Vikipedi:Devriyelik başvurusu/Arşiv/Ocak 2015

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Beyaz liste grubunda bulunuyorum. Daha önceki başvurumda reddedilmiştim. Fakat Mavrikant'tan gelen mesaj üzerine yeniden başvurmaya karar verdim. İyi çalışmalar

--MucOnur (mesaj) 13:57, 2 Ocak 2015 (UTC)

  • Yorum Yorum Kullanıcı daha önce 73 defa vandalizmi engellemiş. Oluşturduğu şablona bakılırsa viki dilini anlamışa benziyor. Yanlışlıkla oluşturduğu MucOnur sayfası dışında bir kötülüğünü görmedim. --Mavrikantmsj 14:09, 2 Ocak 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Ben de Mavrikant'a katılıyorum. Sağolsun vandalizmi önlemeye çalışırken, o vandalizmleri önlemişti. Vikipedi'nin işleyişini kavramış bir arkadaş. --Uğurkentmesaj 14:14, 2 Ocak 2015 (UTC)
  • İstek yapıldı Yapıldı --Khutuckmsj 15:21, 2 Ocak 2015 (UTC)

Herkese merhaba. Küçükken ansiklopedilerin sayfalarını rastgele bir biçimde açıp, oradaki bilgileri okumaktan büyük keyif duyan birisi olarak Özel:Rastgele'ye tıklamayı ne kadar sevdiğimi anlayabilirsiniz. Hal böyleyken zaman geçirmekten çok hoşlandığım bir yer haline geldi Vikipedi ve gün içerisinde vakit buldukça okuyor, akşamları ise elimden geldiğince katkı yapmaya çalışıyorum. Geçtiğimiz hafta içerisinde talihsiz bir kaç saldırıya şahit oldum ve bu saldırıların ne kadar büyük zararlar verebileceğini gördüm. Katkı sağlayabileceğimi düşündüğüm ve zararlı davranışları hızlı bir şekilde engelleyebileceğimden dolayı devriye olarak başvuru yapıyorum. Saygılarımla.

--Reob (mesaj) 19:25, 2 Ocak 2015 (UTC)

  • Yorum Yorum Kullanıcın devriye olmasında herhangi bir sakınca görmüyorum. --Uğurkentmesaj 20:25, 10 Ocak 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Son 500 katkısını inceledim. 46 defa vandalizmi engellemiş. Ayrıca vandal bir kullanıcıya uyarı şablonu bile göndermiş. Charlie Hebdo saldırısı maddesine yaptığı katkılardan vikipedi politikalarını benimsediği görülebilir. Devriye olmasına olumlu bakıyorum. --Mavrikantmsj 22:49, 10 Ocak 2015 (UTC)
  • İstek yapıldı Yapıldı kolay gelsin.. --kibele 23:18, 10 Ocak 2015 (UTC)

Mavrikant'ın davetiyle devriye olmak için başvuruyu yapıyorum. Uzun süredir aktif değildim ancak bir hafta içerisinde tekrar aktif olacağım.

--Recebistan (mesaj) 22:41, 2 Ocak 2015 (UTC)

  • Yorum Yorum Değişikliklerinde sorun göremedim. Siyasi maddeleri geliştirme çabası da takdir edilesi. --Uğurkentmesaj 20:28, 10 Ocak 2015 (UTC)

Beyaz liste grubunda bulunmaktayım daha önceki başvurum reddedilmişti. Boş vakitlerimin çoğunda aktif olmaya çalışıyorum.Bilgileri güncel tutmaya çalışıyorum kimsenin aylardır el sürmedigi kadroları v.s şeyleri düzenliyorum. Vikipediye daha çok katkıda bulunup vandalizme karşı savaşmak istiyorum.

--İbrhmrms27 (mesaj) 20:10, 5 Ocak 2015 (UTC)

Yorum Yorum Bkz. ilk adaylık başvurusu. Fenerli1978Buyrun beniiiim? 21:26, 5 Ocak 2015 (UTC)

  • İstek yapıldı Yapıldı kolay gelsin.. --kibele 11:27, 14 Ocak 2015 (UTC)

Sevgili vikipedi ailesi bende devriyelik yetkisi istiyorum araştırmayı sevdiğim için gereken destekleri sağlamak istiyorum iyi günler diliyorum' --Sonfedai (mesaj) 22:06, 6 Ocak 2015 (UTC)

Yorum Yorum Lütfen Devriyelik başvuru kriterlerini okuyunuz. Saygılar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 23:42, 6 Ocak 2015 (UTC)
  • İstek yapılmadı Yapılmadı - Kullanıcı Vikipedi'de henüz çok yeni. Kuralları öğrenmesi için biraz zaman gerekli. --Khutuckmsj 22:50, 9 Ocak 2015 (UTC)

Mavrikant bana devriyelik başvurusunda bulunabileceğimi söyledi. Devriyelik başvurum onaylanmazsa "beyaz liste"ye girmek istiyorum. Yaptığım değişikliklerin onaylanmasını beklemek can sıkıcı. Saygılarımla...

--Tunahan (mesaj) 19:30, 7 Ocak 2015 (UTC)

