Kullanıcı mesaj:MEOGLOBAL: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Bulgu (mesaj | katkılar)
MEOGLOBAL (mesaj | katkılar)
164. satır: 164. satır:


Tartışma sayfasında konu zaten görüşülüyor ve sizden başka bu bilginin kayda değer olduğunu düşünen yok. Oradaki tartışmaya katılabilirsiniz. --[[Kullanıcı mesaj:Eldarion|Eldarion]] 06:42, 12 Kasım 2016 (UTC)
Tartışma sayfasında konu zaten görüşülüyor ve sizden başka bu bilginin kayda değer olduğunu düşünen yok. Oradaki tartışmaya katılabilirsiniz. --[[Kullanıcı mesaj:Eldarion|Eldarion]] 06:42, 12 Kasım 2016 (UTC)

*27 milyar liralık değer cümlesinin diğer konu ile birlikte silinmesinden bahsediyorum. Şu anda da yeni eklediğim bilginin aynı kullanıcı tarafından bitmek tükenmek bilmeyen bir çaba ile silindiğini görüyorum. Bu konuda nasıl bir çözüm bulabiliriz? [[Kullanıcı:MEOGLOBAL|'''MEOGLOBAL''']]<sup>[[Kullanıcı mesaj:MEOGLOBAL|'''Bana mesaj atın''']]</sup> 22:08, 12 Kasım 2016 (UTC)


== YSSK ==
== YSSK ==

Sayfanın 22.08, 12 Kasım 2016 tarihindeki hâli

Demet Özdemir

Sayfadaki kayda değer şablonunu neden kaldırdınız? MEOGLOBALBana mesaj atın 16:36, 23 Haziran 2016 (UTC)

@@MEOGLOBAL Eldarion SAS sonucu olmadan silmişti. Bende mesaj atıp geri getirmesini istedim. KD şablonunu ben kaldırmadım. Geçmişten gözükmüyor mu? Sayfada bekleyen 13 degisiklik vardı hepsini reddermiştim orada silinmisse bilemem.--Kingbjelica (mesaj) 16:48, 23 Haziran 2016 (UTC)

@@MEOGLOBAL "Kayda değer filmlerde, televizyon ve sahne gösterilerinde ve diğer prodüksiyonlarda önemli rol oynamış olanlar." bu politika tanımına uyuyor.Kiralık Aşk ve Kurt Seyit ve Şura gibi önemli yapıtlarda oynamış. Kendisi bağımsız kaynak olan Milliyet gibi bir kurumca biosu yazılmış. Daha ne kadar KD olmasını istiyorsun. ? --Kingbjelica (mesaj) 16:56, 23 Haziran 2016 (UTC)

Ayrıca KD şablonunu ben kaldırmamışım dikkatli bakarsan görürsün. Son derece KD olduğu da ortada. --Kingbjelica (mesaj) 17:02, 23 Haziran 2016 (UTC)

@@MEOGLOBAL Görmüyo musun sayfa geçmişini, ben sadece 8 aydır duran ve birden bire SAS tartışması olmadan silinmesini doğru bulmuyorum, bu sebepten geri getirilmesini rica ettim. Vikiçizer'in sayfasında en sondaki "rica" başlığına bakabilirsin. --Kingbjelica (mesaj) 17:10, 23 Haziran 2016 (UTC)

  • Ben zaten şablonu koydum, silen kişi ile bir alakam yok. Bildiğiniz üzere şablon tartışılması için var. " Daha ne kadar KD olmasını istiyorsun. ?" Bu konuşma tarzınızı anlayamadım ben sadece. KD olduğunu belirttiniz ve konu kapandı. Bu şekilde konuşmanın manası ne? MEOGLOBALBana mesaj atın 17:12, 23 Haziran 2016 (UTC)

@@MEOGLOBAL Yanlış anlamayın selam vermeden mesaj atılmasını farklı yorumluyorum, biraz da gerginim. Sizin de biraz hesap sorar gibi bir tavrınız olduğunu düşündüm. Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim :) Yineliyorum, biraz gerginim kusura bakmayın, bu mesajlaşma ile tanışmış olduk, sağlıcakla. --Kingbjelica (mesaj) 17:18, 23 Haziran 2016 (UTC)

