Madonna'dan etkilenen sanatçılar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara
Madonna simgeleşmiş korsesiyle, şu an Şili'deki Moda Müzesinde ve M.H. de Young Memorial Müzesi'nde sergileniyor.[1][2]

Madonna, ABD'li şarkıcı, şarkı yazarı, oyuncu ve girişimci. 1982'den beri popüler kültürdeki en önemli figürlerden biri olarak müziği, tarzı, dansı, ve yarattığı modayla birçok sanatçı üzerinde etki bıraktı. Madonna kültürel bir simge haline geldiği gibi aynı zamanda popun, eşcinsellerin ve modanın da bir simgesi haline geldi.[3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16]

Madonna'nın eğlence sektöründeki etkisi eleştirmenlerin, medyanın ve kamuoyunun kapsamlı yorumlar ve analizler üretmesini sağladı. Buna bir örnek verecek olursak 1980'lerin ortasında başlayıp günümüzde hala geçerliliğini koruyan ve devam eden Madonna wannabe terimi. Yahoo!'dan Juan Restrepo şu şekilde tanımladı: Müzikte ve popüler kültürde Madonna'yla birlikte benzersiz bir şey oluyor. Madonna kendine sahip ve kendisini yaratan yine kendisi. Madonna'nın neredeyse tüm sanatçıların yaşamında var olduğu kaçınılmaz bir gerçek. O ilhamın ve hedefe ulaşmanın kaynağı.[17]

Madonna, Guinness Dünya Rekorları tarafından 300 milyondan fazla kayıt satması sayesinde tüm zamanların en çok satan kadın sanatçısı olarak ödüllendirildi. Birçok yazar ve müzik otoritesi Madonna'yı tüm zamanların en başarılı, en çok takdir edilen, en güçlü ve en çok ilham alınan kadın sanatçısı olarak adlandırdı.[6][17][18][19][20][21][22][23][24][25][26][27][28][29][30]

Madonna'dan ilham alan sanatçılar listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Rihanna, Madonna'yı idolü olarak gördüğünü en çok ilham aldığı kişinin Madonna olduğunu ve "siyah Madonna" olmak istediğini söylemiştir.[31]
Beyoncé, Madonna'nın kendi kariyerini kontrol altında tutup yönetmesinden etkilendiğini dile getirmiştir. Rihanna gibi o da "Siyah Madonna" olarak bilinmektedir.[31]
Lady Gaga: "Gerçekten benden daha tutkulu ve büyük bir Madonna fanı yok. Şahsi ve profesyonel olarak en büyük fanı benim." şeklinde bir açıklama yapmıştır. Lady Gaga Bir Sonraki Madonna olarak da bilinmektedir.[32]
Madonna, Britney Spears'ın kariyerini en çok etkileyen kişilerden birisidir.
Madonna'nın sürekli yeniden yaratma yeteneği Taylor Swift için ilhamın simgesidir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Corset de madonna estará en museo chileno" (Spanish). Chile. http://www.chile.com/secciones/ver_seccion.php?id=21494. Erişim tarihi: April 18, 2013. 
  2. ^ Karmali, Sarah (March 6, 2013). "Jean Paul Gaultier Exhibition Comes To London". Vogue United Kingdom. http://www.vogue.co.uk/news/2013/03/06/jean-paul-gaultier-exhibition-london---barbican-madonna-conical-corset. Erişim tarihi: April 18, 2013. 
  3. ^ "100 Greatest Artists". Rolling Stone (Wenner Media). http://www.rollingstone.com/music/lists/100-greatest-artists-of-all-time-19691231/madonna-20110420. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  4. ^ a b "Rihanna se inspiró en Madonna" (Spanish). Excelsior.com.mx. July 27, 2011. http://www.excelsior.com.mx/2011/07/22/funcion/755348. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  5. ^ "El legado de Madonna en las nuevas stars" (Spanish). Tuenlinea.com. http://www.tuenlinea.com/galerias/321553/galeria-influencias-madonna-musica-actual-revista-tu-mexico/. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  6. ^ a b "De Warhol hasta nuestros días, Madonna: ¡la artista más influyente!" (Spanish). Telcel. November 19, 2012. http://www.holatelcel.com/musica/playlist/de-warhol-hasta-nuestros-dias-madonna-la-artista-mas-influyente.html. Erişim tarihi: April 13, 2013. 
  7. ^ Cultural Icon
  8. ^ Kellner 1995, s. 263
  9. ^ "Madonna: A transformational exhibition" (Spanish). Vogue.mx. September 21, 2012. http://www.vogue.mx/articulos/madonna-a-transformational-exhibition/1464. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  10. ^ "Madonna: "Menem debe haber pensado que yo estaba poseída"" (Spanish). Clarín (Grupo Clarín). October 13, 1996. http://edant.clarin.com/diario/96/10/13/1madoepu.htm. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  11. ^ Guilbert 2002, s. 69
  12. ^ Luca Prono 2008, s. 100
  13. ^ Taraborrelli 2002, ss. 313
  14. ^ Metz & Benson 2001, s. 167
  15. ^ Desser & Jowett 2000, s. 196
  16. ^ Jonathan Zwickel 2011, s. 27
  17. ^ a b Restrepo, Juan (September 8, 2012). "Todos los caminos conducen a Madonna" (Spanish). Yahoo Spain. 25 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150225225101/https://es-us.musica.yahoo.com/blogs/playlist/todos-los-caminos-conducen-a-madonna.html. Erişim tarihi: April 12, 2013. 
  18. ^ "How Madonna changed the World!". World Music Awards. August 17, 2013. 19 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160519091038/http://worldmusicawards.com/index.php/news/how-madonna-changed-world/. Erişim tarihi: November 25, 2013. 
  19. ^ a b Youngs, Ian (April 18, 2003). "Madonna fights to keep pop crown". BBC News. http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/2953665.stm. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  20. ^ Kimberly Potts 2011, s. 24
  21. ^ Rafael Fernández de Castro & Hazel Blackmore 2008, s. 496
  22. ^ Busari, Stephanie (March 24, 2008). "Hey Madonna, Don't Give Up the Day Job!". CNN. http://edition.cnn.com/2008/SHOWBIZ/Movies/03/18/madonna.movies/?iref=mpstoryview. Erişim tarihi: April 14, 2012. 
  23. ^ "Madonna is 'greatest woman in music history'". Daily Mail (London: Daily Mail and General Trust (DMG Media)). http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-140205/Madonna-greatest-woman-music-history.html. Erişim tarihi: November 25, 2013. 
  24. ^ "Madonna and child". NBC News. November 2, 2006. http://www.nbcnews.com/id/15518962/ns/dateline_nbc-newsmakers/. Erişim tarihi: April 14, 2013. 
  25. ^ The Biography Channel. "Madonna: 25 años de ambición intacta" (Spanish). Antena 3 (Atresmedia Televisión). http://www.antena3.com/celebrities/famosos-biografias/madonna-historia-anos-ambicion-intacta_2010111200067.html. Erişim tarihi: April 14, 2013. "la artista femenina más famosa del planeta (the most famous female artist on the planet)" 
  26. ^ Ferrara, Denis (May 3, 2006). "Madonna". Out. http://www.out.com/entertainment/interviews/2006/03/05/madonna. Erişim tarihi: April 14, 2013. 
  27. ^ Langley, William (September 3, 2011). "Clear the set – Madonna wants to express herself". The Daily Telegraph (London). http://www.telegraph.co.uk/news/celebritynews/madonna/8739518/Clear-the-set-Madonna-wants-to-express-herself.html. Erişim tarihi: October 27, 2011. 
  28. ^ Tassoni 1993, s. 21
  29. ^ "Madonna: Performer". The New York Observer. 2013. http://observer.com/25th-anniversary/madonna-performer/. Erişim tarihi: November 28, 2013. 