beyaz listedesiniz an itibariyle. devriyelik için yorumları bekleyelim. --kibele 22:41, 9 Ocak 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Kullanıcı lisenin internet sayfasındaki resimleri yüklemiş. Bir de açıklamaya kendi çekimim demiş. Beyaz liste de kalması doğru mu Kibele. --Uğurkentmesaj 20:39, 10 Ocak 2015 (UTC)
bilgilendirin kullanıcıyı.. hemen beyaz liste'den çıkartılması gerekmiyor. burada bin yıldır devriye olup hâlâ telifli içerik ekleyenler varken.. --kibele 20:42, 10 Ocak 2015 (UTC)
Rica etsem gerekli dosyaları zaten işaretlemiştim, bir el atarsan iyi olur. Birkaç gün beyaz listede dursun bakalım o zaman eğer aynı hataları tekrarlamazsa yolu açık olsun. --Uğurkentmesaj 20:45, 10 Ocak 2015 (UTC)
yanlışgörmüyorsam iki yıl olmuş o dosyalar ekleneli.. aynı hataları tekrarlamamış zaten belli ki.. --kibele 20:47, 10 Ocak 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap Elvankent Bilgi Anadolu Lisesi maddesinin zenginleştirilmesi adına kendi çektiğim fotoğrafları Vikipedi'ye yükledim. Diğer maddelere yüklediğim fotoğraflarda telif ihlali yapmış olabilirim ancak bu maddedeki fotoğraflarda telif ihlali yapmadım. Uğurkent beyaz listede olmamam gerektiğini düşünüyor, saygı duyarım ancak şunları sormak istiyorum: Söz konusu fotoğraflar, Vikipedi'ye yüklenmeden önce İnternet'e yüklenmiş olabilir. Peki o fotoğrafların lisenin internet sitesinden alındığını kim kanıtlayabilir? O fotoğraflar, bilgisayara aktarılıp bilgisayardan Vikipedi'ye yüklenmiş olamaz mı? Söz konusu fotoğrafları kim şikayet eder de Vikipedi sorun yaşar? Bunlar olası şeyler olsa da gerçekleşmesi son derece düşük. Yüklenilen fotoğrafların Vikipedi'nin başına büyük bir sorun çıkarmayacağı ortada. Bir film afişi, fotoğrafı; kitap kapağı vb. değil. Vikipedi'ye katkı sağlanılmasını, maddelerin zenginleştirilmesini istiyorsak engelleri, bahaneleri azaltalım derim. Saygılarımla... Tunahan (mesaj) 14:26, 11 Ocak 2015 (UTC)
Mesaj sayfanızda ayrıntılı olarak anlatmıştım. Fotoğraflar internet sitesinden alınıp buraya eklenmişse o fotoğraflar için kim şikayet eder diye bir şey olamaz. O zaman tüm internet sitelerindeki resimleri buraya yükleyelim. Boşuna boşuna telif hakkı yapmamak için kamu malı eserleri aramayalım. Kamu malı eserleri üretmeye çalışmayalım. O zaman Commons'u da kaldıralım. Bunlar emeğe saygısızlık olur. Telif politikamızı daha ayrıntılı bir şekilde gözden geçirmenizi rica ederim. --Uğurkentmesaj 17:23, 11 Ocak 2015 (UTC)
  • Cevap CevapTelif politikalarına özen gösterdiğim için söz konusu maddeden sonra dosya yükle(ye)medim Vikipedi'ye. Yanlış yapmamak için yalnızca içerik değiştirdim. Telif politikalarını ayrıntılı biliyorum ve uymaya da özen gösteriyorum, bundan kuşkunuz olmasın. İlgincime giden tek şey, söz konusu maddeye yüklenen fotoğraflara "kendi çekimim" yazmamın yadırganmış olması. Fotoğraflar kendi çekimim olsa da direkt lisenin internet sitesinden alsam kaynak belirtirdim. Başka maddelere yüklediğim fotoğraflarda kaynak belirttim ancak fotoğraflar silindi, doğal karşıladım. "Olması gereken budur." diye düşündüm. Bu fotoğraflar üzerinde bu kadar diretmemin nedeni, fotoğrafları zamanında bilgisayara atıp oradan Vikipedi'ye yüklemem. Neyse, bu konu çok sıkıcı ve kafa ütüleyici bir duruma çoktan geldi. Tartışmayı sürdürürsek sonu gelmeyecek gibi... :) Bundan sonra telif politikalarına "daha çok" dikkat edeceğimin sözünü veriyorum. Saygılarımla... Tunahan (mesaj) 18:48, 11 Ocak 2015 (UTC)
Aynı hataları tekrarlamamak umuduyla katkılarınıza devam ederseniz kolaylıkla bu işi yapabilirsiniz. --Uğurkentmesaj 18:50, 11 Ocak 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Kullanıcının katkıları güzel, üslubu yapıcı. --Khutuckmsj 19:12, 11 Ocak 2015 (UTC)
  • İstek yapıldı Yapıldı kolay gelsin. --kibele 11:24, 14 Ocak 2015 (UTC)

Merhabalar! Vikipedi'nin bir çok insan için büyük ve tarafsız bir bilgi kaynağı olduğunu düşünüyorum ancak bazen bu tarafsızlık kötü niyetli kullanıcılar tarafından bozuluyor maalesef. Ben son değişikler devriyesi olarak elimden geldiğince geri almaya çalışıyorum.Lakin iyi niyetli ve Vikipedi'ye gerçekten son derece olumlu katkı yapan yeni Vikipedistlerin de var olduğunu görüyorum.Ben bu Vikipedistlerin yaptığı değişikleri onaylamayı ve bir an önce sayfaya erişen tüm insanlar tarafından görülmesini çok istiyorum.İşte bundan dolayı Devriyelik Vikipedisti olmaktan çok büyük mutluluk duyarım.

--EmreSyr (mesaj) 18:11, 11 Ocak 2015 (UTC)

Yorum Yorum Devriyelik için henüz erken gibi. Ancak beyaz listedeymişsiniz. Katkılarınızı bir süre daha beyaz liste olarak sürdürünüz ve otomatik terfi ölçütlerini sağlamaya çalışınız. Teşekkürler --Turgut46 18:20, 11 Ocak 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Kullanıcı birkaç defa vandalizm vb. değişiklikleri geri almaya çalışmış. Değişiklik sayısı yüzünden terfi ölçütlerini sağlamıyor. Kullanıcın biraz daha katkısı artarsa kolaylıkla devriye olabileceğini düşünüyorum. --Uğurkentmesaj 18:25, 11 Ocak 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Emektar bir Vikipedi hadimi olduğu izlenimi veriyor. Mecliste takdir yetkisi olan âzâlarımız vazife atfederek bu hadimin platformda kalıcılığını tesis etmeleri mühimdir. İkmal (mesaj) 01:00, 12 Ocak 2015 (UTC)
  • İstek yapıldı Yapıldı kolay gelsin. --kibele 11:23, 14 Ocak 2015 (UTC)

