Kullanıcı:Xberger/Arşiv 1

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye Hoşgeldiniz![değiştir | kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoşgeldiniz
Vikipedi'ye hoşgeldiniz

Merhaba Xberger/Arşiv 1. Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz!

  • Aklınıza takılan sorun varsa, danışma gereği duyuyorsanız yardım ve sıkça sorulan sorular sayfalarına bakabilirsiniz. Maddelerde değişiklik yapmak için bu sayfaya ve bu sayfaya bakmakta yarar var. Ses, animasyon, fotoğraf, vb. dosyaları Vikipediye yüklemek için önce mutlaka bu sayfayı okumalısınız. Vikipedistlerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girip, yukarıdaki "+" butonuna tıklayıp, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajı yazıp sonunda da imza atmayı lütfen unutmayın!
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metni eklemiyoruz. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız.

Unutmayın![değiştir | kaynağı değiştir]

  • Maddelere sakın imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin Kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Politika ve yönergeleri okuduysanız, değişiklik yapmayı ve Vikipedide neler yapabileceğinizi artık biliyorsanız cesur olun ve değişiklik yapmaya başlayın!...
Haydi kolay gelsin!

вяí¢αи76ileti 16:10, 3 Ağustos 2010 (UTC)


oktay derelioglu nun attigini gol sayisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,

tff nin internet sitesinde (http://www.tff.org/default.aspx) üstsag tarafdaki bilgi bankasina girip orda oktay derelioglu hakkindaki bilgilere bakildigi zaman. Oktayin 10 Gol attigi görülebilir. tff internet sitesi daha güvenilir kaynak oldugundan 10 gol sayilmasi daha mantiklidir.

selamlarBu imzasız yazı Xberger (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selamlar. Cevap verdiğin için teşekkürler. Ancak, imza atmayı unutmuşsun... VP:İmza sayfasını okuman sana faydalı olacaktır. O yukarıdaki simgelerden imza simgesine basıp kaydetmen gerekiyor, Vikipedi'de iletişimin daha rahat sağlanabilmesi için. TFF öyle yazıyorsa haklısın... İyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 12:46, 4 Ağustos 2010 (UTC)

Futbolcular[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Mrb. Futbolcu maddelerindeki bilgi kutularında, millî takım kısmı hariç hiçbir bayrak, arma vs kullanılmıyor. Sizinde eklememenizi, görünce de -mümkünse- kaldırmanızı rica edecektim. İyi çalışmalar...--Rapsar 17:14, 8 Ağustos 2010 (UTC)
Mrb. tekrardan. Zamanında (ben kayıt olmadan önce) topluluk tarafından böyle bir karar alınmış. Bana da bu konu hakkında uyarı gelmişti. Neyse, zaten binlerce maddede bu böyle, standartlık açısından bunların kaldırılması daha uygundur. Evet, İtalya Vikisinde öyle olabilir; ama her Vikinin kuralları kendine özgüdür. Umarım cevabım tatmin edici olmuştur. Kolay gelsin...--Rapsar 10:56, 9 Ağustos 2010 (UTC)
Mrb. Yukarıdaki konuyla ilgili sizi tekrar bilgilendirmek istedim. Doğum yeri kısımlarında da bayrak kullanılmamakta. İyi çalışmalar...--Rapsar 09:53, 13 Ağustos 2010 (UTC)

Kategori[değiştir | kaynağı değiştir]

Kategori:Almanyalı Türkler çift kategoridir. Takabeg ileti 10:28, 13 Ağustos 2010 (UTC)


Ben sizin söylediginize katilmiyorum. Eger önceki kategoriyle Kategori:Türk asıllı Almanlar kast ediyorsaniz bu bence aynisi degil. Kategori:Türk asıllı Almanlari kategorisinde sadece kisa bir süre almanyada yamamis insanlarinda saymissiniz. Hem "Türk asilli Almanlari" bir politik söz. Bu kategoriye sayilan insanlar genelde kendilirei türk diye tanitirlar ve hatta cogu türkiye icin cesitli spor dallarinda boy gösterirler. bunlara alman demek cok tuhaf birsey. Onun icin almanyali türkler bence daha uygun bir isim. Xberger 10:36, 13 Ağustos 2010 (UTC)

Berlin'de doğumuş bir Türk olup Alman vatandaşlığı olmayanlar ne oluyor ? Kategori:Berlin doğumlular, bunun ana kategori de Kategori:Almanya doğumlular. Türk ailesinden gelen Almanlar ise Türk asıllı Almanlalar. Yanı farklı. Takabeg ileti 10:39, 13 Ağustos 2010 (UTC)

Anladığım kadarıyla Türk asıllı Alman olmayanlara da Türk asıllı Almanlar kategorisi ekleniyor. Kontorl edilmelidir. Takabeg ileti 10:41, 13 Ağustos 2010 (UTC)

"Türk asilli almanyar" almanya hükümetinin cikardigi almanyadaki türkleri asimile etmek icin kullandigi bir deyimdir. Bunu biz türk vikisinde kullanmamiz bana cok tuhaf geliyor. Daha öncede basettigim gibi kategorideki cogu insanlar türkdür. Adamlar türk milli takimlarinda oynamislar veyahut oynuyorlar. Bunlarin nesi alman? Mehmet Scholl gibi türklugu inkar eden kendini alman sayan kisileri bu kategoriye koyabilirsiniz ama normal gurbetcileride bunlardan saymak cok bence. saygilarlaXberger 10:50, 13 Ağustos 2010 (UTC)

Öncelikle burası Türk Vikipedi değildir. Türkçe Vikipedi. Asilime ? Siyasi yaklaşmıyoruz. Her kategoriler ile kıyaslayabilirsiniz ki X asıllı Y uygulamalara bakabilirsiniz. Alman vatandaşı ise o kategori kullanılabilir. Ancak Alman vatandaşı olmayan kişilere de Türk asıllı Almanlar kategorisinin eklendiğini gördüm. Onlar kaldırılmalıdır. Yani sadece doğum yer Almanya olanlara da ekleniyor. Takabeg ileti 11:18, 13 Ağustos 2010 (UTC)

Birde böyle kategori de var. Takabeg ileti 11:19, 13 Ağustos 2010 (UTC)

StAG[değiştir | kaynağı değiştir]

StAG'ye göre Alman vatandaşı ise Alman. Eğer bir kişinin çifte vatandaşlığı söz konusu ise ona göre kategorize edilir. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 11:30, 13 Ağustos 2010 (UTC)

Son mesajdinda söylediklerinde kategoride olan cogu kiside gecerli degilki. Almanyada cifte vatandaslik yasak. bilhassa bu kisiler türk milli takimi icin oynuyorlarsa büyük bir ihtimalle alman vatandasi degillerdir. bunlari peki neye dayanarak o listeye aliyorsunuz? selamlar Xberger 11:33, 13 Ağustos 2010 (UTC)

Yasak değildir. Almanya doğumlu olup yabaancı vatandaşlığına dahip olanlar 18 - 23 yaşları arasında birini seçmek zorunda. Yani birini terkeder. Alman vatandaşı olmayanlar X asıllı Alman olamaz değil mi ? Almanya doğumlular kategorisi eklenebilir. Doğal olarak uyruklarına göre kategori eklenebilir. Kökenleri belli ise ve önemli ise eklenebilir. Takabeg ileti 11:39, 13 Ağustos 2010 (UTC)


Burda bir tartismaya istisnalari sayarak hakli cikmak bence yersiz. Almanyadaki vatandaslik kurallarini bende biliyorum. Kategorideki cogu kisiler 23 gecmis insanlar. Türk milli takiminda kac tane 23 den genc futbolcu varki? Mesela hamit altintop 23 üzerinde ve türk milli takiminda oynuyor. demekki alman vatandasi olamaz. ne isi var o halde türk asilli almanlar kategorisinde? siyasi yapmiyoruz diyorsun ama sonucda siyasilerin istedigini yapiyorsun. Almanyali türk dolayli ve dolaysiz olarak konu olan kisileri en iyi tabir eden kategoridir. selamlar Xberger 11:47, 13 Ağustos 2010 (UTC)

Çifte vatandaşlığı söz konusu ise Kategori:Alman futbolcular, Kategori:Türk futbolcular katetori eklenebilir. Türk asıllı Almanlar var tabi. Cem Özdemir, Mesut Özil v.s. çok sayıda bu kategorine girenler vardır. Ancak Türk asıllı Alman olmayan kişine de eklendiğini gördüm. Onlar kaldırılması lazım. Takabeg ileti 12:00, 13 Ağustos 2010 (UTC)


son söylediklerinize bende katiliyorum. o halde mehmet scholl gibi insanlara bundan sonrada Türk asıllı Alman denecek. Yanlis Hamit altintop gibi almanyada dogup büyümüs ama türk vatandasi olan insanlara ne denecek? orada almanyali türk bence uygundur. bide bu iki farki türk kategorisini kapsayan bir üst kategori gerekli. bunun disinda tüm avrupada yasiyan türk vatandaslarini kapsayan bir üst kategori gerekli, buda "avrupali türkler" olabilir. selamlar Xberger 12:09, 13 Ağustos 2010 (UTC)

Almanyalı Türkleri doğru olmuyor maalesef. Çünkü Almanyalı denilince ilk aklımıza gelen Alman vatandaşı. Değil mi ? Bence Kullanıcı:Muratsahan bunlara güzel çözümü bulacaktır. Gurbetçi kategorileri de o açtı. Bir ona danışırsanız faydalı olacaktır. Takabeg ileti 12:15, 13 Ağustos 2010 (UTC)

Kategori:Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları kategorisi var. Bu terimin kaynağı da T.C. Dışişleri Bakanlığı'nın tanımı. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 12:18, 13 Ağustos 2010 (UTC)

Taslak[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Oluşturduğunuz Jozef Jarabinský maddesi taslak kriterlerini karşılamamaktadır. Silinmesini engellemek için birkaç cümle daha ekleyiniz. Şimdilik bekletmeli sil şablonu koyuyorum. İyi çalışmalar...--Rapsar 08:55, 3 Eylül 2010 (UTC)
  • Karol Pecze ve Jürgen Röber maddeleri de aynı şekilde.--Rapsar 09:13, 3 Eylül 2010 (UTC)
Ben silemem zaten :) Çalışma şablonu eklerseniz bu tip mesajlar almazsınız. Kolay gelsin...--Rapsar 11:01, 3 Eylül 2010 (UTC)
Var tabi. Mesaj sayfanızın en üstünde yer alan hoş geldiniz iletisini inceleyerek başlayabilirsiniz. Orayı inceleyip, detaylı bilgiler edindikten sonra madde açmak yerine var olan maddeleri düzenleyebilirsiniz. Yani bence daha uygundur, ben de öyle yapmıştım :) Gerekli tecrübeyi edindiğiniz an şurada yer alan maddeleri düzenlemeye başlarsınız. Zamanla buraya alışır ve tecrübe kazanırsınız zaten.

Bu arada sorunuzun cevabını da vereyim. {{çalışma}} şunu aynen kopyalayıp, maddenin en üstüne eklerseniz tamamdır. Sorunuz olursa çekinmeden sorabilirsiniz, kolay gelsin...--Rapsar 13:01, 3 Eylül 2010 (UTC)

  • Ben şahsen önemli olanın madde sayısı değil, maddelerin kalitesi, doyuruculuğu, tarafsızlığıdır diye düşünüyorum. Yoksa ben de üç cümleden oluşan maddelerden günde 20 tane açarım. Ayda 600 madde eder :) Ama birisi geldi diyelim, bir hevesle bilgi edinmek için baktı. Sonuç, hüsran. Sadece tanımdan oluşmuş üç cümle. İşte bundan nefret ediyorum. Neyse, lafım size değil zaten, alınmayın. Gördüğüm kadarıyla diğer maddeleriniz yeterince dolgun. Fazla vaktinizi çalmayayım, kolay gelsin...--Rapsar 13:14, 3 Eylül 2010 (UTC)
  • Tabii ki de madde geliştirirken, açmak da gerekli. Biraz ondan, biraz bundan :) Topluluğa danışmak, sormak istediğiniz bir şey olursa köy çeşmesi vardır. Topluluğu ilgilendiren bir konu olursa burada konuşulur, tartışılır, karara bağlanır. Haftada bir yenilenen, güncellenen bir İş birliği projesi var. Her hafta bir tema seçilir ve buna uygun olarak iş birliğiyle o konu üzerinde yoğunlaşılır. Mesela bu hafta kaynaklarında hata ulan maddeleri düzelttik vs. Katılabilirsiniz. Bunun dışında VikiProjeler var. İlgi alanınıza uygun olanlara katılabilirsiniz. Bu projelerin bir kısmı da kendi içerisinde iş birliği de düzenlemektedir (Spor konularıyla ilginizden spor projesine katılmanızı tavsiye ederim).
Evet, bir kısım maddeler oldukça doyurucuyken (misal geçenlerde geliştirdiğim ve "seçkin madde" statüsü alan 2010 FIFA Dünya Kupası Finali) bazıları birkaç cümleden oluşabiliyor. Bunları geliştirmek bizim elimizde. Diğer sorunuza gelince, evet sadece lig maçlar ve ligde attığı goller yazılmakta. Bunun yanında futbolcuların bilgi kutusunda (maddelerin sağında yer alan kutular) oynadıkları millî takımların bayrakları haricinde bayrak kullanılmamaktadır. Kolaylık açısından Wayne Rooney ya da Thierry Henry gibi iyi yazılmış maddeleri incelemeniz iyi olacaktır...--Rapsar 13:34, 3 Eylül 2010 (UTC)
Est. ne rahatsızlığı. Böyle istekli yeni kullanıcılar gördükçe bana da istek geliyor :) Özellikle "yararlı" kullanıcı sayısı konusunda sıkıntı çektiğimiz şu günlerde. Aynı şey İngilizce Vikipedi'de de uygulanıyor sanırım; ama burada yok. Bu konuyu köy çeşmesinde dile getirebilir, diğer kullanıcıların fikirlerini alabilirsiniz. Tam köy çeşmesi için bir konu :) Hem sizin için bir başlangıç da olmuş olur. Böyle şeyler gördüğünüzde hemen geri alın. Hatta mümkünse kaynaklardan kontrol edin, güncelleyin hatta kaynak dahi gösterin, tam olsun :) Size de iyi hafta sonları, tekrardan söylüyorum, bir sorunuz olursa bana ya da başkasına rahatça sorabilirsiniz...--Rapsar 13:49, 3 Eylül 2010 (UTC)

Teknik direktör şablonları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Mrb. Teknik direktör şablonlarıyla ilgili, uyarı demiyim de ufak bir ricam olacaktı. Şablonlarda ya kulüp tarihindeki tüm teknik direktörleri eklemenizi ya da şablonları hiç oluşturmamanızı rica edecektim. Mesela şu şablona bakanlar, sanki 1994'ten önce kulübün teknik direktörü olmamış ya da kulübün 1994'te kurulmuş olacağı gibi yanlış bir düşünceye kapılabilirler :) Teşekkürler, iyi çalışmalar...--Rapsar 09:03, 15 Eylül 2010 (UTC)

Merhaba,

söylediginize bir yönden katiliyorum. yanlis fark eddiyseniz zamanla yeni acdigim sablonlari sürekli yeni bilgilerle dolduruyorum. Malesef türk külüblerinin cogu kendi tarihilerini adam akilli web sitelerinde sunmuyorlar. bu sebeden tff nin aslinda yetersiz olan bilg bankasayla gecinmeye calisiyoruz. isterseniz ilerde söyle yapalim: Eksik olan sablonlarini calisma asamasinda oldugunu belirtelim ve 1960-1970 kadar doldurdugumuz zaman calisma asamasi bilgisini kaldiralim. Hani az bilgi hicbir bilgiden iyidir. sonucta yazilanlar yanlis degilki.

selamlar Xberger 11:14, 17 Eylül 2010 (UTC)

O halde şablona {{eksik}} şablonunu koyabilirsiniz. Bence en iyisi şablonlar şu anki haliyle kalsınlar, siz de deneme sayfanızda eksik olan teknik direktörleri tamamlayın. Sakaryaspor'un resmî sitesine bakmanızı öneririm, orada mutlaka vardır, fena değildi o site :) Diğerlerini de artık bir yerlerden buluruz...--Rapsar 19:03, 17 Eylül 2010 (UTC)

Cemal Gürsel Menteşe Maddesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Madde zaten sadece topu topu cümle'den olusuyor. Burda Düzenle-tr sablonu koymaya ne gerek var? Kendinizde iki dakika'da begenmediginiz yerlere düzenliyebilirsiniz.

Selamlar Xberger 09:11, 29 Eylül 2010 (UTC)

  • Merhaba, sayın Xberger. devriyelik yaparken onun gibi bir sürü maddeyi inceliyorum. Her birinin eksiklerini teker teker gidermem mümkün değil. Maddedeki dil bilgisi hatalarını düzeltirseniz, şablonu kaldırabilirsiniz. İyi çalışmalar. --koc61mesaj 13:23, 29 Eylül 2010 (UTC)

Küçük değişiklik[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, yeni sayfalar açarken küçük değişiklik işaretini işaretlememeniz gerekmektedir. İyi vikilemeler . --koc61mesaj 13:46, 29 Eylül 2010 (UTC)

Gheorghe Mulţescu[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar. Gheorghe Mulţescu maddesinin "çalışma var" şablonunun süresi geçmiş. Maddeye 2-3 cümle daha ekleyerek taslak kategorisine sokmazsan silinebilir. İyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 09:22, 1 Ekim 2010 (UTC)

Tamam, bunu gibi çalışma şablonu tarihi geçen girdiğin maddeler varsa onları da halledersin, "bekletmeli sil" şablonu konulabilir. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 09:30, 1 Ekim 2010 (UTC)

Samsunspor maddesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,

fark edmisinizdirki samsunspor maddesinde eksik madde sablonu eklemistim bunu geri almissiz. ama elestirdigim noktalari düzeltmeden. Maddedeki sezona göre lig siralamlarda yanlis bilgi verilmektedir. bunu düzeltmeden eksik sablonu kaldirmak bence yanlistir ve vikipedianin felsefesine uygun degildir. yani düzeltmenizi yada sablonu geri koymanizi rica edecem.

selamlar

Xberger 15:17, 2 Ekim 2010 (UTC)

Geçmişe bakarsanız fark edeceksiniz sıralamayı düzenledikten sonra şablonu kaldırdığımı. İyi akşamlar. cobija 15:31, 2 Ekim 2010 (UTC)

Vikileştirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar. Özel ad olmadığı müddetçe ilk kelimenin ilk harfi hariç tüm diğer harfler küçük harfle yazılmaktadır. O nedenle açmış olduğunuz şablonun adını düzelttim bakınız. Ayrıca kategori adlandırmalarını da düzelttim. Kategori adları da sadace özel ad olan kelimelerin ilk harfi büyük olacak şekilde yazılmaktadır. Zaten ingilizce kategorileri kendi kendinize çevirmeniz uygun olmamaktadır. O kategorinin interwikilerine bakmanız, varsa o şekilde eklemeniz daha doğru olacaktır. Aksi takdirde kategori var olmadığından kırmızı gözükecek ve kategori işlevini yerine getirmeyecektir. Tabi Türkçe vikimizde varolmayan kategoriler de mevcut olabilir, bu durumda benzer kategori adlandırmalarına bakmanız ve onlara benzer şekilde interwikisini de yazarak kategori oluşturmanız gerekmektedir. Bakınız Vikipedi:Kategori ve Vikipedi:Kategori kullanımı. Ayrıca Vikipedi:Biçem el kitabı, Vikipedi:Stil rehberi (büyük harf) sayfaları başta olmak üzere diğer viki sayfalarınızı okumanızı da rica ederim. Aklınıza takılan konuları lütfen çekinmeden sorunuz. Saygılarımla--Merube 89msj 11:45, 3 Ekim 2010 (UTC)