  30. ^ DARSHANA, SUGATHAN (March 7, 2012). "Women's Day 2012: Ten Best Female Pop Artists of All Time". International Business Times. http://www.ibtimes.co.uk/articles/310421/20120307/womens-day-best-female-artists-madonna-whitney.htm#page1. Erişim tarihi: November 28, 2013. 
  31. ^ a b "La Madonna negra". El Mercurio. November 2, 2010. 5 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151005135437/http://www.lamusica.emol.com/detalle/index.asp?idnoticia=397957. Erişim tarihi: February 4, 2013. 
  32. ^ a b Dingwall, John (November 27, 2009). "The Fear Factor; Lady Gaga used tough times as inspiration for her new album". Daily Record: ss. 48–49. http://www.thefreelibrary.com/THE+FEAR+FACTOR%3B+Lady+Gaga+used+tough+times+as+inspiration+for+her...-a0213005824. Erişim tarihi: May 6, 2010. 
  33. ^ Coulter, Maureen. "A Conversation With AWOLNATION’s Aaron Bruno". Magnet. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304193342/http://www.magnetmagazine.com/2015/06/24/a-conversation-with-awolnations-aaron-bruno/. Erişim tarihi: July 8, 2015. 
  34. ^ Lee, Cara. "Standing out ... Abbey Clancy Booby Abbey makes a point". The Sun (London: News UK). http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/showbiz/tv/2928931/Booby-Abbey-Clancy-makes-a-point.html. Erişim tarihi: November 25, 2013. 
  35. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al Thomas Erlewine, Stephen. "Madonna - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. http://www.allmusic.com/artist/madonna-mn0000237205/related. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  36. ^ Zeiher, Mary (September 10, 2010). "Adam Lambert Inspired by Listening to Lady Gaga and Madonna". Yahoo!. http://voices.yahoo.com/adam-lambert-inspired-listening-lady-gaga-and-6847192.html?cat=33. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  37. ^ Hiatt, Brian (November 15, 2015). "Adele: Inside Her Private Life and Triumphant Return". Rolling Stone. 29 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160429024654/http://www.rollingstone.com/music/news/adele-inside-her-private-life-and-triumphant-return-20151103. Erişim tarihi: December 5, 2015. 
  38. ^ Vivinetto, Gina (November 3, 2015). "Adele Tells Rolling Stone Madonna Inspired 25 Album". The Advocate. 6 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151106143337/http://www.advocate.com:80/music/2015/11/03/highlights-adeles-rolling-stone-interview. Erişim tarihi: November 4, 2015. 
  39. ^ Gannon, Jennifer (April 14, 2009). "Alesha Dixon". KnutsfordGuardian.co.uk. http://www.knutsfordguardian.co.uk/leisure/music/interviews/4290473.Alesha_Dixon/. Erişim tarihi: April 11, 2013. "Growing up Madonna was my idol and I loved dressing up like her and so she has definitely been a big influence on my career." 
  40. ^ Garcha, Simi (June 12, 2012). "CLUBGIRL: Alexandra Stan". Wonderland Magazine. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304101957/http://www.wonderlandmagazine.com/2012/06/alexandra-stan/. Erişim tarihi: June 12, 2015. 
  41. ^ "Admira Alizée la fidelidad de fans mexicanos" (Spanish). Milenio (Grupo Multimedios). April 3, 2010. http://www.milenio.com/cdb/doc/noticias2011/562a77fdb11ec7137554a9298b98f08a. Erişim tarihi: April 18, 2013. 
  42. ^ "Alizee admira a Madonna" (Spanish). El Diario Ecuador. March 5, 2008. http://www.eldiario.ec/noticias-manabi-ecuador/71948-alizee-admira-a-madonna/. Erişim tarihi: April 18, 2013. 
  43. ^ Evans, Matt (August 23, 2012). "Music From The Dolls House: Amanda Palmer's Favourite Albums". The Quietus. 11 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150711042552/http://thequietus.com/articles/09804-amanda-palmer-interview-favourite-albums?page=4. Erişim tarihi: July 9, 2015. 
  44. ^ "Amy Schumer Does "Madonna-Homaging" Photo Shoot For ‘Empire’: See The Photos". Idolator. July 30, 2015. http://www.idolator.com/7602542/amy-schumer-madonna-tribute-photo-empire. Erişim tarihi: December 1, 2015. 
  45. ^ Ruhlmann, William. "Anastacia - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 4 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151104140448/http://www.allmusic.com:80/artist/anastacia-mn0000031442/related. Erişim tarihi: December 2, 2015. 
  46. ^ a b "What Did fun., Big K.R.I.T & More Learn From Madonna?". Fuse. March 26, 2012. http://www.fuse.tv/2012/03/what-did-you-learn-from-madonna. Erişim tarihi: June 9, 2015. 
  47. ^ Ulray, Jeremy. "Aqua - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 9 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151209162500/http://www.allmusic.com/artist/aqua-mn0000600435/related. Erişim tarihi: December 2, 2015. 
  48. ^ Shahlin Graves. "INTERVIEW: 2012 MUST-KNOW - ARIANA GRANDE". CoupDeMain Magazine (Coup de main). http://www.coupdemainmagazine.com/interviews/interview-2012-must-know-ariana-grande. Erişim tarihi: March 11, 2014. 
  49. ^ "ARIANA GRANDE SE "INSPIRA" EN MADONNA" (Spanish). MTV. http://www.mtvla.com/noticias/ariana-grande-tropieza/. Erişim tarihi: March 15, 2015. 
  50. ^ a b c d e f g h i "Feature: Artists on Madonna". Artist Direct. 28 Eylül 2009. http://www.artistdirect.com/entertainment-news/article/feature-artists-on-madonna/6153129. Erişim tarihi: 24 Mayıs 2016. 
  51. ^ Fulton, Rick (January 10, 2011). "Avril Lavigne: Madonna is my idol". Daily Record (Scotland). http://www.dailyrecord.co.uk/entertainment/music/music-news/avril-lavigne-madonna-is-my-idol-1091758. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  52. ^ Bené Veira. "Azealia Banks Goes Retro In "1991" By Channeling Madonna And Aaliyah". VH1. http://www.vh1.com/music/tuner/2012-09-04/azealia-banks-goes-retro-in-1991-by-channeling-madonna-and-aaliyah/. Erişim tarihi: December 2, 2013. 
  53. ^ a b c Valerie Steele 2010, s. 194
  54. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p Stereo Tude. "Artists Who Were Inspired By Madonna". Shandy Media, Inc. http://www.stereotude.com/galleries/artists-who-were-inspired-madonna/211022. Erişim tarihi: March 20, 2015. 
  55. ^ Pankey, William (April 9, 2015). "Bebe Rexha talks debut album, influences in exclusive video interview". AXS TV. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304112108/http://www.axs.com/news/watch-bebe-rexha-talks-debut-album-influences-in-exclusive-video-inter-48213. Erişim tarihi: June 10, 2015. 
  56. ^ Ramirez, Sonia (April 10, 2013). "Belinda habla de las mujeres a las que más admira (FOTOS)" (Spanish). The Huffington Post. http://voces.huffingtonpost.com/2013/04/10/belinda-mujeres-favoritas_n_3046609.html#slide=more290991. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  57. ^ Darius Washington (January 28, 2011). "The May'n Attraction". Otaku USA. http://www.otakuusamagazine.com/JPop/News1/The-Mayn-Attraction-4052.aspx. Erişim tarihi: March 15, 2015. 