Muhterem Vikipedi hadimleri ve saygıdeğer müdavimler. Ömrünü vakfetmeye adadığım bilgisayar ve internet teknolojisi ilmi içerisinde hususi bir yere olan Vikipedi'yi benim için büyük büyük bir öneme haizdir. Netekim her mecliste "Vikipedi'yi kullanmayın, oraya herkes istediğini yazıyor" diyen peşin hükümlü bir güruha karşı camianın hakikatlerini anlattım, anlatacağım. Vikipedi milyonlarca beynelmilel müdavimin "fahrî" çalışmaları neticesinde teşekkül eden değerli bir ansiklopedi. Mamafih üye dahi olmadan katkıda bulunulan bu platformda 7-8 yaşındaki çocuklar, 12-13 yaşında erginler adına "vandalizm" denen betbahtlığı işlemektedirler. İşte bu zararlı fiillere karşı etkin mücadele adına devriyelik vazifesini tekriren talep eder, hürmetlerimi arz ederim.

--İkmal (mesaj) 20:34, 12 Ocak 2015 (UTC)

  • Yorum Yorum Kullanıcının son zamanlarda vandalizmle mücadelesi bulunmakta. Umarım çalışmalarına devam eder. --Uğurkentmesaj 17:45, 13 Ocak 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Birkaç kere uyarılmış. Ancak hatalarından ders almış gibi görünüyor. Devriye olabilmesi için mutlaka katkılarını arttırması gerekli Diğer yorumları görünce hala hatalı değişiklikler yaptığı fark ediliyor --Hacitalha 10:45, 15 Ocak 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Yaklaşık bir haftadır emek vererek düzenlediğim Charlie Hebdo saldırısı maddesine ilk başta Hz. ekleri koydu ve uyarmama rağmen 3 sefer geri aldı. Bu uyarıyı yaptığım için beni Vandal olarak niteledi. İçindeki karikatürü ve bilgileri tartışmaya açmadan sildi. Birçok paragrafı kaynaksız şekilde değiştirdi ve kaynağı olmayan bilgiler ekleyerek maddeyi yaralamaya başladı. Devriyelikten ziyade beyaz listede bile olmaması gerekli. Ԙobserve 18:37, 15 Ocak 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap Merhaba. Kaynaksız hangi eklemeyi yapmışım? (Papa açıklaması ve dergi kurucusu açıklaması eklemesini yaptım, hepsininde kaynağı vardır) Müddei iddiasını ispat ile mükelleftir bundan geri duruyorsa müfterîdir. İkmal (mesaj) 18:48, 15 Ocak 2015 (UTC)
Öncelikle müfterilere, müddeilere gerek yok. Burası meclis değil, nerede diye sorsanız da cevap veririm. Maddeler altına bilgileri girerken kendi düşüncelerimizi değil, kaynaklarda verilen bilgileri aktarmak gerekiyor aksi halde yoruma ve tartışmaya açık bir hale gelir madde. Nytimes kaynağı verilerek yazılmış olan paragrafta "şakalar" kısmını kaynakta yer almayan bir biçimde "cinsel içerikli aşağılayıcı çizimler" olarak değiştirmişsiniz. Bunun kaynağını belirtmediğiniz müddetçe sizin kendi görüşünüzdür ve bunun Vikipedi'de yeri yoktur. Çünkü burası yorumlar üzerinden değil paylaşılan kaynaklar üstündeki bilgiler üzerinden bilgi eklenen bir yer. BBC kaynaklı verilen paragrafta ve maddenin başlangıcındaki herşeyi özetleyen paragraf içerisine "cinsel içerikli tahrik üslubuyla tanınan" bilgisi eklemişsiniz ve kaynağı tekrardan açıp baktığımda böyle bir bilgiye ulaşamadım. Ayrıca Charlie Hebdo cephesine eleştiriler diye eklediğiniz iki bilgi yaklaşık iki saat boyunca kaynaksız şekilde yer aldı, daha sonra kaynak eklediğiniz için ona dokunmadım. Dokunmadım ama olayların arka planında yer alan bilgiler gibi çok daha önemli bilgiler yer alırken, bu alt başlığı en üste koyup maddenin genel bağlamını bozmuş oldunuz. Başlığa her dokunduğunuzda bir başka sorun meydana geliyor. Karikatürü genelgeçer bir karar üstünden sildiniz ve bunu yapmamanız gerektiğini söylediğimde hakaret ederek Vandal dediniz. Hz. eklediniz ve bunun böyle olmadığını söylediğimde "ideolojini empoze etmeye çalışıyorsun" diye hakaret ettiniz ve politikadan haberiniz bile yok. Kimse buraya politikaları ezbere bilerek gelmiyor ve zaman içerisinde öğreniyor ama size uyarı yapılınca cevap olarak hakaret ediyorsunuz ve bildiğinizi okumaya devam ediyorsunuz. Ԙobserve 07:35, 16 Ocak 2015 (UTC)

Cevap Cevap Burası bir ilim meclisidir ve her mecliste tabi olunması gereken bir takım kaideler vardır. Sırayla gidelim. 1- Bahse konu dergi cinsel içerikli tahriki yoğun bir biçimde kullanmaktadır. Bunu görmemek için ama olmak gerek. Öpüşme, sex karikatürlerini hiç görmediniz mi?
2- Burası bir mahalle kahvesi değil. Bir kişiyi anarken ad-soyad gibi spesifik ifadelerle anmak durumundasınız. Muhammed hangi Muhammed? Dünyada milyonlarca Muhammed var. Ya Hz. yazarsanız ya da künyesi olan Abdullah ibn-i Muhammed şeklinde anarsınız.
3- 2 saat değil 2 dk sonra kaynağını ekledim yanlış bilgi vermeyiniz.
4- Ben değişiklik özetlerimde meramımı ifade ederken siz olayı bir savaşa dönüştürerek hiçbir sebep belirtmeden sürekli geri-al yapıyorsunuz. Tecrübeli bir kullanıcı bundan imtina eder.
Kullanıcı:Hacitalha size de hüsraniyetlerimi bildiririm. Tüm gücümle vandalizme karşı mücadele ederken bunları görmeyip tek bir madde üzerinden müspet yorumunuzu menfiye çevirdiniz. Daha başı sonu belli olmayan güncel bir hadise maddesi için bir kullanıcı böyle kolayca harcanmamalı.
Hüsran ile tüm Vikipedi gönüllerine arz olunur.
Yorum Yorum Görüşüm olumsuz, hakkında açılan şikayet sayfasına göz atılabilir. Henüz erken. Vitruvian (mesaj) 00:57, 16 Ocak 2015 (UTC)

