Kullanıcı mesaj:Humanistinsan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye Hoş Geldiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoş geldiniz
Vikipedi'ye hoş geldiniz

Merhaba Humanistinsan. Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Aklınıza takılan sorular varsa ve danışma gereği duyuyorsanız yardım ve sıkça sorulan sorular sayfalarına bakabilirsiniz. Ayrıca sorularınızı Danışma masası ve Köy çeşmesinde de belirtebilirsiniz. Maddelerde değişiklik yapmak için bu sayfaya ve bu sayfaya bakmanızda yarar var. Ses, animasyon, fotoğraf, vb. dosyaları Vikipedi'ye yüklemek için önce mutlaka bu sayfayı okumalısınız. Vikipedistlerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girip, üstteki "+" butonuna tıklayıp, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajı yazıp sonunda da 4 tilde ile (~~~~) imza atmayı lütfen unutmayınız!
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri eklemiyoruz. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız.

Unutmayın![kaynağı değiştir]

  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Politika ve yönergeleri okuduysanız, değişiklik yapmayı ve Vikipedi'de neler yapabileceğinizi artık biliyorsanız cesur olun ve değişiklik yapmaya başlayın!...
Haydi kolay gelsin!

- Seyit mesaj 10:36, 9 Haziran 2013 (UTC)

Resim bilgilendirme uyarısı[kaynağı değiştir]

Commons-tan
Commons-tan
Resim bilgilendirme uyarısı
Yüklediğiniz bazı resim(ler)in, lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik ya da yanlış olduğundan ötürü, silinme sürecine girmiştir.
Vikipedi, telif haklarına çok önem vermektedir. Bu nedenle, Vikipedi'de kullanılabilecek bir lisans ve kaynak bilgisine sahip olmayan ya da bu bilgileri yanlış girilmiş olan resimler silinmektedir. Yüklemiş olduğunuz resmin ya da resimlerin lisans ve kaynak bilgileri Vikipedi'nin telif hakları kurallarına uygun ise lütfen bu bilgileri ekleyiniz ya da düzeltiniz. Aksi durumda bu resim(ler) silinecektir.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantılardan bilgi edinebilir ya da bu konuda deneyimli bir kullanıcıya veya medya inceleme timi üyelerine danışabilirsiniz: Resim yükleme yardım sayfası,

Resim Kullanım Politikası - Resim Telif Etiketleri - Telif hakları (SSS) - GNU Özgür Belgeleme Lisansı

Kolay gelsin, iyi çalışmalar... --- Seyit mesaj 10:36, 9 Haziran 2013 (UTC)

Resim yükleme uyarısı[kaynağı değiştir]

RESİM YÜKLEME UYARISI!

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz!. Vikipedi olarak telif haklarına en üst seviyede önem vermekteyiz. Vikipedide kullanılabilecek bir lisans ve kaynak bilgisine sahip olmayan ya da bu bilgileri yanlış girilmiş olan resimler silinmektedir. Yüklemiş olduğunuz resmin ya da resimlerin lisans ve kaynak bilgileri vikipedi telif hakları kurallarına uygun ise lütfen bu bilgileri ekleyiniz ya da değiştiriniz. Aksi taktirde yüklediğiniz resim(ler) silinecektir.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantılardan bilgi edinebilir ya da bu konuda deneyimli bir kullanıcıya veya medya inceleme timi üyelerine danışabilirsiniz: Resim yükleme yardım sayfası,

Resim Kullanım Politikası - Resim Telif Etiketleri - Telif Hakları (genel) - Telif hakları (SSS) - GNU Özgür Belgeleme Lisansı
- Seyit mesaj 10:36, 9 Haziran 2013 (UTC)

Yüklediğiniz resimlerdeki sorunlar[kaynağı değiştir]

- Seyit mesaj 10:36, 9 Haziran 2013 (UTC)

- Seyit mesaj 10:36, 9 Haziran 2013 (UTC)

- Seyit mesaj 10:36, 9 Haziran 2013 (UTC)

- Seyit mesaj 10:36, 9 Haziran 2013 (UTC)

