Kullanıcı mesaj:Eğitmen: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Dr. Coal (mesaj | katkılar)
Tatanka Iyotanka (mesaj | katkılar)
Yeni başlık: Rica
256. satır: 256. satır:
Uyarıyı geri aldım.Diğer konu ile ilgili görüşünüzü belirtmediniz.(Hoş Geld..msj.hk.)İyi çalışmalar...--[[Kullanıcı:Eğitmen Mahmut|Eğitmen Mahmut]]([[Kullanıcı mesaj:Eğitmen Mahmut|mesaj]]) 12:41, 18 Temmuz 2012 (UTC)
Uyarıyı geri aldım.Diğer konu ile ilgili görüşünüzü belirtmediniz.(Hoş Geld..msj.hk.)İyi çalışmalar...--[[Kullanıcı:Eğitmen Mahmut|Eğitmen Mahmut]]([[Kullanıcı mesaj:Eğitmen Mahmut|mesaj]]) 12:41, 18 Temmuz 2012 (UTC)
*Teşekkür ederim. Diğer konuyu unutmuşum, afedersiniz. "Otomatik olarak kullanıcı hesabı açma"nın ne demek olduğunu ben de bilmiyorum açıkçası. Yine de botlar dışında değişiklik yapan kayıtlı kullanıcıların mesaj sayfalarında bulunmuyorsa birer hoşgeldin gönderebilirsiniz isterseniz... İyi çalışmalar. [[Kullanıcı:Utku Tanrivere|Utku Tanrıvere]]<sup>[[Kullanıcı mesaj:Utku Tanrivere|mesaj]]</sup> 12:46, 18 Temmuz 2012 (UTC)
*Teşekkür ederim. Diğer konuyu unutmuşum, afedersiniz. "Otomatik olarak kullanıcı hesabı açma"nın ne demek olduğunu ben de bilmiyorum açıkçası. Yine de botlar dışında değişiklik yapan kayıtlı kullanıcıların mesaj sayfalarında bulunmuyorsa birer hoşgeldin gönderebilirsiniz isterseniz... İyi çalışmalar. [[Kullanıcı:Utku Tanrivere|Utku Tanrıvere]]<sup>[[Kullanıcı mesaj:Utku Tanrivere|mesaj]]</sup> 12:46, 18 Temmuz 2012 (UTC)

== Rica ==

Selamlar. Rica ederim. Faydalı çalışmalar yapıyorsunuz. Destek olmak hepimizin görevi. İyi akşamlar.--[[Kullanıcı:Tatanka Iyotanka|Tatanka Iyotanka]] ([[Kullanıcı mesaj:Tatanka Iyotanka|mesaj]]) 18:46, 18 Temmuz 2012 (UTC)

Sayfanın 18.46, 18 Temmuz 2012 tarihindeki hâli

ARŞİV : Şubat 2012 - Haziran 2012‎

Hoş Geldin!

Hoş Geldin Eğitmen!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları basittir. Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portali
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (saldırı yasaktır) ve Sorun çözümü

Yazım

İki sözcüğün farklı anlamlara gelip gelmediğini bilmiyorum. Sözlükte sadece "itibarıyla" sözcüğü var ve internetteki Türkçe ile ilgili sitelerde hep, itibariyle'nin yanlış, doğru yazılışın itibarıyla olduğu yazar. --Sadrettinmesaj 21:06, 2 Temmuz 2012 (UTC)

  • " Ahmet bey işyerindeki itibarıyla herkesçe bilinir " cümlesi ile
  • " 2011 yılı sonu itibariyle kârımız çok yüksektir " cümlesinde kullanılan her iki kelime de doğru ve birbirlerinden farklı kelimeler değil mi? İyi geceler..--Eğitmen Mahmut (mesaj) 22:24, 2 Temmuz 2012 (UTC)

