İçeriğe atla

Sufiler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu sayfada İslami literatürde yer alan sufilerin (mutasavvıf) bir referans listesi yer almaktadır.

A[değiştir | kaynağı değiştir]

B[değiştir | kaynağı değiştir]

C[değiştir | kaynağı değiştir]

Ç[değiştir | kaynağı değiştir]

D[değiştir | kaynağı değiştir]

E[değiştir | kaynağı değiştir]

F[değiştir | kaynağı değiştir]

G[değiştir | kaynağı değiştir]

H[değiştir | kaynağı değiştir]

I-İ[değiştir | kaynağı değiştir]

K[değiştir | kaynağı değiştir]

L[değiştir | kaynağı değiştir]

M[değiştir | kaynağı değiştir]

N[değiştir | kaynağı değiştir]

O[değiştir | kaynağı değiştir]

Ö[değiştir | kaynağı değiştir]

R[değiştir | kaynağı değiştir]

S[değiştir | kaynağı değiştir]

Ş[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "AHMED b. HADRAVEYH". TDV İslâm Ansiklopedisi. 5 Mayıs 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2023. 
  2. ^ Sözlüğü, Türk Edebiyatı İsimler. "YÛSUF, ŞEYHOĞLU, Şeyh Baba Yûsuf Sivrihisarî". teis.yesevi.edu.tr. 26 Kasım 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2023. 
  3. ^ "CA'FER el-HULDÎ". TDV İslâm Ansiklopedisi. 26 Kasım 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2023. 
  4. ^ "DEKKĀK, Ebû Ali". TDV İslâm Ansiklopedisi. 26 Kasım 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2023. 
  5. ^ "Muslims of India (with brief history of early Islam)". Muslims-India.info website. 8 Ekim 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Kasım 2023. Abu Bakr (The First Caliph's quote) - Be Just, Be Valiant; die rather than yield, Be Merciful; slay neither old men, nor women, nor children; Destroy no fruit trees, grain, or cattle, Keep your word, even to your enemies, Molest not those religious persons who live retired from the world. 
  6. ^ "EBÛ NUAYM el-İSFAHÂNÎ". TDV İslâm Ansiklopedisi. 20 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2023. 
  7. ^ "EBÛ TÜRÂB en-NAHŞEBÎ". TDV İslâm Ansiklopedisi. 25 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2023. 
  8. ^ "HABİB KARAMÂNÎ". TDV İslâm Ansiklopedisi. 9 Aralık 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2023. 
  9. ^ "HABÎB el-ACEMÎ". TDV İslâm Ansiklopedisi. 26 Kasım 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2023. 
  10. ^ "Şeyh Hacı Abdullah Efendi | Konya'nın Velileri, Alimleri ve Hocaları". konyaninalimvehocalari.konyacami.com. 26 Kasım 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2023. 
  11. ^ "HÂTİM el-ESAM". TDV İslâm Ansiklopedisi. 26 Kasım 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2023. 
  12. ^ "CÂMÎ, Abdurrahman". TDV İslâm Ansiklopedisi. 26 Kasım 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2023. 
  13. ^ "NECMEDDÎN-i DÂYE". TDV İslâm Ansiklopedisi. 29 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2023.