- Seyit mesaj 10:36, 9 Haziran 2013 (UTC)

- Seyit mesaj

- Seyit mesaj 10:36, 9 Haziran 2013 (UTC)

- Seyit mesaj 10:36, 9 Haziran 2013 (UTC)

- Seyit mesaj 10:36, 9 Haziran 2013 (UTC)

- Seyit mesaj 10:36, 9 Haziran 2013 (UTC)

- Seyit mesaj 10:36, 9 Haziran 2013 (UTC)

- Seyit mesaj 10:36, 9 Haziran 2013 (UTC)

- Seyit mesaj 10:36, 9 Haziran 2013 (UTC)

- Seyit mesaj 10:36, 9 Haziran 2013 (UTC)

- Seyit mesaj 10:36, 9 Haziran 2013 (UTC)

- Seyit mesaj 10:36, 9 Haziran 2013 (UTC)

selam seyit, resim lisansları ile ilgili mesaj atmışsın. bunlardan huriyetsansuru.png ve caresizntvmuhabiri.png resimlerini ben kendi bilgisayarımda kendi çabamla oluşturdum. 7 gazete aynı manşat ve sözcü 8 haziran 1. sayfası ise adil kullanıma girmektedir gazete manşetleri olduğu için. diğer resimlerde haklı olabilirsin belki bilemiyorum. bu nedenle benim yaptığım resimleri ve adil kullanım resimlerini silemezsin, onları kamuya bağışladım. ilgin için teşekkürler., humanistinsan Bu imzasız yazı Humanistinsan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selam. huriyetsansuru.png bir siteden ekran alıntısı değil mi? Siz bunu birleştirip Vikipedi'ye yüklemişsiniz, bu sizin bu dosyayı oluşturduğunuz değil, birleştirdiğiniz anlamına gelir. Bu görüntünün oluşturucusu hurriyet.com sitesidir. Öyle değil mi? Aynı şekilde Caresizntvmuhabiri.png adlı dosya da bir videonun ekran alıntısına benziyor yanılmıyorsam. Yani bunu da böyle bir durumda siz oluşturmamış, yakalamış oluyorsunuz. Telif hakkı size ait olmuyor yani, o görüntüyü çekene oluyor. Zaten dosyaları hizmetliler siler, ben bir hizmetli değilim. Vikipedi'ye yeni katılan birçok kullanıcı doğru ve uygun lisanslı resimler yükleme konusunda sıkıntı çekebiliyor, şahsen bende çekmiştim. Bu nedenle Adil kullanım, Telif hakları ve Telif hakları/SSS sayfalarını dikkatlice okumanızı tavsiye ediyorum. Tüm bunların dışında imzanızı dört tilde kullanarak yani ifadenizin sonuna (~~~~) ibaresini koyarak atabilirsiniz. Bunun için ise imza kullanımı sayfasına bakabilirsiniz. İyi çalışmalar. - Seyit mesaj 10:58, 9 Haziran 2013 (UTC)


resimler aynen dediğin gibi aslında. videodan çekme ve gazeteden fotoğraf çekme. ancak senin dediğin gibi düşünürsek hürriyet de başak özçelik'ten almış fotoğrafları, muhtemelen izinsiz. Yine turistin izinsiz fotoğrafını çekip yayınlamış. neyse inşallah silinmez resimler. bu dediğin sayfalara birazdan bakacağım. teşekkürler. Humanistinsan (mesaj) 11:07, 9 Haziran 2013 (UTC)

Şablon:VikiProje Yıllar/Oylama Vakti

    • Merhaba Humanistinsan. Benim zaten maddeyle ilgili görüşlerimden ilki ve asıl isteğim maddenin kalması yönündedir. Olmadı, alternatif olarak Türkiye'de sansür maddesinde de detaylıca değinilebilir diye de düşünmüştüm. Teşekkürler ilgin için. --Vitruvian (mesaj) 21:08, 28 Haziran 2013 (UTC)

