Kullanıcı mesaj:Math34/Arşiv5

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Teşekkür ederim sevgili dostum, oy vermiş kabul ettim merak etme, desteğinin benimle olduğunu biliyorum, kolay gelsin... e.c. 21:50, 7 Nisan 2008 (UTC)

İyi Geceler[kaynağı değiştir]

Henüz maddeyi bitirmeden işine karıştığım için özür dilerim dostum, konu tiyatro hele bir de böyle sevdiğim bir sanatçı olunca dayanamadım.. Bu arada hizmetli seçimimdeki desteğinden (oy önemli değil) dolayı teşekkür ederim. Kolay gelsin, sevgiler. Levent Abi ileti 23:46, 8 Nisan 2008 (UTC)

  • Hiç bir eksik göremedim, oldukça ustaca hazırlanmış. Ellerine sağlık, yeni maddelerde görüşmek üzere. Levent Abi ileti 23:55, 8 Nisan 2008 (UTC)

Son değişiklikler devriyeliği ile ilgilenen arkadaşların dikkatine;

Anonim kullanıcılara yapılan uyarılara ve hoşgeldin mesajlarına biraz daha özen gösterilmesi gerekmektedir. Bazı uygun olmayan kullanıcı isimlerine dalgınlık olduğuna inandığım nedenle "hoşgeldin" diyoruz. Daha sonra da bu kullanıcılar engelleniyor. Mümkünse kullanıcı isimlerine dikkat edelim. Bunun dışında, basit ve (kendince) komik bir değişiklik yapana hemen "vandal" damgasını yapıştırmak yerine {{ciddiol}} ya da, {{test}} gibi şablonları kullanmak, en son aşamada kullanıcı bariz vandalistse {{son uyarı}} şablonuyla ve özet kutusuna gereken açıklamayı yazarak; özellikle de küfür ediyorsa, özet kutusunda bunu belirtmek daha yararlı olacaktır. Takdire değer çabalarınız için teşekkür ediyor, sabır ve kolaylıklar diliyorum. Bu kopya bir mesajdır, birden fazla kullanıcıya gönderilmiştir. Levent Abi ileti 08:48, 12 Nisan 2008 (UTC)

Koşan Adam Yıldızı[kaynağı değiştir]

Koşan Adam Yıldızı
Vikipedi'nin spor konulu içeriğine yıllardır usanmadan, bıkmadan yapmış olduğunuz nice güzel katkı sebebiyle bu ödülü kabul etmenizi umut eder, iyi çalışmalar dilerim... - noumenon ʘ mesaj 22:58, 4 Mayıs 2008 (UTC)
  • Rica ederim ^_^ Ödül şablonlarının bir kısmını oluşturacağım; umarım bu topluluk ruhunun canlanmasına katkıda bulunur... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 23:08, 4 Mayıs 2008 (UTC)

Çok tatlısın[kaynağı değiştir]

Sevgili Math34. Toplum Barnstarı hediyen için çok çok teşekkür ediyorum. Aldığım ilk hediye oldu. Çok duygulandım. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Harikasın. Ayrıca Noumenon'u da bu ödül fikrini geliştirdiği için kutluyorum. Bu tür ödüller, insanlara daha çok çaba sarfetme azmi veriyor. Sizi öpüyorum. Kolay gelsin ve iyi çalışmalar. Aysucilek 14:55, 14 Mayıs 2008 (UTC) Frankfurt.

