Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Sen (roman)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 19:29, 28 Nisan 2017 (UTC)

Sen (roman)[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

KD etiketine istinaden SAS'a taşıyorum. Nushirevan11 ☾★ 15:36, 17 Mart 2017 (UTC)

  • hızlı kalsın hem maddede kaynak var, hem de Mehmed Uzun bütün eserlerinin kayda değer olmasına yetecek kadar kayda değer bir romancı, az sayıdaki romanı pek çok araştırmaya konu olmuş durumda. daha önce de konuşuldu, konuları tekrar tekrar buraya getirmekte bir yarar görmüyorum. --kibele 15:40, 17 Mart 2017 (UTC)
@Kibele Mehmed Uzun'un 'öylesine kayda değer' olduğunu düşünmüyorum. Daha önce bir başka roman üzerinden kişisel yorumlarda bulunuldu. O yorumların nesnel olduğuna dair bir viki politikası belirlenmedi. Bu sebepten ötürü bu farklı eserde farklı yorumlar yapanlar olabilir.--Nushirevan11 ☾★ 15:44, 17 Mart 2017 (UTC)
kullanıcılar bu yönde yorum yaptıktan sonra bu romanları adaylıktan çıkartmanız zaten yeterince sorunlu.. dediğim gibi mehmed uzun'un az sayıda romanı için aynı akademik kaynaklar mevcuttur, tamamına eklenebilir ki zaten maddelerde kaynaklar da mevcut. bir maddede kd etiketi olması buraya getirilmesi için yeterli değil.. daha önce defalarca bilgilendirildiğiniz halde böyle maddeleri buraya getirmekteki ısrarınız ve aynı yöndeki söylemleriniz nedeniyle daha fazla yorum yapmayı düşünmüyorum. --kibele 15:51, 17 Mart 2017 (UTC)
ek olarak, vito'nun şuradaki sözlerine de katılıyorum: "VP:SAS sürecini "maddelere kaynak ekleme" konulu bir haftanın iş birliği projesiyle karıştırmayı acilen bırakmamız gerekiyor topluluk olarak." --kibele 17:53, 17 Mart 2017 (UTC)
@Kibele Kullanıcılardan Pınar'ın göstermiş olduğu kaynaklara baktım. Hiçbirisinde Kader Kuyusu ve Sen romanından bahsedilmiyor. Yorumlarda da üçünü kapsayıcı yorum yapılmadığı için sadece "Aşk Gibi Aydınlık Ölüm Gibi Karanlık" adlı eseri kaynaklandırıldığı için diğer eserleri SAS'tan çıkardım. Size göre sorunlu olabilir bana göre mantıkî bir karardır. Ayrıca Thecatcherintherye'nin yorumundan önce SAS'tan çıkarmıştım. SAS'a aday gösteren olarak birleşik SAS'tan çıkarmak hakkımdır. İddia ettiğiniz gibi kaynaklar ekli filan değil. Sen romanında iki kaynak var. 1.si Şeyhmus Diken'e ait ancak sayfa bilgisi filan yok. Doğrulanamıyor. 2. kaynak ise ölü url. Kader Kuyusu romanının sayfasında ise kaynak mevcut değil. Cemallamec'in gösterdiği akadmeik pdf'e baktım. Pdf'de Sen romanından bahsedilmiyor. Kader Kuyusu'ndan bahsediliyor. Kaynakların var olduğunu söylemek yeterli bir olgu değil. O kaynakların içeriğinden madde içerisinde görünür bir şekilde bahsedilmezse maddeler kayda değer olmaz. Beni burda yargılayacağınıza var olduğunu iddia ettiğiniz kaynakların içeriğini maddelere eklemiş olsaydınız kalsın diye oy verirdim. KD etiketi varsa ve kaynaklandırılmamışsa SAS'a taşırım.--Nushirevan11 ☾★ 20:37, 17 Mart 2017 (UTC)
  • yorum: oy kullanabiliyor muyum bilmiyorum çünkü tüm hesaplarım allak bullak olmuş ama maddeyi açan biri olarak şunu söyleyebilirim. Mehmed Uzun, Çağdaş Kürt edebiyatı için önemli biri olmakla birlikte eserleri de kayda değerlik kriterlerini karşılamakta. İlla maddesinde paragraflarca bilgi eklenmiş olmasına gerek yok, ileride biri çıkar maddeye ekler. O ayrı bir konu. Ama madde silinmemeli. --Cemallamec (mesaj) 16:59, 17 Mart 2017 (UTC)
  • kalsın daha önceki Mehmed Uzun romanındaki görüşüme istinaden. Yazarın kendisi öylesine kayda değerdir. thecatcherintheryemesaj 11:23, 18 Mart 2017 (UTC)
  • kalsın araştırmalara konu olmuş bir yazarın ilk romanı. Haliyle araştırmalarda atıflar var.--Pragdonmesaj 07:39, 19 Mart 2017 (UTC)
  • Literatürde "kurucu yazar" diye bahsedilen bir yazarın politika doğrultusunda tüm kitaplarının kayda değer olduğunu söylemenin adil olduğunu düşünüyorum. Kalsın. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 22:39, 21 Mart 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Yorumlara katılıyorum. Mimar77 (mesaj) 18:16, 12 Nisan 2017 (UTC)

Adım geçtiği için ben kapatmayacağım. @Vikiçizer: Uygun bir zamanında bakabilir misin rica etsem?

Vito Genovese 09:43, 17 Nisan 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.