  • Yorum Yorum görüşüm olumlu. 2 yıl kadar tecrübesi olup vandalizm yapanları gördü bu gözler. Din ve Türkiye ile ilgili meselelerde hep ekişme var. Hizmetli seçimi yapmıyoruz --Boyalikus (mesaj) 19:20, 17 Ocak 2015 (UTC)
Tarafsızlık üzerinden değerlendirme hizmetli seçimi için de ne kadar öneme sahipse devriyelik için de o kadar öneme sahip. TBA'dan gidersek mesele maddelere yapılan katkılarla alakalı, hizmetliliğin pratikteki fonksiyonu konumuzun dışında kalıyor. Sil-koru-engelle vb. Daha ötesini pek göremiyorum. Vitruvian (mesaj) 00:43, 21 Ocak 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Aktif kullanıcı. Devriye olmasında sakınca görmüyorum. --Turgut46 21:37, 17 Ocak 2015 (UTC)
Aktif kullanıcılığa kaldı demek. Vitruvian (mesaj) 00:43, 21 Ocak 2015 (UTC)
Aktif Kullanıcı olması devriyelik gerekçesi değil. --Turgut46 15:35, 21 Ocak 2015 (UTC)
Ben yorumumda ısrarcıyım. Burada VP:TBA tam anlamıyla hakim bir kullanıcı bugüne dek hiç görmedim. Öyle bir kullanıcı yok , mantık çerçevesinde olamayacağına inancım sonsuz. Vandalizmi bilmeyen bir kullanıcı mı devriyelik haklarına sahip olmalı TBA'ya hakim olmayan mı ? --Boyalikus (mesaj) 00:51, 21 Ocak 2015 (UTC)
Israrcı olabilirsiniz. Benim söylediğim yalnızca bu mantığın doğru olmadığı. Tam anlamıyla hakim olmak ayrı bir konu, inanç veya ideoloji doğrultusunda TBA'yı üst üste arka plana atmak ayrı bir konu. Her ikisi de olmamalı elbette. :) Vitruvian (mesaj) 00:58, 21 Ocak 2015 (UTC)
Cevap Cevap Sevgili Kullanıcı:Vitruvian. Fikirleriniz eleştirileriniz başım gözüm üstüne. Lakin müspet yorum yapanları etkilemeye çalışmanız Vikipedi'nin Kişisel saldırı ile ilgili nizamına aykırıdır. Herkes düşüncesini ifade etmekte hürdür. Öte yandan üstte yorumunuz var zaten. Yeni yorumunuzu var olan yorumunuzun altına ekleyebilir; yapılan yorumlara cevap vermek için cevap şablonunu kullanabilirsiniz. Fakat sırf olumsuz yorumlar daha çok görünsün, inceleyici hizmetli menfi kanaatte bulunsun diye belli bir yargı içermeyen yorumunuzu müstakil olarak ekliyorsunuz ki bunun adı algı operasyonudur, manipülasyondur. Bu tutum ne size, ne bize ne de Vikipedi'ye bir şey kazandırır. Sevgiler İkmal (mesaj) 13:10, 21 Ocak 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum İnsanlara karşı tutumu pek hoşuma gitmiyor ve Osmanlı Türkçesi ile dalga geçmeye çalıştığını düşünüyorum(umarım yanılıyorumdur). Ama vandalizmi engelleyebilir, orası ayrı... Monurts87 (mesaj) 14:27, 21 Ocak 2015 (UTC)
Cevap Cevap Ellerinize sağlık yorumunuz için Kullanıcı:Monurts87. Osmanlı Türkçesi kullanarak insanlarla nasıl dalga geçiliyor tarif edebilir misiniz? İnsanlara değer verdiğim için lisanıma dikkat ederim. Yoksa bende bilirğim "nbr, nslsn, kanka" demeyi. Bence yorumunuzun o kısmına çizik atınız. Zanlarımız üzerinden insanları yargılarsak dünyada kimseyi sevemeyiz, sayamayız. Sevgilerimle İkmal (mesaj) 14:39, 21 Ocak 2015 (UTC).
Yanlış anlaşılmasın "nbr, kanka" demelisiniz demedim, aynen şimdiki gibi normal konuşabilirsiniz, ha dalga geçmiyorsanız, zaten sorun yok... Ayrıca ufak bir not: Yazımın üstünü çizmeyi düşünmüyorum. --Monurts87 (mesaj) 16:38, 21 Ocak 2015 (UTC)
  • Daha öncesinde fikrimi belirtmiştim. İkmal'in devriyelik yapabilecek kadar politikalara hakim olmadığı konusunda eminim. Ayrıca başka bir konudan daha bahsetmek istiyorum. Khutuck 9 Ocak gününde bir önceki devriyelik başvurusunu reddetmiş, bunun üzerine 12 Ocak'ta yeniden devriyelik başvurusu yapmış. Olması gereken bu kadar kısa sürede açılan ikinci başvurunun hemen reddedilmesiydi. Ԙobserve 15:50, 21 Ocak 2015 (UTC)
Cevap Cevap Zaten başvuruma dair yorumunuzu yaptınız, teşekkür ederiz ellerinize sağlık Kullanıcı:Reob. Temcit pilavına döndürmenin faydası olmayacaktır. Sizin de yaptığınız katkılar orta da benim de. Fazla kelam israftan ileri gelir. Küçük bir dipnot: Başvurmamı Kullanıcı:Khutuck uygun gördü. Sevgiler İkmal (mesaj) 18:33, 21 Ocak 2015 (UTC)
"Uygun gördü" derken, netleştireyim. Bilgilendirmem şu şekildeydi: "Devriyelik için yeni bir başvuru açabilirsiniz, diğer hizmetlilerden bir değerlendirme isteyebiliriz. --Khutuckmsj 09:05, 12 Ocak 2015 (UTC)". --Khutuckmsj 18:41, 21 Ocak 2015 (UTC)
  • Devriyelik başvurusunda tartışmalı olanlar yorum yapmasın diye bir kural olsun istiyorum. Burada Reob'un yaptığı hiyerarşik bir çekişmeye döndü. Eğer Charlie Hebdo'da İkmal sizinle aynı yönde davransaydı yine oyunuz / yorumunuz olumsuz olur muydu ? Sonra VP:TBA evet. Bu halde benimde devriyeliğim alınsın bence --Boyalikus (mesaj) 18:44, 21 Ocak 2015 (UTC)
