Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Akhilleis

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Sonuç: Başarısız. Akhilleus'un hizmetliliği konusunda yeterli topluluk desteği sağlanamamıştır. Oylamaya katılanların ve geçerli oyların sayısı yeterli değildir. --Mskyrider ileti 18:30, 21 Kasım 2011 (UTC)

Sayısal sonuç
 Geçerli oy: 9
 Destek: 7
 Karşı: 1
 Tarafsız: 1
 Oran: %87,5

Akhilleus[kaynağı değiştir]

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 17:02, 21 Kasım 2011 (UTC)

Kullanıcı, sonradan adını Akhilleis olarak değiştirmiştir.

Akhilleus (MesajKatkılarİstatistikler) – Vikipedinin işleyişine daha çok katkıda bulunabilmek ve hizmetlilere verilen bazı teknik özelliklerle vikipedideki düzenin korunmasına yardımcı olabilmek için aday olduğumu belirtmek isterim. -- Akhilleus ileti 17:02, 7 Kasım 2011 (UTC)



Lütfen olumlu / olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Hizmetlilik başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

  1. Destek Destek İş birliği projelerindeki çalışmalarına bakarak, üzerine düşen sorumlulukları elinden gelen en iyi şekilde yapacağına eminim. Diğer yandan genel tutumuyla beraber özellikle üslubuna gösterdiği özeni takdire şayan buluyor ve bu görevi başarıyla yerine getireceğine inanıyorum. Türkçe Vikipedi için büyük bir kazanç olacaktır. Utku TanrıvereMesaj 05:33, 8 Kasım 2011 (UTC)
  2. Destek Destek Utku'ya katılıyorum. GökçeYörük 08:48, 8 Kasım 2011 (UTC)
  3. Destek Destek Akhilleus'u Vikipedi topluluğu içinde beğeniyorum. Kullanıcılarla sorun yaşamıyor, Vikipedi için iyi niyetiyle çalışıyor. Sözlerimi Akhilleus'a bir soru ile bitirmek istiyorum. Fazla aktif olmadığın belli, özellikle geçen sene Nisan - Temmuz arasında bu göze çarpıyor, kendi işlerin ile Viki işleri arasında denge kurabileceğine inanıyorum ama bundan sonra daha sık aktif olman mümkün müdür? --Berm@nyaİleti 13:13, 8 Kasım 2011 (UTC)
    Teşekkür ediyorum. Bundan sonra daha sık aktif olabileceğimi düşünüyorum.---- Akhilleus ileti 13:51, 8 Kasım 2011 (UTC)
    Tamam o zaman, Akhilleus'un hizmetlilik için biçilmiş kaftan olduğundan hiçbir şüphemiz olmasın. --Berm@nyaİleti 17:38, 8 Kasım 2011 (UTC)
  4. Destek Destek degerli katkilarinin devami dilegiyle Yakamozmesaj 16:16, 10 Kasım 2011 (UTC)
  5. Destek Destek Hizmetlilik "çok da mühim bir şey değil", yöneticilik değil. Akhilleus'un bugüne kadarki katkıları güven verici, sil/koru/engelle butonlarını kötü niyetle kullanmayacağından eminim.--Khutuckmsj 14:35, 12 Kasım 2011 (UTC)
  6. Destek Destek Akhilleus'un görevi rahatça yürüteceğinden eminim.--Reality 12:00, 17 Kasım 2011 (UTC)
  7. Destek Destek güvenlir kullanıcı olduğunu düşünyorum. ----Safir yüzüklü CekliAltından konuş 12:22, 21 Kasım 2011 (UTC)