  • Merhaba :) Esğrafirullah ne hesap sorması, sadece bu tarz kişi maddelerinde garip olaylar yaşanabiliyor. Ondan sormak istedim. Kolay gelsin. MEOGLOBALBana mesaj atın 17:26, 23 Haziran 2016 (UTC)

Osman Gazi Köprüsü

Merhaba, hizmet şeridi eğer bildiğimiz emniyet şeridi ise, öyle bir şey yok bu köprüde. Köprüden gelen resimlere bakmak bunu anlamak için yeterli. Eğer hizmet şeridi bakım, muayene ve onarım için kullanılan yan yol ise, bunu o şekilde yazmak gerekir. Aslında ekstra belirtmeye de gerek yoktu çünkü bu büyüklükte olan her köprüde öyle bir bakım yolu var. Ben, 'hizmet şeridi=emniyet şeridi' olarak anlaşılmasın diye kaldırdım o bilgiyi. Timkili (mesaj) 11:08, 30 Haziran 2016 (UTC)

  • Anladım, evet emniyet şeridi yok köprüde. Hangi amaçla kullanılacağını bilmediğimiz bir hizmet şeridi var. Dış bariyerler ile yol arasında. Değişikliğiniz için teşekkürler. MEOGLOBALBana mesaj atın 11:32, 30 Haziran 2016 (UTC)

Maddede bulunan kilometre başı geçiş ücreti ile alakalı cümleyi neden kaldırıyorsunuz? MEOGLOBALBana mesaj atın 09:39, 3 Temmuz 2016 (UTC)

Merhaba, bu şekilde bir ifadeyi kaynak ile birlikte eklemelisiniz.-- Hakan·IST 09:41, 3 Temmuz 2016 (UTC)
Yani kaynaksız etiketi koymak yerine cümleyi mi siliyorsunuz? Üstelik bunu daha önce bir IP de iki aşamalı olarak gerçeklemiş ve bunu siz de onaylamışsınız. MEOGLOBALBana mesaj atın 09:43, 3 Temmuz 2016 (UTC)
Köprünün geçiş ücreti ve uzunluğu ortada, alt tarafta da diğer kilometre başı geçiş ücretleri ile alakalı bilgiler mevcut. Lütfen cümleyi silmeyin. MEOGLOBALBana mesaj atın 09:44, 3 Temmuz 2016 (UTC)
Tekrar merhaba, çıkarılan cümleyi okumadınız sanırım. Dünyada, en, rekor gibi ifadeler mutlaka kaynaklandırmalıdır, aksi durum ansiklopedi ciddiyetine aykırıdır.-- Hakan·IST 09:49, 3 Temmuz 2016 (UTC)
O cümleyi ben yazdım zaten, kaynaksız bilgiyi silmeden etiketlendirme yapabilirsiniz. Bütün köprü maddesinde hiçbir yerde referans aramıyorsunuz da neden 33 liralık kilometre başı ücrette referans arıyorsunuz anlamadım. Diğer bilgiler kaynaklı sunulması gerekmezken bu bilginin mi kaynaklı sunulması gerekli? MEOGLOBALBana mesaj atın 09:51, 3 Temmuz 2016 (UTC)

Bilgi

Gerekli bilgiyi, buradan alabilirsiniz.--Eldarion 19:42, 3 Temmuz 2016 (UTC)

  • Bu haliyle başvurmam gerekir mi? İlgili kısımı okudunuz mu? Çok garip şeyler döndüğünü düşünüyorum. MEOGLOBALBana mesaj atın 19:52, 3 Temmuz 2016 (UTC)
Burada kukla kullanımının yasak olduğu durumlar ile ilgili bilgi bulabilirsiniz. Bu haliyle kişisel yorumlarınız dışında, herhangi bir dayanağınız yok gibi görünüyor. --Eldarion 05:17, 4 Temmuz 2016 (UTC)
Aslında kukla konusunun tamamen dışında bir şikayetti o yüzden size sormuştum. MEOGLOBALBana mesaj atın 15:01, 4 Temmuz 2016 (UTC)