    • Cevap Cevap Yahu seni yaratana kurban olayım Kullanıcı:Nihan! Şükürler olsun şu sayfada tarafsız, vicdanlı, adil bir kelam okuma şerefine nail oldum ya ölsem de İstek yapılmadı Yapılmadı görsem de gam yemem artık. Nihan'ın sorusuna ne cevap verir Kullanıcı:Reob merak etmiyor değilim. Kullanıcı:Nihan lütfen yanlış anlamayın, lehime yorum yaptığınız için; haksızlığa adaletsizliğe tarafgirliğe karşı sergilediğiniz MERT ve alicenap tavrınız için sizi YÜREKTEN KUTLUYORUM. İkmal (mesaj) 19:17, 21 Ocak 2015 (UTC)
  • Nihan herkesi kendisi gibi şartlanmış sandığı için hergün çekişmek için yer arıyor. Charlie Hebdo saldırısına uluslararası tepkiler maddesini incelerseniz saldırganları destekleyen görüşleri de eklemiş olduğum görünür. Ayrıca ana madde altında karikatüristerin neden saldırılara uğradığı görüşleri de yer aldı ki neredeyse çoğu benim kendi cümlem değil çeviridir. Benim İkmal'in devriye olmasına karşı olmamın sebebi politikaları bilmeden Charlie Hebdo saldırısı maddesinde dört gün boyunca aynı değişiklikleri yaptı ve benim dışımda birçok farklı Vikipedist tarafından politikalara uymadığı konusunda uyarı aldı. Ԙobserve 19:25, 21 Ocak 2015 (UTC)
    • Ne demeye çalışıyorsunuz? Biz saldırganları destekliyor muyuz, onu mu ima ediyorsunuz? Hudutları aşıyorsunuz. Bence daha fazla ileri gitmeyin. Asırlık haber ajansı olan AA'dan aldığım bilgileri eklemekten başka bir şey yapmadım bahse konu maddeye. Sırf sizin mantalitenize uymadı diye yaftaladınız bir çırpıda. Kullanıcı:Nihan yapılan/yaptığınız bu haksızlığa zulme karşı kelam etti diye ona kötü ithamlar atfediyorsunuz. AYIPTIR bu. Yetkilileri göreve davet ediyorum İkmal (mesaj) 19:52, 21 Ocak 2015 (UTC)
Ne demeye çalıştığım çok açık Nihan'ın burada söylemeye çalıştığı şey sizin düşüncelerinle aynı görüşte olmadığım için devriyeliğinize karşı çıktığımı ifade ediyor ve ben de her görüşten bilgiyi eklediğimi ifade ediyorum. Ayrıca sizin AA kaynaklı bilgilerinizi değiştiren kişi ben değilim, kim yaptıysa muhatabınız odur. Son olarak burada kimsenin, ne görüşte olduğuyla da açıkçası ilgilenmiyorum ve herhangi bir konuda yaftalamıyorum hatta Nihan çıkıp böyle bir iddiada bulunmasaydı bu kadar uzamayacaktı bile. İsterseniz dergiye karşı çıkın, isterseniz destekleyin ama buraya girerken ne tür bilgi ekleneceği bellidir. Ԙobserve 20:01, 21 Ocak 2015 (UTC)
  • Vovvv kişisel saldırıya gel : Nihan herkesi kendisi gibi şartlanmış sandığı için hergün çekişmek için yer arıyor Evet o yüzden geldiğimden beri 11 tane seri madde açtım, birileri de rahatsız oldu ... Charlie Hebdo mülkiyetinizde değil bakınız: madde mülkiyeti ihlali. İkmal ile ilgili yorumunuz onunla çekiştiğiniz Charlie Hebdo'daki hz ifadesi, başka bir örnek getirmiyorsunuz. Siz de KD politikalarına hakim değilsiniz Osman Nuri Topbaş daki gibi, bu halde ne olmalı ? --Boyalikus (mesaj) 19:35, 21 Ocak 2015 (UTC)
Kişisel saldırı değil ben gördüğümü ifade ediyorum. En son hangi gün geldiniz ve birisiyle çekişmediniz? Ben sizi taşınsın şablonuyla tanıdım(o günden önce görmemiştim) ve o günden beri de böyle bir yargı sahibi oldum. Osman Nuri Topbaş konusundaki benim görüşüm kd olmadığıydı ama topluluk benimle aynı fikirde olmadığı için saygı duyup üstünü çizdim. İkmal bana hakaretler etti ve dört gün boyunca aynı hatayı yapmış olmasına rağmen hiçbir yerde "hakaret etmem ve aynı şeyleri ard arda yapmam doğru değildi" dedi mi? Demediyse değişen birşey yok demektir. Ayrıca hatasız insan yoktur ama hatasından ders alıp kendini düzeltmeye çalışan insan vardır. Ԙobserve 19:47, 21 Ocak 2015 (UTC)
Herhangi bir madde benim mülküm dedim mi? Demediysem boş konuşmayın. Ԙobserve 19:49, 21 Ocak 2015 (UTC)
Burada 1 kere geri almışsınız bunu da dallandırıp budaklandırıp şikayet sayfasına taşımışsınız. Buraya niye taşıyorsunuz ? Ben yukarıda sorduğum sorunun cevabını aldım, gördüklerimi ifade etmeyeyim, bende kalsın :) İkinci kişisel saldırı: Demediysem boş konuşmayın. iyi çalışmalar. --Boyalikus (mesaj) 19:57, 21 Ocak 2015 (UTC)
Çok haklısınız. Münferit bir hadise büyütülerek hakkımda kara propaganda yapıldı. İkmal bana hakaretler etti deniyor ama tek bir ispat yok. Hadi kendimden geçtim burada sadece fikrini beyan eden emektar vikipediste karşı sarf ettiği alenî hakaretler söze gerek bırakmıyor. İkmal (mesaj) 20:25, 21 Ocak 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Olumsuz --Diyapazon(Mesaj) 21:03, 1 Şubat 2015 (UTC)
    • Cevap Cevap Merhaba, ellerinize sağlık yorum için. Zaruri değil ama somut gerekçeler olursa daha faideli olur. Yeni devriye seçilen biri olarak fikrinizi merak ediyorum sevgili Kullanıcı:Diyapazon İkmal (mesaj) 21:46, 1 Şubat 2015 (UTC)
  • İstek yapılmadı Yapılmadı kullanıcı 6 ay engellendi, beyaz liste üyeliği de iptal edildi. --kibele 23:27, 16 Şubat 2015 (UTC)

