Madonna'dan etkilenen sanatçılar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Madonna simgeleşmiş korsesiyle, şu an Şili'deki Moda Müzesinde ve M.H. de Young Memorial Müzesi'nde sergileniyor.[1][2]

Madonna, Amerikalı şarkıcı, şarkı yazarı, oyuncu ve girişimci. 1982'den beri popüler kültürdeki en önemli figürlerden biri olarak müziği, tarzı, dansı, ve yarattığı modayla birçok sanatçı üzerinde etki bıraktı. Madonna kültürel bir simge haline geldiği gibi aynı zamanda popun, eşcinsellerin ve modanın da bir simgesi haline geldi.[3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16]

Madonna'nın eğlence sektöründeki etkisi eleştirmenlerin, medyanın ve kamuoyunun kapsamlı yorumlar ve analizler üretmesini sağladı. Buna bir örnek verecek olursak 1980'lerin ortasında başlayıp günümüzde hala geçerliliğini koruyan ve devam eden Madonna wannabe terimi. Yahoo!'dan Juan Restrepo şu şekilde tanımladı: Müzikte ve popüler kültürde Madonna'yla birlikte benzersiz bir şey oluyor. Madonna kendine sahip ve kendisini yaratan yine kendisi. Madonna'nın neredeyse tüm sanatçıların yaşamında var olduğu kaçınılmaz bir gerçek. O ilhamın ve hedefe ulaşmanın kaynağı.[17]

Madonna, Guinness Dünya Rekorları tarafından 300 milyondan fazla kayıt satması sayesinde tüm zamanların en çok satan kadın sanatçısı olarak ödüllendirildi. Birçok yazar ve müzik otoritesi Madonna'yı tüm zamanların en başarılı, en çok takdir edilen, en güçlü ve en çok ilham alınan kadın sanatçısı olarak adlandırdı.[6][17][18][19][20][21][22][23][24][25][26][27][28][29][30]

Madonna'dan ilham alan sanatçılar listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Rihanna, Madonna'yı idolü olarak gördüğünü en çok ilham aldığı kişinin Madonna olduğunu ve "siyah Madonna" olmak istediğini söylemiştir.[31]
Beyoncé, Madonna'nın kendi kariyerini kontrol altında tutup yönetmesinden etkilendiğini dile getirmiştir. Rihanna gibi o da "Siyah Madonna" olarak bilinmektedir.[31]
Lady Gaga: "Gerçekten benden daha tutkulu ve büyük bir Madonna fanı yok. Şahsi ve profesyonel olarak en büyük fanı benim." şeklinde bir açıklama yapmıştır. Lady Gaga Bir Sonraki Madonna olarak da bilinmektedir.[32]
Madonna, Britney Spears'ın kariyerini en çok etkileyen kişilerden birisidir.
Madonna'nın sürekli yeniden yaratma yeteneği Taylor Swift için ilhamın simgesidir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Corset de madonna estará en museo chileno". Şili (İspanyolca). 3 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2013. 
  2. ^ Karmali, Sarah (6 Mart 2013). "Jean Paul Gaultier Exhibition Comes To London". Vogue United Kingdom. 9 Mart 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2013. 
  3. ^ "100 Greatest Artists". Rolling Stone. Wenner Media. 22 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  4. ^ a b "Rihanna se inspiró en Madonna" (İspanyolca). Excelsior.com.mx. 27 Temmuz 2011. 25 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  5. ^ "El legado de Madonna en las nuevas stars" (İspanyolca). Tuenlinea.com. 25 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  6. ^ a b "De Warhol hasta nuestros días, Madonna: ¡la artista más influyente!". Telcel (İspanyolca). 19 Kasım 2012. 21 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Nisan 2013. 
  7. ^ Cultural Icon
  8. ^ Kellner 1995, s. 263
  9. ^ "Madonna: A transformational exhibition". Vogue.mx (İspanyolca). 21 Eylül 2012. 2 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  10. ^ "Madonna: "Menem debe haber pensado que yo estaba poseída"". Clarín (İspanyolca). Grupo Clarín. 13 Ekim 1996. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  11. ^ Guilbert 2002, s. 69
  12. ^ Luca Prono 2008, s. 100
  13. ^ Taraborrelli 2002, ss. 313
  14. ^ Metz & Benson 2001, s. 167
  15. ^ Desser & Jowett 2000, s. 196
  16. ^ Jonathan Zwickel 2011, s. 27
  17. ^ a b Restrepo, Juan (8 Eylül 2012). "Todos los caminos conducen a Madonna". Yahoo Spain (İspanyolca). 25 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2013. 
