Kullanıcı mesaj:Manco Capac/Arşiv5

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi:Haber şablonunda kalteli madde adayları kısmında Indiana Jones ve Kristal Kafatası Krallığı maddesi yer almıyor. Acaba siz ekleyebilir misiniz? --Bay Quin-Gon]] 14:25, 2 Aralık 2008 (UTC)

Mesajınızı dün aldım. Yine de bilgilendirmeniz için teşekkür ederim Bir sizce Indiana Jones 4 maddesi nasıl iyi olmuş mu, yoksa vasatın altında mı? --Bay Quin-Gon 17:03, 4 Aralık 2008 (UTC)

Şablon:Macar adı Mikutusu[kaynağı değiştir]

Merhaba, yapmış olduğunuz bu şablonun formatını değiştirdim. Maddelerin için de hiç estetik durmuyordu. Bilginiz olsun istedim. Kolay gelsin --Manco Capac 10:03, 5 Kasım 2008 (UTC)

Elinize sağlık. Kolay gelsin. Takabeg ileti 10:27, 5 Kasım 2008 (UTC)

--Yusuf 1907ileti 11:43, 6 Kasım 2008 (UTC)Şimdi nasıl olmuş beğenebildiniz mi?Aslında resim kullanan vikipedistler var ama neyse.

Bende teşekkür ederim ama size bir şey daha söylemek istiyorum.O dediğiniz imza kurallarına baktım ve resmi koymayınız gibi bir maddeyle karşılaşmadım.İşte bakınız ;

""Görünüş ve Renkler İmzanız yanıp sönmemeli veya genel olarak diğer kullanıcılara sıkıntı ve rahatsızlık verecek şekilde olmamalıdır.

  • <big> tarzı etiketler (ki bu büyük yazı oluşturur), veya satır sonu (<br /> etiketi) tercih edilmemelidir zira bunlar imzanın etrafındaki diğer yazıların görünümünü, düzenini bozmaktadırlar. İmzanın tek bir satır olarak düzgün görüntülenmesini sağlamak amacıyla satır atlatmayan boşlukların sınırlı kullanımına izin verilmiştir.
  • Üst ve alt yazı kullanımında (örneğin: üst yazı ve alt yazı) idareli ve dikkatli olun. Zira bazı durumlarda bu tip yazım imzanın etrafındaki yazıların görüntülenme şeklini de etkileyebilir.
  • İmzanızı okunmasını güçleştirecek denli küçültmekten kaçının.
  • Görme sorunları olan kullanıcılar dikkate alındığında, renk konusunda dikkatli ve idareli davranın. Eğer imzanızda farklı renkleri kullanmanız gerekiyorsa, lütfen imzanızın renk körü kişiler tarafından okunulabilecek şekilde olduğundan emin olun.""resim koymayınız gibi bir madde yok nerde olduğunu gösterir misiniz?--Yusuf 1907ileti 11:53, 6 Kasım 2008 (UTC)
  • Merhaba... Resim:Turk Egitim Sen Logo.gif için adil kullanım gerekçesi ile silinmeye aday olmuş. Gerekli düzeltmeleri yaptım sanıyorum. Bir daha bakabilir misiniz? Bir de eğer hala sorunluysa ne yapmam gerektiğini kısaca söyleyebilir misiniz? Bu imzasız yazı Ofli (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 7-11-2008

KD Hakkında[kaynağı değiştir]

  • Bazı sivil toplum kuruluşlarına KD şablonu eklediğinizi şaşkınlıkla gördüm. Bu Vikipedistler için zaman kaybı yaratmaktır. Her biri kendi alanında saygın, mesleki kaygıdan başka amaç gütmeyen bu dernekler için kayda değerlik düşüncesine kapılmanızı bir talihsizlik olarak nitelendiriyorum. Acaba hiçbirini araştırdınız mı? Geri aldığım bu değişikliklerinizi maddeleri geliştirme yönünde yapsaydınız Vikipedi'ye gerçek bir katkı sağlamış olurdunuz. İyi çalışmalar dilerim. Levent Abi ileti 13:19, 7 Kasım 2008 (UTC)
  • Sanırım siz de benim "zaman kaybı yaratmak" sözlerimi itham olarak algıladınız. Sadece ortaya çıkan sonuç anlamında bu sözleri ekledim. Eğer kaynak eksikliği gördüyseniz bu konuda bana ileti yazsanız ya da bunu {{fact}} şablonuyla ya da ilgili kaynak şablonuyla belirtmeniz daha uygun olurdu. İyiniyetiniz kuşkum yok; çalışkanlığınızı daima takdir ediyorum. "Hiç bir maddeyi bir diğerinden farklı kılacak şekilde kayırmamak gerektiği" konusunda kaynaklarla ilgili çalışma yapacağım. Sanırım bir gülümseme aradaki durumu tatlıya bağlayacaktır. Kaynak konusuyla ilgili e-posta iletiyorum. Kolay gelsin, sevgiler. Levent Abi ileti 13:41, 7 Kasım 2008 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Teşekkürler anlamam yardımcı olduğunuz için..İyi çalışmalar.--Yusuf 1907ileti 13:58, 7 Kasım 2008 (UTC)