Hocam inanın bilmiyorum. Bilgi verin, yönlendirin, okuyacak kaynak gösterin, doğrusu ne ise tüm Vikipedi sayfalarında uygulayalım. İnternette böyle ayrıntı bilgiler hemen bulunmuyor, evdeki yazım kılavuzunda da bir şey yazmıyor. Bilemiyorum. --Sadrettinmesaj 08:56, 3 Temmuz 2012 (UTC)

Tekrar merhaba Sadrettin Bey.İfade önemli olduğu için üzerinde duruyorum,kusura bakmayın. Sizinde önem verdiğinizi hissettim. Sağolun. Haklısınız çoğu sözlük bu ifadeye yer vermemiş. Acizâne bugüne kadar kullandığım ve doğru olduğuna inandığım için kesin doğruda karar kılmamız lâzım. Gerek yukarıda kullandığım iki cümlenin anlam tahlilinden ve gerekse aşağıda bağlantı verdiğim sitedeki dil klavuzunu (ama dış bağlantı bu yolla kuramadım) inceleyerek; google'dan " MoonStar Sözlük: Türkçe Dil Kılavuzu " yazıp bu sözlükteki " Türkçe Eşanlamlılar " bölümünden her iki kelimeyide sorgulayarak bir sonuca ulaşabileceğimizi umuyorum. Selamlar...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 21:40, 3 Temmuz 2012 (UTC)

Sözlük:Türkçe Dil Kılavuzu|Şuradaki

  • Araya gireyim isterseniz. İtibari ile ifadesi, araya y kaynaştırma harfinin girmesiyle itibariyle olur. İtibarı ile ifadesinde de yine aynı şekilde y kaynaştırma harfiyle itibarıyle olur. İlk örnekte i, ikincisinde ı olduğundan ile bağlacının sonundaki e de ünlü harfin ince/kalın olmasına göre e/a olur.--RapsarEfendim? 21:24, 3 Temmuz 2012 (UTC)
Mrh.Rapsar. " itibariyle " kelimesi " saymaca " anlamında, itibarıyla kelimesi ise " değerli olma , hürmet, saygı, saygınlık, yüceltme..." anlamına gelmiyor mu?

" Ahmet Bey işyerindeki itibarıyla herkesçe bilinir " cümlesindeki " itibarıyla" ifadesi ile " 2011 yılı sonu itibariyle kârımız çok yüksek oldu " cümlesindeki " itibariyle" ifadesi birbirlerinden anlamca farklıdırlar. Belki Dil kılavuzlarının hepsinde yok ama google'dan " MoonStar Sözlük: Türkçe Dil Kılavuzu " na bakabilirsiniz.İyi çalışmalar...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 21:40, 3 Temmuz 2012 (UTC)

Evet, farklı. Ancak anlamlarıyla yazımları arasında bir ilişki yok ki? Maddede itibariyle kullanılması lazım.--RapsarEfendim? 21:42, 3 Temmuz 2012 (UTC)
Teşekkür ederim.İşte sorun da buydu. Ben maddede " ....2012 yılı itibariyle 382.000 şehir merkezi nüfusu.." şeklinde yazmıştım. Başka bir kullanıcı " itibarıyla " yapmış. Tekrar düzeltmek istedim tartışma başladı. Şimdi sizden rica etsem hem sizin katkınız olmuş olur, lütfen gerekli düzeltmeyi yapar mısınız? Tşk.İyi çalışmalar...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 21:52, 3 Temmuz 2012 (UTC)
Tamamdır, o halde. Bunlara dikkat ediyorum. Yazım kuralları çok önemli. Ben fırsat bulursam birkaç kaynağa bakacağım yine. O zaman yine mesaj yazarım size. İyi çalışmalar.--Sadrettinmesaj 19:27, 7 Temmuz 2012 (UTC)

İtibarıyla

Hocam, üşenmedim, aradım, buldum. Yapmışım, itiraf ediyorum. Siz uygun gördüğünüz gibi değiştirin lütfen. İyi geceler. --E4024 (mesaj) 22:45, 2 Temmuz 2012 (UTC)

Erzurum (anlam ayrımı) syf.hk.

