyla Türkçe birdir. Birleşmek gerektirmez. Türkçe'nin doğasını, çeşitli kullanımlarını ilgili kaynaklardan öğrenebilirsiniz. Ancak bu şu anda konuştuğumuz konuyu ilgilendirmiyor.

Rapsar arkadaşınızla ve belki başka "arkadaşlarınızla" oluşturduğunuz küçük çete ile ortak hareket ederek Vikipedi'den Türkçe sözleri silip yerlerine Latince, Ellence, Arapça, Farsça sözler yazıyor olmanız Vikipedi'nin kurallarına aykırı. Buna kısaca Türk Karşıtlığı denir. Türk karşıtlığı, Türkleri hedefleyen ırkçı bir ideolojidir. Türkler'in dilini ve tarihini gizlemeye çalışmak, Türk dilini olduğundan değersiz göstermeye çalışmak ya da Türkçe'nin kullanımını azaltmaya çalışmak Türk karşıtlığının bilinen taktiklerindendir.

"Türkiye Türkçesi'nde bir yerde karşılaşmadım" dediğiniz ilgili Türkçe sözle hem de "bizzat gökbilimci olarak" nasıl karşılaşamadınız ben pek anlayamadım. Internetteki kaynaklarda nerdeyse tamamında, Üniversitelerin web sayfalarında, Yazılı basında ve en önemlisi de DERS KİTAPLARINDA bu sözler kullanılır. Bu sözler kişi adı olarak bile kullanılıyor. Nasıl karşılaşmadınız? Mesleğinizle ilgili olarak söyledikleriniz ne ölçüde doğru bilemem. Eğer doğru ise hangi okulda okudunuz, size kim eğitim verdi gerçekten anlayamadım. Türkiyeli bir gökbilimcinin gezegenlerin Türkçe adlarını bilmemesi bana ilginç geldi.

Şu kaynaklara bi bakalım:

Gökbilim dergisi
MEB Ortaöğretim Astronomi ve Uzay Bilimleri Ders Notları M. Necati Yılmaz
Osman Kabadayı'nın Yüksek Lisans Tezi (Kırıkkale Üniversitesi)
"Panayırda bir sihirbaz" İskender Pala - "En yaygın" Gazetede Makale
Vikisözlük Gökbilimi (Türkçe)

Size yukarıda saydıklarım:

  1. Türkiye'nin en yaygın gazetsinde -hem de Osmanlıcılığıyla tanınan- saygın bir edebiyatçının makalesi.
  2. T.C. Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı ders kitabı. MEB'in kendi sitesinde yayınlanıyor.
  3. Popüler astronomi dergisi.
  4. Türkiye'edeki bir üniversited bir "Türkiyeli" tarafınan yazılmış Yüksek Lisans Tezi.
  5. VikiSözlük

Şu verdiğim örnekler sizin gökbilimle de Türkçe'yle de ilgisi olmayan bir kişi olduğunuzu göstermeye yeter de artar bile.

Verdiğim örneklerden okuyup yanlışkınızı anlayın. Edebiniz varsa sildiğinizi geri yerine koyun. Kendi elinizle.--98.196.232.128 00:19, 21 Mart 2012 (UTC)





Yukarıdaki iletime yanıt yazmışsınız ama Mesaj sayfanızdan da kaçırmışsınız. Aşağıya alıntı yaptım. Şu iletinize yanıt olarak size durumu baştan ve yeniden anlatmaya çalışacağım:

Malesef bu konu edep veya edepsizlikle alakalı değildir. O yüzden sizi öncelikle ileriki tartışmalarda düzgün bir dil kullanmaya davet ediyorum. İkinci meseleye gelirsek, ben kelimeleri biliyorum ancak bahsettiğim kullanımına hiçbir şekilde rastlamadığım ve kullanımını duymadığım yönünde. Bunu en temel sebebi o kelimelerin Anadolu coğrafyasındaki halk tarafından hiç kullanılmamış olması. Göktürkçe meselesine gelince, Göktürkçe diye bir dil vardır. Aynen sizin Kazak Türkçesi demeniz gibi. Hepsi aynı dil değildir, köeknleri aynıdır. Buradan dolayısı ile köken kelimesi aynı dil içindeki kelimeler içinde kullanılır, zaira köken bir şeyin geldiği yer ile kökü ile alakalıdır, başka bir dilden kelime olmasına gerek yoktur. Diyeceğim o ki, işi terbiye sınırlarında, bu işin ehillerine bırakın lütfen! Kimsenin eğitimini suçlamaya ve gereksiz bir konuda milliyetçilik yapmanıza gerek ve lüzum yoktur. Sağlıcakla --H. Aziz Kayıhan 10:36, 21 Mart 2012 (UTC)