Merhaba. Söylediklerinizi bundan sonra uygulamaya calisacam. Yanlis sablon konusunda biraz farkli düsünüyorum. Mesela bazi ingilizce sablonlar türkce viki de yok ama olmasi gayet mantikli olurdu. o halde bu olmiyan sablonu olusturmak fayda vardir.Mesela Milli takim teknik direktörler sablonu türkcede yok. ama bence son derece gerekli bir sablon.SelamlarXberger 12:02, 3 Ekim 2010 (UTC)
Şablonlar elbette ki gerekli, zaten bu konuda bir karşı görüş bildirmemiştim. Neden böyle düşündüğünüzü anlayamadım doğrusu. Sadace adlandırma sisteminiz vikiye uygun değil onu belirtmek istedim. Kategori adlandırmalarını ve şablon adlandırmalarını düzelttim. Kategori:Millî futbol takımı teknik direktörleri şablonları oldu kategorinin adı "Millî Futbol Takımı Teknik Direktörleri Şablonları" uygun bir adlandırma değil. Aynı şekilde şablonlarda da "teknik direktör" kısımları özel ada dahil olmadığından küçük harfle yazılması gereken yerler. Saygılarımla--Merube 89msj 12:07, 3 Ekim 2010 (UTC)
Ayrıca mesajlarınızı şans eseri gördüm, mesajlarınızı mesaj atacağınız kişinin mesaj sayfasına yazarsanız hem ilgili kişi mesajınızı görebilir hem de siz bu sayede daha hızlı bir yanıta ulaşırsınız. İyi vikiler--Merube 89msj 12:08, 3 Ekim 2010 (UTC)

Vikileştirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, ben sizin söyledikleriniz yanlis algilanmadim. Ve söylediklerinize son derece katiliyorum. Siz sadece yeni sablon acmak yerine var olani kullanilmasini önermistiniz. bende bazen varolan sablonlar yeterli olmadigini düsündügümü icin bazi yerderle yeni sablon acmak daha iyi olduguu söylemek istedm. sablaon adlandirma konusunda bundan sonra söylediklerinize uymaya calisacagim. simdiye kadar olusturdugum bircok sablonda bu malesef böyle degildi. onlari artik zamanla dogru yazilis sekliyle bidaha yazarim. bilgileriniz icin tesekkürler. selamler Xberger 12:50, 3 Ekim 2010 (UTC)

Kategorileri kastetmiştim aslında :), eğer yoksa eşdeğeri o zaman şöyle yaratabilirsiniz gibi de açıklama yapmaya çalışmıştım. Yarattığınız şablonlar bence de çok gerekli şablonlar, ellerinize sağlık bunun için. Ah keşke içindeki kırmızılıkları da hep mavileştirebilsek. Anlayışınız için çok teşekkür ederim. Düzeltmeniz çok makbule geçer, müteşekkirim. Güzel yaklaşımınız için de çok teşekkürler. Spor ile ilgili maddelerle ilgileniyorsanız Vikipedi:VikiProje Spora katılmak istemez misiniz? Adınızı buraya eklemeniz kafi. İsterseniz adınızı eklemeden de işbirliklerine vs. katılabilirsiniz. Sizi de aramızda görmekten çok mutlu olurum. Sevgilerimle.--Merube 89msj 13:54, 3 Ekim 2010 (UTC)

SM için çeviri isteği[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar. Almanca'yı da ana dilin gibi bildiğini gördüm. 1974 FIFA Dünya Kupası'nı SM yapmama az kaldı. Senden önce de 2 Almanca bilenden bazı yerleri çevirttirdim, senin de çorbada tuzunu isterim. Aşağıdaki yazı dışında Grupların kura ile belirlenmesi başlığını da çevirebilirsen çok iyi olur. Kolay gelsin...


Für die 10. Fußball-Weltmeisterschaft, die zwanzig Jahre nach dem Bern Mucizesi in der Bundesrepublik Deutschland stattfand, erntete der Deutsche Fußballbund als Ausrichter großes Lob der FIFA-Verantwortlichen. So wurde die Weltmeisterschaft in Deutschland als ein gutes Turnier erlebt, das die Erwartungen erfüllte. Der scheidende FIFA-Präsident Sir Stanley Rous würdigte die Spiele in allen neun Städten als Erfolg. Kein WM-Turnier zuvor erbrachte so hohe Einnahmen wie die WM 1974, sodass auch die wirtschaftlich gesteckten Ziele erreicht wurden.*

Im Gegensatz zu den „fröhlichen Spielen von München“ zwei Jahre vorher wurde die Weltmeisterschaft 1974 als eher nüchtern und unterkühlt empfunden. Kritiker sprachen von einer nahezu „vollsterilisierten WM […], deren Mannschaften hinter Stacheldraht […] und verrammelten Hoteltüren lebten.“* Verantwortlich hierfür waren die vor dem Hintergrund terroristischer Bedrohungen getroffenen extremen Sicherheitsmaßnahmen, die für einen friedlichen Verlauf der Veranstaltung sorgten.

Ebenfalls zur eher tristen Atmosphäre des Turniers trug der verregnete Sommer im Jahr 1974 bei. Bereits zur Eröffnungsfeier begann eine Regenperiode, die im Regenspiel der Bundesrepublik Deutschland gegen Polen in der zweiten Finalrunde gipfelte und erst kurz vor dem Endspiel – das bei strahlendem Sonnenschein ausgetragen wurde – endete. In diesem Zusammenhang steht auch der teilweise schwache Zuschauerzuspruch. Trotz einer Gesamtauslastung der Stadien von rund 73 % – was einen neuen Rekord bei einer Fußball-Weltmeisterschaft darstellte – waren viele Spiele schlecht besucht, sodass die Stimmung in den Stadien unter den leeren Rängen litt.


--вяí¢αи76ileti 15:26, 3 Ekim 2010 (UTC)

  • Teşekkürler. Şu bağlantıda gözüken yerler, Grupların kurayla belirlenmesi hakkında... Bunları direkt olarak madde üzerinde çevirebilirsin, ben imla kurallarına göre düzeltirim. Daha önceki çevirmenlerin imlasını da düzeltmiştim--вяí¢αи76ileti 16:34, 3 Ekim 2010 (UTC)
  • Tekrar teşekkürler. Hallederim, sorun değil... Bu arada, şunu da düzenledim. Bir hatırlatma yapayım. Türkçe'de sert sessiz harflerle (p, ç, t, k) biten kelimelere ek getirildiğinde ünsüz (sessiz) yumuşaması olur ve bunlar yerine göre "b, c, d, g/ğ" harflerine dönüşür. Örneğin, "yaptık" + "dan" = "yaptıktan" ("yapdıkdan" değil). Ünsüz türemesiyle ilgili de bir hata vardı: "hat" + "ı" = "hattı" ("haddı" değil). Ancak, "sakat" + "ı" = "sakatı" oluyor ("sakadı" değil) yani "p, ç, t, k" harfleri her zaman yumuşamaya uğramıyor. Bazen türerken bazen aynı kalıyor. Almanca'da da istisnalar var. Sanırım o nedenle dünyanın en kolay dili İngilizce... Son olarak, "de" ekinin ayrı yazılıp yazılmaması konusu. Bu genelde kulak dolgunluğuyla (dilin sürekli konuşulduğu yerlerde yaşamakla) daha rahat yapılır ama kural olarak hatırlatmak istedim. Örneklerle daha kolay olur.
Sen de onun gibisin. (Sen onun gibisin)
Bağlaç olan "-de", "-da" ekini cümleden çıkarınca anlamda bir bozukluk olmuyorsa ayrı yazılır.
Sende kitabım kaldı. (Sen kitabım kaldı)
İsmin hal durumlarından "bulunma durum eki" cümleden çıkartıldığında cümlenin yapısı örnekteki gibi bozuluyorsa "-de", "-da" eki birleşik yazılır.
Bir de, ayrı yazılan "-de", "-da" eki asla "-te", "-ta" olmaz

Bu arada, imla konusunda başka da gözüme takılan bir konu görmedim, gayet iyi. Almanya'da yaşayan bir akrabamızın çocukları iki dili de konuşsa da arasında çeviri yapamıyorlar. Yukarıda yazdığım ama madde içerisine yazmadığım çizgilerle ayrılmış 3 paragrafı da çevirmeni isteyecektim. İyi çalışmalar--вяí¢αи76ileti 17:43, 3 Ekim 2010 (UTC)

şablon[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Xberger, Samsunspor teknik direktörleri şablonunu istemediğim gibi bi durum söz konusu değil. Zaten bu şablonu da ben oluşturmuştum. Aksine daha da bu şablonların çoğalmasını isterim. Ben sil şablonunu "teknik direktörleri" kısmının baş harfleri büyük harfle başladığı için koydum. Bence teknik direktörleri kısmı özel isim olmadığı için küçük harfle başlamalı. Ben de daha önceleri senin gibi büyük harfle yazardım ancak sonraları küçük harflerde karar kıldım. İngilizce vikide de "Samsunspor managers" yazıyor zaten... Bence büyük harf yapmadan önce topluluğun fikrini almakta yarar var. İyi çalışmalar... Myrat ileti 15:25, 13 Ekim 2010 (UTC)

Başlık taslak[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Mrb. Şuradaki gibi içeriksiz başlık eklememeni rica edeceğim. Zaten maddeyi geliştirecek olanlar bu başlıkları oluşturur, bu şekilde onların yazılması anlamsız. Kolay gelsin...--Rapsar 16:17, 14 Ekim 2010 (UTC)


Merhaba. Istedigin gibi yapabilirimde bence baslik eklemek bir tarafdan mantikli. cünkü bazilari vikiye baslamak istiyor ama ne yazacagini bilmiyor. böyle baslik görüncede cok kolay basliyabiliyorlar. bir tarafdanda basliklari kendim icin hazirladim. yani benim baslik koydugum maddelerde önümzdeki zamanlarda bunlari dondurcam. Genede istedigin gibi olsun. ben topluma uyarim. ama simdiye kadar isledigim maddeler bari basliklar kalsin ben önümüzdeki zaman icerisinde bunlari doldururum.

selamlarXberger 16:25, 14 Ekim 2010 (UTC)

Süper Lig Puan Durumu (Tüm Zamanlar 1959 - 2009) sablonu[değiştir | kaynağı değiştir]

merhaba. almanca vikipediada bu maddenin almanca karsiti iki madde ye ayrilmistir. bir madda sadece Süper Lig Puan Durumu vardir ikinci maddede türkiye ligin tüm sampliyonlarini.

http://de.wikipedia.org/wiki/Ewige_Tabelle_der_S%C3%BCper_Lig ve http://de.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrkischer_Fu%C3%9Fballmeister

bence alman vikideki düzen daha iyi hem madde sayisini yükseltiyor. bizde böyle yapsak olmazmi? hem ikinci madde icinde sampiyonlara verilen forma üzerine verilen yildizlarida aciklariz. önerimle hemfikirsen ikinci maddenin ismine ne diyelim? Liste der Türkischen Fußballmeister bir bir cevirisi Türk Futbol sampiyonlari listesi'ne dek geliyor. bunu mu kullanayim yoksa baska bir önerin varmi? SelamlarXberger 11:26, 15 Ekim 2010 (UTC)

  • Mrb. Öncelikle Süper Lig Puan Durumu (Tüm Zamanlar 1959 - 2009) maddesinin adı yanlış. "Tüm zamanların Süper Lig puan durumu" gibi bir adlandırma daha uygun olacaktır. Tüm zamanlar derken zaten ligin kuruluşundan günümüze kadarki süre kapsanıyor, yılı belirtmek gereksiz. Süper Lig şampiyonları maddesinin olmamasına şaşırdım. Gerekli bir madde. Şunun gibi bir madde oluşturulması iyi olacaktır. Madde adı için ise "Süper Lig şampiyonları" en uygunu...--Rapsar 11:33, 15 Ekim 2010 (UTC)
  • aslinda daha cok önerilerim var. daha kendimi topluma tanitmadan kafama göre takiliyorum ama umarim ilk baslarda oldugu kadar hata yapmiyorumdur. bir önerim mesela söyle: ingiliz ve alman vikisinde teknik direktörler sablonunda birde teknik direktörler listesi ne link var. mesela Şunda baslikdaki Managers yazisini tikladigin zaman Şu geliyor. bende ilk etapda süper lig'de oyniyan yada oynamis tüm takimlarin hem sablonunu hemde teknik direktörler listesi ni acmak istiyorum. buna kimsenin ihtirazi yoksa bunu yakinda böyle ulgulama baslarim. selamlarXberger 11:47, 15 Ekim 2010 (UTC)
  • Bizde de örneği bulunmakta. Adlandırma konusunda buna benzer bir madde oluşturabilirsin tabii ki. Yalnız maddeleri açarken örnekteki gibi giriş paragrafı yazarsan daha iyi olur, aksi halde silinebilirler.--Rapsar 11:50, 15 Ekim 2010 (UTC)
  • Bu örnedi verdigin iyi oldu. o halde ben örnekdeki gibi kisa bir giris paragrafi yazarim. ikinci liginde sampiyonlar listesini buldum bunuda hazir birinci lig yapmisken yaparim. eger yaptigim bir takim yanlislar olursa beni uyarirsam sevinirim. yakinda köy kahvesine vs. de gelmeyi istiyorum. iyi vikilerXberger 12:01, 15 Ekim 2010 (UTC)
  • Bu arada teknik direktörlere en alttaki dolaşım şablonlarını alfabetik olarak değil de kariyer sırasında göre yerleştirmen daha uygun olacaktır. Kolay gelsin...--Rapsar 18:12, 15 Ekim 2010 (UTC)

vandalizm[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba sabri. umarim yaptigim son tercümeler istedigin gibi olmustur. sana bi konuda fikir daniscakdim. ben vikide klüp takimlarinin sablonlarini olusturuyorumya. Son iki günde üye olmayan biri vikide benim yaptigim kayitlari siliyor ve kafasian göre kategorie ekliyor. ekledigi kategorie mantikli ama var olan kategoride mantikli. ama bu adam var olani siliyor. buna nasil engel olabiliriz. mesele Şablon:Ankaraspor teknik direktörleri sablonuna bir göz at. bu sablona gecmisi görüntüledigin zaman 88.233.150.189 ip'siyle biri kayit yaptigi görülor. mesaj göndercem adamin kullanici sayfasi yok. selamlar Xberger 15:15, 13 Ekim 2010 (UTC)

Merhabalar. Katkıya baktım, 2 kategoriden de ikişer tane koymuşsun, yanlış bir şey yapmamış... Bir de girdiğin maddeleri kontrol ediyorum yavaş yavaş ama şablon içerisindeki tarihlere iç bağlantı verilmesi gereksiz bu nedenle siliyorum ve bu zaman kaybına sebep oluyor. Acaba 1999 gibi tarihleri şablonda [[ ]] kullanarak yazmyabilir misin... Çeviri iyi, zaman bulamadım kontrolü yapıp maddede sona doğru yaklaşacağım, katkın için teşekkürler...--вяí¢αи76ileti 22:40, 15 Ekim 2010 (UTC)

Hüseyin Kalpar[değiştir | kaynağı değiştir]

Hüseyin Kalpar maddesindeki olumlu değişikliği geri almanızın nedenini sorabilir miyim? --cobija 20:12, 16 Ekim 2010 (UTC)

  • Merhaba, bence yaptigin degisikliklerin hepsi olumlu degildui. mesela maddedeki ilk cümlede dogum tarirh ve yeri bilgilerini cikarmissin. bu bilgiler her futbol adamlari maddesinin ilk cümlesi oluyor. burda degisiklik yapmak bence anlamsiz. yaptigin geri kalan degisikliklere bir sey diyemem.Xberger 20:32, 16 Ekim 2010 (UTC)
  • Hayır, bütün değişiklikler olumluydu. Bir kişi maddesinde şablon var ise ve şablonda doğum ile ölüm bilgileri belirtiliyorsa makalenin içeriğinde de özellikle parantez açarak bu bilgiyi vermek gereksizdir, fakat madde akışına göre yaşam öyküsünden bahsedilirken belirtilebilir. Yapılan bütün değişiklikleri gerekli olmayan küçük bir detay için geri almak pek hoş değil... --cobija 00:58, 17 Ekim 2010 (UTC)

Teknik dir. ilgili[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Slm. Eski teknik direktörler için buradan arama yapabilirsin. 1950'deki bilgilere dahi ulaşırsın ;) Kolay gelsin...--Rapsar 11:25, 19 Ekim 2010 (UTC)
Bu arada Süper Lig şampiyonları maddesi bizde varmış :) İşte burada...--Rapsar 11:28, 19 Ekim 2010 (UTC)
  • Slm tekrardan. Bunun gibi taraflı şablonlara Vikipedi'de yer vermiyoruz. Kime göre efsane? Sana göre efsaneyken bana göre değildir vs. Bir de kulüplerin belli dönemlerinin kadrolarını oluşturmamanı rica edeceğim (Amasyaspor 1958 kadrosu gibi :)--Rapsar 18:07, 21 Ekim 2010 (UTC)
  • Sana hak veriyorum. Her takima böyle kadro yapmaya kalkarsak isimiz var :-) Yanlis göztepede durum farkli. Bu Efsane Göztepe kadrosu trabzon daha firtinalar estirmeden ve galatasaray avrupa'da basarili olmadan avrupada yari finale kalmistir ve türk futbolunda bitrcok ilki basarmistir. bu sebebden bu sablonu olusturdum. Bu Şablon'da birnevi galatasarayin su sablonu gibi birsey.
  • Baska bir konuda su: alman vikisinde bir sablon var. Bence bunun gibi bir sablon bizde yapsak ve teknik direktörler sablonunu bu design'da yapsak? Bence daha professionel gözüküyor. Ne dersin?

