Kullanıcı mesaj:Ftkurt

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoşgeldiniz Ftkurt![kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Herkesin katkıda bulunabildiği özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz !

Burası, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla, 250'den fazla dilde oluşturulmaya çalışılan özgür ansiklopedi Vikipedi'nin Türkçe sürümüdür. Burada, yazar kadrosu gibi kavramlar yoktur; sizin de içinde bulunduğunuz Vikipedi kullanıcıları, yani Vikipedi'den yararlanan herkes, Vikipedi'nin yazarıdır.

Beş temel ilke üzerinde şekillenen bu projeye katkıda bulunmadan önce, Vikipedi'nin politikalarının özetlerini okumanızı öneririz. Ayrıca Vikipedi'nin işleyişi ve içeriğiyle ilgili bilgileri yardım bölümünden alabilirsiniz. Vikipedi hakkındaki sorularınızı Danışma Masası'na iletebilirsiniz.

Küçük bir hatırlatma: Ansiklopedi maddeleri hariç olmak üzere, tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, (~~~~) işaretlerini koyarak ya da yandaki yeşil el işaretinin gösterdiği değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini tıklayarak imza atmayı ihmal etmeyiniz.

Unutmayın; burası, okuyucuların katkısıyla gelişen özgür ansiklopedi Vikipedi ve siz de buranın bir yazarısınız. Vikipedi'ye katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin. İyi Vikilemeler... -  Levent İleti Katkılar   15:01, 13 Mart 2009 (UTC)


Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Vous ne parlez pas turc ? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
中文: 你不会说土耳其语吗?点击这里
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки   其他語言

Nusaybin sayfası[kaynağı değiştir]

mrb, kopya sayfa deyip sayfadaki neredeyse herşeyi silmişsiniz.. Biraz daha iyi incelerseniz sevinirim. Saygılar. --Ftkurt 14:31, 6 Aralık 2009 (UTC)

Maalesef öyle. Takabeg ileti 14:38, 6 Aralık 2009 (UTC)
  • mrb. Bir sayfa ne kadar uzun olursa madde olmak için yeterince uzun olmuş oluyor? --Ftkurt mesaj 15:33, 6 Aralık 2009 (UTC)
Merhabalar, sanırım şu sayfadaki bilgiler işinize yarayacaktır. --M.M.ileti 15:51, 6 Aralık 2009 (UTC)


Mesaj sayfanız[kaynağı değiştir]

Lütfen mesaj sayfanızı boşaltmayın. Size yardımcı olabilecek olarak alttakini okuyun:

Kendi mesaj(laşma) sayfanızdaki içeriği değiştirmekte özgür olmakla birlikte, size gönderilen mesajları silmeniz Vikipedi'de hoş karşılanmayan bir tutumdur. Takdir edersiniz ki, diğer kullanıcılarla olan yazışmalarınızı, hem sizin hem de diğer kullanıcıların kolaylıkla takip edebilmesi açısından mesaj sayfanızdaki içeriğin silinmemesi gerekir. Aslında yaptığınız, tam olarak bir silme de olmayıp, sayfayı boşaltmaktan ibarettir. Zira, silme işlemini sadece hizmetliler gerçekleştirebilir. İsterseniz, mesaj sayfanızı burada anlatıldığı şekilde arşivleyebilirsiniz. Maddeleri taşıma ve yeniden adlandırma hakkında daha fazla şey öğrenmek için bu yardım sayfasına da bir göz atabilirsiniz.


  • Mesajınızı biraz geç farkettim, özür dilerim. Zaten artık köy maddelerinde muhtarlık bilgilerine yer vermiyoruz.

Taslaktan çıkarmanızda bir sakınca yok. Farklı maddelerde de katkılarınızı bekleriz. İlgi ve katkılarınız için teşekkürler.  Levent İleti Katkılar   18:45, 23 Aralık 2009 (UTC)