Vikipedi:Köy çeşmesi (ilginize) Wikinews başlıklı bir konu var, bir bak istersen.--bora006ileti 15:40, 15 Mayıs 2008 (UTC)

Teşekkür ederim, sağolun. --Yabancımsj 05:51, 16 Mayıs 2008 (UTC)

Özer Hurmacı[kaynağı değiştir]

Selamlar birkaç günlüğüne anonimlere kapatıldı. Hangi sürümün geri getirilmesi gerektiğini bilemedim. Şu anki bilgilerin doğruluğu konusunda da emin olamadım. O yüzden en son haliyle bırakıyorum siz bakarsanız daha iyi olur sanırım. Saygılar.--Machiavelli' msj 14:50, 26 Mayıs 2008 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Çalışkan Barnstarı
Vikipedi:Haftanın işbirliği/09 Mayıs 2008 projesini katkıları ile , 1. sırada tamamladığı için bu ödül Vikipedi adına verilmiştir. Cat msj 08:35, 1 Haziran 2008 (UTC)
  • Kullanıcı sayfamı eski haline getirdiğiniz için sağolun :) --Yabancımsj 12:53, 2 Haziran 2008 (UTC)
  • Teşekkür ederim. Vandalizmin sona ermesi dileğinize katılıyorum, ayrıca size de geçmiş olsun. --Yabancımsj 13:17, 2 Haziran 2008 (UTC)

Merhaba, sanırım ben maddeleri çıkarıp ayrıldıktan sonra saldırı başlamış. Böyle bir durum olduğunda herhangi bir hizmetliden sayfaları korumaya almasını isteyebilirsiniz, ancak bu onları durdurmuyor biliyorsunuz. Yine de anasayfadaki maddeler için bundan sonra yarı-koruma koymayı düşünüyorum, çünkü dediğiniz gibi anasayfadaki maddelerimizde birkaç dakika da olsa küfür yazması pek hoş olmuyor, şuanki maddeler korumada, ilginize teşekkürler. Cat msj 06:49, 4 Haziran 2008 (UTC)

Vikipedi'ye katkılarından dolayı Math'e bu mavi editör yıldızı, kabul etmesi dileğiyle.. Levent Abi İleti 14:08, 6 Haziran 2008 (UTC)
  • Rica ederim, hakediyorsunuz. Levent Abi İleti 17:07, 6 Haziran 2008 (UTC)
  • Dostum tamamdır, sevgilerimle... e.c. 19:01, 7 Haziran 2008 (UTC)

Rica ederim, kısa zamanda farkedilir umarım. --temaileti 20:12, 7 Haziran 2008 (UTC)


  • Döne maddesine "kültür-taslak" eklemişsiniz ama bu, taslak bile olamayacak kadar kısa. Saygısızlık olmaması açısından silmeden önce haber vereyim dedim. Kaldı ki maddeyi açan kullanıcıyı da önceden uyarmıştım.. Levent Abi ileti 13:02, 9 Haziran 2008 (UTC)


  • Tamam o zaman bir dahaki oturum açtığımda kendisini hem içerik hem de telif konusunda uyaracağım. Bilgilendirme için teşekkürler. Levent Abi ileti 12:58, 14 Haziran 2008 (UTC)


  • Merhaba.. Öğretim üyeliği tek başına kriter değil. Yayımlanmış 62 kitabının olması, belli başlı yerlerde (TDK ve MEB gibi) kurumlarda görev yapması durumu değiştiriyor elbette. Ancak yine de kayda değerlik aranması söz konusu olursa kişiden bağımsız olarak, birden fazla, birbirinden fikirsel olarak bağımsız, yayımlanmış, güvenilir ikincil kaynaklar tarafından bu kişinin konu edilmiş olması ilkesi anlamında kayda değerliği tartışılabilir. Kişisel görüşümü sorarsan, (yazdığı yapıtlara bağlı olarak) bence ölçütleri karşılamıyor. Karar senin, SAM olabilir / olmayabilir. Zor bir soru :) Kolay gelsin. Levent Abi ileti 22:25, 16 Haziran 2008 (UTC)
  • mısır konusunda yaptığın katkılar için teşekkürler. çoğu birkaç kelimelik cümlelerden ibaret olduğu için biraz da içim yanarak silmiştim. kolay gelsin. :) --kibelemesaj 18:10, 21 Haziran 2008 (UTC)
  • Bir yardım talebi, (elinden gelirse).. Köy çeşmesinde duyurusunu yaptığım şu şablonun kenar boşluklarını ayarlaman mümkün mü? Ben çok uğraştım ama ancak bu kadar oldu..Levent Abi ileti 12:27, 23 Haziran 2008 (UTC)
  • Sorun değil, teşekkürler :) Levent Abi ileti 12:45, 23 Haziran 2008 (UTC)

