Premier League kulüpleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Bu madde 1992 yılından beri Premier League'de oynayan kulüpleri listelemektedir. "En golcü" sütununda adı kalın yazan futbolcular şu anda Premier League'de oynamaktadır. Tablodaki "Toplam Sezon", "Düşmediği Sezon Sayısı" ve "Düşmediği En Uzun Sezon Sayısı" sütunları yalnızca Premier League istatistiklerine göre düzenlenmiştir. 2015-16 sezonunda yer alan takımlar kalın yazıyla, Premier League'in kurucu üyeleri italik yazıyla gösterilmiştir. Ligde üst üste yer aldığı en çok sezon ve en yüksek pozisyonunu en son almışsa o pozisyon kalın yazılmıştır.

2015-16 sezonuna kadar toplam 47 takım Premier League'de mücadele etmiştir. Bulundukları sezon en yüksek lig olan First Division şampiyonları Preston North End ve Huddersfield Town hiç Premier League'de oynamamıştır.[1] Premier League'de oynayan Barnsley, Bournemouth, Hull City, Reading, Swindon Town ve Wigan Athletic hiç First Division'da yer almamıştır.

Cardiff City ve Swansea City, normalde Galler kökenli olmasına rağmen nesnel ve tarihsel nedenlerden İngiliz futbolu lig sisteminde yer almıştır.

Tablo[değiştir | kaynağı değiştir]

