Kullanıcı mesaj:Pragdon/2016 (Aralık) Mesaj Arşivi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

VikiProje Sovyetler Birliği Aralık ayı işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Şablon:1917 Rus Devrimi ve Şablon:Sovyetler Birliği Komünist Partisi'ndeki kırmızı bağlantılı maddelerinin oluşturulmasıdır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 13:27, 1 Aralık 2016 (UTC)

Merhabalar, rica etsem Revvadiler maddesini kontrol eder misiniz? --Umitk aydin (mesaj) 18:10, 1 Aralık 2016 (UTC)

Merhaba @Umitk aydin, şöyle yaptım. İmla açısından daha iyi duruyor böyle. --Pragdonmesaj 19:55, 1 Aralık 2016 (UTC)
@Pragdon Nezaketiniz için teşekkürler. Elinize sağlık. İyi çalışmalar. --Umitk aydin (mesaj) 20:22, 1 Aralık 2016 (UTC)

KET Bot Bildirim[kaynağı değiştir]

Merhaba. ÇILGIN SPORCU, siz bildirim yaptıktan 0:34:39 saat sonra Mskyrider tarafından engellendi. Engel açıklaması:#5-Vandalizm Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 07:05, 3 Aralık 2016 (UTC)


Madde açma hakkında sorular[kaynağı değiştir]

  • İlk sorum ben bir sayfa açmıştım.Adı Arnavutluk Meclisi başkanları listesi idi.Bu sayfanın bir bölümünü yapamıyorum.Son bölümdeki başkanlar listesi normalde ingilizce sayfasında tablo olarak gösterildi(sayfanın ingilizce hali burada).Oradaki renkleri nasıl yapacağım?Yardımcı olacak bir madde var mı?Eğer yoksa ve siz biliyorsanız yardımcı olur musunuz
  • Vrelo (İstok) isminde bir sayfa açmıştım.Bu sayfanın kategoriye ihtiyacı olduğunu eklemişler.Ama bu köy ile ilgili bir kategori yok.Varsa da ben bulamadım.Yardımcı olursanız teşekkürler :) King EdizS! Efendim? 19:34, 25 Kasım 2016 (UTC)
Merhaba @EdizS, kusura bakma acil işlemler dışında 2 gündür viki ile ilgilenemedim. Mesajını yazdıktan hemen sonra gördüm ancak kişisel yoğunluğumdan şimdi dönebildim. Arnavutluk Meclisi başkanları listesi maddesinin ingilizcesine baktığımda eğer yanlış anlamadıysam bunları renk şablonları aracılığı ile yapmışlar. Kategori:Renklerin tonları buradaki renk şablonları kullanılabilir. İstersen sen o tabloyu oluştur, bu renklerdirme kısmını da ben yapayım. Ben yaptıktan sonra nasıl yaptığıma bakıp kavramış olursun bu sayede. Ya da bu şablonlar sayesinde yapabilirim dersen de kontrol kısmını bana bırakabilirsin :)
Vrelo başlığına da gelirsek Şablon:Kosova şehir ve kasabaları bu şablondaki köy ve kasaba isimlerinin kategorilerine bakıp ona göre bir düzenleme yapılabilir. Bu tarz köy, kasaba, ilçe vs gibi yerleşim yerlerinin kategorileri genelde bağlı oldukları iller veya ülkeler bazında oluyor. Bu maddeye baktığımda Kosova'daki şehirler kategorisi en uygun olanı. Onu da ekliyorum ben şimdi. :) --Pragdonmesaj 23:50, 27 Kasım 2016 (UTC)
Merhaba.Öncelikle geç cevap vermenizin önemi yok.Ne zaman isterseniz cevap verebilirsiniz.Şablonu yapmaya başlayacağım.Eğer yapamazsam size açıklarım.Çok teşekkürler King EdizS! Efendim? 20:45, 28 Kasım 2016 (UTC)
Merhaba.Şablonu hazırladım renkleri yapamadım sadece.İyi Çalışmalar King EdizS! Efendim? 20:48, 4 Aralık 2016 (UTC)
Merhaba @EdizS, eline sağlık ilgileniyorum birazdan. Yıldız için de teşekkür ederim :) --Pragdonmesaj 20:56, 4 Aralık 2016 (UTC)
Teşekkürler.Ne demek siz Vikipedi'yi geliştirdikçe her zaman :) King EdizS! Efendim? 21:08, 4 Aralık 2016 (UTC)
@EdizS, sanırım oldu. Ama renk tonları tam olarak doğru mu ondan emin olamadım. Olabildiğince yakın tonları bulmaya çalıştım Renkler listesinden. :)--Pragdonmesaj 22:01, 4 Aralık 2016 (UTC)
Çok teşekkür ederim :) --King EdizS! Efendim? 12:32, 6 Aralık 2016 (UTC)

