Kullanıcı mesaj:Tembelejderha/Arşiv/Eylül 2006

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
tembel anlatamadım galiba; o yazının telif hakkı bana ait. Bende copyrigntsız kamunun kullanması için hem valililiğe hem de belediyeye verdim.Belediye bel.tr de Kaymakamlıkta grup sitesinde kullandı.Hiç biri de telif istemiyor. Kaldıki ben valiliyle de görüştüm telif söz konusu değil,

sevgili tembel. Aynen yayınlayasilirsin.--3210mesaj 16:59, 3 Eylül 2006 (UTC)

xml dosyalarını okuyacak program[kaynağı değiştir]

Sevgili Tembelejderha, başka bir üyeye download.wikipedia.org'dan wikipedi'yi bilgisayara indirildiğini söylemiştin. Bende indirdim peki bu indirdiğim xml dosyasını internetteki şekliyle nasıl açıcaz bilgisayarda? Yardımcı olursan sevinirim ----Serkansporfcmesaj 19:14, 20 Ağustos 2006 (UTC)

Forza SerkansporFC :) Nasıl yaptığımızı hatırlamıyorum, bir defasında Vikipedi'yi bilgisayarıma indirip bakmıştım ancak sonra sildim. Şu sıralar Vikitatildeyim ve internet bağlantısını GPRS ile yapıyorum, böyle olunca büyük dosyaları indirmek pahalı oluyor. Dönünce tekrar indireceğim ve nasıl olduğunu öğrenince sana yazarım. Kolay gelsin.. -Tembelejderha 07:06, 21 Ağustos 2006 (UTC)
Bu arada birşey denedim, benim default browser mozilla, ama xml dosyalarına tıklayınca IE açılıyor. Sanırım explorer xml dosyalarını açabiliyor. Tembelejderha 07:08, 21 Ağustos 2006 (UTC)

Selam Tembelejderha, kategorileri ayrı ülkeler için açtığım kategorilere taşıdım. Silebilirsin. Teşekkürler. ---Vikiyazar 15:19, 24 Ağustos 2006 (UTC)

Türkçe yazım kuralları[kaynağı değiştir]

Merhaba, Vikipedi tartışma:Türkçe yazım kurallarında görüşlerinize ihtiyacımız var.--Dağhan Özyılmaz 18:44, 24 Ağustos 2006 (UTC)

Merhabalar. Sizi göremedim dün ve bugün ama ben başladım çalışmaya kaldığım yerden :) Kolay gelsin The cat 22:41, 24 Ağustos 2006 (UTC)

Tekrar hoşgeldin The cat :) şu sıralar biraz işim var ve Vikitatilde sayılırım, az vakit ayırabiliyorum.. Tembelejderha 22:44, 24 Ağustos 2006 (UTC)

DenizRC isimli kullanıcının himayesinde geliştirilen 2006 Danıştay Saldırısı maddesinin ilk cümlesi şöyle başlıyor 2006 Danıştay Saldırısı, 17 Mayıs 2006 tarihinde Danıştay 2. Dairesi'ne İslamcı terörist Alparslan Arslan'ın gerçekleştirdiği silahlı saldırıdır. burada islamın terörle birlikte kullanılması islama hakarettir. yanılmıyorsam bir süre önce teröristler kategorisini tarafsız olmadığı için silmiştiniz. şimdi nasıl oluyorda İslamı, terörle yanyana getiren bir ifadenin burada kullanılmasına izin veriyorsunuz. İslamı Terörle yanyana getirmek acaba tarafsızlızlığınıza uyuyormu. islama hakaret anlamına gelen bu ifadenin buradan çıkarılmasını talep ediyorum--85.106.136.46 05:09, 26 Ağustos 2006 (UTC)

Sayin Tembelejderha, Resul (roman)'a koydugun taslak sablonunu kücük bir kac ekleme ile kaldirdim.yeni bir yazar yeni bir kitap, o bakimdan.taslak olma sebebi sürüyorsa yeniden koyunuz sablonu.Saygilar efem.--alibaz 09:18, 26 Ağustos 2006 (UTC)

Selam Alibaz, artık taslak sayılmaz, haklısın. Önemli değişiklikleri görüş paylaşarak yapmak güzel, ama böyle küçük şeylerde genel olarak kendin dilediğin gibi değiştir bence. Kolay gelsin, iyi çalışmalar efendim. :) Tembelejderha 13:02, 26 Ağustos 2006 (UTC)

Çaylaktan bir soru[kaynağı değiştir]

Tarafsızlık ilkesi ile ilgili bir sorum var. Mesela Yahudilik ile ilgili bir sayfaya bakıyoruz, en altına "Yahdudilerin Gerçek Yüzü" başlıklı bir sitenin linki verilmiş, ya da Kürtlerle ilgili bir sayfaya bakıyoruz "Kürtlerin neden olduğu terör olayları" gibi Kürt düşmanı bir sitenin linki verilmiş. Yahudi ya da Kürt olduğumdan değil kime yapılırsa yapılsın bu beni rahatsız ediyor. Bu link verme olayında bir kural var mı? Eleştirel siteler adı altında mesela (ırkçılığa varan) sert karşıt siteler verilebilir mi? Özetle Vikipedi linklere müdahele ediyor mu vs.. sorumu anladınız.

Özgür ansiklopediye gönül veren herkese büyük saygılar, iyi günler.

Selamlar, sorunuzu anladım. Vikipedi tarafsız bakış açısı ilkesine sahip, ve bunu sağlamak için hiçbir tarafın görüşlerini barındırmamaya çalışıyor. Bunun yanında Vikipedi bir ansiklopedi, ve ansiklopedik bilgi vermeye çalışıyor.
Kimi zaman bilgi vermek için ve tarafsızlığı sağlamak için değişik bakış açılarına göre konular ele alınır, ya da bu yönde bağlantılar verilir. Örneğin İslam'ı tamamen tarafsız bir bakış açısıyla anlatamayız. Bunun için "müsümanlara göre.. hristiyanlara göre.. vs. diye ayırırız. Hedefimiz hepsine eşit ölçüde yer vermek ve hiçbirini diğerinden daha doğru/mantıklı gibi sunmamak.
Eleştirel sitelere link vermenin amacı da bilgi sağlamaktır. Ancak söz konusu site konu ile doğrudan ilgili olmalı ve salt saldırı içermemelidir, bilgi verme amacımıza hizmet etmelidir. Maalesef bahsettiğiniz türden linklerin çoğu böyle değil, ve ilkelere aykırı. Farkettiğimiz zaman çıkarmaya çalışıyoruz. Genelde denetim fena sayılmaz, ama kimi özel konular çok sık vandalizme uğradığından yetişemeyebiliyoruz, ya da bazen gözümüzden kaçıyor.
Dediğim gibi, bu konuda kesin bir çizgi belirlemek mümkün değil, ve durum bir kurala bağlanmamış durumda. Ancak ilkelerimiz var ve bunları gözeterek yorum yapıyoruz. Çoğu zaman eleştirel site altında verilen linkler saldırı amaçlı oluyor ve tartışmasız çıkarılıyor, eğer durum tartışmalı ise madde ile ilgilenen kullanıcılar aralarında karar veriyorlar.
Linklere müdahale bu şekilde yapılıyor. Umarım yeterince açık anlattım, sorunuz olursa çekinmeyin. Saygılar. Tembelejderha 17:27, 30 Ağustos 2006 (UTC)

Sizin de katkınızın bulunduğu Amerigo Vespucci maddesi ana sayfaya aday bir maddedir. Bilginize, (bu mesaj maddeye emeği dokunan tüm kayıtlı kullanıcılara gönderilmiştir.) iyi çalışmalar, teşekkürler Bahar ileti 18:47, 1 Eylül 2006 (UTC)

Anlam ayrımı[kaynağı değiştir]

Kolay gelsin Ejderha. Bir anlam ayrımı sayfası düzenlemeye kalkıştım ama olmadı sanırım. Bir bakabilir misin. Robespierre(anlam ayrım). Robespierre yazıp arama yapınca yine yemek maddesi çıkıyor. Anlam ayrımı sayfası çıkması gerekmez mi. --Makedon 21:01, 4 Eylül 2006 (UTC)

Sanırım sorun halledilmiş Makedon. Bazen yönlendirme gibi değişiklikleri görmekte zorlanırsan tarayıcının önbelleğini silmeyi dene. (ctrl+F5 yanlış hatırlamıyorsam) Değişikliklikler Vikipedi'de gerçekleşmesine rağmen senin bilgisayarında eski hali ile önbelleğe alındığı için eski sürüm çıkabilir. Kolay gelsin. Tembelejderha 10:25, 7 Eylül 2006 (UTC)
İlgin için teşekkürler Ejderha, sana mesaj gönderdiğimi görüp Baylan halletmiş sağolsun. --Makedon 10:48, 7 Eylül 2006 (UTC)

dikkat onemli[kaynağı değiştir]

Lütfen silinmeye aday maddedeki SAM etiketini oylama bitmeden çıkarmayınız. Tembelejderha 19:23, 5 Eylül 2006 (UTC)

Sayfayı tamamıyle sildim cünkü oylama bitti 15 kişiye kası 1 kişi nasıl kazanır--Chemsj 19:29, 5 Eylül 2006 (UTC)
Oylamaya yoruma dayalı müdahalede bulunma hakkınız yok. Durum ne olursa olsun hiç kimse sonucu öngördüğü için etiketi kaldıramaz. Lütfen sonlanana kadar sabırlı olunuz. Tembelejderha 19:35, 5 Eylül 2006 (UTC)

kafasına göre etrafa kaynaksız veya yanlış etiketi koyan başkalarının emeğini bu etiketlerle kolayca harcayan bir cümlelik çok sayıda içi boş maddeler açan ve bunları geliştimeyip bu ansiklopedideki insanların emeklerine saygısızlık eden Alperen durdurulmasını talep ediyorum--85.96.161.45 12:49, 6 Eylül 2006 (UTC

Ana Sayfa İkonları[kaynağı değiştir]

Buraya bakarsanız iyi olur, Tartışma:Ana Sayfa#sağolun ana sayfa yazarları: --Ruzgarmesaj 20:34, 6 Eylül 2006 (UTC)

Karduelis geri almış Rüzgar, iyi çalışmalar. Tembelejderha 10:25, 7 Eylül 2006 (UTC)

selam tembel. Rica etsem şu resmin [[[1]] telif şablonunu bizdeki resmin [[2]] üstüne getirir misin? Ben de ingilizce olmadığından bizdeki karşılığını bulamadım. iyi geceler--Baylanileti 17:19, 7 Eylül 2006 (UTC)

Yönetici adaylığı[kaynağı değiştir]

Selamlar Tembel,

Adaylık için teşekkür ederim. Kabul ettim. Hayırlısı diyelim :)

Sevgiler

Vito Genovese 17:45, 7 Eylül 2006 (UTC)

Kaç Aylık Kullanıcı Olduğumu Nereden Öğrenebilirim[kaynağı değiştir]

Ben 2 aydan fazla olduğunu tahmin ediyorum. Patron

Evet, iki aydan fazla süredir kullanıcısınız, ben şu bağlantıdan kontrol ettiğimde 150'den az değişikliğiniz olduğunu gördüm ve fakat yanlışlıkla gerekçe olarak 2 aylık kullanıcı olmadığınızı yazmışım. Düzelttim, dalgınlık olmuş, kusura bakmayın. Oy kullanma koşulları VP:OY sayfasında bulunuyor. İyi çalışmalar. Tembelejderha 18:58, 7 Eylül 2006 (UTC)
Endişe edilecek bir durum yok Ejderha, ben gitmem :) Emin ol, küsüp gitmem. Gidersem de, arkamdan bir "toprağı bol olsun" dersiniz artık dimi :) --Makedon 21:29, 7 Eylül 2006 (UTC)

merhaba göklerin efendisi, sonsuz altınların bekçisi, ne var ne yok, uzun zamandır görüşemiyoruz :) kendimi unutturmayayım dedim :)Delamorena 09:41, 8 Eylül 2006 (UTC)

Selam şovalye, ben de seni selamlıyorum. :)) Bu aralar biraz meşgul olduğumdan pek uğrayamıyorum. Tembelejderha 09:49, 8 Eylül 2006 (UTC)

Oyun oynamıyorsak "iletişim konusunda seni özürlü görüyorum" diyen, "terbiyesizlik yapma" diyen Citrat'ı uyarınız. Uyarmıyorsanız eğer ve sadece bana sakin olma çağrısı yapıyorsanız, Vikipedi'de yalnızca yöneticileri kollayan bir anlayış olduğu konusunda ısrar edeceğim, kimse kusura bakmasın. Ben Citrat'la tamamen terbiye sınırları dahilinde konuşurken bunu ingilizcede yaptığına dair kanıt göster şeklinde meydan okumada bulundu, cevabını alınca da bana terbiyesizlik yapma dedi. --Alperen 11:40, 8 Eylül 2006 (UTC)

Boşver Tembel. Canını sıkmaya değmez.--Baylanileti 19:04, 8 Eylül 2006 (UTC)

Fenerbahçe Maddesi[kaynağı değiştir]

Sevgili Tembelejderha, öncelikle kolay gelsin. Fenerbahçe maddesini biliyorsun, özellikle Atatürk ve Fenerbahçe bölümünde, resmi bir kaynak olmaksızın ağızdan çıkan sözlere dayanılarak, Atatürk'ün Fenerbaçheli olduğu deklare edilmekte. Zira söz konusu kaynakta bile Atatürk'ün adından çıkan "Ben de Fenerbahçeli'yim" sözünün kaynağı belli değildir. Bu olay hem vikipedi'nin tarafsızlığını ve doğruluğunu zedelerken, hem de Atatürk'ün şanı Fenerbahçe menfaitine kullanılıyor diye düşünüyorum. Defalarca kaynak belirt şablonu koymama rağmen sayfa bekçileri tarafından bu şablon kaldırılıyor. Özellikle ingilizce vikipedi de olmak üzere kaynak belirt şablonunu kaldırmak büyük suçtur. Bu konu da bir şeyler düşünüyor musunuz merak ettim. Ben şahsen Atatürk'ün bu şekilde menfaat için kullanılmasına üzülüyor ve rahatsızlık duyuyorum. Burak Onurlu 14:12, 8 Eylül 2006 (UTC)

Selam Burak, bu konuda haklı olduğunu düşünüyorum ve kaynak göster şablonunu geri koydum. Atatürk'ün Fenerbahçe taraftarı olduğu iddiasına kanıt olarak Feberbahçe sitesinin kaynak gösterilmesi kesinlikle ansiklopedik anlayışa aykırıdır. İddia tartışmalı bir iddiadır ve sağlam bir üçüncü kaynak tarafından doğrulanmadan şablonun kaldırılması uygun değildir. İyi çalışmalar. Tembelejderha 13:07, 9 Eylül 2006 (UTC)
Tembel Ejderha ilgin için teşekkür ederim, yalnız maddenin kadrolu bekçileri var, büyük ihtimal bu şablonu da kaldıracaklar, zaten tartışma sayfasında Fenerbahçe taraftar sitelerinin moderatörlerinin bazılarının burayla ilgili görevlendirildiği yazıyor. Neyse şablon yeniden kaldırılırsa şayet tekrar konuşuruz. Burak Onurluileti 13:20, 9 Eylül 2006 (UTC)
İki şablonda dediğim gibi bekçiler tarafından kaldırıldı Tembel Ejderha :)

Burak Onurluileti 13:52, 9 Eylül 2006 (UTC)

Citrat konusunda gereğinden fazla taraflısınız[kaynağı değiştir]

Citrat konusunda gereğinden fazla taraflısınız, anonimden kullanıcılığa da bu yüzden geçtim zaten. Çoğunuz taraflısınız. Buraya taze kan gerekli olduğu düşüncesindeyim.--KIZILÖTESİ 11:23, 9 Eylül 2006 (UTC)

Tembel merhaba. Rica etsem şu resmi [[3]] şu resmi bizim vikiye denk gelen şablonla ekler misin?--Baylanileti 18:43, 9 Eylül 2006 (UTC)

Ok Baylan abicim ekledim fotoyu. Kolay gelsin :) Tembelejderha 19:01, 9 Eylül 2006 (UTC)

Vikipedi:Denetçi isteği/Dava/Delamorena, resmen saçmalamış, üstelikde beni üsküdarlı bildiği için sözde ipm üsküdardaymış :)))) gülüyorum geçiyorum bu son çırpınışlarını izliyorumDelamorena 21:28, 9 Eylül 2006 (UTC)

Öncelikle "saçmalamış" gibi saldırgan ifadelerle alayvari konuşma üslubunuz konusunda sizi uyarıyorum. Vikipedi'de kişisel saldırıda bulunmak yasaktır ve cezalandırılır. Ve durumla ilgili olarak, denetçiler isteği değerlendirene kadar bekleyiniz. İyi çalışmalar. Tembelejderha 21:24, 9 Eylül 2006 (UTC)
kusura bakmayın birden sinirlendim,yapılacak prosedür beklemekmidir yoksa yapabileceğim bir savunma şekli varmı?Delamorena 21:32, 9 Eylül 2006 (UTC)
yok zaten iletişimimi kestim onunla ama kendimi savunmak için yapmam gereken herhangibirşey var mı?

madde kavgası[kaynağı değiştir]

bu aradaAbhazya maddesi ve tartışma sayfası iki kullanıcı arasında sürekli değiştiriliyor, onunla ilgilenirmisinDelamorena 21:39, 9 Eylül 2006 (UTC)

Halledildi. Gösterdiğin için sağol. Tembelejderha 21:46, 9 Eylül 2006 (UTC)

Lütfen Abhazya gibi Sohumi ve Gürcistan sayfalarını da koruma altına alın[kaynağı değiştir]

Lütfen Abhazya gibi Sohumi ve Gürcistan sayfalarını da vanadalizimden koruma altına alın.