Öncelikle konunun edep ya da edepsizlikle alakalı olmadığını "edep" konusunu dillendirmenin "düzgün bir dil kullanmamak", "işi terbiye sınırlarıın dışına taşımak" olduğunu belirtmişsiniz. Ben de tam onu diyordum önceki iletilerimde. Ben yalan söylemeyi edepsizlik olarak değerlendiriyorum. Vikipedi'de de olsa yalan söyleyen bir kişi edebe davet edilir.

Bir önceki iletimde "Sekendiz" sözünün eski, kullanılmayan, Anadolu coğrafyasındaki halk tarafından hiç kullanılmamış olan, bilimsel olmayan bir söz olmadığını belgeleriyle ortaya koydum. Orada M.E.B.'nin güncel bir ders kitabı, güncel bir yüksek lisans tezi, Anadolu coğrafyasındaki halk tarafından en çok okunan, yaygın ve popüler bir gazetede makale ve internette yayınlanan bir astronomi dergisi var. Bunlara "YOK ÖYLE ŞEY !" demek benim mantığım tarafından yalancılık ve küstahlık olarak değerlendiriliyor. Bu da edep dışıdır ki Vikipedi'de yazı yazan ve kendisini "bu işin ehilleri" olarak tanımlayan kişiler bu yola gitmememliler (VP:TBA).

Öte yandan bi de beni "milliyetçilik yapmanıza gerek ve lüzum yoktur" diyerek milliyetçi olmakla suçlamışsınız. Kendinizce bana sövüyorsunuz. Sizin sözlerinize göre Anadolu coğrafyasındaki halk değil de Tük olmam -sizin gibi milliyetçi olmayan birine göre- bu sövgüyü haketmem için yeterli neden oluyor sanırım. Türk'üm ya. Ondan...

Elbette, Sekendiz'e binlerce yıldır -yaşayan ve artık yaşamayan- atalarının da dediği gibi Sekendiz diyen bir Türk, -sizin gibi milliyetçi olmayan birine göre- Anadolu coğrafyasındaki halk olmadığı için -sizin inancınıza ve ideolojinize göre- işin ehli de olamıyor bi türlü.

Anadolu coğrafyasındaki halkın bağrından kopup gelmiş sizin gibi milliyetçi olmayan(!), işin ehli(!) bir kişiyi biz Türkler hakkında biraz bilgilendireyim yeri gelmişken... Biz gezegenlere kendi dilimizde varolan sözlerden adlar verdik. Binlerce yıl önce. Hep de bunları kullanırız. Yalnızca günlük yaşantımızda değil, şiirlerimizde, destanlarımızda, bilimsel yapıtlarımızda hep Sekendiz'dir, Erendiz'dir, Çolpan'dır, Sakıt'tır onlar. Yer adı olmuşlardır -hem de Anadolu'da! Bak şu işe??? Kişi adı olmuşlardır, soyadı olmuşlardır. Elbette Anadolu'da yaşayan Türkler sizin gibi milliyetçi olmayan birinin görüşüne göre Anadolu coğrafyasındaki halk olmadığı için hiç duyamıyorsunuz bi türlü bunları. Kulağınız var ama duyamıyorsunuz. Gözünüz var ama görüp de okuyamıyorsunuz. Milliyetçi olmadığınız için.

Bir önceki yazınızda "Bu durumda, örneğin, Kazak Türkçesi, Azeri Türkçesi ve Türkiye Türkçesi'nde farkı olarakkullanılan diğer tüm kelimelerin hepsini bir noktada birleştirmeyi mi düşünüyorsunuz?" diye sormuştunuz. Belli ki Türkçe'nin güçlü olmasından, Türkler'in bir arada olmasından rahatsızsınız... Hep işte bu Türkler Anadolu coğrafyasındaki halk olmadığı ve sizin gibi milliyetçi olmayan birileri rahatsızlık, tiksinti, kin duyduğu için.