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

  • Karşı Karşı Açıkçası ben karşıyım. Kendisinde -en azından şu an için- hizmetli ışığı göremiyorum. Bir Alperen ya da Reality'nin hizmetli olmadan önceki davranışlarını göz önünde bulundurursam, Akhilleus'ta bu tip hizmetlinin yapması gereken davranışları gözlemleyemedim. Nedir bunlar? Şu şu politika eskimiş, yenileyelim gibi; Vikipedi hakkında tartışmalar başlatmak gibi, var olan düzeni sorgulamak gibi vs. Mevcut hizmetlilerimizin hemen hepsi bana göre bu davranışları gösterir. Kibele'sinden tutun da Khutuck'üne, Sabri'sine kadar. Öte yandan aşağıda yer alan sorulara verdiği "yuvarlak" (kavramı karşılayan kelimeyi tam bulamadım, net ve keskin cevap vermemiş, kaçamakvari cevap vermiş demek istiyorum :) cevaplar da beni tatmin etmedi ve bu belirttiğim noktaları bana göre doğrular nitelikte. Benim görüşüm budur, hayırlısı ne ise o olsun...--Rapsar da ne ki? 12:10, 17 Kasım 2011 (UTC)
Bu arada Türk medyasında ilk kez isim verildi bu sayede :)--Rapsar da ne ki? 10:23, 18 Kasım 2011 (UTC)
Nolmuş nolmuş?--Khutuckmsj 10:58, 18 Kasım 2011 (UTC)
İsim vermek istemiyorum derler ya :)--Rapsar da ne ki? 11:05, 18 Kasım 2011 (UTC)

Ben de sizin kaçamak bir oy kullandığınızı düşünüyorum. Bir Alperen ya da Reality'nin hizmetli olmadan önceki davranışlarını göz önünde bulundurursam... demişsiniz. Bildiğim kadarıyla Alperen hizmetli değildi. Şuradan bakınca hizmetli olmadığı zaten anlaşılıyor. Demek ki yorum baştan yanlış başlıyor. Reality katkılarını takdir ettiğim değerli bir kullanıcıdır. Siz de yukarıda örnek verdiğinize göre takdir etmiş olmalısınız. Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Reality006 'da yorumlarınızı görmeme rağmen desteğinizi göremedim. Madem ki örnek gösterecek kadar takdir ediyorsunuz neden desteğinizi esirgediniz? Biraz da var olan düzeni sorgulamak tespitinize değinelim. Yine Raelity'nin başvurusundan gidecek olursak kendisi Jimbo Wales'ın yerinde olsan ve Vikipedi işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun? sorusuna Burda olmamın bir sebebi de işleyiş zaten. O yüzden şu anki sistemden oldukça memnunum. şeklinde cevap vermiş. Soruyorum size işleyişten memmnun olmak sistemi sorgulamak mıdır sayın Rapsar? Reality'nin cevabını eleştirmiyorum fakat kusura bakmayın ben işleyişten memnun olmak ifadesinden sistemi sorgulamak anlamını çıkartamadım. Gelelim keskin cevap mevzuuna... İtiraf etmek gerekirse ben sizin kadar keskin bir kullanıcı değilim. Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Rapsar 2#Yorum kısmında şimdi basın karşı oyları şeklindeki ifadeniz hepimizin hatırındadır diye düşünüyorum. Bu başvurunuzda sinirlerinize hakim olamadığınız için karşı oy kullandığını ifade eden çok fazla vikipedist var. Ayrıca Kullanıcı:Koc61 yorumlarda Lakin sinirlendiği zaman neler yapabilir görmek istiyorum. Sinir eşiğine geldiğinde nasıl davranır? ifadesini kullanmış. Bir hizmetlinin sinirlendiği zaman ne yaptığının bir önemi var mıdır? Olması gereken hiçbir zaman sinirlenmemesi sakin olması değil midir? Son olarak yuvarlak cevap eleştirinize değinelim. Eğer ifadeler yuvarlak olsaydı soru soran kullanıcılar bunu belirtirdi. Soru soran kullanıcılardan biri olan Seksen Akhilleus'un üslubunu, sorulara verdiği cevapları ve katkılarını inceledim ve kullanıcının hizmetliliğe uygun olduğunu düşünüyorum. görüşünü belirtmiş. Demek ki cevaplar tatmin edici gelmiş. Sizin sorularınız varsa onlara da açığım ve hiçbir soruyu pas geçmediğim gibi sizinkileri de cevaplamadan geçmeyeceğimi söyleyebilirim. Peki asıl yuvarlak ifadeler sizin Bu arada Türk medyasında ilk kez isim verildi bu sayede :) ve İsim vermek istemiyorum derler ya :) ifadeleriniz değil midir? Eğer niyetiniz karşı oy kullanmaksa sizin de söylediğiniz gibi kavramı tam olarak karşılamasa da gerekçeler bulabilrsiniz. Teşekkürler.---- Akhilleus ileti 06:38, 19 Kasım 2011 (UTC)