Sağolun

Kullanıcı:Kevork Avakiyan

Bu sayfa ilgi istiyor. :) --Cat out 21:58, 9 Eylül 2006 (UTC)

13 Agustosta ilgilenilmesi gereken tek sey Trabzon --Cat out 22:00, 9 Eylül 2006 (UTC)
Selam Cool Cat, haklısın, telif sorunları oldukça berbat halde. Yarın vaktimin çoğunu bu işe ayıracağım ve temizlemeye çalışacağım. Yalnız belirtmem gereken bir nokta var: Bu maddelerin hepsi silinmiyor. Telifsiz bir geçmişi olanları basitçe geri alarak yardımcı olabilirsin. Tembelejderha 22:03, 9 Eylül 2006 (UTC)
Ben gecmistede telifli malzeme kalmamasinday yanayim. Telifli versyonlar silinebilir. --Cat out 22:34, 9 Eylül 2006 (UTC)

Yardım talebi ve spam[kaynağı değiştir]

Selam Burak, ufak bir hatırlatma: Yöneticilerden yardım ve görüş almak istersen hepsine birden mesaj atma. Son değişiklikler sayfasında aktif gördüğün birine ya da seçtiğin herhangi birine mesaj atabilirsin, olmazsa cevap süresi ve işin aciliyetine göre bir diğerini dene. Böylece gereksiz iş yükü azalmış olur, ve daha önemlisi -özellikle bir şikayette bulunuyorsan, şikayet gerekçen haklı dahi olsa- seri halde kullanıcılara mesaj atmak hoş karşılanmaz. (Bunun sebebi, benzer sebepleri gerekçe gösteren vandalların rahatsızlık vermek ya da sabote etmek amacıyla kullanıcılara spam mesaj atması durumu ile ayrımının kimi yerde zor olasıdır.) Yanlış anlama, senin mesajın son derece faydalı ve haklı idi, ancak prensip gereği diğer türlü davranmak daha doğru olur. İyi çalışmalar, kolay gelsin. Tembelejderha 21:20, 9 Eylül 2006 (UTC)

Bu açıdan düşünmemiştim Tembel Ejderha, bir daha olmaz :) Uyarın için teşekkürler...Burak Onurluileti 22:27, 9 Eylül 2006 (UTC)

iyi geceler, bu yoğun gecenin (umarım) sonunda ben de bişey sorayım bari.. sayfanın tepesindeki tercihler neden ingilizce olmuş? kolay gelsin. --kibele 22:45, 9 Eylül 2006 (UTC)

Günaydın Kibele, kusura bakma senin mesajını görmeden uyumuşum :)) Benim de dikkatimi çekti ve merak ediyordum, ama şimdi Türkçe olmuş yeniden. Bu mediawiki yazılımının işleri galiba, akıl sır ermez.. Kolay gelsin. Tembelejderha 07:13, 10 Eylül 2006 (UTC)
günaydın. zaten ben de cevabı beklemeden uyumuşum :) sabah bi baktım ki türkçeleşmiş.. kolay gelsin sana da.. --kibele 09:10, 10 Eylül 2006 (UTC)

Kullanıcı:Dbl2010'nın tarafsız Abhazya sürümü hala geri getirilmedi[kaynağı değiştir]

Lütfen Kullanıcı:Dbl2010'nın tarfsız sürümünü geri getirin, çünkü hala Abhazya sayfası açıldığında Kullanıcı:Sausryqua'nın taraflı ve bölücü (Bir sanal ansiklopedi olan Vikipedi değerlerine tamamiyle aykırı) değişiklikleri çıkıyor.

Saygılarımla Kullanıcı:Kevork Avakiyan

Salar de Atacama.jpg[kaynağı değiştir]

Tembel yine ben, al gardını hemen!
Abi resimleri eklerken "falanca Wikipedia'dan" ibaresinin yanına URL'yi de eklersen seni nasıl bağrıma basarım biliyor musun? Sevinç yumağı oluruz, elele tribünlere koşarız yemin ediyorum. :)
Sonradan takibi de kolay oluyor telif durumunun. Ondan diyorum.
Sevgiler
Vito Genovese 23:32, 9 Eylül 2006 (UTC)

:)) Tamam Vito, bundan sonra ayrıntılı açıklama koyacağım. Kolay gelsin. Tembelejderha 07:09, 10 Eylül 2006 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Sağol Tembelejderha, bu gün iyi bir gün oldu :-) --Pinar 08:56, 10 Eylül 2006 (UTC)

Sosyalizm Portalı[kaynağı değiştir]

Portal:Sosyalizm acıldı. PORTALIMIZIN ACILŞINDA EMEGİ GECENLER

FİKİR:--Chemsj 12:16, 10 Eylül 2006 (UTC)

PORTALIN ALT YAPISI:.peregrinus


PORTALIN TASARIM Kullanıcı:Absar

SİZİNDE PORTALIMIZA BEKLERİZ.

  • şuna bir bakabilir misin? başkası adına imza atılmış. kimin kimin adına atttığını söylememe gerek yok di mi? --kibele 13:09, 10 Eylül 2006 (UTC)
Gösterdiğin için teşekkürler Kibele, kullanıcı vandalizm sebebiyle engellendi. İyi çalışmalar. -Tembelejderha 14:38, 10 Eylül 2006 (UTC)
rica ederim. doğrusu daha neler görücez merak ediyorum. :) sana da iyi çalışmalar.--kibele 14:41, 10 Eylül 2006 (UTC)
birinin imdadı duyacağını biliyordum. vasfi rıza teşekkür ediyor. sağol. --kibele 17:25, 10 Eylül 2006 (UTC)

Telif silmeleri[kaynağı değiştir]

Biliyorum telif sorunlari hizli silinebilir ama 7 gun listelenmesi fena olmaz cunku bazen bizden (wikipediadan) calinti olabiliyor. Vikipedi:Telif sorunları'na bakabilirsin. :) --Cat out 07:00, 11 Eylül 2006 (UTC)

Az önce sildiğim telif sorunlu resimleri ben yüklemiştim, bu yüzden bizden çalınmadığını biliyorum. (Eskiden, acemi olduğum zamanlarda... :)) Bunun dışında, resimleri bekledikten sonra siliyorum, ve bizim kopyaladığımızdan emin olmadan maddeleri hızlı silmiyorum. Tembelejderha 07:06, 11 Eylül 2006 (UTC)
Ha ben ondan basetmiyorum Vikipedi:Telif sorunlarındaki 7 gununu tamamlamamis kirmizi linkler dikkatimi cektide. --Cat out 07:08, 11 Eylül 2006 (UTC)
O konuda için rahat olsun Cool Cat, telif araştırma ve saptama konusunda tecrübeliyim, ve bizim maddelerimizi silmem pek mümkün değil. Birçok şeyi kontrol ediyorum:
  • Uzun bir madde ve tek bir seferde düzensiz olarak eklenmiş
  • Diğer sitedeki daha uzun bir yazının bir bölümü, ve bazı konu ile ilgisiz bölümler içeriyor
  • Kamu siteleri gibi telif hakkı ihlali yapması düşük bir sitede bulunuyor
  • Daha önce kopyalama yapmamıza izin veren sitelerin birinden eklenmiş
  • Geçmişte sürekli kopyalayıp yapıştırdığını bildiğim birkaç kullanıcıdan biri tarafından eklenmiş
  • İçeriğinde Vikipedi ile ilgili olmayan ve Vikipedi'de yazılsa bulunmayacak kimi kısımlar bulunuyor (metin seçilirken sitedeki reklam yazıları da yapıştırılmış) .....
Ve bunlar gibi şimdi aklıma gelmeyen pek çok şeye dikkat ediyorum. Tarih bilgisi bulmam mümkünse önce ona bakıyorum, ama diğer yollarla da saptamak zor değil. Tembelejderha 07:24, 11 Eylül 2006 (UTC)

günaydın yüce ejder, bişey soracağım tek cümlelik maddelere sil şablonu mu koysam daha iyi olur yoksa taslak mıDünya Ruh Sağlığı Günü gibi bir maddeye ne yapmamı önerirsin?Delamorena 07:31, 11 Eylül 2006 (UTC)

Günaydın Delamorena, bu tip maddeleri VP:HS M1 ile siliyoruz. burada kriter bir cümle olması değil, genişlemeye elverişli olması. Ayrıca içeriğin maddeyi tanımlaması da önemli (tek başına yeterli olmasa da). Sen silineceğini düşündüklerine sil koy, diğerlerine taslak. Şüpheli olanlara da mesela bir cümle daha ekleyip taslak koyabilirsin. Tembelejderha 07:39, 11 Eylül 2006 (UTC)

Resminizde telif sorunu[kaynağı değiştir]

Selamlar,

Yüklediğiniz resim veya resimlerin telif durumunun belirsiz olduğuna karar verilmiş ve bu doğrultuda etiketlenmiş. Söz konusu resmin adını ve adresini dosya yoğunluğundan dolayı veremiyoruz. Şu an için Kategori:Durumu 5 Eylül 2006'dan beri belirsiz resimler'de bu resmi bulmanız mümkün. Resim yığını arasında kaybolmanız da olası olduğu için, tavsiyemiz şu adresteki fasiliteye kullanıcı adınızı girerek, resim sekmesinden yüklediğiniz resimleri incelemeniz, gelecekte herhangi bir yanlışlığa meydan vermemek için etiketi eksik veya yanlış olan resimlerinizi yenilenen Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasındaki etiketlerin uygun olanıyla etiketlemenizdir.

Resim size ait olan bir resimse (bu tanım bilgisayarınızda bulunan resimlerden ziyade, sizin ürettiğiniz resimleri kapsamaktadır) uygun olan kişisel etiketlerden biriyle etiketlemeniz gerekmektedir. Gelecekte "O resmi ben bizim balkondan çektiydim" tarzı açıklamalar giden resmi geri getirmeyebilir.

Resminizin durumu netleşmediği takdirde, "Vikipedi:Hızlı silme#Resim/Medya Kural-4" nedeniyle 7 gün sonunda silinecektir. Sistemin sağlıklı işleyebilmesi ve kontrol edilebilmesi açısından resim etiketini düzeltseniz de "Belirsiz" etiketini resimden çıkarmamanız rica olunur.

Bu otomatik bir mesajdır. Resimle ilgili görüşlerinizi Kategori tartışma:Durumu 5 Eylül 2006'dan beri belirsiz resimler sayfasında belirtmeniz yerinde olacaktır.

Kolay gelsin!

Vito Genovese 08:04, 11 Eylül 2006 (UTC)

yanlışlık var[kaynağı değiştir]

Yanlışlık var 13 numaralı referansta kullanıcının IP adresi yerine imza attığının görülmesi 21:19-21:26 arasında bu IP adresi ile mesaj aldığının kanıtıdır. Ayrıca kendi wiki sitelerimden biliyorum ki, IP adresine attığınız mesaj o IP ile oturum açtığınız taktirde yine gidiyor, kısacası teknik olarak 21:19 ile 21:26 saatleri arasında ister oturum açmış olsun ister açmayıp o sırada anonim kalmış olsun mesajı almamış olma ihtimali yok. Geriye kalan ihtimallerden birisi, oturum açmadan önce modemini açıp kapatması ki, bu da benim gizli bilgilerimi açığa vuran trolün bana tavsiye ettiği davranış. Sürem kalmadığı için daha fazla cevap veremeyeceğim. --Alperen --Alperen 11:27, 11 Eylül 2006 (UTC)

Abhazya meselesi[kaynağı değiştir]

Lütfen Koruma altına aldığınız Abhazya sayfasıyla biraz ilgilenin ya da tamamlanana kadar blank sayfa bırakın!

Tembelejderha'nın ...[kaynağı değiştir]

  • Dancası: "(the) Lazy dragon" = "(den) dovne drage", "(a) Lazy dragon" = "(en) doven drage" (Ana dili Danca olan bir kullanıcıdan) --Bahar 10:45, 12 Eylül 2006 (UTC)
  • Fincesi: laiska lohikäärme (Ana dili Fince olan bir kullanıcıdan) --Bahar 11:02, 12 Eylül 2006 (UTC)
  • İbranicesi: דרקון עצלן or דרקון עצל (The latter is more poetic, though slightly antiqueted) (Ana dili İbranice olan bir kullanıcıdan) --Bahar 11:07, 12 Eylül 2006 (UTC)
  • Lehçesi (Polonyaca): Leniwy Smok --Bahar 11:19, 12 Eylül 2006 (UTC) (Ana dili Lehçe olan bir kullanıcıdan)
male: Leniwy Smok, female: Leniwa Smoczyca. :') Grzegorz Dąbrowski 11:50, 12 Eylül 2006 (UTC)
  • İsveççesi: Lat drake (ana dili İsveççe olan bir kullanıcıdan) --Bahar 11:32, 12 Eylül 2006 (UTC)
  • Azericesi: Təmbəl Əjdaha (Ana dili Azerice olan bir kullanıcıdan) --Bahar 14:53, 12 Eylül 2006 (UTC)
  • Macarcası: Lusta sárkány (Ana dili muhtemelen Macarca olan bir kullanıcıdan) --Bahar 14:53, 12 Eylül 2006 (UTC)
  • Bulgarcası: Мързелив Дракон (Ana dili Bulgarca olan bir kullanıcıdan) --Bahar 16:27, 12 Eylül 2006 (UTC)

In bulgarian "lazy" can be translated as "ленив" or "мързелив". "dragon" can be either direct transcription "дракон", or bulgarian word "ламя". You have to take into consideration that the grammatical gender of the former is masculine and of the latter is feminine, thus the latter will receive the ending -а. One might translate it as any of the four forms - "ленив дракон", "мързелив дракон", "ленива ламя", "мързелива ламя". Minor emphasis can further be achieved in the 3-rd and 4-th combinations with joyful, positive and/or teasing elements by reordering the words - "ламя ленива" (pronounced "lamya leniva").

  • Noveççesi (edebi kitap): "a lazy dragon" ="doven drage" , "the lazy dragon" = "Den dovne dragen" (Ana dili Norveççe olan bir kullanıcıdan) --Bahar 16:27, 12 Eylül 2006 (UTC)
  • Slovakçası: lenivý drak (Ana dili Slovakça olan bir kullanıcıdan) --Bahar 16:56, 12 Eylül 2006 (UTC) (iletiler geldikçe buraya yazıyorum)
  • Rumencesi: "A lazy dragon" is "dragon leneş" ; "the lazy dragon" is "dragonul leneş" (Ana dili Rumence olan bir kullanıcıdan) --Bahar 17:01, 12 Eylül 2006 (UTC)
  • Endonezyacası: naga malas (tembel = malas, ejderha = naga) (Ana dili Endonezyaca olan bir kullanıcıdan.) --Bahar 18:38, 12 Eylül 2006 (UTC)
  • Slovencesi: leni zmaj (tembel = leni, ejderha = zmaj) (Ana dili Slovence olan bir kullanıcıdan) --Bahar 18:38, 12 Eylül 2006 (UTC) (Oylamaya katıldığınız için çok teşekkür ederim.)

Tembelejderha' (lazy dragon) in Serbian, Croatian or Bosnian: lenji zmaj, lenja aždaja, lenja aždaha or lenja ala. --Bahar 18:47, 12 Eylül 2006 (UTC)

  • Boşnakçası: "lijeni zmaj" (lazy = lijen(i/a) (m/f) dragon = zmaj --Bahar 10:17, 13 Eylül 2006 (UTC) (Ana dili hem Boşnakça hem de İngilizce olan bir kullanıcıdan.)
  • Makedoncası: Мрзлив Змеј --Bahar 19:12, 12 Eylül 2006 (UTC)
  • Yeni Norveççesi: "Lazy dragon" = "lat drake" in Nynorsk; "the lazy dragon" = "den late draken" (Ana dili yeni Norveççe olan bir kullanıcıdan.) --Bahar 20:02, 12 Eylül 2006 (UTC)
  • İzlandacası: "Lazy dragon" is "latur dreki" , "the lazy dragon" is "lati drekinn" (Ana dili İzlandaca olan bir kullanıcıdan) --Bahar 20:09, 12 Eylül 2006 (UTC)
  • Rusçası: Ленивый дракон (Lenivyj drakon), Ukraynacası: Ледачий дракон (Ledachyj drakon) --Bahar 07:17, 13 Eylül 2006 (UTC) (her ikisi de ana dili olan bir kullanıcıdan.)
  • Yunancası: Tembelodrakos (Yunan bir arkadaşımdan.) --Bahar 08:50, 13 Eylül 2006 (UTC)
  • Estoncası: laisk draakon Delamorena 09:32, 13 Eylül 2006 (UTC)
  • Kazakça: "Жалқау айдаһар" (Jalqaw aydahar) (Ana dili Kazakça olan bir kullanıcıdan.) --Bahar 11:19, 13 Eylül 2006 (UTC)

In Kazakh You may variants also: dragon = аждаһа (ajdaha), ұлу (uluw). The last (uluw) used very rare.