  58. ^ Robinson, Peter (March 5, 2011). "Beth Ditto and Rihanna have both been inspired by Madonna: who's next?". The Guardian (London). http://www.guardian.co.uk/culture/2011/mar/05/madonna-inspired-modern-pop-stars. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  59. ^ Christopher Rudolph (July 10, 2013). "EBetty Who Discusses Musical Influences And Her Song 'Somebody Loves You'". The Huffington Post. http://www.huffingtonpost.com/2013/10/07/betty-who-somebody-loves-interview_n_4003297.html. Erişim tarihi: November 28, 2013. 
  60. ^ Corner, Lewis (February 19, 2013). "Beyoncé: 'There are not enough independent women like Madonna'". Digital Spy. http://www.digitalspy.co.uk/music/news/a460040/beyonce-there-are-not-enough-independent-women-like-madonna.html. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  61. ^ Dillon, Charlotte. "Billie Piper - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 9 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151209175334/http://www.allmusic.com/artist/billie-piper-mn0000644262/related. Erişim tarihi: December 4, 2015. 
  62. ^ McDonough, Megan (August 11, 2013). "Bonnie McKee on songwriting, her upcoming debut album and her hopes for the future". The Washington Post. http://www.washingtonpost.com/lifestyle/style/bonnie-mckee-on-songwriting-her-upcoming-debut-album-and-her-hopes-for-the-future/2013/08/11/cb89abbe-0047-11e3-9711-3708310f6f4d_story.html. Erişim tarihi: June 30, 2015. 
  63. ^ a b c Fouz-Hernández & Jarman-Ivens 2004, ss. 23
  64. ^ a b Ken Mcleod 2011, ss. 64
  65. ^ a b "Stars pay tribute to Madonna". BBC News. July 4, 2001. http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/1421976.stm. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  66. ^ Carlos del Amo (from EFE). "Admira a Madonna y Julia Roberts" (Spanish). Terra.com.mx. http://www.terra.com.mx/entretenimiento/articulo/89212/Admira+a+Madonna+y+Julia+Roberts.htm. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  67. ^ "Brittany Murphy Inspired By Madonna As A Child". Popdirt.com. April 4, 2005. http://popdirt.com/brittany-murphy-inspired-by-madonna-as-a-child/37959/. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  68. ^ Langford, Georgina (May 6, 2014). "Brooke Candy 'I Want To Lead The Revolution'". MTV. 7 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150907191003/http://www.mtv.co.uk/brooke-candy/news/brooke-candy-interview. Erişim tarihi: June 30, 2015. "[Madonna is] so smart, I want to follow in her footsteps." 
  69. ^ "C+C Music Factory - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 24 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150424005410/http://www.allmusic.com:80/artist/c-c-music-factory-mn0001162681. Erişim tarihi: June 12, 2015. 
  70. ^ "LADY GAGA, RIHANNA, AND OTHER STARS INFLUENCED BY MADONNA'S ICONIC STYLE". MSN. http://wonderwall.msn.com/music/lady-gaga-rihanna-and-other-stars-influenced-by-madonnas-iconic-style-26069.gallery#!wallState=0__%2Fmusic%2Flady-gaga-rihanna-and-other-stars-influenced-by-madonnas-iconic-style-26069.gallery%3FphotoId%3D118596. Erişim tarihi: April 2, 2014. 
  71. ^ "Carly Rae Jepsen On New Single "I Really Like You," Making Her New Album & The Influence Of Old-School Madonna: Interview". Idolator. March 6, 2015. http://www.idolator.com/7583596/carly-rae-jepsen-i-really-like-you-album-madonna-interview. Erişim tarihi: April 4, 2015. 
  72. ^ Coombes, Samantha (December 5, 2013). "Charli XCX: 'I'd like to reinvent like Bowie or Madonna'". Gigwise. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304074639/http://www.gigwise.com/features/86710/charli-xcx-id-like-to-reinvent-like-bowie-or-madonna. Erişim tarihi: June 7, 2015. 
  73. ^ "Christina Aguilera Inspired By Musician and Mom Madonna". People (Time Inc (Time Warner)). July 12, 2008. http://celebritybabies.people.com/2008/12/07/christina-agu-1/. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  74. ^ Manes, Billy (September 30, 2014). "Scottish trio Chvrches avoid the hype and bring the magic". Orlando Weekly. 26 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151226075603/http://www.orlandoweekly.com/orlando/scottish-trio-chvrches-avoid-the-hype-and-bring-the-magic/Content?oid=2242893. Erişim tarihi: June 12, 2015. 
  75. ^ "2NE1 Discuss Their First American Concert and Their Random Love For Watermelon & Porcupines" (video from 45 seconds to 55 second). Fuse TV. September 10, 2012. http://www.fuse.tv/2012/09/2ne1-american-concert-intimate-interview-videos. Erişim tarihi: March 9, 2015. 
  76. ^ Jonathon Moran (June 10, 2015). "Courtney Act channels her inner Madonna for racy new video". The Daily Telegraph (Australia). http://www.dailytelegraph.com.au/entertainment/sydney-confidential/courtney-act-channels-her-inner-madonna-for-racy-new-video/story-fni0cvc9-1227390259877. Erişim tarihi: June 10, 2015. 
  77. ^ "La monja cantante que se inspira en Madonna" (Spanish). Semana. October 20, 2014. http://www.semana.com/gente/articulo/sor-cristina-grabara-exitos-de-madonna/406515-3. Erişim tarihi: March 15, 2015. 
  78. ^ "Q&A: DEBBIE GIBSON DISCUSSES PAVAROTTI, JOE FRANKLIN, AND JUDGING ABC’S SING YOUR FACE OFF". Rhino Entertainment. http://www.rhino.com/article/qa-debbie-gibson-discusses-pavarotti-joe-franklin-and-judging-abc-s-sing-your-face-off. Erişim tarihi: March 15, 2015. 
  79. ^ Lynch, Joe (October 31, 2014). "Deerhoof Celebrates 20 Years With Release of Madonna-Inspired 'La Isla Bonita' Album". Billboard. 7 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151107005130/http://www.billboard.com/articles/6304254/deerhoof-20-years-madonna-la-isla-bonita-album. Erişim tarihi: November 30, 2015. 
  80. ^ The Superficial. "Denise Richards inspired by Madonna". http://www.thesuperficial.com/photos/denise-richards-inspired-by-madonna. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  81. ^ Nissim, Mayer (August 22, 2012). "Diana Vickers: 'Next album is between Kylie and Madonna'". Digital Spy. http://www.digitalspy.co.uk/music/news/a401098/diana-vickers-next-album-is-between-kylie-and-madonna.html. Erişim tarihi: April 11, 2013. "It's between Kylie and Madonna, but early days. They've been my inspiration. Pop's the way forward, so I'm going to keep it very pop." 
  82. ^ Lewis, Corner (Jul 22, 2013). "Diana Vickers interview: 'Madonna has influenced new album' - video". Digital Spy. http://www.digitalspy.co.uk/music/interviews/a500182/diana-vickers-interview-madonna-has-influenced-new-album-video.html#~oAdv798bZgusut. Erişim tarihi: April 2, 2014. 
  83. ^ World Entertainment News Network (WENN) (July 18, 2007). "VON TEESE: 'MADONNA INSPIRED ME TO BE INDIVIDUAL'". HighBeam. http://business.highbeam.com/436137/article-1G1-166525329/von-teese-madonna-inspired-me-individual. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  84. ^ Walker, Angus (February 21, 2015). "Madonna Loves The Drake Song She Inspired". Hot New Hip Hop. http://www.hotnewhiphop.com/madonna-loves-the-drake-song-she-inspired-news.14070.html. Erişim tarihi: December 21, 2015. 
  85. ^ Nagorski, Alex. "Exclusive: PopBytes chats with Eden xo". PopBytes. 11 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160311135950/http://popbytes.com/exclusive-popbytes-chats-with-eden-xo/. Erişim tarihi: June 7, 2015. 