Alperen'in hizmetli olmadığını biliyorum. O yüzden devamında Reality'nin şu anki durumundan değil de hizmetli olmadan önceki durumundan bahsettim. Alperen, şu anda hizmetli adayı olsa gözümü kırpmadan destek veririm. Reality'nin başvurusunda da destekler hizmetli seçilebilmesi için yeterliydi, sadece görüş bildirdim, destekliyorum demedim ki zaten gerek yoktu. Şimdi basın karşı oyları ise Ekşi'de kullanılan Şimdi basın eksileri ifadesinin buraya uyarlanmış haliydi. Olsun, kimse anlamak zorunda değil. Zaten birkaç kişi (isim vermiyorum, ver deyin vereyim ama beni bozuşturmayın sonra :p) her sözden kendince bir anlam çıkarmaya bayılıyor, sonra şikayet sayfasına ufak bir gezinti yapıyor. Burada da inanın "sadece" o lafı kullanmak istedim, ötesi yok. Hizmetli neden sinirlenmesin? O da insanoğlu değil midir? Etten ve kemikten oluşmuş olup, duyguları yok mudur? Sinirlenme en doğal duygulardan birisidir. Hizmetliler de sinirlenebilir, öyle manasız şey olur mu hiç? Şurada şurada sinirlendin, hizmetli olamazsın diyen karşısında beni bulur. Ha tabi bu tutumu genele yaymak ayrı bir durum, karıştırmamak gerek. Cevapları yuvarlak buluyorum dedim, yuvarlak demedim. Sondaki şahıs ekine dikkat ;) Bu arada Türk medyasında ilk kez isim verildi bu sayede :) ve İsim vermek istemiyorum derler ya :) alıntılarının amacını anlayamadım. Latife diye bir şey var ya hani, o işte. Örnek kullanıcı gösterirken isim kullanılmasa hani, kim bunlar denecekti, işte size örnek. Kanlı-canlı örnek. Son olarak size ne gibi kişisel bir garezim olabilir? Olamaz. Olsa da buraya yansıtmam zaten yanlıştır (not olarak yazdıklarım sizin yazdıklarınızın sırasında ilerliyor ve daldan dala atlamışım gibi duruyor. Ani konu geçişlerinde, yapılan diğer yoruma cevap yazmışımdır).--Rapsar da ne ki? 08:59, 19 Kasım 2011 (UTC)

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

  1. Akhilleus'un üslubunu, sorulara verdiği cevapları ve katkılarını inceledim ve kullanıcının hizmetliliğe uygun olduğunu düşünüyorum. Ancak daha önce de dediğim gibi hizmetliliğin ve bürokratlığın alınmasına yönelik herhangi bir politika kabul edilene kadar kimseye destek oyu vermemekte kararlıyım. Unutulmamalı ki burada kullanıcının şimdiki durumu ve yakın geçmişi için konuşabiliriz; ama gelecekte ne olacağını bilemeyiz. --seksen 17:03, 10 Kasım 2011 (UTC)

