Kullanıcı mesaj:Tatanka Iyotanka

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye Hoş Geldiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoş geldiniz
Vikipedi'ye hoş geldiniz

Merhaba Tatanka Iyotanka. Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Aklınıza takılan sorular varsa ve danışma gereği duyuyorsanız yardım ve sıkça sorulan sorular sayfalarına bakabilirsiniz. Ayrıca sorularınızı Danışma masası ve Köy çeşmesinde de belirtebilirsiniz. Maddelerde değişiklik yapmak için bu sayfaya ve bu sayfaya bakmanızda yarar var. Ses, animasyon, fotoğraf, vb. dosyaları Vikipedi'ye yüklemek için önce mutlaka bu sayfayı okumalısınız. Vikipedistlerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girip, üstteki "+" butonuna tıklayıp, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajı yazıp sonunda da 4 tilde ile (~~~~) imza atmayı lütfen unutmayınız!
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri eklemiyoruz. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız.

Unutmayın![kaynağı değiştir]

  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Politika ve yönergeleri okuduysanız, değişiklik yapmayı ve Vikipedi'de neler yapabileceğinizi artık biliyorsanız cesur olun ve değişiklik yapmaya başlayın!...
Haydi kolay gelsin!

Reality (mesaj) 14:54, 2 Haziran 2012 (UTC)

Küçük Yıldız
Yaptığınız küçük değişikliklerle, Vikipedi'nin gözden kaçan kısımlarını, hatalarını, eksiklerini ve yanlışlarını düzelttiğiniz ve genel anlamda kalite artışı sağladığınız için bu ödülü hak ettiğinizi düşünüyorum. Herhangi bir sorunuz olursa buralardayız :) İyi çalışmalar. RapsarEfendim? 12:18, 17 Haziran 2012 (UTC)

Çok teşekkür ederim.

  • İyi akşamlar. Şu anda AWB bot kullanıyorsunuz ancak bunun için onay almanız gerekmekte. Lütfen Vikipedi:Botlar/Başvurular sayfasına göz atınız. Teşekkürler.--Reality (mesaj) 20:45, 21 Haziran 2012 (UTC)
Good evening. You are using AWB. However this bot should be an approved bot. Please visit this page. Thank you.--Reality (mesaj) 20:45, 21 Haziran 2012 (UTC)
Also, please using Turkish language for summary part. If you don't know Turkish, I can help you.--Reality (mesaj) 20:46, 21 Haziran 2012 (UTC)

İyi akşamlar. Türkçe konuşabiliriz :) 700+ artikel de <yada> hatası olduğunu görünce AWB kullanarak bunları düzeltmek istedim. AWB'nin robot olarak nitelendirildiğini bilmiyordum. Kusura bakmayın.

Yok yarı-robot olarak nitelendiriliyor zaten. Siz en iyisi Kullanıcı:Khutuck ile konuşun. O bu işlerden iyi anlar. Sizin gibi değerli bot sahiplerini burada görmek beni her zaman memnun etmiştir :)--Reality (mesaj) 21:03, 21 Haziran 2012 (UTC)
Merhaba, özetleri Türlçe yapabilir misiniz? Bir de değişikliğe başlamadan bir editöre haber verirseniz değişikliklerin ardından onay verir, bekleyen değişiklik kalmamış olur.--Khutuckmsj 21:05, 21 Haziran 2012 (UTC)

Peki teşekkür ederim @Reality. Merhaba. Özetleri Türkçe yaparım. Siz editör müsünüz peki @Khutuck ? Size haber versem olur mu ? Tatanka Iyotanka (mesaj) 21:43, 21 Haziran 2012 (UTC)

Merhaba, ben cevap vereyim. Olumlu katkıların pek çok kez gözüme çaptı. Şuradan başvuru yapılıyor ve değerlendiriliyor diğer kullanıcılar tarafından. İyi çalışmalar. --Vitruvian 22:15, 21 Haziran 2012 (UTC)

Türk kahvesi icin tesekkürler. Umarim az sekerliydi. Icmis kadar olduk... --E4024 (mesaj) 09:46, 23 Haziran 2012 (UTC)

Yaptığınız yazım düzeltmeleri için bir teşekkür de ben edeyim istedim. İyi çalışmalar. --Sayginerv-posta 10:32, 23 Haziran 2012 (UTC)

Merhaba Tatanka,

Editörlük başvurun onaylanmıştır. Başarılar dilerim.