  • Ben de tatlı niyetine yazıyı e-posta yoluyla yolladım; sadece yazı; çünkü şu sıralar maddi durumum sıkışık :) Şöbiyet güzeldi, teşekkürler. Levent Abi ileti 14:00, 7 Kasım 2008 (UTC)
Bir resmin vikipedinin en iyi çalışmalarından birisi olması için ne gerekir?Ona göre aday göstercem de.--Yusuf 1907ileti 14:17, 7 Kasım 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Bir rica da bulunabilir miyim? Acaba Tartışma:1915-1918 Osmanlı'da Ermeni olayları sayfasında yorumda bulunabilir misiniz? İsim olayını çözümlemeye çalışıyoruz - ve evet, pek hararetli bir tartışma mevcut ^_^ Ne kadar çok fikir olursa o kadar yaklaşırız doğruya mantığı ile deneyimli bir kullanıcı olan sizden yorumda bulunmanızı rica etmek istedim... Tabii arzu ederseniz ^_^ Bu arada e-postanızı çok sık kontrol etmiyorsunuz sanırım? Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 20:16, 7 Kasım 2008 (UTC)

Bir rica da benden[kaynağı değiştir]

  • Merhaba; Resim:800px-Nuclear medicine exam keosys.JPG İngilizce Vikipedi'den yükledim; oradan yüklediğim resimlere kaynak yazıp bırakıyordum ve Mach ya da yabancı gerekli lisans düzeltmesini yapıyorlardı. Şu sıralar ikisi de pek aktif olmadığı için sizden talep edebilir miyim? Levent Abi ileti 10:28, 8 Kasım 2008 (UTC)
  • Teşekkür ederim, gecikmesi önemli değil, önemli olan kural ihlali yapmış olmamak. Umarım bir an önce adsl bağlantısı hallolur da güzel katkılarınızı sürdürürsünüz. İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 09:39, 10 Kasım 2008 (UTC)

Sorun değil Aslında ben bu telif şablonlarının genel olarak hepsinin tasarımından pek hoşlanmıyorum. İleride bir VikiProje açıp çevirileri tamamlanmamış olanları tamamlasak veya yenilerini çevirsek, bu vesileyle de standart bir tasarım oluştursak bence hiç fena olmaz... --Pinar 11:39, 10 Kasım 2008 (UTC)

Merhaba yine ben[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Trinity explosion2.jpeg , Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 19:52, 11 Kasım 2008 (UTC)

Adil Kullanım[kaynağı değiştir]

Merhaba, telifle ilgili olarak ekran yakalama görüntülerinin Dosya ile ilgili açıklama kısmını nasıl dolduracağımdan emin olamadım. Vaktiniz olduğunda bana bunun kullanıldığı herhangi bir örnek yollamanız yahut beni açıklama bulabileceğim bir sayfaya yönlendirmeniz mümkün mü? Daha önce pek çok kez ekran yakalama görüntüsü yükledim ama sanırım 1 Ekim itibariyle yüklediklerimiz için bu ayrıntılı dosya açıklaması gerekiyor, o yüzden önce bi sorayım dedim.. Aslında örnek olarak bir şeyler aradım ama bulduklarımın hiçbiri şu [1] afiş örneğinde olduğu gibi ayrıntılı değildi. Teşekkürler, iyi çalışmalar! Kullanıcı:Tenar80 22.28, 11 Kasım 2008

Tekrar merhaba! Yardım için çok teşekkürler, tam da bahsettiğim şablonu yapmışsınız, elinize sağlık.. İyi çalışmalar.. Kullanıcı:Tenar80 14.50, 12 Kasım 2008

Açıklamanız ve ilginiz için teşekkür ederim. Vikiye naçizane katkıda bulunmaya çalışıyorum, ufak da olsa çorbada tuzum olabilmişse ne mutlu. İlginiz için tekrar çok teşekkür ederim. İyi günler, iyi çalışmalar...--Merube 89 14:31, 12 Kasım 2008 (UTC)

  • Çok teşekkür ederim henüz bırakamadım, umarım yakında.. Ya siz? Bu arada adsl bağlantınız hallolmuştur umarım? Levent Abi ileti 16:03, 13 Kasım 2008 (UTC)
  • Dediğiniz resmi yükledim (Resim:Örnek İE8.jpg , Örnek İE8 2.jpg ) --Reality006 14:08, 17 Kasım 2008 (UTC)

Telif sorunu[kaynağı değiştir]

14 Kasım tarihli telif hakkı ihlali uyarınızı gördüm. Uyardığınız için teşekkür ederim daha dikkatli olmaya çalışacağım. Fark etmişsinizdir ki; paylaşımlarımda Ayırca Bakınız ve Dış Bağlantılar gibi ayrı başlıklar vardır. Bunun da kaynağının nereden geldiğini göstermede yeterlidir diye düşünüyorum.

