Vikipedi:Eğitim Programı/Etkinlikler/Özgür Ansiklopedi Günü 1

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikipedi Eğitim Programı
Özgür Ansiklopedi Günü
Tarih25 Şubat 2017
SaatUTC 15.00
YerÜsküdar Üniversitesi, Üsküdar, İstanbul, Türkiye
KonuVikipedi ile tanışma, Sayılarla Vikipedi, Vikiveri
EğitimciBasak Sakhalinio, Mavrikant
Katılımcı sayısı~30


Üsküdar Üniversitesi'ndeki Özgür Ansiklopedi Günü başlıklı etkinlik dizisinin ilki ,24 Şubat 2017 Cuma günü üniversitesinin merkez yerleşkesinde Nermin Tarhan Konferans Salonu'nda gerçekleşti. İki saatlik sürede katılımcılar vikipediyi ve vikivevriyi üç ayrı deneyimli editörden dinlediler. Kullanıcı:Ibra~28'in hibe başvurusu sonucu Wikimedia Vakfı'ndan destek alınarak gerçekleştirilen etkinlik dizisi kapsamında Üsküdar Üniversitesi'nde iki ayrı etkinlik daha gerçekleştirilecek.

Facebook Etkinlik sayfası

Etkinlik Notları[kaynağı değiştir]

Başak: Benim için daha önceki etkinliklerden en büyük farkı, üç vikipedistin birden konuşmacı olması ve organizasyonda da bir ekip olarak çalışılması idi. Hakanİst ve Ibra~28 bizlere iyi ev sahipliği yaptı. Özgür Ansiklopedi Günü'nd şunu fark ettim; katılımcıların bizi dinlemesi kadar bizim de birbirimizin anlatacaklarını dinlememiz önemliymiş. Bu fırsatı bulmamız çok iyi oldu; özellikle Mavrikant'ın vikiveri hakkında anlattığı bazı şeyler benim için yeniydi. Katılımcı sayısı beklediğimizden düşüktü; ama sorun değil, sırada iki etkinlik daha var. Organizasyon konusunda iyi bir deneyim kazandık. --Başak (mesaj) 18:31, 25 Şubat 2017 (UTC)

Sakhalinio:

Mavrikant: Benim Wiki için yaptığım ilk sunum oldu. Üsküdar Üniversitesi, Hakanİst ve Ibra~28'e ev hesapliği için teşekkürler. Sunumda Wikdita'dan bahsettim. En çok katkıyı(29bin) Wikidata'ya yapmama ragmen ben bile bu kadar gelişmiş olduğunu bilmiyorum. Birçok şeyi sunumu hazırlarken öğrendim. Sunumda kullandığım dosyayı Commons'a yükledim. Herkesin incelemesin öneririm. Sunumun Cuma günü öğleden sonra olmasa katılımcı sayısı düşürdü. Bir sonraki etkinliğin daha verimli geçeceğine inanıyorum. --Mavrikantmsj 19:37, 1 Mart 2017 (UTC)

Hakanİst:

Ibra~28: