Kullanıcı mesaj:SAİT71/2011

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu sayfa, SAİT71 isimli kullanıcının 2011 yılına ait mesaj arşivi sayfasıdır...

Kaynağı belirsiz/gerekçesiz dosya.[kaynağı değiştir]

I. Dede 15:04, 7 Ağustos 2011 (UTC)

I. Dede 15:05, 7 Ağustos 2011 (UTC)

Telif ihlali[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - Superyetkinileti 18:27, 7 Ağustos 2011 (UTC)


Engellendiniz[kaynağı değiştir]

Daha önce uyarılmanıza rağmen, Vikipedi'ye ısrarla telif kurallarını ihlâl eden içerik eklemeniz nedeniyle geçici olarak engellendiniz. Eğer yararlı katkılarda bulunmak isterseniz, engellenme sürenizin sonunda tekrar geri gelebilirsiniz. Superyetkinileti 00:25, 8 Ağustos 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Swatreco,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Kırıkkale Çeşnigir Köprüsü.jpg adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d3 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 23:30, 8 Ağustos 2011 (UTC)

Telif ihlali[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - Superyetkinileti 19:40, 10 Ağustos 2011 (UTC)


Haber Küpürü Resmi Ekleme[kaynağı değiştir]

Merhaba. Gerekli bilgilere şuradan ulaşabilirsiniz. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 22:35, 13 Ağustos 2011 (UTC)

Telif hakkı var kullanmayın[kaynağı değiştir]

Lütfen telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler! -- вяí¢αи76ileti 13:13, 14 Ağustos 2011 (UTC)


Selamlar. Az önce Warşova takmının amblemini wikipedianın ingilizce sitesini kaynak göstererek yükledim. Ama telif hakkı diyor. Telif hakkı ihlali mesajı geldi yine. Daha önce 2 kez ceza aldım. Gerekli maddeleri yazdığıma inanıyorum. Ne yapsam olmuyor nasıl yapacağım bunu anlamadım?Bu imzasız yazı Swatreco (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selamlar. Keşke o kadar uyarı almaya gerek kalmadan ayrıntıları öğrenmek için mesaj atsaydın, her deneyimli kullanıcı cevaplardı. Öncelikle, bir şnternet sayfasını kaynak gösterip maddenin tamamını alıntıdan oluşturmak telif haklarını ihlal eder. Vikipedide maddenin göz kararı %40'ını geçmemek şartıyla alıntı yapılarak madde yazılabilir. Vikipedide bu kurala dikkat edilir. aynı şekilde örneğin Kenan Doğulu maddesinde bir resim yoksa ve onun resmini google'dan bulup kaynağı belirtsen bile kullanamazsın çünkü çekilen resmin telif hakkı serbest denilmediği sürece saklıdır ve o şahsiyet yaşadığı için özgür bir lisansla fotoğrafını çekmek hala olanaklı olduğundan telif haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle silinir. Ancak vikipedide maddesi olan ve ölmüş bir kişinin resmini, yaşamadığı için özgür lisanslı bir fotoğrafının çekilemeyeceğpini belirterek telifli olsa da bu gerekçeden ötürü resmi yükleyip kullanabiliriz. Örneğin Vedat Okyar maddesinde böyle olmuştu... Bunun dışında spor ve şirket logoları bilgilendirme amaçlı kullanılabiliyor. Varşova takımının logosunu diğerlerinden bakarak doğru bir şekilde yüklemişsinm ancak logo gerekçesini {{Logo-Spor}} olarak değiştirdim ve şimdi mükemmel oldu. Ayrıntılar için VP:TELİF sayfasını okuyabilirsin. Sorun olursa sorabilirsin, kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 13:53, 14 Ağustos 2011 (UTC)
Tartışma sayfalarına ve/veya diğer kullanıcılara yazdığınız iletilerinizin sonuna dört adet ~ "tilde" adlı işareti eklerseniz, imzanız belirir. Klavyenizdeki (Q/q klavye için) Alt Gr ve Ü harfi tuşlarına birlikte 4 kez basmanız ya da üstteki mavi/gri kutucuklardan 6.sına tıklamanız yeterli. --вяí¢αи76ileti 13:54, 14 Ağustos 2011 (UTC)
  • Ayrıca, şu ve şu değişikliklerdeki gibi maddelere interwiki ve kategori koymayı unutmazsan viki dilinde maddeleri düzgün bir şekilde yazmış olursun...--вяí¢αи76ileti 15:28, 14 Ağustos 2011 (UTC)

K.Bakma, bir kaç yıldır üye olsamda daha yeni yeni birşeyler yapmaya başladım. O nedenle bu gibi şeyleri de bakarak öğrenmeye çalışıyorum. Interwiki maddelerinide eklemeye özen gösteririm... Teşekkürler... --Swatreco 15:32, 14 Ağustos 2011 (UTC)