Ayrıca, bu paylaşımları yöneticiliğini yaptığım bir forumda paylaşmaktayım. Paylaştıklarımdan nasıl bir forum olduğunu anlamanız hiç de zor olmayacaktır.

Bu bilgileri wikipedi'de paylaşmamın bir nedeni de bize benzemeye çalışan forum/forumların yöneticileri tarafından emek harcanmış gibi paylaşılmış olmasındandır. Bu da beni çok rahatsız etti. Takdir edersiniz ki; emek, wikipedi yöneticileri için de çok önemlidir. En azından yaptığım paylaşımlara kaynak göstermek adına bilgilerimi wikipedi'ye de paylaşarak resmiyet kazandırmak istedim.

Size ve diğer wikipedi için çalışan yönetici arkadaşlara kolaylıklar dilerim.Bu imzasız yazı Wando (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 16-11-08

Selam Manco Capac[kaynağı değiştir]

1. O görüntüde tam ortaya odakladım, 2. Doğru güneşli bir sabahta ve daha yakın bir mesafede çektim (Bodrum güneşine bu FinePix S602 Zoom kamera tam alışkın değil galiba). 3. Evet o resmin seçilip seçilmeyeceğini deniyorum (bu konuda benim bir art niyetim yok isteyen istediği gibi anlayabilir). Karşı görüşünüz için ayrıca Teşekkürler.--Tevfik1958 09:47, 17 Kasım 2008 (UTC)

Almanya Kürtleri, Fransa Kürtleri[kaynağı değiştir]

Selam. Tartışma:Almanya Kürtleri, Tartışma:Fransa Kürtleri'ne bakar mısınız? Görüşünüz nedir? İyi çalışmalar. Takabeg ileti 15:36, 17 Kasım 2008 (UTC)

  • Aslında haklısınız; silinecekleri seri olarak silerken etiketi görüp, gerekçe görmeyince, geçmişine baktığımda, etiketi koyan kişinin başlatmasından kaynaklı o aceleyle onu yakıştırıp geçtim, bazen hızlı karar vermek gerekebiliyor, oysa G-8'le silinmesi gerekir. Düzeltiyorum, bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Levent Abi ileti 20:12, 17 Kasım 2008 (UTC)

Telif Sorunu (Cevap)[kaynağı değiştir]

Elbette ki bloglardan veya forumlardan Wikipedi'ye kaynak göstermek yakışık almaz. Size yaptığım çeviriyi ve paylaşımı anlatmak gerekirse;

  • Öncelikle çevirmek istediğim konuyu Wikipedia'dan buluyorum.
  • İngilizce tanıtımı Türkçe'ye çevirerek önce foruma, ardından Wikipedi'ye ekliyorum.

Ancak önceki çalışmalarımda Ayrıca Bakınız ve Dış Bağlantılar gibi maddeleri eklemediğimden Wikipedi'nin yöneticileri tarafından silinmişti. İkinci eklemelerimde bu maddelere yer vererek paylaştım ve şu ana kadar herhangi bir sorun çıkmadı.

Önceki mesajımda bahsettiğim gibi, bu kollektif paylaşımlarıma resmiyet kazandırıp forumumuza benzemeye çalışanların emekleriymiş gibi görünmemesi için forumumuzda kaynak olarak Wikipedi'yi göstermeye çalışıyorum. Şöyle ki telif hakkı gibi problemlerle karşılaşarak kaynağın boş görünmesini de istemiyorum.

Eklemelerim Güney Kore'ye ait Tarih, Coğrafya, Spor ve Kişiler/Kişilikler (Hükümdar, Filozof, Ressam vb. önemli kişiler)'den oluşmaktadır. Bu konularla ilgili olarak eklenmesi gereken maddeler nelerdir? İngilizce tanıtımındaki kaynakları göstermek yeterli olur mu?