Kulüp Şehir Toplam
Sezon
Düşmediği Sezon
Sayısı
Düşmediği En Uzun
Sezon Sayısı
Son
Yükselme
Son
Düşme
Bulunmadığı Sezon
Sayısı
Sezonlar En Son
Pozisyon
En Yüksek
Pozisyon
En Golcü
Arsenal Londra 24 1 24 1914-15[2] Hiç
düşmedi
0 1992- 3. 1. Thierry Henry (175)[3]
Aston Villa Aston, Birmingham 24 1 24 1987-88 Hiç
düşmedi
0 1992- 17. 2. Gabriel Agbonlahor (73)[4]
Barnsley Barnsley 1 1 1 1996-97 1997-98 23 1997-1998 League One
11.
19.
(küme düştü)
Neil Redfearn (10)
Birmingham City Birmingham 7 3 4 2008-09 2010-11 17 2002-2006
2007-2008
2009-2011
EFL Championship
10.
9. Mikael Forssell (29)
Blackburn Rovers Blackburn 18 2 11 2000-01 2011-12 6 1992-1999
2001-2012
EFL Championship
9.
1. Alan Shearer (112)
Blackpool Blackpool 1 1 1 2009-10 2010-11 23 2010-2011 EFL Championship
24. (küme düştü)
19.
(küme düştü)
DJ Campbell (13)
Bolton Wanderers Horwich, Bolton 13 3 11 2000-01 2011-12 11 1995-1996
1997-1998
2001-2012
EFL Championship
18.
6. Kevin Davies (68)
Bournemouth Boscombe, Bournemouth 1 1 1 2014-15 Hiç
düşmedi
23 2015- EFL Championship
1. (yükseldi)
- ? (0)
Bradford City Bradford 2 1 2 1998-99 2000-01 22 1999-2001 League One
7.
17. Dean Windass (10)
Burnley Burnley 2 2 1 2013-14 2014-15 22 2009-2010
2014-2015
19.
(küme düştü)
18.
(küme düştü)
Danny Ings (9)
Cardiff City Cardiff, Galler 1 1 1 2012-13 2013-14 23 2013-2014 EFL Championship
11.
20.
(küme düştü)
Jordon Mutch (7)
Charlton Athletic Londra, Greenwich 8 2 7 1999-2000 2006-07 16 1998-1999
2000-2007
EFL Championship
12.
7. Jason Euell (34)
Chelsea Londra, Fulham 24 1 24 1988-89 Hiç
düşmedi
0 1992- 1. 1. Frank Lampard (147)
Coventry City Coventry 9 1 9 1966-67 2000-01 15 1992-2001 League One
17.
11. Dion Dublin (61)
Crystal Palace Londra, Croydon 7 5 3 2012-13 2004-05 17 1992-1993
1994-1995
1997-1998
2004-2005
2013-
10. 10. Chris Armstrong (23)
Derby County Derby 7 2 6 2006-07 2007-08 17 1996-2002
2007-2008
EFL Championship
8.
8. Dean Sturridge (32)
Everton Liverpool 24 1 24 1953-54 Hiç
düşmedi
0 1992- 11. 4. Duncan Ferguson (60)
Fulham Londra, Fulham 13 1 13 2000-01 2013-14 11 2001-2014 EFL Championship
17.
7. Clint Dempsey (50)
Hull City Kingston upon Hull 4 2 2 2012-13 2014-15 20 2008-2010
2013-2015
18.
(küme düştü)
16. Nikica Jelavic (12)
Ipswich Town Ipswich 5 2 3 1999-2000 2001-02 19 1992-1995
2000-2002
EFL Championship
6.
5. Marcus Stewart (25)
Leeds United Leeds 12 1 12 1989-90 2003-04 12 1992-2004 EFL Championship
15.
3. Mark Viduka (59)
Leicester City Leicester 10 4 6 2013-14 2003-04 15 1994-1995
1996-2002
2003-2004
2014-
14. 8. Emile Heskey (33)
Muzzy Izzet (33)
Liverpool Liverpool 24 1 24 1961-62 Hiç
düşmedi
0 1992- 6. 2. Robbie Fowler (128)
Manchester City Manchester 19 3 14 2001-02 2000-01 5 1992-1996
2000-2001
2002-
2. 1. Sergio Agüero (77)
Manchester United Trafford, Greater Manchester 24 1 24 1974-75 Hiç
düşmedi
0 1992- 4. 1. Harry Kane (170)
Middlesbrough Middlesbrough 14 3 11 1997-98 2008-09 10 1992-1993
1995-1997
1998-2009
EFL Championship
4.
7. Hamilton Ricard (31)
Newcastle United Newcastle upon Tyne 22 2 16 2009-10 2008-09 2 1993-2009
2010-
15. 2. Alan Shearer (148)
Norwich City Norwich 8 4 3 2014-15 2013-14 16 1992-1995
2004-2005
2011-2014
2015-
EFL Championship
3. (yükseldi)
3. Chris Sutton (33)
Nottingham Forest West Bridgford 5 3 3 1997-98 1998-99 19 1992-1993
1994-1997
1998-1999
EFL Championship
14.
3. Bryan Roy (24)
Oldham Athletic Oldham 2 1 2 1990-91 1993-94 22 1992-1994 League One
15.
19. Graeme Sharp (16)
Portsmouth Portsmouth 7 1 7 2002-03 2009-10 17 2003-2010 League Two
16.
8. Yakubu (28)
Queens Park
Rangers
Londra, Fulham 7 3 4 2013-14 2014-15 17 1992-1996
2011-2013
2014-2015
20th
(küme düştü)
5. Les Ferdinand (60)
Reading Reading 3 2 2 2011-12 2012-13 21 2006-2008
2012-2013
EFL Championship
19.
8. Kevin Doyle (19)
Sheffield United Sheffield 3 2 2 2005-06 2006-07 21 1992-1994
2006-2007
League One
5.
14. Brian Deane (14)
Sheffield Wednesday Sheffield 8 1 8 1990-91 1999-00 16 1992-2000 EFL Championship
13.
7. Mark Bright (48)
Southampton Southampton 17 2 13 2011-12 2004-05 7 1992-2005
2012-
7. 7. Matt Le Tissier (101)
Stoke City Stoke-on-Trent 8 1 8 2007-08 Hiç
düşmedi
16 2008- 9. 9. Peter Crouch (33)
Sunderland Sunderland 15 4 9 2006-07 2005-06 9 1996-1997
1999-2003
2005-2006
2007-
16. 7. Kevin Phillips (61)
Swansea City Swansea, Galler 5 1 5 2010-11 Hiç
düşmedi
19 2011- 8. 8. Wilfried Bony (25)
Swindon Town Swindon 1 1 1 1992-93 1993-94 23 1993-1994 League One
4.
22.
(küme düştü)
Jan Åge Fjørtoft (12)
Tottenham Hotspur Londra 24 1 24 1977-78 Hiç
düşmedi
0 1992- 5. 4. Teddy Sheringham (98)
Watford Watford 3 3 1 2014-15 2006-07 21 1999-2000
2006-2007
2015-
EFL Championship
2. (yükseldi)
20.
(küme düştü)
Heiðar Helguson (6)
West Bromwich
Albion
West Bromwich 10 4 6 2009-10 2008-09 14 2002-2003
2004-2006
2008-2009
2010-
13. 8. Peter Odemwingie (30)
West Ham United Londra 20 3 10 2011-12 2010-11 4 1993-2003
2005-2011
2012-
12. 5. Paolo Di Canio (48)
Wigan Athletic Wigan 8 1 8 2004-05 2012-13 16 2005-2013 EFL Championship
23. (küme düştü)
10. Hugo Rodallega (24)
Wimbledon[5] Londra 8 1 8 1985-86 1999-00 16 1992-2000 Kapandı
(2003-04)
6. Dean Holdsworth (58)
Wolverhampton
Wanderers
Wolverhampton 4 2 3 2008-09 2011-12 20 2003-2004
2009-2012
EFL Championship
7.
15. Steven Fletcher (22)

