Kullanıcı mesaj:Mukaddime/Haziran 2012

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi


Selam sargon, paraklit maddesinden yazara ait olduğu gerekçesiyle bir cümleyi çıkarmışsın. Özgün araştırma olarak değerlendirdiniz herhalde. Ancak konunun okuyucu tarafından anlaşılabilmesi için bir bilgi notu olarak değerlendirmeniz daha doğru olurdu sanırım. Belki dipnot olarak verilebilirdi. saygılar.Zohak (mesaj) 06:17, 1 Haziran 2012 (UTC)

Son cümleyi bir miktar değişiklik yaparak yeniden ekledim. Böylece hem müslüman yazarların hem hıristiyan yazarların iddiaları bir cümlede verilmiş oldu. Bir kontrol edin, sanırım şimdi oldu. Sargon (mesaj) 06:27, 1 Haziran 2012 (UTC)

Editörlük başvurusundaki yorumuna istinaden[kaynağı değiştir]

  • Avrupa'da vatandaşlık işlemleri çok hızlı yürüyor. :) Utku Tanrıveremesaj 23:21, 1 Haziran 2012 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

  • Sakın aklından ihanet, mihanet gibi bir şey geçmesin. Gerçekten iyi söylemişsin ve sözlerin çok doğru. Ağzına sağlık. İki üç gündür düşünüp duruyorum zaten bu konuyu. Ben hizmetliliği gerçekten şimdilik yapamam. Buna karar verdim. Yorumun için çok teşekkür ederim. Katkılarla devam :))) ...--inc.еle. vposta 09:30, 5 Haziran 2012 (UTC)

Edebiyat ve Dilbilgisi ile ilgili İBP[kaynağı değiştir]

Düşündüm de, bana da pek edebiyat ile ilgili gelmedi. Burada da edebiyatın kapsamı anlatılmış. Dediğiniz maddeler edebiyat kapsamında değilmiş. Uyarınız için teşekkürler. -- BalKesLi 06:54, 6 Haziran 2012 (UTC)

Tamam hadi, geri döneyim. -- BalKesLi 08:32, 6 Haziran 2012 (UTC)
O işler belli olmaz. Göz kırpma -- BalKesLi 08:48, 6 Haziran 2012 (UTC)

İBP'de Çalıştay, buradaki futbol konulu kitabı puanlamış. Ben de maddelerimi geri ekledim. -- BalKesLi 07:09, 7 Haziran 2012 (UTC)

Bunda Türkiye ve Dünya'de en popüler spor olmasının etkisi büyük. -- BalKesLi 07:19, 7 Haziran 2012 (UTC)

Liste düzenlemesi[kaynağı değiştir]

Merbaha i.e. Ellerine sağlık, bence bu listenin bu şekli daha güzel olmuş. Sıralamayı sondan başa doğru yapmaya ne dersin? Sargon (mesaj) 12:16, 7 Haziran 2012 (UTC)

Sağol Sargon. Teşekkür ederim. Dediğin gibi de düzenlenebilir tabi. Ben şurayı baz aldığım için sıralamayı o şekilde yaptım. Öyle olsun dersen, uğraşman lazım biraz. Ben sadece gezerken rastladığım için aklıma geldi ve düzenledim. Aynısını Almanca Vikipedi'deki maddeye de ekledim. Birde sanırım eksikler var zaten. Kolay gelsin.--inc.еle. vposta 12:52, 7 Haziran 2012 (UTC)

Kürt edebiyatı maddesi[kaynağı değiştir]

Tartışma:Kürt edebiyatına cevaben buraya yazıyorum konu dışına çıkmamak için: Doğru düşünüyorsunuz. Kürtlerle ilgili tüm maddeler silinsin istiyorum. Allah Allah, sizce öyle bir şeyi neden isteyeyim? De ki Kürt düşmanıyım, faşistim. Burada bunlar olmayınca elime ne geçecek? Şahsım hakkımda en ufak, ama en ufak bir bilginiz olmadığı halde bu tür yorumlar yapmak akla uygun değildir, tekrarlamamanızı rica edeceğim.--RapsarEfendim? 22:10, 7 Haziran 2012 (UTC)