İlginize teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim. Bu imzasız yazı Wando (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Yine merhaba :([kaynağı değiştir]

  • Üzgün ifade çünkü yine size yük olacağım galiba? (Merak etmeyin bunu alışkanlık haline getirmeyeceğim), şunda eksikliğim varsa; (hani ayrıntılı açıklama bilgisi flan) gidermeye yardımcı olur musunuz, tabi zamanınız olursa? Olmazsa ben yapmaya çalışırım, kurallar 4/4 değilse de 4/3,75 olmalı :) İyi geceler. Levent Abi ileti 21:58, 17 Kasım 2008 (UTC)
  • Nihilis kardeşimizin hızı ve yardımıyla sorun çözüldü, yine de teşekkürler. Levent Abi ileti 07:06, 18 Kasım 2008 (UTC)

Hoş bulduk. Nezaketiniz için teşekkürler. Bazen durup yeniden başlamak gerekiyor. Kolay gelsin..--tyrex 07:39, 18 Kasım 2008 (UTC)

Çok teşekkür ederim . Biraz faydam dokunduysa ne güzel. Kolay gelsin.--Gökhan 13:27, 19 Kasım 2008 (UTC)

Lütfen Denizli(merkez) maddesinde bir çalışma başlattım.Dizin gibi tecrübeli kullanıcılardan yardım almak istiyorum.Bu maddenin gelişmesinde bana yardım eder misiniz?Eğer sizinde bir gün geliştirmek istediğiniz bir madde olursa emin olun elimden geleni yapmaya çalışırım.Cevabınızı bekliyorum.Sizin gibi bir kaç kişiye daha bu mesajı atacağım.Sevgiler...--♪♫Yusuf 1907ileti 17:41, 19 Kasım 2008 (UTC)


  • Sanırım benden hızlı bir de Mach var; dakikada 15 değişiklik yapabiliyor :) Kolay gelsin.. Levent Abi ileti 10:16, 20 Kasım 2008 (UTC)

Çok teşekkürler[kaynağı değiştir]

Hediyeniz için çok teşekkür ederim Sevgili Manco. Hemen kullanıcı sayfama taşıyacağım ve orada gururla taşıyacağım. Çok mutlu ettiniz. Siz de iyiki varsınız Vikide :) --Math34 ileti 22:20, 21 Kasım 2008 (UTC)

200.000.madde için tasarladım.

nasıl olmuş?--♪♫Yusuf 1907ileti 13:08, 23 Kasım 2008 (UTC)

Resimlerin neresinde hata yaptım acaba söyleyin düzelteyim. Düzeltirken örnek alabileceğim bir resim var mı? --Kullanıcı:Bay Quin-Gon

  • Lütfen öncelikle Adil Kullanım [[VP:AK|politikalarını] okuyunuz. Oradan detaylı bilgileri alabilirsiniz. unutmayınki bir AK resmi örenğin bir filimin görüntüsü sadece film ile iligli bir maddede kullanılabilir, sanatçının maddesinde kullanılmaz. Ayrıca Yaşayan sanatçıların fotografları telifli sitelerden adil kullanım olarak alınamazlar, bu telif ihlali demektir ve hiç de adil değildir. Saygılarımla, --Manco Capac 13:39, 24 Kasım 2008 (UTC)

Film sahnesi fotoğrafını anladım tamam. Ama sildiğiniz öbür resmi ingilizce vikipediden aldım. Oaradan kaynakla ilgili fazla bilgi yok. Biraz yardımcı olursan sevinirim çünkü madde SM adayı.

  • Açıklaman için sağol. İyi günler.

Resim:Resim006.jpg de bir sorun var mı?

img.photobucket.com sitesinde bulduğum resmi (Eric Bana, Conan O2Brien'in programında) Ekran Görüntüsü-TV lisansı ile koysam olur mu?

Lazes Ottoman Empire 1792 Hakkında[kaynağı değiştir]

İyi günler hizmetliciğim.Vallahi ben bu sizin resim télif kurallarınızı bir türlü anlayamıyorum.100 kere de yüklesem 100 kere siliyorsunuz.Oysa ki İngilizce sürümde hiç böyle sıkı bir hafiyelik yok :) Şimdi ben bu resimlere teker teker 25 sene önce ekledim mi desem bilmiyorum ki öyle mi gasrantiye alacağım bunları.Her türlü bilgi var.Radiklain sietsinden serbest lisanslı bir resmin büyütülmüş hali bu resim ve "Laz ahali" resmi.Saygılar.Ethnologue_Philologue ileti

