Kullanıcı mesaj:WilliamCrash

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye Hoş Geldiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoş geldiniz
Vikipedi'ye hoş geldiniz

Merhaba WilliamCrash. Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz!


  • Aklınıza takılan sorular varsa ve danışma gereği duyuyorsanız yardım ve sıkça sorulan sorular sayfalarına bakabilirsiniz. Ayrıca sorularınızı Danışma masası ve Köy çeşmesinde de belirtebilirsiniz. Maddelerde değişiklik yapmak için bu sayfaya ve bu sayfaya bakmanızda yarar var. Ses, animasyon, fotoğraf, vb. dosyaları Vikipediye yüklemek için önce mutlaka bu sayfayı okumalısınız. Vikipedistlerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girip, üstteki "+" butonuna tıklayıp, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajı yazıp sonunda da 4 tilde ile (~~~~) imza atmayı lütfen unutmayınız!
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri eklemiyoruz. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız.

Unutmayın![kaynağı değiştir]

  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin Kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Politika ve yönergeleri okuduysanız, değişiklik yapmayı ve Vikipedide neler yapabileceğinizi artık biliyorsanız cesur olun ve değişiklik yapmaya başlayın!...
Haydi kolay gelsin!

--Safir yüzüklü Ceklimesaj 11:01, 22 Eylül 2011 (UTC)

Metin Oktay heykeli[kaynağı değiştir]

Selamlar. Katkılarınızdan görebildiğim kadarıyla siz de Galatasaraylısınız. Bir sorum olacaktı. Zamanında Kalamış'a dikilen ve şu anda orada olmayan Metin Oktay heykelinin akıbetini biliyor musunuz? Bazı yerlerde yol genişletme çalışmaları sebebiyle yıkıldığı, bazı yerlerde ise Florya'daki tesislere taşındığı söyleniyor. Yıkılması bana uzak bir ihtimal gibi görünüyor; ancak net bir bilgim yok. Florya'da bir Metin Oktay heykeli olduğu muhtemelen doğru; ancak Kalamış'taki heykelin taşınmasıyla mı orada yoksa yeni bir heykel mi bilemiyorum. Konu hakkında bilginiz varsa, hatta Florya'daki heykelin fotoğrafı elinizde mevcutsa paylaşabilirseniz sevinirim. İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 13:36, 25 Eylül 2011 (UTC)

Selamlar. Evet ben de Galatasaray' lıyım. O heykel ile ilgili arkadaşlarıma sorar size geri dönüş yaparım. İyi çalışmalar. LardoBalsamico 14:08, 25 Eylül 2011 (UTC)

1914-15 Ligi[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar,

İstanbul Futbol Birliği Ligi ve İstanbul Şampiyonluğu Ligi aslında 2 ayrı lig değil. Birisi gerçekten o dönemin ikinci ligi. Bu iki lig şampiyonu arasında düzenlenen bir final de söz konusu değil. Madde de gerekçesini anlattım. Ama ek olarak şunu söylemeliyim. Buna benzer bir durum bu ligden 5 sene sonra düzenlenen lig turnuvalarında da yaşandı. İstanbul Pazar Ligi hiç bir zaman İstanbul Ligi olarak sayılmadı. O dönemin yani 1920' nin şampiyonu hiç bir zaman Cuma Ligi şampiyonu ile İstanbul Şampiyonluğu için final maçı yapmadı. O dönemde bu uygulama çok normaldi. Zira Pazar Ligi' de aynı İstanbul Şampiyonluğu Ligi gibi güçsüz takımların mücadele ettiği bir ligdi.

İyi çalışmalarLardoBalsamico 06:43, 26 Eylül 2011 (UTC)

Merhaba. Konu hakkında bayağı detaylı bir araştırma yapmıştım zamanında. İstanbul Futbol Ligi maddesini okuyabilirsin mesela. Fenerbahçe'nin katıldığı ikinci lig değil, ayrı bir lig. Galatasaray'ın katıldığı lig daha güçlü takımlardan oluşuyor sadece. Ama senin de dediğin gibi bir final maçı yapılmadı. Fenerbahçeli kaynaklar diğer sezonda oynanan maçı, bir önceki sezonun finali olarak gösterdi ve Fenerbahçeyi o sezonun şampiyonu yaptı. Diyeceğim şu; görece daha güçlü takımların olduğu ligi GS, zayıf takımların olduğu ligi ise FB kazandı; ancak şampiyonların işlendiği şilde adını yazdıran FB oldu.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 13:40, 26 Eylül 2011 (UTC)

İstanbul Basketbol Şampiyonası[kaynağı değiştir]

