Kullanıcı mesaj:Oguzhankocakli

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba Oguzhankocakli, herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Vikipedi sayfalarında yaptığınız değişiklikleri bu sayfadan tüm Vikipedistler inceleyebiliyor ve herhangi bir sayfada yanlışlık yapsanız bile, siz veya herhangi bir vikipedist işlemi geri alabiliyor. Bu yüzden hata yapmaktan korkmayın, cesur olun!
  • Herhangi bir maddeye gidip sayfanın üst kısmındaki Değiştir veya Kaynağı değiştir butonuna basarak, o sayfaya yeni bilgiler ekleyebilir, yanlış ve kaynaksız bazı bilgileri çıkartabilir veya hatalı kısımları düzeltebilirsiniz.
  • Denemelerinizi deneme tahtasında yapabilirsiniz. Vikipedi'de şu an hangi kullanıcıların hangi değişiklikleri yaptığını görmek için sol menüde bulunan son değişikliklere tıklayabilirsiniz.
  • Yardım ve SSS sayfalarını okuduktan sonra Vikipedi ile ilgili sorularınız varsa danışma masasına, bilge sayfasına veya son değişikliklerde gördüğünüz herhangi bir Vikipediste mesaj yolu ile danışabilirsiniz. Tüm Vikipedistleri ilgilendiren konularda ise toplu mesaj atmak yerine köy çeşmesinde ilgili kısma mesaj bırakabilirsiniz.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarında mesajlarınızın sonuna, "~~~~" yazarak imza atmayı unutmayın!.
Son olarak!
  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz. (Sizin kullanıcı sayfanız sitenin en üstünde yer alan isminize basınca çıkan buradaki sayfadır.)
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri ekleyemiyoruz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Maddelerde değişiklik yaparken, lütfen tarafsız bir bakış açısıyla ve ansiklopedik bir dilde yazmaya özen gösterin, engelleme politikası, oy kullanımı gibi politika ve yönergelerini vakit buldukça mutlaka okuyun.
Haydi başlayın!
  • Vikipedi'yi daha iyi kullanabilmek için buradaki bilgileri ara ara okuyabilirsiniz. Bir kaç gün içinde ne kadar basit olduğunu anlayacaksınız. Vikipedi'de yazılan tüm bilgilerin belirli editör veya yazarlar tarafından değil, Vikipedi'ye yeni kayıt olan tüm kullanıcılar tarafından yazıldığını unutmayın!

Kolay gelsin!

Dr. Coalmesaj 20:25, 10 Şubat 2016 (UTC)

Uyarı
Uyarı
Lütfen Vikipedi'ye özgeçmişinizi eklemeyiniz. Bu durum Vikipedi'de hoş karşılanmaz ve biyografiniz silinebilir. Kayda değerlik kriterlerini sağlaması halinde, biyografiniz başka kullanıcılar tarafından eklenecektir. Vikipedi internet sayfanız için bir alan değil, ansiklopedidir. Dilerseniz ücretsiz bir web alanı sağlayıcısını buradan bulabilir ve biyografiniz için kullanabilirsiniz veya Vikipedi'ye eklenebilecek derecede uygun bir biyografiniz olduğunu düşünüyorsanız Otobiyografi bölümünü inceleyebilirsiniz. Tekrar hoş geldiniz, teşekkürler.
Dr. Coalmesaj 20:25, 10 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba Dr. Coal[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/wiki/Oğuzhan_Koçaklı bu otobiyografi sayfamı silmek istiyorsunuz ancak iTunes ( bu link üzerinden iTunes sayfama ulaşabilirsiniz: https://itunes.apple.com/tr/artist/oguzhan-kocakl/id1026111534 ) ve 20'ye yakın dijital müzik kanalında ( Spotify, Yandex Music, Google Play Music, Amazon vb.) 5 adet yasal albümüm bulunmakta ve müzik sektöründe kendimi geliştirmekteyim. Bu noktada otobiyografimin yer almasına izin vermenizi talep ediyorum. Konuyla alakalı yardımcı olur musunuz? Bu imzasız yazı Oguzhankocakli (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhaba. Oluşturmuş olduğunuz maddenin, içerik incelemesi ve kısa bir internet taramasıyla, müzisyenler için kayda değerlik kriterlerini karşıladığına dair veri elde edemedim. Bu nedenle, hızlı silme kriterlerinden kayda değerlik dolayısıyla maddenin silinmesini talep ettim. Eğer oluşturduğunuz içeriğin, bağlantısını paylaştığım sayfada belirtilen kriterleri karşıladığına inanıyorsanız, maddeyi güvenilir kaynaklar yönergesinde belirtilen şekilde geliştirebilir ve kayda değerliği ispat edebilirsiniz. Aksi takdirde, maddeye yerleştirdiğim etiket dolayısıyla inceleme yapacak hizmetli de kayda değerlik kriterlerinin karşılanmadığını görerek maddeyi silecektir. Katkılarınız için teşekkürler, iyi çalışmalar. Dr. Coalmesaj 20:43, 10 Şubat 2016 (UTC)
  • Tekrar Merhaba. İlgili içerikte yer alan "Ünlü bir müzik yayın şirketi aracılığıyla en az iki albüm yayınlamış olmalı. Müzik şirketinin ünlü olduğu tartışmalı ise bu şirketin en az birkaç yıllık bir geçmişi olmalı, önemli sayıda sanatçının albümünü yayınlamış olmalı ve bu kişilerin pek çoğu da kayda değer olmalıdır." maddesinin benim 5 adet albümümü kapsadığını düşünüyorum. 20'den fazla dijital müzik kanalında ayrıca basılı cd anlamında albümümün yer alması yeterli değil midir? Sayfayı Güvenilir kaynaklar yönergesine göre nasıl geliştireceğim? Tüm albümlerimin yanına itunes linklerini ekledim.--Oguzhankocakli (mesaj) 20:47, 10 Şubat 2016 (UTC)
  • Merhaba. Albümlerinizi yayınlayan şirketi veya şirketleri bilmeden kayda değerliğin ilgili kriterlerini sağlayıp sağlamadığınızı söylemem pek mümkün olmaz. Güvenilir kaynaklar yönergesine göre madde içeriğini, yönergede kabul edilebilirliğinden bahsedilen kaynaklar kullanarak geliştirebilirsiniz. İyi çalışmalar. Dr. Coalmesaj 20:52, 10 Şubat 2016 (UTC)
  • Albümlerin ücretli satıldığı dijital müzik platformlarında bir şirketin çatısı altında yayınlamadan ilgili vergi ve diğer yasal zorunlulukları yerine getirememektesiniz. Bu sebepten ötürü iTunes gibi uluslararası geçerli bir platformda satışta albüm sahibi olmaktan daha doğrulanabilir ne olabilir ?--Oguzhankocakli (mesaj) 20:54, 10 Şubat 2016 (UTC)
  • Doğrulanabilirlikten önce kayda değerlikten bahsediyorum. Vermiş olduğunuz cevaptan da, oluşturmuş olduğunuz ve silinen içerikten de anlaşıldığı üzere ilgili kriterleri karşılamıyorsunuz. İyi çalışmalar. Dr. Coalmesaj 21:47, 10 Şubat 2016 (UTC)
Lütfen uyarıları dikkate alınız. Vikipedi işleyişini aksatmanıza yönelik davranışlarınızdan dolayı size yapılan uyarıları önemsememeniz vandalizm olarak değerlendirilebilir ve engellenebilirsiniz. Eldarion 21:45, 10 Şubat 2016 (UTC)