KET Bot Bildirim[kaynağı değiştir]

Merhaba. Pipilisolucan, siz bildirim yaptıktan 4:46:39 saat sonra HakanIST tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 05:47, 5 Aralık 2016 (UTC)

İş Birliği Projesi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bu haftanın projesi size hitap edebilir diye düşündüm. Katılımınızla daha verimli proje yürütülebilir. İyi günler.--RapsarEfendim? 08:22, 5 Aralık 2016 (UTC)

Selamlar @Rapsar, haber verdiğin için teşekkürler bu gece ilgilenmeye çalışacağım :) --Pragdonmesaj 15:29, 5 Aralık 2016 (UTC)

Akademi Ödülleri film ödülleri kategorisi[kaynağı değiştir]

Merhaba. Ödül törenlerinde hangi yılın önce çıkanlarına ödül veriliyorsa ona göre "Kategori:YIL film ödülleri" kullanılır. (Daha önceden bu konunun tartışmasını görmüştüm, öyle kabul edilmişti.) 88. Akademi Ödülleri sayfasında 2016'ya ait bir kategori kullanılmak isteniyorsa "Kategori:Şubat 2016'da olaylar" gibi kategoriler eklenebilir ya da "Category:2016 awards in the United States" kategorileri açılıp eklenebilir. İyi günler, sağlıcakla kalın. Bu imzasız yazı Sebastian James (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba @Sebastian James, Daha önce bu konunun tartışıldığı herhangi bir yere denk gelmemiştim. Bu yönde bir karar alındıysa buna uyulmalı elbette. Teşekkür ederim bilgilendirme için. İyi çalışmalar. --Pragdonmesaj 04:50, 6 Aralık 2016 (UTC)

Haydi Vikiproje Siyaset Aralık 2016 İşbirliğine![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset Ayın İşbirliği
İyi günler, iyi Vikiler.
VikiProje Siyaset bünyesinde Aralık 2016 iş birliği projesi "siyaset kategorisinde yer alan kaynaksız veya kaynağı zayıf maddelere kaynak ekleme ve kaynakları düzenleme" olarak belirlenmiştir. Katılımlarınızı bekliyoruz.

Daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN. --MediaWiki message delivery (mesaj) 21:08, 6 Aralık 2016 (UTC)

Diyarbakır şehrinin ismi hiçbir zaman amed olmamıştır hangi akla hizmet ediyorsun? artukbey 20:03, 7 Aralık 2016 (UTC)

Sovyet sineması işbirliği[kaynağı değiştir]

Selamlar. Vikiproje:Sinema'ya bir ara girişim yaptığınızı görmüştüm. Sonra sanırım bıraktınız. Vikiproje:Sovyetler Birliği/İşbirliği Projesi kapsamında sinema ve Sovyet konularına dair ortak bir işbirliği hazırlamaya ne dersiniz? Sovyet filmleri listesi çok eksik örneğin. Ya da başka konular da bulabiliriz. Ne dersiniz, böyle bir işbirliği konusunda birlikte hareket edebilir miyiz? Projeleri ortaklaştırırsak katılım daha çok olur diye düşünüyorum. İşbirliğinin ana görseli de şu yandaki olabilir mesela :) --Ahmet Turhan (mesaj) 01:05, 9 Aralık 2016 (UTC)