  • Merhaba, öncelikle belirtmeliyimki ben bir hizmetli değilim. Resimler konusunda İngilizce Vikiye göre daha hassas olduğumuz bir gerçek. Bunu farketmiş olmanıza sevindim. Yüklediğiniz son resmin yani Osmanlı haritasının problemi lisansıdır. O harita size ait olmadığı için lisansını kendiniz yapmış gibi koyamazsınız. Dolayısıyla size tavsiyem konuyla ilgili Resim yükleme yardım sayfasını okumanız olacaktır. Yine de böyle durumlarda emin olmadığınız bir durum varsa resme lisans koyduktan sonra debeyimli bir kullanıcıdan resmi inceleyip eksikleri bakımından değerlendirmesini isterseniz ne sizin ne de bizlerin emeği boşa gitmez. Ben her zaman yardıma hazırım. Saygılarımla, --Manco Capac 21:37, 24 Kasım 2008 (UTC)
  • İyi geceler; bir sayfanın boşaltıldığını görünce, acele ederken sizin kısa içerik nedenli sil şablonu eklediğiniz ışık kutusu maddesini deneme kaydıyla sildim, umarım farketmez? Levent Abi ileti 22:11, 24 Kasım 2008 (UTC)
  • Sizi vikigecelerde tekrar görmek ne güzel. Bağlantı sorunu aşıldı sanırım. İyivikiler... homonihilis // ileti 22:15, 24 Kasım 2008 (UTC)
  • İyiyim, sağolun. Kronik vikikolik olmak dışında bir sorunum yok. Siz de iyisiniz umarım. İyivikiler... homonihilis // ileti 22:20, 24 Kasım 2008 (UTC)

Hizmetli adaylığı[kaynağı değiştir]

Yöneticiliğe aday gösterildiniz![kaynağı değiştir]

  • SDD deydim, görünce oy kullanmadan edemedim. Başarılar.Levent Abi ileti 06:13, 25 Kasım 2008 (UTC)

Rica ederim :) Yalnız oy kullanmamanın sebebi daha önceden aldığım bir karar, bu oylamayla ilgisi yok. Bunu da belirteyim :) Benim tek endişem hizmetli olunca diğer katkılarının azalma olasılığı :)--Math34 ileti 09:19, 25 Kasım 2008 (UTC)

Pardon özür dilerim. Yaşayan insanlar kısmına dikkat etmedim. Ama vikipediye resim yüklemek de çok zor bir iş. oluyor bazen. İyi günler Bay Quin-Gon 14:52, 25 Kasım 2008 (UTC)

Olumlu görüş için en çok da dörtlü için teşekkürler. Ne cevherler varmışta biz bilmiyormuşuz. Bir dörtlü de ben yazayım bari:

Oy verenlerin çok olsun,
Başın hep dik olsun,
Eğer arkanda biri varsa,
Vikipedideki Khutuck olsun.

Sevgiler, saygılar, --Manco Capac 10:00, 25 Kasım 2008 (UTC)

Madde yaz yaz yaz, nereye kadar :P Diğer oylara baktığımda seçileceğinden %100 emin oldum, şimdiden kolay gelsin vandalların kafasına kafasına engel basmakta :D Khutuckmsj 13:57, 25 Kasım 2008 (UTC)

Teşekkürler. Ayrıca gelecekte SM olması için Batman (film serisi) maddesini açtım. Üstünde çalışacağım. Fakat adı böyle mi kalsın yoksa Batman Antolojisi olarak değiştireyim mi? Bay Quin-Gon 15:41, 25 Kasım 2008 (UTC)


Afedersiniz. Ben orada kaynak görünce; koyduğunuz şablonların yersiz olduğunu düşündüm. Zaten şu anlık bununla uğraşacak gücüm yok. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 16:37, 25 Kasım 2008 (UTC)

  • Merhaba, nasılsınız? Şu ve şu benzeri resimlerde {{subst:Kullanılmıyor}} şablonunu kullanırsanız daha iyi olabilir. Çünkü sayfalara sil şablonu eklenince sayfalar doğrudan silinecek sayfalarda görünüyor; bu da resimlerin yanlışlıkla vaktinden önce silinmesine neden olabilir. Kolaylıklar dilerim; görüşmek üzere... --DsMuratileti 21:54, 25 Kasım 2008 (UTC)
  • Size de merhaba, o bahsi geçen resimleri kullanıldıkları maddelerden ben çıkardım. Çünkü hatalı AK resimleri idiler. Hal böyle olunca resimlerin temel sorunu kullanılmıyor olmamalrı değil aksine tamamen telifli olmalarıdır. AK olamadıkları için telif ihlalinden en kısa sürede silineleri gerekir. Sizden rica etsem resimleri siler misiniz lütfen? Teşekkürler --Manco Capac 21:58, 25 Kasım 2008 (UTC)
  • Kullanılmayan adil kullanım resimleri gerekçesiyle RM-5'ten işaretlemişsiniz; o nedenle kullanılmıyor şablonunun daha uygun düşeceğini belirttim. AKUP'a uyamayacaklarına göre G9'dan silelim öyleyse Göz kırpma. --DsMuratileti 22:02, 25 Kasım 2008 (UTC)
  • Öyle mi yapmışım, bir sürü dosyaya bakarken bunları atlamışım sanırım. Dikkatiniz için teşekkürler.--Manco Capac 22:06, 25 Kasım 2008 (UTC)
  • 6.500 değişikliğinizden ikisi de gözden kaçıversin canım; olsun o kadar . Ben teşekkür ederim asıl, konu hakkındaki duyarlılığınız için... Sizin ilgi alanınıza giren bir de konu var. Her ne kadar kayda değerlik konularında ara sıra anlaşamasak da, konu hakkındaki değerli görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim. Görüşmek dileğiyle... --DsMuratileti 22:10, 25 Kasım 2008 (UTC)
  • Levent Abi götürmüş bile maddeyi. :) --Manco Capac 22:19, 25 Kasım 2008 (UTC)
  • Bir dahaki sefere inşallah ... --DsMuratileti 22:23, 25 Kasım 2008 (UTC)
  • Uyarınız için teşekkürler. EnWiki'nin interwikisinde göremeyince maddeyi başlatmıştım. Neyse yönlendirdim. İyi çalışmalar.--Gökhan 22:48, 25 Kasım 2008 (UTC)

