Doctor Who yapımcıları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Doctor Who yapımcıları listesi, uzun soluklu Britanya bilim kurgu dizisi Doctor Who'nun yapımcılarını (yürütücü yapımcı, yardımcı yapımcı da dahil) listelemektedir.

Yapımcılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yapımcı Görev süresi Notlar
Yıllar İlk ve son bölümler Bölüm sayısı
Verity Lambert 1963-1965 An Unearthly ChildMission to the Unknown 86
  • İlk yapımcı
  • İlk kadın yapımcı
John Wiles 1965-1966 The Myth MakersThe Ark 24
  • İlk erkek yapımcı
Innes Lloyd 1966-1968 The Celestial ToymakerThe Evil of the Daleks, The Abominable SnowmenThe Enemy of the World 77
Peter Bryant 1967-1969 The Tomb of the Cybermen, The Web of FearThe Space Pirates 56
  • Eski hikâye editörü
Derrick Sherwin 1969-1970 The War GamesSpearhead from Space 14
  • Renkli dizinin olarak ilk yapımcı
  • Eski hikâye editörü ve The Invasion yazarı
Barry Letts 1970-1975 Doctor Who and the SiluriansRobot 128
  • Çeşitli bölümlerde yönetmen ve senarist (genellikle adı geçmiyor)
  • Aynı anda yönetmenlik ve yapımcılığı üstlenen ilk yapımcı
  • Yürütücü yapımcı (28 bölüm, 1980-1981)
Philip Hinchcliffe 1975-1977 The Ark in SpaceThe Talons of Weng-Chiang 70
Graham Williams 1977-1980 Horror of Fang RockThe Horns of Nimon 72
John Nathan-Turner 1980-1989 The Leisure HiveSurvival 170
  • Klasik serinin son yapımcısı
  • En uzun süre yapımcı olarak görev yapan
  • Eski birim prodüksiyon müdürü
Peter V. Ware 1996 Doctor Who 1
Phil Collinson 2005-2008 "Rose" – "42", "Blink" – "The Fires of Pompeii", "The Doctor's Daughter", "Silence in the Library" – "Midnight", "The Stolen Earth" – "Journey's End" 48
  • Modern serinin ilk yapımcısı
  • Yürütücü yapımcı (7 bölüm, 2007-2008)
  • Yürütücü yapımcı, The Sarah Jane Adventures (11 bölüm, 2007)
Susie Liggat 2007-2008 "Human Nature" – "The Family of Blood", "Planet of the Ood" – "The Poison Sky", "The Unicorn and the Wasp", "Turn Left", "The Next Doctor" 8
  • Verity Lambert'tan sonra ilk kadın yapımcı
  • Yapımcı, The Sarah Jane Adventures (1 bölüm, 2007)
Tracie Simpson 2009-2010 "Planet of the Dead", The End of Time – "The Eleventh Hour", "The Time of Angels" – "Amy's Choice", "Vincent and the Doctor" – "The Lodger" 10
  • Eski prodüksiyon müdürü
Nikki Wilson 2009, 2014 "The Waters of Mars", "Deep Breath" - "Robot of Sherwood", "The Caretaker", "Flatline" 6
  • Altyazı editörü (2 bölüm, 2008)
  • Yapımcı, The Sarah Jane Adventures (16 bölüm, 2008-2009)
  • Yürütücü yapımcı, The Sarah Jane Adventures (18 episodes, 2010-2011)
Peter Bennett 2010, 2014 "The Beast Below" – "Victory of the Daleks", "The Hungry Earth" – "Cold Blood", "The Pandorica Opens" – "The Big Bang", "Listen" - "Time Heist", "Kill the Moon" - "Mummy on the Orient Express", "Dark Water" – "Death in Heaven" 12
Patrick Schweitzer 2010 "The Vampires of Venice", "Vincent and the Doctor" 2
  • Denizaşırı ülkelerde çekim talepleri nedeniyle Tracie Simpson ile yapımcı
  • Çizgi yapımcısı ve eski konum müdürü
Sanne Wohlenberg 2010-2011 "A Christmas Carol", "The Doctor's Wife", "Night Terrors" 3
Marcus Wilson 2011-2013 "The Impossible Astronaut" – "The Curse of the Black Spot", "The Rebel Flesh" – "Let's Kill Hitler", "The Girl Who Waited" – "The God Complex", "The Wedding of River Song" – "The Snowmen", "Cold War" – "The Crimson Horror", "The Day of the Doctor" – "The Time of the Doctor" 23
  • Sezon yapımcısı (5 bölüm, 2011-2013)
Denise Paul 2011-2013 "Closing Time", "The Bells of Saint John" – "The Rings of Akhaten", "Nightmare in Silver" – "The Name of the Doctor" 5
  • Yardımcı yapımcı (12 bölüm, 2011-2013)
  • Senaryo yapımcısı (6 bölüm, 2012-2013)
Paul Frift 2014 "In the Forest of the Night", "Last Christmas" 2
Derek Ritchie 2015 "Onaylandı" Onaylandı[1]