Değerli LardoBalsamico, eski voleybol liglerini sisteme dercetmeye hazırlanırken, imdadıma yetiştin. Spor arşivi konusunda yalnız olduğumu zannediyordum, emeklerin için teşekkürler. Yalnız, arşiv konusunda tek bir kaynağa bağlı kalmak; hatta resmi sitelere bile % 100 dayanmak yanıltıcı olabiliyor. Bu bağlamda, tarihi bilgileri girerken birbirinden "copy-paste" yapmayan en az 2 kaynaktan sağlamasını yapmak, ayrıca dönemin gazetelerinden konuya ilişkin haberlerle bilgiyi teyid etmek en faydalısı. Bu bağlamda, Ankara'da Milli Kütüphane, İstanbul Taksim'deki Atatürk Kütüphanesi'nin gazete arşivleri gerekli belgeleri sağlayacaktır. İstanbul Basketbol Ligi başlığını Atabeyoğlu'nun "Türk Spor Tarihi" adlı başyapıtının en arka sayfalarındaki "şampiyonlar" listesine göre yenilediğini görüyorum. Yalnız, oradaki bilgiler de % 100 doğru değildir. II. Dünya Savaşı yıllarında azınlık kulüpleri Kurtuluş ve Beyoğlu'nun şampiyonlukları vardır. Atabeyoğlu'nun kitabının "1954" yılına gidersen de, Galatasaray'ın 10. kez üstüste şampiyon olduğu kayıtlıdır. Bu hususu bizzat Galatasaray Spor Kulübü'nün 1955 yılında "50. Yıl" vesilesiyle yayımladığı almanakta da teyid edebilirsin. Dolayısıyla, ele emeği göz nuru araştırmaları, tek bir kaynağa dayanarak değiştirmemeni rica ediyorum. Bundan sonraki katkılarında da birlikte ter akıtmak dileğiyle. Tapfereritter 09:50, 27 Eylül 2011 (UTC)

Yanlış anlaşılma[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Dün aramızda geçen diyaloğun aslında tamamen bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını fark ettim. Sanırım editörlük başvurunuzda biçimle ilgili duruma işaret ettiğim bağlantıyı benim kastettiğim anlamdan tamamen ayrı bir şekilde yorumlamışsınız. Bunun üzerine yaptığınız yorum nedeniyle, ben de aslında gerekenden daha farklı bir yanıt yazmışım ve diyalog böyle sürüp gitmiş...

"Biçimsel" anlamda o bağlantı ile istediğim şey, kimi zaman peşpeşe koyduğunuz bağlantıları birer köşeli parantez arasına almamanızdan doğan biçimsel bozukluğu (veya -yanlış anlamayın- pek hoş olmayan görüntü de denebilir belki) göstermekti. Silinmeye aday sayfalarda benden farklı görüş bildirdiği veya genel anlamda benden farklı bir görüş veya bakış açısına sahip olduğu için kimsenin editörlük başvurusunda karşı oy kullanmadım, kullanmam ve kullanmayı da doğru bulmam. Farklı bakış açılarını her zaman bir zenginlik olarak görürüm ve bunlar beni her zaman mutlu etmiştir. Kaldı ki Vikipedi üzerinde paylaşımda bulunan herkesin amacının ortak olduğunu düşünmekle beraber, aynı amacı paylaşan insanların da iyi bir iletişime sahip olmaları gerektiğine inanıyor ve bu inancım doğrultusunda da size bu mesajı göndererek aramızdaki yanlış anlaşılmayı düzeltmeyi ve Vikipedi üzerindeki tüm değerli insanlarla iyi bir iletişime sahip olma amacıma bir adım daha yaklaşmış bulunuyorum.

Değerli katkılarınız ve kazandırdığınız zenginlik için içtenlikle teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim. Saygılarımla. Utku TanrıvereMesaj 18:48, 30 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba. Açıklamanız için teşekkür ederim. Evet bahsettiğiniz üzere her iki konu da sıcak olunca bazen herşey birbirinin içine girebiliyor. Aslında biçimsel bozuklukla ilgili kastettiğiniz konudan haberdarım. Çünkü daha önce defalarca en.wiki' ye katkı verdiğime inanıyorum. Ancak tr.wiki' de henüz ortamla ilişkim belli seviyenin üzerinde değil. İşin işleyişi farklı wiki' lerde farklı olabiliyor. Ben de size bu olumlu tavrınızdan ve Vikipedi' ye olan katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar. Saygılarımla. LardoBalsamico 03:39, 1 Aralık 2011 (UTC)

Harika bir katkı! Ellerinize sağlık! Utku TanrıvereMesaj 04:51, 2 Aralık 2011 (UTC)