Vito Genovese 14:53, 23 Haziran 2012 (UTC)

Teşekkür ederim.[kaynağı değiştir]

Sağol. Ben de sana Vikipedi'ye katkıların için teşekkür ediyorum. -- Supermæn (mesaj) 11:47, 24 Haziran 2012 (UTC)

Merhaba Tatanka. Ben de AWB bot kullanmak istiyorum. Birkaç kez denedim ama kurma sonrası problem yaşadım. "Kullandığınız yazı tipini desteklemiyor" diye abuk bir hata verdi. buradaki sayfayı okudum yönergeleri yaptım ama yine olmadı. Register bölümünde "en:wikipedia da kullanmak için kayıt olmalısınız" diyor acaba bu bizde de mi geçerli? Sorum şu; sen nasıl yaptın? Kolay gelsin-DRG msj 12:57, 24 Haziran 2012 (UTC)

Windows 7 ultimate, Chrome son sürüm kullanıyorum. Diğer tarayıcılar da var. Gereksinim problemim yok.-DRG msj 12:59, 24 Haziran 2012 (UTC)
Merhaba Drgulcu. Kurulum sonrası ayarları tr.wikipedia için olarak değiştirdim. By default en.wikipedia seçili geliyor çünkü. AWB olayı benim için de çok yeni bir deneyim. Örneğin, Summary de yazacak ifadeyi kaç kez girmeme rağmen kendi bildiğini okumaya devam ediyor :)) Bende de Chrome kurulu ve editbox içerisine girince klavyem Türkçe karakterleri unutup İngilizce karakterlere geçiyor :)) Biraz pain in the *ss olacak gibi gözüküyor ama çok harika imla ve başka hataları yakalama özellikleri var. Çok teşekkürler. Size de kolay gelsin. Tatanka Iyotanka (mesaj) 13:14, 24 Haziran 2012 (UTC)
Ben ayarlar kısmına da giremiyorum. Kurulum bitiyor yukarıdaki hatayı veriyor. Devam et düğmesini tıkladığımda da kayboluyor. Sanırım bir bug, rapor ettim ilgili yere bakalım ne olacak. Teşekkürler ilgin için-DRG msj 15:17, 24 Haziran 2012 (UTC)
  • Rica ederim, katkılarınızın devamı dileğiyle, kolay gelsin. --Boyalikus (mesaj) 07:31, 26 Haziran 2012 (UTC)

Haydi iş birliğine![kaynağı değiştir]

İş birliği projesi çağrısı!
İş birliği projesi çağrısı!


Wikipediye kolektif katkı
İş birliği projesine katılın!

Bu haftanın konusu:Kaynakları eksik maddelerin kaynaklandırılması


İş birliği projesini büyütmeyi hedefliyoruz. Yeni İBP ile kullanıcılar daha kolay bir şekilde katkıda bulunabilecek, kazanan Vikipedi olacak!

İBP yeni kullanıcılar için en iyi tecrübe kazanma yerlerinden biridir. Çekinmeyin, bir taraftan kolektif çalışma sayesinde tecrübenizi artırıp diğer taraftan wikipedinin gelişmesine katkıda bulunun!

Haydi, 25.06.2012 günü başlayacak projeye katılarak hemen siz de birlikte başarma heyecanına ortak olun!  

 


Bundan sonraki haftalar için mesaj almak istemiyorsanız lütfen bu sayfada bildirin.

Sargon (mesaj) 05:42, 25 Haziran 2012 (UTC)

Şablon:VikiProje Yıllar/Davet

Help! (Yardım bot'u :-)[kaynağı değiştir]

Tatanka, selam. Senin bot şurada işe yarar mı? Maddedeki bütün "Elçilik"leri "Büyükelçilik" olarak değiştirebilir misin? Sayonara... --E4024 (mesaj) 12:03, 27 Haziran 2012 (UTC)

Arigato! Çok teşekkürler... Sevgilerimle. --E4024 (mesaj) 20:57, 27 Haziran 2012 (UTC)

Yardımların için. Çok teşekkürler. Sevgiler. --E4024 (mesaj) 22:52, 27 Haziran 2012 (UTC)

Tatanka, selam. Senin bot ile belki "te", "ta" kelimelerini de "de", "da" olarak düzeltebilirsin ama her zaman yerinde olur mu bilemem... --E4024 (mesaj) 20:07, 4 Temmuz 2012 (UTC)

Cevaba cevap: Demek ki aramızda görünmez bir bağ var... :-) Sevgiler. --E4024 (mesaj) 20:22, 4 Temmuz 2012 (UTC)

Hissiyat: Ben de onu diyecektim; ama, gençtir, anlamaz, șimdi sözlüklerle filan yormayayım diye vazgeçmiștim... :-) --E4024 (mesaj) 20:39, 4 Temmuz 2012 (UTC)

Merhaba Tatanka,

AWB kullanımı için bir bot hesabı açmanı ve bot başvurusu yapmanı rica edebilir miyim?