Londra Antlaşması maddeleri[kaynağı değiştir]

Kolay gelsin Manco Capac. Telif ihlali olarak işaretlediğin maddeler sanırım Londra Antlaşması maddesinin alt maddelere ayrılmasıyla ortaya çıkmışlar. Yani o maddede telif ihlali varsa Kullanıcı:Dünya vatandaşı bunun farkından olmayabilir. — Pınar [m] 09:13, 26 Kasım 2008 (UTC)

Rica ederim. Mesajımın uyarı olarak algılanmasını istemezdim; sadece dikkatten kaçmış olabilir diye düşündüm. İyi çalışmalar. Pınar [m] 09:26, 26 Kasım 2008 (UTC)

Londra Antlaşmaları[kaynağı değiştir]

Merhaba, biraz iletişime geçebilir miyiz? Acaba işlemleri neden geri aldığınızı öğrenebilir miyim? --Manco Capac 09:20, 26 Kasım 2008 (UTC)

Hangi site ya da kaynaktan almış? Londra Antlaşması maddesinin geçmişlerine bakarak telif ihlalini ispatlamadan Genel-9 eklenmez, bence. Takabeg ileti 09:25, 26 Kasım 2008 (UTC)
  • İnternette basit bir aramada bir sürü sitede yer alıyor bu bilgiler. O yüzden öyle düşündüm. Bir de maddenin ilk ahline yani buna bakarsanız kopyala yapıştır yapıldığını anlayacaksınız. Lütfen bu tür çkeişmelerde önce benimle iletişime geçermisiniz. Ben konuşarak daha iyi analaşabileceğimizi düşünmekteyim. --Manco Capac 09:32, 26 Kasım 2008 (UTC)
  • Lütfen aramızda nalşıncaya kadar geri alma işlemini durdurur musunuz? Teşekkürler --Manco Capac 09:33, 26 Kasım 2008 (UTC)

Copy & Paste'ye benziyor ama hangi siteden yapıştırdığı anlaşılmadı. Siz de herhangi adresi göstermediniz. Şimdi Sil etiketi ekliyse hizmetli silebilir. Kontrol etmeden önce bu tür riske girmememiz lazım. Yani etiketi istediğimiz zaman yapıştırabilir. Yoksa aceleniz mi var? Eğer aceleniz yoksa tekrardan kontrol edelim. İyi çaılşmalar. Takabeg ileti 09:38, 26 Kasım 2008 (UTC)

  • Haklısınız ama açıkçası bu davranışın ız beni üzdü onu da belirtmek isterim. Yani hemen yargılamadan önce bir fikrimi ve nedenimi sorsaydınız sevinirdim. Unutmayın ki hem siz hem de ben burada epeydir bulunuyoruz ve ben sizin bir maddeye kolay kolay incelemede bulunmadan bir etiket koymayacağınızı biliyorum, aynı şekilde benim de böyle davranmayacağımı sizin de bilmeniz gerek. Tabiki tekrar koyabiliriz. Ancak her ne olursa olsun. Maddenin açılış şekli, tarihi ve kaynak belirtmeyişi bu maddenin telifli olduğu kanısını bende %99 doğuruyor. Telif haklarına saygılı bir Vikipedi olarak büyük bir çoğunlukla telifli olan bir maddeyi silmemiz bence daha doğru olacaktır. Ayrıca tek tek maddenin tüm geçmişini taradım ve maddeye ilk halinden sonra bir kayda değer katkı olmadığını da gördüm. İsterseniz bir de siz bakın. Benim için bu maddeler teliflidir. Lütfen siz de kararınız verin. Eğer telifli olduğuna kannat getirirseniz sizden yaptığınız geri almaları geri almanızı rica ediyorum. Aksi olursa diğer Kullanıcıların gündemine taşıyalım. Beni haberdar eder misiniz lütfen? Teşekkürler, --Manco Capac 09:45, 26 Kasım 2008 (UTC)

