Kullanıcı mesaj:Malkocogluso2

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Hoş Geldiniz Malkocogluso2!

Merhaba, tamamen katılımcıların gönüllü gayretleriyle oluşturmaya çalıştığı 229 dillik ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoşgeldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; hepsi yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaktır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portalı
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır. Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Nezaket (saldırı yasaktır) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin.



The cat 09:58, 28 Temmuz 2006 (UTC)

Lütfen sözlük maddeleri eklemeyiniz, bunlar için Vikisözlük mevcut. Maddelerin en azından taslak olması gerekiyor, bknz: Vikipedi:Taslak, VP:Vnd#Vikipedi sözlük değildir. Kolay gelsin. Tembelejderha 20:56, 3 Ağustos 2006 (UTC)

maddelerin dili üzerine[kaynağı değiştir]

Maddenin dilinin yorum olduğu ve bunun da Ansiklopedi dili olmadığı açık. Sil şablonunun konma nedeni budur. Madde üzerinde geliştirme yapmak istiyorsanız, sil şablonunu çalışma var şablonu ile değiştirebilir ve maddeyi geliştirebilirsiniz. Hatta o aşamada diğer kullanıcılar da size yardım edebilirler. Bu arada burada bir "üst kurul" yok. Kurul hepimiziz. Ümidiniz kırılmasın lütfen. Hepimiz çizginin aynı tarafındayız. Kişisel almayın. İyi çalışmalar diliyorum. Metal Militia 14:00, 28 Ağustos 2006 (UTC)

dış bağlantılar[kaynağı değiştir]

yazdığınız maddelrin sonuna dış bağlantı olarak ingilizce vikiyi yerleştiriyorsunuz, ama bunun yerine ingilizce viki deki o maddenin linkini vermeniz ve bunu güzelce gizleyerek yapmanız daha uygun olacaktır Delamorena 11:44, 4 Eylül 2006 (UTC)

yazdığınız bütün maddelerde redirect, ornek resim vs gibi hatalar yapıyorsunuz. lütfen daha dikkatli olalım, çünkü bunları düzeltmek zaman alıcı bir iş, ayrıca yazdığınız maddelerin sonuna hangi konuyla ilgili ise o konunun taslak şablonunu koymanızı rica edeceğim, yada en azından sadece taslak şablonu koyun, zira yazdığınız maddeleri kategorilendirmediğiniz için maddelere açıkta kalıyor ve vikipedi içinde sınıflandırılmadan kaybolup gidiyor. iyi calışmalarDelamorena 12:43, 5 Eylül 2006 (UTC)

Halifeliğin Kaldırılması[kaynağı değiştir]

Merhaba Malkocogluso2,

Halifeliğin Kaldırılması maddesine yaptığın katkı için teşekkürler. Yanlız bazı hatalar yapmışsın, onlara dikkatini çekeyim dedim.

Öncelikle maddenin önceki haline fazla dikkat etmeden eklemeyi yapmış olman, maddenin bütünlüğünü bozmuş. Genelde maddelere ekleme yaparken maddenin önceki halini de göz önüne alıyoruz ve eklediğimiz bölümle önceki kısmın kaynaşmasını sağlamaya çalışıyoruz.

Diğer bir nokta ise biçem konusu. Maddeleri yazarken, olabildiğince, imla hataları yapmamaya özen gösterirsen çok iyi olur. Ayrıca başlıklar öncesi ve sonrasında bıraktığın boşluklara da dikkat etmen, okuyucu için maddeyi çok daha çekici hale getirecektir.