Temel siyasi terim maddelerini oluşturma

Merhabalar. Türkçe Vikipedi'de bulunmayan ve gerekli siyaset konulu temel maddelerin oluşturulması konusunda bir çalışma yapmayı hedeflemekteyim. Konunun işbirliği şeklinde şekillendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Daha yeni olmakla birlikte, bu kapsamda açılacak maddeler için şöyle bir liste mevcut. En temelden özele bu maddeleri ansiklopedimize kazandırmayı hedefliyorum. Yasa tasarısı, bütçe kanunu, kapalı oturum, genel seçim gibi temel kavramlar örnek verilebilir. Sizden bu konuda isteğim akılınıza gelen ve listede olmayan maddeleri de listeye eklemeniz ve eğer vaktiniz varsa bu çalışmaya ortak olmanız. Listeye çeşitli konu altbaşlıklı eklemeler de yapılabilir. Ne dersiniz, konu hakkında katkı sağlayabilir misiniz?

Liste için tıklayın --Ahmet Turhan (mesaj) 20:04, 11 Eylül 2016 (UTC)

Hocam nefes alamıyoruz ki. Yavuz Sultan Selim Köprüsü maddesinde ağaçlandırma kısmını bir editör siliyor, geri ekliyorum senin ideolojini biliyorum diyor. Bu insanlarla ne yapılabilir orayı da trolleyecekler. MEOGLOBALBana mesaj atın 20:07, 11 Eylül 2016 (UTC)


3. Köprü

Ben önceki tartışmalar dahil olmadım. Ona bir şey demediniz buna da diyemezsiniz ithamınız yanlış. Maddede yaptığınız son değişiklik sakıncalı. Eğer sakıncalı olmadığını düşünüyorsanız bir de hizmetliye danışalım. Sizden ricam sayfayı tartışma sonuçlanana kadar eski haline taşımanız. --Kudyaz 23:34, 20 Eylül 2016 (UTC

İtham yok, kullanıcının bu Osmanlı padişahı ile ya da hükümet ile ilgili bir problemi var. İçerik eklerken bana ideolojine göre bilgiler ekliyorsun falan da diyordu. Kullanıcının geçmişte ilgili padişah ile ilgili bitmek bilmeyen uğraşlarından dolayı sayfa kullanıcının eklediği son içerik olmadan dursun. Ortada bir problem yoksa zaten geri eklenir. Vikiçizer galiba hizmetli tartışma sayfasında o da konuyu biliyor. MEOGLOBALBana mesaj atın 23:43, 20 Eylül 2016 (UTC)

Query

Dear Mr MEOGLOBAL,

Could you kindly check to see if this text is written in the proper Turkish language? (ie. Modern Standard Turkish):

"Çünkü Allah dünyayı öyle sevdi ki, biricik oloğımış olan Oğlu'nu verdi; öyle ki, O'na ıman eden herkes mahvolmasın, ama sonsuz hayatı olsun."

Your help would be appreciated, Thank you. --DaveZ123 (mesaj) 01:26, 21 Eylül 2016 (UTC)

My second question is, which modern Turkish bible translation is the best (in your opinion):

Lütuf Yayınları

Çünkü Allah dünyayı öyle sevdi ki, biricik oloğımış olan Oğlu'nu verdi; öyle ki, O'na ıman eden herkes mahvolmasın, ama sonsuz hayatı olsun.

Modern Translation (1989)

Çünkü Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki, biricik Oğlunu verdi. Öyle ki, O'na iman edenlerin hiçbiri mahvolmasın, ama hepsi sonsuz yaşama kavuşsun.

Halk Dilinde İncil (2012)

Allah dünyayı öyle çok sevdi ki, biricik semavî Oğlu'nu feda etti. Öyle ki, O'na iman eden helâk olmasın, ebedî hayata kavuşsun.

