Kullanıcı mesaj:NeslihanK

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin NeslihanK![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Tanyel 20:36, 11 Haziran 2007 (UTC)


--Tanyel 20:36, 11 Haziran 2007 (UTC)

Kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

Inappropriate usernames; Promotional usernames that attempt to promote a group or company on   
Wikipedia, including but not limited to:
   * Usernames that match the name of a company or group, especially if the user promotes it.

cümlesinden anlaşılacağı gibi eğer şahıs prome ediyorsa yani Türkçesi ile reklamını yapıyor ise bu kural uygulanır. Değilse yani o a company or group ile ilgili reklam yapmıyor ise kural uygulanamaz. Kaldıki giriş cümlesinde attempt kelimesi kullanmış kural koyucu; Türkçesi ile atıfta bulunulan fiile/eyleme yani reklama teşebbüs ediyor ise; Dolayısı ile bu Vikipedist arkadaşa bu kuralı uygulayamazsınız.

İkincisi ve en önemlisi ceza hukuğunda asıl olan kazanılmış hakkın geri alınamaması ilkesidir ki burada yapılması gereken arkadaşın elinden hakkını almak değil yeni katılımcılar bu arkadaşı örnek gösterdiğinde kuralın bir şekilde uygulanamaması sonucu bir nevi zilliyet hakkının doğmuş olduğu beyan edilir ve/veya bu kural sayfasına işlenerek şahıslar bilgilendirilir.

Kısacası, kural ihlali yoktur ve kazanılmış hak geri alınamaz.

NOT: Ayrıca yasalar ve kurallar geriye doğru yürütülemez.--NeslihanK 16:24, 5 Eylül 2007 (UTC)

Mesajınız, hangi engellenmiş kullanıcı adı ile ilgili idi ? --Metal Militia ileti 17:32, 5 Eylül 2007 (UTC)

VPR:TRY Vikiprojesi maddelerinin toplanması.[kaynağı değiştir]

Selam, Vikiproje Türkiye Yangınları kapsamında proje ile ilgili maddelerin tartışma sayfalarına vikiproje şablonu ekleyebilirsiniz. Ayrıca projeye katılımda bulunmak için bu listeye kullanıcı ismini ekleyebilirsiniz. İletişim için Kullanıcı_mesaj:Mustafa_MVC, iyi günler.