  86. ^ "INTERVIEW WITH EDEN XO". Glitter. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305042747/http://glittermagrocks.com/connect/2015/02/24/interview-with-eden-xo/. Erişim tarihi: June 7, 2015. 
  87. ^ Moran, Jonathon (October 9, 2011). "Elen Levon wants to be a superstar". The Daily Telegraph. http://www.dailytelegraph.com.au/entertainment/insider/elen-levon-wants-to-be-a-superstar/story-e6frewt9-1226160335792. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  88. ^ "Pompeo Inspired By Madonna". Contacmusic.com. August 31, 2006. http://www.contactmusic.com/news/pompeo-inspired-by-madonna_1006887. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  89. ^ "Exclusive Webisode: How Madonna and Whitney Houston Influenced Fergie". Oprah. http://www.oprah.com/own-oprahs-next-chapter/How-Madonna-and-Whitney-Houston-Influenced-Fergie-Video. Erişim tarihi: April 12, 2013. 
  90. ^ Jones, Devone (August 27, 2015). "M3LL155X (take 2)". PopMatters. 13 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160513103238/http://www.popmatters.com/review/196704-fka-twigs-m3ll155x/. Erişim tarihi: December 5, 2015. 
  91. ^ Kasmin Fernandes (June 5, 2015). "Gingger Shankar: I want to inspire young girls everywhere". The Times of India. http://timesofindia.indiatimes.com/entertainment/english/music/news/Gingger-Shankar-I-want-to-inspire-young-girls-everywhere/articleshow/47551167.cms. Erişim tarihi: June 10, 2015. 
  92. ^ Leahey, Andrew. "Glee - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 22 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151222201709/http://www.allmusic.com/artist/glee-mn0001790434/related. Erişim tarihi: December 12, 2015. 
  93. ^ Jason Ankeny. "Gloria Estefan". AllMusic. http://www.allmusic.com/artist/madonna-mn0000237205/related. Erişim tarihi: September 1, 2014. 
  94. ^ Kosh, William. "GRACE POTTER". Chicago Innerview. 8 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151208110312/http://chicagoinnerview.com/shows/grace-potter/. Erişim tarihi: December 4, 2015. 
  95. ^ Oseary & Panaligan 2004
  96. ^ "Ritchie: 'Madonna changed my life'". Daily Express (Northern & Shell). September 23, 2008. http://www.express.co.uk/news/showbiz/62842/Ritchie-Madonna-changed-my-life. Erişim tarihi: April 12, 2013. 
  97. ^ Ibanga, Imaeyen; Yacus, Emily (July 4, 2008). "Chaka Khan, I Think I Love You". ABC News. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305153239/http://abcnews.go.com/GMA/SummerConcert/story?id=5293944&page=2. Erişim tarihi: March 17, 2010. 
  98. ^ Reidy, Chris (September 24, 2014). "Inspired by Madonna: Get The Look". Marie Claire. 4 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151004230735/http://www.marieclaire.co.uk/news/beauty/547402/max-factor-inspired-by-madonna-get-the-look.html. Erişim tarihi: March 20, 2015. 
  99. ^ "Gwyneth Paltrow transforms into Madonna for new Max Factor ad - even though the pair are frenemies". Daily Mail. July 1, 2014. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304125336/http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2676183/Gwyneth-Paltrow-youve-NEVER-seen-Star-transforms-Madonna-Audrey-Hepburn-Brigitte-Bardot-beauty.html. Erişim tarihi: March 20, 2015. 
  100. ^ "New Haken Album Will Be Strongly Influenced By Every '80s Artist From Madonna to Metallica, Band Hints". Ultimate Guitar Archive. September 8, 2015. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304071207/https://www.ultimate-guitar.com/news/upcoming_releases/new_haken_album_will_be_strongly_influenced_by_every_80s_artist_from_madonna_to_metallica_band_hints.html. Erişim tarihi: November 30, 2015. 
  101. ^ "Eurovision heyecanım çoktan öldü!" (Turkish). Sabah. December 19, 2012. 4 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160504071141/http://www.sabah.com.tr/gunaydin/magazin/2012/12/19/eurovision-heyecanim-coktan-oldu. Erişim tarihi: April 29, 2014. 
  102. ^ a b Carroll, Larry (June 7, 2005). "Duff Sisters Living Large In ‘Material’ World". MTV. 9 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151209174958/http://www.mtv.com/news/1503671/duff-sisters-living-large-in-material-world/. Erişim tarihi: November 27, 2015. 
  103. ^ Collar, Matt. "Heidi Montag - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 28 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150928193048/http://www.allmusic.com/artist/heidi-montag-mn0002099081. Erişim tarihi: December 2, 2015. 
  104. ^ "Utada Interview: Japan's Most Famous!". Female First. October 10, 2005. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304111354/http://www.femalefirst.co.uk/celebrity_interviews/Utada-9944.html. Erişim tarihi: October 12, 2014. 
  105. ^ Erin Strecker (January 22, 2015). "Iggy Azalea Talks Haters, Career Longevity & Taking Inspiration From Madonna". Billboard. http://www.billboard.com/articles/columns/the-juice/6450317/iggy-azalea-gq-interview. Erişim tarihi: June 10, 2015. 
  106. ^ "Iggy Azalea se inspira em Madonna para sua primeira turnê em arena" (Portuguese). Grupo Mix de Comunicação (Mixme). January 13, 2015. http://mixme.com.br/novidades/iggy-azalea-se-inspira-madonna-para-turne/. Erişim tarihi: March 15, 2015. 
  107. ^ Bain, Becky (May 25, 2012). "Ingrid Michaelson Transforms Into Lady Gaga, Madonna, Amy Winehouse, David Bowie & More". Idolator. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304074208/http://www.idolator.com/6533882/ingrid-michaelson-transforms-into-lady-gaga-madonna-amy-winehouse-david-bowie-more. Erişim tarihi: June 8, 2015. 
  108. ^ Cody Ross and Aleksandra Dinic (June 22, 2015). "Meet Alt-Pop Heroine Ivy Levan". The Wild. http://thewildmagazine.com/blog/ivy-levan-interview/. Erişim tarihi: April 2, 2016. 
  109. ^ "Ivy Queen - Similar Artists, Influenced By, Followers". AllMusic. 20 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130920072758/http://www.allmusic.com:80/artist/ivy-queen-mn0000101664/related. Erişim tarihi: March 2, 2013. 
  110. ^ Bush, John. "Jane Child - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 13 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160313092714/http://www.allmusic.com/artist/jane-child-mn0000178345. Erişim tarihi: December 21, 2015. 
  111. ^ "Jason Derulo to tour Australia". The Sydney Morning Herald. May 31, 2010. http://www.smh.com.au/entertainment/music/jason-derulo-to-tour-australia-20100601-wtpb.html. Erişim tarihi: April 11, 2013. "He cites Madonna, Prince and Michael Jackson as his greatest musical influences." 
  112. ^ Peeples, Jase (July 7, 2014). "Yes, Jason Mraz Wants Everyone to Feel Good". The Advocate. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304074929/http://www.advocate.com/arts-entertainment/music/2014/07/07/yes-jason-mraz-wants-everyone-feel-good. Erişim tarihi: July 6, 2015. 
  113. ^ Adam Woog 2008, s. 26
  114. ^ "Jennifer Lopez Says Her Style is Inspired by Madonna and Jackie O". Woman TV. http://www.woman.tv/jennifer-lopez-says-her-style-is-inspired-by-madonna-and-jackie-o/. Erişim tarihi: November 25, 2013. 
