Kullanıcı mesaj:Murhin/Ocak 2009 Arşivi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Burası geçmiş mesajların arşivlendiği sayfadır. Üzerinde değişiklik veya deneme yapmayınız. M.S. adlı kullanıcıya buradan ulaşabilirsiniz...

Ermeni Kırımı[kaynağı değiştir]

Selam. M.S. 1915-1918 Osmanlı'da Ermeni olaylarını Ermeni Soykırımı olarak tanıyan ülkeler listesi maddesine göz atar mısın? İsveç parlamentosu şu an soykırım olarak tanımlamıyor değil mi? Aslında meclislerin işi değildir ama bu ayrı konu:)) Takabeg ileti 12:33, 28 Aralık 2008 (UTC)

  • Merhaba Takabeg, tek kaynağa göre parlemento tanıyor denilmiş ama bu kaynağa göre parlemento dışı karar. 2008 yılında bu ve bu kaynağa göre İsveç parlementosuna gelmiş fakat kabul edilmemiş.--Muratsahinmesaj 19:32, 29 Aralık 2008 (UTC)
2009 yılı hepimize kutlu olsun (İyi yıllar). --SelimMesaj Sayfam 15:06, 31 Aralık 2008 (UTC)
Mutlu yıllar! Bütün yılınızın başarılar ve mutluluklar ile geçmesini dilerim... --Quin-Gon (UTC)
Mutlu yıllar. --♪♫Berkay0652 23:00, 31 Aralık 2008 (UTC)

Selam. Nice yıllara. Bir konuda danışacam. Shakhtar Donetsk cidden yaygın değildir:) Sen ne dersin? Takabeg ileti 19:48, 31 Aralık 2008 (UTC)

  • Nice güzel yıllara.. Teşekkürler. --Muratsahinmesaj 08:23, 1 Ocak 2009 (UTC)
  • Teşekkürler hocam. Sizinde yeni yılınız kutlu olsun. Nice yıllara.. --Muratsahinmesaj 08:23, 1 Ocak 2009 (UTC)
  • Sağlun sizinde yeni yılınız kutlu olsun. Nice yıllara..--Muratsahinmesaj 08:25, 1 Ocak 2009 (UTC)
  • 2009 yılınızı kutlarım. --Kerem 233ileti 08:52, 1 Ocak 2009 (UTC)
  • Teşekkürler. Nice vikili ve güzel günlere..--Muratsahinmesaj 09:24, 1 Ocak 2009 (UTC)

Veda hutbesi[kaynağı değiştir]

Merhaba, veda hutbesi başlığından veda hutbesini silmişsiniz. Gerekçe olarak vikikaynak'ta var demişsiniz. Wiki kaynakta olabilir ancak dikkate almadığınız bir nokta var, bir çok kişi daha vikipedi 'yi bile kullanmayı bilmiyor, sizce oradaki vikikaynak bağlantısını görüp, tıklayacaklar mı?

İllaki birisinin silinmesi gerekiyorsa vikikaynaktaki silinebilir. Bilgisayar Sistemleri Öğretmeni Mustafa ARIK

Merhaba, gerekli bağlantı şablon aracığı ile belirtilmiştir. Vikikaynak'ın neye yaradığı konusunda bu bağlantıya bakabilirsiniz. Kolay gelsin. --Muratsahinmesaj 14:09, 2 Ocak 2009 (UTC)

  • Unutulmuş TRT 3 gibi önemli bir maddeyi kazandırdığın için teşekkürler. Levent Abi ileti 16:57, 2 Ocak 2009 (UTC)

Teşekkür ederim. Aslında dinlerken Vikipedi üzerinde olmadığını farkettim.Yoksa farkında değildim. --Muratsahinmesaj 17:09, 2 Ocak 2009 (UTC)

Afiş eklenmesi hakkında[kaynağı değiştir]

Öncelikle selamlar, Chronicles_of_riddick_ver2.jpg afişinin silineceğini söylemişsiniz. Bu benim için problem değil hemen şimdi de silebilirsiniz, sizden ricam bana bu işin nasıl yapılacağını anlatmanız. Mesela aynı resmi siz kurallara uygun şekilde eklersiniz ben de nasıl yaptığınızı bakarak öğrenebilirim. Dün Vikipedi:Danışma masası' na yazdığım gibi diğer http://tr.wikipedia.org/wiki/Kategori:Film_posterleri ne bakarak yapmıştım fakat benim ki sorunlu bulunmuş. Adil davrandığınızı düşünerek yanlış anlamış olabileceğimi kabul ediyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.--VBurak 11:43, 4 Ocak 2009 (UTC)