SelamlarXberger 18:19, 21 Ekim 2010 (UTC)

Mrb tekrardan. Mesajlarını benim mesaj sayfama atabilirsen daha iyi olacaktır. Cevabını şans eseri gördüm. Neyse, dediğim gibi bu Gözetepe ve benzeri şablonlar tarafsız bakış açısına uygunsuz. Sana göre efsanedir belki ama bir Manchester Utd. taraftarına göre efsane midir? Hayır. Sadece sıradan bir çeyrek finaldir. Yani efsanelik kişiden kişiye değişir, demek istediğim bu. İkinci bir sebep ise -bunu örnekle açıklamak istiyorum- kadronun sezon içinde değişebilmesi olayı. Geçen sezon Galatasaray'ın birçok maçında oynayan Mehmet Topal, bilindiği üzere ligin son 2-3 maçından önce başka bir takımla anlaştı ve bu son 2-3 maçta oynamadı. Galatasaray geçen sezon şampiyon olsaydı ve 2009-10 sezonu GS kadrosu gibi bir şablon hazırlansaydı Mehmet Topal burada yer alacak mıydı? Evet dersek adam kupa kaldırmamış, hayır dersek sezonun birçok maçında oynamış. O halde böyle bir şablon hazırlamak da manasız olacaktır.
Teknik direktör şablonları konusunda ise bizdekinin daha iyi olduğunu düşünüyorum...--Rapsar 19:23, 22 Ekim 2010 (UTC)
  • sablon konusunda sana hak veriyorum. her degisikligi sablonda anmak isin boyutunu epeyce artirir. ben o halde sablonu bosaltip silinmeye hazir oldugu isaretini yerlestiririm. ben simdi zaten ilk etapda birinci ve ikinci lig´de oynamis yada daha oyniyan tüm takimlarin teknik direktör sablonunu yaptikdan sonra süper ligdeki tüm takimlarin teknik direktör listelerini hazirliycam. eski bilgiler bence ilk etapda daha önemli. son on yilin bilgisini her yerden bulabilirsin. ama 30 sene önce bolusporu kim calistirdi bunu kimse dogru dürüst bilmiyor. vikipedia'nin en güzel üzelligi böyle bilgiler bir sefer yazildigi zaman ebedi kalici olmasi. sana iyi aksamlarXberger 20:51, 22 Ekim 2010 (UTC)
Üstteki mesajımı okuyamadın sanırım, arada kaynadı :) 1950'lere kadarki teknik direktörleri bulabileceğin bir kaynak göstermiştim. Aramak biraz zor olabilir, sabır gerektirebilir; fakat detaylı aramalar sonucunda gerekli bilgilere ulaşacaksın :) İyi akşamlar...--Rapsar 21:15, 22 Ekim 2010 (UTC)
  • Merhabalar. Şablon:Efsane Göztepe Kadrosunu görmüştüm tam konuyla ilgili yazmak üzere mesaj sayfanıza gelmiştim ki, yukarıda Rapsar ile konuşmalarınıza göz misafiri oldum. Rapsar durumu çok güzel bir şekilde açıklamış sağolun siz de anlayış göstermişsiniz. Silinmesi için işaretlerseniz şablonu derhal silerim. Sil şablonu eklemediğinizden, sizinle konuşmada ilgili şablonu silmek istemedim. Saygılar, sevgiler--Merube 89msj 19:31, 23 Ekim 2010 (UTC)

Şil Şablonlanları[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, yanlislikla bir makale olusturdum ve bunu hemen sildirmek istiyorum. bunun icin cesitli Şil Şablonlanlarınin mevcut oldugu biliyorumda bulamadam. Bana burada yardimci olursan cok makbule gecer. Bu arada ilk teknik direktörleri listesi maddesini yapmis oldum. Daha kaynak vs. ekliycem. ama bunun gibi listeyi ilk etabda süper lig'de oynamis takimlar icin hazirliycam. Selamlar Xberger 09:23, 30 Ekim 2010 (UTC)

Mrb. Çeşitli sil şablonları değil, tek bir sil şablonu mevcut: Şablon:Sil :) Burada maddelerin hızlı silinebilmesi için çeşitli sebepler vardır. Eğer maddeyi sen oluşturmuş, bir yanlışlık yapmış ve silinmesini istiyorsan {{sil|G6}} yazabilirsin. Kolay gelsin...--Rapsar 10:04, 30 Ekim 2010 (UTC)

Zeynel Limoncu maddesi[değiştir | kaynağı değiştir]

merhaba, Zeynel Limoncu maddesine yetersiz ve genistetilmesze silinebilir sablonu koymussunuz. Bence bu cok abartili bir yorum. Birincisi bundan cok daha az icerikli maddeler senelerden beri vikipedia'da mevcutdur ve silinmemektedir. Ikincisi "Zeynel Limoncu" uzun senelerdir türkiye birinci liginde top kosturmus birisidir. Almanca ve ingilizce vikipedia'da amatör liglerin bile futbolculari bu madde'den kisa maddelerle kayde eder bulunup alinirken sizin böyle yorum komaniz cok sacma. Son olarak türkce vikipedia'nin böyle maddeleri silme lüksü yokdur. tüm diller arasinda 20 sirada olan bir vikipedia olarak hangi düsünceyle silinebilir sablonu koyuyorsunuz anlamis degilim. Hem madde yeterince resmi kaynakla donatilmistir. bundan daha fazlasi böyle siradan bir futbolcu icin cok bile. saygilarla Xberger 13:47, 4 Kasım 2010 (UTC)

  • öncelikle maddeye sil şablonu eklenmemiştir, kayda değerlik şablonu eklenmiştir ayrıntılı bilgi için buraya bakabilirsiniz. -- hedda+gabler 13:53, 4 Kasım 2010 (UTC)

Merhaba,

Zeynel Limoncu maddesine kaynak belirtilmemis diye sablon eklemissin. ben dis baglantilar paragrafinda bilgilerin kaynagini belirttim. ben bunun yeterli oldugunu düsünmüstüm. eger böyle degilse ayni web siterini kaynak olarak ayriyetten ekliyebilirim. ama verdigim linklere bir tiklayisda bilgilere ulasilabiliniyor. SelamlarXberger 14:15, 4 Kasım 2010 (UTC)

Mrb. TFF sitesindeki veritabanı 1992'ye kadar, değil mi? Onun öncesindeki kariyeri hakkındaki bilgiye nereden sahip oldunuz?--Rapsar 14:18, 4 Kasım 2010 (UTC)
Mackolik sitesinin linkinide ekledimya. orada diger sezonlarin bilgileri var.Xberger 14:21, 4 Kasım 2010 (UTC)
Öncesinde de başka kulüplerde oynamış olabilir, değil mi? Bir futbolcu 26 yaşında profesyonel kariyerine başlamaz sanırım...--Rapsar 14:25, 4 Kasım 2010 (UTC)
orasi dogru tabi. fakat diger bilgilere simdilik mehcut degil. ya madde'ye daha önceki kulublerin bilinmedigini yazmaliyiz yada bekleyiop zamanla olmasini ümit edeceyiz. simdi daha önceki kariyeri bilinmiyor diyede madde'yi silmek bence yanlis olur. sonucta yalan birsey yazmiyorki. az bilgi hic bilgiden daha iyidir. ben zaten birinci ligde oynamis kulublerin zamanla tüm sezonlar icin kadrolarini cikarmak istiyorum. bunu yaparken elbet eksik bilgiler ortaya cikar. SelamlarXberger 14:28, 4 Kasım 2010 (UTC)
Kimse madde silinsin demedi ki :) Şablonu eklemek, maddenin kaynaksız olduğunu belirtiyordu sadece...--Rapsar 14:30, 4 Kasım 2010 (UTC)
onu biliyorum tabi :-) ama verilen bilgilerin kaynagi belirtilmisti. yani kaynak verilmedi dogru olmuyor bu durumda. bilgi eksikligi desen sana hak veririm :-) neyse ya kapatalim bu konuyu. son yazdigim futbolcu madeleri nasil? melese karsiyaka teknik direktörleri listeleri? böyle giderse insallah yakinda tüm eksikleri kapatiriz. selamlarXberger 14:33, 4 Kasım 2010 (UTC)
Ellerine sağlık...--Rapsar 14:39, 4 Kasım 2010 (UTC)

Üslup[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Hakkınızda bir şikayete de konu olan şu ve şu mesajlarınızda yer alan ifadelerle Vikipedi resmi politikalarından VP:KSY, VP:İNOV ve VP:N'yi ihlal ettiniz. Lütfen Vikipedide yazdığınız mesaj ve yorumlarda kişiler değil, içerik üzerine yorum yapınız. Buraya katkıda bulunan herkesin iyi niyetli olduğunu varsayınız ve nezaket sınırları dışına çıkmayınız. Davranışınızın tekrarı halinde engellenebilirsiniz. --yabancım 16:43, 9 Kasım 2010 (UTC)

Silinecek madde[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Madde kayda değerlik şartlarını taşımadığından silindi ve kullanıcı bilgilendirildi. Yine de takipte olmak gerekebilir. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --yabancım 20:24, 4 Aralık 2010 (UTC)

Futbolcular hk.[değiştir | kaynağı değiştir]

merhaba

Türkiye Millî Futbol Takımı oyuncuları Kategorisi sadece a illî olanlar icinmi konuluyor? Sormusken baska bir soru daha sorayim. almanca ve ingilizce vikipedialarda sadece 3.lig'de hatta 4.lig'de oynamis futbolcularin bile maddesi kayde deger görülüp vikipedia'da kaliyor. türkce vikipedia'da genc milli takimlarda defalarca oynamais fakat sonra sadece 2. veya 3. ligde oynamis futbolcularin maddeleri silinmis. sepepde genelde "kayde deger degil" diye belirtilmis. burada biraz aciklik getirirmisin? kim karar verir bir madde nin kayde deger olup olmamasina? Hem madde düzenli oldugu müddetce kalsa bunun kime zarari varki. vikipedia'da ne kadar cok madde olursa o kadar iyidir. Aciklik getirirsen sevinirim. Selamlar Xberger 14:09, 28 Aralık 2010 (UTC)

Mrb. Evet, A milli takımda oynaması gerekiyor oyuncuların. Futbolcu maddeleriyle ilgili bir kayda değerlik kriterimiz henüz mevcut değil. "Bence" uluslararası müsabakalarda oynamış ve profesyonel olan tüm futbolcular KD'dir. Ama tabi henüz resmi bir kriterimiz olmadığından yorum yapmak doğru olmayacaktır...--Rapsar 18:11, 28 Aralık 2010 (UTC)

Selam[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar. Şu değişikliğimde de görebileceğiniz üzere, cümle içlerinde de sadace özel adlar veya ilk kelimelerin ilk harfleri büyük yazılmaktadır. O nedenlde lütfen "Türk Futbolcu, Teknik Direktör" değil, "Türk futbolcu, teknik direktör" şeklinde yazınız. Ayrıca "efsane" gibi subjektif yoruma dayalı ifadeler eklenmemektedir, ifadelerin ansiklopedi sınırlarında olması beklendiğinden. Saygılarımla--Merube 89msj 23:43, 2 Ocak 2011 (UTC)

futbol maddeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,

ben son üc ayda türkce vikipedide faliyet göstermekteyim ve simdiye kadar ilgincimi ceken bir konu su: önemli futbolcularin maddeleri siliniyor. gerekcede maddelerin ya cok kisa olmasi yada ansikopedik degeri olmamasi. bu bence gereksiz yere türkce vikipedide madde sayisini azaltiyor. bu futbolcu maddelerini bir grup eline alsa ve yetersiz bulunan maddeleri yeterli hale getirsede silinmeden kurtarsak? genelde iki dakkalik bir cabayla maddeler yeterli hala getirile bilir. ben heünz moderatorler tanimadigim icin sana akil danisayim dedim. sen konussan böyle birseyler yapsak? Selamlar Xberger 18:55, 9 Ocak 2011 (UTC)

Mrb. Taslak kriterlerini karşılamadığı sebebiyle sadece futbol değil, her konuda madde siliniyor :) Kısa olmasıyla ilgili kriterimiz bellidir zaten (şu an bu konu hakkında tartışmalar sürmekte esasında): üç cümleden kısa maddelerin birçoğu silinmektedir. Ansiklopedik olması konusuna gelirsek; futbol veya futbolcu maddeleri için özel olarak hazırlanmış ansiklopedik şartlarımız yok. Ancak, kariyerinin hepsini veya çoğunu amatör takımlarda sürdürmüş ya da çok alt liglerde oynayan futbolcular ansiklopedik olarak kabul edilmemektedir genellikle. Kurtarma konusunda ise; konuyla ilgili kullanıcı sayımız gerçekten çok az. Dolayısıyla organize olup, birlikte hareket etmemiz zor ne yazık ki. Son olarak burada moderatör yoktur, burası herkesin ortak malıdır :) Sadece hizmetli denilen ve normal kullanıcıların yapamadığı madde silme, maddeyi değişikliklere kapama veya kullanıcı engelleme gibi bazı fonksiyonları yapabilen kullanıcılar vardır. Kendileriyle rahatça, çekinmeden iletişime geçebilirsin, sana her konuda seve seve yardımcı olacaklardır. Neyse, sana kolaylıklar dilerim, iyi akşamlar...--Rapsar 19:05, 9 Ocak 2011 (UTC)

Cengiz Alp maddesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, ben bügün Cengiz Alp maddesini yazdim ve maddenin bitmesinin ardindan kayda değerlik sablonu ekledi. cengiz alp uzun seneler süper lig de oynamis birisi üsteleik milli takimin cesitli kademelerinde oynmais birisi. bu maddeye nasil böyle bir sablon eklenebilir anlamis degilm. alman ve ingiliz vikipedilerde kariyerini sadece 3. lig'de oynamis futbolcular bile kayda degert sayilirken bu türk vikisindedki yüksekden ücmalar pek tuhaf edilmi? böyle konular ciddi sekilde tartisilmali. gereksiz yere maddeler silinmesi engellenmeli. bana bu konuda yardimci ve destekci olabilirsen sevinirim. selamlar Xberger 16:07, 10 Ocak 2011 (UTC)

Mrb. Maddenin KD olduğu kesindir. Bu gibi durumlarda maddeye şablon ekleyenlerle iletişime geçebilir, neden o şablonu eklediklerini sorabilir, sonrasında ise gerekli açıklamayı yaparsınız. İyi akşamlar...--Rapsar 16:16, 10 Ocak 2011 (UTC)
Ki az önce gördüm, maddeye o etiketi ekleyen kullanıcıyla iletişime geçmişsiniz. Gelen cevaba göre ben de devreye girebilirim :)--Rapsar 16:18, 10 Ocak 2011 (UTC)

İsmet Taşdemir[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar. Kendisini tanımıyordum, üniversitedeki finallerimden dolayı pek zaman ayıramıyorum, yapacğım çoğu şey bekliyor. Kısa süre sonra tatile gireceğim ve kaldığım yerden devam ederken onun da maddesini gireceğim. Hatırlatma için teşekkürler, iyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 19:20, 12 Ocak 2011 (UTC)

Resim[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,

Resim nasıl ekleniyor, yardımcı olur musunuz? Bu imzasız yazı 95harun (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Yekta Kurtuluş maddesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, ben Yekta Kurtuluş maddesini baslatan yazarim. yaptigin son degisiklerde farkina vardigim bir konu oyun tarzi paragrafini cikarman oldu. bu paragrafdaki tagir sekli tartisir ama bence icerik ve bu paragraf icin verdigim kaynak yekta kurtulusun birden gündeme gelmedigini gösteriyor ve genelde kötü olan türk medyasinda bazi yazarlarin henüz kesfedilmiz futbulculari nasil kesfettigini gösteriyor. bu sebepden degistirilmis sekilde bu paragrafi maddeye konulmasindan yanayim. Selamlar Xberger 11:17, 21 Ocak 2011 (UTC)

  • Merhaba XBerger, bahsettiğiniz kısmı yoruma dayalı ifadeler ve anlatım tarzı bozuk olduğu için çıkartmıştım. Ansiklopedik bir anlatım tarzını yakalamak zorundayız. Yorumlar elbette bir ansiklopedi maddesinde de bulunabilir ama objektif bir ansiklopedide yorumlar dengeli olmak zorundadır. Yorumun kaynağı olması güzel ama hangi cümle için olduğu belli değil. Zaten ikinci cümle 2009'da ekşi sözlüke eklenmiş. Kaynağı olan yazarın ise böyle bir sözü yok. Bu sıkıntılar olmasa bile söylediğim gibi devrik cümlelerle maalesef ansiklopedik/objektif bir anlatım tarzı olmamış. Neyse, neticede elbette yine ekleyiniz ama böyle olmamasına gayret ediniz, zaten değiştirerek ekleyebileceğinizi söylemişsiniz. Sizin futbol maddelerine yaptığınız katkıları izliyorum ve memnunum. Yoğun anonim değişiklikler arasında güvenilir kullanıcılara ihtiyaç var. Madde 23 Ocak'a kadar, anonimlerin kayıt olarak vandalizme devam etmesini engellemek amacıyla koruma altında, bitince düzenlemeye başlayabilirsiniz. İyi çalışmalar...Vikiçizer 11:48, 21 Ocak 2011 (UTC)
    • Merhaba, önerdiginiz gibi yapalim. bu verdigim kaynagi uyumlu bir sekilde maddeye adapte etmeye calisirim. böyle seyler madde ye derinlik verir bence. vikipedi'ya yaptigim katkilar icin söylediginiz sözler icin tesekkür ederim. henüz burada fazla kimseyle irtibata gecmedim fakat devriye vs. görevi üstlenebilirim eger ihtiyac farsa. ben simdilik futbol maddeleri üzerine agirlikli calisiroyum cünkü en basiti bu ve madde sayisini cabuk yükseltiyor. illerki zamanda sinema konulari hakkindada yazacam cünkü benim asil ilgi alanim bu. bir sorum olacakdi? bu madde silme görevini kim üsteleniyor? futbolcu madde lerinin bir kismi kisa ve ansiklopedik olmadigi icin siliniyor. ben böyle maddeleri silinmeyecek saviye getirmeye hazirim. söylesenizde silinecek futbol maddelerini bana söyleseler. böylece gereksiz yere madde sayisi azalmaz. selamlarXberger 15:05, 21 Ocak 2011 (UTC)
  • Merhaba, madde silme sorumluluğu hizmetlilere verilmiştir. Silinmesi teklif edilen maddeler Vikipedi silinecek sayfalarda bulunur. Özel olarak hizmetlilerin size silinecek maddeleri bildirmesi ve yardım istemesi zaman ekonomisi ve kısıtlı imkanlar nedeniyle mümkün değil bence...Siz kısa olduğu için silinen maddeleri gözlemleyebiliyorsanız, vaktiniz olduğunda daha uzununu açmaya çalışın, bunun daha doğru bir yol olduğunu düşünüyorum. Devriyelik fonksiyonunu bir bürokrata başvurarak alabilirsiniz, onlar değerlendirir, en azından önce devriye olup olamayacağınızı sorabilirsiniz. İyi çalışmalar...Vikiçizer 00:19, 22 Ocak 2011 (UTC)

Levent Kartop[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar. şu siteden haberin var mı bilmiyorum ama klavyende olmadığı için Türkçe karakterleri kullanmada zorluk çektiğinden bu sayfa hem madde yazarken hem de kullanıcılara mesaj atarken işini görebilir. Ancak yine de "öldü" ile "oldu" kelimelerini her ne kadar ayırt edemiyor olsa da yazdıktan sonra tekrardan hızlıca tarayıp hatalarını düzeltmen mümkün. Şu sayfanın hatalarını düzelttim, bir kontrol et istersen. Yazdığın hemen hemen her maddede ufak da olsa birkaç imla hatası bulunuyor. Yine de dikkat ediyorum, eskisi kadar çok hata yapmıyorsun, örneğin "yaptıkdan" gibi hataları pek görmüyorum. Yine de mesaj sayfanda 3 Ekim 2010'da belirttiğim "de", "da"nın yazımına dikkat edersen sevinirim. Bir de "-i", "-e", "-de" ve "-den" gibi hal eklerini kullanmada yer yer zorluk yaşıyorsun, bu da sanırım Türkçe dil bilgisi dersini almamış olmandan kaynaklanıyor. Düzelttiğim sayfayı kontrol edersen gelecekteki maddelerinde imla hatası yapma şansın azalır. Kolay gelsin..--вяí¢αи76ileti 09:57, 24 Ocak 2011 (UTC)

    • Merhaba Sabri. Tavsiylerin icin cok tesekkür ederim. Mümkün oldugu kadar az imla hatasi yapmaya calisiyorumda dedigin gibi hic türkce imla egitimi almadigimdan anca fark ettigim imla kurallarina göre yaziyorum. ama zamanla insallah gitgite düzeltirim. Gösterdigin sa<fa bana cok yardimci olacakdir. SelamlarXberger 15:42, 31 Ocak 2011 (UTC)

Barnstar ve tebrik[değiştir | kaynağı değiştir]

Koşan Adam Yıldızı
Bu yıldızı özellikle futbol alanındaki katkılarından dolayı teşekkür mahiyetinde sunuyorum. Önemli bir araştırma gereken futbolcu biyografilerini bitmek bilmeyen bir arzuyla açtığın ve Vikimize kazandırdığın için tüm Vikitopluluk adına teşekkürler. --cobija 21:51, 24 Ocak 2011 (UTC)


Saffet Gurur Yazar maddesi[değiştir | kaynağı değiştir]

merhaba Saffet Gurur Yazar maddesinde son günler sürekli vandalism yapiliyor. acaba maddeyebirkac gün yasak koyabilirmisin? Selamlar Xberger 23:25, 28 Ocak 2011 (UTC)

  • Merhaba, 3 gün anonim kullanıcılara karşı korumaya alındı. Kolay gelsin...Vikiçizer 12:56, 30 Ocak 2011 (UTC)

Yardım[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Mrb. Aston Villa maddesindeki kırmızılıklardan bir-iki tane açabilir misin uygunsa? Hayır dersen sorun olmaz :)--Rapsar 15:29, 31 Ocak 2011 (UTC)
    • mrb. istedigin seyi pek anladimmi ona emin degilim. Aston Villa maddesinde henüz maddesini bulunmayan konularin veyahut futbolcularin maddesini ulusturmamimi istiyorsun? Eger dogru anladiysam cevabim söyle olur: Kadro paragrafindaki iki yada üc futbolcunun gelecek haftasonu yapmaya calisirim. Ben öncelik olarak türkiye süper lig ve 1. lig ekiplerinin kadrodaki futbolcularin maddelerini tamamlamak istiyorum. avrupa takimlarindan sonradanda kaynak bulmak cok kolay. türkiyede eski futbolcularin hakkinda birsey bulmak cok zor. SelamlarXberger 15:39, 31 Ocak 2011 (UTC)
Evet. Açılmamış maddelerden birkaçını açmanı rica ediyorum :) Üzgünüm Facebook hesabım yok, kullanmıyorum. Teşekkürler...--Rapsar 15:41, 31 Ocak 2011 (UTC)
  • Sorun degil, dedigim gibi haftasonu iki ücü madde yaparim. illerde zaten grup halinde ayni konular üzerinde calissak daha verimli olur. benim türkcem o kadar iyi degil ama en azindan siradan futbolcularin maddelerini yazabilirim. selamlarXberger 15:54, 31 Ocak 2011 (UTC)

kilo ve takma ad[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar. Futbolcu biyografilerinde kilo ile takma ad bilgilerini kayda değer olmadığından ötürü maddelere eklemiyoruz. Kolay gelsin... Hatırlatma notu: Doğru yazımı "imzalayarak" olacak...--вяí¢αи76ileti 10:56, 1 Şubat 2011 (UTC)