Ben milliyetçi değilim. Ancak bütün Türk karşıtları ırkçıdır. Milliyetçi bile(!) değil. Ancak sizin gibi milliyetçi olmayan birinin görüşüne göre, Türkler Anadolu coğrafyasındaki halk olmadığı için Türk karşıtı olmak da -görünen o ki- bir kişiyi -size göre- ırkçı yapmıyor.

Neyse, edebiyle ayar alabilen birisi olsaydınız önceki iletimden sonra hala yalanlar üzerine savlar üretiyor, yıkıcılığını sözcüklerle gizlemeye çalışıyor, saldırganlığına "ehil" mazeretler arıyor olmazdınız. Ben de zaten sizin gibi milliyetçi olmayan birisinin düşüncesini değiştirmeye çalışıyor değilim. Böyle bir beklentim de hiç bir zaman olmadı. Böyle davranacağınızı beklediğim için beni şaşırtmış da değilsiniz. Bu yazıları buraya yazmamın nedeni kim olduğunuzu, nasıl bir kişi olduğunuzu kendi ağzınızla anlatın diye size olanak tanımaktı. Başarılı olduğumu düşünüyorum. Şu iki ileticiğinizle destan yazdınız sayın ehil H. Aziz Kayıhan.

Size, aynı bu biçimde, uzun bir yaşam diliyorum.--98.196.232.128 23:20, 21 Mart 2012 (UTC)

Merhaba. Şu değişikliğinizin nedenini soracaktım. Dikkat ederseniz ekleme yaparken TDK'nın sözlüğünü kaynak göstermiştim, "Zühal" adını daha önce duymuştum, "Sekendiz"i ilk kez duyuyorum; ama sözlükte eş anlamlı olarak verildiği için eklemiştim. Aslında pek de umurumda değil bu adların maddede olup olmaması; ama değişiklik reddederken en azından özete not düşmenizi rica ediyorum. --seksen 18:14, 22 Mart 2012 (UTC)

Pardon. Ama yine de kaynak değerlendirilemez miydi diye düşünüyorum... Neyse. --seksen 19:14, 23 Mart 2012 (UTC)

Reality (tartışma) 15:25, 26 Mart 2012 (UTC)

İlk olarak kafanıza göre etiketleri kaldırmayınız. İkinci olarak logonun tasarımcısı bizzat benim diyorsunuz ama dosyanın sayfasında logo 1 Mart 2008 tarihinde Aster üyeleri tarafından dizayn edilmiştir yazıyor. Size mi ait yoksa topluluğa mı? Bu sorunun en kolay çözümü Aster tarafından Wikimedia'a ya VP:OTRS izni göndermektedir. Kullanıcı:Taysin bu konu hakkında benden daha fazla bilgiye sahip. Son olarak ilgili web sitesinde Copyright © 2012 UZAYBİMER yazıyor. Bu telif hakkı saklı demektir tüm hakları açıktır demek değil. Dediğim gibi OTRS dosyanın silinmesini önleyebilir ve lütfen şüpheli etiketini kaldırmayınız.--Reality (tartışma) 19:04, 26 Mart 2012 (UTC)
Saçma bulup bulmamanız gerçekleri değiştirmiyor. Sitenin altında yazan ibare doğrudan doğruya tüm sitenini içeriğini kapsar. Doğrudan D3'ten silmem gerekirdi ancak düzeltmek isteyebilirsiniz diye beklemeye aldım. Bu durumda yapacağınız iki şey var. Sitenin telif durumu güncellenebilir. Vikipedi'nin altında yazan gibi bir ibare kullanılabilir. Ya da VP:OTRS gönderilmeli. Bu konuda Kullanıcı:Taysin ile görüşebilirsiniz. Yıllar sonra olmasına gelirsek Commons'ta aktif olan bir kullanıcı resmin telif hakkı konusundaki şüphelerini belirtti. (Yalnız sizin dosyanız değil bunun gibi onlarcası) Kolay gelsin.--Reality (tartışma) 15:04, 27 Mart 2012 (UTC)