Belki de şurdaki ve şurdaki tartışmanın üzerine geldiği için böyle düşündüm. Madde tartışmasına bakın, sürekli bir ara formül bulmak için çalışıyorum, siz ise sürekli yeni gerekçeler getirerek bir tarafsız etiketini bırakmaya çalışıyorsunuz. Bu yüzden amacınızın farklı olduğunu düsündüm. Böyle olmaması beni sevindirir. Haklı olduğunuzu anlarsam özür de dilerim.Sargon (mesaj) 07:07, 8 Haziran 2012 (UTC)

Taraflı ve diğer şablonların bazen haksız ve gereksiz yere eklendiğini ben de görüyorum. O maddelerin gerçekten taraflı olup olmadığı, gerçekten kaynaksız olup olmadığı incelenmekte fayda var bence. Bazen gerekçe göstermeksizin kafasına göre şablonu eklerler. Bazen gerekçesi sırf taraflı iddiasıyla ibaret. Mesela Vikipedi:İş birliği projesinde teklif edersen iyi olabilir. Takabeg ileti 08:27, 8 Haziran 2012 (UTC)

Kategori:Taraflı olduğu düşünülen maddeler incelensin. Takabeg ileti 08:30, 8 Haziran 2012 (UTC)

Teşekkürler Takabeg. IBP'ye önerdim. Sargon (mesaj) 08:50, 8 Haziran 2012 (UTC)
  • Selamlar. Ansiklopedika'nın Kürtler maddesinden aldığınız içerik de bizim Kürtler maddesinden alınmış. İleride bunu fırsat bilip tartışma yaratacak olan bazıları olduğunu bildiğim için not düşmek istedim. İyi çalışmalar... --seksen 09:03, 8 Haziran 2012 (UTC)

SAS'a taşıma[kaynağı değiştir]

Merhaba Müzeler listesi maddesini SAS'a taşımak istiyorum. Daha önce ben yapmıştım ama bir işlevi yok bence. Ne düşünüyorsun? Bir de bu taşımayı nasıl yapacağımı bulamadım. Yardımcı olabilir misin acaba? Sargon (mesaj) 08:00, 8 Haziran 2012 (UTC)

Merhaba Sargon. Listeler Vikipedi için oldukça önemlidir. Bu nedenle SAS'a taşısan bile kimsenin silinmesi yönünde oy kullanacağını sanmıyorum. Bir nevi yardımcı araç gibi görebilirsin listeleri. Hatta bir de burada Seçkin ve Kaliteli Madde, Seçkin resim gibi Seçkin listeler seçilir. Mesela ben Akvaryum listesi, Yel değirmenleri listesi, Türkiye'deki camiler listesi listelerini yapmıştım. Bu nedenle bence kalması yönünde hiçbir engel ve sıkıntı yok.
Bir maddeyi SAS'a taşımak için ise VP:SAS sayfasından yararlanabilirsin. Eğer maddeyi silinmesi için aday gösteriyorsan {{kopyala:sas}} şablonunu, daha önceden SAS'a aday olmuş ancak kalmış bir maddeyi göstereceksen {{kopyala:sasx}} şablonunu maddeye ekledikten sonra, şablonun içinde bulunan Lütfen fikirlerinizi burada yazan iç bağa tıkladıktan sonra Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Kürt Sorununda Demokratik Çözüm Bildirgesi örneğinde olduğu gibi (kırmızı yazan yerde SAS'a aday göstereceğin madde adı bulunacak) bir başlık atarak ve iç bağ vererek, Örneğin == [[Madde adı]] == yazıyoruz ve altına silinme nedenini belirtiyoruz. Şimdi bu alt sayfa bizim şablonumuz olacak. Hangi ayda isek VP:SAS sayfa başında bulunan ilgili ayı açtıktan sonra {{Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Kürt Sorununda Demokratik Çözüm Bildirgesi}} örneğindeki gibi sayfamızı bu aya ekliyoruz ve oylanmasını bekliyoruz. Oylama esnasında bu sayfayı izleme listene almanda yarar var. Kolay gelsin.--inc.еle. vposta 10:17, 8 Haziran 2012 (UTC)
Galiba haklısın, birine danışmamın yararı oldu bak. Belki ilerde daha düzgün bir liste çıkarmak isteyen biri üzerinde çalışabilir. Kalmasının bir zararı yok nasılsa. SAS'a taşıma açıklaması için ayrıca teşekkürler. Incelemeelemanı olmak böyle birşey herhalde:) Soruyu sorarsın, şak diye net bir cevap gelir. Çok sağol:) Sargon (mesaj) 11:10, 8 Haziran 2012 (UTC)