  • Merhaba sabri bencede kilo ve takma ad maddede vermek pek mantikli degil. kilo cünkü sürekli degisen birsey. bugünden itibaren vikide birsey fark ettim. almanca ve ingilizce viki de oludug gibi yapilan degisiklikler kayde gecmeden kontrol ediliyor. o cok ulumlu bir degisiklik böylece fanatik taraftarlarin vandalizminden kurtuluruz. bu oarada beni istersen facebookdan arkadaslarin arasina ekl SelamlarXberger 11:02, 1 Şubat 2011 (UTC)
    • Facebook hesabında başkaları tarafından eklenmeyi kapattığın için ismin siyah bir yazı şeklinde gözüküyor ve mesaj bile gönderilmiyor. Ben Sabrican Sarak, zaten Face'te bu ad ve soyada sahip tek insan benim NOT: Vikipedi'ye aykırı bir kelimeyle linki sansürledim.--вяí¢αи76ileti 11:14, 1 Şubat 2011 (UTC)

Editör[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhaba Xberger, sıklıkla madde açtığınızı ve madde düzenlediğinizi gözlemliyorum. Açtığınız ve düzenlediğiniz maddeleri editör olarak uygun revizyonlarını belirlemek isterseniz, kullanıcı haklarınızın bu bölümünü hemen kullanıma açabiliriz. Madde sayfasında revizyonu kabul edeceğiniz ya da etmeyeceğiniz bölümler olacak, tabi incelemeye vakit bulamadıklarınızı işaretlemek zorunda değilsiniz, en azından kendi açtıklarınızla başlayabilirsiniz. Sizin işaretleyeceğiniz düzgün/uygun revizyonlar madde geçmişinde "Xberger tarafından kontrol edilmiştir" ifadesiyle görülecek ve diğer kullanıcılar tarafından "güvenilir sürüm" olarak bilineceklerdir. Daha ayrıntılı bilgi için Vikipedi:Sürüm kontrolü sayfasını okuyabilirsiniz. Bu özelliği isterseniz bana mesaj yazabilirsiniz. İyi çalışmalar...Vikiçizer 15:11, 5 Şubat 2011 (UTC)
    • Merhaba vikicizer editörlük görevini üstlenmeyi bende düsünmedim degilde ben yazdigim maddelerde daha cok imla hatalari yapiyorum. son üc ay icinde bunu bayagi düzelttim fakat bence daha yeterli degil. benim yazdigim maddeleri genelde sabrican sagolsun düzeltiyor. eger sen fark etmez diyorsan etidörlük yapmaya hazirim. Sonucda düzenledigim maddelerde resmi kaynaklar kullaniyorum. SelamlarXberger 23:32, 6 Şubat 2011 (UTC)

Merhaba Xberger,

Bugün Reality'nin isteğiyle ben verdim editörlük haklarını. Fark ettiğini sanıyorum değişikliği. Bu mesajlaşmayı görseydim Vikiçizer'e bırakırdım elbette, kendisinden bu vesileyle özrümü de dilemiş olayım :)

İmla hataları önemli bir problem değil. Bu kontrollerin tek amacı vandalizmin önlenmesi.

Sevgiler

Vito Genovese 23:34, 6 Şubat 2011 (UTC)

  • Merhaba, imla hataları önemsizdir diyemeyiz ama kaynaklandırma, vandalizm, güvenilir metinden daha az önemlidir. Türkçe klavye kullanmadığınızdan mı oluyor acaba? Ufak tefek harf değişikliklerini gördükçe düzeltmeye çalışırız. Denemekte fayda var, uygun görmediğiniz aşırı bozuk revizyonları onaylamak zorunda değilsiniz. Ben sizin editörlük kullanımızı açmadan Vito açmış halihazırda, Vikipedi:Sürüm kontrolü sayfasını inceleyin, sorularınız olursa sormaktan çekinmeyin...İyi çalışmalar...Vikiçizer 11:43, 7 Şubat 2011 (UTC)

Silinecek Futbol Maddeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,

üc aylik vikipedi valiyetimde fark ettigim noktalardan birisi futbolcu maddelerinin SIKCA silinmesi. Eger bu maddelerin silinme sebebi madde'nin düzeni veyahut iceriyinin yetersizligi ise bundan sonraki silinecek maddeleri isterseniz önce bana gösterin, ben maddeleri vikipedi'de kalabilmesi icin yeterli düzene ve iceriye getiririm. böylece bosuna madde sayisi azalmaz.

Selamlar Xberger 09:21, 6 Ocak 2011 (UTC)

Selamlar. Geç cevabım için lütfen kusura bakmayın, uzun zamandır vikilemiyordum. Sanıyorum bu konuyla ilgili olarak Çizer açıklayıcı bir mesaj yazmış. Ben de kısaca durumu özetlersem, maddelerin silinmesi futbolculara has bir durum değil. Ansiklopedik bir dilden uzak, telifli, aşırı düzensiz olan vs. koşullara sahip maddeler biliyorsunuz hızlı silinme kuralları doğrultusunda siliniyor. Bu durumları tek tek bildirmek vakit kaybı yaratacaktır. Çizer'in de belirttiği üzere bu sayfaları Kategori:Vikipedi silinecek sayfalarda görebilirsiniz. Bence HS sayfalarından ziyade bekletmeli sille işaretlenmiş sayfalarla ilgilenebilirseniz çok daha yararlı olacaktır. Bu maddeleri Kategori:Vikipedi bekletmeli silinecek sayfalarda görebilirsiniz. Bunlar dediğiniz gibi daha çok sırf tanım cümlesi içeren, mesela "X, Macar futbolcudur." gibi, bilgikutusu vs. içermeyen maddeler oluyor. Bu tarz maddelerin bir süre zarfında ilgililer tarafından geliştirilmesine olanak vermek, hem de içeriksiz şekilde kalmalarını engellemek adına bu kategori mevcut. Açtığınız ve geliştirdiğiniz maddeler için de bu vesileyle teşekkürlerimi sunmak isterim. Ellerinize sağlık. Sevgi ve saygılarımla--Merube 89msj 20:00, 5 Şubat 2011 (UTC)

Please you could translate en:Podolsk in Turkish? Naturally if you have available time![değiştir | kaynağı değiştir]

Good day to you! please, could you translate in Turkish the article about this city in Russia? Meanwhile I thank you in advance.--Переход Артур 16:41, 11 Şubat 2011 (UTC)

Mehmet Uslu (1988 doğumlu futbolcu)[değiştir | kaynağı değiştir]

merhaba, bu maddeyi Mehmet Uslu (futbolcu) madde sine yönlendirmissin. fakat söyle bir durum var. ayni isimde dört bes futbolcu var ve ben önümzdeki günlerde ayni isimli baska bir futbolcunun maddesini yazacaktim. bu sebepten yaptigin degisiklikleri geri alabilirsen cok sevinirim. iyi calismalarXberger 13:24, 12 Şubat 2011 (UTC)

Mrb. TFF'nin sitesinden baktım, aynı isimde başka futbolcu çıkmadı. Diğer futbolcular için link gösterebilir misin?--Rapsar 13:25, 12 Şubat 2011 (UTC)
    • Tabi, iste link:http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=596151. Aslinda bu ikinci mehmet uslu pek kayda deger degil. fakat ilk mehmet uslu hakkinda arastirma yaparken yanlislikla bunun hakkinda bilgileri toparladim. Sonra'dan hatami fark edip ikisini birbirinden ayirdim. Mackolik vs. deki sitelerde'de bu iki futbolcu hakkindaki bilgileri karistirip bir kisi diye yazmislar (http://www.mackolik.com/Futbolcu/1611/Mehmet-Uslu-Kartalspor). bende ayni hatayi yapmiyalim diye ikisi hakkindada madde yazalim diye düsündüm. 1982 dogumlu olani icin herseyi hazirladim sayilir. sadece zaman bulup kayde gecirmem gerekiyor. SelamlarXberger 13:35, 12 Şubat 2011 (UTC)
İkinci Mehmet Uslu KD değil maalesef :( Zamanında Süper Lig ekiplerinde oynasaydı tamam ama, hiçbir zaman üst düzey liglerdeki kulüplerde oynamamış...--Rapsar 13:37, 12 Şubat 2011 (UTC)
  • belirtigim sebeplerden aslinda kayda deger sayilabilir sonucta alman ve ingilizce vikide 3. lig dahil kadar her profesyonel ligde oynamis futbolcu kayda deger sayiliyor. birde mackolikde oldugu gibi kartalspordaki mehmet uslu ile bu 1982 dogumlu mehmet usluyu herkese karistiriyor. bizde iki maddeyle buna aciklik getirmis olurduk. ama senin istedigin gibi olsun. SelamlarXberger 13:45, 12 Şubat 2011 (UTC)

İş birliği vakti![değiştir | kaynağı değiştir]

İş birliği projesi için katılım çağrısı!

2011'in 7. haftasının projesi Robbie Williams sayfasındaki kırmızıları gidermek (SM çalışması) olarak seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

Boluspor[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,

Boluspor maddesinde yaptigim olumlu degisiklikleri geri almizsiniz. Ben burada tüm 1. lig (ve daha sonra Süpr lig) takimlarinin sayfalarini güncellistirmeye ve ayni stardardda getirmeye ugrasiyorum. Zaten vikide herkes kafasina göre standard uyguladigi icin ve buna kimse birsey demedigi icin benim yaptigim olumlu degisiklikleri niye geri aldiginiza bir anlam veriyorum. ben bu degisiklik icin bir sürü ugras verdim. sizde bun cabami komik bir gerekceyle geri aldiniz. Takim Kadrolari kimse tarafindan güncellestirilmiyor. ben bundan sonra en azindan süper lig ve 1. lig deki takimlarin kadrolarini sürekli güncel halde tutmaya niyetliyim. siz benim her yaptigim degisiklikde böyle sorun cikarirsaniz vikide olumlu calisma imkani yok etmis olursunuz. Türkce vikide bu islerle yeterince ugrasan yazar yok. var olan yazarlarida vikiden sogutmuz oluyorsunuz. bu konu hakkinda konusup bir karara varmamiz gerekli.Xberger 14:20, 20 Mart 2011 (UTC)

Merhaba. Değişikliği geri aldım, çünkü takım maddelerinde yer alan kadrolar için kullanılan biçim farklı. Tüm maddelerde tek bir standart olması iyidir. Aston Villa örneğindeki gibi kullanmanızı rica edeceğim. Teşekkürler...--Rapsar 14:25, 20 Mart 2011 (UTC)

beraber calisma[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,

samsunspor ile ahlaki maddelerle ilgelendigini gördüm. sana bu konuda beraber calisma teklif edecekdim. benimle mail üzerinden baglantiya gecebilirsen daha raht konusuruz. mailadresim: XXXX

Selamlar Xberger 13:10, 25 Şubat 2011 (UTC)

Neredeyse bir ay geçti hâlâ attığım e-postaya cevap vermedin?--cobija 14:54, 20 Mart 2011 (UTC)

Mackolik hk[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar. Açtığın maddelerde sık sık mackolik adlı siteyi kullandığını gördüm. Ancak sitede bariz tutarsızlıklar var. Galatasaray'ın 1954-55 sezonuna bakıyorum, 40 gol atmış. Oyuncu istatistiklerine bakıyorum, atılan golleri topluyorum 50 ediyor. Sezonu 15 golle tamamladığı yazılan Ali Beratlıgil, Milliyet gazetesinin eski sayısına göre 14 gol kaydetmiş. Bunun gibi birçok tutarsızlığa rastladım. Bilgilendireyim dedim, kolay gelsin.--Rapsar 22:01, 27 Mart 2011 (UTC)

Vandalizm[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Xberger,

Senin de maddeyi geri alırken girdiğin değişiklik özetinde belirttiğin üzere; bir vandalizm söz konusu burada. Vandalizmle savaşmak için çeşitli yöntemler uyguluyoruz. VP:SDD'den en yenisi olan VP:SK'ya kadar.

Bu noktada önerim şu olabilir: Mesela bu gösterdiğin Kardemir Karabükspor editör onayından geçmemiş bir madde. Dolayısıyla maddedeki değişiklikleri takip edemiyoruz. Maddeyi inceler, vandalizm barındırmadığından emin olur ve ondan sonra "Revizyonu kabul et" düğmesi ile maddeyi kontrol edersen, bundan sonra yapılacak tüm değişiklikler editör onayı ister ve sorun hallolur.

Sevgiler

Not: Bu mesajı sen bana mesaj yazdıktan hemen sonra yazdım ama gönder tuşuna nedense basmayıp diğer bilgisayara geçtim. Şimdi görüyorum açık ve gönderilmemiş mesajı. Kusuruma bakma lütfen.

Vito Genovese 09:49, 31 Mart 2011 (UTC)

Türk Futbol kulüblerinin maddeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,

son zamanlarda farkina vardigim birsey var. yeterli ve düzenli olan bazi türk kulüb maddeleri birileri tarafindan siliniyor ve cok kisa ve yetersiz hale getiriliyor. ben bunlarin bazilarini eski hallerine getirdim, fakat ben vikide daha cok madde üretmek icin cabaladigim icin bunlari her zaman görmüyorum. örnek olarak mesela Kardemir Karabükspor maddesi var. bunu bir yazar kafasina göre kisatmis ve yetersiz hale getirmis --> [1]

Bu tür degisiklikleri engellemek icin napabiliriz?

Selamlar Xberger 07:30, 31 Mart 2011 (UTC)

Selam. O içerik telifli olduğundan silinmiştir muhtemelen. Doğrusu da bu zaten. Sen maddeyi düzenle, sonrasında da en altta revizyonu kabul et butonuna tıkla, gerisi kolay :)--Rapsar 15:29, 31 Mart 2011 (UTC)

'den 'dan[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar. Oğuz Dağlaroğlu maddesinde de karşılaştığım gibi "de" ve "da" eklerini bitişik yazıp kesme işaretiyle ayırıyorsun. Özel ad olmadıktan sonra kesme işareti kullanmaz. "de" ve "da"nın yazımında zorluk çektiğini gördüm. Bu nedenle kesme işareti kullanmadan ya ayrı ya da bitişik yazım için şu basit kuralı tekrar hatırlatmak istiyorum.

  • Eğer "de" ya da "da" cümleden çıkarıldığında anlam bozulmuyorsa ayrı yazılır. Ör. Annem de bizimle geldi.
  • Eğer "de" ya da "da" cümleden çıkarıldığında anlam bozukluğu oluşuyorsa bitişik yazılır. Ör. Buradan gitti.

Oğuz Dağlaroğlu maddesini de kontrol edebilirsen sevinirim. Bu doğrultuda 19 Mart'a kadar olan tüm maddelerde "de" ya da "da"nın yazımını düzeltirsen üzerimdeki büyük kontrol yükünü de hafifletmiş olursun... Malum dersler yoğun...--вяí¢αи76ileti 23:26, 6 Nisan 2011 (UTC)

Futbolcu Mehmet Ayaz maddeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,

1. Ligde iki Mehmet Ayaz isimli futbolcu mevcut. Biri Kayseri Erciyesspor'da oynuyor digeri Orduspor'da. isin aksi tarafi ikisinde dogum yili ayni, 1982. 1. Mehmet Ayaz'in maddesi mevcüttü zaten. 2. Mehmet Ayaz in maddesini elemanin biri bugün acmis-->Mehmet Ayaz (futbolcu). Elemanin actigi maddenin ismi pek uymuyor, cünkü iki mehmet'de futbolcu. Bunlarin maddelerinin isimlerini mantikli bir sekilde degistirebilirmisin? Orduspor'daki mehmetin maddesi cok kisa, ben ama sen madde ismini degisdirdikten sonra maddeyi yetecek bicimde icerikle doldururum.

Selamlar

Xberger 14:56, 8 Nisan 2011 (UTC)

Merhaba. Hmm. Garip bir durum olmuş gerçekten. Doğum yerleri farklı olduğundan teki Mehmet Ayaz (Bursa doğumlu futbolcu) diğer ise Mehmet Ayaz (Trabzon doğumlu futbolcu) olabilir. Ne dersin?--Rapsar 15:01, 8 Nisan 2011 (UTC)
mantikli :-) ama her ihtimale karsi Mehmet Ayaz (1982 Trabzon doğumlu futbolcu) ve Mehmet Ayaz (Bursa doğumlu futbolcu) yapsak belki daha iyi olur. mehmet ayaz ismi türkiyede cok bulunan bir isim bakarsin önümüzdeki yillarda bir tane daha samsunlu mehmet ayaz cikar sonra ayikla pirincin tasini olur :-) dedigim gibi ordusporlu mehmet ayaz maddesini senin degisiklikler yaptiktan sonra ben icerikle doldururun. selamlar Xberger 15:21, 8 Nisan 2011 (UTC)
Taşımalar yapıldı. Bir de Mehmet Ayaz adında bir anlam ayrımı sayfası oluşturdum. Mehmet Ayaz diye arayanlar buraya gelecek, istediği adamın maddesine gidecek :) Yalnız bu anlam ayrımı sayfasına bağlantı veren şu sayfaları bir kontrol edip, bağlantıları düzelt istersen.--Rapsar 15:29, 8 Nisan 2011 (UTC)
ellerine saglik. baglanti vs. olaylari ben hallederim. kibXberger 15:31, 8 Nisan 2011 (UTC)
Rica ederim. Kolay gelsin...--Rapsar 15:33, 8 Nisan 2011 (UTC)

1. Lig (eski 2. Lig) gol krallari[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,

Süper Lig Gol Kralları ve Şablon:Türkiye Süper Lig Gol Kralları maddeleri gibi 1. Lig icinde acmayi dusünüyorum. Ben biraz olsun arastirdim ve 1990'na kadar listeyi kisa sürede hazirlayabilirim. geri kalan bosluklarida zamanla dolduruz. acmamda bir sakinca varmi? biliyorum eksik bir madde olacak. ama biri baslamassa tamamlama imkani olusmayacak belki de. Eger beni bu konuda desteklersen ben önümüzdeki hgünlerde maddeyi hazirlarim. Ayni uygulamayi teknik direktör sablonlarindada yapmistik ve illerleyen zamanda listeler sürekli tamamlanmaya baslandi. bu sistem isliyor yani. Hayirli pazarlar Xberger 11:17, 10 Nisan 2011 (UTC)

Mrb. Bence bir sorun yok. Maddeyi açarsın, başına da eksik şablonu eklersin olay biter :) İyi günler...--Rapsar 12:25, 10 Nisan 2011 (UTC)

Vandal[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Xberger,

Belirttiğin IP numarası dinamik, yani en fazla 24 saat süreyle geçerli olan ve sonrasında değişen bir IP numarası. İlgili maddede birkaç gün önce gerçekleşen vandalizm başka aynı IP tarafından gerçekleştirilmemiş. Bu da şu an çoktan başka bir internet kullanıcısına atanmış olan bu IP numarasına engel verilmesini anlamsız kılıyor.

Yalnız vandalın yaptığı iş için kullandığın ibareyi kullanmaktan imtina etmeni rica ediyorum. Bu tür sözler kişisel saldırıdır ve kişi vandal bile olsa bu tür sözleri kullanmaya hakkımız yok.