Thomas Cosmades translation (2010)

Çünkü Tanrı dünyayı o denli sevdi ki, biricik Oğlu’nu verdi. Öyle ki, her kim O’na iman ederse mahvolmasın, sonsuz yaşama kavuşsun.

--DaveZ123 (mesaj) 01:49, 21 Eylül 2016 (UTC)

@DaveZ123 no, it is definetly not. third one Halk Dilinde İncil (2012) is best on these. MEOGLOBALBana mesaj atın 04:37, 21 Eylül 2016 (UTC)
Thanks so much for your feedback! --DaveZ123 (mesaj) 21:47, 21 Eylül 2016 (UTC)
welcome. MEOGLOBALBana mesaj atın 16:17, 22 Eylül 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği davet


VikiProje Sovyetler Birliği Daveti
İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili tarih, politika, bilim, coğrafya, ekonomi, askeriye, hukuk, eğitim, felsefe, kişi, toplum vb. gibi konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesine davetlisiniz.

Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin, iş bölümü ve hedefler kısmına yapmayı düşündüğü katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edin. Bununla birlikte bu ayın iş birliği projesine katılarak projenin gelişmesine katkıda bulunun. İşbirliği projesinde pek çok ödül sizi beklemekte.

Ayrıca çalışılan maddeleri ve düzenlenmesi gereken maddeleri inceleyebilir veya anket ve oylamalara katılarak görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

Bugün tamamladığım projeye sıcağı sıcağına davetlisiniz :) Katkılarınızı bekliyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 00:58, 8 Ekim 2016 (UTC)


Yavuz Sultan Selim Köprüsü

Fotoğrafların telif hakkı yok mesaj atmadan neden kaldırıyorsun? MEOGLOBALBana mesaj atın 21:23, 13 Ekim 2016 (UTC)

Merhaba. Her değişiklik için mesajlaşmaya gerek yok. İnternet'te rastgele bulduğunuz fotoğrafları Commons'a yüklemişsiniz, bunların telif hakları saklı olduğundan silinmesi gerekmektedir. Hem site hem de yükleyen kişi için hukuki olarak problem yaratır. Vikipedi:Telif hakları sayfasını incelebilirsiniz ayrıca.--RapsarEfendim? 21:48, 13 Ekim 2016 (UTC)
Her değişiklik için değil ilginç hareketin için mesaj attım fotoğrafları da internetten rastgele bulmadım. Kafandan hikaye yazıp değişiklik yapma. MEOGLOBALBana mesaj atın 08:40, 14 Ekim 2016 (UTC)

Adam ol

Adam ol lan insan ol önce !!! --Rapzar (mesaj) 10:55, 16 Ekim 2016 (UTC)

Bir yıldız da sizin için!

Özgün Yıldız
Bir Yıldız da Sizin İçin Mysterious Cities of Gold (mesaj) 14:00, 21 Ekim 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği Kasım ayı işbirliği daveti




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Sovyetler Birliği'nin madalya ve nişanları maddelerinin oluşturulmasıdır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 02:11, 1 Kasım 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği'nde 1 ay geride kaldı







VikiProje Sovyetler Birliği'nde 1 ay geride kaldı
7 Ekim 2016 tarihinde oluşturulan VikiProje Sovyetler Birliği'nde 1 ay geride kaldı. Bu zaman zarfı içerisinde ilgili katılımcıların katkılarıyla proje geliştirildi ve halen geliştirilmeye devam ediyor.

Projenin bir aylık maratonunda;

Projeye katkı sunmak için öncelikle katılımcılar listesine isminizi ekleyin. Proje kullanıcı şablonu olan {{Kullanıcı VP Sovyetler Birliği}} şablonunu profilinize de ekleyebilirsiniz. Katkı sunmak istediğiniz alanları iş bölümü ve hedefler kısmına ekleyerek diğer kullanıcılarla ortak hedeflere yönelin ve üzerinde çalıştığınız maddeleri çalışılan maddeler kısmına ekleyin. Ayrıca düzenlenmesi gereken maddeler kısmına da göz atmak isteyebilirsiniz.