Ansiklopedik üslup[kaynağı değiştir]

Ansiklopedik üslup'ta sorun var demişssiniz. Ben ne sayfalar gördüm üslupuna dikkat edilmeyen. Amacım Türkçe Viki'yi geliştirmek... Sizdende anlayış bekliyorum... --ultrAslansiBurdayım :)

Merhaba Khutuk, yazdığım Euthyphro ikilemi maddesini kaliteli madde yapmak istiyorum. Bunun için önce madde incelemelerine eklemem gerektiği yazıyordu, oraya ekledim ama gördüğüm kadarıyla bu kısım pek aktif değil. Kaliteli İçerik Sorumlusu olarak senin adın geçiyor. Maddeyi direk KM adayı yapabilir miyim acaba? Anladığım kadarıyla asıl olarak maddeler aday olunca eleştiri alıyorlar. Sargon (mesaj) 10:26, 20 Haziran 2012 (UTC)

Aday olabilir, maddeyi incelemedim ama ilk bakışta kaynaklandırması biraz zayıf gözüktü. Görsel olarak birkaç düzeltme gerekebilir, felsefeden bir gram anlamadığım için içeriği yorumlamam biraz zor.--Khutuckmsj 11:13, 20 Haziran 2012 (UTC)

Merhaba Sargon[kaynağı değiştir]

İBP projelerinin en etkin katılımcılarından birini sorumlu olarak görmek beni çok sevindirdi. Puanlama konusunda da bir sıkıntın olmasın. Şu yazdıklarım puanlama yaparken işine yarayacaktır.

Metin puanlama[kaynağı değiştir]

Metin puanlarken öncelikle, tüm maddeyi (kategoriler, kaynakçalar ve bilgi kutusu hariç) kopyalıyoruz. Sonra Microsoft Office'ye yapıştırıyoruz. Bunu yaptıktan sonra sayfanın hemen altında zaten sözcük yazan yerde maddenin kaç karakterden oluştuğu yazıyor. Buradaki karakter (boşluksuz) yazan yerdeki değeri kullanıyoruz. Şöyle bir maddeye bakıyoruz, eğer madde bizzat yazılmışsa karakter sayısını 150'ye bölüp metin puanını hesaplıyoruz. Ama bazen öyle maddeler olur ki, bunlar genellikler liste biçimindeki maddelerdir, bu maddeler genellikle İngilizce Vikipedi'zahmetsizce çevrilebilir. Örneğin puan tablolarıyla, özel isimlerle dolu... Yani çevrilmesi için çok az emek harcanmış maddeler, böyle maddelerde ise böleceğimiz sayı 250'dir.

Tablolar, şemalar... gibi şeyler de metin olarak kabul edilir. Bunları da metin editörüne yapıştırarak, yani metinden ayırmayarak puanlarız.

Diğer[kaynağı değiştir]

  • Her görsel: 1 puan. Burada önemli olan şey aynı türk görsellerden gereksiz biçimde çokça kullanılmışsa bu resimlerin hepsine 5 puandan fazla vermemek.
  • Kaynak: 5 kaynağa 1 puan. Küsurlu ise bölüm 2-3 tane artıyorsa puan verilebilir.
  • Dış bağlantılar, ayrıca vs.: Bu tür kısımlar gelişmiş değilse puan yok. Ama verilecekse 1 puan.
  • Dil bağlantılarına puan vermiyoruz.
  • 7 kategoriye 1 puan, rakam küsurluysa en az 5 kategori gerekli.
  • Bilgi kutusu: Kademeli olarak artar ama genellikle bu kutular 1 puandır. resim de varsa 2 puan.

Bir de her puan yazdığında, puanın karşısına imza atarsan; puanlamayı kimin yaptığı anlaşılır. Sevgilerimle.--Çalıştayileti 11:48, 20 Haziran 2012 (UTC)

Haydi iş birliğine![kaynağı değiştir]

İş birliği projesi çağrısı!
İş birliği projesi çağrısı!


Wikipediye kolektif katkı
İş birliği projesine katılın!

Bu haftanın konusu: Her Vikipedi'de olması gereken 10.000 madde listelerinden Kişiler ve Ölçüm listelerindeki yeni maddelerin açılması


İş birliği projesini büyütmeyi hedefliyoruz. Yeni İBP ile kullanıcılar daha kolay bir şekilde katkıda bulunabilecek, kazanan Vikipedi olacak!