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

AFC Bournemouth Cardiff City FC Swansea City AFC Blackpool FC Burnley FC Stoke City FC Hull City AFC Reading FC Wigan Athletic FC Wolverhampton Wanderers FC Portsmouth FC West Bromwich Albion FC Birmingham City FC Fulham FC Watford FC Bradford City AFC Charlton Athletic FC Barnsley FC Sunderland AFC Derby County FC Bolton Wanderers FC Leicester City FC West Ham United FC Swindon Town FC Newcastle United FC Wimbledon FC Tottenham Hotspur FC Southampton FC Sheffield Wednesday FC Sheffield United FC Queens Park Rangers FC Oldham Athletic AFC Nottingham Forest FC Norwich City FC Middlesbrough FC Manchester United FC Manchester City FC Liverpool FC Leeds United FC Ipswich Town FC Everton FC Crystal Palace FC Coventry City FC Chelsea FC Blackburn Rovers FC Aston Villa FC Arsenal FC

First Division kulüpleri listesi (Premier Ligi hariç)[değiştir | kaynağı değiştir]

Kulüp First Division
Şampiyonluğu
FA Cup
Galibiyeti
Lig Kupası
Galibiyeti
Toplam Sezonlar Son
Küme Düşme
Şu Anki Durumu
(2015-16)
Levels in
Pyramid
Accrington 5 1892-93 Kapandı
Bradford Park Avenue 3 1920-21 Conference North &0000000000000006.0000006
Brentford 5 1946-47 EFL Championship &0000000000000002.0000002
Brighton & Hove Albion 4 1982-83 EFL Championship &0000000000000002.0000002
Bristol City 9 1979-80 EFL Championship &0000000000000002.0000002
Bury 2 22 1928-29 League One &0000000000000003.0000003
Carlisle United 1 1974-75 League Two &0000000000000004.0000004
Darwen 2 1893-94 Kapandı
Glossop North End 1 1899-1900 Northern Premier League Division One North &0000000000000008.0000008
Grimsby Town 12 1947-48 Conference Premier &0000000000000005.0000005
Huddersfield Town 3 1 30 1971-72 EFL Championship &0000000000000002.0000002
Leyton Orient 1 1962-63 League Two &0000000000000004.0000004
Luton Town 1 16 1991-92 League Two &0000000000000004.0000004
Millwall 2 1989-90 League One &0000000000000003.0000003
Northampton Town 1 1965-66 League Two &0000000000000004.0000004
Notts County 1 30 1991-92 League Two &0000000000000004.0000004
Oxford United 1 3 1987-88 League Two &0000000000000004.0000004
Preston North End 2 2 46 1960-61 EFL Championship &0000000000000002.0000002

1891 takımının önceli olan Accrington Stanley şu anda League Two'da oynamaktadır. Ancak Accrington FC ile hiçbir bağlantısı yoktur.

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Football Trivia Question of the Day January 2012 Archive". My Football Facts & Stats. Ocak 2012. http://www.myfootballfacts.com/question_of_the_day_january_2012.html. Erişim tarihi: 26 Kasım 2013. 
  2. ^ Arsenal 1914-15 sezonunda Division Two'da 5. olmuştur, ama I. Dünya Savaşı nedeniyle 1919-20 sezonuna kadar askıya alınan Football League'de, savaştan sonra kulüp sayısı 20'den 22'ye çıkarıldığı için Arsenal lig yükselmiştir.
  3. ^ "Goalscoring Records". Arsenal FC. 8 Temmuz 2008. http://www.arsenal.com/history/club-records/goalscoring-records. Erişim tarihi: 6 Kasım 2013. 
  4. ^ "Hall of Fame". Aston Villa FC. http://www.avfc.co.uk/page/HistoryHallOfFame. Erişim tarihi: 6 Kasım 2013. 
  5. ^ Wimbledon 2003 yılında Londra, Milton Keynes'a taşındı ve takımın adı bir yıl sonra MK Dons olarak değişti. Wimbledon, Premier League'de evindeki tüm maçlarını Crystal Palace'ın iç sahası olan Selhurst Park'ta oynadı.