Sessizlik (Doctor Who)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Silence (Doctor Who) sayfasından yönlendirildi)
Doctor Who karakteri
"The Impossible Astronaut" adlı bölümde gözüken bir Sessiz
Sessizlik
BağlılıkMadam Kovarian
Papal Mainframe
İlk görünüm"The Impossible Astronaut" (2011)
Son görünüm"The Time of the Doctor" (2013)
CanlandıranMarnix van den Broeke
Barnaby Edwards (ses)

The Silence ya da Türkçe adıyla Sessizlik, İngiliz bilimkurgu dizisi Doctor Who'da bir tarikat veya harekettir. Üyeleri tekil olarak Sessiz diye adlandırılır.[1] Yürütücü yapımcı Steven Moffat tarafından oluşturulmuştur. "Sessizlik yayılacak" repliğiyle ortaya çıkan Sessizlik, ilk kez 6. sezonun "The Impossible Astronaut" adlı bölümde görünmüştür. Kökenleri ve asıl amacı 2013 Noel özel bölümü "The Time of the Doctor"da belli olmuştur.

Sessizlik zamanın başlangıcından bu yana yeryüzünde var olmuştur. Amaçları insanlığın gelişimini manipüle etmektir. Sessiz kendisine bakan insanın hafızasını siler. Eğer aynı insan yeniden bir Sessiz görürse onu önceden gördüğünü hatırlayabilir, ama neden unuttuğunu hatırlayamaz. Sessizlik; Doctor Who'nun "The Impossible Astronaut", "Day of the Moon", "The Wedding of River Song" ve "The Time of the Doctor" bölümlerinde görülmüştür.

Moffat, Sessizlik adlı karakteri kurgularken Norveçli dışavurumcu ressam Edvard Munch'ün 1893 yılında yaptığı Çığlık adlı resimden yararlanmıştır.

Doktor ve Sessizlik[değiştir | kaynağı değiştir]

Doktor sessizlikle birçok yerde savaşmıştır. Fakat "The Time of the Doctor" bölümünde anlatıldığı gibi Sessizlik ve Doktor beraber Noel Köyü'nü korumuştur.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 1 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Aralık 2013. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]