Silinmeye Aday Sayfa olarak ŞURADA görüşülüp oylanan 2013 Taksim Gezi Parkı protestolarında Türk basınının uyguladığı sansür maddesiyle ilgili olarak kişisel görüşümü/silinmesi gerektiği yönündeki açıklamamı yapıp, oyumu kullanmıştım. An itibariyle incelediğimde; madenin silinmesi yönünde benimle birlikte toplam 10(on) oy kullanılmış. Benim gibi silinmesi yönünde oy kullanan kullanıcıların mesaj sayfaları da dahil olmak üzere: Aynı içerikteki mesajınızı, farklı kullanıcıların mesaj sayfalarına kopyala-yapıştır yapmak suretiyle ( ŞURADA , ŞURADA , ŞURADA ve ŞURADA ) yaydığınız ve içeriğinde " ...ne yazıkki burada da belli bir zihniyete sahip insanların manipülasyona kalkıştığını gördüm (lubunya ve eğitmen). yazık, çok yazık. benim mesajım gerçek iyi niyetliler için... " şahsıma atfen kullandığınız ifadeniz, gerek içerik olarak ve gerekse yöntem olarak yakışık almamaktadır. Bu konudaki politikamız ŞURADA mevcuttur. Okumanızı önerir, konu hakkında şahsıma iletmek istediğinizi bir şey varsa; VP:İNOV ihlâli yapmadan, doğrudan mesaj sayfama yazmanızı ve bu konuda duyarlılık göstermenizi hatırlatırım. Bilginize...Eğitmenmahmut msj 21:56, 28 Haziran 2013 (UTC)

gezi parkı sansürü oylama hakkında[kaynağı değiştir]

merhabalar, sizin iyi niyetli olduğunuzu düşünüp 2013_Taksim_Gezi_Parkı_protestolarında_Türk_basınının_uyguladığı_sansür maddesindeki oylamada oyunuzu kalsın olarka değiştirebilmek için ikna amacıyla size ve birkaç kişiye bu mesajı yazıyorum. aşağıdaki linkler yabancı basında türkiye'de uygulanan sansür hakkındadır. (bazı linkler direk sansür hakkında, bazıları ise yazı içinde değiniyor.) bu nedenle madde KD'dir ve ayrı bir maddeyi hak etmektedir bence. içeriği hep beraber geliştirebiliriz ileride.


ayrıca aşağıdaki son mesajımın bir bölümünü de lütfen okuyunuz: ne yazıkki burada da belli bir zihniyete sahip insanların manipülasyona kalkıştığını gördüm (lubunya ve eğitmen). yazık, çok yazık. benim mesajım gerçek iyi niyetliler için. açın ingilizce occupy wall street maddesine bakın. http://en.wikipedia.org/wiki/Occupy_Wall_Street allta şablonda occupy sydney vs. diye şehirlerin bile ayrı maddeleri var. bir kronoloji var: http://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_Occupy_Wall_Street bazı olayların ayrı maddeleri var. 15 October 2011 global protests gibi. hatta Occupy Comics, Occupy Movement hand signals gibi maddeler bile var. benzer şekilde türkiye'deki olaylar içinde ana madde olup buradan Ana madde: Gezi parkı oalylarında İstanbul'daki olaylar, Gezi parkı oalylarında Ankara'daki olaylar, Gezi parkı oalylarında rezil medyanın uyguladığı sansür, Gezi Parkı olaylarının popüler kültüre etkileri gibi ana maddeler açılmalı ve burada ayrıntılı bilgiler yer almalı. bir de şablon oluşturulmalı, occupy wall street gibi.Humanistinsan (mesaj) 15:50, 28 Haziran 2013 (UTC)