Ne kusuru, sorun değil. En azından silinmeyecek maddeler yazıyorsun. Sadece bu vikileştiren kısımları eklediğinde madde uygun hale geliyor. Öbür türlü başkaları eklemek zorunda kalıyor... Bir de örnek alırken o konuyla ilgili tek bir maddeden çok diğer maddelere de bak ki, tek bir örnekten yanlış yönlenmeyesin. Mesela, futbolcu maddelerinde boy ve takma ad kısımlarını kullanmıyoruz ama neredeyse maddelerin %30'unda bu kısımlar bulunuyor. Karşılaştıkça çıkarıyoruz ama hepsini yapmak uzun iş. Bunun dışında köy maddelerinde kayda değer olmadığı için muhtarlık bilgilerini çıkarıyoruz ama neredeyse köy maddelerinin %90'ında muhtarlık bilgisi mevcut ve sürekli kullanıcılar tarafından değiştiriliyor ve doğruluğunu kontrol etmek çok güç--вяí¢αи76ileti 15:39, 14 Ağustos 2011 (UTC)

Ya aslında wikipedia çok karışık. O nedenle bazen insan kendini kaybediyor. Bu durumda da düzeni bozabiliyorsun. Bende elimden geldiğince istenen maddelere felan bakıp eklemeye çalışıyorum. Şu sıralarda kategoriye yerleştirilmemiş sayfalara uygun kategoriler eklemeye gayret ediyorum. Bu gibi durumlarada inşallah alışırım zamanla... --Swatreco 15:42, 14 Ağustos 2011 (UTC)

Zamanla alışırsın, haklısın. Ben de örneğin halen maddelere tablo eklerken bir maddeden taslağını alıp kolonlarını viki yazım diliyle kendim oluşturup kullanıyorum. Kategorilerde ise vikipedinin eksiği var. Anylai adlı kullanıcı kategori oluşturmayı çok sever. O konuda bir sorun olursa ona da sorabilirsin...--вяí¢αи76ileti 15:45, 14 Ağustos 2011 (UTC)

Engellendiniz[kaynağı değiştir]

Daha önce uyarılmanıza rağmen, Vikipedi'ye ısrarla telif kurallarını ihlâl eden içerik eklemeniz nedeniyle geçici olarak engellendiniz. Eğer yararlı katkılarda bulunmak isterseniz, engellenme sürenizin sonunda tekrar geri gelebilirsiniz. Superyetkinileti 19:00, 15 Ağustos 2011 (UTC)

Reality 22:20, 22 Eylül 2011 (UTC)

Selamlar. Santillana maddesinde bazı düzenlemeler yaptım. İncelersen sevinirim. Bir de futbolcuların doğduğu yerleri gösterirken bayrak kullanmıyoruz. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 17:06, 24 Eylül 2011 (UTC)

Merhaba, katkılarına baktığımda harika iş yapıyorsun evlat! İstersen bu sayfaya editörlük için başvuru yapabilirsin. --Ozankra 15:40, 27 Eylül 2011 (UTC)

Reality 16:31, 31 Ekim 2011 (UTC)

Reality 16:33, 31 Ekim 2011 (UTC)

Reality 16:33, 31 Ekim 2011 (UTC)

Utku TanrıvereMesaj 21:31, 30 Kasım 2011 (UTC)

Utku TanrıvereMesaj 21:31, 30 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba

Metehan Andaç Özlü maddesinde su katkilarda bulunmusun. eline saglik cok olumlu katki olmus. Zaden bir ricam olacak. illerki mac sayilariyla aglakali güncellemeler yaptiginda güncelleme tarihinide güncellemen. Böylelikle bilgilerin hangi tarihine göre dogru oldugunu okuyucular bilebilirler. Aksi halde verilen güncelleme tarihiyle mac sayilari dogru olmuyor. yapabilirsen sevinirim.

hayirli vikiler--Xberger 09:11, 2 Aralık 2011 (UTC)

Olur böyle seyler bende bazen unuturuyorum bu tür seyleri. Ben sadece güncelleme tarihini bilmiyorsun ihtimalliyle msj atmistim, genelde cok yapilan bir seyde. --kolay gelsin--Xberger 12:53, 2 Aralık 2011 (UTC)

Reality 20:32, 10 Aralık 2011 (UTC)

Uyarı
Uyarı
Dikkat: Lütfen, maddelere ya da dosyalara eklenen şablonları, gereklerini yerine getirmeden kaldırmayınız. Bu harekette ısrarcı olunması vandalizm olarak değerlendirilebilir. Farklı görüşteyseniz bunu maddenin tartışma sayfasına yazınız. İyi çalışmalar. --Reality 20:32, 10 Aralık 2011 (UTC)
Kaldırabilirsiniz sakıncası yok. Ben uyarıyı Dosya:Peterborough united.png ile ilgili gönderdim size. Utku Tanrivere tarafından gerekçesiz diye işaretlenmiş. Siz de gerekçe eklemeden şablonu kaldırmışsınız. Bu hareket vandalizm olarak algılanır lütfen bu tür şeyler yapmayınız. Kolay gelsin :) --Reality 20:38, 10 Aralık 2011 (UTC)