Sevgiler

Vito Genovese 19:54, 13 Nisan 2011 (UTC)

Altay SK maddesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,

Altay SK maddesindeki yaptigim kadro paragrafi altindaki degisikleri silmissin. ben sezon bitimi bunlari zaten altay sezonlari maddesini aktarcakdim. benim yaptigim olumlu degisikleri bana haber vermeden sürekli siliyorsun. madem hosuna gitmeyen birsey var benimle irtibate gecebilirsin. 1. lig maddeleriyle benim disimda nerdeyse kimse ilgilenmiyordu, maddeler perisan bir durumda. senden bir tepki yok. ben burda olumlu seyler yapmaya basliyorum maddelere ceki düzen verioyorum güncellestiriyorum sen birden bire benim yaptigim maddelerle ugrasiyorsun. bu insani cok demoralize ediyor. sonucta konusup her konu hakkinda bir karara varabiliriz. simdiye kadar 600 madde yeniden baslattim en az o kadarda düzenledim. bu kadar cabayi hicden sayipda bana daha acemi caylak gibi davranman hos degil.

cevabini bekliyorum

selamlar Xberger 11:51, 16 Nisan 2011 (UTC)

Merhaba. Kulüp maddelerinde bu şekilde 2010-11 sezonu transferleri gibi ayrı bir maşlık yar almıyor, almamalıdır da. O içeriğin olması gerektiği yer Altay SK 2010-11 sezonu maddesidir. Öyle bir maddemiz halihazırda olmadığı için kaldırdım içeriği. Yaptığın olumlu değişiklikleri sana haber vermeden siliyor muyum? Hayır. Öyle bir şey yapmadım. Bu transferleri kaldırma sebebimi de zaten değişiklik özeti kısmında belirttim. Katkıların için teşekkürler, iyi çalışmalar...--Rapsar 12:11, 16 Nisan 2011 (UTC)

Kardemir Karabükspor[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Xberger,

Yoğunluğum nedeniyle 3 gündür Vikipedi'ye uğrayamıyorum, dolayısıyla cevabı da geciktirdim, kusuruma bakma lütfen.

Madde Sürüm Kontrolü ile işaretlendiği ve bahsettiğin vandalizm yoğun bir vandalizm olduğu için sanırım bu noktada korumaya ihtiyacımız yok. Maddede bir değişiklik olduğu zaman Bekleyen Değişiklikler vasıtasıyla editörlerimizin önüne geliyor değişiklik, yani gözden kaçma ihtimali de yok.

Zarar verildiğini düşündüğün maddelerdeki sorunları giderip maddeyi "görüldü" olarak işaretlersen bu maddeleri de editörlerin korumasına almış olursun, sonrasında da sorun olmaz sanıyorum. Çok aşırı ve ısrarlı bir vandalizm halinde elbette yarı koruma uygulanır maddeye.

Sevgiler

Vito Genovese 13:44, 26 Nisan 2011 (UTC)

bot calismasi[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,

bot üzerinden yeni kategoriler actigini ve o kategorilere ayit maddelere linkledigini gördüm. Ben ömümüzdeki zaman asamasi icerisinde su gibi Kategori:Süper Lig oyuncuları kategoriler acmayi düsünüyorum. sonra amacim icerisindeki tüm kategorileri türkce vikiye aktarmak.

Bu konuda bana yardimci olurmusun? nasil bot araciliyla var olan maddeleri linkleye bilirim?

Selamlar Erhan

Merhaba. Bu linkleri eklemek botla yapılacak bir iş değil maalesef. Botlar sadece tekrarlayan basit görevleri (X kategorisini y'ye taşımak, a şablonunu b ile değiştirmek gibi) yapabilirler. Maddeleri açarken altına "Kategori:Süper lig oyuncuları" eklerseniz hepsi o kategoriye girer, ardından ele düzeltilir. --Khutuckmsj 13:22, 28 Nisan 2011 (UTC)

Samsunspor kadrosundaki futbolcularin basari paragrafi[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,

benim kayit ettigim bsari paragrafini degistirmissin. Yalniz bence burda bir sorun var. senin yazidigin bicimde hangi basari söz konusu oludug hemen anlasilmiyor. Ayriteden ligi ikinci bitirip ve süper lige yükselen futbolcularin basarilari nasil yazilacak? senin yazidigin sistematikle lig ikinciligi yasil yazilacakki? Bence burda herkesen hemen anlayabilecegi bir yazilis sekli bulalim. Selamlar Xberger 14:07, 2 Mayıs 2011 (UTC)

Ben de bir ara senin yaptığın gibi kullanıyordum başarı bilgisini. Wikipedia'dan Real Madrid CF maddesini çevirirken {{spor başarıları}} şablonunu fark ettim ve o günden bu yana bu şablonu kullanıyorum her yerde. Real Madrid CF maddesinde de ikincilik bilgisinin nasıl yazılacağı görülüyor örnek olarak vermek gerekirse. Eğer hiçbir şey belirtilmemişse o da zaten şampiyonluk yaşadığını gösteriyor. Bu bilinen bir şey. Ha bana kalsa ikincilik bilgisi utbolcu maddelerinde hiç yazılmamalı. --cobija 14:13, 2 Mayıs 2011 (UTC)

bence fark etmez aslinda. bir uygulama belirleyelim ve ona göre haraket ederim. ben cogunluga uyarim. ikincilik bilgisi futbolcu maddelerinde yazilmalimi yazilmamalimi sorunua gelirse. bence o basaridan bir üst lige cikiliyorsa yazilmali. cünkü bir sbasari söz konusudur. sadece birincilik sayilirsa o halde dört büyükler disinda hicbir takimin futbolcusu basari paragrafi sahibi olamaz :-) sonra uluslar arasi turnuvalardada derece kazanmak bir basari sayilir. ama eger lig altincisi olmus ama bunun neticesinde hicbir turnuvaya katilmaya hak kazanmamissa bu yazilmaza da olur. Selamlar Xberger 12:54, 4 Mayıs 2011 (UTC)

Zaten belirli bir başarı şablonu var. Bir daha elle yazmayı gerekli görmüyorum. Bu şablon kullanıldığı taktirde bir standart sağlanabilir. Elle yazılırsa herkes farklı yazacağı için çorba gibi olur. İkincilik bilgisinin yazılması konusunda da bir şey diyemiyorum. İsteyen ekleyebilir tabi ki ama ben tercih etmiyorum. --cobija 13:29, 4 Mayıs 2011 (UTC)

İş birliği duyurusu![değiştir | kaynağı değiştir]

Yeni İş Birliği Projesini Keşfedin!
  2011'in 18. hafta projesi Yaz saati uygulaması, seçkin madde çalışması


  Şimdi rekabete ortak olun. Çünkü, iş birliği takımı ile daha rahat, kolay ve hızlı katkıda bulunabilirsiniz.  
  Ayrıca özel önerilerinizle yeni iş birliği konuları aday gösterin ya da mevcut adaylıkları sonuca bağlayın.  
Teşekkürler! ------Duke ϡ»» ileti ^^ 19:11, 3 Mayıs 2011 (UTC)
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bu sayfaya imzanızı bırakın.

Yabancı futbol takımları[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Xberger,

Çok güzel soru! :) Bu da doğru ya da yanlışın net olarak belirli olmadığı, tercihlerle giden, bir standarda bağlı olmayan nice husustan biri viki camiasında. Bu tür konuları yönergeler ile standarda bağlamamız gerekiyor. Topluluğun düşüncelerini alma açısından köy çeşmesinde bir tartışma başlatmanı öneririm daha önce tartışılmamışsa bu konu. Belki de arşivlerde bulunabilir emsal karar, kim bilir.

Sevgiler

Vito Genovese 19:35, 6 Mayıs 2011 (UTC)

Kategori:Denizli'deki futbol kulüpleri gibi kategoriler[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Bu konuya ilişkin karar şurada alınmıştır. Bilginize. --Superyetkinileti 15:41, 7 Mayıs 2011 (UTC)

Merhaba. İsterseniz konuyu yeniden gündeme getirebilirsiniz. Bunun önünde herhangi bir engel yok. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 15:38, 8 Mayıs 2011 (UTC)

avrupa ligleri ve milli takimlar teknik direktörleri sablonlari ve kategorileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,

son zamanlar avrupa liglerindeki teknik direktör sablonlari ve kategorileri hakkinda calistidigini gördüm. bende zaman buldukca bu maddelere katki yapiyorum. istersen bu konuda bir proje yapabiliriz. Bu konuda bize Kullanıcı:CobiJa de yardimci olur. Avrupa'nin ein büyük 10 ülkesindeki ligleri (türkiye haric, bunu baska zaman daha detayli yapariz) bölelim ve herkes sectigi ülkenin 1. ve 2. kademedeki tüm takimlarin teknik direktör kategorileri ve sablonlarini cikarsin. Ne dersin? böyle sistematik olarak bir isi haletmis oluruz.

Selamlar Xberger 11:15, 12 Mayıs 2011 (UTC)

Merhaba. Rastgele bir teknik direktör maddesine girip, o maddenin gereken tüm şablon ve kategorilerini ekliyordum. Sistemli de çalışabiliriz dediğin gibi, fena olmaz.--Rapsar 11:19, 12 Mayıs 2011 (UTC)

Kategori:İzmir'deki futbol kulüpleri gibi maddeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,

gördügüme göre baslikda sözkonusu olan ilce kategorileri kalksin diye tartisma acmissin ve buna benzer kategorilerin baska vikilerde olmadigini savunmussun. bu dogru degil. mesela alman vikisinde eyalet hatta kent basina kategori acilmis. , türkce vikide bunun kadar bile yapilmamis. sadece ilcelere göre kategori edilmis. Senin söyledigin gibi bazi ilcelerde sadece bir takim olmasida dogru degil. bircok ilcede daha fazla takim var. ama vikide henüz maddeleri yapilmamis. kategoriler kalsin zamanla maddeler acilir. Bence bu konu bir kez daha tartisilmali. Selamlar Xberger 09:34, 14 Mayıs 2011 (UTC)

Merhaba. Türkiye'deki futbol kulüpleri kategorisini tamamen gözden geçirmek gerek. İzmirspor, Karşıyaka SK gibi onlarca kulüp futbol değil spor kulübüdür. Bir Kepez Belediyespor dahi spor kulübüdür mesela. Türkiye'de "futbol kulübü" çok azdır. Öte yandan Vikipedi'de, kurulduğu yıldan itibaren profesyonel "olmamış" kulüpler kayda değer sayılmadığından burada yer almıyorlar. Bir ilde hem futbol kulübü, hem de profesyonel olmuş bir kulüp bulmak çok çok zor oluyor bu durumda. Anlatabildim sanıyorum? İyi çalışmalar...--Rapsar 09:39, 14 Mayıs 2011 (UTC)
buda dogru degil. almanya'dada bircok saf futbol kulübü zannetdigimiz ekibin baska branslarida var. ama futbol dali sadece biliniyor. türkiyedede bu farkli degil. hem spor kulübü olan bir kulüp futbol kulübü olamiyorki. spor bir üst kademe oluyor. millet türkiye'de illere göre futbol kulublerine bakmak isterse önce spor kulüpleri kategorisine giripde tek tek hangi spor kulbüünün futbol subesider var diye bakamazki. profesyonel kunusuna gelince genelde cogu illerin birden fazla profesyonel takimi var yada en azindan gemicti vardi simdi amatör kümede oynuyorlar. alman vikisinde hicbir zaman profesyonel ligde oynamamis ekipler bile kayde deger sayiliyor. ben bu konuyu köy cesmesinde tekrar tartismaya acmaktan yanayim.Xberger 09:48, 14 Mayıs 2011 (UTC)
Orası Almanca Vikipedi burası Türkçe. Ne orası burayı bağlar ne de burası orayı ;) Geçmişte böyle bir karar alınmıştı. Yeniden tartışmaya açabilirsin istersen; ancak ben karşı olduğumu belirtirim. Karsspor'u mesela futbol kulübü olarak ele almışız. Halbuki kulübün bokstaki başarısı futboldakinden çok fazla. Kepez Belediyespor yine diğer branşlarda daha başarılı. FC Barcelona'da bir spor kulübü esasen. Ancak diğer branşları ayrı ayrı maddelerde incelenmiş mesela. Her ne kadar durum karmaşık gözükse de doğrusu bu gibi. Belki Türkiye'deki futbol "takımları" diye bir kategori açabiliriz. Daha iyi olur sanırım...--Rapsar 09:54, 14 Mayıs 2011 (UTC)

Samsunspor teknik direktörleri listesi maddesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba cobija,

dah öncede konustugumuz gibi ben gecenlerde Samsunspor teknik direktörleri listesi maddesini actim. bunun yanina Adanaspor teknik direktörleri listesi ve Mersin İdman Yurdu teknik direktörleri listesi maddelerinide actim. ben son iki maddeleri tamamlarim zamanla. senden ricam acaba sende samsunsporun maddesini üstlensen. bunlar bittikten sonra zamanla tüm süper lig ve daha sonra 1. lig ekiplerinen teknik direktörleri listesini cikartiriz. ne dersin? bu arada 1. Lig takimlarinin (diyarbakirspor) disinda kadrolari güncellendi ve her eksik olan futbolcu hakkinda bir madde actim. bunun sonra sadece bakim yapmamiz gerekecek. selamlar Xberger 15:49, 17 Mayıs 2011 (UTC)

Sen muhteşem bir adamsın :) Kalburüstü tüm Türk spor kulüplerinin maddelerine el atmışsın, süpersin. İsteğin başım gözüm üstüne. Ben ilgilenirim Samsunspor maddesiyle. Bir ay sonra benim yüküm hafifleyince de daha önce konuştuğumuz gibi kulüp ve lig sayfalarını tamamen elden geçiririz. --cobija 16:07, 18 Mayıs 2011 (UTC)

Mona Lisa[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam Xberger, nasılsın? Mona Lisa maddesini geliştiriyorum, ilerleme var. İngilizce'sinden çeviriyorum. Fakat bir sorun var, İngilizce maddesindeki "Aesthetics" başlığı altında yok denecek kadar az kaynak var, kaynak önemli. Maddenin İspanyolca'sı Seçkin Madde seçilmiş ve oldukça başarılı. İleri düzeyde İspanyolca bildiğini gördüm, az önce dediğim başlıkla alakalı bölümü, Türkçe'ye kaynakları ile çevirmen mümkün mü? Sadece o başlığın İspanyolca'sındakini kaynaklar ile çevirmeyi kabul etsen kâfi, kabul edersen çok sevinirim ve madde için hayırlı olur. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 17:32, 21 Mayıs 2011 (UTC)

Kategori yönlendirmeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar Xberger, nasılsınız? Kategori:İsveç Milli Futbol Takımı şablonları sayfasındaki değişikliğinizi farkettim de, o nedenle bi mesaj atma gereksimi duydum. Kategoriler #redirect koduyla yönlendirilmemelidir. Başka bir kategoriye yönlendirilmesi gerekiyorsa illa {{kategori yönlendirme}} şablonu kullanılarak yönlendirme yapılmalıdır. Aksi takdirde, yönlendirme sayfasında yer alacak olası maddelerin görülmesi/farkedilmesi mümkün olmayacaktır. Bunlar yönlendirme sayfası altında yer alacak, ancak kategori adı girildiğinde diğer kategoriye yönlendirilecek, yönlendirme sayfasındaki maddeler es geçilmiş olacak, kategorilerin esas amacı olan kataloglama fonksiyonu zedelenecektir. Şablon kullanılarak yönlendirildiğinde ise, bu kategoriler Kategori:Kategori yönlendirmeleri sayfasında listelenecek ve hatalı şekilde yönlendirme kategorilerine eklenen maddeler rahatlıkla farkedilip doğru kategoriye aktarılabilecektir. Umarım durumu açıklayabilmişimdir. Sorularınız olursa her zaman seve seve elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağımı bildiğinizi umuyorum. Sevgi ve saygılarımla--Merube 89msj 20:42, 29 Mayıs 2011 (UTC) Bir tane daha farkettim :Kategori:Uruguay Milli Futbol Takımı şablonları. Bunun gibi başka yönlendirmeleriniz varsa, size zahmet bunları silinmek üzere işaretleyebilir misiniz? Çok müteşekkir olurum--Merube 89msj 20:44, 29 Mayıs 2011 (UTC)

futbol kulübleri sezonlari maddeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,
ben senin Samsunspor 2010-11 sezonu maddesinde yaptigin gibi adanaspor, mersin idman yurdu ve birkac baska ekip icin madde acmak istiyorum. yanlis senin bazi kullandigin sablonlar hakkinda bilgi alacakdim. bana sirf soruma uygun olan yardim maddesini gösterirsen ben oradan nasil kullanildigini cikaririm. mesela Samsunspor 2010-11 sezonu#Ayrıntılı lig durumu altindaki tabo icin kullanilan sablonlari nasil kullanmak gerekiyor? sen Fb_rs ve Fb_rs_footer sablonlari kullanmisin? bunlarin nasil kullanilmasi gerektigini nerden okuyabilirim? iyi calismalar00:51, 8 Haziran 2011 (UTC) Bu imzasız yazı Xberger (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


Vallahi hocam, ben bu şablonların kullanımını Fenerbahçe maddesinde nasıl kullanıldığına bakarak öğrenmiştim. Okuyarak değil. Ama şöyle anlatabilirim nasıl işlediğini.

Fb_rs şablonunda galibiyetler, beraberlikler, mağlubiyetler, atılan ve yenilen goller yazılıyor. Toplam maç sayısını, puanı ve averajı şablon otomatik olarak kendisi hesaplıyor. Parametreleri şöyle:

  • hw - home win manasına geliyor. Kendi iç sahasında kazandığı galibiyet sayısı yazılıyor.
  • hd - home draw manasına geliyor. Kendi iç sahasında berabere kaldığı maç sayısı yazılıyor.
  • hl - home lost manasına geliyor. Kendi iç sahasında mağlup olduğu maç sayısı yazılıyor.
  • hgf - home goal for manasına geliyor. Kendi iç sahasında attığı gol sayısı sayısı yazılıyor.
  • hga - home goal away manasına geliyor. Kendi iç sahasında yediği gol sayısı sayısı yazılıyor.
  • aw - away win manasına geliyor. Deplasmanda kazandığı galibiyet sayısı yazılıyor.
  • ad - away draw manasına geliyor. Deplasmanda berabere kaldığı maç sayısı yazılıyor.
  • al - away lost manasına geliyor. Deplasmanda mağlup olduğu maç sayısı yazılıyor.
  • agf - away goal for manasına geliyor. Deplasmanda attığı gol sayısı sayısı yazılıyor.
  • aga - away goal away manasına geliyor. Deplasmanda yediği gol sayısı sayısı yazılıyor.


Fb_rs_footer şablonu da kaynağı ve istatistiğin son güncellenme tarihi gösterilmek için kullanılıyor. Şöyle:

  • u - update manasına geliyor. ~~~~~ tilde kullanarak o anki tarihi ve saati kendisi olarak ekliyor sistem.
  • s - Ne anlama geldiğini bilmiyorum lakin onu da kaynağı göstermek için kullanıyoruz.