Resim talebim[kaynağı değiştir]

Merhaba, son günlerde Antik lahitleri Wikipedi'ye kazandırmaya çalışıyorum. Şimdiye kadar girdiğim lahitlere bakabilirsiniz. Kayseri Herakles Lahdi'ni yazarken resimler aradım, ama bulamadım. Kayseri Arkeoloji Müzesi'ne gidip lahit detaylarını çekerek Wikipedi'ye koyacak birini arıyorum ve şu öneriyi aldım. Yardımcı olur musunuz acaba? Sargon (mesaj) 12:33, 4 Mayıs 2012 (UTC)

Tekrar merhaba, verdiğiniz mail adresine yazdım. Bir de burdan hatırlatayım istedim. Yarın Cuma ve gelecek sonuçları merakla bekliyorum. İyi çalışmalar. Sargon (mesaj) 07:40, 10 Mayıs 2012 (UTC)
Merhaba Aziz. Fotoğrafları çektiğine dair mailini aldım, cevap da yazdım ama ondan beri senden haber alamıyorum. Herşey yolunda mı, umarım bir sorun yoktur. Sevgiler Sargon (mesaj) 07:32, 22 Mayıs 2012 (UTC)
Tekrar merhaba. Aktif olduğunu görünce bir selam vereyim dedim. İrtibatı koparmayalım :) Sargon (mesaj) 10:12, 30 Mayıs 2012 (UTC)

Ukrayna ile vizesiz dolaşım Ağustos ayında yürürlüğe girecektir. Lütfen haritayı Ukrayna için güncellermisiniz.--Camoka4 (mesaj) 21:43, 8 Mayıs 2012 (UTC)

Türk vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamaları[kaynağı değiştir]

Merhaba, size bir şey danışmak ihtiyacı duydum. Türk vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamaları maddesinde Panama'ya hertürlü pasaport sahibi vatandaşlarımızın seyahat öncesi vize alması gerekli olduğu belirtilmekte. Bu maddenin ing.wikipedia maddesinde Ajdamania isimli kullanıcı dışileri bakanlığının şu sayfasını referans göstererek, Panama'ya hertürlü pasaport sahibi vatandaşlara vize muafiyeti olduğunu belirtmiş. Zannedersem bu tamamıyle doğrudur. Gerçi bende kaynak olarak şu haberde Panama vatandaşlarının Türkiye'ye vizesiz seyahat edebileceklerini görüyorum. Gerçi her iki ülke vatandaşına karşılıklı olarak vize muafiyeti getirildiği yazmıyor ama dışişleri bakanlığnın internet sitesi herhalde günceldir. Eğer öyleyse artık vatandaşlarımız Panama'ya vizesiz seyahat edebilirler. Öyleyse Vize rejimi haritası'nda Panama'yı mavi renkte göstermemiz gerekmez mi? Ozaman bunu nasıl yapacağız? Totenkopf division (mesaj) 08:50, 29 Haziran 2012 (UTC)

Arkadaşla da ingilizce vikipedi üzerinde yazışıyoruz. Ben konu hakkında kesin ve net bir kaynak bulduğumda, gerektiği gibi değiştireceğim. Teşekkürler. --H. Aziz Kayıhanmesaj 23:17, 1 Temmuz 2012 (UTC)

Siyaset VikiProjesi'ne Davet Edildiniz![kaynağı değiştir]

Siyaset VikiProjesi Sizi Çağırıyor![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler.
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--~~~~

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, VikiProje Siyaset
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Fenerli1978Buyrun beniiiim? 03:47, 20 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

~--~ Cano58ileti 08:00, 3 Temmuz 2012

Haydi iş birliğine![kaynağı değiştir]

İş birliği projesi çağrısı!
İş birliği projesi çağrısı!


Wikipediye kolektif katkı
İş birliği projesine katılın!

Bu haftanın konusu: Her Vikipedi'de olması gereken 10.000 madde listelerinden Kişiler ve Ölçüm listelerindeki yeni maddelerin açılması


İş birliği projesini büyütmeyi hedefliyoruz. Yeni İBP ile kullanıcılar daha kolay bir şekilde katkıda bulunabilecek, kazanan Vikipedi olacak!