Son olarak maddeleri yazarken ansiklopedik ifadeler kullanman yerinde olur. Öykü anlatır gibi ansiklopedik madde yazılmaz. "Zafer kazanılmış ama Mustafa Kemal'in aklında rejim ne olacak sorusu var?" gibi düşük cümleler yerine "Zaferin kazanılmasının ardından Mustafa Kemal, rejimin ne olacağı konusuna yoğunlaştı" gibi ifadeler kullanman daha uygun olur. Ayrıca ""1920 yılı. Müdafaai Hukuk teşkilatlarından gelen 115 mebusla meclis 23 Nisan'da açıldı. Kürsüde Kuran. Duvarda işlerinizde meşveret edinizayeti" gibi konu ile doğrudan ilgisi olmayıp öykülemeye giren ifadelerin ansiklopedide yeri yok.

İnşallah yardımcı olabilmişimdir. --DenizRC 17:25, 2 Ekim 2006 (UTC)

  • Merhabalar,

Eklediğiniz içeriğin büyük bir kısmı Vikipedi'nin beş temel taşı ile çelişmektedir, ilgili bağlantıya tıklayarak beş temel taşın neler olduğunu görebilir eklediğiniz uygunsuz içerikleri beş temel taşa göre düzenleyebilir ve düzeltebilir veya silinmesini talep edebilirsiniz. Bu haliyle eklediğiniz içerikler çıkarılacak, silinecek veya değiştirilerek (düzenlenerek ve düzeltilerek) kalabilecek durumda. İçerik eklerken daha dikkatli olun;

    • Özgün olabilecek hiçbir bilgi eklemeyin - Vikipedi'ye ancak üçüncü parti kaynaklar tarafından onaylanmış olgular eklenebilir, kişisel fikirleriniz, yorumlarınız veya çıkarımlarınız doğrulanabilir olgular değildir;
    • Taraflı olabilecek hiçbir bilgi eklemeyin - Vikipedi tarafsızdır, bu sebeple olabilecek en tarafsız ve geniş bakış açısıyla konuları ele almaya çalışın, çoğulculuğa özen gösterin;
    • Sadece ve sadece doğrulanabilir, gerçek bilgi ekleyin - yorumlarınız veya sadece duyduğunuz, kaynaksız bir bilgiyi eklemeyiniz.

Beş temel taşı takip etmemeniz büyük bir ilke ihlali olarak görülebilir ve politikalara göre cezalandırılabilirsiniz, bu sebeple içerik eklerken titizliği elden bırakmayınız.
Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 16:16, 12 Ekim 2006 (UTC) Somut bir örnek rica ediyorum. Malkocogluso2.

Telif hakları[kaynağı değiştir]

Lütfen telif hakkı saklı metin eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Ancak kamu malı ilan edilmiş veya GÖBL kaynaklardan içerik aktarabiliriz. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakkı ile ilgili SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler!

Vito Genovese 14:11, 30 Ekim 2006 (UTC)



Buyrunuz!

Vito Genovese 14:31, 30 Ekim 2006 (UTC)

İmza kullanımı[kaynağı değiştir]

Merhaba Malkocogluso2,

Ufak bir hatırlatma yapayım izninle. İmzaları maddelerde değil, tartışma ve mesaj sayfalarında kullanıyoruz. Zira ortaklaşa madde yazma hedefimizle çelişiyor maddelere imza atılması.

Sevgiler

Vito Genovese 14:19, 3 Kasım 2006 (UTC)


Sürçü tık[kaynağı değiştir]

Haklısın, yanlış yere tıklamışım, uyarın için teşekkürler.--malkocogluso2 14:23, 3 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Malkocogluso2,

Maddelerin altına kategorileri yazdığını ancak çift köşeli parantez içine almadığını farkettim. Böyle yapınca metin olarak maddenin altında kalıyorlar, [[ ]] içerisine alırsan sorunsuz bir şekilde kategorilenmiş olacaklar.