Merhaba, teşekkür ediyorum dediğiniz gerekçe şablonunu da ekledim, diğer filmlerde olduğu gibi düzenledim. Uyarıyı da kaldırdım. Kontrol edip tamamdır derseniz bundan sonrakileri hep o şekilde açacağım. İyi geceler... --VBurak 22:09, 4 Ocak 2009 (UTC)

Elinize sağlık. Gerekçelendirme olmuş. Herhangi bir sorunda bana danışabilirsiniz. Kolay gelsin. İyi çalışmalar.--Muratsahinmesaj 18:30, 5 Ocak 2009 (UTC)

  • Çok teşekkürler, iyi günler iyi çalışmalar...--VBurak 19:33, 5 Ocak 2009 (UTC)

Merhaba,
Aşağıdaki resmin adil kullanım gerekçesinin değişmesi gerekiyor sanırım. İlk belirtilen maddede kullanılmıyor ama farklı bir maddeye eklenmiş şu anda.

İyivikiler... homonihilis // ileti 12:05, 4 Ocak 2009 (UTC)

Uyarıyı sonunda bende aldım. Uyarınız için teşekkürler. Kolay gelsin. --Muratsahinmesaj 17:25, 4 Ocak 2009 (UTC)

Rica ederim, vazifemiz :) Size de kolay gelsin. İyivikiler... homonihilis // ileti 18:09, 4 Ocak 2009 (UTC)
  • Tebrikler, iyi iş çıkarıyorsunuz... e.c. 17:50, 5 Ocak 2009 (UTC)
  • Biraz geç cevapladım ama sağolun. Teşekkürler. --Muratsahinmesaj 18:28, 5 Ocak 2009 (UTC)

Uyarı için teşekkürler.[kaynağı değiştir]

Uyarı için teşekkürler. --Murathan K 18:20, 5 Ocak 2009 (UTC)

  • İyi günler. Kullanıcı adımı değiştireceğim de. Acaba Halk Düşmanı adı uygunsuz mu olur? --Bay Quin-Gon 15:17, 8 Ocak 2009 (UTC)
  • İsim değişikliğini yapmışsınz. Bu aralar fazla Vikipedi'ye girecek vakit bulamadığım çabuk yanıtlayamadım. Kusura bakmayın. Kolay gelsin ve iyi çalışmalar.--Muratsahinmesaj 11:02, 9 Ocak 2009 (UTC)
  • Aktif olduğunuzu görüp size sorayım dedim. Levent Abi bana yardımcı oldu. Yine de teşekkürker.--Olağan Şüpheli 11:08, 9 Ocak 2009 (UTC)

Resim yükleme[kaynağı değiştir]

Resimlerime nasıl uygun etiket bulabilirim.Mesela İzel'in resimleri için uygun etiket yok.Yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler. --Popmüzik, 11 Ocak 2009 (UTC)

  • Merhaba Murat; reklamla ilgil olarak kullandığın şablonun eski olduğunu farkettim; şimdi şunu kullanmaya çalışıyoruz, dilersen dene : {{reklam}} Gerçi faydası da oldu, senin kullandığın eskiden alıntı yapıp yeniyi değiştirdim. Sevgiler. Lütfen bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. Levent ileti katkılar 21:29, 11 Ocak 2009 (UTC)

ya siz abartmışsınız.Muhammed böyle değil!!!!

Savaş ve Muharebe[kaynağı değiştir]

Selam M.S. Nasıl gidiyor? Tartışma:İnebahtı Deniz Savaşı'na bakar mısın? Sen bu iki terimin farklı olduğunu biliyorsundur diye sana sordum:)) Bide Kıbrıs Cumhuriyeti maddsindeki tarih bölümü Kıbrıs (ada)'ya aktarılsa daha uygun, bence. Özellikle Kıbrıs Cumhuriyeti olmadan önceki tarihleri ada maddesinde olsun diyorum. Ne dersin? İyi çalışmalar. Takabeg ileti 13:19, 15 Ocak 2009 (UTC)

Kavramları biraz araştırdıktan sonra tartışmaya katılmaya çalışırım. Kıbrıs Cumhuriyeti'nin tarih başlığı gerçektende uzun. Ada maddesine taşıyalım ama Kıbrıs Cumhuriyeti'ndeki bölümü kısaltabilirmisin? Yine de ufak tefek bilgilerin kalmasında yarar var bence :). Kolay gelsin.--Muratsahinmesaj 13:47, 15 Ocak 2009 (UTC)

Bence Kıbrıs Cumhuriyeti maddesinde de kısaca tarih bölümü yer alabilir. Kıbrıs (ada) maddesindeki tarih bölümünü daha doğrusu kronoloji halletmemiz lazım, bence. Ada maddesine taşınmasını engelleyen en büyük etken bu kronolojidir, herhalde:)) Kronoloji metine yerleştirmeye çalışacağım. Görüşürüz. Takabeg ileti 13:57, 15 Ocak 2009 (UTC)