Merhaba. Sayfayı silmeden önce de geçmişi incelemiş ve son eklenen bağlantıların Erzurum adını doğrudan kullanmadıklarını gördüğümden bu yönde bir karar vermiştim. Adana örneğinde ise, anlam ayrımı sayfasında kebap maddesine bağlantı verilmesi olağan bir durumdur. İyi vikiler. --Superyetkinileti 14:48, 4 Temmuz 2012 (UTC)

Mahallenin kayda değer olduğunu düşünüyorsanız anlam ayrımı sayfasını yeniden oluşturabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 15:05, 4 Temmuz 2012 (UTC)

Tamam. Bilginiz dahilinde sayfayı yeniden oluşturuyorum. Tekrar teşekkür ederim.--Eğitmen Mahmut (mesaj) 15:11, 4 Temmuz 2012 (UTC)

Cağ kebabı

Hocam,

Birkaç kere Erzurum'a geldim. Bir keresinde taksi șoförünün tavsiyesine kanıp (ama sonradan teyid ettim, en bilinen yer orası imiş) çarșıda büyük bir ișletmede özensiz sunulan -ve her seferinde soğuk gelen- cağ kebabını üzülerek (önemli bu yöresel tatlar) yedim. Büyük hayal kırıklığı yașadım. Oysa Ankara'da, küçücük bir mekanda, Erzurum'dan getirdiği kuzu etiyle harika cağ sunan Erzurumlu dostlar vardı. Ne yapalım, kolay para kazanma hırsının gözü kör olsun. Baki selam ve saygılarımla. --E4024 (mesaj) 21:09, 5 Temmuz 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için!

Özel Yıldız
Zahmet ne kelime efendim. Çok teşekkür ederim bu nazik jestiniz için, çok memnun oldum. Lütfen bu minik yıldızı kabul buyrun. İyi geceler :) Tatanka Iyotanka (mesaj) 22:15, 6 Temmuz 2012 (UTC)

Siyaset VikiProjesi'ne Davet Edildiniz!

Siyaset VikiProjesi Sizi Çağırıyor!

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler.
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--~~~~

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz!

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, VikiProje Siyaset
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Fenerli1978Buyrun beniiiim? 03:47, 20 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

~--~ Cano58ileti 08:00, 7 Temmuz 2012

Proje

Sn.Cano58, nazik davetiniz için çok teşekkür ederim. Elimden geldiğince projeye yardımcı olmaya, katkı sağlamaya çalışırım...Kolay gelsin, iyi günler, ...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 10:56, 8 Temmuz 2012 (UTC)

Sayfa taşınması ve madde resimleri hk.

Merhaba Sn.Reality. Çok yoğun olduğunuzu biliyorum. Sizden bir ricam var. Birkaç gün önce oluşturduğum Şuradaki maddeyi ve içeriğini Şuraya taşıyabilir misin? Madde başlığında farkında olmadan harf hatası yapmışım. Eğer taşımadan da halolabiliyorsa lütfen düzeltir misin? Ayrıca yoğun olarak çalıştığım Aziziye, Erzurum , Cirit , Dadaş , Erzurum , Erzurum Barı , Oltu Taşı Tespih maddeleri için sayfalarda ya hiç resim yok ya da olanlar da yetersiz. Bu maddeler için " Erzurum " kategorisine netten resim bulabilir misin? Şimdiden çok teşekkür ederim. Selamlar, iyi çalışmalar...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 11:47, 8 Temmuz 2012 (UTC)