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

  1. Tecrübeli kullanıcı ve iş projelerinde iyi işler yapıyor. --Ozankra 17:23, 21 Kasım 2011 (UTC) oylama süresinin bitiminden sonra kullanılmıştır.--Mskyrider ileti 18:30, 21 Kasım 2011 (UTC)

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]

  • Oy vermeden evvel kullanıcının katkılarını iyice incelemek istiyorum. Kullanıcı katkılarının temel dökümünü inceledim, bu dökümü kendimle ve kendisinin affına sığınarak en son hizmetli seçilen Reality006 ile kıyasladım, alttaki tablo çıktı. Hizmetlilerin madde dışındaki alanlarda da aktif olması son derece önemli, bu açıdan bakınca Akhilleus'un katkılarının dağılımı hizmetlilik için iyi bir aday olduğunu belirtiyor. Tabloya göre Akhilleus madddelere katkı yapmaından daha çok idari işlerle (İBP gibi) uğraşıyor.--Khutuckmsj 16:46, 10 Kasım 2011 (UTC)
Alan Akhilleus Khutuck Reality006
Madde 34,78% 59.44% 48.75%
Kullanıcı mesaj 22.19% 11.95% 21.77%
Vikipedi 18.69% 12.59% 11.22%
Portal 11.12% 0.05% 0.13%
Tartışma 4.36% 4.26% 5.19%
Kullanıcı 4.24% 6.63% 1.47%
  • Akhilleus'un diğer kullanıcılara karşı uzlaşmacı ve kibar bir tavrı var. Lakin sinirlendiği zaman neler yapabilir görmek istiyorum. Sinir eşiğine geldiğinde nasıl davranır? Yakın geçmişte kullanıcılarla fikir ayrılıkları olmaması, bu vaziyetlerde nasıl davranacağı hakkında ipucu vermiyor. Öte yandan, kişisel bilgilerin izinsiz açıklanması konusunda engel vermek yerine uyarı vermeyi tercih ediyor ki bu engelleme politikasını tam olarak anlamadığını gösterir. Önemli bir sıkıntı değil. Tüm yöneticiler hatalar yapıyor ki hizmetlilere yardım etmek için irc kanalları mevcut. Kimseden mükemmel olması beklenmiyor. Bu noktada iyi niyetli olmak tüm bilgisizlik sorununu çözebilir. Ki konuşmasından iyi niyeti anlaşılabiliyor. Seksen'in dediği konu var, hizmetlilerin yetkilerini alma prosedürü olmadığı için oy vermek ne kadar doğru olur? Olumsuz oyları bekleyip ne tür noktaların eleştirileceğine bakmak lazım. Büyük ihtimalle bu oylar da oylamanın sonlarına doğru gelir. Ancak, tartışma biraz geliştiğinde her şeyi tartıştıktan sonra oy verebileceğim. Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 21:13, 10 Kasım 2011 (UTC)
"...kişisel bilgilerin izinsiz açıklanması konusunda engel vermek yerine uyarı vermeyi tercih ediyor", bunu kullanıcının aşağıdaki verdiği cevaba göre söylemişsiniz ama geçmişte var mı böyle izinsiz kişisel bilgileri açıklama olayı? --Berm@nyaİleti 21:17, 10 Kasım 2011 (UTC)
Khutuck bu yorumum sana değil, genel olarak söylüyorum. Değişikliklere bakılarak kıyaslama yapılmasına karşıyım. Çok değişikliği olan bir kullanıcı sürekli küçük değişiklikler yapmış olabilir. Ve değişiklik sayısı az olan bir kişi de küçük değişikliklerden ve küçük eklemelerden kaçınmış olabilir. Maddeler, tartışmalar vs. alanında kıyaslama yapılacaksa eğer, kullanıcının katkılarına ve son aydaki katıldığı tartışmalara bakılabilir. Saygı ve sevgilerimle. --Berm@nyaİleti 21:15, 10 Kasım 2011 (UTC)
Tabloda göstermeye çalıştığım şey değişiklik sayısı değil, değişikliklerin ne kadar geniş bir alana dağıldığıydı, değişiklik sayısını siliyorum hemen. Kullanıcı maddelerden daha çok tartışma, Vikipedi, portal gibi alanlarda faaliyet göstermiş; yani madde yazmaktan çok idari işlerle uğraşmış. Bir hizmetli için aranması gereken bir özellik, Akhilleus bunu karşılıyor.--Khutuckmsj 21:21, 10 Kasım 2011 (UTC)
Üsteki yorumlara genel olarak katılmakla beraber tablonun tam olarak doğruyu yansıttığını sanmıyorum. Mesela benim tahminim 10.000 - 15.000 civarı silinmiş değişikliğim vardır. Çünkü ben daha çok dosya ve madde devriyeliğinde aktifim. Belki Akhilleus'da böyledir. Dolayısıyla silinen değişiklikleri içeren bir tablo daha faydalı olur bence. Ama sanırım bu tarz bir istatistik yapan bir site yok.--Reality 17:10, 11 Kasım 2011 (UTC)
Tablo ve Khutuck'ün yorumlarına bakılırsa Khutuck hizmetli olmamalı :) Kişisel fikrimdir, "hiçbir şey" ifade etmez bu tablo.--Rapsar da ne ki? 17:13, 11 Kasım 2011 (UTC)
Tabloya göre haklısın, hizmetliden çok yazarım ben Göstermeye çalıştığım kullanıcının portallara, İBP'ye vb. katkılarının genel katkısında ciddi bir pay tuttuğu, ama anlamsız olmuş galiba.--Khutuckmsj 18:56, 11 Kasım 2011 (UTC)