İBP yeni kullanıcılar için en iyi tecrübe kazanma yerlerinden biridir. Çekinmeyin, bir taraftan kolektif çalışma sayesinde tecrübenizi artırıp diğer taraftan wikipedinin gelişmesine katkıda bulunun!

Haydi, 02.07.2012 günü başlayan projeye katılarak hemen siz de birlikte başarma heyecanına ortak olun!  

 


Bundan sonraki haftalar için mesaj almak istemiyorsanız lütfen bu sayfada bildirin.

Sargon (mesaj) 05:42, 25 Haziran 2012 (UTC)

İş birliği projesi[kaynağı değiştir]

Bir şey sormak istemiştim, iş birliği projesinde puanlama kendiliğinden mi oluyor ? Tottam100 07:23, 25 Haziran 2012 (UTC)

Hayır hayır, ben puanlamayı İş birliği projesi sayfasına biz mi ekliyoruz yoksa kendiğiliğinden mi ekleniyor demiştim :? Tottam100 07:30, 25 Haziran 2012 (UTC)

Son olarak, peki nereye belirtmeliyim ? Şimdiden 7 kaynak attım.) Tottam100 07:48, 25 Haziran 2012 (UTC)

Bugünlük bu kadar kaynak ekleyebildim. Puanımı yazarsanız sevinirim.) Tottam100 13:08, 25 Haziran 2012 (UTC)


Selamlar. Şurasını haber vermek istedim de. Müsait olduğunuzda bakabilirseniz iyi olur. Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 21:36, 25 Haziran 2012 (UTC)

Şablon:VikiProje Yıllar/Davet

Şeyyad Hamza[kaynağı değiştir]

Merhaba, verdiğiniz link maddenin tamamen copy/paste yapılmış olduğunu gösteriyor. Telif hakkı ihlali söz konusu yani. Bu yüzden maddeyi daha eski bir versiyonuna çevirip sizin kaynak linkinizi ekledim. sevgilerle Sargon (mesaj) 06:59, 26 Haziran 2012 (UTC)

Merhaba, o linki ben vermedim. Kaynak olarak ekliydi zaten, fakat maddede "kaynakça" şablonu olmadığından hatalı gösteriyordu. Ben yalnızca maddenin altına o şablonu koydum. Bu arada kopya olduğu belliydi zaten, iyi olmuş. Azadagaoglu (mesaj) 07:31, 26 Haziran 2012 (UTC)

Bu sefer forumlardan ve güven vermeyen bloglardan kurtulduğumu düşünüyorum :? Tottam100 08:05, 26 Haziran 2012 (UTC)

Evet forum ve blogları atmışsın, eline sağlık. Ama hala bir sorun var. Mesela 1603-1618 Osmanlı-Safevî Savaşı maddede bir paragraf var ama kaynak gerektiren bir dizi konu var. Osmanlı-Savaşları bir başlıyor bir bitiyor, anlaşma yapılıyor, bozuluyor. Senin verdiğin linkte ise bu bilgilerle ilgili birşey ben bulamadım. Sargon (mesaj) 09:16, 26 Haziran 2012 (UTC)

Aslında bende bişey bulamadım kaynakta boşuna eklemişim, kaldırdım. Ayrıca forumlardan başka kaynağı da yok. Tottam100 10:51, 26 Haziran 2012 (UTC)

Bugünlük de bu kadar kaynak atabildim, puanımı yazarsanız sevinirim .) Tottam100 13:13, 26 Haziran 2012 (UTC)

Belirttiğiniz diğer kaynakların sorunlarını hallettim ancak 1946 İran krizi'ndeki kaynak neden VikiGüven'e aykırı :? Tottam100 14:18, 26 Haziran 2012 (UTC)

Söyledikleriniz gerçekten doğru ve ilk başlarda tek amacım o ödülü almak olsada şimdi kaynakların önemini gerçekten anladım. Tottam100 08:54, 27 Haziran 2012 (UTC)

Eklediğim kaynaklarda Rango (2011 film) maddesine bir bakar mısınız ? Bir kaynak ekledim ama 2'den mi sayılıyor ? Tottam100 09:14, 27 Haziran 2012 (UTC)

Peki, ben birkaç aylık kaynak yazmayı bırakıp öğrenme moduna giriyim, en iyisi :? Tottam100 10:12, 27 Haziran 2012 (UTC)