Beyaz listede bulunuyorum. Devriyelik ölçütlerini sağladığımı ve bu sorumluluğu alabileceğimi düşünüyorum.

--Diyapazon(Mesaj) 17:27, 13 Ocak 2015 (UTC)

  • Yorum Yorum Kullanıcı bu görevi layıkıyla yapabilir. Vandalizmle mücadelesinin devam etmesi dileğiyle. --Uğurkentmesaj 17:47, 13 Ocak 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Deneyimli görünüyor. Ben olumlu bakıyorum --Hacitalha 10:37, 15 Ocak 2015 (UTC)
  • İstek yapıldı Yapıldı kolay gelsin.. --kibele 20:20, 16 Ocak 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap Teşekkürler. --Diyapazon(Mesaj) 20:31, 16 Ocak 2015 (UTC)

Eklenen madde içerikleriyle ilgili düzetlemeler, gözden geçirmeler ve onaylamalar yapabilirim.

--Bunyaminde (mesaj) 21:53, 13 Ocak 2015 (UTC)

  • İstek yapılmadı Yapılmadı Henüz devriyelik için erken. Kullanıcı beyaz listeye eklendi. --Khutuckmsj 11:36, 25 Ocak 2015 (UTC)

Sayın Mavrikant 'ın daveti üzerine devriyelik için başvuru yapıyorum.Vikipedi'de en doğru ve adaletli bir şekilde devriyelik görevini yapabileceğime inanıyorum. Saygılarımla--Neomaniaamesaj 21:53, 13 Ocak 2015 (UTC)

  • Yorum Yorum Şimdilik çok az katkısı var. Henüz erken --Hacitalha 10:39, 15 Ocak 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum sadece kenan doğulu beren saat maddesinde değişikil var. Kalanı kullanıcı mesajı olumsuz --Boyalikus (mesaj) 19:23, 17 Ocak 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Bence katkılarını biraz daha arttılmalı. Vandalizmle mücadele etkin olmalı. --Uğurkentmesaj 08:48, 18 Şubat 2015 (UTC)
  • İstek yapılmadı Yapılmadı --kibele 09:48, 19 Şubat 2015 (UTC)


Vikipedi de yaklaşık 3 yıldır varım.Vandalizmle savaştım ve çok fazla yazım ve noktalama hatası düzelttim.Bu hataları düzeltebilirim.Ayrıca ban aldığım doğrudur.Ancak buraya zaten daha önceden engellenmiş kişilerin başvurması gerekiyor.Ayrıca Vikipedi'ye yardımcı olmak isterim.

--Bedoman 18:20, 14 Ocak 2015 (UTC)

Yorum Yorum 3 yıl olmak bir şey ifade etmiyor. katkılarına bakıldığında %19luk bir oran maddelerle ilgili. Zaten daha önceden engel almış. Bu durumda devriye olması olanaksız gibi görünüyor. --Hacitalha 10:35, 15 Ocak 2015 (UTC)

  • Yorum Yorum Talha'ya katılıyorum. Kullanıcının vandalizmle savaşım konusunda bir katkısı yok. --Uğurkentmesaj 17:37, 16 Ocak 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Kullanıcı sayfasındaki alternatif hesap şablonunu anlamadım. --Boyalikus (mesaj) 19:29, 17 Ocak 2015 (UTC)
  • Bakın başvuru yazımda da belirttiğim gibi buraya engellenmiş kişiler başvurmalı.Ayrıca vandalizm ile savaşım konusunda yaptığınız yorum çok yanlış.Gelişigüzel harf vandalizmi ve sinsi vandalizmleri düzelttiğim çok oldu lütfen başvuru yazımı ve katkılarımı daha dikkatli inceleyin.--Bedoman 17:25, 19 Ocak 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum - Yukarıda yazılanlara katılıyorum. Kullanıcının katkılarının neredeyse yarımından fazlası bu sayfa ile ilgili. Maddelerde yaptığı değişikliklerin oranı çok düşük. Vandalizmle savaşı konusunda haklı olduğunu söyleyemem.--Ömer Berkaymesaj 15:03, 23 Ocak 2015 (UTC)
  • İstek yapılmadı Yapılmadı --kibele 09:48, 19 Şubat 2015 (UTC)

Mavrikant'tan gelen davet üzerine müracaatta bulunuyorum. Kısa bir süre önce de beyaz listeye alındım.