Yürütücü yapımcılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yürütücü yapımcı Görev süresi Notlar
Yıllar İlk ve son bölümler Bölüm sayısı
Barry Letts 1980–1981 The Leisure HiveLogopolis 28
  • İlk yürütücü yapımcı
Alex Beaton 1996 Doctor Who 1
Philip Segal 1996 Doctor Who 1
  • Ana yürütücü yapımcı olarak görev almıştır.
Jo Wright 1996 Doctor Who 1
  • BBC yürütücü yapımcı
  • İlk kadın yürütücü yapımcı
Russell T Davies 2005-2010 "Rose" – The End of Time 60
Julie Gardner 2005-2010 "Rose" – The End of Time 60
  • Yürütücü yapımcı, Torchwood
  • Yürütücü yapımcı, The Sarah Jane Adventures (35 episodes, 2007–2009)
Mal Young 2005 "Rose" – "The Parting of the Ways" 13
Phil Collinson 2007-2008 "Human Nature" – "The Family of Blood", "Planet of the Ood" – "The Poison Sky", "The Unicorn and the Wasp", "Turn Left" 7
  • Düzenli yapımcı
Steven Moffat 2010- "The Eleventh Hour" – günümüz 44
  • Russell T Davies'in yerine baş yazar
Piers Wenger 2010-2011 "The Eleventh Hour" – "The Doctor, the Widow and the Wardrobe" 28
  • Yürütücü yapımcı, The Sarah Jane Adventures (12 bölüm, 2009)
Beth Willis 2010-2011 "The Eleventh Hour" – "The Wedding of River Song" 27
Caroline Skinner 2011-2013 "The Doctor, the Widow and the Wardrobe" – "The Name of the Doctor" 15
Faith Penhale 2013 "The Day of the Doctor" 1
Brian Minchin 2013- "The Time of the Doctor" – günümüz
  • Altyazı editörü (8 bölüm, 2007-2010)
  • Altyazı editörü, Torchwood (20 episodes, 2006-2008)
  • Yardımcı yapımcı, Torchwood (5 bölüm, 2009)
  • Yapımcı, The Sarah Jane Adventures (18 bölüm, 2010-2011)
  • Yapımcı, Torchwood (6 bölüm, 2011)

Yardımcı yapımcılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yardımcı yapımcı Görev süresi Notlar
Yıllar İlk ve son bölümler Bölüm sayısı
Mervyn Pinfield 1963-1964 An Unearthly ChildThe Romans 57
  • İlk yardımcı yapımcı
  • Yönetmen
Peter Bryant 1967 The Faceless OnesThe Evil of the Daleks 3. bölüm 9
  • Klasik serinin son yardımcı yapımcısı
Helen Vallis 2005-2006 "Rose" – "The Age of Steel" 20
  • İlk kadın yardımcı yapımcı
  • Modern serinin ilk yardımcı yapımcısı
Catrin Lewis Defis 2008-2010 "The Next Doctor", The End of Time 5
Debbi Slater 2009 "Planet of the Dead" – "The Waters of Mars" 2
Denise Paul 2011-2012 "The Impossible Astronaut" – "The Curse of the Black Spot", "The Rebel Flesh" – "Let's Kill Hitler", "The Girl Who Waited" – "The God Complex", "The Wedding of River Song" – "The Doctor, the Widow and the Wardrobe", "Dinosaurs on a Spaceship" 12
  • Yapımcı (5 bölüm, 2011-2013)
  • Senaryo yapımcısı (6 bölüm, 2012-2013)

Ortak yapımcılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ortak yapımcı Görev süresi Notlar
Yıllar İlk ve son bölümler Bölüm sayısı
Matthew Jacobs 1996 Doctor Who 1
  • İlk ortak yapımcı
  • Senarist (1 bölüm, 1996)

Çizgi yapımcısı[değiştir | kaynağı değiştir]

Çizgi yapımcısı Görev süresi Notlar
Yıllar İlk ve son bölümler Bölüm sayısı
Patrick Schweitzer 2010 "The Eleventh Hour" – "The Big Bang" 13
  • İlk çizgi yapımcısı
  • Yapımcı (2 bölüm, 2010)
  • Prodüksiyon müdürü (6 bölüm, 2007)
  • Konum müdürü (1 bölüm, 2006)
Diana Barton 2010-2013 "A Christmas Carol" – "The Angels Take Manhattan", "Hide", "The Crimson Horror" 22
David Mason 2011-2012 "The Impossible Astronaut" – "Day of the Moon", "The Angels Take Manhattan" 3
  • ABD çekimlerinde
Des Hughes 2012-2013 "The Snowmen" – "The Rings of Akhaten", "Journey to the Centre of the TARDIS", "Nightmare in Silver" – "The Time of the Doctor" 8
Phillipa Cole 2013 "Cold War" 1
Tracie Simpson 2014 "Deep Breath" – günümüz 13
  • Yapımcı (10 bölüm, 2009-2010)

Sezon yapımcısı[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon yapımcısı Görev süresi Notlar
Yıllar İlk ve son bölümler Bölüm sayısı
Marcus Wilson 2011-2013 "Closing Time", "The Bells of Saint John" – "The Rings of Akhaten", "Nightmare in Silver" – "The Name of the Doctor" 5
  • Yapımcı (21 bölüm, 2011-2013)

Senaryo yapımcısı[değiştir | kaynağı değiştir]

Senaryo yapımcısı Görev süresi Notlar
Yıllar İlk ve son bölümler Bölüm sayısı
Denise Paul 2012-2013 "Asylum of the Daleks", "A Town Called Mercy" – "The Snowmen", "Hide" 6
  • Yardımcı yapımcı (12 bölüm, 2011-2012)
  • Yapımcı (8 bölüm, 2011-2013)

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]