Merhaba. SDD'lik yaptığınızı gördüm, öncelikle teşekkürler. Yalnız maddelere telifli olup olmadıklarını araştırmadan düzenle vb. bir etiket eklememenizi rica edeceğim. Zira böyle bir etiket konulması, Vikipedide çok önemli bir ihlal olan telif ihlalinin gözden kaçmasına yol açabiliyor. Hassasiyet göstereceğinizi sanıyorum. İyi çalışmalar. --yabancım 22:00, 12 Aralık 2011 (UTC)

Merhaba Swatreco hizmetlilik oylamamdaki desteğiniz için teşekkür eder, güzel katkılarınızın devamını dilerim.---- Akhilleus ileti 16:33, 25 Aralık 2011 (UTC)

Selamlar. Sen editör adayı olmuş muydun daha önce? Ya da olmayı düşünüyor musun?--RapsarEfendim? 21:02, 29 Aralık 2011 (UTC)

A.s. editör olmayı düşündüm, hatta aday olmam içinde öneride bulunanlar oldu. Ancak yeni yıl ile birlikte askerlik işlemim olduğu için bu görevi askıya aldım. Askerden dönünce bunu düşünüyorum. Şuan editör olupta askerlik boyunca pek ilgilenemeyeceğim için aday olmanın pek mantıklı olacağını düşünmediğim için şimdilik düşünmüyorum diyeyim. Askerlik olmasa kesinlikle şuan aday olurdum. Artık 2013 yılında tezkere alınca aday olurum :) --SAİT71 21:05, 29 Aralık 2011 (UTC)

Vikipedi'ye ara versen de sorun olmaz editör olman. Şu an buralara uğramayan ve eskiden yerinde katkı yapan editörler var. Hem açtığın maddeler ve yaptığın değişiklikler otomatik onaylanır, seninkileri onaylamakla vakit kaybedilmez hem de sen başkalarınınkini onaylarsın ya da reddedersin. Askerlik için de hayırlısı diyelim. Nedense seni yaşça çok daha küçük biri sanıyordum. Yaşa göre gayet iyi madde yazıyor diyordum ama..:)--RapsarEfendim? 21:09, 29 Aralık 2011 (UTC)

Bu yönden Vikipedi'de bir sorun teşkil etmezse olabilirde. Farketmez benim için. Editörlere kolaylık sağlayacaksa dahada iyi olur. Ancak söylediğim gibi vatani görevimiz var ve 1 yıl süre ile verimli olarak katkı yapamayacağım. Çarşıya çıkınca yine ufak tefek düzenlemeler yapıp kendimi oyalayabilirim tabi :) 1990 (Mayıs 15) doğumluyum. Tecilli idi askerlik bu sene başında bozulacak. :)--SAİT71 21:15, 29 Aralık 2011 (UTC)

Yok yok, bir sorun olmaz. Buradan başvurabilirsin. İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 21:17, 29 Aralık 2011 (UTC)

Başvuruyu yaptım hayırlı uğurlu olsun vatana :)--SAİT71 21:24, 29 Aralık 2011 (UTC)

Editörlük haklarınız verilmiştir. Kolay gelsin.--Reality 23:10, 29 Aralık 2011 (UTC)

Teşekkür ederim...--SAİT71 23:10, 29 Aralık 2011 (UTC)

Haftanın İş Birliği Projesinde 2. oldunuz!!!

Merhaba SAİT71,

Bu haftanın iş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Yeni madde açma yarışı konulu projedeki başarılı performansınız ile bu haftaki projede 2. oldunuz. Katılımızın devamını umuyorum.

Sevgiler

seksen 15:55, 30 Aralık 2011 (UTC)

Utku Tanrıveremesaj 19:58, 30 Aralık 2011 (UTC)

Euro 2012 şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba, aşağıdaki oluşturduğum şablondaki;

{{Dolaşım | ad = 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası stadyumları

kısmındak, Euro 2012'yi yukarıdaki şekilde düzelttim tekrardan. Çünkü Euro 2012 yapınca şablonda bulunan düzenleme ve gör seçenekleri etkisiz hale geliyor. ŞAblonun ismiyle aynı olması gerektiği için tekrar eski haline getirdim. Bilginize :) --SAİT71 21:35, 31 Aralık 2011 (UTC)

Merhaba. Aslında ben renk düzenlemesini yaparken onu da yapmıştım. Değişiklik çakışması oldu ve senin ne yaptığına bakarak renk düzenlememe ek olarak seninkileri de yaptım. Onu atlamışım sanırım :) Doğrusu budur zaten, iyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 21:39, 31 Aralık 2011 (UTC)

O kadar önemli değil de yinede yazayım dedim. Bu arada Şablonlarda renk biçimini kullanmıyoruz Vikipedi olarak galiba? Bundan sonra eklemeyim o halde :)--SAİT71 21:40, 31 Aralık 2011 (UTC)