  • Kürtçesi: Ejderhayê tiral (Ana dili Kürtçe olan bir kullanıcıdan.) --Bahar 11:29, 13 Eylül 2006 (UTC)
  • Çekçesi: líný drak (Ana dili Çekçe olan bir kullanıcıdan.) --Bahar 11:49, 13 Eylül 2006 (UTC)
  • Katalancası: Drac gandul (Ana dili Katalanca olan bir kullanıcıdan.) --Bahar 11:49, 13 Eylül 2006 (UTC)
  • Malezyaca: "Lazy Dragon" would be "Naga Malas" or "Naga Pemalas" (Negetif conotation - a very lazy dragon) --Bahar 12:15, 13 Eylül 2006 (UTC) (Ana dili Malezyaca olan bir kullanıcıdan.)
  • Galiçyacası: Dragón folgazán. (Ana dili Galiçyaca olan bir kullanıcıdan.) --Bahar 13:16, 13 Eylül 2006 (UTC)
  • Litvanyacası: Tingus drakonas --Bahar 13:41, 13 Eylül 2006 (UTC)
  • Vietnamcası: rồng lười (biếng) --Bahar 17:49, 13 Eylül 2006 (UTC)
  • Lüksemburgcası: Faulen Draach --Bahar 17:49, 13 Eylül 2006 (UTC)
  • Baskçası? (İngilizcesi Basque): Dragoi alferra --Bahar 17:49, 13 Eylül 2006 (UTC)
  • Waray-Waray (Filipinlerin bazı kesimlerinde konuşulan, Türkçesini bilmediğim bir dil.)  : húbyà nga dragon --Bahar 09:19, 14 Eylül 2006 (UTC)
  • Friulian (İtalya'nın kuzeydoğusunda Türkçesini bilmediğim bir diyalekt.) : drâc dalôs --Bahar 09:19, 14 Eylül 2006 (UTC)
  • Belarusçası: Лянівы цмок (Lanivy cmok) --Bahar 09:19, 14 Eylül 2006 (UTC)
  • Hırvatçası: lazy dragon = lijeni zmaj. Croatian lijen=lazy + dragon=zmaj --Bahar 09:19, 14 Eylül 2006 (UTC)
  • İrlandacası: An Dragan Leisciúil --Bahar 10:17, 14 Eylül 2006 (UTC)

Lazy Dragon in Polish[kaynağı değiştir]

Not a problem. :') Uhm, one thing: see. :'p

Can I ask how law is translated into Turkish? I'm parton of Portal:Prawo on Polish Wikipedia, curious. :') Grzegorz Dąbrowski 11:47, 12 Eylül 2006 (UTC)

tr:Hukuk ? Grzegorz Dąbrowski 11:56, 12 Eylül 2006 (UTC)

Belki haberiniz vardır, bir zamanlar açmış olduğum madde silinmek veya silinmemek üzere oylamada. Görüşleriniz benim için önemli olacağından lütfen oylamaya katılınız. --Bahar 13:02, 12 Eylül 2006 (UTC)


Amerika 'yı yeniden keşfetmeyelim her yol Roma'ya çıkar! Kütüphaneci güzel seçim. :)) --Mskyrider 17:58, 12 Eylül 2006 (UTC)

Şaşkınlığımı ayyuka çıkardığın için teşekkürler Mskyrider, haha :) Ama kütüphaneci iyi değil mi? hiç olmazsa bir tarzı var.. İyi geceler Tembelejderha 21:10, 12 Eylül 2006 (UTC)

Re: discusión sobre el nombre de los sysops[kaynağı değiştir]

Hola, soy un sysop en Wikipedia Turko. Hoy en día tenemos una discusión sobre el nombre de los sysops (es "el yönetici", que significa a "administrador"). Mientras que leía tu página de los administradores, vi que tuvisteis una discusión como eso antes. ¿Puedes decirme la página donde está la discusión, por favor? Me gusta "bibliotecario", pero quisiera ver a los otros candidatos también. Muchas gracias. --Tembelejderha

¡Hola Tembelejderha! Lo único que he encontrado (es una votación muy antigua, del año 2004 y yo no estaba aún en wikipedia) es Wikipedia:Votaciones/2004/Cambio al nombre de la categoría «Administrador». Espero que te sea útil, aunque alguna de las propuestas eran en broma. ¡Saludos! Er Komandante 18:02, 12 Eylül 2006 (UTC)
¡Muchas gracias Komandante! -tr:user:Tembelejderha

Hola, para completar la información de Er Komandante, te remito a esta página: es:Wikipedia:Archivo de elecciones. En las secciones 5 y 6 encontrarás las votaciones y comentrarios al respecto. Saludos. --es:Usuario:Angus 20:17, 12 Eylül 2006 (UTC)

Muchas gracias! -tr:user:Tembelejderha

imza, telif..[kaynağı değiştir]

meraba. bir kullanıcı, heryere imza atıyordu. sildim, bilmediğini farzedip bir de mesaj yolladım. ama Günter Grass maddesine imza atmakta kararlı. maddenin geçmişinde de problem var zaten. telif işareti çıkartılıp bu metin girilmiş, dili de sorunlu. herneyse, sanırım benim ikinci bir mesajım yerine bir 'yönetici'nin açıklaması daha iyi olacak. kolay gelsin. bu arada cidden çok güzel bir armağan aldın (ejderha dünyası), kıskanılmayacak gibi değil. kolay gelsin. --kibele 20:43, 12 Eylül 2006 (UTC)

Gösterdiğin için teşekkürler Kibele, uyardım kendisini. Evet mükemmel bir armağan aldım bugün, ağzım kulaklarımda :)) Tek derdim Bahar'a nasıl teşekkür edeceğimi bilememek, çok güzel birşeyler düşünmem lazım.. Tembelejderha 20:55, 12 Eylül 2006 (UTC)
bugün zaten bahar'a teşekkür günü oldu :) düşün bence de.. --kibele 20:59, 12 Eylül 2006 (UTC)

eğer buralardaysan telif sorunları 12 eylül maddelere bir bakabilir misin.. anlamadığım bir durum var. --kibele 22:09, 12 Eylül 2006 (UTC)

vito halletti, gerek kalmadı... --kibele 07:30, 13 Eylül 2006 (UTC)
umarım benim mesajımın laneti değildir. ama boşver, iyidir güneş doğuşu izlemek. dali için de teşekkürler. --kibele 16:17, 13 Eylül 2006 (UTC)

kürtler maddesini niye eski haline getirdin, tarafsız ve oldukça detaylı görünüyordu?Delamorena 08:10, 13 Eylül 2006 (UTC)

Yanlışlık oldu Delamorena, fark tuşuna bastım, IP numarası tarafından üslup şablonunun kaldırıldığını görünce otomatikman geri aldım. Uyardığın için sağol. Tembelejderha 08:15, 13 Eylül 2006 (UTC)
ne demek görevimiz:)Delamorena 08:17, 13 Eylül 2006 (UTC)
birde Perihan Ürkmez maddesine bakarmısın bu aralar nedense sil şablonu koymaya çekiniyorum, eskiden sil der giderdimDelamorena 08:19, 13 Eylül 2006 (UTC)
Delamorena insaf, bu bariz madde 6. :) Tembelejderha 08:21, 13 Eylül 2006 (UTC)
ben kuralları bidaha okuyayım en iyisi :))Delamorena 08:22, 13 Eylül 2006 (UTC)

Empire state[kaynağı değiştir]

selam tembel, Daha önce de bir kullanıcı Empire State Binası maddesindeki çok uzun şablonunu çıkarmıştı. Şimdi aynı işi yeniden yapmış. Kendisine bundan birkaç hafta önce bunun sebebini sormuştum. Cevap vermemişti. Şu olaya bir göz atar mısın. Sebebsiz yere böyle şablon kaldırıla bilir mi?. Kolay gelsin--Baylanileti 08:24, 13 Eylül 2006 (UTC)

Tabii ki tartışmaksızın çıkarmamalı Baylan, kendisine bir hatırlatma mesajı da ben yolladım, umarım sorun çözülür. İyi çalışmalar. Tembelejderha 08:30, 13 Eylül 2006 (UTC)
Tşk. Zaten Vito da eski sürüme getirmiş.--Baylanileti 08:34, 13 Eylül 2006 (UTC)

Selam Absar, Wikimania 2007 konusunda umutsuzluğa kapılma, belki de bizde kalır. :) Sanırım sunumun güzelliğinden ziyade önerinin mantıklı olması önemli, hem daha 2 gün var. Ben bugün bir miktar daha uğraşmayı düşünüyorum. Tembelejderha 12:22, 13 Eylül 2006 (UTC)

Hem geliştirmemizde sakınca yok, aynı bilgileri 2008 için de kullanabiliriz. Tembelejderha 12:23, 13 Eylül 2006 (UTC)

Valla cool da da yazdığım gibi güzel teklif hazırlamışlar. Bilhassa Torino. Bence 2008 adaylığımız için gerek kulanıcı kullanıcı gerekse Köy çeşmesinden kullanıcıları bilgilendirci çalışmalar yapmalıyız. Önümüzde uzun bir yıl var. Ama 2 yıl beklememek için 2007 olsa iyi olurdu.--Absarileti 12:30, 13 Eylül 2006 (UTC)


Technology Channel daki Internet Gezgini Programı[kaynağı değiştir]

Merhaba, Technology Channel daki Internet Gezgini Programı programın konuk listesini hazırlayan arkadaş Vikipedi'den katılacak arkadaş arıyormuş ve benimle irtibata geçmiş. Vikipedi için güzel bir fırsat. Programın ne zaman olacağına dair bir bilgi henüz yok. Fakat çekimler İstanbul'da Maltepe Üniversitesi stüdyolarında. Bu programa katılabilecek deneyimli Vikipedist'ler gerekli. Şu anda kaç kişi gerekli olduğunu bilmiyorum. Katılma imkanına göre kişiye bildireceğim. Baylana ve Uğur'a da aynı mesajı bıraktım. Baylan katılamayacağını söyledi. Senin İzmir'den İstanbula gitme durumun mümkün olur mu bilemiyorum. --Özgür 16:21, 13 Eylül 2006 (UTC)

Haha, Dbl, meşhur olmak da varmış kaderimizde desene :)) Şaka bir yana, benim durumum belli değil. Şu aralar iş ve askerlik durumları var. Aslında İzmir, İstanbul ve Ankara'da bulunuyorum sıklıkla. Yeni mezun oldum ve iş görüşmeleri için İstanbula daha sık gitmem gerekecek. Ama tarihin az çok belli olması lazım. Durum netleşmeden verebileceğim yanıt bu kadar. Gerekirse ve yapabilirsem katılırım, ama şimdilik bana güvenmeyin. Tembelejderha 16:43, 13 Eylül 2006 (UTC)
Hayırlısı :) Bakalım birileri bulunur herhalde şu Vikipedi'de. --Özgür 16:46, 13 Eylül 2006 (UTC)

Kullanıcılara hoşgeldin mesajını {{subst:hoşgeldin}} şeklinde atarsanız daha güzel olur, böylece şablonun içeriği sayfaya kopyalanır ve şablonda yapılacak her değişiklik ile kullanıcı ileride farklı mesajlarla karşılaşmaz. İyi çalışmalar. Tembelejderha 18:27, 13 Eylül 2006 (UTC)

Anladım, teşekkürler.--Alp Er Tunga 18:32, 13 Eylül 2006 (UTC)

Ankara buluşması hakkında[kaynağı değiştir]

Merhabalar Tembelejderha Lighterside bir öneride bulundu ve Ankara buluşması yapalım dedi. Ne dersin buraya bir bak istersen saygılar--nosferatü 10:58, 14 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba Nosferatü, Şu anda İzmir'deyim ve İzmir buluşmasına katılacağım. Ankara ve İstanbul'da sık sık bulunuyorum ve eğer orada olduğum bir döneme denk gelirse buluşmaktan zevk duyarım. Maalese şu anda programım belli değil ve en erken ne zaman Ankaraya gelirim bilmiyorum, ama birkaç hafta içinde en azından bir kez ziyaret edeceğim. Eğer durumum belli olursa köy çeşmesine yazarım. Kolay gelsin. Tembelejderha 12:02, 14 Eylül 2006 (UTC)

Estağfurullah...[kaynağı değiştir]

Selam Doruksal, son değişikliklere bakarken Uğur'a sorduğun soru gözüme ilişti, arsızlık edip cevaplayayım dedim. :)

Şimdi maddeye bir şablon eklediğinde aslında şablon içeriğine bir bağlantı eklemiş oluyorsun, yani aslında şablonun içeriği maddenin içinde olmuyor. Ama eğer başına subst: ekleyip kaydedersen o şablonun içeriği maddenin içine kopyalanıyor, madde artık şablona bağlı olmuyor.

Bazı durumlarda bilginin şablonda olması tercih ediliyor, böylece sadece şablonu değiştirerek tüm maddelerde değişiklik yapmış oluyoruz. Bazen de aksine bu durum istenmiyor, yani şablonda yapılan değişikliğin maddelere yansımasının zararlı olduğu düşünülüyor. İşte bu durumlarda subst: kullanılıyor. (bu arada subst "substitute" sözcüğünün kısaltılmışı, "yerine koymak" demek.) Kolay gelsin. Tembelejderha 09:49, 14 Eylül 2006 (UTC)

..."arsızlık" ne demek ?!

Uğur Başak'a konuyu ne derece anladığımla ilgili olarak bir mesaj attım ve sana da atacaktım ki, bu mesajımın 2 yukarısındaki subst konulu kısacık mesajı oluyunca, anladığımdan iyice emin oldum (Nihayet de anlayıverdim ! A-li to-pu tut. At A-li at. :-D)

Teşekkürler... --Doruk Salancıileti 12:27, 14 Eylül 2006 (UTC)

selam tembelejderha, beraber gidiyoruz değil mi :) · fcn × mesaj · 13:49 · 14 Eylül 2006

Evet fcn, beraber gidiyoruz. Bu gece saat 23:00 gibi irc'de olucam, eğer sen de olabilirsen konuşuruz. olmadı sana bir email atarım. Görüşmek üzere. Tembelejderha 15:14, 14 Eylül 2006 (UTC)

Ben gelemiyorum, beklemeyin diye haber vereyim dedim. Seneye artık...  :) İyi eğlenceler The cat 21:14, 15 Eylül 2006 (UTC)

Oyum Geçerlimi Geçersizmi[kaynağı değiştir]

Merhaba

Yöneticilik seçimlerinde kullandığım oy geçersiz olmuş fakat siz bana 150 değişiklik sonunda oyunuzu geçerli oyların arasına taşıyabilirsiniz demiştiniz. Benim şuan 176 görünüyor. Oyum Zeynepmsj adlı kullanıcı tarafından iptal edilmiş. Bir açıklama bekliyorum. Patron

Selamlar Patron, ilk önce ben de anlamadım, ancak anlaşılan durum benim bildiğim gibi değilmiş. VP:OY sayfasında bulunan Oyların geçerliliği başlığında,
madde 4: "Oy verebilme/kullanabilme ön yeterliliği için oy verebilecek durumda olan üye kullanıcının oylama açılma/başlangıç tarihi itibariyle Vikipedi'de en az 2 aydır (60 gün) üye ve en az 150 değişiklik katkısı yapmış olması gereklidir."
yazıyor. Yani oylama başladığında 150 değişikliğin olmalı, oylama sırasında 150 değişikliğe ulaşmak yetmiyor. Anlayışla karşılayacağını umuyor, iyi çalışmalar diliyorum. Tembelejderha 07:34, 16 Eylül 2006 (UTC)
Verdiğin cevaplar için Teşekkürler. Durumu tam olarak anladım. Bu arada verdiğim ilk oy geçersiz oldu bu da ayrı bir enstantane :). Lehine oy kullandığım kişinin çok çalışkan bir arkadaş olduğunu düşünüyorum ne zaman burada olsam onu görüyorum umarım kazanır.
Merhaba Ejderha. Şuna bir bakar mısın. Büyükböcek mahallesi. Gözden kaçtı herhalde. İyi çalışmalar. --Makedon 09:40, 17 Eylül 2006 (UTC)

{{sil|gitsin}}[kaynağı değiştir]

Selamlar Mskyrider, silinmesi gereken maddeleri {{sil|gitsin}} şeklinde işaretlediğini farkettim, onun için rahatsız ediyorum. Etiketi böyle kullanırsan özellikle acemi kullanıcılar ve IP'ler maddeleri gerçekten {{sil|gitsin}} diye sildiğimiz gibi yanlış bir kanıya kapılabilirler. Senin bu işi ciddiye aldığının farkındayım ama dışarıdan da ciddi görünmesi için o "gitsin" kısmına VP:HS'de bulunan gerekçeleri yazarsan güzel olur. Kolay gelsin. -Tembelejderha 17:58, 17 Eylül 2006 (UTC)

Uyarı için teşekkürler, genelde zırvalıklara ve vandalların batırdıklarına öyle yapıyorum, eğer halet-i ruhîyem uygunsa VP:HS kriterlerini kullandığım zamanlar bile vâkidir. --Mskyrider 18:06, 17 Eylül 2006 (UTC) ek: "iskorpitx" maddesine de {{silme|kalsın}} diyecek hâlim yoktu herhalde di mi ama? :)) --Mskyrider 18:09, 17 Eylül 2006 (UTC)
molaya küçük ara veriyorum, tembel'e ve bünyesinde topladığı bütün hayvanlara teşekkür ediyorum.
kibele, eylül 2006

Hediyen için çok teşekkür ederim Kibele. Resmi ve hikayesini detaylı olarak inceleyeceğim. Umarım o ejder kardeşim adamla savaşını kazanmıştır :)) Tembelejderha 20:24, 17 Eylül 2006 (UTC)

* aceleyle kazananını arayamadım, ben de öyle umuyorum :) --kibele 21:10, 17 Eylül 2006 (UTC)

terör tartışması...[kaynağı değiştir]

konuyu özetlerken ve neden tarafsız kalmamız gerektiğini aktarırken bu kadar ekonomik ve bu kadar açıklayıcı olmayı aynı anda başarmak zor olmuştur, eline, diline sağlık... bu arada aynı nedenle reuters haber servisinden terörist sözcüğünü bir sıfat olarak kullanmayı kaldırdı... --l'o'ker 20:31, 17 Eylül 2006 (UTC)

Sağolasın Loker.. :) Reuters olayını ise senden duyuyorum ilk defa, güzel bilgi oldu. Kolay gelsin. Tembelejderha 20:43, 17 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba, şu vandallın bilerek yenlış isimlendirdiği haritaları VP:HS#Resim.2FMedya 7. gereği siler misin?--Cansız 20:48, 17 Eylül 2006 (UTC)
Selam Cansız, gösterdiğin iyi oldu. Bu resimler aslında Resim/medya madde 3 gereği, saldırı amaçlı kullanıldığı için silinmeliler. Lisanslarına da bakmak lazım. Bu gece biraz işim var ama yarın ilgileneceğim, zaten hiçbiri kullanılmıyor şu anda. Kolay gelsin. Tembelejderha 21:13, 17 Eylül 2006 (UTC)
-Halldedildi. -Tembelejderha 18:30, 20 Eylül 2006 (UTC)
Eline sağlık. Sağlıcakla...--Cansız 11:37, 22 Eylül 2006 (UTC)

reuters-terör olayına bir link...[kaynağı değiştir]

[terörist dememe ısrarıyla ilgili bir tartışma...] kalanına bakarsın zaten, kolay gelsin :)--l'o'ker 20:52, 17 Eylül 2006 (UTC)

VikiSözlük hakkında[kaynağı değiştir]

Selamlar, Vikisözlükte aktif olduğunuzu farkettim ve çok sevindim. Ben Vikipedi'de aktif bir kullanıcıyım. Viki kodları, düzeni ve yapısı hakkında oldukça bilgili sayılırım ve sanırım bu konuda bazı sıkıntılarınız var.