  115. ^ "Simpson Admits Single Was Influenced by Madonna". San Francisco Chronicle. http://blog.sfgate.com/dailydish/2006/08/02/simpson-admits-single-was-influenced-by-madonna/. Erişim tarihi: April 11, 2013. "It wasn’t a sample or something I meant to do, but she did influence me and still does today. I hope to have the longevity of her career" 
  116. ^ "Jessie J performs at the first Facebook UK Live event earlier today (Video)". PrimeTime.Unrealitytv.co.uk. September 26, 2013. http://primetime.unrealitytv.co.uk/jessie-j-performs-first-facebook-uk-live-event-earlier-today-video/. Erişim tarihi: November 23, 2013. 
  117. ^ World Entertainment News Network (September 19, 2013). "JESSIE J TO PLAY FIRST EVER U.K. FACEBOOK LIVE EVENT". Hollywood.com. http://www.hollywood.com/news/brief/55033752/jessie-j-to-play-first-ever-u-k-facebook-live-event. Erişim tarihi: November 23, 2013. 
  118. ^ "Knight Inspired By Madonna". Contactmusic.com. April 27, 2005. http://www.contactmusic.com/news-article/knight-inspired-by-madonna. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  119. ^ a b Zlatopolsky, Ashley (September 8, 2014). "The Juan MacLean Discuss the Influence of Moroder and Madonna on 'More Realized and Cohesive' 'In a Dream'". Exclaim!. http://exclaim.ca/Music/article/juan_maclean_discuss_influence_of_moroder_madonna_on_more_realized_cohesive_in_dream. Erişim tarihi: June 25, 2015. 
  120. ^ "VIDEO: Jonas Brothers Use Demi Look-A-Like For South American Concert Tour". Radar Online. November 9, 2013. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304043557/http://radaronline.com/exclusives/2010/11/video-jonas-brothers-use-demi-look-a-south-american-concert-tour/. Erişim tarihi: June 11, 2015. 
  121. ^ "Justin Bieber, Lady Gaga y el secreto de Madonna" (Spanish). Neoclupress. July 17, 2011. http://www.neoclubpress.com/espectaculo/farandula-y-sociedad/1770-justin-bieber-lady-gaga-y-el-secreto-de-madonna.html. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  122. ^ Ray Rodriguez (January 10, 2012). "Justin Bieber sueña en ser como Madonna" (Spanish). Impre (ImpreMedia). http://www.impre.com/la-gente-dice/viewArticle.action?articleId=281474978925319. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  123. ^ Julia McWatt (Mar 5, 2010). "Katherine Jenkins inspired by Madonna for sensational stage show". WalesOnline. http://www.walesonline.co.uk/news/wales-news/katherine-jenkins-inspired-madonna-sensational-1927815. Erişim tarihi: November 25, 2013. 
  124. ^ "The Hotline". The Hotline 7 (131-150): 15. 1994. 
  125. ^ Trofimova, Kat (April 10, 2012). "Singer Credits Madonna's Influence". Sheknows.ca. http://www.sheknows.ca/entertainment/articles/953321/katy-perrys-film-inspired-by-madonna. Erişim tarihi: April 11, 2013. "Citing Madonna as a musical influence is not new" 
  126. ^ "Katy Perry quiere ser como Madonna" (Spanish). Los 40 Principales (PRISA). March 7, 2012. http://www.los40.com/actualidad/noticias/katy-perry-quiere-ser-como-madonna/nota/1511620.aspx. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  127. ^ Mansfield, Brian (June 1, 2013). "Madonna inspired new Keith Urban single". USA Today. http://www.usatoday.com/story/life/music/2013/05/31/madonna-inspired-new-keith-urban-single/2377701/. Erişim tarihi: November 25, 2013. 
  128. ^ "Keith Urban Inspired By Madonna". CBS Local (CBS). June 3, 2013. http://us995.cbslocal.com/2013/06/04/keith-urban-inspired-by-madonna/. Erişim tarihi: April 2, 2014. 
  129. ^ EntertainmentWise (November 11, 2013). "Kelly Brook Names Madonna As Teenage Fashion Inspiration". Yahoo!. http://uk.omg.yahoo.com/news/kelly-brook-names-madonna-teenage-fashion-inspiration-150723319.html. Erişim tarihi: November 25, 2013. 
  130. ^ "Kelly Brook wears same perfume as Madonna". ThaIndian News. February 7, 2011. http://www.thaindian.com/newsportal/lifestyle/kelly-brook-wears-same-perfume-as-madonna_100499266.html. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  131. ^ "Kelly Brook's perfume inspired by Madonna". Entertainment Africa. http://entertainmentafrica.mobi/movies/view/news/41399-Kelly-Brooks-perfume-inspired-by-Madonna. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  132. ^ Phares, Heather. "Kelly Clarkson - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 21 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151021195614/http://www.allmusic.com/artist/kelly-clarkson-mn0000086927/related. Erişim tarihi: December 1, 2015. 
  133. ^ "Kelly Key busca o sucesso de Christina Aguilera, Jennifer Lopez, Britney Spears, Madonna e Janet Jackson" (Portuguese). Universo Musical. 7 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160307031750/http://universomusical.com.br/materia.asp?cod=po&id=170&mt=sim. Erişim tarihi: March 20, 2015. 
  134. ^ "Kelly Osbourne - Kelly Osbourne's Fashions Influence By Madonna". Contactmusic.com. June 30, 2011. http://www.contactmusic.com/news/kelly-osbournes-fashions-influence-by-madonna_1229851. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  135. ^ Mayer Nissim (Mar 27, 2012). "Madonna: Top ten weird covers". Digital Spy. http://www.digitalspy.co.uk/music/thesound/a373225/madonna-top-ten-weird-covers.html#~oODSBRP2bDOpzz. Erişim tarihi: September 1, 2014. 
  136. ^ "Ke$ha Can Handle Her Liquor and Success". PopEater (AOL). January 11, 2010. http://www.popeater.com/2010/01/11/kesha-animal/. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  137. ^ "Kim Kardashian's blonde hair inspired by Madonna". Zee News. March 9, 2015. http://zeenews.india.com/entertainment/glamtalk/kim-kardashians-blonde-hair-inspired-by-madonna_1558445.html. Erişim tarihi: March 9, 2015. 
  138. ^ "Pop queen Madonna inspired Kim Kardashian's platinum blonde hair". India Today. March 9, 2015. http://indiatoday.intoday.in/story/madonna-inspired-kim-kardashian-platinum-blonde-hair/1/422873.html. Erişim tarihi: March 9, 2015. 
  139. ^ Janine Bower (September 11, 2012). "Kim Wan Sun Ends Hiatus with The Beer Album and "Today" MV". MTV Korea (SBS Viacom). http://www.mtvk.com/blog-posts/kim-wan-sun-ends-hiatus-with-the-beer-album-and-today-mv/. Erişim tarihi: December 2, 2013. 
  140. ^ "Kristina DeBarge - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. http://www.allmusic.com/artist/kristinia-debarge-mn0001061368/related. Erişim tarihi: April 18, 2013. 
  141. ^ Lister, David (February 23, 2002). "Kylie Minogue: Goddess of the moment". The Independent (London). http://www.independent.co.uk/news/people/profiles/kylie-minogue-goddess-of-the-moment-661725.html. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  142. ^ Bychawski, Adam (June 10, 2011). "Lady Gaga: "Born This Way' was inspired by Madonna and Prince'". NME. http://www.nme.com/news/lady-gaga/57191. Erişim tarihi: March 27, 2016. 
  143. ^ Sheridan, Emily (January 12, 2012). "'When I heard Born This Way on the radio, I thought that sounds familiar': Madonna finally breaks silence over Lady Gaga song". Daily Mail (London). http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2086396/Madonna-finally-breaks-silence-Lady-Gagas-Born-This-Way.html. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  144. ^ Wøien, Kim (September 4, 2009). "Et intervju med La Roux" (Norwegian). Musikknyheter.no. 26 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160326164341/http://www.musikknyheter.no/interview/5782. 