Şahsen AWB'yi %100 destekliyor olsam da, geçmişte yaşanan tartışmalar ve alınan emsal kararlar, bu programın bot olarak değerlendirilmesi sonucunu doğurdu. Bu yüzden seri kullanımlarda bot hesabı istiyor topluluğumuz.

Umarım bir gün bu kararı değiştirir ve AWB'yi (belli hız sınırlarıyla) herkesin kullanımına sokarız ama o gün gelene dek eski kararlara uymak gerekiyor.

Sevgiler

Vito Genovese 21:10, 4 Temmuz 2012 (UTC)


Yok, elbette hayır. Bot sahibi ve bot hesabı ayrıdır; örnek olarak Kullanıcı:Khutuck ve Kullanıcı:Khutuck Bot'a bir göz gezdirebilirsin.

AWB için bot hesabından değişiklik yaparsın; orijinal hesabını da program kullanmadan yapılan değişiklikler için kullanırsın.

Herhangi bir yerde takılır, yardıma ihtiyaç duyarsan mesaj atmaktan çekinme lütfen.

Sevgiler

Vito Genovese 21:59, 4 Temmuz 2012 (UTC)


Merhaba Tatanka,

Bot politikasındaki seçilme kriterlerine göre, botlar iki kategori altında değerlendiriliyor. İnterviki botları ve diğerleri. İnterviki botları, sadece viki projelerini dolaşıp sayfalara interviki kodları eklediği ve başka bir iş yapmadığı için, çok daha kolay bir onay süreci var. Diğer botlar için ise bağlantıdan da görebileceğin üzere çok daha farklı bir süreç işliyor. Diğer bir deyişle, senin yapmak istediğin iş de interviki olsaydı, sen de buna benzer bir biçimde onay alma olanağına sahip olacaktın ama farklı iş, farklı ölçütler politika uyarınca.

Sevgiler

Vito Genovese 10:04, 7 Temmuz 2012 (UTC)


Estağfurullah. Karşıda algı kabiliyeti olmadıkça ikna kabiliyeti ne işe yarar :)

Sevgiler

Vito Genovese 10:19, 7 Temmuz 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Dadaş maddesinde biriken katkılarımı inceleme zahmeti gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Afiyet olsun, iyi geceler... Eğitmen Mahmut (mesaj) 21:59, 6 Temmuz 2012 (UTC)

Siyaset VikiProjesi'ne Davet Edildiniz![kaynağı değiştir]

Siyaset VikiProjesi Sizi Çağırıyor![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler.
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--~~~~

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, VikiProje Siyaset
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Fenerli1978Buyrun beniiiim? 03:47, 20 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

~--~ Cano58ileti 08:00, 7 Temmuz 2012

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Redaktör Yıldızı
Vikipedi'deki birçok yazım hatasını düzelttiğin için bir yıldız. Supermæn (mesaj) 09:50, 8 Temmuz 2012 (UTC)

Çok teşekkür ederim. -- Supermæn (mesaj) 10:08, 8 Temmuz 2012 (UTC)
  • Math34'ün güzel hediyesinin üstüne bir tane daha güzel hediyenin eklenmesi beni kalpten götürecek :)) Çok teşekkür ederim sevgili Tatanka Iyotanka, beni çok mutlu ettin.. --Berm@nyaİleti 12:35, 8 Temmuz 2012 (UTC)

Dōmo arigatō, Mr. Roboto[kaynağı değiştir]

Yazdım başvuru sayfasına :)

Vito Genovese 15:59, 8 Temmuz 2012 (UTC)


Yok canım, karşı olduğum bir şey yok. Bir kural ihlali gören de söyler zannediyorum. Kolaylıklar diliyorum, iş çok :)

Vito Genovese 03:26, 9 Temmuz 2012 (UTC)

Öksüz şablonu[kaynağı değiştir]

AWB'nin "Options" ekranında "Auto tag" işaretini kaldırınca öksüz vb şablon eklemeyi keser.--Khutuckmsj 22:47, 8 Temmuz 2012 (UTC)

Uygun olduğunuz bir vakit, buraya bakınız. ~--~ Cano58ileti 08:41, 11 Temmuz 2012 (UTC)

İlçe adları[kaynağı değiştir]

Selam. Son değişikliklerde gördüğüm için yazıyorum. İlçe adlarında sadece ilçe adını yazıyoruz. Virgüllü adlandırma sadece köy ve belde maddeleri için geçerli. İyi vikiler. --Sadrettinmesaj 21:13, 11 Temmuz 2012 (UTC)

Oylama sizi bekliyor[kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset Oylama
İyi günler...
Siyaset Projesi'nde önemli bir oylama vardır. Oylarınızı belirlemek için TIKLAYIN .Cano58 (mesaj) 11:31, 12 Temmuz 2012 (UTC)