Ermeni Kırımı[kaynağı değiştir]

Selam M.S. Kusura bakma, Kıbrıs ile ilgilenemedim. Ermeni Kırımı maddesini tarafsız kaynaklar ile geliştirmeye çalışıyorum. Sen hiç ilgilenmiyorsun, acaba ? Gerç ilgilenen ne kadar tarafsızca davransa da kişisel saldırının hedefi seçilebilir:) İlgilenmek isteyen kullanıcılar da ilgilenemiyorlar. Şimdi de hoşuna gitmeyen fakat mevcut olan maddedeki bilgilere göre daha tararsız ve sağlam bilgileri kaldırmak isteyen var maalesef. Sence nasıl halledebiliriz?Takabeg ileti 18:13, 17 Ocak 2009 (UTC)

Selam M.S. Şu kullanıcının değişikliğine bakar mısın? Zaten Vikipedi kuralına göre kuklanın yaptığı değişikliği geçersizdir. Hele çok taraflı değişiklik olunca.... ama kimse ilgilenmiyor sanki. Görüşürüz. Takabeg ileti 17:40, 20 Ocak 2009 (UTC)

Maddeleri kontrol etmeye başladım bile. Kolay gelsin.--Muratsahinmesaj 17:43, 20 Ocak 2009 (UTC)

Teşekkür ederim ve geçmiş olsun:)) Takabeg ileti 00:47, 21 Ocak 2009 (UTC)

Türkiye Türkleri[kaynağı değiştir]

Merhaba.Bu kullanıcı neden ısrarla beni kukla olmakla suçluyor anlamadım ama; -"Türkiye Türkleri hakkında ben sadece ülkelerin yaptığı son demografik nüfus sayımlarını ekledim.Beyefendi Türkleri fazla gösteren her kaynağı ısrarla eklemek istiyor.Lütfen propaganda aracına dönüşştürmeyiniz vikipediyi.Ve konuyl ailgili ekli linklerin resmiyette daha gerçekçi olanına bakınız Saygılar Bu imzasız yazı Lyoizisi (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Ayrıca Türk dilleri ifadesi de ne demek ? Lürtfen İngilizce vikipedideki ilgili bölüme bakınız.Turkic languages diyor.Bunun Türkçesi de Türkî ya da Türkiktir.Türk dili demek bilimdışı tasniftir.Türki dillere lehçe diyen zihniyeti savunuyorsunuz da şu ifadeyi nasıl izah ederiz"Altay leheçsi iki lehçeye ayrılır.Kuzey ve güney.Lehçenin lehçesi olur mu ? Altaycannın lehçesi olur sadece.Yani Altay dilinin.Yoksa tavuğun suyunun suyu gibi bir şey olur !!! Bu imzasız yazı Lyoizisi (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


Merhaba, ilk olarak kimsenin propaganda veya yanlış bilgiler eklemeye çalıştığı yok. Buna zaten müsade edilmez. Türk Dil Kurumu, "Türki dilleri" söylemi yerine " Türk dilleri" veya "Türk lehçeleri" olarak adlandırmakta. Eğer bu konuda düşünceniz var ise tartışma sayfasında belirtirsiniz ve Vikipedi topluluğunun düşüncesine göre değişiklikler yapılır. --Muratsahinmesaj 18:07, 20 Ocak 2009 (UTC)

"Türki dilleri" söyleminin yanlış olduğunu söylemedim. Dil ve bunun unsurları bakımından en yetkili kurumun Türk Dil Kurumu olması dolayısıyla genellikle bu gibi konularda bu kuruluşun dedikleri dikkate alınır. Türk lehçeleri söyleminin yanlış veya anlamı başka yerlere kaydırdığını düşünüyorsanız tartışma sayfalarında belirtin, topluluk kararına göre düzenlemeler yapılır. Her Viki'nin kendi yönetimi ve topluluğu olduğundan İngilizce Vikipedi ne demiş, ne yapmış direk bizi alakadar etmez. İkinci olarak nüfus konusunda maddelere bakmadığımdan birşey diyemeyeceğim. İyi vikiler. --Muratsahinmesaj 18:31, 20 Ocak 2009 (UTC)

İyi günler. Batman (karakter) madddesinde homoseksüellik yorumları adlı başlık çıkarılmış. Belli bir sebep de gösterilmemeiş. Geri koymam uygun olur değil mi? --Olağan Şüpheli 18:56, 20 Ocak 2009 (UTC)