  145. ^ "The Class of '09 Part 2". Thesun.co.uk. January 2, 2009. http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/showbiz/sftw/article2086515.ece. Erişim tarihi: March 23, 2016. 
  146. ^ Thompson, Lea; Jones, Jeffry; Gale, Ed (2009). "A Look Back at Howard the Duck". Howard the Duck (DVD (extra)). Universal Home Video. UPC-A 025195052306. 
  147. ^ Vena, Jocelyn (May 4, 2009). "'Gossip Girl’ Star Leighton Meester Won’t Choose Between Acting, Music". MTV. 10 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150610101648/http://www.mtv.com/news/1610555/gossip-girl-star-leighton-meester-wont-choose-between-acting-music/. Erişim tarihi: June 9, 2015. 
  148. ^ "Inspirada no "Sex Book" de Madonna, Leona Lewis revela que pode fazer trabalho explícito" (Portuguese). Mixme. February 24, 2010. http://portalpopline.com.br/inspirada-no-sex-book-de-madonna-leona-lewis-revela-que-pode-fazer-trabalho-explicito/. Erişim tarihi: March 15, 2015. 
  149. ^ Suarez, Gary (December 17, 2013). "Lil Debbie: "I’m Out Here"". Vice. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303234013/http://noisey.vice.com/blog/lil-debbie-im-out-here-interview. Erişim tarihi: July 8, 2015. 
  150. ^ "Lindsay Lohan's new album inspired by Madonna". IrishCentral (Niall O'Dowd). April 26, 2010. http://www.irishcentral.com/story/ent/amyandrews_gossipgirl/lindsay-lohans-new-album-inspired-by-madonna-92115279.html. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  151. ^ "LMFAO's Redfoo Talks Madonna, Mitt Romney". Rolling Stone. February 16, 2012. 6 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160506103248/http://www.rollingstone.com/music/news/lmfaos-redfoo-talks-madonna-mitt-romney-20120216. Erişim tarihi: June 7, 2015. 
  152. ^ Hodgkinson, Will (April 21, 2005). "Diva in the making". The Guardian. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305043728/http://www.theguardian.com/music/2005/apr/22/1. Erişim tarihi: November 27, 2015. 
  153. ^ Glenn Gamboa (May 6, 2008). "Swedish pop singer Lykke Li inspired by Madonna". PopMatters. http://www.popmatters.com/article/swedish-pop-singer-lykke-li-inspired-by-madonna/. Erişim tarihi: April 2, 2014. 
  154. ^ Eames, Tom (April 13, 2012). "Marina and the Diamonds new album inspired by Madonna, Marilyn Monroe". Digital Spy. http://www.digitalspy.co.uk/music/news/a376318/marina-and-the-diamonds-new-album-inspired-by-madonna-marilyn-monroe.html. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  155. ^ Lola Fernandez (March 16, 2015). "La historia reciente de España según las canciones y estilismos de Marta Sánchez" (Spanish). Vanity Fair Spanish. http://www.revistavanityfair.es/personajes/articulos/marta-sanchez-30-anos-musica-historia-de-espana-canciones-estilismos/20518. Erişim tarihi: March 20, 2015. 
  156. ^ "Meet Martika, a born entertainer". The Milwaukee Journal: 54. September 19, 1989. http://news.google.com/newspapers?nid=1499&dat=19890915&id=8GoaAAAAIBAJ&sjid=8ysEAAAAIBAJ&pg=7002,6692290. Erişim tarihi: March 7, 2015. 
  157. ^ Hirschberg, Lynn (May 25, 2010). "M.I.A.’s Agitprop Pop". The New York Times. http://www.nytimes.com/2010/05/30/magazine/30mia-t.html?pagewanted=all&_r=0. Erişim tarihi: April 14, 2013. 
  158. ^ Harris, Craig. "Miami Sound Machine - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 22 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151222202033/http://www.allmusic.com/artist/miami-sound-machine-mn0000449578/related. Erişim tarihi: December 11, 2015. 
  159. ^ Mander, Harjeet (July 4, 2008). "Miley Cyrus Wants To Be The Next Madonna". Entertainment Wise. http://www.entertainmentwise.com/news/43649/miley-cyrus-aims-to-be-the-next-madonna. Erişim tarihi: April 18, 2013. 
  160. ^ "Miley Cyrus: Quiere ser la nueva Madonna" (Spanish). ADNMundo.com. July 8, 2008. http://www.adnmundo.com/contenidos/adncool/miley_cyrus_quiere_ser_nueva_madonna_co04078.html. Erişim tarihi: April 18, 2013. 
  161. ^ Kilkelly, Daniel (July 5, 2008). "Miley Cyrus hopes to emulate Madonna". Digital Spy. http://www.digitalspy.co.uk/showbiz/news/a107641/miley-cyrus-hopes-to-emulate-madonna.html. Erişim tarihi: April 18, 2013. 
  162. ^ Morgan, Niky (January 23, 2012). "Exclusive: Miranda Cosgrove Talks iCarly, Kelly Clarkson and Katy Perry". Cambio.com. 20 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151020012636/http://www.cambio.com/2012/01/23/miranda-cosgrove-describes-icarly-soundtrack-2/. Erişim tarihi: June 8, 2015. 
  163. ^ Bush, John. "Mr. President - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 22 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151222193759/http://www.allmusic.com/artist/mr-president-mn0000521202/related. Erişim tarihi: December 21, 2015. 
  164. ^ "Guess what?: Mulan inspired by Madonna in new video". The Jakarta Post. September 3, 2015. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305132157/http://www.thejakartapost.com/news/2015/09/03/guess-what-mulan-inspired-madonna-new-video.html. Erişim tarihi: December 12, 2015. 
  165. ^ "Octomom: Madonna Inspired Me to Go Topless". TMZ. August 4, 2012. http://www.tmz.com/2012/08/04/octomom-topless-album-cover/. Erişim tarihi: April 4, 2015. 
  166. ^ O'Brien, Jonn. "Natalia Kills - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 14 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160314024508/http://www.allmusic.com/artist/natalia-kills-mn0002400625/related. Erişim tarihi: June 7, 2015. 
  167. ^ "Natalie Maines In ‘Rolling Stone’: 5 Things We Learned". CBS Radio. June 6, 2013. http://news.radio.com/2013/06/06/natalie-maines-in-rolling-stone-five-things-we-learned/. Erişim tarihi: December 2, 2013. 
  168. ^ "NELLY FURTADO - Loose -The Story". Universal Music. 3 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151003050822/http://www.universalmusic.at/pop/contributor/338213/biography/Nelly+Furtado. Erişim tarihi: 2015-10-21. 
  169. ^ Muro, Matt (March 10, 2011). "2011 SXSW Guide: Neon Hitch Picks Her Fave Acts". VH1. 6 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20121106022531/http://www.vh1.com/music/tuner/2011-03-10/sxsw-guide-neon-hitch/. Erişim tarihi: June 8, 2015. 
  170. ^ "Nicki Minaj: 'I'm inspired by Madonna'". New Musical Express (NME). April 12, 2012. http://www.nme.com/news/nicki-minaj/63118. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  171. ^ "Nicki Minaj: 'Madonna Is My Inspiration'". Take40. April 8, 2012. http://www.take40.com/news/30452/nicki-minaj:-%27madonna-is-my-inspiration%27. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  172. ^ Dray, Kayleigh (April 8, 2012). "Nicki Minaj: Madonna Is My Inspiration". Entertainmentwise. http://www.entertainmentwise.com/news/73131/Nicki-Minaj-Madonna-Is-My-Inspiration. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  173. ^ Sean Michaels (August 5, 2014). "Nicki Minaj: provocative Anaconda artwork inspired by Madonna". The Guardian. http://www.theguardian.com/music/2014/aug/05/nicki-minaj-inspired-madonna-anaconda-artwork. Erişim tarihi: October 11, 2014. 