Tabi ispatladıktan sonra hemen etiketlerini yapıştıracağım. Ancak şimdilik Vikipedinin söz konusu maddenin ilk sürümü yani 13:00, 7 Temmuz 2005den daha eski kayıtları bulamadım. Sadece tahminle hareket etmek yanlıştır. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 09:51, 26 Kasım 2008 (UTC)

Mesela bir öğrenci okulda paper yazmış ve Vikipediye armağan etmiş olabilir. Her ihtimal var yani. Takabeg ileti 09:53, 26 Kasım 2008 (UTC)

Manco Capac merhaba, benzer bir tartışmanız da var gördüğüm kadarıyla, Arif Şentürk maddesinde sil etiketiyle ilgili ben bir sorun göremedim, eğer bilgilendirirseniz sevinirim. Kolay gelsin, adaylığınızda iyi şanslar ). --temaileti 10:02, 26 Kasım 2008 (UTC)

Anladım, Facebook'a giremiyorum şuan, etikette verdiğiniz bağlantı üzerinden gitmiştim. Bilgilendirme için teşekkürler. Sevgiler..--temaileti 10:10, 26 Kasım 2008 (UTC)

ÖATV nedir?[kaynağı değiştir]

  • Bir öğrencinin yazdığı kaynaksız bilgi VP:ÖAYV'tan silinmek durumundadır zaten. Kaldıki kaynaklı bile olsa, sonuçta bu benim tezim ve kulanamazsınız derse kullanamayız. Bir diğer hususta Vikipedinin kendi cümlelerimiz ile yazma kuralıdır. Lütfen bunları unutmayınız.--Manco Capac 09:57, 26 Kasım 2008 (UTC)
  • Öncelikle VP:ÖAYV doğru anlamadınız. Bence meseleyi abartmanıza gerek yok. Mesele basittir ki delil varsa telif ihlali demektir. Takabeg ileti 10:23, 26 Kasım 2008 (UTC)

telif sorunu[kaynağı değiştir]

Merhaba nasılsınız? Köy çeşmesine telif ile ilgili bir tatrışmayı taşıdım. Acaba yorumda bulunabilir misiniz? Teşekkürler. Kolay gelsin, --Manco Capac 11:05, 26 Kasım 2008 (UTC)

Merhabalar, şu an biraz dar vakitlerdeyim, akşama umarım, sevgiler, --M. M. ileti 11:11, 26 Kasım 2008 (UTC)
Cheers ! --M. M. ileti 11:27, 26 Kasım 2008 (UTC)

Tasarımım konusunda yardım ederseniz çok memnun olurum.--♪♫Yusuf 1907ileti 14:29, 26 Kasım 2008 (UTC)

Sizin tarafınızdan yüklenen bir resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Llama with numbers.svg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Eğer siz de herhangi bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katkınız için teşekkürler! Machiavelli' msj 14:31, 26 Kasım 2008 (UTC)

Rica ederim. Sizi hizmetli olarak görmekten mutluluk duyacağım. İyi çalışmalar... --Kemal K.ileti 15:23, 26 Kasım 2008 (UTC)

Araştırdım ama bulamadım. Maddedeki imdb bağlantısına tıkladım Joan Fontaine sayfası çıktı. Tobey Small yazdım ama adı da çıkmadı Testere filmlerinin kast bölmlerine baktım orada da yok. İnternette baktım orada da yok. Kullanıcı:Bay Quin-Gon 17:36, 26 Kasım 2008 (UTC)

  • Çok değerli yorum ve desteğiniz için teşekkür ederim. Saygılarımla, --Manco Capac 15:08, 26 Kasım 2008 (UTC)
  • Rica ederim. 8 Aralıkta seni hizmetli olarak gömekten çok mutluluk duyacağım. Teşekkürler, iyi çalışmalar.  Brk ileti 17:13, 26 Kasım 2008 (UTC)
  • Tabii ki destek vereceğim, benim başımı yaktınız, şimdi sıra sizde. Fırsatı kaçırır mıyım hiç . Şaka bir yana, bir süredir resimlerdi, telifli maddelerdi, organize vandallardı derken, baktım madde yazamıyorum hiç. Yani, Yabancı'nın oylamasında yazdıklarım kendi başıma geliyor gibi bir hisse kapılmaya başladım. Siz de seçileceksiniz sanırım, birkaç ay sonra "yahu ben madde yazmaya gelmiştim, şimdi silmekten başka bir şey yapamıyorum" gibi iç sıkıntıları yaşamaya başlayacaksınız. Şimdiden hazır olun . (bu arada bot eklendi) İyivikiler... homonihilis // ileti 15:07, 27 Kasım 2008 (UTC)
  • Güzel bir proje o. Yeterince gelişince, vikiye çok şey katmış olacaksınız. Sesinize kuvvet... İyivikiler... homonihilis // ileti 15:14, 27 Kasım 2008 (UTC)

cincibir'den elvan'a[kaynağı değiştir]