Merhaba @Ahmet Turhan, bıraktığım söylenemez ilgilenemedim bir süredir sadece :) Böyle bir iş birliğine hayır demem beklenemez tabi ki. Ancak bunu sovyetler birliği altında mı yoksa sinema altında mı yapmalı ondan tam emin olamadım. Ama sanırım siz sovyetler ve sinemanın ortak bir projesi olarak söylediniz bunu? Öyle olursa da çok güzel olur tabi :)--Pragdonmesaj 01:15, 9 Aralık 2016 (UTC)
İki proje de ortak olarak aynı projeye yönlendirilecek :) --Ahmet Turhan (mesaj) 01:29, 9 Aralık 2016 (UTC)
Bence öncelikle iki Vikiprojede yapacağımız çalışmaya yönelik ortak bir öneri sunalım, konularla ilgili kullanıcı fikirlerini alalım. VikiProje Sovyetler Birliği'ndeki öneri kısmı şurada. Burada konunun kapsamını ve yapılabileceklere dair konuşalım, sonra kapsamını ve zamanını belirleriz. --Ahmet Turhan (mesaj) 13:38, 10 Aralık 2016 (UTC)
@Ahmet Turhan, Sinemada da böyle bir öneri verildi. --Pragdonmesaj 14:43, 10 Aralık 2016 (UTC)
  • Öneri VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında Sovyetler Birliği ile ilgili taslak maddeleri barındıran Sovyetler Birliği ile ilgili taslak maddeleri kategorisi ve Taslak-Sınıf Sovyetler Birliği maddeleri kategorisindeki maddeleri en az "başlangıç" seviyesine getirmeyi öneriyorum. Bu kapsamda ortak konuya sahip Sovyet sineması konularını da içeren maddeleri de kaliteli seviyeye getirebiliriz. Ocak 2017'ye dair ortak bir proje yürütmeye ne dersiniz? 15 günlük bir proje yeter gibi, ben SSCB projesinde Ocak ayına iki proje sığdırmayı düşünüyorum. Ne dersiniz? @By erdo can da buna paralel olarak önerdiği Azerbaycan projesi kapsamında, buraya yönelik maddeleri geliştirebilir. Üç projeyi ortaklaştırarak çok kapsamlı bir atılım yapabiliriz. Görüşlerinizi bekliyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 22:04, 25 Aralık 2016 (UTC)

Altın Kelebek[kaynağı değiştir]

Merhabalar efendim, uzun süre oldu nasılsınız? Beni soracak olursanız yine bir bilinmezin içindeyim. Altın Kelebek Ödülleri hakkında araştırma yapayım, kim ne almış bakayım dedim. Sonuç benim kullanıcı sayfamda yer alan bilgiler Altın Kelebek Ödülleri hakkında girilen bilgilerden daha elle tutulur. Koskoca ödül (belki bize öyle geliyordur) hakkında elle tutulur bir bilgiye rastlayamadım. 43. kez düzenlenmiş ama Vikipedi'de 43 kelimelik malumat alamadığımız için taşın altına elimizi sokalım diyorum. İlgilenirseniz bu konu hakkında birlikte çalışmaktan onur duyarım. Sevgiler... --Ryan O'Reily (mesaj) 15:48, 9 Aralık 2016 (UTC)

Merhaba @Ryan O'Reily, çok teşekkür ederim ben de iyiyim. Kaynak bulabilirsek maddeyi düzenleyip geliştirmek hoş olur. Destek verebilirim bu konuda. --Pragdonmesaj 16:14, 9 Aralık 2016 (UTC)
Hiç bir şey bulamadım! eskiye dair bulduğum tek haber kaynağı 97 yılına ait ondada kayda değer bir bilgi yok gibi. İnsanlığın yazılı tarihi nasıl insanlar hakkında %4-5 oranlarında bilgi veriyorsa bu ödül hakkında geriye dönük haber bulmak o kadar zor. -Ryan O'Reily (mesaj) 18:14, 9 Aralık 2016 (UTC)

KET Bot Bildirim[kaynağı değiştir]

Merhaba. Kenter 01, siz bildirim yaptıktan 0:31:00 saat sonra Ajraddatz tarafından engellendi. Engel açıklaması:Emergency steward block Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 23:30, 9 Aralık 2016 (UTC)

sema peyman maddesi yardım[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Silinmeye_aday_sayfalar#Sema_Peyman - SAS'ta olan madde için bir bakabilirmisiniz kontrol... --195.142.6.94 06:12, 10 Aralık 2016 (UTC)

yasadışı parti[kaynağı değiştir]

