Vikiproje tartışma:Sovyetler Birliği

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Sovyetler Birliği (Proje-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Sovyetler Birliği maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Sovyetler Birliği kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Proje  Bu madde Proje-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Seçkin maddeler[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliğinin değerli üyeleri, şuradaki tartışmadan görebileceğiniz gibi, seçkin içerik üretiminin hızlandırılmasına ihtiyaç var. Ana sayfaya her hafta bir seçkin madde çıkartmamız gerektiğinden, sıkıntı esas burada kendisini gösteriyor. Şu ara Türkçe Vikipedinin en aktif vikiprojelerinden birinin katılımcıları olduğunuzdan size sormak istedim, acaba işbirliğiyle seçkin madde çevirmeyi düşünür müsünüz? Kendiniz de hazırlayabilirsiniz elbette, ancak çeviri maddelerde çalışmanın daha hızlı yürüyeceğini tahmin ediyorum. Şu sayfada görülen seçkin maddelerden birini (hatta birkaçını) buraya kazandırabilirseniz harika olur örneğin. Şimdiden teşekkürler. --Yabancım 12:49, 18 Şubat 2017 (UTC)

  • @Yabancı, bu projeye seve seve katılacağımı belirtmek isterim. Hatta somut olması açısından İngilizce Vikipedide Sovyetler Birliği ile ilişkin seçkin maddeleri listeliyorum. Bir arkadaş Rusça Viki'deki seçkin maddeleri şuradan ekleyebilirse iyi olur. Olursa bu konuda bir işbirliği projesi de düzenleyerek, birçok kullanıcıların katılımıyla da bu işi yürütebiliriz. Aşağıdaki listeden maddeler seçerek işe başlayabiliriz; --Ahmet Turhan (mesaj) 16:58, 18 Şubat 2017 (UTC)
  • İlginize çok teşekkürler, @Ahmet Turhan. Önce kısa bir maddeyle başlamak isterseniz, şunu önerebilirim. İng. Vikipedide portalin sayfasında yer almıyorsa da, vikiprojeyle ilgili kabul edilebilir. Türkçesi de mevcut. Küçük bir not olarak buraya eklemiş olayım. Şimdiden kolaylıklar dilerim. --Yabancım 19:12, 18 Şubat 2017 (UTC)
@Yabancı İstek yapıldı Yapıldı Vikipedi:Seçkin madde adayları/Beyaz Rusya arması. --Ahmet Turhan (mesaj) 12:34, 19 Şubat 2017 (UTC)
Elinize sağlık @Ahmet Turhan, darısı diğer maddelerin başına. Şimdi maddeyi inceliyordum. İng. Vikipedide bulunan ve burada da maddeye değer katacağını düşündüğüm birkaç bağlantıyı ilave edeceğim. Teşekkürler. --Yabancım 12:36, 19 Şubat 2017 (UTC)
Açıkçası diğer Vikipedistlerle ortak yapılan işlerden daha çok zevk duyuyorum. Böyle topluca bir girişim olması beni sevindirdi, umarım birlikte hareket ederek birçok maddeyi kazandırırız. Ama tek başına malesef olmuyor, sıkıcı oluyor :) --Ahmet Turhan (mesaj) 13:02, 19 Şubat 2017 (UTC)
Vikiprojede işbirliği projesi olarak yapılabilir bundan sonraki SM'ler, ne dersiniz? Her zaman SM projelerine öncülük edecek, diğerlerinden daha hevesli 1-2 kullanıcıya ihtiyaç var. Ama onların gayreti ve kararlılığı illa ki başkalarını da teşvik ediyor ve işbirliğiyle SM oluşturmanın keyfi başka oluyor. Dolayısıyla vikiproje katılımcılarına çağrıda bulunursanız mutlaka katılmak isteyenler olacaktır. :) --Yabancım 13:58, 19 Şubat 2017 (UTC)
Açıkçası burada hangi maddenin nasıl SM yapılacağı konusu devreye giriyor. Bence Beyaz Rusya Arması örneğinde olduğu gibi aklınıza gelen seçkin madde çalışmalarını projenin anket ve oylamalar kısmına önerin, ardından örneğin içeriği 20 eksik kırmızı maddeyi açalım ve eklenen geliştirme katkılarını bayt hesabı yapıp puanlayalım. En uygunu böyle görünüyor, aklımıza gelen SM hedefine girecek maddeleri burada oylayalım ve görüşlere sunalım derim @Yabancı. --Ahmet Turhan (mesaj) 16:09, 19 Şubat 2017 (UTC)
@Yabancı, girişiminden yola çıkarak VikiProje Sovyetler Birliği ikinci Mart 2017 işbirliği projesi kapsamında Rusya Ulusal Marşı maddesini Türkçe Vikipedi'ye seçkin madde olarak kazandırmak üzere bir işbirliği başlattım. 16-31 Mart 2017 tarihleri arasında hem sana hem de bu konuyla ilgilenebilecek tüm kullanıcılara çağrımdır. --Ahmet Turhan (mesaj) 10:57, 14 Mart 2017 (UTC)