  18. ^ "How Madonna changed the World!". World Music Awards. 17 Ağustos 2013. 19 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Kasım 2013. 
  19. ^ a b Youngs, Ian (18 Nisan 2003). "Madonna fights to keep pop crown". BBC News. 24 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  20. ^ Kimberly Potts 2011, s. 24
  21. ^ Rafael Fernández de Castro & Hazel Blackmore 2008, s. 496
  22. ^ Busari, Stephanie (24 Mart 2008). "Hey Madonna, Don't Give Up the Day Job!". CNN. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Nisan 2012. 
  23. ^ "Madonna is 'greatest woman in music history'". Daily Mail. Londra: Daily Mail and General Trust (DMG Media). 24 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Kasım 2013. 
  24. ^ "Madonna and child". NBC News. 2 Kasım 2006. 25 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Nisan 2013. 
  25. ^ The Biography Channel. "Madonna: 25 años de ambición intacta". Antena 3 (İspanyolca). Atresmedia Televisión. 9 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Nisan 2013. la artista femenina más famosa del planeta (the most famous female artist on the planet) 
  26. ^ Ferrara, Denis (3 Mayıs 2006). "Madonna". Out. 15 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Nisan 2013. 
  27. ^ Langley, William (3 Eylül 2011). "Clear the set – Madonna wants to express herself". The Daily Telegraph. Londra. 10 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ekim 2011. 
  28. ^ Tassoni 1993, s. 21
  29. ^ "Madonna: Performer". The New York Observer. 2013. 4 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Kasım 2013. 
  30. ^ DARSHANA, SUGATHAN (7 Mart 2012). "Women's Day 2012: Ten Best Female Pop Artists of All Time". International Business Times. 3 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Kasım 2013. 
  31. ^ a b "La Madonna negra". El Mercurio. 2 Kasım 2010. 5 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2013. 
  32. ^ a b Dingwall, John (27 Kasım 2009). "The Fear Factor; Lady Gaga used tough times as inspiration for her new album". Daily Record. ss. 48–49. 25 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2010. 
  33. ^ Coulter, Maureen. "A Conversation With AWOLNATION's Aaron Bruno". Magnet. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2015. 
  34. ^ Lee, Cara. "Standing out ... Abbey Clancy Booby Abbey makes a point". The Sun. Londra: News UK. 9 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Kasım 2013. 
  35. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al Thomas Erlewine, Stephen. "Madonna - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 28 Mart 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  36. ^ Zeiher, Mary (10 Eylül 2010). "Adam Lambert Inspired by Listening to Lady Gaga and Madonna". Yahoo!. 30 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  37. ^ Hiatt, Brian (15 Kasım 2015). "Adele: Inside Her Private Life and Triumphant Return". Rolling Stone. 29 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Aralık 2015. 
  38. ^ Vivinetto, Gina (3 Kasım 2015). "Adele Tells Rolling Stone Madonna Inspired 25 Album". The Advocate. 6 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Kasım 2015. 
  39. ^ Gannon, Jennifer (14 Nisan 2009). "Alesha Dixon". KnutsfordGuardian.co.uk. 3 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. Growing up Madonna was my idol and I loved dressing up like her and so she has definitely been a big influence on my career. 
  40. ^ Garcha, Simi (12 Haziran 2012). "CLUBGIRL: Alexandra Stan". Wonderland Magazine. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2015. 
  41. ^ "Admira Alizée la fidelidad de fans mexicanos". Milenio (İspanyolca). Grupo Multimedios. 3 Nisan 2010. 29 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2013. 
  42. ^ "Alizee admira a Madonna". El Diario Ecuador (İspanyolca). 5 Mart 2008. 25 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2013. 
  43. ^ Evans, Matt (23 Ağustos 2012). "Music From The Dolls House: Amanda Palmer's Favourite Albums". The Quietus. 11 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2015. 
  44. ^ "Amy Schumer Does "Madonna-Homaging" Photo Shoot For 'Empire': See The Photos". Idolator. 30 Temmuz 2015. Erişim tarihi: 1 Aralık 2015. 
  45. ^ Ruhlmann, William. "Anastacia - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 4 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Aralık 2015. 
  46. ^ a b "What Did fun., Big K.R.I.T & More Learn From Madonna?". Fuse. 26 Mart 2012. 10 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Haziran 2015. 
  47. ^ Ulray, Jeremy. "Aqua - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 9 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Aralık 2015. 
  48. ^ Shahlin Graves. "INTERVIEW: 2012 MUST-KNOW - ARIANA GRANDE". CoupDeMain Magazine. Coup de main. 11 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2014. 
  49. ^ "ARIANA GRANDE SE "INSPIRA" EN MADONNA" (İspanyolca). MTV. 13 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2015. 