  • Pragdon, TBA diyerek "yasadışı parti" tanımlamasından "yasadışı" ibaresini kaldırmışsın. Bu "yasal" bir parti midir? Hangi yasaya göre kurulmuştur? Aşırı hassasiyet göstermenin gereği yok. Yaptığınız değişikliği bu nedenle geri aldım. --Mskyrider ileti 14:31, 11 Aralık 2016 (UTC)
  • @Mskyrider Hassasiyet bahsi geçen örgüte değil. Vikipedi politikalarına. bknz: Burada--Pragdonmesaj 14:35, 11 Aralık 2016 (UTC)
Ek bu tarz değişikliklerde önce tartışma sayfasını kullanmakta yarar var. --Pragdonmesaj 14:37, 11 Aralık 2016 (UTC)
  • Evet önce tartışma sayfasını kullanmanızda fayda var. Orada yazan yasadışı örgüt değil. Yasadışı parti yazıyor. Türkiye'de kurulan partilerin yasal olması için ne şartlara haiz olması gerektiği belirlidir. Bu şartlara uymadan kurulmuş olan her parti yasadışıdır tanımı gereği. Dolayısıyla gösterdiğiniz politika bu gerçeği değiştirmiyor. Yasalara uygun olarak kurulmamış her parti için "yasadışı" sıfatı kullanılması gayet doğaldır. Eğer çok ilgileniyorsanız bu yasadışı partiyi kim "yasadışı örgüt" olarak tanıyor maddeye kaynaklarıyla girersiniz.--Mskyrider ileti 14:42, 11 Aralık 2016 (UTC)
  • politikaları yanlış yorumluyorsunuz, Türkiye'de kurulmuş bu parti elbetteki yasadışıdır. Bunun millîlik ile ilgisi yok. Lütfen bu tarz değişikliklerinize devam etmeyiniz. --Mskyrider ileti 14:47, 11 Aralık 2016 (UTC)
  • @Mskyrider Kafamıza göre yorumlamayalım politikaları türkiyenin yasaları bizi ilgilendirmiyor! Türkiyeye göre yasadışı olan yunanistana göre yasal olabiliyor. Politikalar açık ve net! Ayrıca buradan uyarmış olayım viki politikasına dayandırarak yaptığım değişikliği bir kez daha vandalizm olarak değerlendirmeyiniz! Bu tartışmaya @Vikiçizer'in de katılması gerekli olacak gibi. --Pragdonmesaj 14:55, 11 Aralık 2016 (UTC)
  • Pragdon, kafanıza göre değişiklik yapıyorsunuz. Madde Türkiye'de kurulmuş yasadışı bir parti ile ilgili. Elbette ki Türkiye yasalarına göre kurulmamış olduğu için bu parti yasadışıdır. Yunanistan yasalarına göre yasal olup olmamasının ne ilgisi var. Taraflı değişiklik yapıyor ve kuralları uyguluyorum diyorsunuz. Türkiye'nin yasaları sizi bağlamıyor ya da ilgilendirmiyor olabilir, o sizin kişisel görüşünüz. Konu madde için bu yasalar ilgilendiriyor, çünkü Türkiye'de hangi partilerin nasıl kurulacağı yasalar ile bağlanmış, bu yasalara uymadan kurulmuş her parti yasadışı partidir. Kesinlikle taraflı değişiklik yapıyor ve de bu değişikliği "tarafsızlık" "vikipedi kuralları" kisvesi altında yaptığınızı iddia ediyorsunuz. Lütfen kişisel sempatilerinize yönelik tarafsızlık iddiası içeren değişiklik yapmayın. --Mskyrider ileti 15:03, 11 Aralık 2016 (UTC)
  • @Mskyrider Kişisel ithamlarınızı usulca bir kenara bırakın. Neye sempati duyup duymadığıma siz karar veremezsiniz. Kaldı ki sempati duyduğum da yok, olsaydı da bu sizi hiç mi hiç ilgilendirmezdi. Vikipedideyiz milli ansiklopedinizde değil nasıl yunanistana göre değerlendirilemiyorsa türkiyeye göre de değerlendirilemez.--Pragdonmesaj 15:07, 11 Aralık 2016 (UTC)
  • zaten neye sempati duyduğunuza benim karar vermem bir gariplik olurdu. Politikaları yanlış yorumluyorsunuz, sempatilerinize göre değişikliklerde bulunuyorsunuz. "Kafa ütülüyorsunuz" ...Mskyrider ileti 15:10, 11 Aralık 2016 (UTC)
  • @Mskyrider O zaman yorumlarımızı ona göre yapalım. bknz: bir üst yorumunuz. --Pragdonmesaj 15:14, 11 Aralık 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği - Bunları biliyor muydunuz?[kaynağı değiştir]