Selamlar Tatanka Iyotanka. Bot yardımıyla burada istenen değişikliği yapabilme imkânın var mıdır? Bu değişiklik kolay mıdır, zor mudur, bilmiyorum. Ne dersin? Teşekkürler. --Sadrettinmesaj 11:02, 17 Temmuz 2012 (UTC)

Canın sağolsun. Denemen bile kıymetli bir katkı, botla olmazsa yavaş yavaş yapılır artık. --Sadrettinmesaj 22:35, 18 Temmuz 2012 (UTC)
Listeyi 100 sayfa kadar erittim. Haber vereyim, yanlışlık olmasın, bot tekrar ekleme yapmasın. Sadrettinmesaj 19:22, 21 Temmuz 2012 (UTC)
  Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaşım,

Ramazan Bayramını kutlarım.

İyi vikilemeler, sevgiler... ~--~ Cano58ileti 08:41, 19 Nisan 2012 (UTC)


Sn.Tatanka Iyotanka, 15 Temmuz 2012 tarihi itibariyle topluluk görüşü ve yorumları doğrultusunda Vikipedi Editörlük başvurumun kabulüne esas ilgili süreçte; kıymetli görüşünüz ve yorumunuzla hakkımda fikir beyan etmeniz beni oldukça onurlandırdı. İlginize teşekkür eder, saygılar sunarım. İyi günler… --Eğitmen Mahmut (mesaj) 12:38, 17 Temmuz 2012 (UTC)

Merhaba Khutuck. AWB kullanımı konusunda bir şey sormak istiyorum. Vikiproje:Türkiye yerleşim birimleri/liste 5 sayfasındaki maddelerde kaynakça şablonu eksik. Alt orta bölmede "more..." sekmesinde append text'i enable edip kaynakça yı ekliyorum. Kategorilerden hemen önceki bölüme ekliyor ama yerini tam olarak belirleyemiyorum. Örneğin Dış bağlantılar'dan hemen önce (veya X'den sonra) diye nasıl belirleyebilirim? Şimdiden teşekkürler :) --Tatanka Iyotanka (mesaj) 20:49, 19 Temmuz 2012 (UTC)

O menüden belirleyemezsin. Find and Replace ile belki çözülebilir:~
- == Dış bağlantılar == (Find this)
+ == Kaynakça == (replace with this)
+ == Dış bağlantılar== --Khutuckmsj 07:01, 20 Temmuz 2012 (UTC)
  Zafer Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaş,

Zafer Bayramını kutlarım!

Daha nice bayramlar görmek dileğiyle, ~--~ Cano58ileti 08:41, 27 Ağustos 2012 (UTC)

Haydi bu ayın işbirliğine![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset Ayın işbirliği
İyi günler...
VikiProje Siyaset bünyesinde bu ayın iş birliği belirlenmiştir.

Daha fazla bilgi ve katılım için için TIKLAYIN Cano58 (mesaj) 08:11, 1 Eylül 2012 (UTC)

Haydi tartışmaya katılın![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset Tartışma
İyi günler...
VikiProje Siyaset içerisinde önemli bir tartışma başlamıştır. Lütfen fikrinizi ve düşüncelerinizi söyleyiniz..

Daha fazla bilgi ve katılım için için TIKLAYIN Cano58 (mesaj) 11:49, 5 Eylül 2012 (UTC)

  Kurban Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaş,

Senin ve tüm müslüman aleminin Kurban Bayramını kutlarım, bayramınız kutlu olsun!

İyi vikiler, sevgiler, ~--~ Cano58ileti 08:41, 23 Ekim 2012 (UTC)

Merhaba Tatanka Iyotanka , kardeş projelerimiz olan Vikikitap ve Vikihaber ilgisizlikten dolayı güncelliğini ve dinamikliğini kaybetmektedir. Bu projelerin yeni ve gönüllü kullanıcılara ihtiyacı var.

Bu projelere de destek vermeniz dileğiyle..

---Aguzer#Cx|14|Kasım|2012|14:10|

  200,000 maddemiz Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaş,

Vikipedi'nin 200,000 maddeye ulaşması bayramınız kutlu olsun! Bu sayının artması ve daha nice yüzbinler görmemiz dileğiyle

İyi vikiler, sevgiler! --- Cano58mesaj at |9 Aralık 2012, 12:27 (UTC)|


  Yeni Yılınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaş,

Yeni Yılını kutlar, tüm vikipedistler ve Vikipedimiz çin mutlu yıllar dilerim...

İyi vikiler, sevgiler, --- Cano58mesaj at |31 Aralık 2012, 14:34 (UTC)|

Sizi özledik Tatanka Iyotanka![kaynağı değiştir]

Tatanka Iyotanka, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi Bekliyoruz!


En samimi ve içten sevgilerle, Mavrikantmsj 09:30, 19 Aralık 2014 (UTC)