İBP yeni kullanıcılar için en iyi tecrübe kazanma yerlerinden biridir. Çekinmeyin, bir taraftan kolektif çalışma sayesinde tecrübenizi artırıp diğer taraftan wikipedinin gelişmesine katkıda bulunun!

Haydi, 02.07.2012 günü başlayan projeye katılarak hemen siz de birlikte başarma heyecanına ortak olun!  

 


Bundan sonraki haftalar için mesaj almak istemiyorsanız lütfen bu sayfada bildirin.

Sargon (mesaj) 05:42, 25 Haziran 2012 (UTC)

Bir bira da sizin için![kaynağı değiştir]

Beybi! Ece Gülfem Dağdeviren 02:39, 26 Temmuz 2012 (UTC)

Sizi özledik Azizkayihan![kaynağı değiştir]

Azizkayihan, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi Bekliyoruz!


En samimi ve içten sevgilerle, Mavrikantmsj 09:19, 19 Aralık 2014 (UTC)

Kayda değerlik - Özgünlük[kaynağı değiştir]

Merhabalar;

Bir sayfa konusunda yardımınıza/fikrinize ihtiyacım var. Uzay Çobanları sayfası, maddede adı geçen grup mensupları tarafından Uzay Çobanları'nın kendi sitesi kaynak olarak gösterilerek oluşturulmuş bir madde. Mevcut olarak grubun tanıtımı için kullanılıyor şu an grup üyeleri tarafından. Madde'nin grubun kendi üyeleri tarafından grubun websitesi referans alınarak yazıldığı için vikipedi standartlarını sağlmadığını düşünüyorum. Aynı zamanda Kayda değerliği konusunda şüphelerim var. Ne düşünüyorsunuz?

Sağlıcakla --H. Aziz Kayıhanmesaj 14:21, 12 Şubat 2015 (UTC)

merhaba, kayda değer görünmüyor. iyi çalışmalar. --kibele 14:00, 16 Şubat 2015 (UTC)

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, Azizkayihan
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Mavrikantmsj 00:59, 15 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

Vikipedi:Şikayet[kaynağı değiştir]

Merhaba, Vikipedi:Şikayet bölümünde 2 tane şikayetim bulunmakta. İki şikayetim de hizmetlilerle alakalı okduğundan ötürü, hizmetli olmayan kullanıcıların tartışmaya dahil olmasının faydalı olacağını düşünmekteyim. Sonuçta ortada 2 farklı hizmetli şikayeti var ve cevap veren hizmetliler aynıya yakın, garip ve sorulara cevap vermek yerine kestirip atma yoluna giden cevaplar veriyorlar. Vakit ayırıp görüş bildirebilirseniz, sevinirim. Böylelikle belki de ben belki de onlar hatalarının farkına varabilir. Mesajımı okumak için ayırdığınız zaman için teşekkürler..Ashur (mesaj) 07:26, 14 Ekim 2015 (UTC)

Vakit ayırıp iki şikayetime birden yorumda bulunduğunuz için teşekkür ederim. Her ne kadar hiç bir hizmetliden destek görmemiş olsam da kullanıcıların destek oluyor oluşu gerçekten güzel. Umarım insanların bazı şeyleri görmesini açıkça sağlayabilirim.Ashur (mesaj) 15:00, 14 Ekim 2015 (UTC)

Sanırsam bir hata oldu. İstemeden değişikliğinizi geri aldım. Ömer Berkaymesaj 07.36, 28 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Ben de yanlışlıkla mesaj sayfanız yerine kullanıcı sayfanıza yazmışım. Kusura bakmayın. H. Aziz Kayıhanmesaj 07.39, 28 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Sabahlamaktan benimki, şu an çift görüyorum :) Ömer Berkaymesaj 07.42, 28 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Kolay gelsin :D H. Aziz Kayıhanmesaj 07.43, 28 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Doğru mesaj[kaynağı değiştir]