  • Merhabalar, bahsettiğiniz sitenin bakınız<small(1)> orada kullanılması reklam içerik değildir anlamına gelmemektedir. Her gün yüzlerce spam içerikler Vikipedi'ye eklenmemektedir. Sonuçta hizmetlilerden birisine sorup görüş alabilirsiniz.
    Teşekkürler--CnkALTDSmesaj/message 20:29, 25 Aralık 2009 (UTC)
  • Merhaba; gördüğüm kadarıyla reklama yönelik ya da sakınxcalı içerik yok. SOnuç olarak ilgili maddeye eklemenizde de sakınca yok. Ancak maddenin geçmişine baktığımda geri alma durumları yaşadığınızı görüyorum. Bu konuda Vikipedi:Üç geri dönüş kuralına dikkat etmelisiniz. Kolay gelsin.  Levent İleti Katkılar   20:37, 25 Aralık 2009 (UTC)
  • Tekrar merhaba,
    Sorun yok o halde.Çalışmaya devam,kolay gelsin.--CnkALTDSmesaj/message 20:41, 25 Aralık 2009 (UTC)
  • Sanırım tekrar gelmeyecek, izlemeye aldım, yinelerse engellenir, bildirdiğiniz için teşekkürler.  Levent İleti Katkılar   16:05, 27 Aralık 2009 (UTC)


Ben direk geri aldım. Fakat geri aldığınız değişiklik vandalizm ise engellenmezsiniz. Yani biri ısrarla A sayfasına küfür yazıyor. Ben 10 kere de geri alsam 3GD ihlali etmiş olmam. İsterseniz bir daha VP:3GD sayfasını okuyun. İyi günler.--Captain BradleyMesaj Sayfam 17:40, 27 Aralık 2009 (UTC)

Nahçıvanca[kaynağı değiştir]

Lütfen bölücülük yapmayın. Nahçıvanca dili yoktur.--2türk 13:39, 28 Aralık 2009 (UTC)


  • Selam. Uygun olmadığını bildiğimiz maddeler açmayalım lütfen. Görüyorum ki, 150'yi geçmişsin...Göz kırpma--вяí¢αи76ileti 17:50, 29 Aralık 2009 (UTC)
    • Anladın sen onu Gelirim bak kütüphaneye Şaka bir yana katkılarını inceledim. Burayı iyi anlamışsın. Katkılarının devamını diliyorum...--вяí¢αи76ileti 17:54, 29 Aralık 2009 (UTC)

Silme isteği[kaynağı değiştir]

  • mrb. şunu silebilir misiniz?. --Ftkurt mesaj 18:04, 29 Aralık 2009 (UTC)
  • bi de şu.--Ftkurt mesaj 18:06, 29 Aralık 2009 (UTC)
  • Siz mesaj göndermeden hemen önce çıkmıştım. İlgileneceğim, teşekkürler. --.dsm. 18:24, 29 Aralık 2009 (UTC)
    • Önemli deil. Mesaj sayfanızda farkettim zaten çıktığınızı. iyi çalışmalar. --Ftkurt mesaj 18:27, 29 Aralık 2009 (UTC)
  • Bu arada, silinmesi istediğiniz sayfalara {{sil|G3 - Vandalizm}} örneğindeki gibi silme isteği nedeninizi de yazarsanız işimiz daha da kolaylaşacaktır. Silinme nedenleri VP:HS sayfasında bulunmaktadır. Maddeleri silinmeleri için işaretlemek için monobook gibi uygulamalar da var ama bu konuda ben pek yardımcı olamayabilirim. Kolaylıklar dilerim. --.dsm. 18:31, 29 Aralık 2009 (UTC)

mrb. ben Fourier Serileri sayfasını Türkçe'ye çeviriyordum yalnız NumBlk adında bir şablon var ve bu şablonun türkçesini nereden bulabileceğimi bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim. --Ftkurt mesaj 15:21, 30 Aralık 2009 (UTC)

  • Merhaba, {{NumBlk}} şablonunu oluşturdum. Kullanabilirsiniz. Ayrıca yukarıdaki mesjaları gördüm, size kolaylık olsun diye bir monobook oluşturabilirsiniz. Oluşturmak için buradaki içeriği kopyalayıp kendi monobook alanınıza yapıştırarak bir monobook sahibi olmuş olursunuz. Peki neye yarıyor derseniz, maddelere sil şablonunu üstteki tuşlara basarak ekleyebilir, kullanıcılara uyarı mesajı tek tuşla gönderebilirsiniz. Kısaca pratik bir Viki hayatı sağlıyor. Bir de kullanıcı sayfanızdaki Kullanıcı:Ftkurt/Durum için o sayfanın içeriğine {{Kullanıcı:Vito_Genovese/Durum/Şablon|+}} eklemeniz yeterlidir. Tabi monobookunuzun olması şart eğer monobook açmayacaksanız üstteki "tercihlerim" kısmından "küçük ayalarlar" sekmesinde birçok betik mevcut. onları kullanabilirsiniz ama bana göre monobook açmanız daha iyi. Kolay gelsin. --Hedda Gabler 11:32, 31 Aralık 2009 (UTC)