Mesut Özil Maddesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,

Mesut Özil maddesinde göz gezdirirken milli takim kariyeri paragrafi altinda asiri derece'de AKP yantasligi yapan sözler gördüm. burada akp lilerin faaliyet göstermelerinde aslinda bir sakinca yok tarafsiz oldukcalri muddetce. ama söz konusu paragraf düpedüz propaganda amacli. ilginelirsen sevinirim. selamlarXberger 20:51, 10 Haziran 2011 (UTC)

Merhaba. Bir kısmı ansiklopedik değildi ve yoruma dayalıydı, kaldırdım. İlgin için teşekkürler, iyi akşamlar.--Rapsar 20:54, 10 Haziran 2011 (UTC)

Şablon:Elazığsporspor kadrosu[değiştir | kaynağı değiştir]

merhaba, ben Şablon:Elazığsporspor kadrosu actim fakat acarken Elazığspor yerine Elazığsporspor yazmisim yanlislikla. Sana zahmet bu sablonun ismini Elazığspor kadrosu'na degistirebilirmisin? simdiden tesekkürler Xberger 19:09, 12 Haziran 2011 (UTC)

Trabzonspor maddesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,

bugün sabah Trabzonspor maddesinin seckin madde secildigini gördüm ve türk spor takimlarininda artik seckin madde olarak secilmesine sevindim. malesef linki tikladigimda madde nin icine herseyin silinip küfür dolu seyler yazildigini fark ettim. kendini bilmez fanatikin biri vandalizm yapmis. ben degisiklikleri geri aldim tabiki. ama böyle bir durumun tekrarlanmamasi icin önerim söyle olacak: seckin madde secilen türk takimlarinin maddelerini üye olmayan kullanicilarina degisiklik yapmasaini yasaklayalim. cünkü ne zaman büyük takimin birisi türk vikide gündemde olsa böyle seyler oluyor. bizide rencide ediyor böyle durum. insanin emegini bosa gitmis oluyor. ilgilenirsen sevinirim. selamlarXberger 13:33, 13 Haziran 2011 (UTC)

Merhaba. İstedikleri kadar maddeyi boşaltsınlar, bekleyen değişiklikler sistemimiz var zaten. Biz onay vermediğimiz sürece madde tertemiz gözükmekte merak etme :)--Rapsar 20:56, 13 Haziran 2011 (UTC)

Michael Bradley[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Michael Bradley A. Villa ile yeni kontrat imzalamadı, ancak 30 Haziran 2011'e kadar Aston Villa'da kiralık kontratı var. Bu yüzden şu andaki takımı A. Villa. Buyrun kaynak: [2]
  • Takımının 1 Temmuz'da Mönchengladbach yapılması lazım. Amerikan ifadesini de ABD'li olarak düzelteceğim.
    • Yanlış yazmışım, 30 Haz. 2012'ye kadar Aston'da kiralık kontratı var. --Supermæn mesaj katkılar 13:51, 15 Haziran 2011 (UTC)
  • Michael Bradley sayfasına kaynak ekledim ve 'edildi' ifadesini 'oldu' ya çevirdim. Kontrol edebilirsen sevinirim.

Futbol[değiştir | kaynağı değiştir]

Tamam. Bana uyar. Bence Türk futbolu fazla değişiklik gerektirmiyor. Diğer ülkelerin futbolu ile ilgili çalışabilirim. Türk futboluna da katkım dokunur.

Zaten Kullanıcı:Supermæn#Başlattığım maddeler bölümüne bak futbol ile ilgili güzel maddeler yarattım :) --Supermæn mesaj katkılar 14:03, 15 Haziran 2011 (UTC)

Evet, Balıkesirliyim. Gerçi Bandırmaspor bizim ezeli rakibimiz, ama yine de deneriz bakalım :) Supermæn mesaj katkılar 14:25, 15 Haziran 2011 (UTC)

-[değiştir | kaynağı değiştir]

! YARDIM ![değiştir | kaynağı değiştir]

Acil yardıma ihtiyacım var. Kayserili Ali zaten Balkes'deydi. Balkes şimdi de Burdurlu Ali'yi transfer etmiş. Şablon:Balıkesirspor kadrosu'na nasıl giriyim bunların isimlerini?

Supermæn[değiştir | kaynağı değiştir]

merhaba,

Kullanıcı mesaj:Supermæn diye bir yeni vikipedici var. arkadas cok istekli ve cok caliskan. yanlis henüz yeni oldugundan birkac hatali entryler yapiyor ama cok olumlu calismalar yapiyor. ben ilgilenmeye basladim arkadasla. sende biraz ilgilenebilirsen iyi olur. hani futbol konularinda kaynak gösterme vs. yada sablonlari vs. hayirli calismalar.Xberger 09:58, 17 Haziran 2011 (UTC)

Merhaba. 2010 martından beri katkı yapıyormuş. Yeni sayılmaz yani :) Sorusu olursa soruyor zaten...--Rapsar 10:00, 17 Haziran 2011 (UTC)
Ben yeni miyim? :o Hem kaynak konusunu çok iyi biliyorum. -- Supermæn mesaj katkılar 13:16, 17 Haziran 2011 (UTC)

Süper Lig, 1.Lig, 2. Lig ve 3. Lig maddeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,

tff liglerinin maddelerinde sponsorlu isimler kullaniliyor bazen bazende sadece Süper Lig yaziyor. simdi su sponsorlu isimler gecici bir sey. iki sezon türkcell süper lig olur daha sonra coca cola süper lig olabilir. sözkonusu sezonlarin maddelerine böyle isimler verilebilir ama böyle süper lig gol krallari gibi maddelerde, kategorilerde, sablanlarda vs. bence en mantiklisi tff süper lig krallari ismini vermektir. cünkü avrupada bazi ülkelerde liglerine süper lig diyorlar. ben önümüzdeki günlerde 1. lig, 2. lig ve 3. liglerin gol krallari listesini yapacaktim. bu maddelere tff 1.lig.... isimlerine vermeye niyetliyim. ingilizce vikide bu sistematigi uyguluyor. sence bir sakincasi yoksa böyle yaparim. eger senin bir önerin varsa simdiden söyle lütfen.

hayirli calismalar.Xberger 10:22, 17 Haziran 2011 (UTC)

Lig isimlerini kendi dillerinde bırakmaya çalışıyoruz. Premier League, Ligue 1, Serie A gibi. Türkiye'nin resmi dili Türkçe olduğundan bu ligin adı da Süper Lig. Ancak 1., 2. ve 3. Lig adlandırmalarından pek memnun değilim açıkçası. Türkiye 2. Futbol Ligi veya TFF 2. Lig gibi bir ad kullansak daha uygun olur sanki. Bu konu hakkında detaylı bir inceleme yapmak gerekiyor. Bu bağlamda şu anlık kalsın, sonra toptan girişiriz bu işlere...--Rapsar 10:26, 17 Haziran 2011 (UTC)
ben ama bu haftasonu gol krallariyla aglakali sablonlari, maddleri cikarmaririm büyük bir ihtimalle. orda tff diye kullanirim simdilik. gerekirse sen ismini sonradan degistirirsin. bunun disinda türk futbola hakkinda proje baslatalim. yeterince projede calisacak eleman oldu simdi. türk futboluyla aglakali madde sayisida mevcut. sen vikide benden eski oldugun icin senin önderlik etmen daha uygun olur. samsunspor'a yapilan sistematik ötekei kalbur üstü takimlarada yapilabilir mesela. önce türk futbolunu yeterince yazalim sonra öteki liglerede el atariz. hayirli calismalar.Xberger 10:32, 17 Haziran 2011 (UTC)
Sen maddeleri şimdiki lig isimleriyle açarsan daha iyi olur. En azından şimdiki standart devam etsin. Türk futboluyla proje başlatalım demişsin. Başlatmasına başlatırız; ancak konu dar olduğundan katılım az olur. Birkaç ay öncesine kadar tıkır tıkır ilerleyen spor projemiz şu an durmuş vaziyette. Projeye katılım artarsa iş birliği başlatalım proje çapında. Hem sadece futbol değil, diğer sporlarda da geliştirmiş oluruz Vikipedi'yi. Ne dersin?--Rapsar 11:22, 17 Haziran 2011 (UTC)

Forma[değiştir | kaynağı değiştir]

Biraz zahmet olacak ama şuradaki formaları yapabilirsen ve Balıkesirspor maddesine eklersen sevinirim. (çizgili hariç) -- Supermæn mesaj katkılar 13:19, 17 Haziran 2011 (UTC)

Teşekkür ederim; bana balık vermek yerine balık tutmayı öğrettiğin için :) -- Supermæn mesaj katkılar 15:26, 17 Haziran 2011 (UTC)
:( Kırmızı formayı yapamadım, çünkü stili yok, İnternet'te de beyaz formanın şortunu bulamadım, ama başka formalar yapmayı deneyeceğim. - Supermæn mesaj katkılar 15:56, 17 Haziran 2011 (UTC)
Logo ekleyebilirmiyim? -logo eklemeyin- diye yazıyor ama herkes ekliyor -- Supermæn mesaj katkılar 16:28, 17 Haziran 2011 (UTC)

Bu arada Balıkesirspor formasının rengi tam aynısı. Şort koyu renk. Balkes kırmızısı tam o renk. Supermæn mesaj katkılar 16:34, 17 Haziran 2011 (UTC)

Şablon:2008 Avrupa 17 Yaş Altı Futbol Şampiyonası, Türkiye[değiştir | kaynağı değiştir]

slm

Şablon:2008 Avrupa 17 Yaş Altı Futbol Şampiyonası, Türkiye sablonunu ile ilgili düzeltme yapıldı. Teşekkür ederim

iyi calismalar Hakanp 23:42, 18 Haziran 2011 (UTC)

Kontrol[değiştir | kaynağı değiştir]

Bugün şu maddeleri açtım. Kontrol edebilirmisin?

Ve şu maddelerdeki değişikliklerimi -biri senden önce davranıp kontrol etmezse- :

Saygılarımla, Supermæn mesaj katkılar

Bu arada Balıkesirspor formaları için uğraşmana teşekkür ederim. -- Supermæn mesaj katkılar 11:42, 19 Haziran 2011 (UTC)
bide yeni madde acarken vikide senden tecrübeli kisiler ayni tür maddeyi nasil yapmis ona bak ve ona göre sende yap. bende böyle ögrendim ve böylede devam ögreniyorum. zaten sen actigin sayfalardan böyle yaptigini gösteriyorsunda ben genede bir söyleyeyim dedim demişsin de fazla emin olma, ``ilk dönem maddelerim`` (Tomasz Radzinski [Wiki'deki ilk maddem], Paul Stalteri, Collins John ...) çok dandik. Tabi kendimi gittikçe geliştiriyorum. Bunu yarattığım maddelerden anlayabilirsin. -- Supermæn mesaj katkılar 14:28, 19 Haziran 2011 (UTC)

Birkaç öneri[değiştir | kaynağı değiştir]

Tamam, Tavşanlı Linyit yazarak hata yaptım ama G. Birliği gayet doğru bir kısaltma. Her tarafta öyle kullanılıyor uzun ismini yazmak yerine. Bu arada Legia Varşova'ya Legia yazıyorum, uygun mu? -- Supermæn mesaj katkılar 06:11, 20 Haziran 2011 (UTC)

adlandırma[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar. Adlandırma genellikle Denizlispor 2010-11 sezonu şeklinde yapılıyor. Gireceğin maddeleri o formatta girmeni tavsiye ederim. Elimde piyasada Gençlerbirliği hakkında yazılmış tek kitap (Tanış Bora - Ankara Rüzgarı: Gençlerbirliği Tarihi) var ve 1559'dan 2002-2003 sezonuna kadar sonuç ve puan tablosu bilgileri var. Bu maddeyi o açıdan geliştirmek de planlarım arasında--вяí¢αи76ileti 06:26, 20 Haziran 2011 (UTC)

iyi o halde genclerbirligi sezonlarinin bakimini sen üstlenirsin. bizde öteki arkdaslarla geri kalan süper lig takimlarinin sezonlarini yaparaiz. böylelikle hersey yapilmis olur. eger genclerbirligi disinda baska bir süper lig yada 1. lig takiminin bakimini üstlenebilirsen iyi olur. aslinda en iyisi süper lig ve 1. lig ekiplerinin güncellenmesi gereken maddeleri takimlara göre bölüssek. herkes mesela 5 takiminin maddelerinden sorumlu olsa iyi olur. cobija, superman, rapsar, sen ve beni de sayarsak 36/5 herkese 7-8 takim düsüyor simdilik. iki üc arkadas daha bulabbilirsek bu is olur. hayirli calismalar.Xberger 07:50, 20 Haziran 2011 (UTC)
Gençlerbirliği'nden srumlu olmayı kabul ederim, ancak 1. Lig ekiplerinin sezonlarıyla uğraşmanın çalışma verimimizi düşüreceğini düşünüyorum. Bu nedenle, sadece Süper Lig ekiplerinin sezonlarıyla ilgilenmeliyiz. 18/5 seçeneği daha cazip. Herkse 7-8 takım düşürmüşsün ama ben şu halimle 2'sini zor idare ederim zira geri aldığım vandalizmler, yeni açılan maddeleri kontrol edip silmek ve hedeflediğim bir iki maddeyi KM ya da SM yapma planlarım mevcut. Saydıklarından herkesin bu kadar çok takımdan sorumlu olması beklenmeyebilir. 1. Lig ekiplerinin sezonları örneğin sen bıraktığında (taraftar sayısının da azlığından ötürü) kaderine terk edilecek ve uzun süre güncelleştirilmeyi bekleyecektir. Gelecek açısından Süper Lig ekiplerinin sezonlarını yapmak daha akla yatkın.--вяí¢αи76ileti 08:19, 20 Haziran 2011 (UTC)
Bence 18 değil de 21-22 takımın sezonlarına çalışmalıyız. Konyaspor, Denizlispor gibi takımları unutmayalım. -- Supermæn mesaj katkılar 11:53, 20 Haziran 2011 (UTC)
40-41 takım da çok fazla olur. Kişi sayısı da az olunca kişi başına 8 takım düşer o zaman. Bu arada ben bu hafta sezon maddelerinle ilgilenemeyeceğim, mağlum VP:İBP'ye girdim. Ama bir dahaki hafta çok çalışacağım bu futbol konularına. -- Supermæn mesaj katkılar 12:25, 20 Haziran 2011 (UTC)

Şablon:Altay kadrosu isim degisikligi[değiştir | kaynağı değiştir]

merhaba,

sana zahmet Şablon:Altay kadrosu isimni Şablon:Altay SK kadrosu olarak degistirebilirmisin. Şablon:Altay kadrosu adi öteki takimlarin sablonlariyla bir sistemde degilde. tesekkürler.Xberger 08:06, 20 Haziran 2011 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı--вяí¢αи76ileti 08:19, 20 Haziran 2011 (UTC)

?[değiştir | kaynağı değiştir]

Neden buradaki <br> yi sildin? Silince kötü bir görüntü oluşuyor. K. üstte, Erciyesspor altta. Öyleyse sadece Erciyesspor yazalım. Ne dersin? -- Supermæn mesaj katkılar 13:41, 20 Haziran 2011 (UTC)

yeni transfer Burak Çalık[değiştir | kaynağı değiştir]

merhaba benim Samsunspor 2011-12 sezonu maddesinde yaptigim Burak Çalık hakkinda yaptigim Altay SK'den geldigine dahil degisikligi geri almissin. tff'nin bilig bankasina göre son oynadigi takim altay bak. Hatta 1. Lig'de 34. haftadaki karsilasmada bile sahaya cikmis bak. Burdada altaydan geldigi yaziyor. Sen neye dayanarak altay'dan gelmedigi diyorsun merak ettim.

selamlar Xberger 16:22, 20 Haziran 2011 (UTC)

Altay'dan transfer edilmedi. Kulübü ile olan sözleşmesi sona erdi, bonservisi elindeydi ve Samsunspor'a imza attı. Son kulübü Altay olabilir ama Samsunspor onu Altay'dan almadı. --cobija 17:11, 20 Haziran 2011 (UTC)

vallah altaydan transfer edilmedi belkide altay'dan geldi. yani son takimi altay. genelde bu manada kullaniyor Geldiği takım kolonu. bu ingilizce vikidede böyle türkcedede. ama samsunspor senin actigin madde oldugu icin bildigin gibi yap. ama bence bedelsiz altay diye yazinca anlasiliyor zaten ne denmek istedigi. iyi calismalar.Xberger 17:39, 20 Haziran 2011 (UTC)

Ben bu şekilde kullanıyorum tüm maddelerde. Rapsar'a da danışmak lazım kullanımını. O ikimizden daha iyi bilir bu şeyleri. --cobija 20:12, 20 Haziran 2011 (UTC)
Hayır, Altay'dan bedelsiz olarak alındı. Altay ile sözleşmesi 30 Haz. 2011'e kadar, daha bitmedi. Yani o zamana kadar futbolcu Altaylı. Buyrun kaynak, Buyrun size 2. kaynak Eğer kulübüyle sözleşmesi bitmiş olsaydı 2. kaynakta Altay -> Samsunspor yerine Unbekannt -> Samsunspor olurdu. -- Supermæn mesaj katkılar 17:21, 20 Haziran 2011 (UTC)
Supermæn, futbolcunun sözleşmesi 31 Mayıs 2011 tarihinde sonlandı. Bu durumlarda federasyonun sitesi dikkate alınır. --cobija 20:12, 20 Haziran 2011 (UTC)

fotoğraflara gel...[değiştir | kaynağı değiştir]

Gidip de fotoğraf çektiğim 3 Gençlerbirliği maçından kareler... En beğendiklerimi koydum Bunlar sezon maddelerine iyi gider hatta, inşallah bu sezon daha çok maça gidip tribünden bu tip fotoğraflardan bol bol çekeceğim...--вяí¢αи76ileti 17:22, 20 Haziran 2011 (UTC)

Futbolcu bilgi kutusu ve Soner Aydoğdu maddesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Söz konusu maddeki Futbolcu bilgi 'nun güncellemesin ile ilgili açıklamalar için öncelikle teşekkür ederim. Bu tip yorum ve açıklamalara ihtiyacım var. Bu arada da viki'de iki accound um var bunlar birleştirmek istiyorum bu mümkün mü?

Selamlar, iyi çalışmalar

Hakanp 20:50, 21 Haziran 2011 (UTC)

Başlattığın Maddeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Xberger, Hangi maddeleri açtığını buradan görebilirsin. Şu ana kadar 630'un üzerinde madde açtın helal olsun, tebrikler, iyi çaışmalar, iyi futbolcu vikilemeler, sevgilerimle. --Ozankra ileti 03:15, 22 Haziran 2011

Wissem Ben Yahia[değiştir | kaynağı değiştir]

Wissem Ben Yahia sayfasındaki Alman ekipleri bölümünü sildim. Çünkü;

  • 2010-10 yazıyordu.
  • Her iki kaynağa da baktığımızda transfer teklifi aldığı yazmıyor. Sadece gündeme gelmiş. Spekülasyon gibi.
  • Kaynakların tarihi 2008.