  174. ^ "Nimue Smit Emulates Madonna in Glamour Netherlands’ February Issue by Philip Riches". Fashion Gone Rogue. February 7, 2013. http://www.fashiongonerogue.com/nimue-smit-emulates-madonna-in-glamour-netherlands-february-issue-by-philip-riches/. Erişim tarihi: April 2, 2014. 
  175. ^ "Ninel quiere ser como Madonna" (Spanish). ElUniversal.com.mx. July 27, 2006. http://www.eluniversal.com.mx/grafico/54406.html. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  176. ^ Bush, John. "No Doubt - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 4 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151104061531/http://www.allmusic.com:80/artist/no-doubt-mn0000341672/related. Erişim tarihi: December 3, 2015. 
  177. ^ "Inspired by Madonna". The Hindu (Chennai, India: The Hindu Group). October 17, 2008. http://www.hindu.com/cp/2008/10/17/stories/2008101750220500.htm. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  178. ^ "5 Years Ago: Paris Hilton Is a Big Madonna Lover". People (Time Inc (Time Warner)). http://www.people.com/people/videos/0,,20466700,00.html. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  179. ^ Associated Press (AP) (October 18, 2006). "Paulina Rubio dice estar en una etapa espiritual de su vida" (Spanish). El Universo. http://www.eluniverso.com/2006/10/18/0001/259/487DE2AE40E641F783B9D33F459357F8.html. Erişim tarihi: April 11, 2013. "Y cuando "Rubio" piensa en cambios, piensa en Madonna, a quien admira por su capacidad de evolucionar con el tiempo. (And when Rubio thinks in change, think of Madonna, whom he admires for his ability to evolve over time)." 
  180. ^ "Paulina Rubio quiere ser como Madonna" (Spanish). ABC.es (Grupo Vocento). August 27, 2012. http://www.abc.es/20120827/estilo-gente/abci-paulina-rubio-madonna-201208271322.html. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  181. ^ "'Me inspira el espíritu guerrero de Madonna': Paulina Rubio" (Spanish). Caracol (PRISA). November 2013. http://www.caracol.com.co/noticias/entretenimiento/me-inspira-el-espiritu-guerrero-de-madonna-paulina-rubio/20131130/nota/2028048.aspx. Erişim tarihi: December 2, 2013. 
  182. ^ Prato, Greg. "Pebbles - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 13 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160313213044/http://www.allmusic.com/artist/pebbles-mn0000041420/related. Erişim tarihi: December 21, 2015. 
  183. ^ Hill, Erin (March 24, 2014). "Perez Hilton Channels His 'Ultimate Icon' Madonna at 36th Birthday Bash". Parade.Condenast (Advance Publications). http://parade.condenast.com/273813/erinhill/perez-hilton-channels-his-ultimate-icon-madonna-at-36th-birthday-bash/. Erişim tarihi: April 2, 2014. 
  184. ^ Davies, LauraLee (June 15, 2013). "Pet Shop Boys interview". Time Out. 7 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160307215038/http://www.timeout.com/barcelona/music/pet-shop-boys-interview. Erişim tarihi: July 3, 2015. 
  185. ^ Stephen Thomas Erlewine. "Pixie Lott - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 13 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160313105152/http://www.allmusic.com/artist/pixie-lott-mn0002144426/related. Erişim tarihi: December 2, 2015. 
  186. ^ "Rachel Platten reviews, music, news". Sputnikmusic. http://www.sputnikmusic.com/bands/Rachel-Platten/30353/. Erişim tarihi: July 6, 2015. 
  187. ^ Phares, Heather. "Rachel Stevens - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 22 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151222194031/http://www.allmusic.com/artist/rachel-stevens-mn0000185189/related. Erişim tarihi: December 21, 2015. 
  188. ^ "LADY GAGA, RIHANNA, AND OTHER STARS INFLUENCED BY MADONNA'S ICONIC STYLE". MSN. http://wonderwall.msn.com/music/lady-gaga-rihanna-and-other-stars-influenced-by-madonnas-iconic-style-26069.gallery#!wallState=0__%2Fmusic%2Flady-gaga-rihanna-and-other-stars-influenced-by-madonnas-iconic-style-26069.gallery%3FphotoId%3D118608. Erişim tarihi: April 2, 2014. 
  189. ^ Ulray, Jeremy. "Rick Astley - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 9 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151209175644/http://www.allmusic.com/artist/rick-astley-mn0000354722/related. Erişim tarihi: December 2, 2015. 
  190. ^ Parrish Dudell, Michael (February 21, 2008). "Ricki Lake Gets Involved With Malawi". Ecorazzi.com. http://www.ecorazzi.com/2008/02/21/ricki-lake-gets-involved-with-malawi/. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  191. ^ Corner, Lewis (July 21, 2011). "Rihanna: 'Madonna is my biggest inspiration'". Digital Spy. http://www.digitalspy.co.uk/music/news/a330967/rihanna-madonna-is-my-biggest-inspiration.html. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  192. ^ Pride, Ann (April 28, 2012). "Sharp performance! Up-and-coming singer Rita Ora takes inspiration from Madonna donning pointy basque". Daily Mail (London). http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2136648/Up-coming-singer-Rita-Ora-takes-inspiration-Madonna-donning-pointy-basque.html. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  193. ^ a b John Blake Publishing (2013). "Take That and Robbie Williams". Google Books. http://books.google.com.do/books?id=0ZI4AAAAQBAJ&pg=PA1986&lpg=PA1986&dq=Robbie+Williams+inspired+by+Madonna&source=bl&ots=pgM2_dUaG7&sig=HxIwRAPnh4n4pAYunvRx6dXyXU4&hl=es&sa=X&ei=9aqTUpX7E9LrkQeNoYGYDw&ved=0CG8Q6AEwBzgK#v=onepage&q=Robbie%20Williams%20inspired%20by%20Madonna&f=false. Erişim tarihi: November 25, 2013. 
  194. ^ Dan DeLuca, Inquirer Music Critic (February 3, 2011). "A Swedish star, so dim in our celebrity skies, yet so deserving". Philadelphia Media Network. http://articles.philly.com/2011-02-03/news/27099067_1_robyn-carlsson-konichiwa-bitches-pop-music. Erişim tarihi: March 15, 2015. 
  195. ^ Atkinson, Mike (March 21, 2012). "Ronika: Our own sparkly synthy pop-goddess". LeftLion. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304062048/http://www.leftlion.co.uk/articles.cfm/title/ronika/id/4274. Erişim tarihi: December 4, 2015. 
  196. ^ Deming, Mark. "Roxette - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 10 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151210181320/http://www.allmusic.com/artist/roxette-mn0000298764/related. Erişim tarihi: December 2, 2015. 
  197. ^ Brush, John. "RuPaul - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 9 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151209155020/http://www.allmusic.com/artist/rupaul-mn0000852656/related. Erişim tarihi: December 3, 2015. 
  198. ^ Stephen Thomas Erlewine. "Samantha Fox - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 14 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160314084203/http://www.allmusic.com/artist/vanessa-paradis-mn0000259240/related. Erişim tarihi: December 5, 2015. 
  199. ^ Birchmeier, Jason. "Sam Sparro - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 10 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151210183339/http://www.allmusic.com/artist/samantha-fox-mn0000290590/related. Erişim tarihi: December 4, 2015. 
  200. ^ Bush, John. "Scissor Sisters - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 10 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151210190706/http://www.allmusic.com/artist/scissor-sisters-mn0000836394/related. Erişim tarihi: December 1, 2015. 
  201. ^ "Selena biography". The Biography Channel. http://www.biography.com/people/selena-189149. Erişim tarihi: June 7, 2013. 