  50. ^ a b c d e f g h i "Feature: Artists on Madonna". Artist Direct. 28 Eylül 2009. 2 Ekim 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mayıs 2016. 
  51. ^ Fulton, Rick (10 Ocak 2011). "Avril Lavigne: Madonna is my idol". Daily Record. Scotland. 12 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  52. ^ Bené Veira. "Azealia Banks Goes Retro In "1991" By Channeling Madonna And Aaliyah". VH1. 8 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Aralık 2013. 
  53. ^ a b c Valerie Steele 2010, s. 194
  54. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p Stereo Tude. "Artists Who Were Inspired By Madonna". Shandy Media, Inc. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2015. 
  55. ^ Pankey, William (9 Nisan 2015). "Bebe Rexha talks debut album, influences in exclusive video interview". AXS TV. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2015. 
  56. ^ Ramirez, Sonia (10 Nisan 2013). "Belinda habla de las mujeres a las que más admira (FOTOS)". The Huffington Post (İspanyolca). 14 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  57. ^ Darius Washington (28 Ocak 2011). "The May'n Attraction". Otaku USA. 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2015. 
  58. ^ Robinson, Peter (5 Mart 2011). "Beth Ditto and Rihanna have both been inspired by Madonna: who's next?". The Guardian. Londra. 29 Aralık 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  59. ^ Christopher Rudolph (10 Temmuz 2013). "EBetty Who Discusses Musical Influences And Her Song 'Somebody Loves You'". The Huffington Post. 9 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Kasım 2013. 
  60. ^ Corner, Lewis (19 Şubat 2013). "Beyoncé: 'There are not enough independent women like Madonna'". Digital Spy. 25 Mart 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  61. ^ Dillon, Charlotte. "Billie Piper - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 9 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2015. 
  62. ^ McDonough, Megan (11 Ağustos 2013). "Bonnie McKee on songwriting, her upcoming debut album and her hopes for the future". The Washington Post. 13 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Haziran 2015. 
  63. ^ a b c Fouz-Hernández & Jarman-Ivens 2004, ss. 23
  64. ^ a b Ken Mcleod 2011, ss. 64
  65. ^ a b "Stars pay tribute to Madonna". BBC News. 4 Temmuz 2001. 14 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  66. ^ Carlos del Amo (from EFE). "Admira a Madonna y Julia Roberts" (İspanyolca). Terra.com.mx. 25 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  67. ^ "Brittany Murphy Inspired By Madonna As A Child". Popdirt.com. 4 Nisan 2005. 7 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  68. ^ Langford, Georgina (6 Mayıs 2014). "Brooke Candy 'I Want To Lead The Revolution'". MTV. 7 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Haziran 2015. [Madonna is] so smart, I want to follow in her footsteps. 
  69. ^ "C+C Music Factory - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 24 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2015. 
  70. ^ "LADY GAGA, RIHANNA, AND OTHER STARS INFLUENCED BY MADONNA'S ICONIC STYLE". MSN. 7 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2014. 
  71. ^ "Carly Rae Jepsen On New Single "I Really Like You," Making Her New Album & The Influence Of Old-School Madonna: Interview". Idolator. 6 Mart 2015. Erişim tarihi: 4 Nisan 2015. 
  72. ^ Coombes, Samantha (5 Aralık 2013). "Charli XCX: 'I'd like to reinvent like Bowie or Madonna'". Gigwise. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Haziran 2015. 
  73. ^ "Christina Aguilera Inspired By Musician and Mom Madonna". People. Time Inc (Time Warner). 12 Temmuz 2008. 16 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  74. ^ Manes, Billy (30 Eylül 2014). "Scottish trio Chvrches avoid the hype and bring the magic". Orlando Weekly. 26 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2015. 
  75. ^ "2NE1 Discuss Their First American Concert and Their Random Love For Watermelon & Porcupines" (video from 45 seconds to 55 second). Fuse TV. 10 Eylül 2012. 5 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mart 2015. 
  76. ^ Jonathon Moran (10 Haziran 2015). "Courtney Act channels her inner Madonna for racy new video". The Daily Telegraph. Australia. Erişim tarihi: 10 Haziran 2015. 
  77. ^ "La monja cantante que se inspira en Madonna". Semana (İspanyolca). 20 Ekim 2014. 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2015. 
  78. ^ "Q&A: DEBBIE GIBSON DISCUSSES PAVAROTTI, JOE FRANKLIN, AND JUDGING ABC'S SING YOUR FACE OFF". Rhino Entertainment. 29 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2015. 