Merhabalar, acaba diyorum; imzanızın yanına bir de minik bir mesaj / ileti linki ekleseniz de, biz fanileri, önce kullanıcı sayfanıza, sonra oradan ikinci bir hamleyle mesaj sayfanıza yönlenme gayretlerinden azad etseniz ve böylece tek hamlede şah-mat'a erişmemizi sağlasanız, nasıl olur ? (bu arada: Vikipedi e-postanız çalışıyor mu?) --M. M. ileti 08:16, 28 Kasım 2008 (UTC)

  • Elvan'dan Cincibir'e anlaşıdı taman. Şimdi bu yazının sonunda göreceğiniz gibi imzaya bir mesaj linki ekledim. E-mailim çalışıyor fakat ancak akşam eve gittiğimde kontrol edebilirim. Tamam. --Manco Capac 08:47, 28 Kasım 2008 (UTC)
Süper olmuş, anlaşıldı, over & out :) --M. M. ileti 08:49, 28 Kasım 2008 (UTC)

Merhaba, değerli yorum ve desteğiniz için teşekkürler, her ne kadar bazen sizin tarafınızdan gıdıklanıyor olsam da :) --Manco Capac 15:01, 27 Kasım 2008 (UTC)

  • Gıdıklanmak haaa . Rica ederim, başarılar dilerim... --DsMuratileti 09:01, 28 Kasım 2008 (UTC)

Madde içeriğinde grubun kayda değer olduğunu gösteren bir şey yok. Ayrıca üslubunda da sorunlar var. --Kemal K.ileti 14:12, 28 Kasım 2008 (UTC)

Evet, en iyisi... --Kemal K.ileti 14:24, 28 Kasım 2008 (UTC)

Selam + Teşekkür[kaynağı değiştir]

Vay Angaralı kardeşim! Nerelerdesin yahu? bu arada desteğin için de teşekkürler. uzun zmandır yoksun yoksa montajladılar mı seni bir uzun metajlı filme? :) --Manco Capac 13:33, 28 Kasım 2008 (UTC)

  • Sorma kardeşim işler gerçekten çok yoğun olmayan saçımı bile kaşıyacak vaktim yok ((: Seni Hizmetli olarak görmekte ayrı bir sevinç kaynağı olacak...Saygı ve sevgilerimle. Boramesaj gönder 18:36, 28 Kasım 2008 (UTC)
Ne demek. Sizi aramızda hizmetli olarak görmek umuyorum ki birçok Vikipedisti memnun edecektir. İyi vikiler.--Gökçє Yörük mesaj 19:02, 28 Kasım 2008 (UTC)
  • Lafı mı olur. Sonuna kadar hakettiniz zaten hizmetli olmayı. Bundan sonra Vikipedi'de hizmetli olarak başarılar size. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 15:10, 29 Kasım 2008 (UTC)
  • Hizmetli seçildikten sonra zamanınız azalacak, şimdi bir yardım isteyeyim: Tetra Pak Paketleme Sanayi ve Ticaret A.Ş. maddesinde yer alan fotoğraflar için kwndi web sayfalarında şöyle bir açıklama var: Tetra Pak görüntü bankası telif hakları korunan fotoğraf ve diğer görüntüleri içermektedir. Bunlar, telif hakları korunan malzemeler oldukları anlayışı ile ücretsiz olarak indirilmek ve yayımlanmak üzere çeşitli çözünürlüklerde mevcuttur. Gerekli yerlerde, fotoğrafçının adı kullanıcı tarafından belirtilmelidir. Ben bu açıklamaya dayanarak yüklediğim resimleri lisans ve gerekçelendirme işinin içinden çıkamadım. Minik bir yardım eline ihtiyacım var :) Şimdiden teşekkürler. NOT: Sayfanın yan menüsünde Bilgi Merkezi > Basın Köşesi > Resim Bankası --> yolları izlenince bu açıklama orada. Doğrudan link verilmiyor galiba. Levent Abi ileti 23:12, 30 Kasım 2008 (UTC)

Merhaba Manco. Teşekküre gerek yok, desteğim tamamen burada yaptıklarının bir sonucu. Umarım yılmadan yorulmadan devam edersin. Kolaylıklar dilerim. --Yabancımsj 09:48, 1 Aralık 2008 (UTC)