Elbette uygun. Bir anonim kullanıcı tarafından çıkarılmış. Geri koyulabilir. Kolay gelsin ve iyi çalışmalar. --Muratsahinmesaj 19:03, 20 Ocak 2009 (UTC)

Selma M.S. Sorun yok değil mi? Takabeg ileti 04:17, 27 Ocak 2009 (UTC)

  • Tartışma sayfasında birşeyler karaladım. Kolay gelsin. --Muratsahinmesaj 04:40, 27 Ocak 2009 (UTC)

Çok mer30. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 04:43, 27 Ocak 2009 (UTC)

1915 Ermeni İsyanı[kaynağı değiştir]

Selam, M.S. 1915 Ermeni İsyanı maddesi için doğru adı nedir, sence? Takabeg ileti 04:40, 29 Ocak 2009 (UTC)

Merhaba, Şebinkarahisar Ermeni İsyanı veya 1915 Şebinkarahisar Ermeni İsyanı olabilir. Şebinkarahisar Ermeni İsyanı Google Türkçe aramalarında daha çok sonuç verdi. Kolay gelsin. --Muratsahinmesaj 04:46, 29 Ocak 2009 (UTC)

yaşayan insan biyografileri hakkında[kaynağı değiştir]

  • merhaba, yapmakta ısrarcı olduğunuz bu değişiklik Vikipedi:Yaşayan insanların biyografileri politikası ile son derece uyumsuz görünüyor. bu sayfanın başında koyu harflerle şöyle yazar: Yaşayan insanlar hakkındaki Vikipedi maddeleri, konu edilen kişinin hayatını etkileyebilir. Bu sebeple bu tür maddelerde, özellikle çelişkili veya tartışmalı içerik eklerken doğrulanabilirlik, tarafsız bakış açısı ve özgün araştırmaya yer vermeme ilkeleri azami derecede gözetilmelidir. lütfen bu ve benzeri bilgiler eklemeyin. kolay gelsin. --kibelemesaj 11:43, 29 Ocak 2009 (UTC)
  • Merhaba, ilk olarak bu eklenen bilgi özgün bir araştırmanın sonucundan oluşturulmuş bir konu değildir. Gündemde yer etmiş, doğrulu kanıtlanamayan bir iddiadır. İddia olduğu zaten belirtilmiş ve bu tür bilgiler diğer siyasi liderlerinde maddelerinde belirtilmiştir. Maddede yer etmeside TBA'yı ihlal edeceğini sanmıyorum. Maddeye sahip kişinin açıklmasıda eklenir ve iddia olduğu açıkca vurgulanır. Kolay gelsin ve iyi çalışmalar.--Muratsahinmesaj 04:26, 30 Ocak 2009 (UTC)
  • sizin olmadığını biliyorum ama tuncay güney'in özgün araştırması olduğu söylenebilir şimdilik.. :) ancak sorun bu değil. kişilerin ya da kurumların kayda değerliği gibi bilginin de kayda değerliği söz konusu. sadece bir kişinin söylediğini, hele de olumsuz, kişinin hayatını etkileyecek bir bilgiyse buraya aktarmakta ısrarcı olmayız. güney'in söyledikleri şimdilik sadece 'haber' ve üstelik oldukça şaibeli.. onun (ya da medyada yer bulmuş herhangi başka birinin) bütün söylediklerini bir 'ansiklopedi'ye aktarmak, bırakın yukarda söylediklerimi, en basitinden bilgi kirliliğidir. bu haberler gerçek birer bilgiye dönüştüklerinde zaten burada yerini bulacaktır, acelemiz yok. biz bugünün değil, geleceğin kaynağını hazırlıyoruz. siyasi lider ya da yazar, ya da her kimse, bu tür 'haber'lerin hiçbir maddede yer almaması gerekir. çünkü, dediğiniz gibi herkes bu iddialara karşılık verme, bunların medyada yer bulması gibi şanslara sahip olmayabilir ya da buna gerek bile duymayabilir. kolay gelsin. --kibelemesaj 14:27, 30 Ocak 2009 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Öncelikle geç yanıt için özür dilerim. İlgili tartışmaya naçizane kendi yorumumu ekledim. Fakat tartışmada çok aktif olabileceğimi sanmıyorum zira haddinden fazla meşgûl günlerden geçmekteyim. Haber verdiğiniz için teşekkürlerimi sunarım. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 06:33, 31 Ocak 2009 (UTC)

Kıbrıs Harekâtı[kaynağı değiştir]

Selam. Kıbrıs Barış Harekâtı‎ maddesine kronoloji eklendi. Haberin olsun. (Yani kontrol etmen için bildirdim :)) Birde madde başlığı Kıbrıs Harekâtı olsun mu? Takabeg ileti 16:31, 31 Ocak 2009 (UTC)