Merhabalar. VikiProje Sovyetler Birliği proje ana sayfasının sağ altında görülecek ve her 15 günde bir yenilenecek olan Bunları biliyor muydunuz? kısmı oluşturuldu. Arşive 113 madde eklendi. Proje konuları hakkındaki 5 farklı bilgi düzenli periyotlarla bu kısımda aktarılacaktır. Bilgilere göz atmak, düzenlemek ve metin eklemek için siz de ilgili sayfayı ziyaret edin.

İyi çalışmalar, iyi Vikiler! --MediaWiki message delivery (mesaj) 02:32, 13 Aralık 2016 (UTC)

Sovyetler Birliği İşbirliği projesinde hedefe ulaşıldı[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi'nde belirlenen konularla ilgili 40 madde açma hedefine bugün itibariyle ulaşıldı. Tüm katılımcılara verdiği emekler için teşekkürler!

Buna karşın, işbirliği projesi hala devam ediyor. 31 Aralık 2016 günü sona eren projeye dair 61 madde halen açılmayı bekliyor. Projeye katılımlarınızı bekliyoruz.

--MediaWiki message delivery (mesaj) 21:00, 19 Aralık 2016 (UTC)

KET Bot Bildirim[kaynağı değiştir]

Merhaba. Çakırbeyli1, siz bildirim yaptıktan sonra 5 gün geçmesine rağmen engellenmediği için sayfadan çıkartıldı. Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 09:36, 22 Aralık 2016 (UTC)

Jonjoe Kenny maddesi hakkında[kaynağı değiştir]

Jonjoe Kenny maddesi deneme amaçlı açılmamıştır. Maddeyi çevirmekteydim ancak çeviri aracında çıkan "infobox sıkıntısı" nedeniyle çevirmeyi yarıda bırakmak zorunda kaldım. Maddenin silinme gerekçesinin G2 değil G6 olmasını arz ederim. ----Tomasson Evuntiamesaj ♫ 18:39, 23 Aralık 2016 (UTC)

Kusura bakmayın[kaynağı değiştir]

Kusura bakmayın chansey Mesaj 18:59, 25 Aralık 2016 (UTC)

Vikiproje Sovyetler Birliği'nde Ocak 2017'ye son günler[kaynağı değiştir]

Yeni yılınız şimdiden kutlu olsun!

Önümüzdeki dönem olan Ocak 2017'ye dair VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi hedeflerini belirliyoruz. Bir sonraki ayın işbirliği projesi ve proje ana sayfasında gösterilecek ayın görseli, bu kapsamda görüşlerinizi beklemekte. Bunun dışında yapılmasını istediğiniz her türlü etkinlik, faaliyet ya da projeyi burada belirtebilirsiniz.

Bu kapsamda fikir ve önerilerinizi anket ve oylamalar kısmına eklemeniz projenin geleceği açısından önemli. Kollektif katkılarla ilerleyen projeye katılımlarınızı ve önerilerinizi bekliyoruz. --MediaWiki message delivery (mesaj) 21:28, 25 Aralık 2016 (UTC)

Merhaba, bir şeyi merak ettim rica etsem bilgi verir misiniz? Tercihler "küçük araçlar"dan yapılan değişiklikle maddeler içerisindeki bağlantılı bazı kelimeler sarı, yeşil olarak gözüküyor. Hangi ayardan dolayı böyle gözüküyor ve neyi ifade ediyor? --Nushirevan11☾★ 09:37, 27 Aralık 2016 (UTC)