  79. ^ Lynch, Joe (31 Ekim 2014). "Deerhoof Celebrates 20 Years With Release of Madonna-Inspired 'La Isla Bonita' Album". Billboard. 7 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Kasım 2015. 
  80. ^ The Superficial. "Denise Richards inspired by Madonna". 25 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  81. ^ Nissim, Mayer (22 Ağustos 2012). "Diana Vickers: 'Next album is between Kylie and Madonna'". Digital Spy. 14 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. It's between Kylie and Madonna, but early days. They've been my inspiration. Pop's the way forward, so I'm going to keep it very pop. 
  82. ^ Lewis, Corner (22 Temmuz 2013). "Diana Vickers interview: 'Madonna has influenced new album' - video". Digital Spy. 11 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2014. 
  83. ^ World Entertainment News Network (WENN) (18 Temmuz 2007). "VON TEESE: 'MADONNA INSPIRED ME TO BE INDIVIDUAL'". HighBeam. 25 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  84. ^ Walker, Angus (21 Şubat 2015). "Madonna Loves The Drake Song She Inspired". Hot New Hip Hop. 22 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Aralık 2015. 
  85. ^ Nagorski, Alex. "Exclusive: PopBytes chats with Eden xo". PopBytes. 11 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Haziran 2015. 
  86. ^ "INTERVIEW WITH EDEN XO". Glitter. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Haziran 2015. 
  87. ^ Moran, Jonathon (9 Ekim 2011). "Elen Levon wants to be a superstar". The Daily Telegraph. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  88. ^ "Pompeo Inspired By Madonna". Contacmusic.com. 31 Ağustos 2006. 2 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  89. ^ "Exclusive Webisode: How Madonna and Whitney Houston Influenced Fergie". Oprah. 14 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2013. 
  90. ^ Jones, Devone (27 Ağustos 2015). "M3LL155X (take 2)". PopMatters. 13 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Aralık 2015. 
  91. ^ Kasmin Fernandes (5 Haziran 2015). "Gingger Shankar: I want to inspire young girls everywhere". The Times of India. 4 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2015. 
  92. ^ Leahey, Andrew. "Glee - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 22 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2015. 
  93. ^ Jason Ankeny. "Gloria Estefan". AllMusic. 27 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Eylül 2014. 
  94. ^ Kosh, William. "GRACE POTTER". Chicago Innerview. 8 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2015. 
  95. ^ Oseary & Panaligan 2004
  96. ^ "Ritchie: 'Madonna changed my life'". Daily Express. Northern & Shell. 23 Eylül 2008. 25 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2013. 
  97. ^ Ibanga, Imaeyen; Yacus, Emily (4 Temmuz 2008). "Chaka Khan, I Think I Love You". ABC News. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mart 2010. 
  98. ^ Reidy, Chris (24 Eylül 2014). "Inspired by Madonna: Get The Look". Marie Claire. 4 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2015. 
  99. ^ BIANCA LONDON (1 Temmuz 2014). "Gwyneth Paltrow transforms into Madonna for new Max Factor ad - even though the pair are frenemies". Daily Mail. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2015. 
  100. ^ "New Haken Album Will Be Strongly Influenced By Every '80s Artist From Madonna to Metallica, Band Hints". Ultimate Guitar Archive. 8 Eylül 2015. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Kasım 2015. 
  101. ^ "Eurovision heyecanım çoktan öldü!". Sabah. 19 Aralık 2012. 4 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2014. 
  102. ^ a b Carroll, Larry (7 Haziran 2005). "Duff Sisters Living Large In 'Material' World". MTV. 9 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Kasım 2015. 
  103. ^ Collar, Matt. "Heidi Montag - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 28 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Aralık 2015. 
  104. ^ "Utada Interview: Japan's Most Famous!". Female First. 10 Ekim 2005. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ekim 2014. 
  105. ^ Erin Strecker (22 Ocak 2015). "Iggy Azalea Talks Haters, Career Longevity & Taking Inspiration From Madonna". Billboard. 23 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2015. 
  106. ^ "Iggy Azalea se inspira em Madonna para sua primeira turnê em arena". Grupo Mix de Comunicação (Portekizce). Mixme. 13 Ocak 2015. 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2015. 
  107. ^ Bain, Becky (25 Mayıs 2012). "Ingrid Michaelson Transforms Into Lady Gaga, Madonna, Amy Winehouse, David Bowie & More". Idolator. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Haziran 2015. 
  108. ^ Cody Ross and Aleksandra Dinic (22 Haziran 2015). "Meet Alt-Pop Heroine Ivy Levan". The Wild. 14 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2016. 
  109. ^ "Ivy Queen - Similar Artists, Influenced By, Followers". AllMusic. 20 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2013. 