  • Merhaba, sayfanda istek çeviri yapabileceğini gördüm. Acaba Lisa Simpson ile Marge Simpson maddelerindeki İngilizce olan kısımları çevirebilir misin?
  • Lisa Simpson maddesinde "Yayın başarıları" kısmındaki son paragraf İngilizce kalmış durumda.
  • Marge Simpson maddesinde ise "Kültürel etkileri" kısmındaki alıntı ile başlıktaki bazıi ifadeler İngilizce. Yardım edebilirsen sevinirim. Kolay gelsin.--Hedda Gabler 12:46, 1 Ocak 2010 (UTC)
  • Merhaba çeviriler çok güzel olmuş, ellerine sağlık. Script'ler için tercihlerim kısmındaki küçük araçlarda seçili şeyler varsa onları devre dışı bırak. Durum şablonu da bu nedenle çalışmayabilir. Varsa Küçük araçlardaki tüm seçili şeyleri iptal et. Sonra önbelleği boşalt. Bakalım ne olacak. -Hedda Gabler 22:28, 1 Ocak 2010 (UTC)
  • Merhaba; bilginin doğruluğuna inanıyorum ama içerik şuydu: 1950’ de Eugene Polley, ilk uzaktan kumanda cihazını icat etti. Bir mühendis olan Polley, ilk kablosuz kumanda cihazına “flashmatic” adını verdi. Bu cihaz 1955’ te piyasaya çıkarıldığında büyük ilgi görmüştü. Fakat bugünkü emsallerine göre bazı sınırları vardı. En önemlisi cihazın fotonlar ile işliyor olmasıydı. Şayet TV, güneşe direkt maruz bırakılırsa kendiliğinde kanallar değişebiliyordu. biyografik olmayan kısımları da çıkarırsak çok kısa kalacak ve Vikipedi:Taslak anlayışına uymadığından yine silinecekti. Kaldı ki telif ihlali de varken.. Silinmesi zorunluluk şeklinde düşündüm. İyi çalışmalar.  Levent İleti Katkılar   11:04, 2 Ocak 2010 (UTC)
  • Merhaba, 85.100.85.218 dinamik ip'li kullanıcıya ait mesaj sayfası vandal olma şablonu ile değiştirilmiştir. Bilginize, iyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 19:58, 15 Ocak 2010 (UTC)
  • Bende monobook var ondan mesaj otomatik olarak gidiyor. Yoksa küfürlü bür sayfa için Şu sayfanın hızlı silinmesi istendi diye masum bir mesaj yazmazdım :)) Neyse iyi çalışmalar.. --.ftkurt... 20:03, 15 Ocak 2010 (UTC)
  • Tekrar merhaba, elbet tabi ki biliyorum Vito'nun oluşturduğu monobook.js'niz mevcut.(Hızlı menü bildirgesi için değildi iletim.) Sil şablonu koyduktan sonra anonim kullanıcıya sayfanız silinmeye adaydır şablonu ile ileti yolladınız. Bu gereksizdi. Yapmanız gereken o şablonu değil {{vandal-olma}} şablonunu koymaktı. Sadece minik bir bilgilendirme. İyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 20:10, 15 Ocak 2010 (UTC)

  • mrb. Sabri Şu köye bakabilir misin? Okurken gülmekten öldüm, sileyim dedim bazı yerlerini, baktım ki, silsem hepsini silmem gerekecek.--.ftkurt... 20:24, 15 Ocak 2010 (UTC)
    • Merhabalar. O köye baktım. Aslında geri de döndürebilirdin. Neyse ben hallettim. Zaten Yürüttüğümüz köy projesiyle birlikte vandallığı azaltarak tüm köyleri Ahmethoca, Adıyaman gibi yapıyoruz. Yavaş gidiyor ama bittiğinde vandallıklar azalmış olacak...--вяí¢αи76ileti 06:51, 16 Ocak 2010 (UTC)

Euler formülü[kaynağı değiştir]