Proje katkılarınızla büyümeye devam edecek. Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 19:54, 7 Kasım 2016 (UTC)

Bilgi

Tartışma sayfasında konu zaten görüşülüyor ve sizden başka bu bilginin kayda değer olduğunu düşünen yok. Oradaki tartışmaya katılabilirsiniz. --Eldarion 06:42, 12 Kasım 2016 (UTC)

  • 27 milyar liralık değer cümlesinin diğer konu ile birlikte silinmesinden bahsediyorum. Şu anda da yeni eklediğim bilginin aynı kullanıcı tarafından bitmek tükenmek bilmeyen bir çaba ile silindiğini görüyorum. Bu konuda nasıl bir çözüm bulabiliriz? MEOGLOBALBana mesaj atın 22:08, 12 Kasım 2016 (UTC)

YSSK

3, 5, 15 ne olursa olsun, bireysel inceleme yapılmalı, toplu bir kıyım, hele hele ön kıyım olmamalı. Zaten gördüğüm kadarı ile siz bir kullanıcıdan (SeyitA?) şikayetçisiniz.

Önce şunu belirteyim. Bir Vikipedist olarak, yazdıklarım ile imzam arasına, benden başka birisi tarafından yeni sözler eklenmesine karşı çıkarım, ama bunun dışında uygun gerekçelerle, uygun yerlerde silme gibi değişiklikler yapılabilir (sonuçta yaptığım katkılarda çeşitli lisanslarla haklarımın bir kısmını devrediyorum). Hemfikir değilsem o silmeyi geri alırım. Karşı taraf ısrar ederse, ben de ısrar etmelik durum görürsem o zaman üçüncü kişilere geçilir.

Birinci katkıda, gerekçe normal bir madde tartışma sayfası katkı silme gerekçesi (VP:VND, ne forum ne de demokrasi). Sizin katkınızın bahsedilen gerekçeye uygun olmadığını ya da bir kötü niyet olduğunu düşünüyorsanız, yazarla yazışın. İkinci katkı bence yerinde değil ama sorun da değil. Mesela siz de orada o kullanıcıyı ping listesine eklememişsiniz. Bu ne kadar sorunsa, o silme de o kadar sorundur belki. Üçüncü katkıda tutumun size karşı olmadığı gözükmüş. Oradaki kullanıcı yanlış bir tutuma girdiğini ve sonra yanlış bir tepkiye maruz kaldığını düşünmüş. Orada bir sataşma da var, hem de tartışmaya zannedersem dahil olmamış birine (E4024). Yanlışı yapan bence Maurice Flesier olmuş. Niyet okuma sevdalıları arka planda sockpuppet/meatpuppet iddiaları görebilir.

Gerçekten ne gerek var bunlara, anlamıyorum. Türkçe Vikipedi'ye eklenesi ilkelerden biri de WP:COI. Oda hararetlenmişse bir müddet dışarı çıkmanın faydası olur, bu da kişinin kendi isteği ile olsun. Kaynaklı/kaynaklandırılabilir bilgiler ortaya konsun (başka bir ilke geldi aklıma WP:TRIVIA); sayfa çok büyürse alt sayfalar açılır. Bir katkı da VP ilkelerine aykırı ise silinebilir. Yukarıda dediğime benzer şekilde, kaynakla bilgi arasına yeni cümleler eklerken kaynağın onu da desteklediğine dikkat edilmeli. Kolay gelsin. --Deniz (mesaj) 15:51, 12 Kasım 2016 (UTC)

Şimdi baktım da, SeyitA bir devriye (hizmetli+ değil) ve bu maddedeki tutumu yüzünden engelleme almış, 5 yıllık kullanıcılığındaki ilk engellemesini 3. köprü maddesi için almış. Belki birkaç kullanıcı daha sırf bu maddedeki tutumları yüzünden engellenmiştir. Haklılığını bilmem ama birşeyler yapıldığı bir gerçek. --Deniz (mesaj) 16:06, 12 Kasım 2016 (UTC)