Oltu taşı

Elbette taşıyabilirim, siz de yapabilirsiniz de öncesinde ufak bir soru sormak isterim. Oltu Taşı Tesbih ile Oltu taşı aynı şeyler değil mi? Eğer öyle ise Oltu taşı maddesine taşımak daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?--Reality 11:49, 8 Temmuz 2012 (UTC)
Önce bende aynı (varolan) madde üzerinde çalışmayı düşündüm. Daha sonra "Oltu taşı" maddesinde taşın madeni ve genel özellikleri ele alınmış olduğunu gördüm. "Oltu Taşı Tesbih" Anadoluda başlı başına bir sembol. İnsanların genelde üç ifadeyi birlikte kullandığını, özellikle Tespih vurgusunun yapıldığını uzun yıllardan beri gözlemlemekteyim. O yüzden "...Tespih maddesini bu şekilde yeniden açmayı uygun buldum. İçeriği inclediyseniz sizde görmüşsünüzdür. Ama yine de siz bilirsiniz. İlginize teşekkür ederim, iyi çalışmalar...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 12:00, 8 Temmuz 2012 (UTC)
Tesbih ifadesi ile beraber kullanılması oltu taşından tesbih yapılmasında kaynaklanır. İsterseniz bunu da Oltu taşı maddesinde kullanabilirsiniz. Birleştirmede şu aşamada fayda olduğunu düşünüyorum bundan sonraki kıymetli ve değerli çalışmalarınızı Oltu taşı maddesinde yürütmeniz daha faydalı olacaktır. İyi günler :)--Reality 12:01, 8 Temmuz 2012 (UTC)
Çalışmalarınıza maddenin geçmişinden ulaşabilirsiniz.--Reality 12:11, 8 Temmuz 2012 (UTC)

Tartışma

Uygun olduğunuz bir vakit, buraya bakınız. ~--~ Cano58ileti 08:41, 11 Temmuz 2012 (UTC)


  • Dünyada yaşanmış/ilgi görmüş/uygulanmış ve yaşanmakta/ilgi görmekte/uygulanmakta olan ideolojiler/siyasi görüşler-fikirler ilk etapta tanımları / içerikleri / kapsamları /hedefleri itibariyle guruplara ayrılmalı. Daha sonra alt bölümler / dallar geliştirilmeli. Bunlar yapılırken de siyasi partiler / oluşumlar ülkeler / devletler bazında ele alınmalı. Ülke ülke / devlet devlet siyasi partilerin / gurupların dönem dönem liderleri, halktan gördüğü ilgi / alâka / destek (oy desteği- %si -oranı, vs.,) belirtilmeli. İstatistiki değerler ve grafik yöntemleri kullanılmalı. Trendler irdelenmeli. Mevcut maddelere bağlantı linkleri oluşturulmalı...diye düşünüyorum. VikiProje Siyasetin başarıya ulaşması dileğiyle iyi çalışmalar dilerim...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 10:48, 11 Temmuz 2012 (UTC)

Öneri

Tarihte bugün bölümün bom boş. Portal:Tarih/Tarihte Bugün yerine bunu kullan; Şablon:Tarihte bugün/13_Mayıs :) (Değiştire bas, yazanı kopyala yapıştır)~--~ Cano58ileti 08:41, 11 Temmuz 2012 (UTC)

İki gün öncesine kadar aktifti. Uyarın için teşekkürler. Düzelttim, sorun yok. İyi günler. ..--Eğitmen Mahmut (mesaj) 08:17, 12 Temmuz 2012 (UTC)

Oylama sizi bekliyor

VikiProje Siyaset Oylama
İyi günler...
Siyaset Projesi'nde önemli bir oylama vardır. Oylarınızı belirlemek için TIKLAYIN .Cano58 (mesaj) 11:30, 12 Temmuz 2012 (UTC)

Şiir telif hk.