Şu anda da silinmeli, çünkü maddede çelişkiler var. Çelişkiler:

  • 2010-11 yazıyor, ancak kaynakların tarihi 2008.
  • 2010-11 yazmışsın, yani önceki sezon, aklı başında olan biri Mersin İY yerine Alman takımlarından birine giderdi.
  • Ve yine üstte dediğim gibi transfer teklifi yok. -- Supermæn mesaj katkılar 06:19, 22 Haziran 2011 (UTC)

Borussia Mönchengladbach altyapısından yetişen futbolcular Kategorisi[değiştir | kaynağı değiştir]

bir zahmet Kategori:Borussia Mönchengladbach altyapısından yetişen futbolcular ismini Kategori:Borussia Mönchengladbach altyapısından yetişen oyuncuları olarak degistirebilirmisin?

selamlar Xberger 13:07, 22 Haziran 2011 (UTC)

Selamlar. Bahsettiğin değişikliği yaptım ve eski kategoriyi sildim ama kategori adı değiştirmedim. Daha doğrusu kategori adları değiştirilemiyor bu nedenle istenen kategorileri açıp, bağlanan maddeleri oraya bağlamak ve eski kategoriye sil şablonu koymak gerekiyor. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 14:37, 22 Haziran 2011 (UTC)

Facebook[değiştir | kaynağı değiştir]

Xberger, arkadaşlık teklifini kabul ettim. :) --Ozankra ileti 19:09, 22 Haziran 2011

Türkiye Futbol Kulüplerinin sezon maddeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Tamam. Ben alırım birkaç takım. Ama birazını bir dahaki hafta, birazını da ağustosun ilk günlerinde yaparım. -- Supermæn mesaj katkılar 05:35, 23 Haziran 2011 (UTC)

Bu arada Kullanıcı:Xberger/Türkiye Futbol Kulüplerinin sezon maddeleri'ndeki yazım yanlışlarını düzeltiyorum, kızma sonra :)

Balıkesir ile Kayseri'yi aldım. -- Supermæn mesaj katkılar 05:45, 23 Haziran 2011 (UTC)

Kulüp sezonları[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,

Daha önce bahsettigim gibi Süper Lig ve 1. Lig takimlarin hepsine sezon maddeleri cikarmaya karar verdik. kim hangi takimdan sorumlu su liste'de topladim. Bos olan takimlarin hangi maddesini yapmak istiyorsan ismini oraya yaz.

eger yapmak istedigin takim baska kullanici tarafindan isleniyorsa. konusup sana vermeye ugrasirim. umarim bize katilirsin.

hayirli vikiler Xberger 18:46, 22 Haziran 2011 (UTC)

Merhabalar. Üstünde çalıştığım o kadar çok madde var ki bunlara vakit ayırabileceğimi sanmıyorum. Ancak seni ve bu tür maddelerle uğraşan kullanıcıları ve emeğinizi takdir ediyorum. İyi iş çıkarıyorsunuz :) Kolay gelsin.--Rapsar 12:59, 23 Haziran 2011 (UTC)

ayvalıkgücü[değiştir | kaynağı değiştir]

merhaba,

senin balikesirli oldugunu bildigim icin san bu öneriyle geliyorum. sizin balikesirde ayvalikgücü diye bir takim vardi ve halada var galiba. türk futboluna iz birakan takimlardan. malesef vikide maddesini yok. senin el atman en dogrusu olur. aslinda bir Request sayfasi acip türk futboluyla aglakali gereken maddeleri siralacak iyi olur. o zaman isteyen girip yeni madde acabilir.

bu arada sezon maddeleri icin ikinci bir süper lig takimi üstlensen iyi olur. sen ya manisasporu al ben antalyasporu alayim yada sen antalyayi al.

iyi vikiler Xberger 13:41, 23 Haziran 2011 (UTC)

Araya gireceğim ama sporla ilgili madde isteklerinin olduğu şöyle bir sayfamız var. Vakit bulduğunuzda bir el atmanız dileğiyle :P--Rapsar 13:44, 23 Haziran 2011 (UTC)
göstedigin iyi oldu. ama rapsar sende anlamadigim konu su: biz daha türk futbolunu yeterince vikiye geciremedik sen kimsenin duymadigi takimlari gecirmemiz istiyorsun. gecirelimde öncelik türk futbola olmasi lazim. türk futbolunu herkese tatmin edici sekilde gecilerim ondan sonra kalan ligleri yapariz. ben gösterdigin liste'den Martin Jol, Bora Milutinović ve Klaus Toppmöller önümüzdeki günlerde yaparim. zaten bunlarin niye maddesi yok diye sasirmistim. iyi vikilerXberger 13:50, 23 Haziran 2011 (UTC)
Ben senden bir şey istemedim ki. Sen madde isteklerinin yapıldığı bir sayfa olsa iyi olur dedin, ben de öyle bir sayfamız var zaten dedim. İster aç ister açma maddeleri. Sana kalmış...--Rapsar 13:58, 23 Haziran 2011 (UTC)

Ayvalıkgücü'nü yapacaktım da hakkında hiç bilgi yok. -- Supermæn mesaj katkılar 15:08, 23 Haziran 2011 (UTC)

Bu arada Manisa'yı ben alayım. Bu yazıyı okuduğunda büyük ihtimalle almış olurum. buradaki balkes sezonu nasıl oluyor? -- Supermæn mesaj katkılar 15:10, 23 Haziran 2011 (UTC)

Güzel oluyor mu, diye soruyorum. :) Bu Türkçe'de her kelimenin en az 2-3 tane anlamı olunca tabi. :) -- Supermæn mesaj katkılar 15:21, 23 Haziran 2011 (UTC)

Bu arada manisa'da senin ismin yazıyor. -- Supermæn mesaj katkılar 15:22, 23 Haziran 2011 (UTC)

türkiye futbol takimlari sezon maddeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,

konustugumuz gibi sezon maddeleri bu sezondan itibaren düzenli olarak farkli kullanicilar tarafindan güncellenecek. mac sablonlari bu maddelerde zaten klasiktir.

sana sormak istedigim konu su. Galasarayin sezon maddelerinde göz gezdiriken su maddeyi gördüm. Ben sezon maddelerinde kadro kismini ayni bu kadrodaki kimi kullanmaya niyetliyim. sen bir itirazin yoksa böyle kullancam. takimlarin ana maddesinde senin istedigin gibi kullanilacak yani su maddedeki kadros bölümünde oldugu gibi. sadece sezon maddelerinde burdaki gibi kullanilacak. Sende bir sorun olurmu?

selamlar Xberger 17:20, 23 Haziran 2011 (UTC)

Merhaba. Sezon maddelerinde, takım maddelerindeki gibi bir kadro bölümü kullanmadım, kullanılmaması gerekir. Sezonun başında olan futbolcu sezon sonunda olmayabiliyor, PAF takıma inenler oradan çıkanlar oluyor vs. O sezonda takımda forma giymiş "tüm" oyuncuların ve istatistiklerinin yer aldığı bir tablo (orada yaptım) daha makbuldür. İyi çalışmalar.--Rapsar 07:39, 24 Haziran 2011 (UTC)
merhaba
iyi o halde sezon maddelerindeki kadro bölümünü [su maddedeki] gibi yapilacak. ben yanliz kart kismini yapmam. cok ugrasmaya gelmez. büyük takimlarda yapan olursa olur. iyi calismalar.Xberger 07:44, 24 Haziran 2011 (UTC)
Sen oynadığı maç ve golleri yapsan yeter :) Detaya girme o kadar.--Rapsar 07:45, 24 Haziran 2011 (UTC)


Denizlispor sezonlari maddeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Tabiki de bu sorumluluğu kabul ederim. Saygılarımla. Sizede iyi ve hayırlı vikiler.

Horozlar 20:03, 23 Haziran 2011 (UTC)

sezon maddeleri kadro paragrafi[değiştir | kaynağı değiştir]

Bilemiyorum. Eskisi gibi kalsa daha iyi bence. Horozlar 13:46, 24 Haziran 2011 (UTC)

Tebrikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Çalışkan Barnstarı
Vikipedi'deki büyük katkılarından dolayı küçük bir ödül kazandın. Başarılar... :)

Ozankra ileti 15:57, 24 Haziran 2011 (UTC)

Trabzonspor maddesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,

bugün sabah Trabzonspor maddesinin seckin madde secildigini gördüm ve türk spor takimlarininda artik seckin madde olarak secilmesine sevindim. malesef linki tikladigimda madde nin icine herseyin silinip küfür dolu seyler yazildigini fark ettim. kendini bilmez fanatikin biri vandalizm yapmis. ben degisiklikleri geri aldim tabiki. ama böyle bir durumun tekrarlanmamasi icin önerim söyle olacak: seckin madde secilen türk takimlarinin maddelerini üye olmayan kullanicilarina degisiklik yapmasaini yasaklayalim. cünkü ne zaman büyük takimin birisi türk vikide gündemde olsa böyle seyler oluyor. bizide rencide ediyor böyle durum. insanin emegini bosa gitmis oluyor. ilgilenirsen sevinirim. selamlarXberger 13:32, 13 Haziran 2011 (UTC)

Selamlar. Öncelikle hayli geciken cevabım için kusuruma bakmayın lütfen. Bu aralar ne zaman vikiye vakit ayırabileceğim pek belli olmuyor. Tekrar kusura bakmayın. Rapsar konuyla ilgili bir cevap vermiş yukarıdan görebildiğim kadarıyla. Yine de ben de naçizane birkaç kelam etmek isterim müsadenizle. Korumaya alma belli kıstaslara göre yapılmakta, yani Vikipedi:Koruma politikasına göre. Bunun dışında tek tük vandal saldırılar sonrası veya "olası" saldırılar nedenli koruma uygulanmamakta. Üstelik artık Rapsar'ın da belirttiği üzere sürüm kontrolü uygulaması mevcut olduğundan bu değişiklikler onaylanmadan görülmüyor, bu sayede vandal saldırılar okurlara gözükmüyor. O nedenle çok daha rahat davranabiliyoruz korumaya almama konusunda. Bununla berabar ana sayfada sergilenen maddelerin yarı korumaya alınması mevcut bir uygulama(ydı). Gerçi artık sürüm kontrolü de olduğundan bunun da uygulaması pratikte kalmamış durumda. Yani aşırı vandal değişiklik olmayan durumlarda mümkün olduğunca korumaya almamaya çalışıyoruz. Tekrar tekrar kusura bakmamanızı diliyorum, saygılar sevgiler--Merube 89msj 18:18, 24 Haziran 2011 (UTC)
merhabe ben sizin rapsa'in söyledigi konulari biliyorum. ama siz bizim millet bilmiyormusunuz? ezeli rakibin madde seckin madde olmus vikipedi acilis sayfasina konulmus. kendini bilmez birilerin girip vandalizm yapacagi asikardir. böylr durumlarda bir madde seckin madde secilipde acalis sayfasina konulacaksa önlejici hamle olarak bu madfdenin edit hakki bir iki haftaligina kisitlanmali. o zaman böyle birseyde bir daha olmaz. bunun yapilmasi niye bu kadar zor anlamis degilim.
hayirli calismalar.
Xberger 21:59, 24 Haziran 2011 (UTC)
Vikipedinin açık yapısı gereği, anonimlerin (yarı-koruma için) veya kayıtlı kullanıcıların (tam-koruma için) değişiklik hakkının "olası" nedenlerden ötürü engellenmesi söz konusu olamayor. Vikipedi ilkeleriyle çeliştiği için. Yoksa haklısınız elbette az sayıda da olsa saldırılar olacaktır, ancak bunlar onaylanmadıkları sürece okurlara görünmeyecektir. Sürüm kontrolü uygulamasından önce yarı-korumaya alınmaktaydı bu tür ana sayfadaki maddeler. Ancak şu anda okurlara yansıması söz konusu olmadığından vandalizmlerin daha rahat davranabiliyoruz. 1 hafta 3-4 gibi nispeten az ve zamana yayılan vandalizmlerde, yararlı katkı sağlayacak anonimlerin katkısını da engellemeye değer mi sorusu nedeniyle korumaya alırken elimizi korkak alıştırmamız gerekiyor. Eğer çok yoğun saldırı olursa, ve artık geri almak kar-zarar dengesini zarara doğru ciddi şekilde kayırırsa o zaman koruma uygulanıyor ancak. Mevcut kurallar gereği yani kısaca :). Bu arada Türk kulüpleri sezonları ile ilgili çalışmanızı fark ettim şimdi. Ellerinize sağlık. Siz ve katılımcı vikipedistler çok büyük işlere imza atıyorsunuz. Sizin şahsınızda tüm katılımcıların tekrar tekrar ellerine sağlık. Sevgilerimle--Merube 89msj 22:16, 24 Haziran 2011 (UTC)

Karabükspor sezonları[değiştir | kaynağı değiştir]

2010-2011 Karabükspor sezonu başlığında çalışmaya başladım. Elimden geldiğince güncelliyorum. İyi çalışmalar... Akil13 10:20, 25 Haziran 2011 (UTC)

Kadroyu siz ayarlar mısınız? Ben de maçları yazayım.İyi çalışmalar... Akil13 11:32, 25 Haziran 2011 (UTC)
Ben Karabükspor'un formalarını yapmaya çalışıyorum ama hep renksiz görünüyor football kit box şablonu içinde. Bu yüzden ev sahibi formasını yapamadım.Akil13 10:50, 26 Haziran 2011 (UTC)
Ben de TFF sitesi açılmıyor. SS çekip linkini verseniz olur mu?

Edit:Tamam sorun düzeldi. Teşekkürler bugün bitirmeye çalışırım. İyi çalışmalar... Akil13 11:38, 26 Haziran 2011 (UTC)

Fatih Şirin ve Jamal Alioui yok listede. (Bilmiyorum eklesek mi Alioui'yi, sözleşmesini feshetmişlerdi bir maç bile yapmadan).İyi çalışmalar... Akil13 12:04, 26 Haziran 2011 (UTC)

Burak Akyıldız[değiştir | kaynağı değiştir]

Tamam, bundan sonra bu tür püf noktalarına, yazım anlaşılmasına dikkat ederim.

tokatspor sezon maddeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

merhaba,

sizin tokatspor maddeleriyle cok iyi calismalar cikardiginiz gördüm. malesef son zamanlar bu yönde hic faaliyet göstermesiniz. ben birkac kullaniciyla artik türkiye'deki tüm spüer lig ve 1. lig ve bazi seckin alt kademe takimlarinin sezon maddesinin gerektigini kararlastirdik. hangi kullanici hangi takimdan sorum su listede yazili. sizi tokatspor'dan sorumlu yazdim. umarim bu görevi kabul edersiniz. 1. ligden daha kullanicisiz takim var. yani isterseniz ordanda bir takimin maddelerini isleye bilirsiz.

selamlar ---Xberger 10:23, 28 Haziran 2011 (UTC)

Tabi ki memnuniyetle. Gördüğüm kadarıyla Elazığspor için henüz bir sorumlu yazılmamış, uygun görürseniz ilgilenmek isterim.---Aoze 14:59, 28 Haziran 2011 (UTC)

sezon maddeleri icin cok iyi bir kaynak[değiştir | kaynağı değiştir]

merhaba, sezon maddelerindeki kadro kisminda bu kaynagi tavsiye edeyim dedim:

http://www.tff.org/Resources/TFF/Documents/002011/Ligler/SuperLig/almanak2011-12/2010-11-Super-Lig-Almanak.pdf

son sayfalarda takim takim tüm görev almis futbolcularin 2010-11 sezonun istatigi mevcut.

iyi calismalar --Xberger 07:35, 29 Haziran 2011 (UTC)

Vaay çok güzel. Bunun daha önceki sezonları da var mı ki? --cobija 08:23, 29 Haziran 2011 (UTC)

Samsunspor futbolcu kategorileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,

gördügüm kadariyla son zamanlar Samsunspor'da oynamis yada hala oynayan yabanci futbolculari sadece Kategori:Samsunspor'da oynamış yabancı futbolcular ekliyorsun ama Kategori:Samsunsporlu futbolcular eklemiyorsun. ben bu baya karisikliga yol acar. cünkü Kategori:Samsunsporlu futbolcular göz atan biri ilk bakista yabanci futbolculari göremiyor. mecbüren Kategori:Samsunspor'da oynamış yabancı futbolcular girmeli. bence yabanci futbolculara hem Kategori:Samsunspor'da oynamış yabancı futbolcular hemde Kategori:Samsunsporlu futbolcular eklenmeli. youln basindayken bunu kararlastiralim bence yoksa sonra icenden cikamayiz.

selamlar ---Xberger 09:38, 29 Haziran 2011 (UTC)

Samsunspor'da oynamış yabancı futbolcular zaten Samsunsporlu futbolcular kategorisinin bir alt kategorisi. Yani Samsunsporlu futbolcular kategorisine girenler üst tarafta yabancı futbolcular ile ilgili kategoriyi de görüyor. Yabancı futbolcular için yalnızca Samsunspor'da oynamış yabancı futbolcular kategorisi eklenmeli. Zira hem Samsunspor'da oynadığı hem de yabancı olduğu söyleniyor. Yani Samsunsporlu futbolcular bilgisi eksik kalmıyor orada. Tüm takımlar için böyle olmalı ki, doğrusu da bu. --cobija 09:42, 29 Haziran 2011 (UTC)

Kategori:TFF 2. Lig kulüplerinin takım kadroları şablonları[değiştir | kaynağı değiştir]

bu kategori niye silinecek listesine kondu? benzer kategoriler ingilzice vikipedidede mevcut. ---Xberger 10:32, 29 Haziran 2011 (UTC)

Gerekçemi burada belirttim. Gereksiz iş yükü...--Rapsar 10:34, 29 Haziran 2011 (UTC)

Kardemir Karabükspor sezonları[değiştir | kaynağı değiştir]

Yapabileceğim başka birşey var mı 2010-11 sezonu ile ilgili. Hayırlı çalışmalar... Akil13 12:21, 29 Haziran 2011 (UTC)

türkiye futbol takimlari sezon maddeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yaptığınız değişikliği çok beğendim. Akhisar Belediyespor ve TKİ Tavşanlı Linyitspor sayfalarına beraber bakabiliriz. Böylece bu iki takım da sahipsiz kalmış olmaz. Bide ayrıca Ankaraspor a da birlikte baksak olur mu? Ankaraspor dün tekrar Bank Asya 1.Lig'e döndü ya zaten başka birkaç kişi sayfayı tekrar düzenledi bende düzenlemeler ve eklemeler yaptım. Ankaraspor' a 2011-2012 sezonu maddesini açabiliriz, kadrosu oluşunca kadrosunu yazabiliriz ve transferleri birlikte yapabiliriz. Ne dersininiz?

Iyi calismalar

---Horozlar 11:06, 30 Haziran 2011 (UTC)


Yardım davetimi kabul ettiğiniz için teşşekür ederim.
Çok doğru zaman buldukça eski sezonlarada el atmak eskimeye yüz tutmuş türk futbolunu tekrar hatırlamamızı sağlar.

---Horozlar 11:25, 30 Haziran 2011 (UTC)

sezon maddeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Bugün baktım listeye. Gerçekten iyi olmuş da Konya'yı da alırsam bana fazla gelir. Ağustos başına doğru maddelere başlayacağım. Ama bir haftaya kadar Balıkesir'in 2010-11 ve 2011-12 maddesini açıyorum. Burada çalışıyorum Balkes 2010-11'e. -- Supermæn mesaj katkılar 10:50, 30 Haziran 2011 (UTC)

Türkiye Millî Futbol Takımı[değiştir | kaynağı değiştir]

merhaba,

bence Türkiye Millî Futbol Takımı#En Fazla Gol Atanlar paragrafi pek doyurucu degil. burada ayni isimli bir liste hazirlasak ve [[Türkiye Millî Futbol Takımı maddesinde Ana Madde diye bu hazirladigmiz listeye bir link atsak daha iyi olmazmi. listeye'de calisma, ve eksik sablonlari atariz. zamanla dolur. bence cok olumlu bir calisma olur. hemen veto'nu atmazsan ben hazirlarim.

iyi calismalar --Xberger 08:49, 1 Temmuz 2011 (UTC)

Merhaba. Şöyle bir liste yapabilirsin eğer istersen. 25 veya daha fazla kez millî formalı giyen oyuncular listelenmiş orada. Veya şurada görebileceğin üzere milli formayı giyen tüm oyuncuların bir listesi var, bundan hazırlayabilirsin (ben bunu tercih ederim). Hazırlayacağın listeye oynadığı maç ve attığı gol sayılarını ekleyeceğinden hem alfabetik, hem maça hem de gole göre sıralama yapılabilir. İyi çalışmalar.--Rapsar 11:35, 1 Temmuz 2011 (UTC)
  • Selamlar. Konuşmanıza göz misafiri oldum... 1923-1999 arasındaki milli futbolcu istatistiklerine ulaşabileceğin şu sayfa işini görebilir. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 11:51, 1 Temmuz 2011 (UTC)

merhaba,

bence hem senin gösterdigin listeleri yapalim, hem gol siralamisi listesini. biri birisine celisti degil nasil olursa. ben zaten tüm milli (a milli) futbolcular icin madde acilmasindan yanayim. sende zaten benim gibi cok eskilerde milli formayi giymis futbolcularin maddelerini aciyorsun. böylelikle kendi futbol tarihimizi iyi kayda gecirmis oluruz.

selamlar ---Xberger 11:41, 1 Temmuz 2011 (UTC)

merhaba,

son soruma cevap vermegi unutun herhalde. yani simdi bir en cok gol atan listesi yapiyrouz, bir en cok mill mac oynanan listesi bide genel olarak alfabeye göre tüm futbolcular. Böyle tammami?