Dilerseniz bana Vikipedi'deki mesaj sayfamdan ulaşarak sorularınıza hızlı cevaplar alabilirsiniz. Kim olduğunuzu belirtmeyi unutmayın ve ben size burada cevapları iletirim. Bu sayede ortalama birkaç saat içinde, en geç bir gün içinde cevap alabilirsiniz. - Tembelejderha

Tembelejderha, yardım önerin için teşekkürler. Yazılımı ve olanakları tanıma konusunda epey ilerledim sayılır. VikiPedi VikiSözlüğe göre oldukça gelişmiş olduğundan birçok konuda örnek oluşturuyor. Diğer dillerdeki projeler de oldukça önemli bir kaynak.
Şu anda katılanlar 2-3 kişi de olsa VikiSözlük'te her gün önemli gelişmeler kaydedilmekte. Umarım kısa bir süre sonra daha güzel ve yararlı VikiSözlük sayfalarına sahip olacağız.
İyi Çalışmalar.
--Ender

selam ejder, Sedat Kapanoğlu‎ maddesine bir bakarmsıın, hala bu tür insanların ve internet sayfalarının kalıp kalmayacağını anlayamadım. bu arada hiçbişey yazmamışsınız izmir buluşmasına, fotoları mailime gönderin bari ;)Delamorena 14:42, 18 Eylül 2006 (UTC)

Selam Delamorena, şu anda Sedat Kapanoğlu‎ diye bir madde yok görünüyor. Buluşmadan sonra biraz işim çıktı, birşey yazamadım. Fotoları ise bir ara yollayacağım, kolay gelsin. Tembelejderha 08:07, 19 Eylül 2006 (UTC)
Selam Tembel,
Aradığın şey şurda: Sedat Kapanoğlu
Lakin, bug var sanki, linkler aynı olmasına rağmen sizin yazdıklarınız çalışmıyor.
Sevgiler
Vito Genovese 08:14, 19 Eylül 2006 (UTC)
Sorun görüntüde aynı olan fakat kod açısından farklı olan karakterlerden kaynaklanıyor:) --Ugur Basakmesaj 08:27, 19 Eylül 2006 (UTC)

Delamorena'ya:

Tekrar selam, sayfayı buldum. (Sedat Kapanoğlu) Bu tür maddeleri hızlı sil ile silemiyoruz. Madde zamanında silinmeye aday gösterilmiş ve bir sonuç çıkmamış. (Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Sedat Kapanoğlu) Tekrar gösterilebilir. (Eğer SAM yaparsan Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Sedat Kapanoğlu (2) gibi bir başlık seçmen gerekecek.) Tembelejderha 08:34, 19 Eylül 2006 (UTC)

Vito'ya:

Sağol Vito, Uğur Başak karışıklığın sebebini açıklamış.. Tembelejderha 08:34, 19 Eylül 2006 (UTC)

Uğur Başağa:

Sağol Uğur, Kolay gelsin. Tembelejderha 08:34, 19 Eylül 2006 (UTC)

Şefik Hüsnü[kaynağı değiştir]

Merhaba Tembelejderha. Az önce bir maddeye bakıyordum ve madde girişinin ortalarda bir yerlerden kesildiğini farkettim. Yöneticilerden birine haber vermemin iyi olacağını düşündüm. Sizin isminiz hoşuma gitti. Madde başlığı: Şefik Hüsnü. Geçmişte tam hali de girilmiş ama nedense yarısı silinmiş sonradan. O bölümlerin yanlış olduğuna dair bir iddiaya da rastlamadım. Dikkatinize. İyi çalışmalar. K. Deniz Öğüt (kdenizogut (et) gmail.com)

Silinmiş yazı geri getirildi. -Tembelejderha 12:58, 19 Eylül 2006 (UTC)

MediaWiki ile ilgili sorular[kaynağı değiştir]

Merhaba Ejerha, (tembelini yazamadım maalesef! :)

VikiSözlük ya da genel olarak MediaWiki ile ilgili bazı sorularım olacaktı.

1. Vikipedi sayfalarında gördüğüm "Haftanın Projesi" gibi bir çalışma yürütmek için genel olarak madde ve kategori düzenlenmesinde kullanılan araçlardan farklı araçlar mevcut mudur? Örneğin, proje takibi ve anketlerde olduğu gibi kabul ve red oylarının sayılması vb.

2. Bir de bazı yabancı sayfaların altında şöyle bilgiler görüyorum, bunlar nedir? Türkçe sayfalarda da bunlar kullanılıyor mu?

{{InterProjekt|
*{{InterProjekt/MW|Help:Help}}
*{{InterProjekt/WC|Help:Contents}}
*{{InterProjekt/WB|Wikibooks:Hilfe}}
*{{InterProjekt/WN|Hilfe:Übersicht}}
*{{InterProjekt/WP|Wikipedia:Hilfe}}
*{{InterProjekt/WQ|Wikiquote:Hilfe}}
*{{InterProjekt/WS|Wikisource:Hilfe}}
*{{InterProjekt/SP|Help:Contents}}
}}

3. Hazırladığım sayfanın altına bir robot [[ku:lale]], [[nl:lale]] gibi satırlar eklemiş. Bunlar ne anlama geliyor ve bunlarla ne yapılır?

Şimdiden teşekkürler

-- Ender (VikiSözlük)

Selamlar Ender,
1. Hayır, farklı araçlar mevcut değil. Herşeyi aynı kodlarla ve manuel olarak yapıyoruz. Yalnız eklemek isterim ki az kullanıcı olan wikilerde projeler gereksiz. Projelerin amacı çok fazla katılımcının olduğu ortamlarda işbirliği ve koordinasyon sağlamak, 2-3 kişi için böyle birşey pek gerekmez ve mesajlaşmak genellikle yeterli olur.
2. Kodu sanırım bu sayfada görmüşsün. Bunlara genel olarak şablon diyoruz. Ne işe yarıyorlar dersen, o sayfada sol menüdeki "Schwesterprojekte" başlığı altında görülen, diğer kardeş projelerdeki help sayfalarına bağlantı sağlıyorlar. Bu bağlantıları çıkarmak için kullanılmış olan şablonları ve kodlarını görmek için şu sayfanın en altında bulunan Vorlagen listesine bakabilirsin.
3. Bu robot sayfaya interwiki eklemiş. İnterwikiler, diğer dillerdeki projelerde bulunan, aynı konulu sayfaya olan bağlantılardır. Bu kodları gördüğün sayfaya dönersen sol menüde "diğer diller" başlığı altında diğer dillerin aynı projelerindeki aynı maddeleri görebilirsin. (yukarıdaki sorunda bahsettiğim kodlar aynı dildeki farklı projelere bağlantı sağlıyordu.) buradaki ku: ve nl: dil kodları, lale ise maddenin ismi. daha fazla bilgiyi İnterwiki sayfasında bulabilirsin.
Kolay gelsin. -Tembelejderha

Sağol gösterdiğin için. Yazılımdaki bug varmış. Allahtan değişiklik loglarını tutuyordum da, yüksek byte değişikliği yaptığı resim çıkarmaları tespit edip, maddelerde düzelttim. 4000 e yakın sayfada 40 civarında hata yapmış, durum o kadarda kötü değil. --Özgür 16:08, 19 Eylül 2006 (UTC)

Ne dalgası neden sildin o yazıyı??? düzenlemeye çalışırken sosyalizm portalındaki yazıyı?Uzun zamandır girmiyorum düzenleme yapmamaya çalışıyorum dakika 1 gol 1 benim düzeltme yapmamı mı beklediniz anlayamadım?? Ayıp bişey bu.[[Kullanıcı:Nihan|Nihan]

Yazı çok taraflı, Neresinden başlasam ki? Emperyalist tanımlamasından mı, "affettirmek" olayından mı? Yoksa katledilmenin "öldürülmek" kavramının taraflı bir ifadesi olduğundan mı? "Katletmeyle ilgili halkın sözü ise gerillarlara ölüm yaşasın emperyalizm olmuştur." ?? "cani"?
Nihan, eskiden gelen bir önyargıyla birbirimizi yemek yerine gel istersen başka bir yöneticiye danışalım. Hangisini istersen, sen seç. Ben bu yazının tartışılacak hiçbir tarafının olmadığını düşünüyorum fakat sanırım siz hemfikir değilsiniz. Kısaca o yazı düzenlenmez, yeniden yazılır.
Son olarak, elbette sizin düzenleme yapmanızı beklemedim. Bu son derece talihsiz durum tamamen bir tesadüf, ve tepkimden sonra sizin işin içinde olduğunuzu farkettim, ciddiyim. Saygılar. Tembelejderha 22:01, 19 Eylül 2006 (UTC)
Yazının taraflı olduğunun farkındayım ama silmek istemedim nasıl düzenlerim diye düşünüyordum.Yöneticiye danışmaya gerek yok..Kişisel düşüncem katledilmiştir,burada ansiklopedik bişeyler yapıldığı için daha mantıklı cümleler genel cümleler kurulacaktır tabi ki...Girdim ,mesajlarımdan yola cıkarak portala ugradım gözüme takıldı..Düzenleme yaparken silindiğini gördüm..yeniden yazılır yada düzenlenir bunun tartışmasını yapmayacağım,ben el atınca farketmeniz tuhafıma gitti sadece..Buraya boş,ilgisiz,beceriksiz ve cahil insanlar pek girmiyorlar.Bende bilgim,ilgim,becerim dahilinde bişeyler yapmak istiyorum sizin ve diğerlerinin yaptığı gibi...önyargılı değilim,sadece soğumak istemiyorum bunun kimseye bir kazancı yok...Nihan 22:59, 19 Eylül 2006 (UTC)
Peki, iyi niyetinizi anlıyorum. Düşününce, gelir gelmez böyle birşeyle karşılaşmış olmanız beni de rahatsız etti ve özür dilerim. Yazının taraflı olduğunun farkında olduğunuzu söylüyorsunuz, o halde daha fazla karışmıyor ve sizi rahat bırakıyorum. :) Kolay gelsin. Tembelejderha 23:28, 19 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba Ejderha. İzmir toplantısı hakkında hiç laf edilmedi. Yapılamadı mı, yoksa fazla kaçırıp rezalet mi çıkardınız da yazamıyorsunuz :)) Bir de http://tr.wikipedia.org/wiki/Kuark_Bilim_Toplulu%C4%9Fu maddesine bir bakar mısın. Gözden mi kaçmış ne. İyi çalışmalar. --Makedon 12:37, 20 Eylül 2006 (UTC)

Selam Makedon. İzmir toplantısını yaptık ve güzel geçti. Sanırım herkes üşendiği için birşey yazmıyor, yoksa utanılacak birşey yaşamadık haha :))
Gösterdiğin maddeyi sildim, bu sefer Uğur Başak'tan önce davranarak :) Kolay gelsin.. Tembelejderha

Raj Kapoor'a commonstan aldığım resmi yükledim ama çıkmıyor resim..İngilizce vikiden alıp tekrar yükledim..Commons şablonunu da bilmiyorum...Nihan

Commons'daki resmin adresini verebilirsen yardımcı olmaya çalışırım. En.wiki'de screenshot olarak geçiyor, fair use altında. Bir araştırayım.. Tembelejderha 18:17, 20 Eylül 2006 (UTC)
Sanırım Vito konuyla ilgileniyor, sana benden daha kolay yardımcı olacaktır Nihan, resim konusunda benden daha fazla biliyor. Kolay gelsin. Tembelejderha 18:23, 20 Eylül 2006 (UTC)

fotolar ve klemence[kaynağı değiştir]

Selam fcn, fotoları aldım. Ben de elimdekileri bir ara yollayacağım. Bu arada Klemence kim olur? quelqu un qui court ne güzel bir şarkıymış! Gerisini de dinlemek isterdim.. -Tembelejderha 16:10, 20 Eylül 2006 (UTC)

  • aslında vikipedi felsefesiyle neredeyse birebir örtüşen bir şarkı o! http://www.jamendo.org adresinde, şarkıcıların creative commons'la lisansladıkları pek çok albüm bulabilirsin. ben ilk Klemence'in Ami ami albümünü indirmiştim. aslında pek de ümitli değildim ne yalan söyleyeyim :) ancak şansıma çok güzel bir albüm çıktı. o albümdeki en sevdiğim şarkılardan biri quelqu un qui court. aslında ne anlattığına dair bir fikrim yok :) olsun, yine de güzel şarkı. http://www.jamendo.com/en/artist/klemence/ adresinden indirmiştim, ama şimdi baktım da albümü yok gibi görünüyor. işte bu ilginç. istersen diğerlerini de gönderebilirim. · fcn × mesaj · 22:39 · 20 Eylül 2006
Teşekkürler, aslında diğer şarkıları da yüklersen hiç fena olmaz. Klemence'i ve Jamendo.org sitesini sana attığım mesajdan sonra keşfettim, fakat dediğin gibi albümü kaldırmışlar. Ben de bir iki grup denedim, önce biraz dinleyeyim beğenirsem sana haber veririm. Bu arada kullanıcı sayfanın başlığını değiştiren kodu arakladım. :) İyi geceler. Tembelejderha 22:53, 20 Eylül 2006 (UTC)
hehe, ben de zaten dbl'den araklamıştım ;) senden bir ricam olacak, bir ara fr.wiki'nin anasayfasının ie'de nasıl göründüğüne bakabilir misin? firefox'ta çok iyi görünüyor da, ie'de nasıl, merak ettim. iyi geceler. · fcn × mesaj · 23:07 · 20 Eylül 2006

latince yardım[kaynağı değiştir]

merhaba yüce ejderha, veritas odium parit ne demek yardımcı olabilirmisin?Delamorena 13:11, 21 Eylül 2006 (UTC)

Selam şövalye. veritas odium parit, "gerçekler (ya da doğrular) nefreti (ya da düşmanlığı, kini, garezi) doğurur (ya da vücuda getirir, sebebi olur)" anlamına gelen bir latince deyiş. Yukarıda Mskyrider bizdeki karşılığını çok güzel söylemiş. :) Tembelejderha 13:41, 21 Eylül 2006 (UTC)
Bu arada, hoşuma giden bir diğer söz de şu: Veritas nunquam perit, "doğru hiçbir zaman ölmez". -Tembelejderha 13:49, 21 Eylül 2006 (UTC)
ben yine de in vino veritas ı tercih ederim :)Delamorena 16:20, 21 Eylül 2006 (UTC)
ayrıca Kullanıcı:‎Malkocogluso2 yazdığı maddelerin başına bazı özlü sözler yazıyor , aslında hoş bir şey ama bugüne kadar karşılaştıklarımı sildim, sen ne düşünüyorsun?Delamorena 16:44, 21 Eylül 2006 (UTC)
Gösterdiğin iyi oldu Delamorena, incelemekteyim. Tembelejderha 16:50, 21 Eylül 2006 (UTC)

bu arada ben bu mesajı yazarken kullanıcı sayfana bişey mi yapmışım, geçmiş te öyle görünüyor. bir de senin ve fcn nin sayfalarının üstü kısmı bir garip çıkıyor bende. sanırım sağ üst köşeye amblem koymuşsunuz onunla alakalı birşey galba, o kadarını çözebildim :) Delamorena 21:39, 21 Eylül 2006 (UTC)

Selam TembelEjderha,

Özgür'de de gördüm sende de monobook.js nedir? Kusura bakma bu kadar işin arasında.--Zeynepmsj 15:34, 21 Eylül 2006 (UTC)

Zeynep, monobook.js sayfasına kendimiz için özelleştirebileceğimiz bazı javascript kodlarını eklediğimiz zaman sayfalarda kimi ek özellikler çıkıyor. İstersen benim monobook.js sayfamın içeriğini kendininkine kopyala, ve tarayıcının önbelleğini bir defaya mahsus olmak üzere temizle. (sanırım ctrl+F5) İşini kolaylaştıracak kimi buton ve menüler çıkacak, beğenmezsen silerek geri alabilir ya da kodlarla oynayıp kendince değiştirebilirsin. Kolay gelsin. Ne kusuru!! :)) Tembelejderha 15:39, 21 Eylül 2006 (UTC)

Aha bak Ejderha uçtu !!![kaynağı değiştir]

Tembel seni Lizbon Kalesi üstünde uçarken görmüşler.
Aha işte kanıtı burada!
Dedektif: Mskyrider
Teşekkürler :) -Tembelejderha 09:35, 22 Eylül 2006 (UTC)

Kullanıcı sayfası[kaynağı değiştir]

tembel, eski köye yeni âdet getirmeyeyim diye sesimi çıkarmıyordum ama madem sen yaptın ben de istiyorum! kullanıcı adımın baş harfini nasıl küçük yaparım? şöyle yani.. --kibele 21:49, 21 Eylül 2006 (UTC)


Haha, "Ben de isterim!" diyorsun öyle mi? :)

{| style="position:absolute; top:0; width:100%; background:#f8fcff; color:#000;" valign="middle"
 |-
 | <br />
 <span style="font-size:2.0em;">tembelejderha</span><br>
 <small>kullanıcı mesaj sayfası<small><br />
 |align="right"|[[resim:Ddraig.png|50px]]
 |}

Bu kodları -tabii ki kendine göre değiştirerek- sayfanın tepesine yapıştırırsan seninki de öyle olur. Kolay gelsin, bi sorun çıkarsa ben de yapabilirim. Tembelejderha 09:35, 22 Eylül 2006 (UTC)