Merhaba @Nushirevan11, bir ara ben de ayarları değiştirirken öyle bir durumla karşılaşmıştım hangi değişikliğin buna sebebiyet verdiğini hatırlamıyorum ama ayarlarınızı sıfırlarsanız sorun çözülür. Bir ihtimal, Tercihlerim-Küçük Araçlar-Görünüm bölümünden "-RenkliYönlendirme, dolaşım şablonlarındaki yönlendirmeli bağlantıların renkli görünmesini sağlayan bir araçtır." veya "-RenkliYönlendirme2, Vikipedi sayfalarındaki yönlendirmeli bağlantıların renkli görünmesini sağlayan bir araçtır." ayarları buna sebebiyet verebilir.--Pragdonmesaj 11:55, 27 Aralık 2016 (UTC)
Cevabınız için teşekkürler. --Nushirevan11☾★ 16:09, 28 Aralık 2016 (UTC)

Merhaba, Maurice Flesier, SAS yorumlarındaki meseleyi buraya yazmak istedim. Tartışma sayfasında konu dışına çıkmayalım. Bahsettiğin meseleye gelince de ben sıkıldım artık olur olmaz SAS'lardan. Daha dikkatli olunursa kimse kimseyi ısırmak zorunda kalmaz. SAS'lardaki olur olmaz şeyler için sürekli kaynak arayarak geçiriyorum son aylarda tüm enerjimi. Sırf sinema maddeleri üzerine katkı yapacağım diye geldiğim vikipedide bu sebepten kaynaklı sinemaya dair hiç bir katkı yapamaz oldum. Açıkcası gerçekten yoruldum bu durumdan ve hatta soğumaya başladım vikipediden. Özellikle bir kaç kullanıcının seçmece maddeler üzerine yaptığı değişiklikler, SAS'lar ciddi anlamda göze batmaya başladı. Böyle bir durumla karşılaşınca da bu tarz yorumlar çıkıyor ortaya. Yaptığım bu yorumlardan rahatsızlık duyduğunuzu belirttiğinize göre bundan sonra daha özenli olmaya çalışırım. Ben de gerekli rahatsızlıklarımı böylece içtenlikle belirtmiş oldum. İyi çalışmalar diliyorum. --Pragdonmesaj 15:16, 24 Aralık 2016 (UTC)

Geç yazdığım için üzgünüm, şu sıralar pek aktif olamıyorum. Evet sizinle aynı şeyleri paylaşıyorum. Bende bu adaylıklar/aday göstermeler/kelime oyunları ve uzayan tartışmalar nedeniyle yapmak istediğim katkıları yapamaz oldum. Ama bunlarla ilgilenmemi engellemek için yapılan her türlü baskı, etiketleme ve sansür girişimlerine rağmen, vazgeçeciğimi uman veya burayı terk edeceğimi hayal edenlere; üzülerek uzun süre boyunca bunun olmayacağını söylemek zorundayım. gereksiz tartışmalar, süreçler ve savaşlar sonrasında soğuduğum kadar başka bir zaman diliminde katkı vermekten soğumamışımdır. Aslında o zaman en iyi yapılması gereken şey belki de bir süre uzak durmak. SAS'lar sonuçta bir süreç. Ya silinir ya kalır ya da aktarılır. Şüpheli maddelerin kaynaklandırılmasında olumlu olduğu kadar olumsuz etkileri de yok değil. Bu KD etiketli maddelerin sırf kaynaklandırılsın diye bunu bir koz olarak kullanan kullanıcılar var ne yazık ki. Fakat ne olursa olsun, bu sürtüşmeler hiçbir yapıcı olmayan değişiklik özetine veya SAS'ta kullanıcıları bilgisizlikle suçlayan yorumlara gerekçe olamaz. Kimse burada tarih profosörü olduğunu iddia etmiyor. Zaten bunu SAS'a götürmek için tarih bilme zorunluluğu yok, Vikipedi politikası bilmek yeterli. Diplomatik jargon ile yapılan her türlü yorum ve eleştiriyi memnuniyetle kabul ederim ve aynı üslupla karşılık veririm. Lakin, hakaretvari ve üstü kapalı her türlü kişileştirme ve yoruma da aynı seviyede mukabelede bulunma konusunda da hiç çekinmeyeceğimi/çekinmediğimi söylemeliyim. Sakın yanlış anlamayınız Pragdon bu size yönelik değil genel konjoktüre yönelik bir ifadem. Umulur ki yaklaşık 1,5 yıldır devam eden bu kaotik statü, cesur adımlar sonrası en kısa zamanda biter. İyi çalışmalar. --Maurice Flesier message 14:59, 27 Aralık 2016 (UTC)