  110. ^ Bush, John. "Jane Child - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 13 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Aralık 2015. 
  111. ^ "Jason Derulo to tour Australia". The Sydney Morning Herald. 31 Mayıs 2010. 9 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. He cites Madonna, Prince and Michael Jackson as his greatest musical influences. 
  112. ^ Peeples, Jase (7 Temmuz 2014). "Yes, Jason Mraz Wants Everyone to Feel Good". The Advocate. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2015. 
  113. ^ Adam Woog 2008, s. 26
  114. ^ "Jennifer Lopez Says Her Style is Inspired by Madonna and Jackie O". Woman TV. 2 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Kasım 2013. 
  115. ^ "Simpson Admits Single Was Influenced by Madonna". San Francisco Chronicle. 6 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. It wasn’t a sample or something I meant to do, but she did influence me and still does today. I hope to have the longevity of her career 
  116. ^ "Jessie J performs at the first Facebook UK Live event earlier today (Video)". PrimeTime.Unrealitytv.co.uk. 26 Eylül 2013. 2 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Kasım 2013. 
  117. ^ World Entertainment News Network (19 Eylül 2013). "JESSIE J TO PLAY FIRST EVER U.K. FACEBOOK LIVE EVENT". Hollywood.com. 25 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Kasım 2013. 
  118. ^ "Knight Inspired By Madonna". Contactmusic.com. 27 Nisan 2005. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  119. ^ a b Zlatopolsky, Ashley (8 Eylül 2014). "The Juan MacLean Discuss the Influence of Moroder and Madonna on 'More Realized and Cohesive' 'In a Dream'". Exclaim!. 26 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2015. 
  120. ^ "VIDEO: Jonas Brothers Use Demi Look-A-Like For South American Concert Tour". Radar Online. 9 Kasım 2013. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2015. 
  121. ^ "Justin Bieber, Lady Gaga y el secreto de Madonna". Neoclupress (İspanyolca). 17 Temmuz 2011. 20 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  122. ^ Ray Rodriguez (10 Ocak 2012). "Justin Bieber sueña en ser como Madonna". Impre (İspanyolca). ImpreMedia. 19 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  123. ^ Julia McWatt (5 Mart 2010). "Katherine Jenkins inspired by Madonna for sensational stage show". WalesOnline. 25 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Kasım 2013. 
  124. ^ "The Hotline". The Hotline. 7 (131-150). 1994. s. 15. 
  125. ^ Trofimova, Kat (10 Nisan 2012). "Singer Credits Madonna's Influence". Sheknows.ca. 3 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. Citing Madonna as a musical influence is not new 
  126. ^ "Katy Perry quiere ser como Madonna". Los 40 Principales (İspanyolca). PRISA. 7 Mart 2012. 3 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  127. ^ Mansfield, Brian (1 Haziran 2013). "Madonna inspired new Keith Urban single". USA Today. 11 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Kasım 2013. 
  128. ^ "Keith Urban Inspired By Madonna". CBS Local. CBS. 3 Haziran 2013. 25 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2014. 
  129. ^ EntertainmentWise (11 Kasım 2013). "Kelly Brook Names Madonna As Teenage Fashion Inspiration". Yahoo!. 4 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Kasım 2013. 
  130. ^ "Kelly Brook wears same perfume as Madonna". ThaIndian News. 7 Şubat 2011. 3 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  131. ^ "Kelly Brook's perfume inspired by Madonna". Entertainment Africa. 3 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  132. ^ Phares, Heather. "Kelly Clarkson - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 21 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Aralık 2015. 
  133. ^ "Kelly Key busca o sucesso de Christina Aguilera, Jennifer Lopez, Britney Spears, Madonna e Janet Jackson". Universo Musical (Portekizce). 7 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2015. 
  134. ^ "Kelly Osbourne - Kelly Osbourne's Fashions Influence By Madonna". Contactmusic.com. 30 Haziran 2011. 1 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  135. ^ Mayer Nissim (27 Mart 2012). "Madonna: Top ten weird covers". Digital Spy. 3 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Eylül 2014. 
  136. ^ "Ke$ha Can Handle Her Liquor and Success". PopEater. AOL. 11 Ocak 2010. 16 Mart 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  137. ^ "Kim Kardashian's blonde hair inspired by Madonna". Zee News. 9 Mart 2015. 11 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mart 2015. 
  138. ^ "Pop queen Madonna inspired Kim Kardashian's platinum blonde hair". India Today. 9 Mart 2015. 9 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mart 2015. 
  139. ^ Janine Bower (11 Eylül 2012). "Kim Wan Sun Ends Hiatus with The Beer Album and "Today" MV". MTV Korea. SBS Viacom. 3 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Aralık 2013. 