Sn.Genovese, şu madde ile ilgili çalışmamı tamamlamak üzereyim. Madde içeriğindeki " Erzurum Erkek Barı " oynanacağı zaman oyun öncesi " Bar Şiiri " okunur. Bu şiir anonimdir. Yörede ezbere okuyanlar dahi var. Kısmen ben de biliyorum. Maddeye eklemek istediğim bu şiirin yazarı Sadi Akatay (1904-1944) 1939 yılında şiiri yazmış. Yazılı kaynak elimde yok. [1]şurada [2] şurada ve [3] şurada da bahsettiğim şiire yer verilmiş. Kaynak göstermeden şiiri maddeye ekleyebilir miyim? Bilgilendirirseniz sevinirim.İyi çalışmalar...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 19:52, 12 Temmuz 2012 (UTC)


Merhaba Mahmut,

Genel olarak bir kural niteliğinde şunu söyleyebilirim: Kaynak göstermeden hiçbir şeyi alamayız. Kendi üretmediğimiz hiçbir şeyi alamayız aslına bakarsan. Kendi üretmediklerimiz konusunda da sadece özgür lisanslı olanları (ve çok kısıtlı bazı istisnaları) alabiliyoruz. Dosyalarda biraz daha gevşeğiz ama metin söz konusu olduğunda iyice daralıyor kapsam.

Sadi Akatay 1944 yılında öldüyse, bu şiir (eser sahibinin ölüm tarihinden itibaren 70 yıl kuralı nedeniyle) 2014'te kamu malı hale gelecek demektir. Çok kısa bir şey olsaydı, maddenin bilgilendirici niteliğinden dolayı bir adil kullanım iddiasında bulunabilirdik; ancak bunun için fazlasıyla uzun bir şiir bu. İki yıl bekleyeceğiz, başka çare görünmüyor.

Vito Genovese 23:52, 12 Temmuz 2012 (UTC)

Tamam.Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.İyi çalışmalar...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 06:30, 13 Temmuz 2012 (UTC)

Şablon kullanımı

Merhaba Sn.Genovese. Editörlük başvurularında şablon kullanılıp kullanılmadığını öğrenebilirmiyim. Editörlük başvurumla ilgili görüş bildiren kullanıcıların eklediği " Destek " şablonları kaldırılmıştı. Beraberinde " Karşı " şablonu da kaldırılmıştı. Tekrar sadece "Karşı" oy şablonu eklenmiş. Hem bu konuyu bildirip bilgi edinmek için ve hem de başvurularla ilgili oylama-sonuçlandırma anlamında herhangi bir sürenin söz konusu olup olmadığını öğrenmek için sizi rahatsız ediyorum. Başvurum ne zaman sonuçlanacak? Bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 14:29, 13 Temmuz 2012 (UTC)


Merhaba Mahmut,

Bu şablonlar, "oy şablonları" olarak geçiyor ve adından da anlaşılacağı üzere oylamalarda kullanılıyor. Editörlük başvurusu bir oylama olmadığı ve orada yaptığımız bir adayın göreve neden uygun olamayabileceğine dikkat çekerek işlemi yapacak hizmetlinin sağlıklı bir karar alabilmesini sağlamak olduğu için, oy şablonlarının kullanılması da bir anlam ifade etmiyor ve hatta yanlış anlamalara yol açabileceği (hatta açtığı) için sakıncalı.

Başvuruların süresi konusunda ise net bir ölçüt yok. Topluluktan farklı görüşler gelmesine yetecek kadar açık tutmaya çalışıyoruz genel olarak. En fazla 1-2 güne sonuçlanacağını sanıyorum.

Sevgiler

Vito Genovese 23:33, 13 Temmuz 2012 (UTC)

Teşekkür ederim.İyi geceler..--Eğitmen Mahmut (mesaj) 23:45, 13 Temmuz 2012 (UTC)

Portal:Siyaset

Salam Alperen vikipedist. Siyaset Portalı'nı biraz karıştı. bu işten anlarmısın? ~--~ Cano58ileti 08:00, 14 Temmuz 2012

  • Merhaba. Size Reality ile görüşmenizi öneririm. Baktım benim yapabileceğim iş değil. Kolay gelsin, iyi günler...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 11:44, 14 Temmuz 2012 (UTC)