Merhaba, Düzgün Baba maddesine yaptiginiz katkilar ve kaynak icin tesekkurler; ancak "konuyla ilgili degil" diye not dustugunuz veri aslinda bu tur dinsel mekan transformasyonlarini orneklemesi acisindan son derece onemli. Okuyucunun muhayyilesine daha net bir goruntu sunacaktir diye dusunuyorum. Bu nedenle fikrinizi gozden gecirirseniz sevinirim. Selamlar. Tarasyani--Tarasyani (mesaj) 16:27, 28 Aralık 2016 (UTC)

Merhaba @Tarasyani, çıkardığım içerik sizin de dediğiniz gibi dinsel mekan örneklemesi. Düzgün Baba ile sadece dolaylı bir bağlantısı bulunmakta. Dinsel mekanlar ile ilgili bir madde oluşturulsaydı ve bu bilgiler burada belirtilseydi uygun olurdu kesinlikle ama Düzgün Baba için olan bir maddede başka bir dinsel mekandan bahsetmek doğru olmaz. Bu maddede sadece Düzgün Baba ile ilgili olan içerikler bulunmalı. Selamlar, iyi çalışmalar diliyorum. --Pragdonmesaj 16:54, 28 Aralık 2016 (UTC)

Yeni Bir Madde Hakkında[kaynağı değiştir]

Tekrardan merhaba.Ben yeni açılmış bir madde gördüm.Bana göre KD değil gibi gözüküyordu.Siz daha iyi anlarsınız diye sordum.Paramparça (albüm) adlı sayfa bana pek iç açıcı gelmedi.Ama siz daha iyi bilirsiniz tabii.Eğer düzeltilebilecek bir sayfa ise hızlı sil şablonunu silip düzenlemeye çalışırım.Şimdiden teşekkürler --King EdizS! Efendim? 16:24, 29 Aralık 2016 (UTC)

  • Merhaba @EdizS, bu tarz sayfalara hiç düşünmeden HS şablonunu ekleyebilirsiniz. Hızlı silinmesinin yanlış olduğu düşünülen maddelerde hizmetli arkadaşımız (SAS yapmakta fayda var diyerek) bilgilendiriyor zaten. Ama dediğim gibi böyle kaynaksız, üslup açısından da ansiklopedik dilden hayli uzak maddelere çekinmeden ekleyiniz HS etiketini. Çelişkiye düştüğünüz anlarda Vikipedi:Kayda değerlik maddesine bakmanız yeterli. İyi çalışmalar diliyorum :) --Pragdonmesaj 16:31, 29 Aralık 2016 (UTC)
  • Cevabınız için teşekkür ederim.Eğer bunun gibi sayfalar bulursam şablonu eklemeye çalışacağım --King EdizS! Efendim? 16:37, 29 Aralık 2016 (UTC)

Proje katılımcı[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında geçmişte projeye emek veren, katılım sağlayan veya ileride sağlayacak kullanıcı olarak katılımcılar listesine adınızı eklemeyi unutmayın. Kolektif bir şekilde proje konuları ile ilgili maddelerin düzenlenmesini, geliştirilmesini ve yeni maddeler açmayı amaçlayan projemizde sizin de isminiz yer alsın.

Ayrıca kullanıcı sayfanıza {{Kullanıcı VP Sovyetler Birliği}} veya {{Kullanıcı SSCB}} şablonlarını da ekleyebilir, veya konu ile ilgili olduğunu düşündüğünüz kullanıcılara {{VikiProje Sovyetler Birliği-Davet}} şablonunu yollayabilirsiniz. --MediaWiki message delivery (mesaj) 18:29, 29 Aralık 2016 (UTC)

Mutlu yıllar![kaynağı değiştir]

Merhaba. Size yanıt yazarken aradığınızı bulduğunuzu fark ettim, bu yüzden yeni yılınızı kutlamak istedim. Umarım her şey istediğiniz gibi olur. İyi çalışmalar, sağlıcakla kalın. Sebastian James -Rettelo- (mesaj) 16:56, 30 Aralık 2016 (UTC)