Bence de birleştirilmeli iki madde. Zaten varyantları maddesinin interwikileri de Euler formülü interwikileri. Baktığım kadarıyla da diğer vikilerde de varyantlara ayrı bir madde açılmamış. Siz madde içeriklerini birleştirin ardından haber verirseniz ben hemen geçmişleri birleştiririm. Böyle içeriğini birleştirdiğiniz maddelere {{geçmiş birleştir}} eklerseniz bir hizmetli geçmişleri birleştirecektir. Çalışmalarınız için elinize sağlık, kolay gelsin sevgiler saygılar--Merube 89msj 18:25, 16 Ocak 2010 (UTC)
Elinize sağlık içerik birleştirme için. Geçmişler tamamdır. Yalnız geçmişleri birleştirirken Euler Formülü/Euler teoremi maddelerini fark ettim. euler formülü ve teoremi farklıdır diyerekten, mevcut maddenin denklemi anlattığı için euler denklemi maddesinin de formüle yönledirilmesinin daha doğru olacağına inanıyorum. {{farklı anlam}} şablonu kullanılarak diğer maddeye -formül maddesinden teoreme, formülden teoreme- bağlantı verilmeli. Ne dersiniz?--Merube 89msj 18:46, 16 Ocak 2010 (UTC)
  • Anlam ayrımı sayfası oluşturup Euler sayfasına link verdim yalnız geri dönüp mesajını okuyunca farklı bir şablondan bahsettiğini farkettim, dikkatsizce okumamdan kaynaklandı, anlam ayrımı sayfası uygun mu yoksa {{Farklı anlam}} şablonu kullanarak yeniden mi düzenleyeyim?--.ftkurt... 20:10, 16 Ocak 2010 (UTC)
Böyle çok daha iyi olmuş. Hem böylece çok daha fazla maddeyi fark etme şansı var. Ellerinize sağlık. Sevgiler, saygılar--Merube 89msj 21:38, 16 Ocak 2010 (UTC)

matematik denklemi[kaynağı değiştir]

mrb. ben fourier serileri sayfasında
<math>f(x,y) = \sum_{j,k \in \mathbb{Z}\text{ (sayma sayıları)}} c_{j,k}e^{ijx}e^{iky},</math>

kodunu giriyorum ama

şekilde görüldüğü gibi "ı" harfleri gözükmüyor. Ne yapabilirim?--.ftkurt... 21:07, 1 Nisan 2010 (UTC)

"ı" harfleri yazmıyor formülde, ya da ben göremedim. Nerede olması gerekiyordu?--Merube 89msj 21:10, 1 Nisan 2010 (UTC)
üst kısımda kod içerisinde "sayma sayıları" yazdım ama çıkan formülde "sayma saylar" yazıyor. --.ftkurt... 21:12, 1 Nisan 2010 (UTC)
Şimdi gördüm :). Türkçe karakterler çıkmıyor, ancak nedenini çözemedim ne yazık ki. Bir de Superyetkin veya Vito'ya sorun isterseniz. Belki onlar yardımcı olabilir. Kusura bakmayın, yardımcı olamadım. Sevgiler, saygılar--Merube 89msj 21:16, 1 Nisan 2010 (UTC)
peki, ben onlara bir sorayım. Yine de ilgilendiğiniz için teşekkürler. --.ftkurt... 21:18, 1 Nisan 2010 (UTC)
Anlayışınız için çok teşekkür ederim, umarım sorun çözülebilir. Güzel katkılarınız için de bu vesileyle çok teşekkürlerimi sunarım. Sevgiler, iyi vikilemeler--Merube 89msj 21:19, 1 Nisan 2010 (UTC)
  • Merhaba. MediaWiki yazılımı ne yazık ki buna izin vermiyor. Hatanın ayrıntılarını ve çözüm önerilerini (bazı durumlar dışında pek geçerli değil) şurada görebilirsiniz. Yaklaşık altı yıllık bir geçmişi olan bu sorun umarım bir sonraki MediaWiki sürümünde tarihe karışmış olacak. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 23:02, 1 Nisan 2010 (UTC)

Selamlar. Nasıl gidiyor, yaz oldu, ortalardan kayboldun. Hadi sınav olsa neyse... Seni tekrar Vikipedi'de aktif görme umuduyla...--вяí¢αи76ileti 15:09, 17 Eylül 2010 (UTC)

  • sağolasın sabri, bu aralar pek ilgilenemiyorum vikiyle tekrar yoğunlaşabilirim umarım, bir de registration sistemi açılsa da eklesek derslerimizi. :) --.ftkurt..M. 11:45, 22 Eylül 2010 (UTC)
Sanırım uzun süredir böyle bir olay yaşanmamış, 1. sınıf olarak 3 saatimizi harcadık ve çakışmadan bize otomatik eklenmeyen zorunlu dersleri ekledik. Sanırım üniversite tarihinin en şansız 1. sınıfları olduk--вяí¢αи76ileti 19:15, 23 Eylül 2010 (UTC)


