Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Theofilos Yeoryadis

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır.--Vikiçizer (mesaj) 20:18, 30 Ekim 2017 (UTC)

Theofilos Yorgiadis[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

KD değil. Metinde iddia edildiği şeklilde bakanlık yaptığı filan yok gibi. MİT'in öldürttüğüne dair birkaç haber dışında ulaşılabilen sadece forum yazıları var. Sayginerv-posta 07:57, 30 Temmuz 2017 (UTC)

Theofilos Georgiadis araması yapılınca daha fazla sonuç çıkıyor, bakmak gerek.. [1] --kibele 08:41, 30 Temmuz 2017 (UTC)

Bahsettiğiniz aramayı da yaptım; yukarıdaki değerlendirmeye o sonuçlar da dahil.--Sayginerv-posta 10:20, 30 Temmuz 2017 (UTC)
  • Yorum Yorum İçerikte önemli şeyler var fakat bunları doğrulayacak kaynaklara rastlayamadım. İçerikler kaynaklandırılmalı, yoksa silinmesi yerinde olur.--Kingbjelica (mesaj) 19:03, 31 Temmuz 2017 (UTC)
  • Aramayı Yunanca yapmak lazım... Böyle yapıldığında Kıbrıs Rum toplumunda ölümünün önemli yankı uyandırdığı ortaya çıkıyor. Özellikle aşırı sağ kesim tarafından "özgürlük savaşçısı" olarak adlandırılıp devamlı anılıyor, ismi Larnaka'da parka verilmiş. Ölümünü ve bunun yanı sıra yaşam öyküsünü ele alan, yıllar sonra yayımlanmış çok sayıda kaynak bulmak mümkün: [2] [3] [4] [5] [6]. "Teofilos Yorgiadis'in öldürülmesi" olan taşınıp kalsın, sayfa üzerinde değişikliklere gitmeyi planlıyorum. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 21:45, 21 Ağustos 2017 (UTC)
  • Sayginer, Kibele, Kingbjelica, son verdiğim kaynaklar üzerine tekrardan değerlendirmenizi almak faydalı olur. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 18:54, 26 Ağustos 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin @Seksen iki yüz kırk beş ping için teşekkür ederim. Geri dönmemek olmazdı, aslında kararsızlığımı gidermek için geç döndüm: Bu yüzden kusura bakmayın lütfen. Kaynak niteliklerinin bizdeki bazı ölümler sonrasındaki "aidiyetlik ve sahiplenmelere" benzer olduğunu düşünüyorum ve bu bile biraz tereddüt uyandırıcı. Silinsin dememde hakkındaki ciddi iddialara nazaran Türkçe kaynaklarda iyi -neredeyse hiç- işlenmemesi etkili oldu. Bence ele alındığı tek yönü örgütsel ilişkileri. İlk yorumumda " önemli şeyler var" dememe sebep olan şeyleri de zaten çıkarmışsınız. Bu sebepten sıradan çelişkili bir ölüm ve ardından gelen -aşırı sağ kaynaklar mesela- sahiplenmeler eşliğinde kendisinin ve ölümünün kayda değer olduğunu düşünmüyorum. Savgiler...--Kingbjelica (mesaj) 22:25, 28 Ağustos 2017 (UTC)
Bu arada SAS'ı takip ediyorum ve çokca tecrübeli olan kullanıcıların yorumlarını bekliyorum. Faydası olacaktır. --Kingbjelica (mesaj) 22:29, 28 Ağustos 2017 (UTC)
Evet, kesinlikle önemli olarak ele alınan tek yönü örgütsel ilişkileri ve bunlar dolayısıyla öldürülmesi. Buradaki ele alınışının kişiyi/olayı ne derece kayda değer kıldığıysa elbette yoruma açık. İyi düşünülmüş yorumunuz için teşekkür ederim. Maddede yapılacak bir geliştirme (ki yapmayı planlamıştım, ertelemeyi bırakıp yaparsam notunu düşeceğim) bu konudaki kararın verilmesine belki yardımcı olabilecektir. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 01:23, 29 Ağustos 2017 (UTC)
@Seksen iki yüz kırk beş Yunancam yok ancak sayısal olarak bakmak ve (google çeviri ile) genel bir fikir sahibi olmak için Yunanca arama da yapmıştım. Daha önce dediğim gibi gündeme gelişi hep ölümündeki MİT parmağı iddiası ileydi. Bu ölümünü KD yapmaya yeter mi emin değilim. Şu aşamada görüşüm hâlen silinmesi yönünde.--Sayginerv-posta 08:20, 5 Eylül 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Bu tip muallaktaki maddelerde kaç defa belirtildi, kaç tartışma aynı şekilde kapatıldı bilmiyorum ama bir kez daha belirteyim. Vikipedi projeleri dahilinde kayda değer olduğu ispat edilmemiş.--RapsarEfendim? 23:47, 28 Ağustos 2017 (UTC)
  • Çekimser Çekimser Hikaye üslubunda yazılmış, kaynaksız bir madde. "BU HALİYLE" kesinlikle kaydadeğer görünmüyor. Maddeye ilgi duyan arkadaş(lar) var ise düzenleyip kaynaklandırırsa yeniden inceleyeceğim. --Mecnun (mesaj) 09:18, 21 Eylül 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.