Selamlar. Gördüğüm kadarıyla scripti yüklemişsin fakat henüz kullanmamışsın. Bir sorun mu var? Özellikle silme sayfalarında üstte m1,m2,g2... diye sekmeler çıkaran Uğur Başak'ın scripti çok işe yarıyor, istersen bir dene.. Tembelejderha 09:00, 22 Eylül 2006 (UTC)

Evet seninkini yükledim ama bende sekme falan çıkmadı :( Olmayınca bir kere daha kopyala yapıştır yaptım senden ama gene olmadı. Beceremedim anlayacağın. --Zeynepmsj 09:03, 22 Eylül 2006 (UTC)
Hmm, o halde sanırım tarayıcının önbelleğini boşaltmayı unuttun. Kullandığın tarayıcıya göre,
  • Mozilla / Firefox / Safari: Shift e basılıyken safyayı yeniden yükleyerek veya Ctrl+Shift+R yaparak,
  • Apple Mac için Cmd+Shift+R,
  • Internet Explorer: Ctrl+F5,
  • Konqueror: Sadece sayfayı yeniden yükle tuşuna basarak

boşaltabilirsin. O zaman çalıcağını sanıyorum. Tembelejderha 09:09, 22 Eylül 2006 (UTC)

ilgilenirmisin[kaynağı değiştir]

Müzik kitapları listesi maddesine bir bakabilirmsin? bu arada kullanıcı sayfanda değişiklik mi yapmışım? geçmişte öyle görünüyordu? bu arada kullanıcı sayfasının üst kısmınıa bir ince ayar lazım galiba arkada bir "K" harfi görünüyor;) Delamorena 15:10, 22 Eylül 2006 (UTC)

Selam Delamorena, sayfayı sildim çünkü dış bağlantı dışında bir bilgi içermiyordu. (VP:HS Md:3) Kullanıcı sayfamda nerede K var anlamadım, aradım ama bulamadım. Hala görebiliyorsan nerde olduğunu gösterir misin? Bu arada dün gece bilgisayar başında değildim ve irc'ye baktığımda sen çıkmıştın, cevap veremedim kusura bakma.. Tembelejderha 15:51, 22 Eylül 2006 (UTC)
madde ile ilgilendiğin için sağol, K ya gelincce: sayfanda "tembelejderha yazıyor ya, t nin hemen yanında, sayfanın üst tarafında. eskiden Kullanıcı:tembelejderha yazan yazının K sı kalmış.bu arada ırc tayım hala :)Delamorena 15:55, 22 Eylül 2006 (UTC)

Erojen bölgeye doğru yapılan cüccük hareketi[kaynağı değiştir]

Sil de biz sileriz ha? Amele ettin bizi ayak üstü.. :) Bu arada senden sonra ejder var koçum, ejderi yenene komple atariyi veriyorum tüm oyunlarıyla birlikte. :) Tembelejderha 16:33, 22 Eylül 2006 (UTC)

Ahaha o değil de, Tembelejderha'ya perfect çekersen sinirleniyormuş sonraki elde diyolar, aslı var mı? Ben Chun Lee'yi alırım, tekmeye doyururum seni, ejderha da olsan, bengal kaplanı da olsan farkmaz.
Kapışalım!
Vito Genovese 16:42, 22 Eylül 2006 (UTC)
Puhaha, güzeldi gerçekten beğendim çok lol :)) Hmm, you talk the talk ama yürümek sıkar be Vitocum.. :) Adresi ver sen adresi! -Tembelejderha 16:55, 22 Eylül 2006 (UTC)
Ayva çiçek açmış, yaz mı geleceeeeek, Tembel Bornovaaaaa'yaaa nasıl geleeeeceeeek?--Vito Genovese 17:00, 22 Eylül 2006 (UTC)

Entellektüel?[kaynağı değiştir]

Türkçe'de entellektüel diye bir sözcük yok. Doğrusu entelektüel (bkz. TDK'nin ya da Dil Derneği'nin yazım kılavuzu). Muhammedcimci 20:17, 22 Eylül 2006 (UTC)

Teşekkürler uyardığınız için, düzelttim. İyi çalışmalar. -Tembelejderha 20:20, 22 Eylül 2006 (UTC)


israil maddesi sürekli bir saldırı altında iki kullanıcıyı uyardım ama sanırım devam edeceklerDelamorena 12:34, 23 Eylül 2006 (UTC)

Ok, ikisini de engelledim, takipteyim. Tembelejderha 12:39, 23 Eylül 2006 (UTC)
selam ejderha, İç bağlantı içermeyen sayfalar ı nereden bulabilirim, içerisine bir bağlantı ekliyeyim de onlarda sayılsın:) birde bu öksüz maddeler var ya onların üzerinde yapabileceğimiz ne var. aslında ben bu iç bağlantı olayını tam anlayamadım herhalde :) Delamorena 13:56, 23 Eylül 2006 (UTC)
bu arada bir de Şoför İdris‎ maddesine bakarmısın [4] bu sayfadan alınmış yazı, inatla da 17 ocak ta ölümlere yazılmaya çalışılıyorDelamorena 14:04, 23 Eylül 2006 (UTC)
Pardon Delamorena, sorunu yeni farkettim. Olay şu: İçinde hiç iç bağlantı olmayan maddeler madde sayılmıyorlar, yani o istatistiklerde görülen rakama bir katkıları yok. Bu ve benzeri sayfaların hepsini Özel:Specialpages'e girerek bulabilirsin. -Tembelejderha 20:10, 23 Eylül 2006 (UTC)

Selam The cat, kategori yönlendirmelerini madde gibi yapmıyoruz. Daha fazla bilgi için yardım sayfalarına bakabilirsin. (Not: Bizde yoksa en.wikipedia.org adresinde vardır, gördüğüm kadarıyla İng. biliyorsun, en-3) -Tembelejderha 14:26, 23 Eylül 2006 (UTC)
Bir örnek: Kategori:Onychophora -Tembelejderha 14:28, 23 Eylül 2006 (UTC)

Evet bunu biliyordum da yine de en. wiki ye baktım gerçekten böylemi olması gerekiyor diye. Düzeltirim şimdi açtıklarımı. Yalnız daha önce de bu konu hakkında bir sorum olmuştu Karduelis'e [5] , ama herhangi bir cvp gelmedi. Neyse, hala biraz kafamı karıştırıyor şu "bu kategorinin yeri şurasıdır" cümlesi. "bakım gereken sayfalarda" neden yer alıyor eğer bu kategori yönlerdirmeleri değiştirilmemesi gereken sayfalardansa, hala anlayamıyorum? Belki siz ilgilenirsiniz bu konuyla, çünkü değişmemesi gerektiğini bilmeden o sayfaların hepsini taşıyordum biraralar, sanırım benim gibi yapması olası kullanıcı da çoktur? :) tşkr. The cat 15:08, 23 Eylül 2006 (UTC)
Haklısın aslında, o konuda bir bilgilendirme yapmak, ya da eğer varsa görünür bir yere taşımak gerekli. Aslında acemi kullanıcılar kategori kullanımı ile pek ilgilenmediklerinden genelde böyle sorunlar çok olmuyor, zira hiç kullanmıyorlar. :) Şöyle açıklamaya çalışayım: A kategorisini B kategorisine madde gibi yönlendiriyorsun. Birisi bir maddeyi A kategorisine ekliyor. Sonra maddenin altında A kategorisinde tıklayınca B kategorisi açılıyor, ancak madde A içinde olduğundan B'de görünmüyor. Umarım karışık gelmemiştir. Anlamadığın bir durum olursa yardımcı olmaya çalışırım. Kolay gele! -Tembelejderha 20:10, 23 Eylül 2006 (UTC)

Sorry for recreating that page; I wanted to add the delete template, but unfortunatelly I didn't take a look at warning message. Please delete it again, Pill 19:18, 23 Eylül 2006 (UTC)

Ok no problem, done. -Tembelejderha 19:21, 23 Eylül 2006 (UTC)

Selamlar Kibele, öncelikle telifli maddelerle savaşın sebebiyle candan kutluyorum, sağol, varol!! :) VP:HS gereği, geçmişinde telifsiz bir sürüm bulunmayan maddeleri siliyoruz. Bu yüzden böyle maddelere telif etiketi yerine sil etiketi koyarsan, açıklama olarak da adresi verirsen iş kolaylaşır. Geçmişinde telifsiz bir sürüm olanları da geri alabilirsin. Kolay gelsin! -Tembelejderha 19:25, 23 Eylül 2006 (UTC)

kontrol etmeye çalışıyorum, ama çoğu zaman dalıp gidiyorum galiba. bir de inşallah telifli değildir diye dua ederken unutuyorumdur. :) sana da kolay gelsin. --kibele 19:30, 23 Eylül 2006 (UTC)
mesela şu maddenin durumu nedir? başından beri aynı telifli metin. ama haritalar filan var, taslak bırakmak gerekmiyor mu?
Böyle olunca istersen yine de sil koy, ama benim az önce yaptığım gibi taslak haline getirmek en güzeli, böylece hiç olmazsa emeğin bir kısmını kurtarmış oluyoruz. -Tembelejderha 19:42, 23 Eylül 2006 (UTC)
tamamdır, sağol. --kibele 19:45, 23 Eylül 2006 (UTC)

Az önceki mesajla ilgisi yok ama bu hayvanlar maddesi kötü durumdaymış bayağı, onu düzenliyorum en. wikiye göre ama nedense taksokutuyu yerleştirmedim. şimdi sayfayı kaydediceğim, siz görebilirsiniz, sizden istediğim bu taksokutudaki sorunu anlamanız, uzun mu geliyor acaba diye düşünüyorum, böyle bir sınırlama varmı tr. taksokutular için? Diğer herşey olduğu gibi kalsın, taksokutu hallolunca düzenleyeceğim, takipteyim, bekliyorum yardımınızı. Teşekkürler. The cat 20:15, 23 Eylül 2006 (UTC)

The cat, buldum ama öldüm yani :)) Neyse, kafayı sıyıracaktım az kalsın. işte sorun buradaymış. -Tembelejderha 20:39, 23 Eylül 2006 (UTC)
Ay allah razı olsun ne diyeyimmm mübarek gece gece :)) bu kadar küçükmüş demek neyse , bidaha düşmeyiz artık aynı hataya :) çok teşekkürler valla, sağolun yordum sizi de.  :) The cat 20:43, 23 Eylül 2006 (UTC)
Ne demek, önemli değil ben teşekkür ederim. Aslında büyük hata kolay bulunuyor, küçük hata daha kötü. İyi çalışmalar efendim.. -Tembelejderha 20:46, 23 Eylül 2006 (UTC)

"PKK'nın terör örgütü olup olmadığını mı tartışıyorsunuz anlamadım. Ama terör örgütü değildir diye tutturan arkadaşlar sanırım PKK sempatizanı olmalı ki bugüne kadar yaptıkları eylemleri görmezden gelen kişilerdir." [6]

Bu sözlerinizle kişileri itham etmektesiniz. Açıkçası size atacağım mesaj bu değildi, oldukça ciddi ve sert bir uyarı mesajı hazırlamıştım fakat sizi kırmak istemiyorum. Sözlerinizin ne anlama geldiğini iyice düşünmenizi tavsiye ediyorum, özellikle Terörist ifadesinin Vikipedi'de yer almamasını savunmakla "PKK terörist değildir" demek arasındaki önemli farkı lütfen görmeye çalışın. Tahminimce sözleriniz amacını aşmış, zira "Vikiarkadaşlarınız" arasındaki kimi kişilerin PKK sempatizanı olduğunu iddia ediyorsunuz ve bunu kastetmediğinizi düşünüyorum. Lütfen daha dikkatli olalım. -Tembelejderha 00:08, 24 Eylül 2006 (UTC)

  • "sanırım PKK sempatizanı "

Sanırım "sanırım" kelimesinin anlamını bilmiyorsun. Ayrıca PKK'nın terör örgütü olduğunu inkar mı ediyorsun? Sadece bunu bilmek istiyorum.

KIZILSUNGURiletikatkılar 01:02, 24 Eylül 2006 (UTC)

  • Ayrıca hiçbir vikiarkadaşıma göndermede bulunmadım. Yazdıklarımı tekrar düşünmemi istemişsin. Yazdıklarımı tekrar düşündüm ve değiştirmeyi de düşünmüyorum.

Başka sorun var mıydı?

KIZILSUNGURiletikatkılar 01:05, 24 Eylül 2006 (UTC)

Kişileri itham ettiniz. Terörist ifadesinin Vikipedi'de yer almamasını savunmakla "PKK terörist değildir" demek arasında bir fark göremiyor olabilirsiniz, ancak sizin bu kabiliyetsizliğiniz geçerli bir bahane değil. Bu yaptığınız çok ciddi bir ithamdır ve kişisel saldırıda bulunuyorsunuz. Bu size son uyarım, tekrarlamanız durumunda Vikipedi'ye erişiminiz engellenecektir. Konunun ciddiyetini anlamanızın burada varlık gösterebilmeniz açısından hayati önem taşıdığını özellikle vurgulamak istiyorum, sarf ettiğiniz sözlerin ne anlama geldiğini son derece iyi düşünün. Kimseyi yargılama hakkına sahip değilsiniz, kişilerin düşünceleri ve eğilimleri hakkındaki spekülatif tahminlerinizi kendinize saklamanızı bekliyoruz.

Ek olarak, sadece bir yanlışı düzeltmek adına: Bahsettiğim yazıda yapmış olduğunuz şey safsatadır, argüman geliştirmek değildir. Yaptığınız safsatanın adı argumentum ad hominem, bağlantıda okuyup görebileceğiniz üzere "bir argümana cevap verirken argümanı eleştirmekten ziyade argümanı yapan kişiye saldırmak" olarak tanımlanır. ("Terör örgütü değildir diye tutturan arkadaşlar sanırım PKK sempatizanı olmalı" - Terör örgütü olduğunu iddia ediyorsunuz ve bunu desteklemek için böyle olmadığını savunanların sempatizan olduklarını söylüyorsunuz, halbuki iki önerme arasında bir mantıksal ilişki bulunmaz. Yani birinin sempatizan olması ile o örgütün terör örgütü olup olmamasının ilgisi yoktur.) -Tembelejderha 09:52, 24 Eylül 2006 (UTC)

Kullanıcı:Che'nin engellenme süresinin 8 güne düşürülmesini istiyorum.

İyi günler

KIZILSUNGURiletikatkılar 02:12, 24 Eylül 2006 (UTC)

Reddedildi. -Tembelejderha 10:20, 24 Eylül 2006 (UTC)

Anasayfa oylaması[kaynağı değiştir]

Selam Absar, bu oylamayı başlatmışsın ama bence biraz erken olmuş. bence oylamaya bir başlangıç tarihi verelim, böylece o zamana kadar hazırlıklarımızı tamamlamış oluruz. Tembelejderha 19:50, 23 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba, uzun bir süre geçmesine rağmen (10 gün civarı) kimseden ses gelmemesi üzerine oylamayı başlattım. Gine isterseniz belirli bir süre erteliyebiliriz.--Absarileti 10:23, 24 Eylül 2006 (UTC)
Absar bence en azından 3 gün erteleyelim derim. Bu kadar çok adayla çıkmamız da iyi değil bence. Açıkçası benim düşündüğüm diğer kullanıcıların görüşlerine göre son bir tasarım yapıp sadece onunla aday olmak. Müsadenle oylamayı 3 gün erteliyorum. -Tembelejderha 10:30, 24 Eylül 2006 (UTC)
Müsade sizin tabii ki fakat tasarımların sayısını nasıl azaltmayı düşünüyorsunuz?--Absarileti 10:37, 24 Eylül 2006 (UTC)
Kendi tasarımlarımı gelen eleştirilere göre değiştireceğim ve sadece bir aday göstereceğim. -Tembelejderha 10:39, 24 Eylül 2006 (UTC)
Kolay gelsin, seçimde başarılar.--Absarileti 10:42, 24 Eylül 2006 (UTC)

Üçüncü bir kişi olarak hakareti silme gayet olağan bir durumdur. Burda Özgür'ün başka bir kullanıcının yazdıklarını sildiğini görebilirsiniz. Bu sayfada benim İngilizce Vikipedi'deki tartışma sayfam.

Gördüğünüz gibi hakaretler üçüncü kişiler tarafından silinebiliyor. Ayrıca yaptığınız açıkca bir "kişisel hakarettir" ve bunun yasak olduğu Vikipedi'nin Beş Temel Taşı'nda da belirtilmiştir. --Ruzgarmesaj 11:44, 24 Eylül 2006 (UTC)

(Tartışmanın bir kısmı Kullanıcı:Ruzgar'ın mesaj sayfasında yer almaktadır.)

Ne kadar rahatsız olsam da sizinle değişiklik savaşı içine girmemek adına değişikliğinizi geri almıyorum. Halen sözümün hakaret olmadığı biliyorum. Umarım yukarıda ifade ettiğim gibi, sizin sansürlediğiniz mesajımda "geçerli olmayan bahanenin "aradaki farkı görme becerisinden yoksun olma durumu olduğunu, yani kabiliyetsizlik olduğunu"" fark ediyorsunuz. Kendi adıma bir anlam kaybı yok yani, ne kastediyorsam mesaj hala bunu söylemektedir. Bu yüzden, eğer hakaret olduğunda ısrarcı iseniz tavsiyem bu kısmı da değiştiriniz.

Sözlerimi hakaret etmek için değil, anlaşılmak için söyledim ve kendimi anlaşılmış sayıyorum. Benim üzerinde durduğum nokta kişisel saldırının ve ithamın tekrarlanmamasıdır, bu konudaki uyarımı yaptım ve şimdilik işim bitti. Sonrasını ise sizinle girdiğim bu tatsız diyalog değil tekrar edilip edilmemesi şekillendirecek. Bu yüzden tartışmanın meyvesiz olduğunu düşünüyorum, kendi adıma burada bitiyor. -Tembelejderha 12:17, 24 Eylül 2006 (UTC)

Geldiniz madem hemen sorayım sorumu :) bu sayfaları önceki sürüme geri getirirken özet kısmına yazılan yazının kısayolu nedir? Ya da bunun gibi birşey? monobook.js gibi birşeymiş duyduğum kadarıyla, bir de yapmayı öğrenirsem ? :) tşkr. The cat 20:28, 24 Eylül 2006 (UTC)

Selam The cat, yöneticilerin kullandıkları geri alma olayı mediawiki'nin içinde var, ama normal kullanıcılar da bu ve benzeri kimi özellikleri kullanmak için çeşitli scriptler kullanıyorlar.