Sevgiler

Vito Genovese 16:55, 14 Kasım 2006 (UTC)

İstanbul camileri[kaynağı değiştir]

İstanbul camileri maddesini açtığınıza çok memnun oldum. Bilmiyorum farkında mıydınız,Kategori:İstanbul Camileri adı altında bir kategori var. Ben sizin açtığınız maddeyi o kategoriye taşıdım ve o kategorinin ana maddesi yaptım. Bilginize. Emekleriniz için teşekkürler. ---Vikiyazar 15:10, 16 Kasım 2006 (UTC)


Teşekkür ederim. Daha yapacak çok iş var. İy akşamlar.--malkocogluso2 15:38, 16 Kasım 2006 (UTC)

Selam Malkocoglu,

paradigma maddesine (Türkcesi ictihad seklinde) yaptigin ekleme uygun görünmüyor.ictihad'in patadigmayla bir ilgisi oldugunu sanmiyorum.bir kac yere baktim, tdk bu sözü almamis bile.o bakimdan yaptigin eklemenin gerekcelerini ve kaynaklarini maddede gösterirsen ve temellendirirsen yerinde olur.yoksa bu haliyle cikarmak gerekecek.kolay gelsin.--alibazmesaj 12:54, 24 Kasım 2006 (UTC)

  • Açıklama

Paradigma, aynen bu şekilde yazılıyor, söyleniyor ve TDK buna bir karşılık bulamamış. Dün akşam 32.Gün'deki tartışmada da bunu gördüm. Mehmet Ali Birand, atilla yayla'ya dedi ki, ya hocam nedir bu paradigma, bize herkesin anlayabileceği bir şey söyle,dedi. Yayla, ozaman teorik çerçeve, bakış açısı demeye başladı. Bilim terimlerini türkçeleştirmek lazım ve bunu illa TDK yapar diye bekleyecek değiliz, her yazar bir yandan dilinin de hesabını vermeli diye düşünüyorum. Ben ictihadı önerdim. Tutmayabilir. Kaldıralım. Bunu ayrı bir yerde tartışmak lazım. Yeni tartışma paradigmaları açmalı. Sağolun.--malkocogluso2 14:09, 24 Kasım 2006 (UTC)

selamlar, maddeyi kategorilendirirken iki kere kategori yazıyorsun o yüzden yanlış oluyor,Kategori:İstanbul yazman yeterli. Delamorenamesaj 14:52, 29 Kasım 2006 (UTC)


  • Sağol Delamorena, ben zaten bu kategori işini anlayamadım. Ayrıca iyi bir madde yazmak için mutlaka metin ve grafik olmak üzere iki yönden kuvvetli olmak lazım. Ama iki yönü de toparlamak çok zor, ben metin yönüne ağırlık veriyorum, belki ilerde grafikleri ayrıca maddelere eklerim. Bu kategoriler nasıl doğuyor bunu açıklar mısınız\ selamlar. --malkocogluso2 15:08, 29 Kasım 2006 (UTC)

Türk-Amerikan İlişkileri maddesi ile Vikipedi'nin üç temel ilkesini ihlal etmiş bulunuyorsunuz: VP:D, VP:ÖAYV, VP:TBA. Lütfen bu sayfaları dikkatle okuyun ve maddeyi tekrar düzenleyin. -Tembelejderha 13:52, 19 Aralık 2006 (UTC)

Sayın Mskyrider, şu madde konusundaki ricam yerine getirilmedi, neden acaba. Selamlar. Bu imzasız yazı Malkocogluso2 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba, vikimolada olduğum için bir haftadır burada yoktum. Hangi madde ile ilgili ricanızın ne olduğunu anlayamadım. Biraz daha fazla bilgi verebilir misiniz? İyi çalışmalar. --Mskyrider ileti 08:45, 10 Mart 2007 (UTC)
  • yukarda 2006'da aldığınız bir uyarı var. tekrarlamak istiyorum, lütfen dikkat edin. maddelere imza eklemiyoruz. --kibelemesaj 18:25, 9 Mart 2008 (UTC)

sürçün sürçü: sağoıl kibele, bir süre ayrılınca formatı unutmuştum, şimdi hafızam yerine geldi!