Merhaba. Maddede yer alan içeriklerin hemen hemen %80'i "haberlerin kişiler tarafından sansür olarak yorumlanması" şeklinde şu an. Geri kalan kısım ise gerçekten sansüre giriyor; ancak bunlarla ayrı bir madde oluşturulamaz. Bir maddenin alt başlığı aşırı büyümeye başlarsa, alt madde oluşturma yöntemine gidiyoruz. Misal, kronoloji bölümü çok uzadı bu maddenin. Sadece üç gün sürseydi yaşananlar, burası bu kadar uzamayacak ve dolayısıyla ayrı bir maddeye gerek kalmayacaktı. Ancak şu an için ayrı bir madde açılacak şekle geldi. Bu ayrı madde detaylar içerirken, ana madde bunların özeti niteliğinde olmalı. İyi günler.--RapsarEfendim? 07:48, 29 Haziran 2013 (UTC)
  • Selamlar, şu anda olaylar hala çok sıcak. Madde için SAM'de oyumu değiştirmeyeceğim, Gezi parkı olayları yani ana maddesine aktarılması gerekiyor ama oylamadan çıkacak karar büyük olasılıkla silinme ya da kalması için fikir birliğine varılamamış olacaktır. VP:TBA politikası gereği ayrı bir madde olmaması lazım. Ayrıca yeterince ilgili madde varsa gezi parkı olayları için şablon oluşturabilirsiniz. Vikipedi politikalarına göre madde çeşitliliği için olayların biraz soğuması lazım. Bir de hatırlatmakta fayda görüyorum bir zaman sonra gerekli kaynaklar sağlandığı taktirde ya da madde açıldığı sırada kayda değer değilse ama daha sonra kayda değerliğini sağlamışsa silinen bir maddeyi bir hizmetliden rica ederek geri getirtebilirsiniz, İyi çalışmalar. --Boyalikus (mesaj) 16:10, 29 Haziran 2013 (UTC)

furkan doğan maddesi neden silinmedi?[kaynağı değiştir]

selam rapsar, silinsin oyları çok olmasına rağmen neden bu amerikalı kayda değmeyen insanın maddesi silinmedi? acaba oylamanın kaça kaç olması gerekiyor? bu sayfayı ben tekrar silinmeye aday gösterebilir miyim? bir de şurada anlatıldığı üzere http://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eablon:Gazete_sayfas%C4%B1_adil_kullan%C4%B1m gazete kapakları adil kullanıma girmiyor mu? benim birleştirdiğim veyüklediğim 7 gazete manşeti ve 8 haziran sözcü kapaklarını seyit ne hakla silmiş? bu yaptığının cezalandırılması için nereye başvurabilirim? aynı şekilde gezi sansürü nedeniyle kapatılan ntv tarihin kapağını yüklersem de silinir mi? sonuçta dergi kapağı. teşekkürler, çok deneyimim olmayınca sizden ve boyalıkuştan yardım almaya çalışıyorum.Humanistinsan (mesaj) 12:30, 1 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba. İlgili tartışma "fikir birliği oluşmadığından" kapatılmış. Yani sonuç ne silinmesi ne de kalması yönünde. Basit bir oy çokluğuna değil, fikir birliğine (%80 civarı) bakılıyor bu tip yerlerde. Tekrardan silinmeye aday gösterebilirsiniz, kayda değer olmadığını düşünüyorsanız. Gazete kapakları ise, yalnızca gazetelerin kendi maddelerinde kullanılabiliyor (çok çok ufak istisnalar dışında). Başka maddelerde kullanılması adil kullanım politikasına uygun değildir. Dergi kapakları da bu kapsamda değerlendirilir. İyi günler.--RapsarEfendim? 17:22, 1 Temmuz 2013 (UTC)
Furkan Doğan'a kalsın oyu vereceğimi ve böyle bir SAM oylamasını açmakta özgür olduğunuzu ancak bunun başka bir kaos yaratmaktan başka bir işe yaramadığını belirtmek isterim sevgili Humanistinsan.. Gazetelerle ilgili geçmişte açtığımız maddelerde tarihi özelliklerinden dolayı resimleri yükleyebildik örneğin: buradaki gibi. Ancak adil kullanım gerekçesi ile ilgili yönergeyi dikkatli okumak gerekiyor. Orada detaylıca yazması lazım.. Seyit sanırım hizmetli değil sizin yüklediğiniz bir şeyi silemez. Sayfadan kaldırmış olabilir. Çeşitli önemli politikaları , VP:TBA gibi ihlal etmediğiniz sürece burada dilediğinizi yapmakta özgürsünüz.. İyi çalışmalar--Boyalikus (mesaj) 19:47, 1 Temmuz 2013 (UTC)