Bir çok şeyi genelde direkt kaynaktan yazdığım için mesaj sayfası yerine kullanıcı sayfasına girdiğimi o an anlamadım tabi, dalgınlık, sizin de yaşadığınız gibi. Evet bu mesaj şu an olması gereken yerde ancak "bunun ki" çok hoş bir tabir değil kanımca. Sağlık olsun ve kolay gelsin. H. Aziz Kayıhanmesaj 08.06, 28 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

yok hayır, bu dediğim mesaj, siz değil. Zaten öyle olsaydı gerçekten de hoş olmazdı. Ömer Berkaymesaj 08.31, 28 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Öğretmenler gününüz kutlu olsun![kaynağı değiştir]

Dosya:001-teacher.svg Öğretmenler günü
Öğretmenler gününüz kutlu olsun. :) Robingunes 09.18, 24 Kasım 2020 (UTC)[yanıtla]

Vikiproje Özgür Yazılım'a davetlisiniz![kaynağı değiştir]



Merhaba Azizkayihan,

Vikipedi'deki Özgür yazılım ile ilgili maddeleri oluşturmayı ve geliştirmeyi amaçlayan Özgür Yazılım Vikiprojesi'ne davetlisiniz.

Vikiprojeye katılmak için katılımcılar listesine kullanıcı adınızı ekleyebilir, Özgür Kafe'de proje hakkındaki görüşlerinizi belirtebilir ve her ay düzenlenen İş birliği projelerine katılarak pek çok ödül kazanabilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.
Turk ansiklopedici ☎️ 09.18, 1 Kasım 2021 (UTC)[yanıtla]


İncelenmeyi bekleyen sayfalar sizi bekliyor.[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili devriye.

An itibariyle incelenmeyi bekleyen 1.776 değişiklik var. Bu sayıyı 3 haneli sayılara düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var. Yardımcı olmak için lütfen Özel:BekleyenDeğişiklikler sayfasında yer alan değişiklikleri incelemeye başla.

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) Mustafa MVC

İncelenmeyi bekleyen sayfalar sizi bekliyor.[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili devriye.

An itibariyle incelenmeyi bekleyen 1.700 değişiklik var. Bu sayıyı 3 haneli sayılara düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var. Yardımcı olmak için lütfen Özel:BekleyenDeğişiklikler sayfasında yer alan değişiklikleri incelemeye başla.

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) Mustafa MVC

Hep birlikte sürüm kontrollerini eritelim![kaynağı değiştir]

Selam sevgili devriye, şu anda, özgür ansiklopedimiz Vikipedi'de sürüm kontrolü bekleyen tam olarak 1.880 değişiklik bulunmakta; bu oldukça yüksek bir değer. Bu sayıyı 2 haneli sayıların altına düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var.. Okurların doğru bilgilere hızlı ve düzgün şekilde erişebilmesi için haydi hep birlikte bekleyen değişiklikleri eritelim!

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) YG1’mensaje❓ MediaWiki message delivery (mesaj) 19.31, 12 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

Bilgilendirme Hk.[kaynağı değiştir]

MediaWiki message delivery (mesaj) 19.06, 15 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili kullanıcı, 20 Mart tarihinde yani bu gün 14:00 UTC (TSİ:17:00) saatlerinde yapılacak olan sunucu değişikiliğinden dolayı Tüm Vikileri kısa bir süreliğine sadece okuyabiliceksiniz, değişiklik yapamayacaksınız. Detaylı bilgi için bkz.: Test duyuru.
MediaWiki message delivery (mesaj) 13.40, 20 Mart 2024 (UTC) YG1’Je t'écoute❓ [yanıtla]

Sevgili Azizkayihan, yardımına ihtiyacımız var![kaynağı değiştir]

Selam sevgili Azizkayihan, şu anda, özgür ansiklopedimiz Vikipedi'de sürüm kontrolü bekleyen tam olarak 4.743 değişiklik bulunmakta; ne yazık ki bu çok yüksek bir değer. Bu sayıyı hızlıca eriterek okurlara sunmak için hep birlikte iş birliği yapmaya ihtiyacımız var.. Okurların doğru bilgilere hızlı ve düzgün şekilde erişebilmesi için haydi hep birlikte bekleyen değişiklikleri eritelim!

(Bu bir toplu mesajdır.) ~ YG1¡Hola❗️ MediaWiki message delivery (mesaj) 19.32, 20 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]