Korgan

Hocam, Korgan maddesinde düzenleme yapmışsınız, elinize sağlık ama başka bir siteden kopyala-yapıştır içerik olduğu için çoğunu maddeden çıkardım. Tavsiyem, eğer bir maddede uzun bir metinde hiç bağlantı yok ise, bundan şüphe etmek gerek. Çünkü kopyala-yapıştır içerik ekleyenler sadece kopyalayıp yapıştırırlar, kelimelere bağlantı eklemezler genelde. İyi çalışmalar, kolay gelsin.--Sadrettinmesaj 20:35, 14 Temmuz 2012 (UTC)

Merhaba Sadrettin bey. Benim çalışma anımda siz düzenleme yapmışsınız.Yani eş zamanlı çalışmışız. Düzenleme yapayım dedim baktım baştan aşağı durum felâket." Düzenle" ve "Tashih" şablonları ekledim. Tekrar bakabilirsiniz. İleride bu madde için yoğun bir çalışma planlıyorum. Çünkü ekmeğini yedim, suyunu içtim buranın. Bildiğim, yaşadığım bir yer. Selamlar, iyi akşamlar, iyi çalışmalar...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 20:40, 14 Temmuz 2012 (UTC)

Ilıca → Aziziye

Merhaba Sn.Kibele. Aziziye'ye bağlı bütün köy sayfalarının taşınması için " Sayfa Taşıma Talepleri " sayfasında taşıma gerekçelerinin izah edilmesi bakımından hepsinin tek tek yazılıp karara bağlanması mı gerekiyor? Yoksa bunlar doğrudan açılacak sayfalara taşınabilir mi? İyi çalişmalar...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 19:39, 15 Temmuz 2012 (UTC)

VP:STT

Merhaba Sn.Reality. VP:STT ile ilgili olarak önceden ismi Ilıca olan ilçenin isim değişikliği nedeni ile bağlı köyleri yeni isim altında taşıyorum. Şuana kadar epeyce taşıma işlemi yaptım. Birisinde sorun çıktı. " Alaybeyi, Ilıca" maddesi "Alaybeyi, Aziziye" sayfasına taşınacak. İlgilenebilirseniz sevinirim. İyi çalışmalar...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 20:23, 15 Temmuz 2012 (UTC)

Sanırım yapılmış.--Reality 20:24, 15 Temmuz 2012 (UTC)
Tamamdır hallettim kullanıcı ve mesaj sayfalarını da. Kolay gelsin.--Reality 11:48, 16 Temmuz 2012 (UTC)
bir zamanlar taş taş üstüne koyuyorduk, çayımızı da güzelce içiyorduk. şimdi taşlar devrile devrile gidiliyor da üzüntü ona. teşekkürler ama ince bellisi yok mu bunun? :) --kibele 17:11, 16 Temmuz 2012 (UTC)
İlk defa duyuyorum köpüklü çayı :) Şöyle bir cağ kebabı ikram etseydiniz bol köpüklü susurluk ayranının yanında hayır diyemezdim :) Teşekkürler ince düşünceniz için, iyi akşamlar.--RapsarEfendim? 17:18, 16 Temmuz 2012 (UTC)

:)

sen saan pişir sen saan ye
böyle daha iyi sanırım.. :) kibele 17:25, 16 Temmuz 2012 (UTC)
Eyvallah! Teşekkür ederim.

Sayfa eski haline geri döndü. Şimdilik sorun yok sanırım. İyi akşamlar. --Sadrettinmesaj 18:55, 16 Temmuz 2012 (UTC)

İnceleme

Merhaba,sayfayı tekrar inceledikte sonra Rapsar kullanıcısının sürümüne geri döndürüldü,hatırlattığınız için teşekkürler. Rdvnygt 22:32, 16 Temmuz 2012 (UTC)

Kullanıcı adı

Merhaba Sn.Khutuck. Şu maddeye katkı yapan Şu kullanıcı adı reklam içermiyor mu? İyi geceler...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 22:52, 16 Temmuz 2012 (UTC)

  Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaşım,

Ramazan Bayramını kutlarım.