Sorular Sorular[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki sorular 2006 sonundan beri hizmetli adaylarına topluluğun kendisini daha iyi tanımasına yardımcı olabilmek için sorulmakta. Cevaplayıp cevaplamamakta serbestsiniz.

1. Hizmetlilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında hizmetlilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C: Soğuk baktığım herhangi bir iş yok. İşyükünde üzerime düşen ne varsa paylaşmaya hazırım.
2. Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C: Çok fazla madde yazmıyorum. Vakit buldukça tarih ile ilgili konularda katkı yapmaktan hoşlandığımı söyleyebilirim.
3. Hizmetlilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C: Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu sayfasında "Hizmetlilik ek görevler ve sorumluluklar getirmektedir. Bu ek görevler ve sorumluluklar sadece hizmetlilerin yapabileceği şeyler olduğu için, önceliklidir. Madde yazmak gibi işler ikinci planda kalır. Bu durumdan rahatsız olacaksanız şimdiden vazgeçmeniz en doğrusudur." yazıyor. Hizmetli seçilmem halinde bu ifadeye uygun hareket ederek hizmetlilik işlerine öncelik tanıyacağım.
4. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C: Hatırlamıyorum. Değişiklik savaşı yaşanmasından hoşlanmam. Anlaşmazlıkların uzlaşıyla halledilmesi için üzerime düşeni yapmaya gayret ederim.
5. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa inisiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C: Politikaların çizdiği sınırlar dahilinde karar veririm.
6. Anonim kullanıcılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir hizmetlinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C: Her vikipedist hata yapabilir. Kullanıcının hizmetli veya anonim olması değil haklı mı haksız mı olduğu önemlidir diye düşünüyorum.
7. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C: Bu konuda bir düşüncem yok. Vikipedistlerin rahatsız oldukları bir durum varsa o konu üzerinde düşünebilirim.
8. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C: Maddelerin sürekli olarak koruma altında tutulması "Vikipedi Özgür Ansiklopedi" tanımına aykırıdır diye düşünüyorum. Ancak ihtiyaç halinde elbette ki yarı koruma ya da tam koruma uygulanmalıdır.
9. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: VP:TBA konusunda diğer iki içerik politikasına kıyasla zaman zaman sıkıntı yaşandığını düşünüyorum. İhlali durumunda, ihlal edenleri uyarma ve yanlışları düzeltmek tutumunu izlerim.
10. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C: Kesinlikle karşı olduğum herhangi bir karar yoktur.
11. Jimbo Wales'ın yerinde olsan ve Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
C: Bot kullanımının yaygınlaştırılması için çalışırdım. Bu sayede pek çok işlem yarı-otomatik olarak yapılır ve kullanıcılar zamanlarını çok daha verimli kullanabilir.
12. Troll sence nedir? Nasıl başedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C:Trolll vikipediye zarar veren kullanıcıdır. Müdahale edemeyeceğim bir troll'ü başka bir hizmetliye bildirir ve gerekeni yapmasını rica ederdim.
13. Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
C:İnsanları aydınlatmanın, onlara faydalı bilgiler sunabilmenin doğru ve güzel bir davranış olduğuna inandığım için katkıda bulunuyorum.
Ek sorular[kaynağı değiştir]
  • Soru Troll cevabına yönelik bir soru. Eğer ortamda başka bir hizmetli yoksa Trole karşı nasıl davranırsınız. Kendisine onun bir troll olduğunu hemen söyler misiniz? Ya da hangi aşamada bunu dile getirirsiniz. Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 17:29, 7 Kasım 2011 (UTC)