Deng Xiaoping[kaynağı değiştir]

Selam. Bu konularda bilgili olduğunuza inandığım ve madde üzerinde çalıştığınız için size özel olarak yazma ihtiyacı duydum. Deng Xiaoping'ın tartışma sayfasına bakar mısınız? İyi çalışmalar. --Math34 ileti 22:11, 6 Temmuz 2008 (UTC)

Selam. Uzakdoğu dillerinin okunuşu hakkında bilgi sahibi olmaması normal. Okuyucularımızın çoğu öyledir. O yüzden uzakdoğu dillerinin okunuşları bilmeyen çoğunluğunun görüşleri önemlidir bence. Bilenler zaten ne şekilde yazılırsa yazılsın okurlar:) Takabeg ileti 22:52, 6 Temmuz 2008 (UTC)

konu başlığı menusu nasıl ekleniyor[kaynağı değiştir]

Merhaba . Mesajınızı aldım . Şu kanu başlığı menuleri nasıl ekleniyor. bir türlü nasıl yapıldığını beceremedim. Saygılarımla --NitroCharger 12:48, 8 Temmuz 2008 (UTC)

Ne eklemeye çalıştığınızı anlamadım. Örnek verir misiniz? Eğer portalda bir değişiklik yapacaksanız, değişiklik yapacağınız kutunun sağ üstündeki değiştir linkine basarak yapabilirsiniz.--Math34 ileti 13:46, 8 Temmuz 2008 (UTC)
Hocam konu başlığı bildiğimiz yzının altında bir kutucuk oluyor, içinde Konu başlıklarını yazıyor . http://tr.wikipedia.org/wiki/Cessna_172 maddesine kendiliğinden gelmiş. Ben sen yaptın sandım. Nasıl analatacağımı bilmiyorumki.

Bak direk kopy paste yaptım.--NitroCharger 13:54, 8 Temmuz 2008 (UTC) [gizle]

   * 1 Dizayn ve Tasarım
   * 2 Kullanım Maliyetleri
   * 3 Benzer Modeller
   * 4 Rakip Modeller
   * 5 Teknik Özelikleri

Rica ederim.[kaynağı değiştir]

İyi Çalışmalar.--Yürekli 23:37, 13 Temmuz 2008 (UTC)

Alexandre da Silva Mariano[kaynağı değiştir]

Hocam bende bu maddeyi iki dakida kim açtı diyodum :) tam ben açacaktımda.. elinize sağlık Kullanıcı:Myrat

Merhaba,

Acikcasi ben bu tip teknik konularda bilincli degilim. Commons'u ve hatta su flickr adli siteyi bile pek kullanamiyorum. Olabildigince kendi yordamimla katkida bulunmaya calisiyorum. Bana yardimci olursaniz sevinirim.

Bu arada, wikipedi'ye yaptiginiz katkilari takip ediyorum. Yani sizin ve diger birkac ciddi anlamda aktif kullanicinin varliginizdan haberdardim. Ben genel olarak en.wikipedia'da aktif olmaya calisiyorum. Neyse, bu vesileyle tanismis olduk. Irtibatta olalim...