--Dogstar (mesaj) 22:27, 18 Ocak 2015 (UTC)

  • İstek yapıldı Yapıldı kolay gelsin.. --kibele 16:00, 23 Ocak 2015 (UTC)
    • Cevap Cevap Teşekkür ederim. Dogstar (mesaj) 18:23, 29 Ocak 2015 (UTC)

Devriyelik başvurusu yapmamın sebebi özellikle geceleri yapılan vandalizmlerin zor kontrol edildiğini görmek, çok fazla kaynaksız bilgi olduğunu bilmektir. Vikipedi dilini yeterince öğrendiğimi ve dikkatli bir kullanıcı olduğumu düşünüyorum. Eğer kabul edilirsem vandalizm amaçlı değişiklikleri engellemede diğer arkadaşlarıma yardımcı olmaya çalışacağım. Hatalı veya kaynaksız bilgileri düzeltmeye, onlara kaynak eklemeye çalışacağım.

--Monurts87 (mesaj) 14:57, 19 Ocak 2015 (UTC)

  • Yorum Yorum olumlu düşünüyorum. --Boyalikus (mesaj) 15:13, 19 Ocak 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Ön yargılarından arınırsa daha da başarılı ve faydalı olur Vikipedi için. Benim görüşüm olumlu. İkmal (mesaj) 14:42, 21 Ocak 2015 (UTC)
Cevap Cevap Başvurunuza yaptığım yorumdan bahsediyorsanız, buna önyargı dememelisiniz. Kişisel düşüncemi söyledim, öyle mi değil mi öğrenmeye çalıştım. Öyle değilmiş sanırım, o zaman ne ala. Osmanlı Türkçesi kullanmanız güzel. Yorumunuz için de teşekkürler. --Monurts87 (mesaj) 16:45, 21 Ocak 2015 (UTC)
Cevap Cevap :) Cümlenizi bir daha elden geçirseniz daha iyi olur, yine de siz bilirsiniz. Konunun dışına çıkmadan tekrar belirteyim. Bence kullanıcı Devriye olma liyakatine sahip. İnşallah yakın zaman da İstek yapıldı Yapıldı mührünü görürüz. Sevgiler İkmal (mesaj) 18:39, 21 Ocak 2015 (UTC)
Cevap Cevap Desteğiniz için teşekkürler. Umarım yakın zamanda ikimiz de devriye oluruz.--Monurts87 (mesaj) 20:35, 21 Ocak 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Katkılarında yazım ve bilgi hatalarını düzeltmeye çalıştığını görüyorum. Bu çabanı sürdürmeni diliyorum. Başvurundaki ana vurgu kaynaksızlık üzerine. Yazdığınla yaptığının bir olduğunu görmek isterdim. Bir kaç düzeltmene göz attım burada birinden örnek vermek istiyorum: burada yaptığın düzeltme bir kaynağa dayanmıyor. Maddenin İngilizcesindeki sayılar da eksik, bu durumda kaynak doğrulaması şarttır değil mi? O düzeltmeyi kafadan yapmak yerine İngilizce'deki ana maddeye bakıp bilgi kutusunda kaynak gösterilerek verilen sayıları ve de kaynağını eklemeyi tercih etmeliydin. Bunlar zamanla edinebileceğin alışkanlıklar, bundan sonra düzeltmelerinde böyle şeyler görmeyi kendi adıma isterim. O nedenle devriyeliğin erken olduğunu söylemek istiyorum. İyi çalışmalar diliyorum. --Sralp2 (mesaj) 18:59, 27 Ocak 2015 (UTC)
Yanıt Yanıt Bir düzenlemeyle beni başarısız addetmenize üzüldüm. Fakat yanlış anladığınız bir yer var. Bilgi düzeltmesi değil, yazım düzeltmesi yaptım. T-34'ün İngilizce maddesine bakınca göreceksiniz, orada 84.070 üretildiği yazıyor ve kaynağı da var. Ben de yaklaşık bir değer olarak ~84.000 yazdım. Dikkat ederseniz zaten 84.280 yazılmıştı galiba, ben de hata olmasın diye yaklaşık bir değer verdim. Bir dahakine daha dikkatli olmaya çalışırım fakat II. Dünya Savaşı zırhlı araç listesinde bazı hatalar var. İngilizce maddesinde de bazı hatalar var. Konu ilgimi çekmediği için fazla ilgilenmedim. Yorumunuz için teşekkürler... --Monurts87 (mesaj) 19:16, 27 Ocak 2015 (UTC)
Yanıt Yanıt "Başarısız" addetmedim. Sadece tutarlılık aradım. Yaklaşık rakam yerine kaynağıyla birlikte doğru rakamı yazmanı görmek isterdim. Bu da gerekçeni haklı kılardı. Bunun aslında devriyelikle doğrudan bir ilgisi yok. Ama bir başkası bunu yaptığında düzeltmek için nasıl bir yöntem izleyeceğinle ilgisi var. İlgilenmediğim için demişsin. Devriyelik hiç ilgilenmediğin, kıyısından bile geçmediğin konularda belli yöntemleri uygulayarak doğru olanı yakalamayı gerektirir bazen. Bunun için erken olduğunu belirtmek istedim sadece. Nihayetin yorumum bu. İyi çalışmalar--Sralp2 (mesaj) 19:33, 27 Ocak 2015 (UTC)
Yanıt Yanıt Benim yorumunuzu değiştirmek gibi bir amacım yok. Yanlış sayılabilecek bir bilgi girilmiş anonim kullanıcı tarafından, onu kesin olarak kaynaklı bilgiyi bilmediğim için(az önce gördüm) Türkçe maddeden bakarak yaklaşık bir değerle değiştirdim ve gördüğünüz gibi ilgilenmediğim bir konuda düzeltme yapmış da oldum. Yaklaşık bilgi vermek, yanlış bilgi vermekten iyidir diye düşünüyorum. Zaten bilgiden çok yazım düzeltmesi yaptım sayılır. Gerçek üretim adedi zaten tam bilinmiyor. Yine de yorum sizin, bundan sonra daha dikkatli olmaya çalışırım. --Monurts87 (mesaj) 20:08, 27 Ocak 2015 (UTC)