Hiç kimseye durduk yerde troll yaftası yapıştırmak istemem. Önce hatalarını kibar ve mantıklı bir şekilde anlatmayı denerim. Ancak kullanıcı tam bir uyumsuzluk gösterir, dinleme konusunda isteksiz davranırsa o zaman troll olduğunu düşünmeye başlarım. Ancak troll zararlısı olduğunun kesinleşmesi gereklidir diye düşünüyorum. Yanlış anlaşılmış bir kullanıcıyı kaybetmek veya yeni bir kullanıcıyı ısırmak istemem. Troll olup olmadığı konusunda diğer kullanıcıların fikirleri de önemlidir. Sonuçta bir kullanıcıyı "Troll" olarak nitelemek ciddi bir şeydir. Kesinleştikten sonra ise gereken neyse yapılır.---- Akhilleus ileti 05:25, 8 Kasım 2011 (UTC)

Hizmetliler de sorgulanabilir, hesap verebilmelidir. Ancak bu konuda çok dikkatli ve adaletli davranılmalıdır. Hizmetlilik yetkilerinin kötüye kullanımı veya kuralları ihlal etmiş olması kesinleşmiş olmalıdır. Bir kullanıcı geçmişte engellendiği için, katkıları silindiği için veya başka sebeplerden dolayı bir hizmetliye karşı tutum alabilir. Değerlendirmenin sağlıklı olabilmesi için vikipedistler tarafından seçilen deneyimli, soğukkanlı kullanıcılardan oluşan Hakem Kurulu kurulması düşünülebilir. Bu hakem kurulunun da 1-2 sene aralıklarla yapılan seçimle belirlenmesi iyi olacaktır diye düşünüyorum. Bu sayede kurula olan güven taze kalır.---- Akhilleus ileti 05:53, 8 Kasım 2011 (UTC)

  • Soru İki kullanıcıdan birinin diğerinin izni olmaksızın başka bir ortamdaki kişisel konuşmalarından kısmen bahsetmesi ya da bu konuşmalara gönderme yapması durumunda ne tür bir yol izlersiniz? Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 17:29, 7 Kasım 2011 (UTC)

Açıkçası böyle bir davranışı faydasız bulduğumu söylemeliyim. Kullanıcıların böyle yayınlamalar gerçekleştirmek yerine katkı yapmaya odaklanmasını daha sağlıklı bir davranış olarak görüyorum.---- Akhilleus ileti 05:28, 8 Kasım 2011 (UTC)