  140. ^ "Kristina DeBarge - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 4 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2013. 
  141. ^ Lister, David (23 Şubat 2002). "Kylie Minogue: Goddess of the moment". The Independent. Londra. 2 Aralık 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  142. ^ Bychawski, Adam (10 Haziran 2011). "Lady Gaga: "Born This Way' was inspired by Madonna and Prince'". NME. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2016. 
  143. ^ Sheridan, Emily (12 Ocak 2012). "'When I heard Born This Way on the radio, I thought that sounds familiar': Madonna finally breaks silence over Lady Gaga song". Daily Mail. Londra. 24 Mart 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  144. ^ Wøien, Kim (4 Eylül 2009). "Et intervju med La Roux" (Norveççe). Musikknyheter.no. 26 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mayıs 2016. 
  145. ^ "The Class of '09 Part 2". Thesun.co.uk. 2 Ocak 2009. 7 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mart 2016. 
  146. ^ Thompson, Lea; Jones, Jeffry; Gale, Ed (2009). "A Look Back at Howard the Duck". Howard the Duck (DVD (extra)). Universal Home Video. UPC-A 025195052306. 
  147. ^ Vena, Jocelyn (4 Mayıs 2009). "'Gossip Girl' Star Leighton Meester Won't Choose Between Acting, Music". MTV. 10 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Haziran 2015. 
  148. ^ "Inspirada no "Sex Book" de Madonna, Leona Lewis revela que pode fazer trabalho explícito". Mixme (Portekizce). 24 Şubat 2010. 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2015. 
  149. ^ Suarez, Gary (17 Aralık 2013). "Lil Debbie: "I'm Out Here"". Vice. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2015. 
  150. ^ "Lindsay Lohan's new album inspired by Madonna". IrishCentral. Niall O'Dowd. 26 Nisan 2010. 1 Mayıs 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  151. ^ "LMFAO's Redfoo Talks Madonna, Mitt Romney". Rolling Stone. 16 Şubat 2012. 6 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Haziran 2015. 
  152. ^ Hodgkinson, Will (21 Nisan 2005). "Diva in the making". The Guardian. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Kasım 2015. 
  153. ^ Glenn Gamboa (6 Mayıs 2008). "Swedish pop singer Lykke Li inspired by Madonna". PopMatters. 7 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2014. 
  154. ^ Eames, Tom (13 Nisan 2012). "Marina and the Diamonds new album inspired by Madonna, Marilyn Monroe". Digital Spy. 3 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  155. ^ Lola Fernandez (16 Mart 2015). "La historia reciente de España según las canciones y estilismos de Marta Sánchez". Vanity Fair Spanish (İspanyolca). 18 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2015. 
  156. ^ "Meet Martika, a born entertainer". The Milwaukee Journal. Associated Press. 19 Eylül 1989. s. 54. Erişim tarihi: 7 Mart 2015. 
  157. ^ Hirschberg, Lynn (25 Mayıs 2010). "M.I.A.'s Agitprop Pop". The New York Times. 20 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Nisan 2013. 
  158. ^ Harris, Craig. "Miami Sound Machine - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 22 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2015. 
  159. ^ Mander, Harjeet (4 Temmuz 2008). "Miley Cyrus Wants To Be The Next Madonna". Entertainment Wise. 7 Temmuz 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2013. 
  160. ^ "Miley Cyrus: Quiere ser la nueva Madonna" (İspanyolca). ADNMundo.com. 8 Temmuz 2008. 28 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2013. 
  161. ^ Kilkelly, Daniel (5 Temmuz 2008). "Miley Cyrus hopes to emulate Madonna". Digital Spy. 25 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2013. 
  162. ^ Morgan, Niky (23 Ocak 2012). "Exclusive: Miranda Cosgrove Talks iCarly, Kelly Clarkson and Katy Perry". Cambio.com. 20 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Haziran 2015. 
  163. ^ Bush, John. "Mr. President - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 22 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Aralık 2015. 
  164. ^ "Guess what?: Mulan inspired by Madonna in new video". The Jakarta Post. 3 Eylül 2015. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2015. 
  165. ^ "Octomom: Madonna Inspired Me to Go Topless". TMZ. 4 Ağustos 2012. 9 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2015. 
  166. ^ O'Brien, Jonn. "Natalia Kills - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 14 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Haziran 2015. 
  167. ^ "Natalie Maines In 'Rolling Stone': 5 Things We Learned". CBS Radio. 6 Haziran 2013. 24 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Aralık 2013. 
  168. ^ "NELLY FURTADO - Loose -The Story". Universal Music. 3 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ekim 2015. 