      • Başvurumu İptal Ediyorum Monurts87 - mesaj gönder 21:36, 19 Şubat 2015 (UTC)

Uzun yıllardır Vikepedi'ye katkı sağlamaya çalışmaktayım. Daha öncede sanırım 2 tane üyeliğim vardı ayrı dönemlerde, bir ara uzun süre giremediğimden dolayı şifremi unutarak bu üyeliklerim sırayla heba olmuştu. Son olarak bu üyeliğimi yaklaşık 4 yıl önce açtığımda az ama öz değişiklikler yapmayı amaçladım, fikrimi değil bilgimi ekledim. Daha önceki üyeliklerimde bu üyeliğimin çok daha fazlası katkı sağlamıştım. Yetkim olmaması sebebiyle Vikipedi'de düzeltemediğim birçok madde var. Örneğin bazı maddelerde kişilerin fotoğrafları eksik, bazı görsel öğe gerektiren maddelerde de bu eksikliği görüyoruz, ve daha birçok konuda Vikipedi'de saçma sapan eklemeler yapan üyeler ve ip'ler mevcut. Sözün özü; açıkçası ara sıra girdiğim bu sitede, yetki verildiği takdirde bunun misliyle katkı sağlayacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Sevgiler, saygılar...

--Emree4 (mesaj) 16:49, 26 Ocak 2015 (UTC)

Yorum Yorum Maalesef yorumum olumsuz. Bilgimi katmaya geldim demişsiniz, vikipedi kişisel bilgilerin yazıldığı bir site değil. Telif hakkı ihlalinden ve birçok kez de kaynaksız bilgiden dolayı uyarılmışsınız. 2014'ün mayıs ayında Uğurkent'e yolladığınız mesajı okuyana kadar yorum yapmayı düşünmüyordum. Yolladığınız mesajın sonu; "Neyse alın sizin olsun vikipediniz." Böyle tepkiler veren bir kullanıcının devriye olmasını istemem. --Monurts87 (mesaj) 18:18, 26 Ocak 2015 (UTC)

Yorum Yorum Madde düzeltmek, düzenlemek, maddelere resim eklemek, dosya eklemek için yetkili olmak gerekmiyor. Vikipedi'ye "saçma sapan eklemeler" yapan üyelerin "saçma sapan"lıklarını "düzeltmek" için de illa yetkili olmak gerekmiyor. Yeter ki kurallara uygun olsun... Burada amacınızı anlamış değilim. Ayrıca sizin de devriyelik amacını anlamadığınızı düşünüyorum. Ara sıra giriyorsanız katkınızı bir yetkiye bağlamadan devam ettirmeniz daha iyi olur kanaatindeyim. İyi vikiler  :) --Sralp2 (mesaj) 18:30, 27 Ocak 2015 (UTC)

  • İstek yapılmadı Yapılmadı katkılarınızı beyaz liste üyesi olarak sürdürebilirsiniz. --kibele 09:48, 19 Şubat 2015 (UTC)

6 yıldır Vikipedi'ye katkıda bulunuyorum. Türkçe Vikipedi'ye olan katkılarımın çoğunluğunu eskiden kullandığım hesabımla yaptım. Daha sonra İngilizce Vikipedi'ye katkılarda bulunmak için bu hesabı aldım, bu yüzden hesaptaki katkılarımın çoğunluğu İngilizce Vikipedi'dedir. Çeşitli konularda katkıda bulunabilirim ve sayfaları inceleyip hataları düzeltirim. Sahip olduğum deneyimlerle Vikipedi'ye güvenilir bir şekilde katkıda bulunabileceğimi düşündüğümden dolayı bu başvuruyu yapıyorum. --Avatar9n 02:25, 28 Ocak 2015 (UTC)

Yorum Yorum Tek hesapla hem İngilizce hem Türkçe Vikipedi'ye katkı sağlayabiliyorsunuz, öncelikle bunu belirteyim. Ayrıca söylediklerinizin devriyelikle pek alakası yok. --Monurts87 (mesaj) 10:08, 28 Ocak 2015 (UTC)

Cevap Cevap Evet, o konuda fazla iyi açıklama yapamamışım. Uzun yıllar Vikipedi'ye katkıda bulunup kurallarını yeterince bildiğimi düşündüğümden dolayı yaptığım değişikliklerin inceleme gerektirmediğini düşünüyorum. Mümkün olduğunca vandalların yaptığı değişiklikleri bulup geri alıyorum, bunun için Stiki de kullanmıştım. Yani devriyelik için uygun olduğumu düşünüyorum. Geçmişte Türkçe Vikipedi'de yüklediğim bir dosya telif hakkı ihlali yüzünden silindi, ama yaptığım şeyin Vikipedi kurallarına aykırı olduğunu artık bildiğimden dolayı öyle bir şey bir daha olmayacak, bunun devriye olmak istememle bir ilişkisi de yok.-Avatar9n 15:38, 28 Ocak 2015 (UTC)
Yanıt Yanıt Değişikliklerinizin otomatik kontrol edilmesi için beyaz listeye girebilirsiniz. Beyaz listeye girmek için bir hizmetliye mesaj atmalısınız ama vandalizmi önlemek için çalışacaksanız ben devriye olmanızı destekliyorum. --Monurts87 (mesaj) 19:20, 28 Ocak 2015 (UTC)
Cevap Cevap Teşekkürler. - Avatar9n 00:14, 29 Ocak 2015 (UTC)
  • İstek yapılmadı Yapılmadı katkılarınızı beyaz liste üyesi olarak sürdürebilirsiniz. --kibele 09:59, 19 Şubat 2015 (UTC)