--Xberger 08:40, 2 Temmuz 2011 (UTC)

  • Gerek yok ayrı listeye. Tek bir listede hepsinin halledilmesi daha kullanışlı olacaktır. Bir bakışta kimin milli takımda ne yaptığı anlaşılacaktır. Sadece milli formayı giyenler listesi olsun, içinde kaç kere oynadığı ve kaç gol attığı bilgileri yer alsın. Neden ayrı ayrı maddelere yönlendirelim ki okurları?--Rapsar 08:44, 2 Temmuz 2011 (UTC)
  • Bu konuda Rapsar'a katılıyorum. şu maddeyi esas alabiliriz. En çok gol atanları görmek isteyen okurlar şablonun nimetlerinden faydalanabilir. Ancak 1999'a kadar olan istatistikler için sana yukarıda linkini verdiğim bağlantıdan faydalanırsan işler daha çabuk yürür. Ancak milli takım sayfasında her ikisininden de ilk 10 kişi listelemek sık rastlanan (şu an olduğu gibi) bir uygulamadır. Yani şu anki maddelerde uygulanan, iki farklı madde açma gerekliliğini yaratmıyor ki başka vikilerde de örneğini gördüğümü hatırlamıyorum...--вяí¢αи76ileti 20:27, 4 Temmuz 2011 (UTC)
  • Demediğini biliyorum da, örnek vermek için bahsettim. Bir de bahsettiğim İngilizce viki gibi çok maddesi olmasına karşın en çok milli olanlar ile en fazla gol atanlar gibi ayrı birer sayfa oluşturulmamış olmasıydı. Bana İngilizce vikideki o liste de gereksiz geliyor ya neyse. O maddelerin sadece listeden ibaret olup içerik bakımından zayıf kalma ihtimali de yüksek. Madem bu iki konudan bahsedilecek, iki konunun da aynı sayfada gösterilmesi bu zayıf içerikten en azından bir tane olmasını sağlayacak. Tabiiki listelerde çok yazı yazmayabilir ama neredeyse aynı içerikte iki ayrı liste olacak... Tartışmaya açabilirsin elbet...--вяí¢αи76ileti 22:17, 4 Temmuz 2011 (UTC)

besiktas 2011-12 sezon maddesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar,

Öncelikle beni Besiktas'dan sorumlu kullanici diye kayit etmenize çok sevindim ve bu görevi seve seve kabul ediyorum. Bahsetiş olduğunuz üc noktayı dikkate alacağım.

Selamlar, iyi çalışmalar Kullanıcı:Hakanp

Bence Beşiktaş'ın maddeleri vikitoplum olarak kalmalı. Ama Hakanp, Cansarp ve ben çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. -- Supermæn mesaj katkılar 18:28, 4 Temmuz 2011 (UTC)
liste'de yazilan kullanici zaten tek kullanici degil tabiki. herkes sezon maddesine katki yapabilir. sorumlu kisi, sadece madde'nin sürekli güncellenmesinden sorumlu. güncellemeyi kendisi yapar yada baskalarinin yapmasini saglar orasi önemli degil.
selamlar--Xberger 19:17, 4 Temmuz 2011 (UTC)

standard belirleme[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar,

acikcasi senin burda kendi görüsüne vs. standard belirlemen pek hosuma gitmiyor. Bence senin bazi tavirlarin burda türkce vikipedi'nin gelismesine engel oluyor. Ingilizce vikipedide yapilan seyleri bile burda yaptirmiyorsun. Ben köycesmesinden simdiye dek uzak durdum. ama gördügüm kadariyla benimde orda olup görüs belirtmem gerekiyor. Köy cesmesinde bundan sonra SIKSIK görüsürüz.

iyi calismalar --Xberger 15:32, 4 Temmuz 2011 (UTC)

"Kendi görüşüme göre"? Seçkin madde nedir Vikipedi'de? Örnek alınması gerek maddedir, en üst seviyedir öyle değil mi? Wayne Rooney ve Thierry Henry seçkin maddelerine bakalım o halde. Aaa, milli takım golleri yok! Demek ki neymiş, seçkin maddelerde, buranın en iyi maddelerinde bu bölüm olmuyormuş. Bunları ben "kendi görüşüme göre" mi seçkin yaptım? Hayır, 10-15 kişi görüş belirtti. Demek ki neymiş, bu 10-15 kişiye göre gollerin olmaması gerekiyormuş, eksiklik değilmiş. Ingilizce vikipedide yapilan seyleri bile burda yaptirmiyorsun demişsin. Hani, nerede? Benim görüşümü isteyen sensin. Sen gelip bana mesaj atıyorsun şunu şöyle yapayım mı bunu böyle yapayım mı diye. Sonra diyorsun görüşlerini beğenmiyorum. E soran sensin! Fikirlerimi isteyen sensin. Bundan böyle senden ricam bana mesaj atmaman, görüşümü sormaman. İyi çalışmalar...--Rapsar 07:12, 5 Temmuz 2011 (UTC)

Ayvalıkgücü[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayvalıkgücü'nü yapabilirsen yap demiştin. Ben de şöyle bir şey yaptım: tıkla Güzel olmuş mu? -- Supermæn mesaj katkılar 09:10, 5 Temmuz 2011 (UTC)

:o Sökespor mu, Soma Linyitspor mu? Sökespor Aydın'ın, Soma Linyitspor da Manisa'nın takımı. Bizim memleketten daha dolu var tanınmış takım. Zamanında profesyonel liglerde 5 takımımız vardı: Balıkesirspor, Bandırmaspor, Gönenspor, Ayvalıkgücü, Edremit Bld. -- Supermæn mesaj katkılar 09:17, 5 Temmuz 2011 (UTC)

Deneriz Gönenspor'u da. -- Supermæn mesaj katkılar 09:23, 5 Temmuz 2011 (UTC)

Gönenspor[değiştir | kaynağı değiştir]

Gönenspor'a da şöyle kısa bir şey yaptım: tıkla Kulübün hakkında fazla bir bilgi yok. -- Supermæn mesaj katkılar 09:55, 5 Temmuz 2011 (UTC)

Dediğim gibi kulüp hakkında fazla bir bilgi yok, ama daha geniş kapsamlı bir ararştırma yaparım birazdan. Belki arttırabilirim uzunluğunu. -- Supermæn mesaj katkılar 10:23, 5 Temmuz 2011 (UTC)
Gönenspor'un bir tane Facebook grubunu buldum ve bilgi var mı diye sordum. -- Supermæn mesaj katkılar 10:58, 5 Temmuz 2011 (UTC)

türk takimlari sezon maddeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

merhaba Xberger,

Kullanıcı:Xberger/Türkiye Futbol Kulüplerinin sezon maddeleri listesinden kocaelispor'u üstlenebilirim.

Kolay gelsin

--Hakanp 15:31, 5 Temmuz 2011 (UTC)

Halil Zeybek[değiştir | kaynağı değiştir]

Peki sen başlatınınca neden sonuna kadar getirmedin ki maddeyi? -- Supermæn mesaj katkılar 13:25, 5 Temmuz 2011 (UTC)

:-) -- Supermæn mesaj katkılar 13:31, 5 Temmuz 2011 (UTC)

Gönenspor[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu arada Gönenspor'un logosunu buldum: tıkla -- Supermæn mesaj katkılar 06:32, 6 Temmuz 2011 (UTC)

karabükspor sezonları[değiştir | kaynağı değiştir]

Karabükspor 2008-2009 sezonu maddesini siz açar mısınız ben maçları hallederim. İyi çalışmalar... Akil13 15:05, 6 Temmuz 2011 (UTC)

Ziya Doğan[değiştir | kaynağı değiştir]

Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Hakanp 21:39, 6 Temmuz 2011 (UTC)

sezon maddeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Sen yapabilirsen? Çünkü ben yarın sabah tatile gidiyorum. Bu akşam da Vikitatil şablonunu koyacağım. -- Supermæn mesaj katkılar 08:08, 7 Temmuz 2011 (UTC)

Sağol. Sezon maddelerini de unutmam, merak etme. Bu arada Trabzonspor 2011-2012 formalarını duyurdu. Onları da ekleyelim Trabzonspor ve Trabzonspor 2011-12 sezonu maddelerine. Formalar şöyle: [3] [4] -- Supermæn mesaj katkılar 08:13, 7 Temmuz 2011 (UTC)

2011-12 sezon şablonu[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam Xberger.

Süper Lig takımları 2011-12 sezon maddeleri şablonunun isminin Süper Lig takımları 2011-12 sezonları şeklinde olması daha iyi olmaz mı ? Emyilmesaj 05:05, 10 Temmuz 2011 (UTC)

merhaba emyil,
bence bir öneriniz mantikli. yapabiliriz. Bu arada Su listede tüm süper lig ve 1. lig maddelerinin sezon maddeleri ve sorumlu kullanicilar kayitli. bir takimin sezon maddesini üstlenmek isterseniz bu listeden bos olan yad benimüstelndigim maddelerden birini alabilirsiniz.
iyi calismalar--Xberger 07:40, 10 Temmuz 2011 (UTC)

Başlatmayı ve düzenlemeyi düşündüğüm maddeler için bile vakit bulamıyorum bu aralar o nedenle ne yazıkki vakit ayıramayacağım işe yaparım diyerek girişmek istemiyorum. Ancak düşünce çok güzel bunun için tebrik ederim. Bu arada şablonun ismini de değiştrdim böyle daha güzel oldu. İyi çalışmalar. Emyilmesaj 17:02, 10 Temmuz 2011 (UTC)

Oy[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Şuradaki görüşünüzü oylama şablonlarından biriyle ifade eder misiniz? Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 20:41, 11 Temmuz 2011 (UTC)

Karabükspor sezonları[değiştir | kaynağı değiştir]

Tamam ben açıyorum maddeleri :) İyi çalışmalar... Akil13 20:58, 11 Temmuz 2011 (UTC)

2011 Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonası[değiştir | kaynağı değiştir]

merhaba sabri,

20 Temmuz 2011 tarihinde romanyada 2011 Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonası baslayacak Tikla. Bitcok vikipedide bu turnuvanin hazir maddesi mevcut zaten. . Bu ingilzice maddenin tercümesini yapmak cok cabuk olur. turnuca baslamadan bunu beraber tercüme etsek olurmu? yada böyle tercüme yaparsak maddenin silinme ihtimali olurmu?

selamlar--Xberger 08:04, 12 Temmuz 2011 (UTC)

Merhabalar. Turnuva süresince onu güncellemek ciddi zaman alacak. Bu nedenle turnuva bitiminde maddenin yapılması daha kolay olacaktır...--вяí¢αи76ileti 20:21, 12 Temmuz 2011 (UTC)

türk takimlari sezon maddeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

merhaba,

futbol maddeleri üzerine cok calistigini gördüm. biz birkac kullanici bu listede bu sezondan itibaren tüm süper lig ve 1. ligtakimlarin sezon maddelerini yapmaya karar verdik. malesef bazi takimlarla ilgilenen kisi cikmadi. eger sende bize katilmak istersen bu listeden bir takimi üstlenebilirsin. ben sana her konuda yardimci olurum.

iyi vikiler---Xberger 08:47, 12 Temmuz 2011 (UTC)

Merhabalar.. Aslında bu tür konularla ilgilenmeyi seviyorum ama şu sıralar işlerim yoğunlaşacağı için sorumluluk alma konusunda tereddütlerim var. Yani sonra ben bakamazsam, hani bu maddeyi sen dolduracakdın hiç bir şey yazmamışsın demek durumunda kalabilirsiniz. Ben yine de elimden geldiğince bakmaya çalışırım ama şöyle yapabiliriz belki. Ben bir ya da birkaç madde alırım. Daha sonra zamanım olmazsa başkasına ya da sana bırakırım maddeyi. Benim yüzümden boş kalmamış olurlar. Hcagri 11:50, 13 Temmuz 2011 (UTC)

Türkiye'li[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhaba, baslattigin bazi maddelerde türk yerine Türkiyeli deyimini kullandigini gördüm. bunu lütfen bundan sonra yapmamani rica edecem. vikipedi bagimsiz bit plattformdur ve hertürlü dini ve siyasi görüse propaganda aleti yapilmamali. umarim anlayisla karsilarsin. hayirli calismalar --Xberger 08:23, 15 Temmuz 2011 (UTC)
  • Mimarlık ile ilgili maddeleri açarken propoganda yapmak uyarısı ile karşılaşacağım hiç aklıma gelmemişti. Türk veya Türkiyeli kavramlarına da anlam yükleyerek yazmamıştım. Lütfen nezaket sınırlarını aşmayın ve karşınızdakine suçlayıcı bir üslupla yaklaşmadan o kişiyle önce nazik bir şekilde temasa geçmeyi deneyin. Ayrıca Vikipedi:İyi niyet varsayın ve Vikipedi:Nezaket politikalarına dikkat etmenizi rica ediyorum. Mimar77 20:54, 15 Temmuz 2011 (UTC)

Bravo ve yine tebrikler![değiştir | kaynağı değiştir]

Sevgili Xberger, Vikipedi'ye Futbol ile ilgili yaptığın değerli katkılarından dolayı sana bu Vikipedi nişanını vermekten gurur duyarım :) (Eh artık bana da yabancı liglere, yabancı takımlara ve yabancı futbolcuların maddesini büyük bilgilerle açtığım için ödül verirsin :D) Ozankra ileti 04:32, 17 Temmuz 2011 (UTC)

konu dışı[değiştir | kaynağı değiştir]

Acaba Almanca Vikipedi'nin köy sayfalarında da böyle muhtarını şikâyet edenler var mıdır--вяí¢αи76ileti 07:11, 17 Temmuz 2011 (UTC)

övgü[değiştir | kaynağı değiştir]

Saolun Xberger. Bu benim bir taraftar olarak görevimdir.

Hayırlı Çalışmalar.--Horozlar 17:22, 18 Temmuz 2011 (UTC)

2011 UEFA Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonası[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam,

söz konusu şablonla alakalı olarak hemen başlıyorum çalışmaya.

Hakanp 20:53, 19 Temmuz 2011 (UTC)

Editörlük[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam Xberger,

22 Temmuz'da editörlüğe aday oldum. Görüşlerini buradan bildirirsen sevinirim.

Saygılarımla, Supermæn mesaj katkılar 18:32, 23 Temmuz 2011 (UTC)


Xberger, editörlük adaylığımdaki ilk sıralar yaptigi düzen hatılarını kısa zamanda yapmaya başladı. ifadesini düzeltebilirsen? Çünkü çok anlamsız olmuş. Göz kırpma Saygılarımla, Supermæn mesaj katkılar 18:54, 23 Temmuz 2011 (UTC)

Muhammet Sercan Türkeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Dalgılanlıkla gözüme öyle görünmüş ve kaynakçayı görmemişim. Özür dilerim. Teşekkürler ;) --Mehmet55 08:45, 25 Temmuz 2011 (UTC)

süper lig ve 1. lig takimlarina forma[değiştir | kaynağı değiştir]

Bilgi ise tabiki de yaparım. -- Supermæn mesaj katkılar 12:43, 25 Temmuz 2011 (UTC)

Bu arada Beşiktaş 2011-12'nin forma bölümü tamamen bana ait. Göz kırpma -- Supermæn mesaj katkılar 12:44, 25 Temmuz 2011 (UTC)

Selam Xberger, FB 2011-12'nin forma bölümüne el attım. Kontrol eder misin? Ayrıca böyle her yaptığım için sana mesaj yazmak yerine forma bölümünü yaptığım sezon maddelerini kullanıcı sayfama yazayım. Olur mu? -- Supermæn mesaj katkılar 14:20, 25 Temmuz 2011 (UTC)
B. Asya 1. Lig'deki "En zorlu İstanbul derbisi"= FB - Güngören Bld. Bir de formalari direk sezon maddelerine yerlestir derken, şablona koy mu demek istiyorsun? -- Supermæn mesaj katkılar 14:29, 25 Temmuz 2011 (UTC)

Kayserispor 2011-12 sezonu[değiştir | kaynağı değiştir]

Benim yaptığım maç bölümü bence daha iyi, çünkü senin yaptığında 2011-2012 maçları ile 2011-2012 lig mücadelesi aynı seviyede tutuluyor. Şöyle daha iyi olmaz mı ki: (NOT: Değiştirden bak.!) == 2011-2012 maçları == === Hazırlık maçları === A 1-0 B A 8-1 C === Lig === ==== İlk devre ==== B 9-0 A A 2-1 D ==== İkinci devre ==== A 3-4 B D 0-0 A ==== Ayrıntılı lig durumu ==== ==== Haftaya göre sonuçlar ==== === Türkiye Kupası === ==== Eleme turu === A 2-1 G ==== Gruplar ==== D 1-2 A ==== Çeyrek final === F 2-1 A === UEFA Şampiyonlar Ligi === ==== Gruplar ====

-- Supermæn mesaj · katkılar 12:21, 26 Temmuz 2011 (UTC)

Editör[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam Xberger, Türkçe Vikipedi'de artık editörüm Göz kırpma. Olumlu oyun için teşekkürler. -- Supermæn mesaj · katkılar 20:05, 27 Temmuz 2011 (UTC)

Bu arada editörlük konularında yardım edersen sevinirim. Bir de sezon maddelerinin forma bölümünü yaparım da çoğu takım formalarını duyurmadı. -- Supermæn mesaj · katkılar 05:50, 28 Temmuz 2011 (UTC)

altay altyapisindan yetisen futbolcular[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,

istersen acacagin kategoriyrede Altay SK altyapısından yetişen futbolcular ismini ver. sadece altay demek bence iyi degil. ama taktir tabiki sende.

iyi vikiler-- Xberger 13:59, 28 Temmuz 2011 (UTC)

Altaylı futbolcular diye kategori var. Ona uysun diye SK eklemedim. Taşıdım tüm futbolcuları da zaten. --cobija 14:01, 28 Temmuz 2011 (UTC)

Denizlispor 2011-12 sezonu[değiştir | kaynağı değiştir]

merhaba,

sizin dediğiniz gibi TSYD Ege Ligi madesini açtım. Bunu Denizlispor 2011-12 sezonu maddesinde yer alan ilgili bölümden kopyalayarak yaptım.

iyi çalışmalar.--Horozlar

Mustafa Tuna Kaya[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,

ben bu bilgiyi Bank Asya 1.Lig'in resmi sitesinde olan haberden alarak yazdım. İşte kaynağım :[5]

iyi çalışmalar.--Horozlar 15:21, 01 Ağustos 2011 (UTC)

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Ankaraspor[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,

öncelikle ben mesajlaşmayı severim bunu bir söyleyeyim. Sonrada konuya gireyim.

Ankaraspor için yeni sezon maddesi açacaktım. ama Ankaraspor bu sene (2011-12 sezonunda) Bank Asya 1.Lig'de yer almayacak. Çünkü Ankaraspor TFF'den 1 yıl affını istedi. O yüzden Ankaraspor'a yeni bir sezon maddesini 5 futbolcu için açmayı uygun görmedim.

Akhisar Belediyespor ve TKİ Tavşanlı Linyitspor'un sezon maddelerine gelince. Akhisar Belediyespor'un transferlerini ve kamp programını takip edemediğim için beni Akhisar Belediyespor'un sezon maddesi ile ilgilenen bölümünden silermisin. Ama TKİ Tavşanlı Linyitspor'un yeni sezon maddesini bende güncellemeye başlayacağım. Çünkü TKİ Tavşanlı Linyitspor, Denizlispor'umuzun kardeş takımı. Münkün oldukça da TKİ Tavşanlı Linyitspor'un sezon maddelerine elimden gelen katkıyı ve güncellemeleri yapacağım.

iyi calismalar--Horozlar 16:14, 1 Ağustos 2011 (UTC)

Mohamed Sacko[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,

övgünüz için çok teşekkür ederim. Aslında Mohamed Sacko Denizlispor'a 9 Ağustos tarihinde anlaşma imzalamıştı. Ama ben bir kaza geçirdiğim için (2 kolumda da 5 ağustos cuma gecesi yanlışlıkla camı kırdığım için kesikler oldu) ondan daha kollarım 14 ağustos itibarinden iyileştiğinden vede bilgisayarı daha yeni açabildiğimden dolayı bu haberi bugün itibariyle yani 15 ağustos tarihinde yazabildim.

iyi calismalar--Horozlar 16:25, 15 Ağustos 2011 (UTC)

saolun, çok teşşekür ederim.

Birde milli takım kariyeri paragrafınada gerekli olan bilgileri yazdım, bilgilerinize.

iyi calismalar vede iyi vikiler--Horozlar 16:35, 15 Ağustos 2011 (UTC)

Marek Sapara[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,

Sayın Xberger sizin dediğiniz gibi değişikliği yapmış bulunmaktıyım bilgilerinize.

iyi calismalar, iyi vikiler--Horozlar 17:51, 1 Eylül 2011 (UTC)