Kullanıcı:The cat/monobook.js sayfasına Kullanıcı:Vito Genovese/monobook.js içinde bulunan kodları aynen kopyalayıp kaydettikten sonra, kullanıdığın ağ tarayıcısına göre

  • Mozilla / Firefox / Safari için: Shift'e basılıyken safyayı yeniden yükleyerek veya Ctrl-Shift-R yaparak,
  • Apple Mac için Cmd-Shift-R
  • Internet Explorer için: Ctrl-F5,
  • Konqueror: Sadece sayfayı yeniden yükle tuşuna basarak

tarayıcının önbelleğini temizle. Tuhaf kutucuklar falan çıkacak, onları kullanmayı çözdünmü olay tamamdır! :)) Şimdilik bu kadar anlatıyorum, bunları yaptıktan sonra sorun olursa yine yanıtlarım. Kolay gelsin. (Bende bu script yok ama muhtemelen geri alma tuşunun adı revert ya da rollback olmalı. Daha başka birçok ek özellik mevcut.) -Tembelejderha 20:42, 24 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba tembel. Tasarımın güzel olmuş, eline sağlık. Yalnız 15 inç ektranda enlemesine sayfa ekrana sığmıyor. Hazerfen tasrımında böyle bir olay yoktu. Bu neden kaynaklanoyor olabilir? --Baylanileti 14:45, 25 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba Baylan, açıkçası bilemiyorum. Ben çift monitörle çalışıyorum, bir 15 inç, bir 17 inç ekran. İkisinde de ekrana sığıyor, hem Mozilla Firefox ile, hem de Microsoft Internet Explorer ile. Aslında sayfanın kodlarının düzenlenmesi lazım, kimi küçük hatalar var. Görünümün hemen her tip ortamda düzgün çıkması için kimi düzenlemeler yapacağım. Bu tasarımı dış görünüm olarak değerlendirebilirsiniz, eğer seçilirse kodları da daha kaliteli olacak ve sorun çıkacağını sanmıyorum. Kolay gelsin. -Tembelejderha 15:04, 25 Eylül 2006 (UTC)

Adı "bot" olunca değeri yeterince bilinmiyor sanırım.. Tebrikler ve teşekkürler! :) -Tembelejderha 18:21, 25 Eylül 2006 (UTC)

Böyle bir ödül geldiyse görenlerinde olduğunu en azından anlayabiliyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar :)--Ugur Basakmesaj 21:04, 25 Eylül 2006 (UTC)

sonsuz altınların bekçisi , yine bir silme olayı ile karşındayım: Saffet Vatansever, bu tür maddelerde takıldığımı biliiyosun ;) Delamorena 18:22, 26 Eylül 2006 (UTC)

Karanlığın şovalyesi, ben de bir karar veremedim ve silinmeye aday gösterdim. Bırakalım onlar karar versinler, sıkmayalım kendimizi :) -Tembelejderha 18:51, 26 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba Tembelejderha, aslında oylamalarda vaktiyle şu "tarafsız" oylar başlığı açılıyordu, hatırlıyorum. Nitekim aynı nedenle ben de oylamayı başlatırken açmıştım o alt başlığı. Fakat sonra Zeynep o bölümü "Yorumlar"a çevirdi. Ki son oylamada da (Vito'nun) durum böyleydi. Ancak kim yaptı tam emin değilim ama (galiba SALiH) bir ara o tarafsız başlığı gene ortaya çıktı. Şunun olması gereken hali neyse bir bakabilir misin? Malum şu anda gidişat hayli "olumsuz" zaten :) Sevgiler. Metal Militia 19:39, 26 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba, düzelttim Metal Militia. Salih adlı kullanıcı işleri karıştırıyor. Dert etme, oylama sonunda geçersiz oylar ve kurallar vs.. son bir defa kontrol edilmeden sonuç açıklanmaz. Oylamadaki olumsuzluğun senin neşene yansımaması dileğimle, sevgiler benden. Bu arada çeviriler çok iyi oluyor, tebrik ve teşekkür ediyorum. -Tembelejderha 19:51, 26 Eylül 2006 (UTC)
Çok teşekkürler Tembelejderha. Haklısın, neşeyle kederle vakit kaybetmemeliyiz yapılacak dağlar gibi iş varken. Vandal kovalamada bir nefer eksik kalacaksınız ona yanarım :) Sevgiler, iyi çalışmalar. Metal Militia 20:11, 26 Eylül 2006 (UTC)

Mustafa Akalp-alternatif hesap-İhsan Avcı[kaynağı değiştir]

İhsan Avcı hesabı, benim alternatif hesabım değildir. İhsan Avcı adlı arkadaşımı wikiye davet ettim, hesabı onun adına açtım.Kendisine de mail ile gönderdim. Gönderdiğim mailden bazı kısımları görüşünüze sunuyorum; "...Kullanım konusunda ve Türkçeden İngilizceye çeviri yapma konusunda her türlü yardıma zamanım yettiği ölçüde hazırım.

Konuya ilgi duyan ve katılacaklar arasında bir e-posta gurubu oluşturmak ve ortak davranmak/yardımlaşmak daha yararlı olacak gibi görülüyor.

Kolay gelsin.

Selamlar,Sevgiler.

Mustafa Akalp

Not:Benim Kullanıcı sayfalarım; ingilizce: http://en.wikipedia.org/wiki/User:Mustafa Akalp

    Türkçe:   http://tr.wikipedia.org/wiki/Kullanıcı:Mustafa Akalp

İhsan Avcı için kullanıcıları ben yarattım. Kullanıcı adı: İhsan Avcı, Şifre: XXXXXX. şifreni daha sonra değiştirebilirsin. (Hem Türkçe hemde ingilizce wikipedia'da geçerli)"

Şu ana kadar bu hesapla (İhsan Avcı kullanıcı sayfası dışında) hiç bir edit yapmadım,tartışmalara katılmadım. İhsan Avcı hazır olduğunda bunları kendisi yapacaktır. IP adreslerinden de kontrol etmenizde herhangi bir zorluk yaşayacağınızı sanmıyorum.(İhsan Avcı manisadan, ben istanbuldan katılıyorum)

Her türlü yanlış anlaşılmadan kaçınmak adına bilgilerinize sunulur. Saygılarımla Mustafa Akalp 20:53, 26 Eylül 2006 (UTC)

Selamlar Mustafa Akalp. Her ne kadar başkası adına sizin hesap açmanız tercih edilen bir durum olmasa da bir sorun olacağını sanmıyorum. Ancak İhsan Avcı beye şifresini değiştirmesini hatırlatırsanız hiçbir sorun kalmaz ve kafamız rahat olur. Kullanıcı:KIZILÖTESİ adlı hesabınızda bazı kullanıcı adlarının size olduğunu belirtmiştiniz. Bu mesajınızdan anladığım kadarıyla Kullanıcı:Mustafa da size ait.

Birden fazla isimle katkıda bulunmak böyle olduğunu belirtmek kaydıyla yasak olmasa da, iyi bir gerekçe yoksa Vikipedi'de hoş bakılan bir durum değildir. Özellikle diğer kullanıcıların kafasının karışması söz konusu. Oylamalarda ve mesajlaşmalarda kimi sıkıntılar yaşayabilirsiniz. ayrıca değişikliklerizin takip edilmesi de güçleşmekte.

Size yalnız bir hesabınızı kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Eğer kabul eder, bir hesabı seçer ve bana diğer kullanıcı hesaplarınızın tam bir listesini verirseniz onlardan erişimi durdururum. Bilgilendirmeniz için teşekkürler ve İyi çalışmalar. -Tembelejderha 21:16, 26 Eylül 2006 (UTC)

Mustafa Akalp -Alternatif hesap[kaynağı değiştir]

Sayın Tembelejderha,

İlginize teşekkürler.
viki ye ilk katıldığım günlerde kullanıcı adı konusunda hatalar yaptım. Bu konudada KIZILÖTESİ'ne nesaj göndererek yanlışlık açılmış isimlerin iptalini talep ettim;

"11:29, 9 Eylül 2006 (UTC) Vikipediye yeni katıldım. Kullanıcı ismi alırken bazı hatalarım oldu. Şuanda Türkçe vikipedi'de; 1-Mustafa Akalp, 2-MustafaAkalp 3-Makalp olarak üç kullanıcı ismim bulunmaktadır. Yardıma gereksinmem olduğunu sanıyorum; 1- son iki kullanıcı adını nasıl iptal edebilirim."

Kullanıcı:Mustafa_Akalp dışında başka hiçbir hesabı kullanmıyorum.

Kullanıcı:KIZILÖTESİ adlı hesap bana değil sahibine aittir.Burada sanıyorum bir yanlışlık var.

Kullanıcı:Mustafa diye bir hesap yok. Bu sanırım size gönderdiğim mesajda belirttiğim link'in yazılışında Mustafa_Akalp yerine Mustafa Akalp olarak yazılmasından kaynaklanıyor.

Sonuç:
*Kullanıcı:Mustafa_Akalp, aktif.

*Benim yanlışlıkla yarattığım ;Kullanıcı:MustafaAkalp ve Kullanıcı:Makalp hesaplarının( ki bu hesaplarla işlem yapılmadı) iptalini tekrar rica ediyorum.

*Kullanıcı:İhsan_Avcı hesabı benim tarafımdan yaratıldı,(Kullanıcı sayfasına eklemelerim dışında) benim tarafımdan kullanılmadı, kullanılmayacak.Sayın İhsan avcı(kendisine gönderdiğim mailde tavsiye ettiğim üzere-size gönderdiğim mesajda da görebilirsiniz) şifresini değiştirip kendisi kullanacak(Umarım)

Kullanıcı adı olarak gerçek ismi kullanmayı daha uygun buluyorum. Bu mantıklada kukla kullanmak dünya görüşlerime ters düşüyor.

yardımlarınız için teşekkürler.Saygılar. Mustafa Akalp 08:04, 27 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba Mustafa Akalp, talebiniz doğrultusunda Kullanıcı:MustafaAkalp hesabından erişimi durdurdum. Vikipedi'de Kullanıcı:Makalp adlı bir hesap ise hiç açılmamış, belki de yanlış hatırlıyorsunuz ya da o an oluşan bir problem ile hesap açılamadı. Kızılötesi yanlışlığını ise düzelttim.

Artık herhangi bir problem bulunmuyor, bu can sıkıcı bürokrasi ile başınızı ağrıttığımız için kusura bakmayın.. :) İyi çalışmalar, saygılar. -Tembelejderha 09:04, 27 Eylül 2006 (UTC)

Taraflılık nedir?[kaynağı değiştir]

Hayatını sendikacılığa adamış, birçok sendikada çalışmış, grevler örgütlemiş bir insanın işçi önderi olmasının nasıl kanıtlanamaz olduğunu anlayabilmiş değilim, bence asıl taralılık bu tanımlamaların ve benzer sayfaların taraflı diye nitelenerek değişikliğe uğratılmasıdır...

Şoför idris ile ilgili bir google araması yada birkaç sendika ile yapılacak görüşme onun işçi önderi olduğunu kanıtlamaya yeter, ayrıca hayatı ile ilgili de birçok eser bulunmaktadır...

Persiladam 16:09, 27 Eylül 2006 (UTC)

İşçi önderi ne demek? hangi işçinin önderi? işçilerin onu önder olarak gördüğünü kim söylüyor? Türkiye'de bulunan işçilerin küçük bir kısmı sol görüşlüdür, hele sosyalist olanı çok çok azdır oran olarak. Keyfinize göre önder diyemezsiniz. -Tembelejderha 16:20, 27 Eylül 2006 (UTC)

Bugün sözkonusu olduğunda "işçilerin küçük bir kısmı" tanımlamanız tartışılabilir ama şunu belirteyim ki eğer bir kişi bir sendikada 500 işçiyi arkasından yürüterek birşeyler yapıyorsa, işçi hakları için mücadele ettiğini söylüyorsa o kişi işçi önderidir. Bu kişi sağcı yada solcu olabilir, işçilerin haklarını savunabilir yada savunmayabilir, bunlar farklı şeylerdir. Anti komünist önyargılarımızı bir kenara bırakırsak dahi iyi anlarız belki okuduklarımızı...

Bahsedilen kişinin yaşadığı yıllara gelirsek, o yıllarda 500 bin kişi taksimde 1 Mayıs kutlamalarına katılmıştır, bu da mı kanıtlanamaz. Yada 15-16 Haziran eylemlerini hiç mi duymadınız. Gidip babalarınızdan dinleyiniz 80 öncesi yaşahahları...

Ansiklopedi özgürse böyle garip sansürlerden uzak durulmalı. Ana britanika bile daha objektiftir bu konularda... Bu imzasız yazı Persiladam (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Tartışma:Şoför İdris ve Tartışma:Türkiye Komünist İşçi Partisi sayfasında devam ediyorum. -Tembelejderha 17:07, 27 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba Alibaz, felsefe alanındaki katkılarınız kesinlikle dikkat çekiyor. Tebrik ediyor ve devamını zevkle beklediğimi söylemek istiyorum. Bu arada geçmiş diyaloglara ve çeşme başında dönen muhabbetlere bakarak, şahsınıza karşı husumet beslediğim gibi bir intiba oluşmuş olabilir diye endişelendim. Baştan söyleyeyim, felsefe alanındaki katkılarınızı beğensem de köy çeşmesinde ve tartışmalarda oldukları vakit hoşuma gitmiyorlar, ancak ansiklopediyi geliştirme amaçlı çabalarınızı hep takdirle ve saygıyla karşılıyorum. İyi akşamlar. -Tembelejderha 20:30, 27 Eylül 2006 (UTC)

haydaa[kaynağı değiştir]

tembel abim, endiseye neden kapildin, husumetin lafi bile edilemez, o da nerden cikti.ben severim zatinizi.anlasmazliklar normaldir.bazen aksilik yapmis olmam da muhtemeldir.tartismamizin bir kısmi vikipedinin dogasindan kaynaklaniyor saniyorum.kurallarin anlasilmasi ve uygulanmasi farkliliklar arz ediyor dogal olarak.ben kurallarin kendisinden cok teammüllerin olusmasini önemsiyorum.bunuda zaten anlasmis olduklarimizla degil anlasmazliklarimizin sonucundaki deneyimlerimizle olusturacagiz.güzel bir sey bu.köy cesmesi, tartisma sayfalari, maddeler, yönetim vs. konusunda ayri yaklasimlar olmasi, bunlarin birbiriyle tartismasi olagandir. bazi arkadaslarin bana gicik olmus olabilecegini bazen sezer gibi oluyorum, ama senin bana husumet duyacagin hic aklimdan gecmedi.müsterih olun efem.

felsefe konusunda ise kendi halimce ekleme yapiyorum.takdirin icin tesekkürler.umarim bir seyler oluyordur eklediklerimle.takdir ve saygi bizden.kolay gele.--alibaz 21:01, 27 Eylül 2006 (UTC)

Here it's the song you asked me for. Enjoy it and good luck.

Where are you going, dear lady?

-I'm going to look for milk sir, she said.

Two red roses, two black eyes

full of mud, sir excuse me.


-Can I go with you, dear lady?

-yes, yes, I wish that, she said.

Two red roses, two black eyes

full of mud, sir excuse me.


Which is your gift, dear lady?

-it's just the way you look at me, she said.

Two red roses, two black eyes

full of mud, sir excuse me.

Gustavo86

  • günaydın. Aksaray (il)'deki telifli içerik yeniden eklenmiş. şehir maddelerinde sık rastlanan bir şey. ben de yeniden çıkartabilirim ama bi zahmet sen bakıp doğruluğundan emin olur musun. bazen çuvallıyorum malum.. kolay gelsin. --kibele 08:04, 28 Eylül 2006 (UTC)
  • Günaydın Kibele, madde telifli yanılmamışsın. Geri alarak arkadaşa bir mesaj attım, sana da kolay gelsin. -Tembelejderha 08:12, 28 Eylül 2006 (UTC)

Durumu belirsiz resimler[kaynağı değiştir]

Tembelciğim canım ciğerim,

Kategori:Durumu 20 Eylül 2006'dan beri belirsiz resimler ve Kategori:Durumu 21 Eylül 2006'dan beri belirsiz resimler maddelerden çıkarıldı, ağzına layık bir biçimde silinmeyi bekliyorlar. Vaktin ve azmin varsa bu katliama ortak olmanı diliyorum.

Sevgiler

Vito Genovese 09:20, 28 Eylül 2006 (UTC)

Selam Vito, bir kısmını sildim, diğerleri bitirmezse boş bi vaktimde devam edeceğim. Ellerine sağlık, kolay gelsin. -Tembelejderha 16:13, 28 Eylül 2006 (UTC)

Sevgili arkadaşım, benim söyledeğim şeyler hakaret felan değil, sadece gerçekler. Nihan arkadaşın konu ile ilgili üslubu da benim hoşuma gitmedi. Ayrıca ortada hakaret, küfür , herhangi birşey yokken kendinize ahlak polisi görevi verdiğiniz ve beni uyardığınız için sizi kınıyorum. Zvezda

Maddenin tartışma sayfasında saldırgan tavırlarınıza devam ettiniz ve kişisel saldırıda bulundunuz. Tartışma sonlanmadan taraflı etiketini çıkardınız. Kaynak vermediğiniz halde kaynak göster etiketini de çıkardınız. Tüm bunlar yüzünden erişiminiz VP:EP doğrultusunda iki günlüğüne durduruldu. Geri gelene kadar Kategori:Vikipedi ve Yardım:İçindekiler altındaki sayfaları okursanız güzel olur. Ahlak polisliği yapmaya çalışmıyorum insanların ansiklopedi yazmasına engel olacak durumları engellemeye çalışıyorum. -Tembelejderha 09:56, 28 Eylül 2006 (UTC)

Yaptığın baskıcı şiddetle biryere varamazsın kardeşim. Eline ne geçer onu bilmem. İnsanların ansiklopediye yazmasına sen engel oluyorsun. -lazzy- Bu imzasız yazı Lazzydragon (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.