TrueType isimli maddeye, bekletmeli sil prosedürünün uygulanabileceğini ifade eden bekletmeli sil şablonu eklenmiştir. Her türlü katkı için minettar olsak da, bu madde Vikipedi'nin içerik politikalarıyla uyumsuz olabilir ve ilgili silme uyarısı tam olarak hangi açıdan uygunsuz olduğunu açıklamaktadır (ayrıca Vikipedi ne değildir? ve silme politikası sayfalarına bakarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz). İlgili bekletmeli sil etiketini kaldırarak, silme önerisine itiraz edebilirsiniz; fakat lütfen niçin ilgili silme önerisine itiraz ettiğinizi ya değişiklik özetinizde ya da maddenin tartışma sayfasında belirtiniz. Ek olarak, lütfen maddeyi belirtilen sorunlardan yola çıkarak geliştirmeye çalışınız. Her ne kadar bir bekletmeli sil etiketini kaldırmak, silme önerisini geçersiz kılsa da, madde yine de silinebilir
Eğer herhangi bir hızlı silme kriterini karşılıyorsa hızlı silme yoluyla, veya silinmeye aday gösterilerek, topluluğun silinmeyi fikir birliği ile onaylaması sonucu silinebilir.

--Merube 89msj 18:39, 23 Ekim 2010 (UTC)

Ara, bul, değiştir, git silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Ara, bul, değiştir, git) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Ara, bul, değiştir, git sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.----Zaitsév 20:10, 16 Nisan 2015 (UTC)

Akis (dergi) silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Akis (dergi)) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Akis (dergi) sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Nushirevan11 ☾★ 10:33, 28 Ocak 2017 (UTC)

Arayış dergisi silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Arayış dergisi) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Arayış dergisi sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Nushirevan11 ☾★ 10:39, 28 Ocak 2017 (UTC)

Ağaç (dergi) silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Ağaç (dergi)) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Ağaç (dergi) sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Nushirevan11 ☾★ 10:45, 28 Ocak 2017 (UTC)

Milliyet Sanat silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Milliyet Sanat) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Milliyet Sanat sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Ahmet Turhan (mesaj) 21:37, 3 Eylül 2017 (UTC)

Semt silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Semt) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Semt sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler. --[evolutionoftheuniverse] @trwiki 12.08, 6 Kasım 2020 (UTC)[yanıtla]

Töre (dergi) isimli maddeye, bekletmeli sil prosedürünün uygulanabileceğini ifade eden bekletmeli sil şablonu eklenmiştir. Her türlü katkı için minettar olsak da, bu madde Vikipedi'nin içerik politikalarıyla uyumsuz olabilir ve ilgili silme uyarısı tam olarak hangi açıdan uygunsuz olduğunu açıklamaktadır (ayrıca Vikipedi ne değildir? ve silme politikası sayfalarına bakarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz). İlgili bekletmeli sil etiketini kaldırarak, silme önerisine itiraz edebilirsiniz; fakat lütfen niçin ilgili silme önerisine itiraz ettiğinizi ya değişiklik özetinizde ya da maddenin tartışma sayfasında belirtiniz. Ek olarak, lütfen maddeyi belirtilen sorunlardan yola çıkarak geliştirmeye çalışınız. Her ne kadar bir bekletmeli sil etiketini kaldırmak, silme önerisini geçersiz kılsa da, madde yine de silinebilir.
Eğer herhangi bir hızlı silme kriterini karşılıyorsa hızlı silme yoluyla, veya silinmeye aday gösterilerek, topluluğun silinmeyi fikir birliği ile onaylaması sonucu silinebilir.

Darkblue06 (D) (mesaj) 21.36, 28 Mart 2021 (UTC)[yanıtla]

Töre (dergi) silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Töre (dergi)) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Töre (dergi) sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler. --×Elvorixmesaj 07.47, 11 Temmuz 2021 (UTC)[yanıtla]