  169. ^ Muro, Matt (10 Mart 2011). "2011 SXSW Guide: Neon Hitch Picks Her Fave Acts". VH1. 6 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Haziran 2015. 
  170. ^ "Nicki Minaj: 'I'm inspired by Madonna'". New Musical Express (NME). 12 Nisan 2012. 27 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  171. ^ "Nicki Minaj: 'Madonna Is My Inspiration'". Take40. 8 Nisan 2012. 18 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  172. ^ Dray, Kayleigh (8 Nisan 2012). "Nicki Minaj: Madonna Is My Inspiration". Entertainmentwise. 11 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  173. ^ Sean Michaels (5 Ağustos 2014). "Nicki Minaj: provocative Anaconda artwork inspired by Madonna". The Guardian. 22 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2014. 
  174. ^ "Nimue Smit Emulates Madonna in Glamour Netherlands' February Issue by Philip Riches". Fashion Gone Rogue. 7 Şubat 2013. 7 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2014. 
  175. ^ "Ninel quiere ser como Madonna". ElUniversal.com.mx (İspanyolca). 27 Temmuz 2006. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  176. ^ Bush, John. "No Doubt - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 4 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2015. 
  177. ^ "Inspired by Madonna". The Hindu. Chennai, India: The Hindu Group. 17 Ekim 2008. 21 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  178. ^ "5 Years Ago: Paris Hilton Is a Big Madonna Lover". People. Time Inc (Time Warner). 9 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  179. ^ Associated Press (AP) (18 Ekim 2006). "Paulina Rubio dice estar en una etapa espiritual de su vida". El Universo (İspanyolca). 3 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. Y cuando "Rubio" piensa en cambios, piensa en Madonna, a quien admira por su capacidad de evolucionar con el tiempo. (And when Rubio thinks in change, think of Madonna, whom he admires for his ability to evolve over time). 
  180. ^ "Paulina Rubio quiere ser como Madonna". ABC.es (İspanyolca). Grupo Vocento. 27 Ağustos 2012. 31 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  181. ^ "'Me inspira el espíritu guerrero de Madonna': Paulina Rubio". Caracol (İspanyolca). PRISA. Kasım 2013. 25 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Aralık 2013. 
  182. ^ Prato, Greg. "Pebbles - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 13 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Aralık 2015. 
  183. ^ Hill, Erin (24 Mart 2014). "Perez Hilton Channels His 'Ultimate Icon' Madonna at 36th Birthday Bash". Parade.Condenast. Advance Publications. 7 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2014. 
  184. ^ Davies, LauraLee (15 Haziran 2013). "Pet Shop Boys interview". Time Out. 7 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Temmuz 2015. 
  185. ^ Stephen Thomas Erlewine. "Pixie Lott - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 13 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Aralık 2015. 
  186. ^ "Rachel Platten reviews, music, news". Sputnikmusic. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2015. 
  187. ^ Phares, Heather. "Rachel Stevens - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 22 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Aralık 2015. 
  188. ^ "LADY GAGA, RIHANNA, AND OTHER STARS INFLUENCED BY MADONNA'S ICONIC STYLE". MSN. 7 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2014. 
  189. ^ Ulray, Jeremy. "Rick Astley - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 9 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Aralık 2015. 
  190. ^ Parrish Dudell, Michael (21 Şubat 2008). "Ricki Lake Gets Involved With Malawi". Ecorazzi.com. 25 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  191. ^ Corner, Lewis (21 Temmuz 2011). "Rihanna: 'Madonna is my biggest inspiration'". Digital Spy. 2 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  192. ^ Pride, Ann (28 Nisan 2012). "Sharp performance! Up-and-coming singer Rita Ora takes inspiration from Madonna donning pointy basque". Daily Mail. Londra. 10 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  193. ^ a b John Blake Publishing (2013). "Take That and Robbie Williams". Google Books. 2 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Kasım 2013. 
  194. ^ Dan DeLuca, Inquirer Music Critic (3 Şubat 2011). "A Swedish star, so dim in our celebrity skies, yet so deserving". Philadelphia Media Network. 8 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2015. 
  195. ^ Atkinson, Mike (21 Mart 2012). "Ronika: Our own sparkly synthy pop-goddess". LeftLion. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2015. 
  196. ^ Deming, Mark. "Roxette - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 10 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Aralık 2015. 
  197. ^ Brush, John. "RuPaul - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 9 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2015. 
  198. ^ Stephen Thomas Erlewine. "Samantha Fox - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 14 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Aralık 2015. 
  199. ^ Birchmeier, Jason. "Sam Sparro - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 10 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2015. 