Üstteki mesajı yazan kullanıcı Lazzydragon, Kullanıcı:Zvezda'nın kuklası olduğu için tarafımdan süresiz engellenmiştir. [7] Kötü niyetli bir şekilde kuklacılık yapan kullanıcıya senin tarafından engelleme verildiği için (48 saat) ben bir işlem yapmadım. Bu kullanıcı konusundaki kararı sana bırakıyorum. Syg.--renegademsj 10:17, 28 Eylül 2006 (UTC)

Selam Renegade, süresiz engelledim. İlk başta düzelir diye umdum ama katkılarını inceleyince iflah olmayacağı anlaşıldı. Teşekkürler, kolay gelsin. -Tembelejderha 16:13, 28 Eylül 2006 (UTC)


Kullanıcı:Garrulous da listeye eklenebilir.

Vito Genovese 15:55, 28 Eylül 2006 (UTC)

Ahah aynı anda!

Vito Genovese 15:56, 28 Eylül 2006 (UTC)

Haha, ilginç oldu evet :) -Tembelejderha 16:13, 28 Eylül 2006 (UTC)


Tembel,

Şu son ip uyarıldıktan sonra herhangi bir şey yapmamıştı yalnız?

Vito Genovese 18:29, 28 Eylül 2006 (UTC)

Biliyorum Vito, farkındayım. Seri şekilde vandalizm yapmış olduğunu farkettim ve devam etme potansiyeline karşı engelledim, ortalarda benden başka bir yönetici yok gibi ve ben de her an kalkabilirim bilg. başından. Zaten VP:EP M5 gereğini de yerine getirmiş durumda kendisi, illa uyarılması gerekmiyor. Genel olarak; vazgeçip gidecek olana uyarı bile atmıyorum sadece geri alıyorum, duracak gibi olanı uyarıyorum, iflah olması zor görünenleri ise doğrudan engelliyorum. -Tembelejderha 18:37, 28 Eylül 2006 (UTC)

Ankara buluşması hakkında[kaynağı değiştir]

08/10/2006 tarihini öneri olarak yazdım uygun mu?--nosferatü 09:34, 29 Eylül 2006 (UTC)

uygundur, köy çeşmesine yazdım birşeyler, orada birlikte kararlaştıralım. -Tembelejderha 13:03, 29 Eylül 2006 (UTC)
Yer: Tenedos Adres için
Zaman: 08.10.2006 herkese uyar sanırım hem Pazar hem de tatil Saat:13.00
Kullanıcı sayfamdan mail atarsanız telefon numaramı verebilirim--nosferatü 07:43, 30 Eylül 2006 (UTC)
Tamamdır, görüşmek üzere :)


merhaba, bir kullanıcı yumurtalık sayfasındaki yönlendirmeyi kaldırıp yeni metin girdi. bir anlam ayrım sayfası yapmak gerekiyor, halleder misin? --kibele 15:58, 29 Eylül 2006 (UTC)

Tamamdır, (yumurtalık) -Tembelejderha 16:43, 29 Eylül 2006 (UTC)
sağol. şükür uyumadan yetiştik bugün. :) kolay gelsin. --kibele 16:44, 29 Eylül 2006 (UTC)

Bu teklifim yöneticiler sayfasında ismi bulunan tüm yöneticilere GÖNDERİLMİŞTİR

Sevgili YÖNETİCİ,

Vikipedi'nin önemini anlayıp ciddi katkılarda bulunmaya karar vermem, sadece çok kısa bir zaman öncesine rastlıyor. Ancak bu kısa sürede karşılaştığım olaylar, madde hazırlamak ve katkı yapmaktan çok, bazı üyelerin maalesef İYİ ARAŞTIRILIP DÜŞÜNÜLMEDEN yapılmış hareketlerine cevap vermekle geçti. Bu duruma bir çözüm olarak, aklıma CİDDİ bir fikir geldi ve bu fikri uygulama yetkisi sizlerin elinde olduğundan bu mesajı sizlere yazıyorum.

Lütfen BİR MADDEYİ SİLMEDEN VEYA DEĞİŞTİRMEDEN ÖNCE OKUNMASI TAVSİYE EDİLEN YAZILAR isimli bir BAĞLANTI hazırlayıp, buraya konuyla ilgili vikipedistlerden gelen yazıların uygun olanlarını koyunuz. Bir çeşit UYARI, fakat bilgilendirme yoluyla UYARI sayfası hazırlayınız. Ve bu bağlantıyı ilgili yerlere mesela YARDIM sayfasına yerleştiriniz.

Bu bağlantı sayfasına yerleştirilmek üzere de, acele bir kararla, yaptığım katkıları neredeyse tamamen yok eden (Ki bunlar için 30 saate yakın zaman harcamıştım ve artık katkılarımı yedekliyorum)bir Vikipedist arkadaşımıza yazdığım aşağıdaki YAZIYI (Uygun bulursanız) yerleştirmenizi rica ediyorum. Ayrıca bu yazının, şahsi bilgisayarınıza kaydetmeye değecek ÖNEMDE bir yazı olduğuna inanıyorum. Çünkü BİLGİ, ÖZGÜN ARAŞTIRMA ve ÖZGÜN ANLATIM konularında çok ciddi bilgiler veriyor.

Buradaki tek ana fikir şu: BİLGİ konusunda BİLGİLENMİŞ bir Vikipedist, VİKİPEDİ'ye, Bilgi konusunda bilgiLENMEMİŞ Vikipedist'ten ÇOK DAHA FAZLA katkı sağlar.

Bu mesajın tamamını okuyup, teklifim üzerinde düşüneceğinizden en ufak bir kuşkum olmadığını belirtiyor, iyi çalışmalar diliyorum.

88.242.32.248 23:00, 29 Eylül 2006 (UTC)Akıl Makinesinin Benzini

SÖZ KONUSU YAZI:

  • Vikipedi bir ansiklopedidir, fakat bilinen ansiklopedi kavramının ÇOK DAHA GELİŞMİŞ bir versiyonudur. Eğer KLASİK ansiklopedi kavramı yeterli olmuş olsaydı ,VİKİPEDİ'nin varoluş gerekçesi kalmazdı. Üstelik Vikipedi'nin kuruluşunda ortaya konan kurallar DAHA DA GELİŞTİRİLSİN DİYE konulmuştur, kıyamete kadar sürecek Allah ayetleri olarak değil. Hiçbir ÖĞRENİCİNİN teknolojik yetersizlikler ve maliyet yüzünden siyah-beyaz minicik kalitesiz resimlerle dolu ve takılınan noktada hiçbir yardımın alınamadığı, koyu renkli ansiklopediler dönemine geri dönmek istediğini sanmıyorum.

Özgün araştırma kavramına gelelim. Burada yanlış anlaşılan ÇOK ÖNEMLİ BİR NOKTA VAR. ÖZGÜN ARAŞTIRMA ile ÖZGÜN ANLATIM kavramları tamamen farklıdır. Bunu açıklamaya çalışayım:

Diyelim ki, Siz bir konuda ciddi bir araştırma yaptınız ve bu araştırmanın sonunda çok ciddi sonuçlara ulaştınız. Mesela Türkçe dil bilgisindeki zaman sınıflamalarının tamamen yanlış olduğunu buldunuz diyelim. Gelecek zamanın hikayesinin birinci tekil şahsı “-ecektim” eki ile yapılır. Örneğin Gelecektim. Ancak bu olay ne zaman olmuştur ? GELECEKTE Mİ ? Elbette hayır ! Olay DÜN olmuştur. Hatta “Dün gelecektim, fakat bazı problemler ortaya çıktı, gelemedim, kusura bakma !” deriz. Dolayısıyla geçmiş zamanda yapılan bir eyleme GELECEK ZAMANIN HİKAYESİ denmesi tamamen yanlıştır. Bu hatanın ANA ZAMAN tayin edilirken yanlışlıkla -di ekinin yerine -ecek ekinin kullanılmasından kaynaklandığını buldunuz diyelim. Fakat bu önemli buluşu TÜRK EDEBİYAT DÜNYASI’NA arzedecek maddi imkanlara sahip olmadığınızdan duyuramış olun. Hiç olmazsa birkaç kişi duyup faydalansın diye bunu Vikipedi'ye koydunuz diyelim. Bir VİKİPEDİST gelir ve bunu siler. BU VİKİPEDİSTİN yaptığı işlem TAMAMEN DOĞRUDUR !!! Çünkü yapılan çalışma bir ÖZGÜN ARAŞTIRMADIR ve sonuçları ilgili çevrelerce tasdik edilmemiştir. Mesela hala okullarda "Gelecek zamanın hikayesi" olarak öğretmeye devam ediyoruz. Maddeyi silen VİKİPEDİST tartışma sayfasına yaptığı açıklamada şunu yazar : Sevgili Vikipedi Katılımcısı. Yazdıklarını okudum ve fevkalade memnun oldum. Araştırmanızın sonuçlarının en kısa zamanda edebiyat dünyasında kabul görmesini can-ı yürekten diliyorum. Fakat bu ÖZGÜN ARAŞTIRMANIN yayınlanma yeri VİKİPEDİ değildir. Çünkü Vikipedi'nin beş temel kuralından olan "ÖZGÜN ARAŞTIRMALARIN YAYINLANMAMASI KURALI" maalesef bu makalenizin yayınlanmasını englliyor. İnternet son derece geniş bir yer. Lütfen kendinize uygun bir ortam bulun. Mesela bir site açın. Konuyla ilgili maddede sitenize bir bağlantı vermekten şeref duyarız. Saygılarımla.. Bu açıklamayı okuyan sözkonusu katılımcı, ilim ve kültür sahibi bir kişi olduğundan, bir teşekkür mesajı yazarak Vikipedi'deki bu maddesini KENDİ ELİYLE elbette SİLER.

Gelelim ÖZGÜN ANLATIM konusuna. Bir konuda bilgi verenlerin en iyi bilmesi gereken şey, BİLGİ ALMANIN ÇOK MALİYETLİ BİR İŞ OLUŞUDUR. Mesela Vikipedi'ye bir konuyu öğrenmek için girdiniz ve toplam 3 daktilo sayfası uzunluğundaki bir konuyu ÖĞRENMEK veya ANLAMAK amacıyla dikkatlice okudunuz. Toplam harcadığınız süre 1 saat olsun. Bu 1 saatin içinde o ansiklopedi maddesi size o konuda öğrenmek istediklerinizi ANLATMAYI veya ÖĞRETMEYİ becerememişse, 1 saat KAYBETMİŞSİNİZ DEMEKTİR. Ülkemizde bir insanın 1 saati, 2006 yılı için yaklaşık 15 MİLYON TL'dir. Bunun manası şudur: Eğer o ansiklopedi maddesini yılda 2000 kişi ziyaret ediyorsa, o maddenin yazarı bu ülkeye yılda 30 MİLYAR TL zarar vermiş demektir.

O halde bir ansiklopediyi diğerlerinden ayıran EN ÖNEMLİ ÖZELLİKLERDEN BİRİSİ, ansiklopedi maddelerinin ilgili konuyu anlatıyormuş veya öğretiyormuş GİBİ yapmamaları TAM AKSİNE GERÇEKTEN ANLATIYOR VE ÖĞRETİYOR olmalarıdır.

Konu anlatma ve öğretme olunca, devreye ÖZGÜN ANLATIM girer. (YAZILI) ÖZGÜN ANLATIM: Bir konuyu, o konuda yazılanları okuyanlara DAHA İYİ ANLATABİLMEK ve ÖĞRETEBİLMEK için bugüne kadar geliştirilmiş BİLİMSEL teknikleri ETKİN ve YETKİN BİR BİÇİMDE kullanarak yapılan anlatıma ÖZGÜN ANLATIM denir.

Mesela “bir konunun gelişim aşamalarını ardı ardına gösterme” bir özgün anlatım tekniğidir. Bunu bilen bir kişinin, sayfasına olayın kademelerini gösteren bir FLAŞ ANİMASYON bağlantısı eklemesi, o kişinin özgün anlatım tekniklerinden birini kullandığını ve ansiklopedi için iyi bir iş yaptığını gösterir.

Benim katkıda bulunduğum sayfaya gelince...Burada HİÇBİR ÖZGÜN ARAŞTIRMA mevcut değildir!!!

Ne "Cümlenin öğelerine" yeni bir sınıflama getirilmiştir ve ne de NESNE konusunda bugüne kadar bilinmeyen bilgiler verilmiştir. Katkıda bulunduğum bu sayfanın en önemli özelliği, 20 000 saate yaklaşan bilimsel araştırma çalışmalarım sırasında zamanla öğrendiğim BİLİMSEL ÖZGÜN ANLATIM TEKNİKLERİNİ kullanmamdır . Mesela insan duyu organları çevereden her saniye binlerce bilgi alır. Bu bilgi alımının şampiyonu, bilgilerin ortalama % 93’ünü yalnız başına alan GÖZ’dür. Bu nedenle göz'e yönelik her türden katkı, öğrenme ve anlama artışına yolaçar. Dolayısıyla bir sayfaya resim eklemek, anlaşılmaya ve ÖĞRENMEYE çok ciddi bir katkı sağlar. Resmin seçim kriterlerini ise, elbette en iyi o konunun uzmanı bilir.

Vikipedi’de ise, BİLİMİN ortaya koyduğu özgün anlatım tekniklerinin KULLANILMASININ YASAK OLDUĞUNA DAİR BİR MADDE MEVCUT DEĞİLDİR !!! Aksine ÖZGÜN ANLATIMIN bütün bilimsel yollarının kullanılması şiddetle TAVSİYE EDİLMEKTE ve bu konuda önemli çabalar harcanmaktadır !!! Mesela yazının KOLAY OKUNABİLİĞİNİ sağlamaya yönelik her türden bilimsel çaba, birer ÖZGÜN ANLATIM tekniğidir ve bunu sağlamak için Vikipedi "Biçem el kitabının amacı, ansiklopediye tutarlı bir format kazandırıp kolay okunabilir hale getirmektir..." cümlesiyle başlayan koskocaman bir BİÇEM EL KİTABI bile hazırlamıştır.(Tekrar tekrar okumanızı şiddetle tavsiye ederim) Hatta bilimsel özgün anlatım metotlarını bırakın, insanlara “ANLATIMIM GÜZEL OLMAYACAK korkusuyla Vikipedi’ye yazmaktan SAKIN çekinmeyin, hemen yazmayı deneyin” biçiminde tavsiyeler, İRİ PUNTOLARLA yapılmaktadır.

Burada sizi yanıltan noktayı tahmin ediyor ve bu konuda da bir açıklama yapmak istiyorum. Bu açıklamamı lütfen bir kenara kaydedin, çünkü insan hayatı için çok önemli. Konumuz BİLGİ ÇEŞİTLERİ.

Ansiklopediler BİLGİ içerirler ve amaçları insanları bilgilendirmektir. NEDEN ? Çünkü insan aklı kainatın en mükemmel varlıklarından birisi olmasına rağmen BİLGİ olmadan çalışmaz. Hatta KARAR ALMASI bile, ancak BİLGİ ile mümkündür. İşte BİLGİ, insan hayatı için bu nedenle bu derece önemlidir. Bu

  • Büyük önemine,
  • İnsan tarafından 24 saat boyunca kullanılmasına rağmen,

insanların BİLGİ’nin bizzat kendisi konusundaki bilgileri maalesef son derece azdır. Mesela BİLGİ’nin tanımını yapabilecek kimseye rastlayamazsınız. Ayrıca BİLGİNİN ÇEŞİTLERİ NELERDİR ? sorusuna da yanıt verecek pek kimse bulamazsınız.

Peki bilginin çeşitleri nelerdir sorusuna bile yanıt veremeyen kişilerin, bir ansiklopedi maddesinde şu çeşit bilgiler yer almalıdır demeleri doğru mudur ???!!!

O halde, ilk iş olarak aşağıda anlatılan BİLGİ ÇEŞİTLERİNİ acilen öğrenmeli, bu bilgi çeşitlerinden bir ya da bir kaçının Vikipedi dahil tüm geniş kapsamlı ansiklopedilerin maddelerinde kolaylıkla kullanılabileceğini kabul etmeliyiz. Yani "ansiklopedi maddelerinde, bu yirmiye yakın bilgi çeşidinden sadece 3 çeşidi kullanılabilecektir. Bunun dışındaki bilgi çeşitlerinin VİKİPEDİ maddelerinde kullanılması yasaktır" diye bir anlayışa sahip olup, bu anlayış doğrultusunda Vikipedi maddelerini SİLMEMELİ ve DEĞİŞTİRMEMELİYİZ !!!!!!