Haklısınız tabiki ama burada fikirlerinizi sormuyorum. Gerçekleşirse, hizmetli olarak ne tür bir uygulamada bulunurdunuz? Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 20:32, 8 Kasım 2011 (UTC)

Davranışının yanlış olduğunu ve böyle davranışlardan vazgeçerek katkılarına devam etmesi gerektiğini uygun bir dille anlatırdım.---- Akhilleus ileti 08:35, 9 Kasım 2011 (UTC)

  • Soru Eski hizmetlilerden herhangi birinin kişisel saldırı yapması durumda çekinmeden onu uyarabilir ve gerekirse engel verebilir misiniz? Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 17:29, 7 Kasım 2011 (UTC)

Bir kullanıcının eski bir hizmetli olmasının önemi yoktur. Sonuçta her kullanıcı vikipedi kurallarına tabidir ve öyle olmalıdır. Aksi adaletsizlik olur ve insanların güvenlerini sarsar. Gerekirse uyarabilir ve gerekirse engel verebilirim.---- Akhilleus ileti 05:32, 8 Kasım 2011 (UTC)

  • Soru VP:3GD kuralının ihlali durumunda kimin haklı kimin haksız olduğuna bakar mısınız? Vereceğiniz engel IP veya hizmetliye göre değişir mi? Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 17:29, 7 Kasım 2011 (UTC)

Burada önemli olan kimin hizmetli veya anonim olduğu değil kimin haklı, kimin haksız olduğudur diye düşünüyorum.---- Akhilleus ileti 05:34, 8 Kasım 2011 (UTC)

Sorunun üzerine biraz da ben ekleyeyim. Kullanıcıların yaptığı değişikliklerde haklı olup olmadığına mı bakarsınız (basit vandalizm hali dışında), yoksa değişiklik savaşının yaşanıp yaşanmadığına mı? Yaptırımı hangisine göre uygularsınız? --seksen 17:37, 8 Kasım 2011 (UTC)
İkisi de önemlidir diye düşünüyorum. Bir kullanıcının haklı olması kural ihlali yapmasını meşrulaştırmaz. Kullanıcı değişiklik savaşına girmek yerine, diğer kullanıcılarla uzlaşmaya çalışmalıdır. Gerektiği takdirde bir hizmetliden yardım isteyebilir ve anlaşmazlık çözülünceye kadar madde koruma altına alınabilir.---- Akhilleus ileti 08:31, 9 Kasım 2011 (UTC)
  • Soru Hangi kısa maddeler silinir, hangileri silinmez? --Alperen 14:01, 8 Kasım 2011 (UTC)

Kısa maddeler silinmelidir diye bir önyargım yok. Eğer madde Vikipedi:Hızlı silme sayfasında yazan kriterlere uygun düşüyorsa silinebilir veya SAS şablonu kullanılarak oylama yapılması sonucunda silinebilir.---- Akhilleus ileti 17:31, 8 Kasım 2011 (UTC)

Sorunun üzerine biraz da ben ekleyeyim. Bir maddenin taslak kabul edilebileceği sınır sizce nedir? Başka bir deyişle, hangi sınırdan daha az bilgi içeren maddeler silinebilir? --seksen 17:37, 8 Kasım 2011 (UTC)

Vikipedi:Taslak madde#Temel bilgiler kısmında Bir maddenin ne zaman taslak madde olmaktan çıkacağını belirleyen bir boyut sınırı yoktur. deniliyor. Dolayısıyla vikipedide yönerge böyle belirlenmiş ancak ben kafama göre bir sınır belirledim diyemem. Genelde kısa, birkaç cümlelik, konu hakında yeterli bilgi vermeyen, geliştirilmeye açık maddeler taslak olarak nitelenir.---- Akhilleus ileti 08:50, 9 Kasım 2011 (UTC)


Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.