--Umi1903 15:29, 15 Temmuz 2008 (UTC)

Teşekkür...[kaynağı değiştir]

  • Desteğin için çok teşekkür ederim; ama artık senin de o güzel katkılarını da özledik yani . Sevgiler... --DsMuratileti 09:08, 16 Temmuz 2008 (UTC)
Tekrar teşekkürler ve nice yıllara :) Yoğun bir sınav dönemine girdiğim için bir süre daha daha çok SDD şeklinde kısıtlı katkıda bulunacağım maalesef. Ama yine de uzak kalamayacağım sanırım çok fazla. :)) --Math34 ileti 20:30, 16 Temmuz 2008 (UTC)
Arada gel yine, özletme . Sınavlarında kolaylıklar, umarım süper geçer... Görüşmek dileğiyle... --DsMuratileti 20:31, 16 Temmuz 2008 (UTC)

Selam. Hediye için teşekkür ederim. Bir değişikliği 4 hamleyle hallettiğim için yani becersiz olduğumdan sayı artıyor:) Aslında önemsemiyorum fakat bu şablonun arkadaşlarımız özellikle genç ve hareketli arkadaşlarımızı teşvik edebileceğine inanarak ekliyorum. İyi çalışmalar. Görüşürüz. Takabeg ileti 00:12, 17 Temmuz 2008 (UTC)

Wiki commons[kaynağı değiştir]

Merhaba Math34,

Beni aydinlattiginiz icin tesekkurler, bilgiler harika! Commons sayfasini inceledim. Ancak kafama takilan iki husus var. Birincisi, daha once en.wikipedia'ya yukledigim fotograflari tekrar mi bu sayfaya yuklemeliyim, yoksa halihazirda yuklediklerimi oraya aktarma sansim var midir? Ikinci husus ise sahsi tanikligimla alakali. Ornegin; Bobo'nun yabanci dildeki maddesini guncellerken Isvecce versiyonda kendisnin bir fotografini bulup direkt olarak Ingilizce versiyonda kullanabilmistim. Acaba, Turkce'de de boyle bir sey yapmak mumkun degil midir? Not: Aslinda kafama takilan ufak bir nokta da o fotonun halihazirda commons icinde yer aliyorken benim onu kullanmis olabilme ihtimali..

Gorusmek uzere --Umi1903 15:33, 19 Temmuz 2008 (UTC)

Selam. Bu değişiklikleri kontrol ederseniz sevineceğim. Karar? [1] Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 09:46, 3 Ağustos 2008 (UTC)

Vandalizmde Geri Donusum[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Size bir sorum olacakti. Sayet bir sayfada ust uste yapilmis ve sayfaya zarar veren degisiklikler varsa bunlarin onune nasil gecilebilir? Ornek olarak lutfen su maddeyi ve gecmisini inceler misiniz? Yapilan son 5 degisiklikle tum alt basliklar ortadan kaldirilmis. Bu tip kurtarma girisimleri icin her seferinde yoneticilere dil dokmek zorunda kaliyorum. Bu durumlar icin kullanilabilen birtakim yardimci fonksiyonlar oldugunu biliyorum. Kategorilerde vandalizmi ve diger ilgili alt basliklari taradim ancak kaydadeger bir sonuc elde edemedim.

Lutfen bana yardim edin... Saygilar,

Umi1903 20:20, 30 Ağustos 2008 (UTC)

İlk gözağrımdan sonra yeni bir SM adayı gösteriyorum. Fırsat bulduğun bir ara görüşünü bildiirsen çok sevineceğim. İyi çalışmalar.--Ms. Naz mesaj 14:23, 12 Eylül 2008 (UTC)

Olumlu yorumun için teşekkürler. Bugünlerde tam anlamıyla sinirim tepemde. Sadece Vikipedi'de değil gerçek hayatta da şu sıralar agresifim, kompleksliyim... Eninde sonunda birine parlayacaktım Metal Militia oldu bu kişi. Neyse şu an iyiyim ve haklısın eleştiriler olmasa şu an madde bu kadar kaliteli olamazdı.--Ms. Naz mesaj 18:08, 21 Eylül 2008 (UTC)

Destek verdiğin için teşekkür ediyorum. Seni de özlüyoruz ama bir işin varsa önce onu halletmen daha önemli tabi. Bu arada artık çoğu kişi yeni adımı öğrendiğine göre imzamda da 'Snow White Queen' yazabilir diye düşünüyorum. Hatta yeni imzamı da ilk gören sen olacaksın:--ѕησω ωнιтє qυєєη ιℓєтι 16:19, 22 Eylül 2008 (UTC)