Çok teşekkür ederim. Henüz bitmedi; bitirmeye çalışıyorum.LardoBalsamico 04:54, 2 Aralık 2011 (UTC)
  • İşiniz bittiğinde maddenin en üstündeki {{çalışma}} şablonunu kaldırabilirsiniz. :) İyi çalışmalar. Utku TanrıvereMesaj 06:00, 2 Aralık 2011 (UTC)
Sağolun, çalışmayı bitirip, şablonu kaldırdım, size de iyi çalışmalar. LardoBalsamico 07:16, 2 Aralık 2011 (UTC)
  • Topluluk editör olmanızı uygun gördü. Az önce yetkilerinizi verdim. Bir sorun çıkarsa haber verebilirsiniz. Kolay gelsin.--Reality 23:14, 2 Aralık 2011 (UTC)
Bana bu yetkiyi veren size ve bu göreve uygun gören topluluğa teşekkür ediyorum.Bilgilendirmeniz için de ayrıca teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar. LardoBalsamico 02:50, 3 Aralık 2011 (UTC)
Bana da her zaman yazabilirsiniz. Hayırlı olsun. Utku TanrıvereMesaj 02:52, 3 Aralık 2011 (UTC)
Desteğiniz için çok teşekkür ederim. Sizden öğreneceğim çok şey olduğuna eminim. Saygılarımla. LardoBalsamico 02:57, 3 Aralık 2011 (UTC)

İlkan Karaman[kaynağı değiştir]

  • İlkan Karaman'ı ben bugüne kadar Galatasaray oyuncusu olarak kabul ettim. Öyle de olması gerekiyordu. Bugün yapılan açıklamayla bazı yerlerden sildim. Yanlış birşey yapmadığımı düşünüyorum. İyi çalışmalar--salomonis (mesaj) 15:21, 23 Ağustos 2012 (UTC)
TBF sitesinden açıklama yapılmadan değişiklik yaptığınız için değişikliğinizi geri aldım. Sonra açıklama yapılınca yaptığınız değişikliğe tekrar onay vererek işleme aldım. Selamlar. LardoBalsamico (mesaj) 15:54, 23 Ağustos 2012 (UTC)

Sizi özledik WilliamCrash![kaynağı değiştir]

WilliamCrash, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi Bekliyoruz!


En samimi ve içten sevgilerle, Mavrikantmsj 09:27, 19 Aralık 2014 (UTC)

Deniz (mesaj) 10:26, 19 Aralık 2016 (UTC)

İncelenmeyi bekleyen sayfalar sizi bekliyor.[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili devriye.

An itibariyle incelenmeyi bekleyen 1.776 değişiklik var. Bu sayıyı 3 haneli sayılara düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var. Yardımcı olmak için lütfen Özel:BekleyenDeğişiklikler sayfasında yer alan değişiklikleri incelemeye başla.

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) Mustafa MVC

İncelenmeyi bekleyen sayfalar sizi bekliyor.[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili devriye.

An itibariyle incelenmeyi bekleyen 1.700 değişiklik var. Bu sayıyı 3 haneli sayılara düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var. Yardımcı olmak için lütfen Özel:BekleyenDeğişiklikler sayfasında yer alan değişiklikleri incelemeye başla.

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) Mustafa MVC

Hep birlikte sürüm kontrollerini eritelim![kaynağı değiştir]

Selam sevgili devriye, şu anda, özgür ansiklopedimiz Vikipedi'de sürüm kontrolü bekleyen tam olarak 1.880 değişiklik bulunmakta; bu oldukça yüksek bir değer. Bu sayıyı 2 haneli sayıların altına düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var.. Okurların doğru bilgilere hızlı ve düzgün şekilde erişebilmesi için haydi hep birlikte bekleyen değişiklikleri eritelim!

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) YG1’mensaje❓ MediaWiki message delivery (mesaj) 19.31, 12 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

Bilgilendirme Hk.[kaynağı değiştir]

MediaWiki message delivery (mesaj) 19.07, 15 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili kullanıcı, 20 Mart tarihinde yani bu gün 14:00 UTC (TSİ:17:00) saatlerinde yapılacak olan sunucu değişikiliğinden dolayı Tüm Vikileri kısa bir süreliğine sadece okuyabiliceksiniz, değişiklik yapamayacaksınız. Detaylı bilgi için bkz.: Test duyuru.
MediaWiki message delivery (mesaj) 13.41, 20 Mart 2024 (UTC) YG1’Je t'écoute❓ [yanıtla]

Sevgili WilliamCrash, yardımına ihtiyacımız var![kaynağı değiştir]

Selam sevgili WilliamCrash, şu anda, özgür ansiklopedimiz Vikipedi'de sürüm kontrolü bekleyen tam olarak 4.743 değişiklik bulunmakta; ne yazık ki bu çok yüksek bir değer. Bu sayıyı hızlıca eriterek okurlara sunmak için hep birlikte iş birliği yapmaya ihtiyacımız var.. Okurların doğru bilgilere hızlı ve düzgün şekilde erişebilmesi için haydi hep birlikte bekleyen değişiklikleri eritelim!

(Bu bir toplu mesajdır.) ~ YG1¡Hola❗️ MediaWiki message delivery (mesaj) 19.32, 20 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]