İyi vikilemeler, sevgiler... ~--~ Cano58ileti 08:41, 13 Mayıs 2012 (UTC)

Ramazan'da Vikipedi'de olamayacağım. Şimdiden bayramını kutlarım!

Teşekkür

  • Ben teşekkür ederim katkı ve katılımınız için, iyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 12:43, 17 Temmuz 2012 (UTC)


Teşekkür

Sn.drgulcu, 15 Temmuz 2012 tarihi itibariyle topluluk görüşü ve yorumları doğrultusunda Vikipedi Editörlük başvurumun kabulüne esas ilgili süreçte; kıymetli görüşünüz ve yorumunuzla hakkımda fikir beyan etmeniz beni oldukça onurlandırdı. İlginize teşekkür eder, saygılar sunarım. İyi günler… --Eğitmen Mahmut (mesaj) 12:29, 17 Temmuz 2012 (UTC)

Ben de size teşekkürlerimi sunuyorum nazik mesajınız için. Kendi editörlük başvurumu hatırladım şimdi :) Saygılar-DRG msj 12:45, 17 Temmuz 2012 (UTC)

Kolay gelsin

Ben de gönülden teşekkürümü iletiyor ve elbette bu güzel katkıların devamını diliyorum --Vitruvian 18:10, 17 Temmuz 2012 (UTC)

Telif

Merhaba Utku bey. Şu kullanıcı tarafından Şu maddeye daha önceden yüklenilmek istenilip, telifli olduğu gerekçesiyle tarafınızdan da reddilen (Resmin geçmişini inceledim) ilgili maddeye bugün eklenmişti. Değişikliği telif ihlâli gerekçesiyle reddettim. Aynı resim ve resmin telifli olmadığını iddia eden aynı kullanıcı. " Son değişiklikler portalında" incelenme bekliyor.İlgilenirseniz sevinirim. İyi geceler...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 23:04, 17 Temmuz 2012 (UTC)

  • Merhabalar. Dosya kaynağında görselin, kullanıcının kendi çalışması olduğundan bahsedilmiş ve yaptığım aramada bunun aksini ortaya koyan bir bulguya rastlayamadım. Yalnızca lisanslama ile ilgili bir sorun var ve bununla ilgili olarak gereken etiketlemeyi yaptım. Dosyanın yüklenmesi ve kullanılmasıyla ilgili telif anlamında herhangi bir sorun göremedim kısacası. Hassasiyetiniz için teşekkürler, iyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 23:30, 17 Temmuz 2012 (UTC)

Tekrar Merhaba Utku bey. Değişikliği madde üzerinde resmi tıklayarak incelemeye başladım. Hatta telif tespiti tarafınızdan yapılmış.İmzanız aynı isimde fakat büyük harflerle idi. Benim ret işlemimden sonra yukarıda da bahsettiğim gibi aynı resim ve telif hakkının kullanıcının kendisine ait olduğu ibareli yeni değişiklik (resimle ilgili) gönderildi. Tekrar inceledim. Yeni resimden hareketle. Şuan için sanki hiçbir şey yokmuş gibi. Kesinlikle eminim hatta resmin nereden alındığına dair önceki yıllarda yazılmış kullanıcı mesaj notları da vardı. Çok iyi incelenmesi gerekiyor, ustalıkla ve ısrarla ( madde geçmişinde de var) resmi koymaya çalışıyor. Bilginize..Tekrar iyi geceler dilerim, selamlar...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 23:49, 17 Temmuz 2012 (UTC)