Bilim maddesi[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Acikcasi benim 'calismam' bitti fakat maddedeki calismanin bittigini dusunmuyorum; bana hala gereginden fazla kirmizisi var gibi geliyor... bununla birlikte tum kirmizilari kisa surede mavilestirebilecek kadar vaktim olmadigindan madde uzerinde pek calisiyorum sayilmaz.
  • Genelde uzerinde cok katkim bulunan maddeleri SMA gostermiyorum; benim gonlumde onlar zaten seckin bir nevi, baska seckin goren varsa gostermesi bana daha uygun geliyor nedense ^_^ Eger siz seckin goruyorsaniz simdiden (nesnel bir bicimde dusununce kriterleri su anda da karsiladigini dusunuyorum) SMA gosterebilirsiniz ama belki de uzerinde kendi katkilarimin cok olmasindan dolayi ben biraz da mukemmeliyetci davraniyorum ve en azindan 3-4 kirmizisi daha mavilestikten sonra SMA olsa daha iyi olur diye dusunuyorum. Tabii dedigim gibi bu benim oznel dusuncem... Sonuc olarak: benim calismam bitti, kendim SMA gostermeyi dusunmuyorum zira kendi yogun katkida bulundugum maddeleri genel olarak SMA gostermiyorum, yoksa maddenin seckin olabilecegini dusunuyorum, ama biraz da mukemmeliyetci davraniyorum; siz bilirsiniz ^_^ Ilginiz icin cok tesekkurler... Tesekkurler, iyi calismalar... - - noumenon Θ mesaj 19:52, 22 Eylül 2008 (UTC)
  • Merhaba ve teşekkürler..
Ne yazık ki dün elimde olmayan nedenlerden giremedeğim için görmedim, çok teşekkür ederim. Gerçi hedefim 1000'in çok üstünde ama :) bakalım ömrümüz yetermi? Sağol Math, darısı hepimizin başına. Levent Abi ileti 03:56, 23 Eylül 2008 (UTC)
  • Her şeyden önce mesajınız için, ikinci olarak teveccühünüz için çok teşekkür ederim. Çalışma bence tamamlandı, kırmızı bağlantılar, ayrıca bakınız kısmı ve dış bağlantılar ve bir iki küçük düzeltme, SM gösterildiği takdirde kısa zamanda tamamlayabileceğim şeyler; olsa olsa bir iki günümü alır. Öte yandan, vikipedideki çalışmalarıma bir buçuk ay sonra vikimoladan çıkarak çok daha artan bir tempoyla devam etmeyi düşünüyorum. Sevgi ve saygılarımla...--Düşünenadam 19:16, 27 Eylül 2008 (UTC)

Selam. Daha önce Deng maddesi için size pinyin meselesi hakkında kısaca anlatmıştım. Hatırlıyor musunuz? Vikipedinin şu anki kuralına göre Türkçe yazımı varsa ve kanıtlanabilirse pinyin değil Türkçe yazımı tercih ediliyor. Fakat ne olursa olsun pinyin'i tercih edenler de var:) Örneğin Tartışma:Kansu maddesi. (Aslıdna diğer ilgili maddelerin de Türkçe yazımları vardır.) Görüşünüzü belirtseniz sevineceğim. Ben şahsen pinyin kullanılmasın demiyorum ancak Türkçe yazımı varken okuyucularımızın okuyamayacak pinyin versiyonunu kullanmamızın hem gereksiz hem de mantıksız olduğunu düşünüyorum. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 01:24, 29 Eylül 2008 (UTC)