Proje denetimi[kaynağı değiştir]

İşlerimin yoğunlaşması nedeniyle bir süredir Vikipedi'ye gereken vakti veremiyorum. Yapmam gereken ve oluşturmayı planladığım birtakım projeler, maddeler vb. (şablonlar hazır, son aşama verilip başlatılacak) var ve halen bekliyor. En kısa zamanda bunlara başlayacağım fakat aynı anda yürüttüğüm Vikiproje:Sovyetler Birliği ile ilgili bir istek de bulunacağım. En azından projenin amacına uygun devam etmesi için hiç olmazsa 1-2 arkadaşın projenin ufak tefek işlerinini yürütmesini ve kısa süreli de olsa projeye dahil olmasını isteyeceğim. Bu dönemde zaman ayıramıyorum fakat projenin de bu sürede "çürümesini" istemiyorum. İşbirliği projelerinin devamı ve ufak tefek periyodik işlerin organizasyonu sadece. Daha önce projeye katılım sağlayan arkadaşlar dahil gerçek hayattaki işlerimi yoluna koyana kadar projeyle ilgilenebilecek biri bana dönüş yaparsa çok memnun olacağım. Proje katılımcılardan bazı deneyimli arkadaşları pingliyorum. Geri dönüş yaparsanız sevinirim.

@1917 Ekim Devrimi @Altair5555 @Basak @Ben.okucu @By erdo can @Cem Rize @Chansey @Hedda Gabler (eski) @İazak @Kingbjelica @Okanfan @Potkal @Pragdon @Rapsar @Sayginer @Seksen iki yüz kırk beş @Totenkopf division @Yzkoc @Yabancı

--Ahmet Turhan (mesaj) 19:06, 1 Kasım 2017 (UTC)

Üzülerek belirtmeliyim ki bende şu aralar layığıyla aktif olamıyorum. Nazik teklifiniz için teşekkür ederim. @Ahmet Turhan. chanseyMesajYaz 20:43, 1 Kasım 2017 (UTC)
Nazik davet için teşekkürler. Ama ancak katılımcı olarak destek olabilecek durumdayım.iazak (mesaj) 21:16, 1 Kasım 2017 (UTC)
Benim bilgisayardan erişimim bile yok maalesef. Umarım gönüllü birileri çıkar ama zor gözüküyor. Etkili bir projeydi, ilgilenilmemesi çok kötü olur.--Kingbjelica (mesaj) 22:03, 1 Kasım 2017 (UTC)
  • Ben proje belirleyebilirim, sıkıntı değil :) Yapılması gerekenleri ve başka yapılacak şeyleri de mesajla ulaştırabilirsin.--RapsarEfendim? 00:05, 2 Kasım 2017 (UTC)
  • Merhaba, bu sıralar yeni başlattığım Vikiproje:Bizans İmparatorluğu ile ilgili zaman harcıyorum, bu nedenle affımı isteyeceğim.--Yzkoc (mesaj) 08:13, 2 Kasım 2017 (UTC)
  • Çok isterdim fakat halihazırda sorumlusu olduğum projeme bile vakit ayıramıyorum çünkü bu sene çok fazla ders çalışmam gerekiyor umarım ilgilenen birisi çıkar. Saygılar--By erdo can • msj 16:12, 4 Kasım 2017 (UTC)