Bu doğrultuda kısaca (YAZILI) bilgi çeşitlerini saymak istiyorum (Hatta bu konuda Vikipedi’ye bir madde yazmak istiyorum)

  • TANIMLAR : İyi bir tanım, dünyanın bütün elmaslarının toplamından daha değerlidir. İsteyen herkese bunu kolaylıkla ispatlayabilirim.
  • SINIFLAMALAR: Öğrenmeyi hızlandırmada tanımı bir kenara koyarsak “sınıflamalar kadar değerli bir bilgi çeşidi” mevcut değildir !!!
  • ÖZELLİKLER: Büyüklük adını verdiğimiz özellikler başta olmak üzere, bizi ilgilendiren türden özellikler bu gruba girer.
  • TEORİLER
  • HİPOTEZLER
  • FORMÜLLER: Tüm formüller ve formül içinde geçen elemanlar bu gruba dahildir.
  • GRAFİKLER: Resim olmayıp bilgi veren grafik çeşitleri kastedilmektedir. Her türden tablo da bu gruba dahildir.
  • İSPATLAR
  • TEMELLENDİRMELER: Sosyal bilimler alanında ileri sürülen bir teorinin ispatlanmasına, fen bilimlerinin aksine ispatlama değil temellendirme adı verilir.
  • MANTIK ZİNCİRLERİ: Bir grup bilgiden hareketle mevcut sonuca nasıl ulaşıldığını içeren bilgi çeşididir.
  • ALTERNATİFLER: Çeşidi her ne olursa olsun bir bilinen bir bilgiye alternatif olan bilgilerdir. Örneğin bir AYNI VARLIĞIN binlerce çeşit tanımı yapılabilir ve bunların herbiri inanılmaz güzellikte ve değerde olabilir. Fakat bunlardan bir tanesi ilgili konuda tüm uzmanlarca temel tanım olarak seçilmişse öbür tanımların tamamı birden alternatifler grubuna girer. Mesela SANİYE’nin tanımı şöyledir: Sezyum-133 atomunun temel enerji durumunun hiperince düzeyleri arasındaki geçişe karşılık gelen ışınımın 9.162.631.770 periyotluk süresine eşit bir zaman birimi. Bu tanım Uluslararası Birimler Sistemi (SI: Système international d'unités)’ne ait tanımdır. Bunun dışında kalan mesela “Dakikanın 60’da birine saniye denir” gibi tanımlar, alternatif tanımlardır.
  • İSTİSNALAR: İleri sürülen teori ve metotlar, ilgili oldukları sahanın bazen tamamını kapsamazlar. İşte bu kapsamadıkları kısmın bildirilmesi de apayrı bir bilgi çeşidini oluşturur. Mesela aritmetikteki bölme işlemi için şu denir: Tüm sayılar biribirine bölünelibir. İki durum istisna: Bir sayının sıfıra bölünmesi ve sıfırın sıfıra bölünmesi. İşte bu bilgi, bilgi çeşitlerinden istisnalar grubuna giren bir bilgidir.
  • UYARILAR: Bu bilgi çeşidi de çok önemli bir bilgi çeşididir. Çünkü bu bilgi çeşidi olmasaydı, insanlık çok ciddi zararlara uğrardı. Mesela benim kompozit yapımında kullandığım bir kimyasal şişesinin üstünde şöyle yazıyordu: Dikkat, KÖR EDİCİDİR ! Kesinlikle gözlüksüz çalışmayınız. Kilitli dolapta saklayınız ve çocuklardan uzak tutunuz. Uyarı bilgilerinin önemli bir kısmını da, bir konuda DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR oluşturur. Bu tip bilgiler insanları ve milletleri katrilyonlarla ifade edilecek zararlardan korur. Topu topu belki de bir cümledirler, fakat KISA OLUŞLARI insanlara inanılmaz büyüklükte faydalar sağlamalarına engel değildir. Bu nedenle özellikle matematik, fizik gibi temel bilimler kitapları ile, eğitim ve meslek kitaplarının neredeyse her sayfasında bu bilgi çeşidinden bir bilgiye rastlamak mümkündür. Kısaca en yaygın bilgi çeşitlerinden birisini bu uyarılar oluşturur.
  • METOTLAR: Öncelikle bir şeyin hangi sırayla ve nasıl yapıldığına dair bilgiler bu gruba girer.
  • MALZEME BİLGİLERİ: Kısaca NEYDEN YAPILMIŞTIR sorusuna cevap veren bilgilerdir ve özellikle üretime yönelik zihin yapısına sahip kişiler için gerçekten önemli bir bilgi sınıfıdır. Örneğin “kırmızı” neyden yapılmıştır, “sevgi” neyden yapılmıştır, “koşma” neyden yapılmıştır ?
  • AÇIKLAMALAR: Bunlar da tıpkı mantık zincirleri gibi birkaç bilgi çeşidinin bir araya getirilmesi ile oluşturulan ve çok yaygın kullanılan bilgi çeşitleridir. Her türden notlar, parantez içi açıklamaları, dipnotlar ve açıklama diye başlayan bilgiler bu gruba girer. İçlerinde genellikle hipotezler, uyarılar, istisnalar, ispatlar ve alternatifleri barındırırlar.

Bu önemli açıklamadan sonra konumuza dönelim...İnsanların çoğu “ansiklopedi maddelerinde yaygın kullanılan bilgi çeşitlerine” aşina olduklarından ve bilgi çeşitlerini BİLMEDİKLERİNDEN ansiklopedi maddelerinde DAHA AZ kullanılan bir bilgi şekline rastladıklarında şaşırmaktadırlar.

Oysa bir bilgi çeşidinin ansiklopedilerde DAHA AZ kullanılıyor oluşu, o bilgi çeşidinin ansiklopedilerde ASLA KULLANILMAMASI GEREKTİĞİ anlamını taşımaz. Benim Nesneler konusunda yaptığım açıklama ise tanımlar, ispatlar, metotlar, istisnalar, uyarılar ve açıklamalar gruplarına dahildir. En basit anlatımıyla UYARILAR grubuna girmektedir.

Çünkü herkese ispat edebileceğim gibi, CÜMLE ÖĞELERİNİN bulunması çalışması sırasında nesneyi ayrı bir ANA CÜMLE ÖĞESİ zannetmek, özellikle yabancı dil öğrenimine büyük bir sekte vurmaktadır ve ülkemizin her yıl yabancı dile harcadığı paranın trilyonlarca lirasının boşa gitmesine sebep olmaktadır. Üstelik bu sorunu bilen ve İLK DEFA parmak basan sadece ben değilim ki. Mesela Sayın Mustafa Haşim Polat, sadece “yabancı dilde cümle çözümlemesi” olayındaki yanlışlıklara parmak basmak için ÖZGÜN ANLATIM metoduyla bir KİTAP YAZMIŞTIR. “İngilizce’nin Yarısı” isimli bu kitabı okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Dolayısıyla CÜMLENİN ÖĞELERİ konusunu araştıran bir kişiye bu HAYATİ meseleyi hatırlatmaktan ve bu kişinin fazla derine girmeden bu sıkıntıdan kurtulmasını sağlamaktan DAHA DOĞAL ne olabilir ? Vikipedi’de bilgi çeşitlerinden herhangi birinin kullanılmasının yasaklandığına dair bir yazı da mevcut değildir üstelik. Uyarı ismiyle sınıflanabilecek bilgi çeşitlerine ise, ansiklopedilerde sık sık rastalanır. Mesela Vikipedi’nin ana sayfasında bile birçok uyarı ve açıklamaya rastlarsınız : )))

Bu açıklamaların ve ISPATLARIN ışığında, sayfayı tekrar eski haline çevirMEMEnizi önemle rica ediyor, bir konuda karara varabilmek için zannedilenden çok daha fazla bilgi toplamanın gerekliliğini bir kez daha hatırlatıyor, açıklamayı sonuna kadar okumakta gösterdiğiniz sabır için özellikle teşekkür ediyor ve saygılar sunuyorum.

akıl makinesinin benzini

Abi ben tanımıyorsam ansiklopedik değildir:)) Şaka bir yana içerikte ansiklopedik hiçbir şey yok ondan sildim. Yinede kusura bakma, ama bence o içeriği geliştirmeli yoksa yine sil şablonu konma olasılığı yüksek.--renegademsj 06:53, 30 Eylül 2006 (UTC)

Boşver olur böyle şeyler, niye benden özür diliyosun :) Ekledim bikaç bişey zaten, kolay gelsin. -Tembelejderha 06:56, 30 Eylül 2006 (UTC)

Sayın "Çalışkan"[kaynağı değiştir]

Selamlar Hasan Sami bey, Irkçılık maddesinin tartışma sayfasındaki yazınızı gördükten sonra maddenin telifli olduğunu farkettim, tümünü sildim. Bilginize, Saygılar. -Tembelejderha 07:23, 30 Eylül 2006 (UTC)

Sayın "Çalışkan", (Tembel diye benim gibilere denir ve bu sıfatı öyle hak etmeden kullananlara da kızarım! Ne zaman buraya gelsem seni görüyorum be kardeşim. Sizin oralarda uyku, dinlenme, istirahat, tatil diye bir şey yok mu?) "Irkçılık"la ilgili telifli maddeyi silmenden dolayı teşekkür ederim.. Sil şablonu koymak istedim ama elim varmadı. Tartışmayı sürdüren olur diye bir sürü kitabı önüme almıştım ki, senin mesajını gördüm. Sevgili Vito'nun resimlerimi silmelerine için için kızar gibi oluyorum da (Aslında bir çoğunda haklıdır ha!) seninkilere "şimdilik" eyvallah. İyi çalışmalar.--Hasan Sami 07:40, 30 Eylül 2006 (UTC)
Teşekkür ederim, size de iyi çalışmalar.. :) -Tembelejderha 07:47, 30 Eylül 2006 (UTC)

taslak şablonları[kaynağı değiştir]

Selamlar Doruksal, {{kurum-taslak}} şablonunu kutulu yaptığını farkettim. Genel taslak şablonu yapısından farklı. Şahsen bu konuda bir bütünlük olsa bence daha iyi olur, san nasıl düşünüyorsun diye sormak istedim.. -Tembelejderha 07:28, 30 Eylül 2006 (UTC)

Selamlar...

Aslında, üzerinde uğraştığım maddelerde rastladığım başka taslak şablonlarına da öneri amaçlı olarak böyle şekil değişiklikleri yaptım:

Hepsinin tartışmasında (TV-taslak hariç; onda eksik kalmış), bu şablonların biçimlerini niye değiştirdiğime ilişkin olarak, öneri nitelikli iletilerimi bulabilirsin. Hiçbir iletiye de topluluktan herhangi bir yanıt gelmemişti ve ben de denk geldikçe başka taslak şablonlarını da bu hale sokmayı düşünüyordum ama biraz dağınık çalışıyorum ve fırsat bulamadım.

Önerdiğim biçemin illa doğru olduğunu tabii söylemiyorum; sadece, daha iyi olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla, eğer topluluktan bu konuda herhangi bir fikir gene de gelmeyecekse, ben bir günlük oturumda tüm taslak şablonlarını önerdiğim şekle sokabilir ve şekil birliğini sağlayabilirim. Eh, sana da uyar da yardım eli atarsan, makbule geçer :-).

--Doruk Salancıileti 07:44, 30 Eylül 2006 (UTC)

Hmm, bana sorarsan eski halleri daha güzel açıkçası.. İstersen köy çeşmesinde bir görüş alalım, belki o zaman bir ses çıkar. Ama bence hepsi aynı olsun, orada fikrini söyleyen söyler, sonra duruma göre topunu değiştiririz. Eğer senin kutuluları severlerse ben de el atarım. Kolay gelsin. -Tembelejderha 07:56, 30 Eylül 2006 (UTC)



meraba. şu ve şu maddelere telif açısından bir bakabilir misin. ilkinde karışık bir durum var (dün baktıydım, şimdi hatırlamıyorum :)), ikincisi telifli ama maddede ilk kez karşılaştığım bir spam korumadan ötürü kaydedemiyorum. sağol. --kibele 08:37, 30 Eylül 2006 (UTC)

İkisi de telifliymiş Kibele, sildim. -Tembelejderha 08:44, 30 Eylül 2006 (UTC)
eyvallah..--kibele 08:46, 30 Eylül 2006 (UTC)
pardon ya, bir de bu vardı..--kibele 08:55, 30 Eylül 2006 (UTC)
Bunda telif sorunu yok galiba, çünkü manifestonun kendisiyle çıkaranların ortaya koyduğu kuram kopyalanmış. Aslında bunların kaynağa taşınması lazım, tartışma sayfasında da söyledim ama taşımamış arkadaş. -Tembelejderha 10:11, 30 Eylül 2006 (UTC)
peki çeviri konusunda bir telif meselesi yok mu? yani bu metni birisi çevirmiş, bir siteye koymuş, orada da Copyright var..? --kibele 10:20, 30 Eylül 2006 (UTC)
Valla orasını bilemiyorum. Şimdi bu bir bildiri ya da konuşma gibi bişey, elemanlar vermiş basına. Normalde kimse telif hakkını alamaz. Ama Türkçe'ye çeviren "çevirinin" hakkına sahip olur mu, zannetmiyorum ama emin değilim. İstersen Uğur Başak'a sor, böylece bu konu da sayende aydınlanmış olur Kibele. -Tembelejderha 10:28, 30 Eylül 2006 (UTC)

Luar na lubre[kaynağı değiştir]

¡Hola! No hablo Galego nada, pero hablo Español un poco. Escuché una canción llamada "Espiral", del grupo "Luar na Lubre". Me encanta la canción, pero no sé lo que significan las letras. :( ¿puedes traducirlo a Español, por favor? Muchas gracias.. ¡Y me excusas para mi español tan malo! :) -Tembelejderha

-¿Donde vas tú yendo, querida doncella?
-Voy a buscar leche señor, dijo ella.
Dos rosas rubias, dos ojos negros
llenos de barro, señor encuéntreme.

-¿Puedo ir contigo, querida doncella?
-sí, sí lo deseo señor, dijo ella.
Dos rosas rubias, dos ojos negros
llenos de barro, señor encuéntreme.

-¿Cuál es tu dote, querida doncella?
-es cómo tu me ves señor, dijo ella.
Dos rosas rubias, dos ojos negros,
llenos de barro, señor encuéntreme.

-Contigo me caso querida doncella.
-No me lo preguntes más, señor dijo ella.
Dos rosas rubias, dos ojos negros,
llenos de barro, señor encuéntreme.
User:Lmbuga

¡Gracias mucho Lmbuga, Saludos! :) -Tembelejderha

  • bugün artık seni rahat bırakayım diyordum ama, kader.. ben de tam latince maddesinin içinde boğulmak üzereydim. madde telifli, geçmişinde de bin türlü durum var. bakabilirsen ne ala, yoksa ben sonra ilgilenicem. ama kullanıcıyı çeviri yapmaktan alıkoymasak hazır madde var diye diyorum. --kibele 11:27, 30 Eylül 2006 (UTC)
  • Maddenin içini boşalttım, ama şablonlar ve başka birsürü şeyi hazırlamak uzun sürüyor, onarı bıraktım. Kopyalanan yerlerle sonradan eklenenler çok karışmış, en güzeli yeniden yazmak. Wiki'ye de mesaj attım seni bekliyor Latince diye. Kolay gelsin. -Tembelejderha 11:36, 30 Eylül 2006 (UTC)
eline sağlık, kolay gelsin

Merhaba Tembel,

Biliyorum o olayı, direkt Özgür'den kopyalayacaktım zaten de; önce etiketlerin tamamını sisteme oturtmayı, sonra o olayı eklemeye karar verdim. Tüm etiketlerin kodlarını ekliycem o koda bittiği zaman, hamağımda üzümle beslenirken etiketliycem resimleri bu sayede.

Sağolasın düşündüğün için.

Sevgiler

Vito Genovese 12:07, 30 Eylül 2006 (UTC)

Wikimania 2008[kaynağı değiştir]

Wikimania 2008 için hazırlıklara başlayalım istersen. Daha uzun bir zaman varken iyi bir yol alırız. Bu arada Tayvan 2007 kaptı. Ben öylesine Lefkoşayı aday gösterdim (gerçekten öylesine). 2007'de Tayvan'da 2008'de İstanbul'da buluşmak üzere.--Absarileti 13:21, 30 Eylül 2006 (UTC)

Way canına, demek Tayvan aldı ha? O halde 2008'de İstanbul olması bence de hiç uzak ihtimal değil. Yavaş yavaş geliştiririz. Ama tayvana gelemem Absar :) -Tembelejderha 13:24, 30 Eylül 2006 (UTC)

Sorun olamaz yol paraları benden Türkçe Vikipedi olarak Tayvanıda feth etmeye gideriz.--Absarileti 13:27, 30 Eylül 2006 (UTC)

Live Messenger[kaynağı değiştir]

kizilsungur@hotmail.com

Bekliyorum

KIZILSUNGURiletikatkılar 16:43, 30 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba Tembelejderha. Eğer müsaitsen, Bayraklar (liste) maddesi "M" harfi bölümündeki Makao'ya bakabilir misin. Nasıl düzeltebiliriz?--Dreamer 18:15, 30 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba Dreamer, eğer Macau adı doğruysa sorun yok demektir, yok ülke adı yanlışsa ve değişmesi gerekiyorsa o zaman sen bana doğrusunu söyle ben düzeltiyim, iş biraz karışık. Şablon içinde şablon içinde şablon var. :) -Tembelejderha 18:25, 30 Eylül 2006 (UTC)

Macau --> Makao[kaynağı değiştir]

Macau'nun Türkçesi Makao şeklinde. Bu yeni maddeyi ben oluşturdum. Geri kalan tüm düzenlemeleri sana bırakıyorum :) Kolay gelsin. --Dreamer 19:27, 30 Eylül 2006 (UTC)

Hallettim Dreamer, sana da kolay gelsin. -Tembelejderha 08:30, 1 Ekim 2006 (UTC)

Azbuz hakkında bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Azbuz'un az tanınan bir site olduğu ve dolayısıyla silinmesi gerektiğini belirten oylamada silinmesi yönünde oy kullanmışsınız. Sizi kısaca Azbuz hakkında bilgilendirmek istiyorum:
Azbuz Temmuz 2006'da açılmıştır.
Azbuz'un haldeki gidişatını şurda görebilirsiniz: http://ekip.azbuz.com/index.jsp

Azbuz'la ilgili çıkmış haberleri şurda görebilirsiniz: http://ekip.azbuz.com/photoAlbum.jsp?albumID=16000000000011281


Azbuz'un istatistiklerini şurda görebilirsiniz: http://www.azbuz.com

Azbuz'da 30bine yakın site bulunmaktadır.
Azbuz'daki yazı sayısı 70binlere ulaşmıştır.
Azbuz'daki fotoğraf sayısı 200binlere yaklaşmaktadır.
Alexa'da daha şimdiden ilk 20bine girmiştir.

Halukakin 19:31, 30 Eylül 2006 (UTC)