@Sebastian James, sizin de yeni yılınız kutlu olsun hocam. Mutlu bir yıl geçirmeniz dileğiyle. İyi çalışmalar --Pragdonmesaj 17:00, 30 Aralık 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği'nde 2016 geride kaldı[kaynağı değiştir]



VikiProje Sovyetler Birliği'nde 2016 yılı geride kaldı
7 Ekim 2016 tarihinde oluşturulan VikiProje Sovyetler Birliği'nde 2016 yılı geride kaldı. Proje 2016 yılında katılımcıların katkılarıyla pek çok gelişmeye imza attı. Bu kapsamda;

Projeye katkı sunmak için öncelikle katılımcılar listesine isminizi ekleyin. Proje kullanıcı şablonu olan {{Kullanıcı VP Sovyetler Birliği}} şablonunu profilinize de ekleyebilirsiniz. Katkı sunmak istediğiniz alanları iş bölümü ve hedefler kısmına ekleyerek diğer kullanıcılarla ortak hedeflere yönelin ve üzerinde çalıştığınız maddeleri çalışılan maddeler kısmına ekleyin. Ayrıca düzenlenmesi gereken maddeler ve madde istek sayfalarına da göz atmak isteyebilirsiniz.

Proje katkılarınızla büyümeye devam edecek. Yeni yılda şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 20:57, 30 Aralık 2016 (UTC)

VikiProje Azerbaycan Ocak ayı işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Azerbaycan Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Azerbaycan ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Azerbaycan projesi kapsamında her ay tekrarlanan Azerbaycan İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu {{VikiProje Azerbaycan}} şablonunu Azerbaycan alanındaki maddelerin tartışma sayfalarına yerleştirmek olarak belirlenmiştir. Hedef 2000 maddeye şablon eklemektir.

Her ay planlı bir şekilde Azerbaycan ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Ayrıca davet mesajları toplu olarak gönderilmektedir eğer bu mesajları devamlı almak istemiyorsanız adınızı toplu listeden kaldırabilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 10:36, 31 Aralık 2016 (UTC)

Tam olarak ne yapacağımızı anlatabilir misin Pragdon? Teşekkürler.--Locos Turcos (mesaj) 13:03, 31 Aralık 2016 (UTC)

Merhaba @Locos Turcos, öncelikle projeye ilgin için teşekkürler. Soruna gelecek olursak; Misal, Tartışma:20. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde gösterilen filmler maddesinin bu tartışma sayfasında {{VikiProje Sinema}} şablonu bulunmakta ancak, sınıflandırma ve değerlendirmesi yok. Bu tarz sayfaların değerlendirmesini gerçekleştireceğiz. Bunun için de bu şablona sınıf ve önem başlıkları ekleyip karşılarını dolduracağız. Başlıkların eklenmesine örnek verecek olursam şu şekilde yazılacak; "VikiProje Sinema|Sınıf= |Önem= ". Sınıf başlığının karşılığı için Sınıflandırma sistemi maddesindeki bilgileri kullanabilirsiniz. Önem başlığı için de kısaca şöyle bahsedebilirim; Genellikle film festivalleri ve ödüller orta önemli olarak değerlendirilmekte. (Burada küçük bir ayrıntı Altın Portakal, Akademi Ödülleri gibi maddeler çok önemli sayılabilmekteyken, bu ana maddelerin yıllık maddeleri orta önemdedir. Örn: 89. Akademi Ödülleri) "Önemli" ödül almış, bir şekilde başarı sağlamış filmler veya oyuncu, yönetmen vs kişiler de orta öneme sahiptir. (Kişiler ve filmlerin önem sıralamasındaki küçük ayrıntı ise; misal Lumiére kardeşler gibi kişiler veya Ay'a Seyahat filmleri gibi maddeler sinema tarihinde önemli yere sahip oldukları için "çok" veya "en" önemli maddelerdir.) Sinema kuramı, film yapımı vs. ile ilgili diğer maddeler de "çok" ve "en" öneme sahip maddelerdir. Öte yandan bir çok sinema maddesinin tartışma sayfasında {{VikiProje Sinema}} şablonu bulunmamakta bu tarz sayfaları da bulup bu şablonu ekleyerek projeye katılım sağlayabilirsiniz. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir. Şimdiden iyi çalışmalar, iyi yıllar. :) --Pragdonmesaj 13:32, 31 Aralık 2016 (UTC)