  • Tekrar teşekkür ediyorum; Nazar boncukları uğur getirdi; dün bir günde 7 madde ekledim, verimsiz olan son bir ayımın acısını çıkardım. Ama aslolanın nicel-nitel katkı konusu olduğunu biliyoruz. 999'da da kalsa bin bilmem kaça da ulaşsa, sayı motivasyon aracı olmaktan öte önem taşımıyor. Bir ya da bin katkı yapan her birimiz burada kutsal bir amaca çalışıyor, insanlara karşılıksız yarar sağlıyoruz. Her birinizin çok önemli çalışmaları hep saygıya değerdir. Nice 1000'lerde ve fazlasında birlikte olmak dileğiyle.. İyi bayramlar. Levent Abi ileti 04:59, 29 Eylül 2008 (UTC)
Bayramınız kutlu olsun. Hep beraber nice güzel bayramlara. --♪♫Atakan0652 15:00, 29 Eylül 2008 (UTC)

Kemal Doğulu isimli maddeye, bekletmeli sil prosedürünün uygulanabileceğini ifade eden bekletmeli sil şablonu eklenmiştir. Her türlü katkı için minettar olsak da, bu madde Vikipedi'nin içerik politikalarıyla uyumsuz olabilir ve ilgili silme uyarısı tam olarak hangi açıdan uygunsuz olduğunu açıklamaktadır (ayrıca Vikipedi ne değildir? ve silme politikası sayfalarına bakarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz). İlgili bekletmeli sil etiketini kaldırarak, silme önerisine itiraz edebilirsiniz; fakat lütfen niçin ilgili silme önerisine itiraz ettiğinizi ya değişiklik özetinizde ya da maddenin tartışma sayfasında belirtiniz. Ek olarak, lütfen maddeyi belirtilen sorunlardan yola çıkarak geliştirmeye çalışınız. Her ne kadar bir bekletmeli sil etiketini kaldırmak, silme önerisini geçersiz kılsa da, madde yine de silinebilir
Eğer herhangi bir hızlı silme kriterini karşılıyorsa hızlı silme yoluyla, veya silinmeye aday gösterilerek, topluluğun silinmeyi fikir birliği ile onaylaması sonucu silinebilir.

--DsMuratileti 12:43, 2 Ekim 2008 (UTC)

Kemal Doğulu maddesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Dsmurat,

Kemal Doğulu maddesine bekletmeli sil şablonu eklediğinizi mesajınız ile gördüm. İşin doğrusu bu madde ve kişi, benim için (maddeyi benim açmam dışında) özel bir anlam ifade etmiyor. E, peki, maddeyi niye açtın diye sorarsanız :) O dönem haftanın işbirliğindeki konu madde isteklerininin tamamını açmaktı. Bu madde de, o hafta açtığım 30 maddeden biriydi. (Vikipedi:Haftanın işbirliği/28 Şubat 2008)

Bu ismi madde isteğinde görünce, internette araştırma yaptım ve bunun sonucunda albüm çıkarmış olması, kliplerinin ulusal kanallarda gösterilmesi, başka sanatçıların yapımcısı olması, gazetelerde haber olması gibi nedenlerden dolayı ansiklopedik gördüm ve açtım diye hatırlıyorum.

Şimdi öyle bir baktım da geriye dönüp, en az özen gösterdiğim maddelerden biri olmuş. Diyeceğim o ki; bu madde, silinmesi ve silinmemesi çok da umrumda olmayan bir maddedir. Bunun için izninizle görüş bildirmeyeceğim. :) Sevgiler ve iyi çalışmalar. --Math34 ileti 22:20, 3 Ekim 2008 (UTC)

  • Anlıyorum. O haftaki projede birlikte çok madde açmıştık . Ben maddeyi bekletmeli sil için işaretlemiştim ve işaretin altındaki uyarıda, maddede (az ya da çok) emeği geçen kullanıcılara bilgi vermem gerektiği belirtilmişti. Ben de bu şablon iletilerden birini de size gönderdim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 22:23, 3 Ekim 2008 (UTC)

Seçkin Madde[kaynağı değiştir]

Selamlar Math34, {{SM}} olması için önerdiğin Bilim maddesi Vikipedi topluluğunca SM olmaya layık görülmüştür.

Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 14:29, 11 Ekim 2008 (UTC)