  • Tekrar merhaba. Kullanıcının mesaj sayfasında bulunan (büyük harflerle olan imzamı gördüğünüz) telif sorunu bilgisi, başka bir görsel ile ilgili olarak yapılmıştı. Bu görsel dosyasının geçmişinde, telif hakkı sorununu gizlemeye yönelik bir değişiklik göremiyorum. Selma Geçer ile ilgili görselleri de arattım internette ancak herhangi bir eşleşme yok. Dolayısıyla önceki mesajımda da belirttiğim gibi, bu dosya ile ilgili olarak bir telif ihlâli tespit edemiyorum şu anda. Tekrar teşekkürler. Utku Tanrıveremesaj 00:00, 18 Temmuz 2012 (UTC)

Hoşgeldin mesajı

  • Merhabalar. Hoşgeldin mesajı göndermek istediğiniz kullanıcıların mesaj sayfalarına {{kopyala:HG}} yazmanız yeterlidir. :) İyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 12:18, 18 Temmuz 2012 (UTC)

Yanlış uyarı

  • Tekrar merhaba. Şu uyarınızda sanırım bir yanlışlık olmuş. Kullanıcının yaptığı değişiklik yalnızca bir "test değişikliği" olarak yorumlanabilir, çünkü Vikipedi üzerindeki ilk değişikliği. Kaldı ki özetinde "Vandalizm - küfürlü değişiklik" yazmanıza rağmen, ilgili değişiklikte herhangi bir küfür, hakaret veya kişisel saldırı yer almıyor. Tekrar iyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 12:20, 18 Temmuz 2012 (UTC)

Mrh.Utku bey.Önceden anonim girişle yapılmış.Siz reddetmişsiniz. Sonraki kullanıcı değişikliğindeki ise kısaltmalı küfür.İyi incelerseniz. Hatta mümkünse kullanıcı IP si ile önceki anonim IP karşılaştırması yapılabilir mi?) Ayrıca bir şey daha öğrenmek istiyorum: " Kullanıcı hesabı açmak" la "Otomatik olarak kullanıcı hesabı açmak" arasınaki fark nedir? Ot.Kul.Hs.açanlara "Hoşgediniz" mesajı gerekiyor mu? selamlar, iyi çalışmalar...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 12:29, 18 Temmuz 2012 (UTC)

  • Yani "njncasfcsaxxxxx" bir küfrün mü kısaltması? Kendisinin IP olduğuna şu an için emin olunması mümkün değil. Diğer yandan böyle bir durum için denetçi talebi bile yapılmaz diye tahmin ediyorum. Kısacası diyeceğim odur ki, kullanıcının küfür konusunda uyarılmasını gerektiren herhangi bir değişikliği bulunmamaktadır. Uyarının henüz görülmediğini düşünüyorsanız silebilir veya uyarının altına bir açıklama yazabilirsiniz. Varsayımlarla hareket ederek yeni kullanıcıları ısırmamalı, onlara destek olmalıyız. Konuyla ilgili değerlendirmenizi hassasiyetle tekrarlayacağınızı umuyor, iyi çalışmalar diliyorum. Utku Tanrıveremesaj12:33, 18 Temmuz 2012 (UTC)

OK.--Eğitmen Mahmut (mesaj) 12:36, 18 Temmuz 2012 (UTC)

Uyarıyı geri aldım.Diğer konu ile ilgili görüşünüzü belirtmediniz.(Hoş Geld..msj.hk.)İyi çalışmalar...--Eğitmen Mahmut(mesaj) 12:41, 18 Temmuz 2012 (UTC)

  • Teşekkür ederim. Diğer konuyu unutmuşum, afedersiniz. "Otomatik olarak kullanıcı hesabı açma"nın ne demek olduğunu ben de bilmiyorum açıkçası. Yine de botlar dışında değişiklik yapan kayıtlı kullanıcıların mesaj sayfalarında bulunmuyorsa birer hoşgeldin gönderebilirsiniz isterseniz... İyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 12:46, 18 Temmuz 2012 (UTC)

Rica

Selamlar. Rica ederim. Faydalı çalışmalar yapıyorsunuz. Destek olmak hepimizin görevi. İyi akşamlar.--Tatanka Iyotanka (mesaj) 18:46, 18 Temmuz 2012 (UTC)