Doctor Who yapımcıları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Doctor Who yapımcıları listesi, uzun soluklu Britanya bilim kurgu dizisi Doctor Who'nun yapımcılarını (yürütücü yapımcı, yardımcı yapımcı da dahil) listelemektedir.

Yapımcılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yapımcı Görev süresi Notlar
Yıllar İlk ve son bölümler Bölüm sayısı
Verity Lambert 1963-1965 An Unearthly ChildMission to the Unknown 86
  • İlk yapımcı
  • İlk kadın yapımcı
John Wiles 1965-1966 The Myth MakersThe Ark 24
  • İlk erkek yapımcı
Innes Lloyd 1966-1968 The Celestial ToymakerThe Evil of the Daleks, The Abominable SnowmenThe Enemy of the World 77
Peter Bryant 1967-1969 The Tomb of the Cybermen, The Web of FearThe Space Pirates 56
  • Eski hikâye editörü
Derrick Sherwin 1969-1970 The War GamesSpearhead from Space 14
  • Renkli dizinin olarak ilk yapımcı
  • Eski hikâye editörü ve The Invasion yazarı
Barry Letts 1970-1975 Doctor Who and the SiluriansRobot 128
  • Çeşitli bölümlerde yönetmen ve senarist (genellikle adı geçmiyor)
  • Aynı anda yönetmenlik ve yapımcılığı üstlenen ilk yapımcı
  • Yürütücü yapımcı (28 bölüm, 1980-1981)
Philip Hinchcliffe 1975-1977 The Ark in SpaceThe Talons of Weng-Chiang 70
Graham Williams 1977-1980 Horror of Fang RockThe Horns of Nimon 72
John Nathan-Turner 1980-1989 The Leisure HiveSurvival 170
  • Klasik serinin son yapımcısı
  • En uzun süre yapımcı olarak görev yapan
  • Eski birim prodüksiyon müdürü
Peter V. Ware 1996 Doctor Who 1
Phil Collinson 2005-2008 "Rose" – "42", "Blink" – "The Fires of Pompeii", "The Doctor's Daughter", "Silence in the Library" – "Midnight", "The Stolen Earth" – "Journey's End" 48
  • Modern serinin ilk yapımcısı
  • Yürütücü yapımcı (7 bölüm, 2007-2008)
  • Yürütücü yapımcı, The Sarah Jane Adventures (11 bölüm, 2007)
Susie Liggat 2007-2008 "Human Nature" – "The Family of Blood", "Planet of the Ood" – "The Poison Sky", "The Unicorn and the Wasp", "Turn Left", "The Next Doctor" 8
  • Verity Lambert'tan sonra ilk kadın yapımcı
  • Yapımcı, The Sarah Jane Adventures (1 bölüm, 2007)
Tracie Simpson 2009-2010 "Planet of the Dead", The End of Time – "The Eleventh Hour", "The Time of Angels" – "Amy's Choice", "Vincent and the Doctor" – "The Lodger" 10
  • Eski prodüksiyon müdürü
Nikki Wilson 2009, 2014 "The Waters of Mars", "Deep Breath" - "Robot of Sherwood", "The Caretaker", "Flatline" 6
  • Altyazı editörü (2 bölüm, 2008)
  • Yapımcı, The Sarah Jane Adventures (16 bölüm, 2008-2009)
  • Yürütücü yapımcı, The Sarah Jane Adventures (18 episodes, 2010-2011)
Peter Bennett 2010, 2014 "The Beast Below" – "Victory of the Daleks", "The Hungry Earth" – "Cold Blood", "The Pandorica Opens" – "The Big Bang", "Listen" - "Time Heist", "Kill the Moon" - "Mummy on the Orient Express", "Dark Water" – "Death in Heaven" 12
Patrick Schweitzer 2010 "The Vampires of Venice", "Vincent and the Doctor" 2
  • Denizaşırı ülkelerde çekim talepleri nedeniyle Tracie Simpson ile yapımcı
  • Çizgi yapımcısı ve eski konum müdürü
Sanne Wohlenberg 2010-2011 "A Christmas Carol", "The Doctor's Wife", "Night Terrors" 3
Marcus Wilson 2011-2013 "The Impossible Astronaut" – "The Curse of the Black Spot", "The Rebel Flesh" – "Let's Kill Hitler", "The Girl Who Waited" – "The God Complex", "The Wedding of River Song" – "The Snowmen", "Cold War" – "The Crimson Horror", "The Day of the Doctor" – "The Time of the Doctor" 23
  • Sezon yapımcısı (5 bölüm, 2011-2013)
Denise Paul 2011-2013 "Closing Time", "The Bells of Saint John" – "The Rings of Akhaten", "Nightmare in Silver" – "The Name of the Doctor" 5
  • Yardımcı yapımcı (12 bölüm, 2011-2013)
  • Senaryo yapımcısı (6 bölüm, 2012-2013)
Paul Frift 2014 "In the Forest of the Night", "Last Christmas" 2
Derek Ritchie 2015 "Onaylandı" Onaylandı[1]