ODTÜ'yle ilgili katkı[kaynağı değiştir]

Merhaba Ft-kurt, ODTÜ'yle ilgili katkıda bulunmak ister misin? www.metupedia.com :) --Redstone 23:03, 19 Ekim 2010 (UTC)

Kürtçe: LGBT Açılımı[kaynağı değiştir]

Selam Ftkurt, umarım iyisinizdir. Sayfanızda Kürtçe bildiğinizi belirtmişssiniz. Kürtçe Vikipedi'de şayet desteğinizi vereceğinizi söylerseniz bir LGBT açılımına; içerik, konu ve madde üzerine yapabilir miyiz? Ki görülen o ki Ermenice, Azeri. ve Kürtçe Kipedi'lerin buna çok ihtiyacı var. Üç Vikipedi'de gereken sdesteği almak için iletişimdeyim. Sizden, Kürtçe Vikipedi üzerine desteğinizi alabilir miyim acaba? - Nebe?viye mesaj 18:49, 9 Kasım 2010 (UTC)

Vikipedi hakkında[kaynağı değiştir]

Selamlar. Sizden vikipedi hakkında biraz bilgi almak istiyorum. Bana yardımcı olursanız sevinirim. botancizreli@gmail.com adresinden bana ulaşmanızı rica ediyorum. Teşekkürler

Roziboti 18:17, 13 Ocak 2011 (UTC)

Wîkîpediya kurdî[kaynağı değiştir]

Slav heval, heke tu bi kurdî dizanî, keremke wîkîpediya kurdî.--Gomada 22:55, 17 Ekim 2011 (UTC)

sayfa geçmişlerinin silinmesi[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, ben wikipedia kullanmaya ilk başladığım zamanlarda eklediğim bazı içeriklerde gerçek ismimi kullanmıştım. :( daha sonra bunları kullanıcı adımla değiştirdim, yalnız sayfa/dosya geçmişlerinde halen mevcut bu bilgiler, bunların silinmesi mümkün mü? Mümkünse bunu siz yapabilir misiniz? --.ftkurt..M. 19:15, 17 Ekim 2011 (UTC)
    • Merhaba, bahsettiğiniz silme mümkündür. Maalesef benim yapabileceğim bir iş değil ama şu an aktif olduğunu gördüğüm hizmetli Reality006'ya mesaj atabilirsiniz. Vikipedi:Hizmetliler sayfasındaki aktif olan herhangi bir hizmetliye de mesaj yazabilirsiniz. Aklınıza takılan yerler olursa bana da mesaj yazabilirsiniz. İyi çalışmalar...Vikiçizer 19:22, 17 Ekim 2011 (UTC)
  • Selamlar. Kullanıcı sayfanızdaki işlemi hallettim. Bir girip bakın sorun olursa haber vermeniz yeterli. Dosyalarla da şimdi ilgileniyorum orada ufak bir pürüz var aşınca size haber veririm.--Reality 19:44, 17 Ekim 2011 (UTC)
    • Tamamdır sorun aşıldı. Bir isteğiniz, ricanız olursa herhangi bir hizmetliye mesaj atmanız yeterli. Kolay gelsin...--Reality 19:50, 17 Ekim 2011 (UTC)
  • Vallaha ne yalan söyleyeyim en iyisi o olur. Çünkü dosyanın o kısmını gizleyemiyoruz sanırım. Çünkü tek versiyon var. Tek versiyonu gizlemek mümkün değil. Ancak sileriz o da bir işe yaramaz. İkisini de commons'a yükleseniz daha rahat olur.--Reality 20:55, 17 Ekim 2011 (UTC)

Reality 16:12, 9 Kasım 2011 (UTC)

hala öğrenci misiniz?[kaynağı değiştir]

"Bu kullanıcı Üniversite öğrencisidir."

  • Evet lisans bitti şimdi yüksek lisans... :) Bu arada imza lütfen! --.ftkurt..M. 12:35, 7 Nisan 2012 (UTC)

Siyaset VikiProjesi'ne Davet Edildiniz![kaynağı değiştir]

Siyaset VikiProjesi Sizi Çağırıyor![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler.
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--~~~~

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, VikiProje Siyaset
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Fenerli1978Buyrun beniiiim? 03:47, 20 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

~--~ Cano58ileti 08:00, 2 Temmuz 2012