InvestAZ sayfası reklam nedeni[kaynağı değiştir]

Merhaba,

https://tr.wikipedia.org/wiki/InvestAZ_Yat%C4%B1r%C4%B1m_Menkul_De%C4%9Ferler_A.%C5%9E. sayfasının ilk satırının reklam olduğunu ve silinmesi gerektiğini belirtmişsiniz. Ancak kurumun rakip firmasının https://tr.wikipedia.org/wiki/GCM_Forex adresinde yer alan sayfasının ilk satırıyla birebir aynı kelimeleri içeren şey nasıl reklam olabilir? Eğer bu sayfa reklamsa diğer sayfa neden onaylanmıştır? Bilgi verebilir misiniz.

Oguzhankocakli (mesaj) 08:38, 10 Şubat 2017 (UTC)

  • Merhaba, sayfanın ilk satırının reklam olduğu gibi bir durum yok. Sayfa tamamen reklam amaçlı ve firmanın ağızından yazılmış. Sayfadaki bilgiler kaynak olarak firmanın kendi sitesinden alınmış. Sayfa, bir ansiklopedi maddesinden oldukça uzak. Bahsettiğiniz diğer sayfalarda ise, sayfaların ve bir çok farklı kaynaktan bilgiler içerdiğini görebilirsiniz. Zaten sayfayının "Rakip firmaların var, bu firmanın da olsun" düşüncesiyle açıldığı bariz olduğundan ben de reklam olarak işaretledim. Sayfayı tarafsız olarak içerik yönünden geliştirirseniz ve bir kısmını çıkararak reklamdan kurtarırsanız sayfayı silinmekten kurtarabilirsiniz.

Yscplus (mesaj) 08:53, 10 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba sayfanın yazıldığı dil birçok sayfanın diliyle aynıdır. Rakiplerden örnek verilmesinin nedeni aynı dili, aynı içerikleri kullanmasıdır. Finansal piyasalarda Lisansları veren kurum SPK'dır ve lisanslar için buradan kaynak verdik. Kendi yatırım platformlarımız için sitemizden kaynakça gösterdik. Haberler vb. içerikler için haber sitelerinden kaynakça gösterdik. İçerikte tarafsız olarak belirttiğiniz şeyden kastınız nedir anlamış değilim? Sayfa içeriklerini zaten diğer firmaların yazdığı içerikleri örnek alarak yazdık. Diğer sayfaların onaylanmasının tek sebebi kaynakçalarıysa bizde de benzer bir kaynakça sistemi kullanılmıştır.

Oguzhankocakli (mesaj) 08:57, 10 Şubat 2017 (UTC)

Semerkand Vakfı silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Semerkand Vakfı) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Semerkand Vakfı sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Nushirevan11 00:46, 16 Ocak 2018 (UTC)