Vikiproje tartışma:Türkiye yerleşim birimleri/Arşiv 3

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

İl kültür ve turizm müdürlükleri[kaynağı değiştir]

İller hakkında detaylı bilgiler içeren il kültür ve turizm müdürlüğü web sitelerini, il sayfalarının "Dış bağlantılar" bölümüne eklersek maddelere önemli değer katacaktır. Sırasıyla bu web adreslerini eklemeye çalışıyorum, ([1]). Katkıda bulunmak isteyenler olursa 81 il sayfasına kısa sürede eklenebilir.
Ayrıca bu siteler iller hakkında hemen bulunabilecek önemli bir kaynak, bu sitelerle tüm il sayfaları orta düzeyde bir içeriğe ulaşabilir.--Sadrettinmesaj 12:01, 21 Şubat 2012 (UTC)

Türkiye nüfus ve yerleşim listeleri[kaynağı değiştir]

Türkiye nüfus ve yerleşim birimleri hakkında birden çok liste var. Çoğu güncel değil, belki de birkaçını birleştirmek bile gerekebilir. Şimdilik aşağıdaki maddeleri bulabildim. Yanlış hatırlamıyorsam 1-2 tane daha nüfus ve yerleşim listesi vardı. Onları da ekleyince tüm listeler üzerinde iyi bir düzenleme yapılabilir. Sadrettinmesaj 14:13, 22 Şubat 2012 (UTC)

Harita açıklamaları sorunu[kaynağı değiştir]

Başta köyler olmak üzere ilçe maddelerinin çoğunda bu gibi benzer bir sorun var. Örneğin bir ilçe maddesi. Bu maddenin bilgi kutusunda Bolu il haritası var ancak haritanın altında "Türkiye'deki yeri" yazıyor. Haritada ilçe değil, il gösterildiği için açıklama bu durumda yanlış oluyor. Maddelerde düzenleme yaparken buna da dikkat etmek gerek. Sadrettinmesaj 18:45, 7 Mart 2012 (UTC)

Türkiye il demografi[kaynağı değiştir]

{{Türkiye il demografi}} şablonu il maddelerinin nüfus bölümüne eklenebilir. Ben de yavaş yavaş ekliyorum maddelere. Belki her il için ayrı ayrı olmalıydı, ama şimdilik çok kolaylık sağladığı kesin.--Sadrettinmesaj 20:21, 15 Mart 2012 (UTC)

Türkiye'deki yerleşim yerleri listeleri[kaynağı değiştir]

{{Türkiye'deki yerleşim yerleri}} şablonundaki kırmızılıklar azalıyor. Listedeki yüzlerce bağlantının kontrol edilmesi çok zor. Bunun için Vikipedi:Araçlar/Bağlantı kontrolü aracı çok kolaylık sağlıyor. Yerleşim listeleri ile ilgilenenlere tavsiye edilir:)

Küçük bir imla farkıyla aynı madde daha önce açılmış olduğu halde, listede kırmızı bağlantı olarak görülebiliyor. Bu bağlantıları da manuel kontrol etmek gerek. --Sadrettinmesaj 19:59, 15 Temmuz 2012 (UTC)

Türkiye ilçeleri nüfus bilgileri[kaynağı değiştir]

{{Türkiye ilçe nüfus}} şablonu tamamlandı. İlçe maddelerindeki güvenilir olmayan kaynaksız nüfus rakamları sorununu kullanımı çok basit bu şablonla çözebiliriz. Her nüfus sayımı için ortalama 800 ilçe ve toplamda 12 nüfus sayımı binlerce ref etiketi ve binlerce rakam ediyor. Nüfus bilgisi için harcanacak değerli emekleri ilçelerinin başka konularına ayıracağımızı düşünürsek şablonun zaman açısından çok ekonomik olduğunu söyleyebeliriz.

Bu şablon asgari düzeydeki bilgiyi tüm ilçelere kolayca eklemeyi amaçlıyor. Ben 1965'ten önceki değerleri de yazmak, tabloya başka bilgiler de eklemek istiyorum diyenler, maddeye eski usul, değerleri tek tek yazarak tablo eklemeleri gerekiyor. Standartın dışına çıkmanın tek yolu şimdilik bu.

Büyükşehirler için ayrı bir şablona gerek var mı emin değilim, büyükşehir sayısı 17. Kapsam geniş olmadığı için belki büyükşehirler için daha basit bir şablon oluşturabiliriz.

İyi çalışmalar.--Sadrettinmesaj 22:00, 5 Ağustos 2012 (UTC)

İlçe nüfus şablonları[kaynağı değiştir]

{{Türkiye ilçe nüfus}} şablonu ilçe nüfus tablosunu ekleme de çok kolaylık sağlıyor. Ancak standart bir tablo olduğu için ilçelere özgü farklı bilgiler, şablona eklenemiyor. Ayrıca standart bir şablon olduğu için bir ilçe ile ilgili ekstra bigi bulunca bunu tabloya eklemek mümkün değil.

Her ilçenin ayrı bir sayfası olması ise bence en iyi yol. (Örneğin {{Türkiye ilçe nüfus/Adana/Aladağ}}) Bu tabloyu Aladağ, Adana sayfasına eklersek referans adresleri ile beraber çok fazla yer kaplıyor. Nüfus tablosunun ayrı bir şablonda olmasıyla sayfada gereksiz tablo kodları olmayacağı için hem sayfayı düzenlemek daha kolay olacak, hem de nüfus rakamları zaten değiştirilmeye ihtiyaç duyulmayan sabit veriler olduğu için vandalizme karşı daha kapalı olacak.

Yerleşim yerleri için ayrı nüfus şablonlarına İtalyanca vikide rastladım. it:Template:Demografia/Boffres. Bizde de böyle şablonlar olsa fena olmaz.

Ne yapalım? Her ilçe için ayrı nüfus şablonu sayfası olsun mu? Sadrettin (mesaj) 15:48, 19 Eylül 2012 (UTC)

VikiÇağrı:Memleketini Tanıt[kaynağı değiştir]

Merhaba arkadaşlar...

İlk önce kendimi tanıtıyım.Ben Emre Eyyub 25.Vikiçağrı:Memleketini Tanıt da Olmayan bir şey var oda Vikiproje:yıllar dır bu vikiproje haraketli değildir.Bu yüzden İsteğim bu VikiÇağrı ya Dahil olması dır.Ayıca Bu Vikiçağrı da biraz değişiklik yapabiliriz diye düşündüm. --Emre Eyyub 25 (mesaj) 05:20, 17 Temmuz 2013 (UTC)

Davetiye veya çağrı yapılması düşüncesine katılıyorum ancak "memleketini tanıt" sloganına karşıyım. Bizim burada yaptığımız bir tanıtım işi değil çünkü. --Sadrettin mesaj 11:21, 9 Ağustos 2013 (UTC)

İl, ilçe, şehir ve nüfus[kaynağı değiştir]

İllere ve ilçelere göre nüfus bilgilerinde son durumu kısaca özetleyeyim.

--Sadrettin mesaj 21:18, 10 Ağustos 2013 (UTC)

Yeni büyükşehirler[kaynağı değiştir]

Yeni büyükşehirleri yazalım. Bu ve ilgili maddelerde düzenleme gerekiyor.

Yeni ilçeler[kaynağı değiştir]

Listede karışıklık olmaması için "ilçe adı, il adı" olarak yazdım. Mümkünse madde isimlerini yalın hale getirelim.