Yürütücü yapımcılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yürütücü yapımcı Görev süresi Notlar
Yıllar İlk ve son bölümler Bölüm sayısı
Barry Letts 1980–1981 The Leisure HiveLogopolis 28
  • İlk yürütücü yapımcı
Alex Beaton 1996 Doctor Who 1
Philip Segal 1996 Doctor Who 1
  • Ana yürütücü yapımcı olarak görev almıştır.
Jo Wright 1996 Doctor Who 1
  • BBC yürütücü yapımcı
  • İlk kadın yürütücü yapımcı
Russell T Davies 2005-2010 "Rose" – The End of Time 60
Julie Gardner 2005-2010 "Rose" – The End of Time 60
  • Yürütücü yapımcı, Torchwood
  • Yürütücü yapımcı, The Sarah Jane Adventures (35 episodes, 2007–2009)
Mal Young 2005 "Rose" – "The Parting of the Ways" 13
Phil Collinson 2007-2008 "Human Nature" – "The Family of Blood", "Planet of the Ood" – "The Poison Sky", "The Unicorn and the Wasp", "Turn Left" 7
  • Düzenli yapımcı
Steven Moffat 2010- "The Eleventh Hour" – günümüz 44
  • Russell T Davies'in yerine baş yazar
Piers Wenger 2010-2011 "The Eleventh Hour" – "The Doctor, the Widow and the Wardrobe" 28
  • Yürütücü yapımcı, The Sarah Jane Adventures (12 bölüm, 2009)
Beth Willis 2010-2011 "The Eleventh Hour" – "The Wedding of River Song" 27
Caroline Skinner 2011-2013 "The Doctor, the Widow and the Wardrobe" – "The Name of the Doctor" 15
Faith Penhale 2013 "The Day of the Doctor" 1
Brian Minchin 2013- "The Time of the Doctor" – günümüz
  • Altyazı editörü (8 bölüm, 2007-2010)
  • Altyazı editörü, Torchwood (20 episodes, 2006-2008)
  • Yardımcı yapımcı, Torchwood (5 bölüm, 2009)
  • Yapımcı, The Sarah Jane Adventures (18 bölüm, 2010-2011)
  • Yapımcı, Torchwood (6 bölüm, 2011)

Yardımcı yapımcılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yardımcı yapımcı Görev süresi Notlar
Yıllar İlk ve son bölümler Bölüm sayısı
Mervyn Pinfield 1963-1964 An Unearthly ChildThe Romans 57
  • İlk yardımcı yapımcı
  • Yönetmen
Peter Bryant 1967 The Faceless OnesThe Evil of the Daleks 3. bölüm 9
  • Klasik serinin son yardımcı yapımcısı
Helen Vallis 2005-2006 "Rose" – "The Age of Steel" 20
  • İlk kadın yardımcı yapımcı
  • Modern serinin ilk yardımcı yapımcısı
Catrin Lewis Defis 2008-2010 "The Next Doctor", The End of Time 5
Debbi Slater 2009 "Planet of the Dead" – "The Waters of Mars" 2
Denise Paul 2011-2012 "The Impossible Astronaut" – "The Curse of the Black Spot", "The Rebel Flesh" – "Let's Kill Hitler", "The Girl Who Waited" – "The God Complex", "The Wedding of River Song" – "The Doctor, the Widow and the Wardrobe", "Dinosaurs on a Spaceship" 12
  • Yapımcı (5 bölüm, 2011-2013)
  • Senaryo yapımcısı (6 bölüm, 2012-2013)

Ortak yapımcılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ortak yapımcı Görev süresi Notlar
Yıllar İlk ve son bölümler Bölüm sayısı
Matthew Jacobs 1996 Doctor Who 1
  • İlk ortak yapımcı
  • Senarist (1 bölüm, 1996)

Çizgi yapımcısı[değiştir | kaynağı değiştir]

Çizgi yapımcısı Görev süresi Notlar
Yıllar İlk ve son bölümler Bölüm sayısı
Patrick Schweitzer 2010 "The Eleventh Hour" – "The Big Bang" 13
  • İlk çizgi yapımcısı
  • Yapımcı (2 bölüm, 2010)
  • Prodüksiyon müdürü (6 bölüm, 2007)
  • Konum müdürü (1 bölüm, 2006)
Diana Barton 2010-2013 "A Christmas Carol" – "The Angels Take Manhattan", "Hide", "The Crimson Horror" 22
David Mason 2011-2012 "The Impossible Astronaut" – "Day of the Moon", "The Angels Take Manhattan" 3
  • ABD çekimlerinde
Des Hughes 2012-2013 "The Snowmen" – "The Rings of Akhaten", "Journey to the Centre of the TARDIS", "Nightmare in Silver" – "The Time of the Doctor" 8
Phillipa Cole 2013 "Cold War" 1
Tracie Simpson 2014 "Deep Breath" – günümüz 13
  • Yapımcı (10 bölüm, 2009-2010)

Sezon yapımcısı[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon yapımcısı Görev süresi Notlar
Yıllar İlk ve son bölümler Bölüm sayısı
Marcus Wilson 2011-2013 "Closing Time", "The Bells of Saint John" – "The Rings of Akhaten", "Nightmare in Silver" – "The Name of the Doctor" 5
  • Yapımcı (21 bölüm, 2011-2013)

Senaryo yapımcısı[değiştir | kaynağı değiştir]

Senaryo yapımcısı Görev süresi Notlar
Yıllar İlk ve son bölümler Bölüm sayısı
Denise Paul 2012-2013 "Asylum of the Daleks", "A Town Called Mercy" – "The Snowmen", "Hide" 6
  • Yardımcı yapımcı (12 bölüm, 2011-2012)
  • Yapımcı (8 bölüm, 2011-2013)

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]