  200. ^ Bush, John. "Scissor Sisters - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 10 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Aralık 2015. 
  201. ^ "Selena biography". The Biography Channel. 10 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Haziran 2013. 
  202. ^ "LADY GAGA, RIHANNA, AND OTHER STARS INFLUENCED BY MADONNA'S ICONIC STYLE". MSN. 7 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2014. 
  203. ^ Ankeny, Jason. "Sheena Easton - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 9 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2015. 
  204. ^ Kellman, Andy. "Shontelle - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 13 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Aralık 2015. 
  205. ^ Azzopardi, Chris (22 Nisan 2010). "Sia Gets Into the Groove". Pride Source. 28 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2015. 
  206. ^ Leon, Sarah (1 Haziran 2012). "Sky Ferreira's Madonna-Inspired V Magazine Editorial (Exclusive Photos)". The Huffington Post. 25 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. Madonna inspires me to be strong, fearless, and smart." "She's more than just sexy, or someone with good songs, she's the type of woman I want to be." 
  207. ^ "Behind the Scenes: Sky Ferreira's Madonna-Inspired V Magazine Editorial". AOL. 11 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  208. ^ Rolland, David (24 Ekim 2013). "Derek Miller's Evolution: From Poison the Well to Sleigh Bells". New Times Broward-Palm Beach. 7 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2015. 
  209. ^ "Sofia Boutella inspired by Madonna". Irish Independent. Independent News & Media. 2 Nisan 2012. 25 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  210. ^ "'Não tenho medo de envelhecer, tenho medo é de não envelhecer', diz Sophie Charlotte" (Portekizce). A TribunaNews. 4 Nisan 2015. 11 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2015. 
  211. ^ Steve Huey. "Stacey Q". AllMusic. 18 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Eylül 2014. 
  212. ^ Slant Magazine 100 Greatest Dance Songs 20 Mayıs 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  213. ^ MacKenzie Wilson. "Sugababes". AllMusic. 7 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Eylül 2014. 
  214. ^ Markovitz, Adam (3 Mart 2010). "Taio Cruz talks 'Break Your Heart,' his new album, and getting 'Dirty' with Ke$ha". Entertainment Weekly. 28 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2015. 
  215. ^ Stephen Thomas Erlewine. "Taylor Dayne - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 3 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Aralık 2015. 
  216. ^ Eells, Josh (8 Eylül 2014). "The Reinvention of Taylor Swift". Rolling Stone. 19 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Haziran 2015. 
  217. ^ "Taylor Swift On Selena Gomez And Madonna: Singer Talks Giving Advice, Getting Inspiration". The Huffington Post. 25 Mayıs 2013. 21 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Şubat 2016. 
  218. ^ Dutton, Jack (11 Şubat 2013). "Interview: Tegan and Sara". musicOMH. 15 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Nisan 2016. 
  219. ^ Erin Lyndal Martin (18 Şubat 2013). "Shock To Your System: Tegan Of Tegan & Sara Interviewed". The Quietus. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Şubat 2016. 
  220. ^ Yeung, Neil Z. "Telly Leung - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 4 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Aralık 2015. 
  221. ^ Walden, Eric (26 Mart 2015). "Concert preview: Ting Tings feeling a bit less 'Super Critical' now". The Salt Lake Tribune. 14 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2015. 
  222. ^ Leas, Ryan (27 Ocak 2015). "Q&A: Twin Shadow On Eclipse, Signing To Warner Bros., & Indie Vs. Pop". Stereogum. 4 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Haziran 2015. 
  223. ^ "Inspirada em Madonna, Valesca Popozuda lança seu primeiro EP" (Portekizce). Globo.com. 16 Aralık 2014. 12 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2015. 
  224. ^ Bush, John. "Vanessa Paradis - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic". AllMusic. 14 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2015. 
  225. ^ "Veena Malik inspired by Madonna Salsa dance". Oneindia.in. 31 Mayıs 2012. Erişim tarihi: 11 Nisan 2013. 
  226. ^ Harp, Justin (13 Aralık 2010). "Victoria Justice 'reveals musical influences'". Digital Spy. 1 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Haziran 2015. 
  227. ^ "Interview: William Orbit". M Magazine. 26 Kasım 2013. 11 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Haziran 2015. 
  228. ^ ""Nunca me olvido de Mendoza"". Los Andes (İspanyolca). Mendonza, Argentina. 12 Mart 2005. 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2015. 
  229. ^ Bradley Stern (3 Mart 2015). "Pop Divas Inspired By Madonna: 10 Rebel Hearts Who Have Praised The Queen Of Pop". Idolator.com. Erişim tarihi: 4 Mart 2015.