  202. ^ "LADY GAGA, RIHANNA, AND OTHER STARS INFLUENCED BY MADONNA'S ICONIC STYLE". MSN. http://wonderwall.msn.com/music/lady-gaga-rihanna-and-other-stars-influenced-by-madonnas-iconic-style-26069.gallery#!wallState=0__%2Fmusic%2Flady-gaga-rihanna-and-other-stars-influenced-by-madonnas-iconic-style-26069.gallery%3FphotoId%3D118605. Erişim tarihi: April 2, 2014. 
  203. ^ Ankeny, Jason. "Sheena Easton - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 9 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151209175205/http://www.allmusic.com/artist/sheena-easton-mn0000011754/related. Erişim tarihi: December 3, 2015. 
  204. ^ Kellman, Andy. "Shontelle - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 13 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130413030630/http://www.allmusic.com:80/artist/shontelle-mn0001003559/related. Erişim tarihi: December 7, 2015. 
  205. ^ Azzopardi, Chris (April 22, 2010). "Sia Gets Into the Groove". Pride Source. http://www.pridesource.com/article.html?article=41032. Erişim tarihi: June 5, 2015. 
  206. ^ Leon, Sarah (June 1, 2012). "Sky Ferreira's Madonna-Inspired V Magazine Editorial (Exclusive Photos)". The Huffington Post. http://www.huffingtonpost.com/2012/01/06/sky-ferreira-v-magazine_n_1189529.html. Erişim tarihi: April 11, 2013. "Madonna inspires me to be strong, fearless, and smart." "She's more than just sexy, or someone with good songs, she's the type of woman I want to be."" 
  207. ^ "Behind the Scenes: Sky Ferreira's Madonna-Inspired V Magazine Editorial". AOL. http://on.aol.com/video/behind-the-scenes--sky-ferreiras-madonna-inspired-v-magazine-editorial-517261998. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  208. ^ Rolland, David (October 24, 2013). "Derek Miller's Evolution: From Poison the Well to Sleigh Bells". New Times Broward-Palm Beach. 7 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150707090937/http://www.browardpalmbeach.com/music/derek-millers-evolution-from-poison-the-well-to-sleigh-bells-6425110. Erişim tarihi: July 6, 2015. 
  209. ^ "Sofia Boutella inspired by Madonna". Irish Independent (Independent News & Media). April 2, 2012. http://www.independent.ie/entertainment/movies/sofia-boutella-inspired-by-madonna-26839183.html. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  210. ^ "‘Não tenho medo de envelhecer, tenho medo é de não envelhecer’, diz Sophie Charlotte" (Portuguese). A TribunaNews. April 4, 2015. http://www.atribunanews.com.br/variedades/tv-fofocas/atriz-posa-sexy-inspirada-em-madonna-e-diz-meu-medo-e-nao-envelhece. Erişim tarihi: June 10, 2015. 
  211. ^ Steve Huey. "Stacey Q". AllMusic. http://www.allmusic.com/artist/stacey-q-mn0000165076/related. Erişim tarihi: September 1, 2014. 
  212. ^ Slant Magazine 100 Greatest Dance Songs
  213. ^ MacKenzie Wilson. "Sugababes". AllMusic. http://www.allmusic.com/artist/sugababes-mn0000922398/related. Erişim tarihi: September 1, 2014. 
  214. ^ Markovitz, Adam (March 3, 2010). "Taio Cruz talks 'Break Your Heart,' his new album, and getting 'Dirty' with Ke$ha". Entertainment Weekly. 28 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160128185319/http://www.ew.com/article/2010/03/03/taio-cruz-interview. Erişim tarihi: June 10, 2015. 
  215. ^ Stephen Thomas Erlewine. "Taylor Dayne - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 3 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151103033855/http://www.allmusic.com:80/artist/taylor-dayne-mn0000012491/related. Erişim tarihi: December 1, 2015. 
  216. ^ Eells, Josh (September 8, 2014). "The Reinvention of Taylor Swift". Rolling Stone. 19 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140919070533/http://www.rollingstone.com/music/features/taylor-swift-1989-cover-story-20140908. Erişim tarihi: June 8, 2015. 
  217. ^ "Taylor Swift On Selena Gomez And Madonna: Singer Talks Giving Advice, Getting Inspiration". The Huffington Post. May 25, 2013. http://www.huffingtonpost.com/2013/05/25/taylor-swift-selena-gomez-madonna_n_3336565.html. Erişim tarihi: February 29, 2016. 
  218. ^ Dutton, Jack (February 11, 2013). "Interview: Tegan and Sara". musicOMH. 15 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160415012716/http://www.musicomh.com/features/interviews/interview-tegan-sara. Erişim tarihi: 2016-04-03. 
  219. ^ Erin Lyndal Martin (February 18, 2013). "Shock To Your System: Tegan Of Tegan & Sara Interviewed". The Quietus. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305000903/http://thequietus.com/articles/11414-tegan-sara-interview. Erişim tarihi: February 22, 2016. 
  220. ^ Yeung, Neil Z.. "Telly Leung - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 4 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160204120057/http://www.allmusic.com/artist/telly-leung-mn0002064826/related. Erişim tarihi: December 21, 2015. 
  221. ^ Walden, Eric (March 26, 2015). "Concert preview: Ting Tings feeling a bit less ‘Super Critical’ now". The Salt Lake Tribune. 14 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160314031309/http://www.sltrib.com/home/2284030-155/concert-preview-ting-tings-feeling-a. Erişim tarihi: June 11, 2015. 
  222. ^ Leas, Ryan (January 27, 2015). "Q&A: Twin Shadow On Eclipse, Signing To Warner Bros., & Indie Vs. Pop". Stereogum. http://www.stereogum.com/1731948/qa-twin-shadow-on-eclipse-signing-to-warner-bros-indie-vs-pop/franchises/interview/. Erişim tarihi: June 22, 2015. 
  223. ^ "Inspirada em Madonna, Valesca Popozuda lança seu primeiro EP" (Portuguese). Globo.com. December 16, 2014. http://oglobo.globo.com/cultura/musica/inspirada-em-madonna-valesca-popozuda-lanca-seu-primeiro-ep-14848772. Erişim tarihi: March 15, 2015. 
  224. ^ Bush, John. "Vanessa Paradis - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 14 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160314084203/http://www.allmusic.com/artist/vanessa-paradis-mn0000259240/related. Erişim tarihi: December 4, 2015. 
  225. ^ "Veena Malik inspired by Madonna Salsa dance". Oneindia.in. May 31, 2012. http://m.oneindia.in/entertainment/bollywood/news/2012/veena-malik-inspired-by-madonna-salsa-dance-096098.html. Erişim tarihi: April 11, 2013. 
  226. ^ Harp, Justin (December 13, 2010). "Victoria Justice 'reveals musical influences'". Digital Spy. 1 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150701180750/http://www.digitalspy.com/music/news/a292968/victoria-justice-reveals-musical-influences.html. Erişim tarihi: June 8, 2015. 
  227. ^ "Interview: William Orbit". M Magazine. November 26, 2013. 11 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160411094643/http://www.m-magazine.co.uk/features/interviews/interview-william-orbit/. Erişim tarihi: June 7, 2015. 
  228. ^ ""Nunca me olvido de Mendoza"" (Spanish). Los Andes (Mendonza, Argentina). March 12, 2005. http://www.losandes.com.ar/article/print/articulo/estilo-146597. Erişim tarihi: March 15, 2015. 
  229. ^ Bradley Stern (March 3, 2015). "Pop Divas Inspired By Madonna: 10 Rebel Hearts Who Have Praised The Queen Of Pop". Idolator.com. http://www.idolator.com/7583049/pop-divas-inspiration-madonna-praise-rebel-heart. Erişim tarihi: March 4, 2015.